|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33795177]Dziękuję bardzo. Jakoś szczególnie nie nastawiam się na tę poradnię genetyczną, nie robię już sobie nadziei i też myślę, że i mi pozostanie "nie możemy tego wyjaśnić". Ale sprawdzić warto. Mam też jeszcze ważne skierowanie do kardiologa i też mam zamiar iść i monitorować to ciśnienie w razie czego. I cieszę się (jeśli mogę tak powiedzieć), że wreszcie ktoś (mówię o moim lekarzu) się tym przejął i nie usłyszałam dzisiaj, że to się zdarza. Właśnie powiedział mi, że to się nie zdarza na co dzień, jest mu bardzo przykro i nie chce dopuścić, żeby to się powtórzyło - stąd badania genetyczne i później ta klinika patologii ciąży. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość. Na nic innego już chyba nie mogę się zdać.[/QUOTE] Perse dobrze, że lekarz nie olała sytuacji tylko poczuwa się do odpowiedzialności i chce pomóc wyjaśnić sprawę. Cytat:
Co do pokarmu czemu nie chcesz mrozić pokarmu??? Mi w szkole rodzenia mówili, że pokarm dla dziecka ściągnięty np. 2-3tygodnie wcześniej nie będzie bezwartościowy. Może warto go mrozić?? Super, że szybko wracasz do formy. ![]() Cytat:
Może spróbuj mleko, czosnek, masło miód. Mnie to uratowało na początku i syrop z cebuli.
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dziewczynki! Na dzień dobry sms od poli_m:
![]() Pozdrowienia z porodowki rozwieram sie,trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki! ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- lecą nam już majówki. kwietniówki już rozpakowane |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze wczoraj pisala, że chcialaby do niedzieli sie rozpakowac
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!!!
Ależ mnie wkurza to wstawanie co chwilę na siusiu Andzya, no nieciekawe przeżycia, ale cieszę się, że powolutku wszystko wraca do normy no i gratuluję pierwszej kąpieli ![]() niunia32, skoro szpital wojewódzki odpada to gdzie będzie można teraz w Tychach rodzić ??? Libretka, kuruj się i wypędź to wstrętne przeziębienie ![]() Claudik, rodzisz???
|
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia w dniach od 19.05 do 01.06 to chyba nigdzie. kurde wizytę mam dopiero 11.05 - lekarz tam pracuje więc może powie coś pocieszającego, że np porodówka będzie działać
|
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1990 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej, hej!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam hem. ok. 12 a i tak biorę żelazo. Oni chyba lubią przepisywać te lekarstwa. Morfologię mam teraz taką jak nigdy. ![]() Cytat:
W takim razie trzymamy kciuki!!! Dzisiaj raczej spokojna noc, codziennie jak się budzę boli mnie brzuch jakbym co najmniej 1000 brzuszków zrobiła. I budzi mnie w nocy głód. Zgodnie z obietnicą wstawiam zdjęcia wózka. A wrażenia ogółem są bardzo dobre. Bardzo dobrze (na pusto oczywiście) się prowadzi, łatwo zmienia poszczególne elementy. Jestem zadowolona z zakupu. I co ważne myślę że jest dobry dla wysokich osób. Ja mam 170, mąż 185 i jest ok. Nie trzeba się schylać. I co od razu zauważalne: ogólnie się trochę różni od tych zdjęć dostępnych w internecie np. porównajcie sobie rozłożenie kolorów w spacerówce. Inny jest też nadruk. Nie ma napisu "grander" tylko tutek. Torba też jest inna. Na tej aukcji na której ja zakupiłam było napisane że to wersja z 2012 roku, ale czy to prawda??? Możliwe żeby zdjęcia na stronie producenta były przestarzałe?? _Agata, a Twój wózek bardziej podobny do mojego, czy do tego na stronie producenta? EDIT: anuluję pytanie. ![]() EDIT: Teraz zobaczyłam że na stronie producenta zmieniły się zdjęcia!!! Czyli mam takie same....
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-04-27 o 09:24 |
|||
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wielu stronach są jeszcze stare zdjęcia - zaczerpnięte ze starej strony ![]() czyli to ta wersja z 2012 roku ma kosz pod wózkiem zapinany na zamek, a to miedzy nóżki w spacerówce jest na zatrzask i mocuje się do pałaka (tak wydedukowałam sama bo pani w sklepie nie umiała mi odpowiedzieć)? ja biorę 2w1 plus fotelik maxi cosi i adaptery do niego ![]() kusi mnie czarna rama, a kolor srebrny z fioletem (nie wiem czy będzie współgrać ze sobą) mam jeszcze miesiąc na myślenie nad kolorystyką
|
|
#1993 |
|
La Moderatoiure
|
Łooo zaczyna się
![]() Pola trzymam kciuki ! ![]() Efijy gratuluję, cudny chłopak ![]() Ja się jeszcze dzielnie trzymam, czuję się bardzo dobrze. W poniedziałek mam pierwsze ktg, równo 7 dni przed tp. Mam nadzieję, że dotrwam do tego ktg ![]() Piękny weekend się zapowiada, być może ostatni taki spokojny, bo tp już tuż tuż... Zatem miłego weekendu dziewczęta! |
|
|
|
#1994 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale przynajmniej kolejność jako tako zachowana. Więc na mnie jeszcze nie czas. Ty też musisz poczekać![]() Cytat:
![]() :cojest : Niech tak będzie...![]() Cytat:
![]() Nie zwracałam na to uwagi ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Będziesz mogła sobie porównać
|
|
|
#1995 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Cytat:
za szybki powrót do domu.A nie ma w szpitalu jakiegoś pokoiku dla matek, pokarm teraz jest najbardziej wartościowy więc szkoda wylewać, lepiej mrozić. Przy ściąganiu laktatorem łatwo o zapalenie bo nie wyciąga on mleka tak jak dziecko. Nie a w jakim celu ?? Cytat:
Cytat:
![]() U nas oczywiście pół nocy nieprzespane ciśnienie w normie za to tętno 94. Spróbuję się umówić do lekarki, ciekawe co na to powie no i chcę też wymusić na niej dodatkowe skierowanie na USG
|
|
#1996 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję szybkiego powrotu do figury, nie przejmuj się gadaniem pielęgniarek. To przecież dla Ciebie fajnie, że dobrze wyglądasz! Z odciąganiem nie pomogę więcej, bo ja to raczej specjalistka od samej laktacji jestem, z laktatorem kiepskie układy miałam. Ale mam nadzieję, że nasza wątkowa nowa specjalistka kapukat Ci coś doradzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że będziemy chciały! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dołączam dziś do śpiących lepiej Cała noc przy otwartym oknie, dobrze ułożony mój towarzysz - kocyk i całą noc bez budzenia się przespałam. W gardle coś odrobinę od tego otwartego okna drapie, ale mam nadzieję, że to takie chwilowe i zaraz przejdzie
|
||||||||
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Witam, cały czas was podczytuję i gonię, od wtorku będę bez neta bo w domku nie mamy i zaczynam w końcu l4 zaczynając 34 tydzień w poniedziałek, w końcu odpoczne i się wyśpię tylko że neta brak najwyżej do teściowej będę jeździc i was czytac
dużo zdrowka dla ANTOSIA PolaM szybkiego rozwiązania( majówki zaczynają sie sypac )laydybried piękny wózek chciałam pogratulowac kocyka do wózka tylko już nie pamietam komu młoda zjadła mi pamięc ![]() co do szydełka kupiłam i jak mam przyjedzie to mnie nauczy bo na razie wyszła mi jakby piłeczka ale robię metoda prób i błędów byle kolejne oczka się pojawiły ![]() zapomniała bym gratulacje dla Efily,męza , piekne zdjęcia |
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już chce by "po" aczkolwiek odczuwam coraz większy strach
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Worek się rozwiązał widzę na dobre Na początek wiadomość od kaski k z 6:58, wybaczcie że dopiero teraz piszę. " Hej rodze mam 5cm rozwarcia.trzymac kciuki.kaska k" Więc trzymamy ![]() Efijy gratuluję A teraz zaczynam nadrabiać, mam tylko 7stron
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
żeby sutki troszkę zmiękły
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() POWODZENIA!!!
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
heh wspomniałam ostatnio mojej mamie o problemach ze świnką (z zwłaszcza jak ją dokarmiam strzykawką) no i teraz mam
trzeba było się odzywać... teraz dzwoni i chodzi po domu (dobrze, że 50km ode mnie :P ) i truje i gada "a po co mi te świnki, oddaj je komuś, jak to tyle zachodu, a co jak będzie dziecko, świnki śmierdzą bakterie roznoszą, pieniędzy szkoda" grrrr dobrze, że mi uśpienia nie proponuje nie dociera do niej, że po pierwsze nie oddam nigdzie zwierza, a zwłaszcza jak jest chory (ma teraz duże szanse na wyzdrowienie), po drugie jakie śmierdzi jakie bakterie dobrze, że kota odpuściła ("on niebezpieczny dla ciężarnych") jak jej wykład na temat toksoplazmozy walnęłam jak moje dziecko nie będzie mieć alergii to jak najbardziej ze zwierzetami wychowywać się będzie...
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-27 o 09:47 |
|
|
|
#2002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tam wolę tą drugą wersję z możliwością wyboru ![]() Cytat:
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-27 o 09:49 |
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o ja nie mogę, ale wysyp |
|
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
kism dziękuję za pocieszenie
|
#2006 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki!!! ![]() ![]()
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka_k trzymamy kciuki!!! Powodzenia!!!
normalnie wysyp. która następna??? ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- w końcu tytuł wątku do czegoś zobowiązuje :P |
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kaśka, powodzeniaaaaaaa!
|
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kasia! Bezbolesnego rozwierania i sprawnego parcia życzę!!!!!!!!!!
|
|||
|
|
|
#2010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:rolleyes :![]() Cytat:
Teraz powinna przysłać sms "Hej rodzę, już widać główkę" Teraz już pewnie jest po ![]() Cytat:
![]() Obiecałam zdjęcie i co... ![]() ![]() Miałam coś robić... a, pakować kartony. Ale tu jak w filmie... rozwój akcji z minuty na minutę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Mamy V-VI cz.VIII

tzn że ma obowiązek dać mi umowę do podpisania czy już sie żadnej umowy nie sporządza....

Wczoraj dopiero lekarze zdecydowali się go ekstubować, zmniejszyli mu dawki leków i chłopak zaczął się wybudzać

za szybki powrót do domu.
ciśnienie w normie za to tętno 94. Spróbuję się umówić do lekarki, ciekawe co na to powie no i chcę też wymusić na niej dodatkowe skierowanie na USG 
Oczywiście, że będziemy chciały!