|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cześć
![]() Cytat:
Tak więc koniecznie zgłoś ten problem lekarzowi jeśli no spa nie pomaga. Nie przemęczaj się, więcej odpoczywaj, nie dźwigaj. Konczita przebywanie na powietrzu, spacery rzeczywiście mają na mnie świetny wpływ. Pisałam Wam że wczoraj mi przeszło, udało mi się nawet zasnąć po powrocie ze szpitala, ale po przebudzeniu znów miałam kołatanie serca. W akcie desperacji zadzwoniłam jednak do mojego ginekologa. Jaka byłam zdziwiona, kiedy wysłuchał mnie i polecił dobrego psychologa. Był miły jak nigdy ale z drugiej strony nie ma co się dziwić. Dzwonię zestresowana, więc nie chciał pogorszyć mojego stanu Żeby jechać do tamtego lekarza było za późno. Mąż zaciągnął mnie więc na spacer do lasu i znów się wyciszyłam. Niestety wieczorem miałam schizy. Wyciągnęłam moją starą książkę "joga w pospolitych dolegliwościach" i stosowałam techniki relaksu Dziś jestem już innym człowiekiem. Tak się zastanawiam nad jednym. Czuję takie pukanie w brzuchu a nawet wyraźne ruchy(i to bardzo ). Nagle zaczęły pojawiać się często w porównaniu z tym co było jeszcze niedawno. Ja sama nie wiem, możliwe że jelita tak wariują czy już bym tak czuła dziecko?? Jestem dopiero w 17t i 2dc Aż nie chce mi się wierzyć bo nie są to delikatne muśnięcia.
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
eee to pewnie dzidziol
ja tez czuje niesmiałe jakieś pukanie i takie dziwne gulgotanie ale jak wsłucham się dobrze w brzusio to dopiero i coraz cześciej to jest wiec u mnie to tez raczej dzidzia to inne niz jelita jest a ja jestem w 18 tc
|
|
|
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję
Nie mogę się doczekać porządniejszych kopniaków. Ale potem pewnie będzie lament z tego powodu Najgorzej jest dostać w żebro podobno
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
albo w przeponę..... no moja kolezanka takie kopy dostawała ze czasami kleła na tego dzidka
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry!
jak ja wam zazdroszcze pieknej pogody u mnie znowu pada i za cieplo to tez nie jestale ja to testem jakas dziwna-naogladam sire porodowki na TLC a pozniej wyje jak bobr...
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-04-27 o 10:24 |
|
|
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki w ten piękny dzionek
![]() Ale mnie energia rozpiera przez to słoneczko ![]() Bafi powodzenia na wizycie, na pewno wszystko będzie ok ![]() Cytat:
, a mój mężuś cały weekend w domu i znowu się nie będziemy prawie widzieć ![]() Ale mam nadzieję że w długi weekend nadrobimy, może jakaś wycieczka albo cuś
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Ech dziołszki ale sie pomerdało, jak się Wam pochwaliłam, że już o 13 będę oglądać dziidziolka, tak poł godziny później zadzwonili do mnie, że sprzęt ma awarię i na szybko babka załatwiała mi inny gabinet. Udało się na dzisiaj na 19.30 w mieście gdzie pracuje, niedaleko miejsca pracy - ale zagwozdkka bo trzeba córke do 16 odebrać z przedszkola tam gdzie mieszkamy. Małż, trochę w niesmaku bo w sumie zrobimy 100 km tylko w jeden dzień jeżdżąc tam i z powrotem.
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pierwszą ciążę też bardziej przeżywałam niż teraz, ale wydaje mi się, że to dlatego, że mam w domu 2,5latke, która zabiera dużo mojego czasu, a wtedy miałam więcej czasu dla siebie.
|
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazlam stronke z imionami http://gorny.edu.pl/imiona/
|
|
#2473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że pomogło. Jakbyś teraz miała się męczyć z migrenami plus czwóreczka dzieci to by było. Na pewno dacie radę ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Alicja na 11, to dobrze, będzie ciut oryginalniej
|
||
|
|
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój dzidek dziś jest nieumordowany w tym podkopywaniu
Opłacało się wczoraj całe popoludnie odpoczywać, jak jestem zmęczona i niewyspana to dzidek też mało ruchliwy
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
kurde ale u nas zimno i znow sie szarzy,mam juz dosc tej kwietniowej pogody :/ Do tego dowiedzialam sie ze musze rodzic w specjalistycznej klinice ze wzgledu na blizniaki i moj wczesniejszy wypadek a moj starszy synek musi miec zabieg na uszka...coz za cudowne wiadomosci :/
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To naprawdę bolało
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyobrażacie sobie dorosłą kobietę, która przedstawia się "Niunia" ? Biedne dziecko... Kto w ogóle pozwolił na zarejestrowanie takiego czegoś?! |
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra jakaś
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Ale super ciepełko,tęskniłam za tym. Moja mama wycelowała ze mną w Nowy Rok 20 dni wcześniej,ja zaś synka urodziłam 15lipca a termin miałam na 23.Ostatnio chodzę spać koło północy a wstaję przed 7 i jestem jakaś niedospana,ale widzę,że niektóre z Was jeszcze wcześniej wstają,podziwiam. gda gratuluję bobasa ![]() za wizytę Bafi,ja stawiam na chłopaka![]() Biorę się za zupkę szczawiową z jajeczkiem,to coś co uwielbiam o tej porze roku,zaraz po botwince![]() szczawik prosto z działki teściowej
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
dodam do tego Jeżynę
Nie mówiąc już o tym, że co najmniej połowa tych imion brzmi śmiesznie w zestawieniu z naszymi polskimi nazwiskami ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- I możecie być ze mnie dumne bo właśnie umówiłam się do dentysty
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo Mrówka
|
|
#2482 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bleee---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Chyba zmienię Natanielowi imię na Myszon... pięknę czyż nie? |
||
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
a może Belzebub
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mogę się dołączyć?? Podczytuję Was często ale jakoś nie miałam odwagi się dołączyć Przyjmiecie mnie? Termin porodu wyznaczony mam na 22 września a dzisiaj wypada 18 tydzień i 6 dzień ciąży
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Hm... znam wizażankę, która tak nazywała roboczo swojego bąbla w brzuchu. Chyba też z tego zestawienia wzięła. A potem na forum już Mrówka została.
Nie no... Belzebub wymiata
|
#2489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
.---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
. Bądź co bądź lepiej dmuchać na zimne, jak mi się jeszcze przyplączą to też pójdę do gina.
|
||
|
|
|
#2490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to czadowo chodź do nas bejbe i powiedz nam kotku co masz w środku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

?
Żeby jechać do tamtego lekarza było za późno. Mąż zaciągnął mnie więc na spacer do lasu i znów się wyciszyłam. Niestety wieczorem miałam schizy. Wyciągnęłam moją starą książkę "joga w pospolitych dolegliwościach" i stosowałam techniki relaksu

u mnie znowu pada i za cieplo to tez nie jest
, a mój mężuś cały weekend w domu i znowu się nie będziemy prawie widzieć 

Wyobrażacie sobie dorosłą kobietę, która przedstawia się "Niunia" ? 
za zupkę szczawiową z jajeczkiem,to coś co uwielbiam o tej porze roku,zaraz po botwince
bleee
. Nospa jest rozkurczowa,więc mi się wydaje,że dlatego mi nie pomaga o ile to problem z układem moczowym. Ja dzisiaj popołudniu pojadę do gin jak mąż wróci z pracy i jej o tym powiem.