Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 09:39   #2041
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
O ile wiem, w ramię nie można (nawet napisali tak w ulotce), wolno tylko w trzy miejsca: te boczki, brzuch i uda (brrrr). Ja też nie mam pokaźnych boczków, zawsze byłam szczupła, ale jakiś tam tłuszczyk znalazłam
Clexane to niemal to samo co Fraxi, tylko zamiast fraxyparyny jest enaxyparyna, ale to identycznie działa; igłę mam o długości - na oko - 1.5 cm.

O rety!
A smarujesz brzuch czymś na rozstępy?
Smaruję. Mam krem specjalny dla Mam i do tego jeszcze lotion dla dzieci, który bardzo mocno i długotrwale nawilża skórę. Tyle, że ja mam genetycznie skórę skłonną do rozstępów :/
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:39   #2042
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

jedno pranie już wisi, drugie się pierze...

normalnie mam ochotę jechać nad jakąś wodę dzisiaj. a tu lipa, nie da się
lecę zrobić trochę miejsca w pokoju na szafki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:40   #2043
rinco
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, ale emocje z rana

pola_m i kaśka_k --> POWODZENIA!!!

Andzya rzeczywiście dzielny ten Twój Antoś, na pewno szybko będziecie razem w domu

Bardzo fajny ten wózek Tutek

Ja niby mam dalej leżeć, ale jak widzę tą pogodę za oknem to jakoś nie mam motywacji Umówiłam się na 13.00 do fryzjerki, ale ciiiii...

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A może to faktycznie jest tak, że rodzi się wtedy kiedy się chce:cojest : Niech tak będzie...
To ja poproszę tak między 9 a 15 maja W zamian odstąpię termin 26.05

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
chciałam pogratulowac kocyka do wózka tylko już nie pamietam komu młoda zjadła mi pamięc

co do szydełka kupiłam i jak mam przyjedzie to mnie nauczy bo na razie wyszła mi jakby piłeczka ale robię metoda prób i błędów byle kolejne oczka się pojawiły
To chyba ja od tego kocyka Mi już przeszło to szydełkowe szaleństwo i na razie nic nie robię Mam kocyk, 3 pary butów, czapeczkę i 4 zabawki to chyba starczy

Ale dla tych co jeszcze szydełkują - podaję linka do mnóstwa szydełkowych wzorów (głównie jakichś maskotek, ale nie tylko), co prawda strona jest po angielsku, ale te wzory nie są takie trudne, ja kilka zrobiłam i wyszły
http://www.crochetpatterncentral.com/directory.php

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
rinco:śniłas mi się dzisiaj,leżałyśmy razem na porodówce i debatowałyśmy która pierwsza urodzi heheh
Jak Tobie się opóźni, a mi przyspieszy to kto wie, kto wie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
moj maz porownal nasze rozpakowywanie sie do robienia Popcornu, najpierw powolutku, pojedyncze "wybuchy" teraz szybciej,no i zaraz sie zacznie

Genialne porównanie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:43   #2044
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dziewczynki szaleją z dzieciaczkami!!!! Rozwiewrajcie się szybciutko!!!
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:44   #2045
clauudik
Rozeznanie

Łooo Mamo i jak was można na chwilę zostawić, wpadłam zerknąć co się dzieje i nie mogę się oderwać!!
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Claudik, rodzisz???
Niee ja jeszcze nie
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dziewczynki! Na dzień dobry sms od poli_m:

Pozdrowienia z porodowki rozwieram sie,trzymajcie kciuki.
Oooo mamo! Czyli się zaczęło
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej, hej!!!
(...)
Zgodnie z obietnicą wstawiam zdjęcia wózka. A wrażenia ogółem są bardzo dobre. Bardzo dobrze (na pusto oczywiście) się prowadzi, łatwo zmienia poszczególne elementy. Jestem zadowolona z zakupu. I co ważne myślę że jest dobry dla wysokich osób. Ja mam 170, mąż 185 i jest ok. Nie trzeba się schylać.
Gratki za wózek, jak już pisałam fajniutki no i kolor uniwersalny
Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Łooo zaczyna się
Pola trzymam kciuki !
Efijy gratuluję, cudny chłopak

Ja się jeszcze dzielnie trzymam, czuję się bardzo dobrze. W poniedziałek mam pierwsze ktg, równo 7 dni przed tp. Mam nadzieję, że dotrwam do tego ktg

Piękny weekend się zapowiada, być może ostatni taki spokojny, bo tp już tuż tuż...
Zatem miłego weekendu dziewczęta!
Ja mam w niedzielę też mam nadzieję, że dotrwam, chociaż już zaczynam myśleć, że nie
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Worek się rozwiązał widzę na dobre
Na początek wiadomość od kaski k z 6:58, wybaczcie że dopiero teraz piszę.

" Hej rodze mam 5cm rozwarcia.trzymac kciuki.kaska k"

Więc trzymamy
Efijy gratuluję
A teraz zaczynam nadrabiać, mam tylko 7stron
Aaaaa!! Może od tej adrenaliny coś się ruszy i u mnie

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:44   #2046
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Mówił, że cały brzuch będzie się tak napinał jakby ktoś go pompował od środka i się trochę jakby podniesie do góry. I że będę czuła że nie ma już w nim miejsca i że zaraz może mi pęknąć... I że napewno będę wiedziała że to skurcz, a ja dalej mam obawy że nie będę wiedziała
Ja wczoraj na KTG miałam jednego skurcza, dochodzącego do 90, ale prawie wcale go nie czułam Brzuch mi tylko lekko stwardniał, ale tylko na dole, na górze nic. Też mam obawy, że nie będę wiedziała, że to już
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:45   #2047
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Wszystkie badania krwi robiono mi w warszawskim Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, jeśli będziesz potrzebowała, mogę Ci tam kogoś polecić (mam tzw. kontakty ). A skierowanie do IHiT dostałam od lekarza kierującego (neurologa) ze szpitala, gdzie wylądowałam z udarem. Stamtąd też skierowano mnie na diagnostykę kardiologiczną i reumatoidalną (konsultacja w związku z podejrzeniem wówczas z. antyfosfolipidowego). Trwało to wszystko rok, więc dysponuję już sporą wiedzą, chcąc nie chcąc i gdybym cokolwiek mogła Ci podpowiedzieć, zawsze możesz pisać.
Trudno mi powiedzieć, czy kardiolog da Ci skierowanie na badanie hematologiczne - na pewno nie zaszkodzi zapytać. Myślę, że takie skierowanie mógłby (i powinien) wystawić Ci lekarz prowadzący Twoją ciążę. Ważne: powinnaś posiadać kopię pełnej dokumentacji medycznej z całego porodu, od pierwszej wizyty, wszystkie kolejne usg, zapisane wszystkie podawane leki i hospitalizacje, które odbyłaś. Ja na każdą wizytę lekarską zgłaszam się z pokaźną teczką, która od półtora roku (od udaru)gromadzi wszystkie moje dokumenty.
Jeśli kardiolog nie da Ci skierowania, spróbowałabym na Twoim miejscu spotkać się z hematologiem - taki lekarz po obejrzeniu dokumentacji przebiegu ciąży powinien wg mnie skierować Cię na dalsze badania.
Ślicznie dziękuję za odpowiedź. Do Warszawy niestety mam za daleko, na razie spróbuję u nas. Zobaczymy, co uda mi się dzisiaj załatwić.
Pozdrawiam!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:45   #2048
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Smaruję. Mam krem specjalny dla Mam i do tego jeszcze lotion dla dzieci, który bardzo mocno i długotrwale nawilża skórę. Tyle, że ja mam genetycznie skórę skłonną do rozstępów :/
mi koleżanka poleciła z Tołpy krem Eliminator rozstępów ponoć ma zmniejszać widoczne i zapobiegać nowym, bardzo chwaliła - zobaczymy zwłaszcza jak na moje cyce podziała, póki co 1 dzień smarowania nim wczoraj był
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:49   #2049
anulka4771
Wtajemniczenie

W piatek zamówiłam laktator i nic dupa-zaczynam się wkurzac,napisałam meila do sprzedawcy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:49   #2050
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mi koleżanka poleciła z Tołpy krem Eliminator rozstępów ponoć ma zmniejszać widoczne i zapobiegać nowym, bardzo chwaliła - zobaczymy zwłaszcza jak na moje cyce podziała, póki co 1 dzień smarowania nim wczoraj był
Będę szukać czegoś tutaj. Nie chce mi się specjalnie ściągać z Polski żadnych kremów. Poczekam, aż urodzę, wtedy będę walczyć. Nie mam jakiegoś kompleksu na tym punkcie, bo odkąd zaczęłam dojrzewać, mam rozstępy.
Stary 2012-04-27, 09:51   #2051
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
W piatek zamówiłam laktator i nic dupa-zaczynam się wkurzac,napisałam meila do sprzedawcy.
może lepiej zadzwoń i go pogoń
Stary 2012-04-27, 09:51   #2052
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
No to mnie nastraszyłaś, ja też się smaruję i też mam skłonności do rozstępów

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33799694]Ślicznie dziękuję za odpowiedź. Do Warszawy niestety mam za daleko, na razie spróbuję u nas. Zobaczymy, co uda mi się dzisiaj załatwić.
Pozdrawiam![/QUOTE]
Ja również pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie wizyty.
Daj proszę znać, co udało się załatwić!
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:52   #2053
diablica071086
Zadomowienie

wczoraj mężowi pokazałam jak jego córka się rusza w brzuchu i stwierdził że ona chyba jest niespokojna albo zdenerwowana że tak mocno kopie a ja mu mówię ze pewnie za tatą teskniła, a tak serio od tygodnia cały brzuch mi podskakuje a to przecież 34 tydzien i powinna sie uspokajac a nie rozpędzac w kopniakach, i tez czasem mam wrażenie że się przeciąga bo po 2 stronach brzuch się rusza
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:52   #2054
begie13
Zadomowienie

Hello

dzisiaj będzie jeszcze cieplej u mnie 20 st w cieniu, wczoraj wyszłam sobie po męża w japonkach ... matko! jaka ulga dla stóp no to teraz mam tylko japonki do chodzenia mierzyłam klapki do szpitala - moje nogi się w nie nie mieszczą na szerokość... i co teraz? najchętniej to wzięłabym te japonki może jeszcze jedne kupię...

dziś noc była koszmarna... najpierw przed zaśnięciem dzidziol tak się rozpychał, że wszystkie wnętrzności mnie bolały i pchał się w kierunku szyjki, myślałam, że coś się zaczyna dziać, bo nigdy takiego czegoś nie czułam, to było dziwne...ale po jakimś czasie przestał... w nocy wszystko mnie bolało, jakbym się nie położyła...poza tym co chwilę wstawałam na siku

ale ogólnie mam dobry humor

dzisiaj zaczynamy 37 tc

przedwczoraj zamówiłam komplecik dla mojego bobasa na wyjście ze szpitala i dzisiaj już przyszedł o taki

http://allegro.pl/bobo-szyk-exclusiv...302381100.html

tylko teraz jak przymierzam te ubranka do kompletu, który w szpitalu miała moje siostra też 56, to jest jakiś większy, szczególnie body i kaftanik
a mój siostrzeniec miał 56cm długości a ubranka 56 ( takie pycie pycie) były na niego za duże

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Mnie dziś goni co chwilę do wc i chyba mam skurcze ale nie jestem pewna
czyżby i u Ciebie coś się ryszyło?

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Kurde, jak chce rodzić u siebie to muszę się wyrobić do 19.05, to jest ostatni dzień działalności szpitala, od pierwszego czerwca będzie funkcjonować ponownie, jako spółka handlowa.
a tak nie chciałam rodzić poza miastem.... szkoda ze w miejskim nie ma porodówki :/
kurcze to się porobiło, czyli do 1 czerwca szpital w ogóle nie będzie funkcjonował, przyjmował pacjentów itp....?
jakie inne szpitale bierzesz pod uwagę? w Mikołowie? ( tam chyba jeździsz do lekarza tak?)

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Cześć kochane
PRzez ostatnie kilka dni nie miałam czasu do Was zaglądać. Mały po operacji leży na OIOM'ie, we środę był jeszcze niestabilny oddechowo i krążeniowo Wczoraj dopiero lekarze zdecydowali się go ekstubować, zmniejszyli mu dawki leków i chłopak zaczął się wybudzać Oddycha samodzielnie, ślicznie kręci się, nie płacze i jest straaaasznie dzielny. Wczoraj pomagałam pani go myć, pierwszy raz tak na prawdę trzymałam go na rękach patrzył na mnie wielkimi niebieskimi oczkami z miną niepewną, bo dla niego ta sytuacja też była nowa Ale grzecznie ciumka smoczka i jest straszliwie dzielny Jeśli dzisiaj ustabilizuje się w 100% oddadzą go na chirurgię, a stamtąd już niedługa droga do wypisania go do domu. Najgorsze za nami, ale tego co przeszłam nie życzę nikomu...
Najgorsze na szczęście za Wami, jesteście bardzo dzielni jeszcze troszkę i będziecie cieszyć się sobą nawzajem w domku

Cytat:

dziś wizyta usg 3 trymestru, znów się piękna pogoda zapowiada, a mnie coś głowa boli
Trzymam kciuki za wizytę, mnie też coś głowa boli...

Cytat:
ja zawsze głowę obracam w stronę monitora. i sobie oglądam. ja za to nie dostaję wydruku z parametrami. to co uda mi się zapamiętać to moje. W LuxMedzie też nie dostałam nic
ja też nie dostaję żadnego wydruku ale ekran mam na przeciwko siebie więc jak mam usg to sobie patrzę na to moje małe

Cytat:

no to tak jak chciała przed weekendem Trzymam kciuki

Cytat:
Cześć dziewczynki

Kurcze, jak rodzą to wszystkie na raz trzymaj się tam

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
No to się posypało, az zaczyna do mnie docierać, że to już tuż tuż i w każdej chwili może coś się wydarzyć, a że niby nie jestem panikarą to mimo wszystko zaczynam się stresować
do mnie też zaczyna to naprawdę teraz docierać, gdy już tak niewiele czasu zostało do tp, a wiemy jak ten czas szybko leci teraz będzie majówka, u mnie goście, a jak pojadą to wizyta no i myślę, że potem to już odliczać dni pozostanie...

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość

ja mam dzisiaj wizyte zobaczymy ile moja maleńka waży,i czy są jakieś postępy co do porodu bo jak na razie cisza
trzymam kciukasy za wizytę

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość

Ja wczoraj byłam u lekarza. 35 tydz., mały waży 2500-2700, ułożony główkowo. Jestem zła, bo lekarz nie chciał mi dać skierowania na badania konieczne do porodu domowego. No i wszystko pójdzie z mojej kieszenie, a naprawdę ostatnio nam się nie przelewa. Już myślałam że popłaczę się w gabinecie. Ogólnie był chyba zły, że chcę rodzić w domu. Ale skierowanie mógł dać - go to nic nie kosztuje, a NFZ i tak na mnie oszczędza, bo nie generuję kosztów szpitalnych.
dla małego

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:52   #2055
fonn
Rozeznanie

Cytat:
O. A ciekawa jestem, czy zadziała na rozstępy takie 2-3-letnie? Są białe i mało widoczne, za to wyczuwalne jako wgłębienia w skórze
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:55   #2056
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
I chciałam się pochwalić że zrobiłam czapeczkę do karmienia na szydełku - demotywatory mnie zmotywowały - no i to leżenie w łóżku
czapeczka rewelka

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA !!!

sms od Efijy!

"...Stasiu urodził 13:25 i waży 3300g i długi 55cm zdrowy i cały pozdrawiam Was wszystkie"

GRATULACJE!!! no to sie zaczyna..
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !! Tu ponownie mąż Efijy. Na wstępie chciałbym podziękować za te wszystkie ciepłe i radosne słowa od Was. To bardzo miło kiedy czytam jak się cieszycie. Gaabbi już Was poinformowała, a ja tylko dodam kilka szczegółów. Po pierwsze: jestem padnięty jak zarżnięte prosie, po drugie jestem szczęśliwy i oszołomiony jeszcze. Byłem cały czas przy porodzie. koło 3ej w nocy zaczęły się rzadkie skurcze. Około 10 rano było już ostrzej, a około 11-12ej zaczęło się. Skurcze co 3-4 minuty, potem parcie, nie chciał wyjść, bo duża główka była. W sumie to szybko poszło. Trochę krwi, nacięcie krocza, co za emocje, nie da się opisać! Jak Stasiek wyskoczył, łzy popłynęły mi automatycznie, po prostu wymiękłem! Matko, jestem ojcem Stachu pije jak wariat, wrzask to on ma głośny. Będzie kawał chłopa! Dorzucam zdjęcie... 3majcie się i powodzenia. Będziemy w kontakcie. Jutro rano jadę kąpać, a teraz prysznic i zgon. Narka all !!!
rewelacyjny opis, gtaulacje dla Was!! Macie slicznego synka
Cytat:

Oby jak najszybciej!! Gratuluje i trzymam kciuki!

Cytat:
Cześć dziewczynki

Więc trzymamy
Efijy gratuluję
A teraz zaczynam nadrabiać, mam tylko 7stron
no i sie worek rozsypal trzymam kciuki mocno

Wlasnie wczoraj mezowi mowilam, ze jestem pewna ze od dzisiaj przez te wolne dni majowki pelno z nas sie rozpakuje Chyba wykrakalam Moj M wrozy mi rozpakowanie na majowke, ale na majowke ja nie chce bo personel w szpitalach jest troszke wybrakowany

Ja dzis w nocy spalam jak zabita.. ale wczorajszy dzien tak mnie zmordowal, ze jak sie polozylam do lozka tak od razu zasnelam. Nog wczoraj nie czulam- tyle spraw do zalatwienia, a do tego wszystkiego jeszcze praca mgr. Dzis tez, jesli bede sie w miare dobrze czula, to musze smigac i robic dalej badania do mgr... a pozniej wizyta z kroliczkiem kochanym do weta. Znowu dzis padne
Mojego M samego do weta nie puszcze, bo nasz krolik tylko u mnie na rekach lezy spokojnie, poza tym tz sie go troche boi

Lece sie troszke ogarnac, pozniej jeszcze wejde zobacze jak sie akcje porodowe dalej rozwijaja Zycze wszystkim mamusiom cudownego piatku! Slonecznego i z dobrym humorem!
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:55   #2057
La Monica
La Moderatoiure

kaśka_k trzymam kciuki!

onething widzę, że dziewczyny już pomogły
MonikaFaustyna ale szybko cholery wylazły! Ja znalazłam dwa malutkie na piersiach Póki co na brzuchu nie mam. Smaruję się oliwką i Fissanem. Ale ja też genetycznie obciążona...mam całe uda i pupę od wieku dorastania w rozstępach. Aż dziw, że mi na brzuchu jeszcze nie powyłaziły france
clauudik no my podobnie idziemy, damy radę, trzeba zaciskać nogi
diablica071086 ja już końcówa a młoda szaleje w brzuchu jak wariat codziennie

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:55   #2058
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Cytat:
Cześć dziewczynki

Trzymam kciuki dziewczyny

Sie dzieje.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:57   #2059
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
może lepiej zadzwoń i go pogoń
Moja cierpliwośc się kończy.Albo kurier był tylko mnie nie było

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 10:01   #2060
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

_agata, zamawiałaś prefoldy do pieluszek wielo?
Masz już chustę? Jakiej formy?

Któraś z Was pisała, że ma już chustę. Napiszcie mi proszę, które firmy są polecane?
Chusty jeszcze nie kupiłam, bo nie mogę się zdecydować którą.
Najprawdopodobniej LennyLamb albo Natibaby...
Do pieluch będę używała wkładek z mikrofibry i bambusowych. Mam kilka, ale tak jak z pieluchami, chcę wypróbować, które najlepsze, i wtedy domówię więcej. Trudno mi tak ocenić lejąc w nie wodę
Będę musiała się posiłkować jednorazówkami, ale trudno...
Opinie na temat wielorazówek róznych firm są tak odmienne, że nie podjęłam decyzji które. Wypróbuję, i wtedy będę domawiała

Cytat:
Ty jeszcze torby nie masz??? I gdzie to Twoje zaplanowanie i uporządkowanie wszystkiego?
Torbę mam. I zawartość też. Teraz tylko wszystko wrzucić do środka i gotowe

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To ja poproszę tak między 9 a 15 maja W zamian odstąpię termin 26.05
Ten termin jest zajęty! Możesz po 15.

Idę dalej pakować.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 10:02   #2061
begie13
Zadomowienie

Cytat:
dzwoń do dziada

Wanda
Stary 2012-04-27, 10:05   #2062
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
A nie dostałaś od sprzedawcy numeru listu przewozowego?
Ja zawsze dostaję, a jak nie to proszę żeby mi przysłali. I dzwonię do kuriera i się umawiam

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 10:06   #2063
niunia32
Zakorzenienie

begie od 1.06 będą przyjmować jako szpital prywatny. tylko nie wiem czy będzie kontrakt z nfz.
do lekarza jeżdżę do Bierunia. Co do Mikołowa, to eee raczej nie. wolę Katowice. Koleżanka 2 tyg temu rodziła na Boguciach i baaardzo poleca.
o szpitalu możesz tutaj poczytać http://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i...,119161,1.html

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-27, 10:08   #2064
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
dzwoń do dziada
Nie mam nic na kącie
tzn mam ale na sygnała do mamy w razie w

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A nie dostałaś od sprzedawcy numeru listu przewozowego?
Ja zawsze dostaję, a jak nie to proszę żeby mi przysłali. I dzwonię do kuriera i się umawiam
Właśnie nic nie dostałam.Zawsze chocby na meila przychodziło,że moge śledzic przesyłkę a teraz nic.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-27, 10:09   #2065
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Mogę też niespokojnie, bardzo proszę napisała że boli jak s☠☠☠☠ysyn a nie chciałam siać paniki
Czy to już wszystko co napisała?? Mów prawdę!!! Ja chcę zzo.
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

moj maz porownal nasze rozpakowywanie sie do robienia Popcornu, najpierw powolutku, pojedyncze "wybuchy" teraz szybciej,no i zaraz sie zacznie
Dobraliście się z mężem pod względem poczucia humoru, nie ma co.
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Hello

dziś noc była koszmarna... najpierw przed zaśnięciem dzidziol tak się rozpychał, że wszystkie wnętrzności mnie bolały i pchał się w kierunku szyjki, myślałam, że coś się zaczyna dziać, bo nigdy takiego czegoś nie czułam, to było dziwne...ale po jakimś czasie przestał... w nocy wszystko mnie bolało, jakbym się nie położyła...poza tym co chwilę wstawałam na siku

ale ogólnie mam dobry humor

dzisiaj zaczynamy 37 tc

przedwczoraj zamówiłam komplecik dla mojego bobasa na wyjście ze szpitala i dzisiaj już przyszedł o taki

http://allegro.pl/bobo-szyk-exclusiv...302381100.html

tylko teraz jak przymierzam te ubranka do kompletu, który w szpitalu miała moje siostra też 56, to jest jakiś większy, szczególnie body i kaftanik
a mój siostrzeniec miał 56cm długości a ubranka 56 ( takie pycie pycie) były na niego za duże
za tc. Super komplecik! Prawdziwy bobo-szyk!!
Stary 2012-04-27, 10:10   #2066
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Póki co, rozbierać się publicznie nie zamierzam, czego i wcześniej też nie robiłam (plaża, to co innego). Mężowi rozstępy nie przeszkadzają, uważa, że to taki atrybut mamy i są urocze .
Stary 2012-04-27, 10:11   #2067
anulka4771
Wtajemniczenie

Puchne strasznie,stopy i dłonie masakra.A dłonie do tego jeszcze mnie swędzą,pieką tak jak kiedyś jak byłam chora z powodu uczulenia

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 10:16   #2068
begie13
Zadomowienie

Cytat:
begie od 1.06 będą przyjmować jako szpital prywatny. tylko nie wiem czy będzie kontrakt z nfz.
do lekarza jeżdżę do Bierunia. Co do Mikołowa, to eee raczej nie. wolę Katowice. Koleżanka 2 tyg temu rodziła na Boguciach i baaardzo poleca.
o szpitalu możesz tutaj poczytać http://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i...,119161,1.html
Też wiele dobrego czytałam o Bogucicach, tylko tam chyba trzeba iść na wizytę, czy 2 do gina który tam pracuje ale to nie wiem na pewno. Ja wybrałam Kolejowy też z tego względu, że jest bliżej i pewnie jakbym chciała Bogucice czy gdziekolwiek indziej to nasłuchałabym się, że co ja sobie ubzdurałam, żeby tak daleko jechać...
w każdym razie jak wylądujesz na Bogucicach to potem proszę o recenzję żeby wiedzieć na przyszłość gdzie rodzić

Cytat:
Nie mam nic na kącie
tzn mam ale na sygnała do mamy w razie w
znam ten ból, ja też nic nie mam na koncie tzn, mam bardzo dużo ale tego nie wykorzystuje i wiecznie mam konto zablokowane i tyle dobrze, że mogę zadzwonić w sieci na czyjś koszt

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

za tc. Super komplecik! Prawdziwy bobo-szyk!!
Cieszę się, że się podoba oczywiście kolor uniseks bo nie wiadomo kto wyskoczy

Wanda
Stary 2012-04-27, 10:21   #2069
niunia32
Zakorzenienie

Begie zaptam jeszcze koleżanki czy ona chodziła do lekarza, który tam pracuje. wiem że w tychach chodziła na wizyty.

pokój ogarnięty. mąż wczoraj wytrzepał dywan. miałam w planach go wyprać, ale nie wyszło. :P
czekam aż się pranie skończy i zmykam na miasto. po dyplom i na korki.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-27, 10:21   #2070
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Puchne strasznie,stopy i dłonie masakra.A dłonie do tego jeszcze mnie swędzą,pieką tak jak kiedyś jak byłam chora z powodu uczulenia
a to nie jest czasem zatrucie jak swędzą ręce?? kiedyś coś dziewczyny o czymś takim wspominały

ja też puchnę dlatego jestem od 7 w pracy i zaraz się zmywam bo we wrocku za ciepło dla mnie się robi a ja zawsze lubilam sie wygrzewac a teraz nici z ciepełka

dla dziewczyn z wrocka inf o borowskiej od kolezanki rodzila w trzebnicy i sobie chwali, a jej 3 kolezanki na borowskiej( jedna miała dziecko na innym pietrze, 2 karmili butelką i miała problemy z późniejszym karmieniem, a 3 odesłali mimo iz miała lekarza z borowskiej)

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2012-04-27 o 10:24
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości