|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Witam!
Zaglądam i daję znać, że wszystko ok. ![]() Robimy powoli tą sypialnię i nie mam czasu siedzieć przy komputerze... ![]() ![]() Zostawiam pozdrowienia i przesyłam buziaki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
No i z 7 str zrobiło się 9
![]() Wczoraj przywiozłam od mamy różne torby, bo nie mam się w co do szpitala zapakować. Jedyne torby jakie mamy to są 3walizki ![]() ![]() ![]() No i od cioci przywieźliśmy wreszcie ten a’la kosz Mojżesza. Zdjęcia wkleję jak tż łaskawie mi go wstawi do domu, bo został w garażu. No i jak wypiorę materiał, czyli boki i baldachim. O właśnie, idę włączyć pralkę ![]() Wizytę u dentysty z moim uszkodzonym zębem mam dopiero 10 maja, przez ten nieszczęsny weekend majowy. Mnie wczoraj bolały pachwiny, dziś na razie spoko. Ale to jest ok że bolą prawda? Śnią mi się ostatnio takie sny, że się gdzieś pcham, np. w kolejce do kasy chce być pierwsza. U dentysty się kłóciłam z jakimś facetem że ja byłam pierwsza zapisana, i z dentystką, że to ja jestem pierwsza i nie obchodzi mnie to że ten pan za wcześnie przyszedł. Takie sny jakby taki znak że poród już blisko, że dziecko się spieszy na świat, albo ja się spieszę do porodu ![]() Wczoraj się dowiedziałam że mojemu tacie też nie podoba się imię Paulina ![]() benka99 jeśli chodzi o Internet na kartę, to koleżanka ma z playa i non stop narzeka, bo ciągle jej się wyłącza, tak jakby tracił zasięg. A mieszka w mieście. A jeśli chodzi o Orange...to to jest taka dziwna sieć, która w małych mieścinach nie ma zasięgu. Ja akurat mam tel w Orange, i jestem zadowolona, ale jak jadę do mamy to się już do mnie nie dodzwonicie. Musiałabyś popytać. Michalowa79 śliczny czapuś-cycuś ![]() 8ewus8 moja mała w 32tyg i 2dniu ważyła 1900g moniczka1302 ja smaruję sutki bepanthenem ale jak już są ładniejsze to zapominam ![]() libretka takiej znajomej pani synowa też się przeziębiła przed samym porodem, to może to też jakiś zwiastun porodu? Rodziła w maseczce ![]() blueelektron paprykę jeść jak jabłka?? O fuj, nie lubię specjalnie papryki. kism obiecuje składać rzetelne informacje ![]() Napisałam jej smsa, czekam, może się czegoś zaraz dowiemy. Alfahelisa z Tołpy miałam jakiś krem do twarzy, i to był najlepszy krem jaki w życiu miałam, taki w metalowej tubce. Mega wydajny. Jakbym ten na rozstępy też taki był, to bym się skusiła...ale pewnie jest dość drogi. begie13 śliczny zestawik kupiłaś maluszkowi ![]() ladybird_1987 tak, to wszystko co Kasia napisała !!Były dwa smsy, jeden o rozwarciu a drugi o tym że boli. I nic więcej, serio.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Wtajemniczenie
|
a kurier nie ma obowiazku zadzwonic?
![]()
#2074 | |
Wtajemniczenie
|
No to mam nowy problem.
Zauważyłam na mojej piersi plamkę, która powoli się powiększa. Nie wygląda to ładnie. Chyba będę musiała znaleźć dobrego dermatologa ![]() Cytat:
![]() Moja znajoma rodziła dwoje dzieci w Mikołowie i jest bardzo zadowolona. Mówi, że to mały szpital, kameralny i dzięki temu bardzo się skupiają na rodzącej. Opieka podobno na 5. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy ma obowiązek zadzwonić czy nie. Zależy od kuriera czy dzwoni. Ale chyba w razie Twojej nieobecności musi zostawić jakąś karteczkę że był. Ja np mam tak że DPD nigdy nie dzwoni, od razu przyjeżdża, a inne firmy dzwonią.
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- kism w związku z tym, że o 13.30 wychodzę z domu, a mogę dostać smsa od kaski k to ja go Tobie wyślę, żebyś napisała na forum ok?? Ale póki co czekamy, może wyśle do tego czasu ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- begie - rzeczywiscie ladny komplecik dla Twojego malca!
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
o korki mi się odwołały. kurde za daleko mam na uczelnię, bo bym poszła piechotą. ehhh... do szkoły leciałam w ok pół godz, ale teraz to mi się przeciągnie. skoczę autem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Wtajemniczenie
|
Też własnie sie zastanawiam, czy nie skoczyc na miasto - ale autem
![]() ![]() ![]() ![]()
#2079 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zawsze dzwonili do mnie ale to chyba zależy od kuriera.Wczoraj tylko co mnie nie było w domu od 12 do 17,30.Pewnie był a mnie ni zastał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Andzya - wytrzymasz jeszcze troszkę, a Antoś zaraz będzie z Tobą. Wiem co czujesz, byłam na oiomie z wcześniaczkami które siedziały tam po 35 dni, rozmiawałam z ich rodzicami... mój był tylko tydzień ale i tak ryczałam jak mi go zabrali co do brzucha - moje zdziwienie też wielkie - jakim sposobem Ci tak szybko spadł? ![]() a teraz najważniejsze po pierwsze NIE WYLEWAJ MLEKA - o ile to możliwe zamrażaj - w lodówce możesz przechowywać do 24h - w zamrażalce do 6 miesięcy - Twoje mleko jest cenne, a gdyby były problemy z karmieniem przez pierwsze kilka dni - zawsze możesz posiłkować się swoim mlekiem w butelce zamiast dawać sztuczne! zatem jak jesteś w domu i ściągasz pokarm - wrzucaj do zamrażalki co do laktatora - ściągaj do oporu, aż będziesz pewna że nic nie leci, żeby to sprawdzić przyciśnij pierś z każdej strony, ale lekko, wtedy wiesz że już na pewno nic nie wyleci, a jak jest to jeszcze pójdzie co do prawej strony? dobrze mówię to była prawa tak? masz dokładnie to samo co ja - moja rada kapusta z lodówki, natychmiast rób sobie okład, na razie możesz robić dwa do trzech razy dziennie, bo co prawda jesszcze nie masz zastoju,, ale już coś Ci się robi - żeby nie było zapalenie. I teraz uważaj - jak będziesz ściągać mleko z tej bolącej piersi, drugą ręką którą masz wolną ugniataj lekko lewy bok, bo może Ci się kanalik zapchał - jak mleko popłynie ból mija. Powodzenia - gdybyś jeszcze miała wątpliwości to pisz tutaj albo na pw - odpowiem na tyle na ile sama zdobyłam doświadczenie Cytat:
wszystkie domowe sposoby najleszpe, a jak nie przejdzie idź do lekarza po lek - ja też zachorowałam tydzień przed porodem, na szczęście brałam antybiotyk więc nie byłam wymęczona na porodówce Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja Cię nie będę straszyć - ale ja smarowałam przez całą ciąże i nic nie było mi do 36 tygodnia, potem dostałam tak kopy po lewej i prawej stronie ze skóra nie wytrzymała niestety.....teraz reaguję natychmiast - używam bio oil i Palmersa, zobaczymy czy chociaż odrobinę zblakną... a jak zobaczyłam rozstępy na brzuchu to ryczałam jak bóbr ![]() a czy ta plamka nie jest czasami koloru fioletowego? bo jak tak to może skóra nie wytrzymała i masz rozstępik? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Wtajemniczenie
|
w zeszłym miesiącu dostałaś za luty a był krótszy.Ja też dostałam mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2084 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() też coś kojarzę że swędzenie to nie dobry objaw ale nie chcę straszyć bo nie wiem w którym kościele to dzwoniło - może zadzwon do gina? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się rozstępy porobiły przy pigułkach anty., na piersiach ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Rozeznanie
|
A w ogóle to się Wam nie pochwaliłam - na ostatnim usg okazało się, że nasz synek ma już włoski na główce
![]() Wczoraj zmierzyłam swój obwód (póki miary starcza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znajome ze szkoły rodzenia uparły się na Borowską i żałują. Jednej nie chcieli przynosić dziecka, karmili butelką i ma problem z karmieniem piersią. Kolejna miała dziecko na innym piętrze, a trzecią nie chcieli przyjąć, bo nie było miejsc. Była tydzień po terminie i jej lekarz (pracuje tylko na Borowskiej) nie chciał za bardzo wystawić skierowania do szpitala. Na Kamińskiego ordynatorka powiedziała mi, że też może być problem z miejscami i mogą mnie nie przyjąć. A w Trzebnicy cisza i spokój. Znacznie mniej porodów niiż we Wrocławiu. My nie opłacaliśmy położnej i nic nie dawaliśmy lekarzowi. Nasz zreszta tam pracuje i oprowadził nas po całej porodówce. Ale na swojego lekarza też nie masz co patrzeć, bo małe są szanse, że trafisz na jego dyżur, a specjalnie dla Ciebie nie przyjedzie. Nasz był akurat na urlopie [My jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi. Jak ja byłam w szpitalu to było może z 6 kobiet. W tym dniu co ja to rodziła jeszcze jedna. Jest sala do porodów rodzinnych. U nas jak przyjechaliśmy akurat była zajęta, ale dogadalśmy się i byliśmy razem na ogólnej. Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-04-27 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie nie bylo widac nic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ja zmykam, ide sie przejsc chyba ![]() sasaid z dolu sprzata ogrodek i caly czas "godo" ![]()
![]() |
#2092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja znalazłam w internecie że zatrucie ciążowe objawia się też swędzeniem twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na Kamieńskiego i Brochowie nie dam rady - o Trzebnicy słyszałam same pozytywy - sama już nie wiem... Do tego moja teściowa dzisiaj atakuje jadem swym - więc mam nastrój lepiej nie mówić - pomijam już moje przyzwyczajanie się do fenka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gaabbi a dawno Twoja znajoma rodziła w Mikołowie? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Wtajemniczenie
|
UWAGA UWAGA
sms od kaska k z godz 12.17 !! "Urodziłam o 10.55 jeszcze nie mierzony i ważony" GRATULUJEMY ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE dla Kaska k , ale szybko jej poszło Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2012-04-27 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ależ emocje mamy dzisiaj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiałam się nad Mustellą, więc cena tego mnie satysfakcjonuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.