Krakowianki - część XVII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 12:52   #3001
gg22
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
Dzi-dzi taki troszę "elfowy" ten naszyjnik
dlatego go wkleiłam

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
zapraszam do spacerwania. My dziś wychodzimy koło południa a potem dopiero po 6 maja wracamy do KRK.

GG i reszta jakbyś miała czas i chęci to dzisiaj tez się wybieramy na spacer. Mogę sie nawet dotoczyć na Błonia albo gdzieś do Centrum podjechać. Wczoraj mi opaliło dekolt a na twarz ratowłam sie Helci kremem.
ja jak już to po pracy czyli 4-5. potem wieczorem wybieram się na koncert na kazimierz

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Nigdy nie byłam w Ojcowie Wstyd no nie?
eee tam nie wsty. zabierzemy Cię ze sobą możemy się wybrać w ogóle większą grupą. nawet busiki tam jeżdżą

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
GG to wolałabyś napalonego starego zboka ????
niby dlaczego? nie chcę ani starego ani zboka

Cytat:
Myślę, że miła, spokojna dziewczyna, z którą można normalnie pogadać i czasem się piwka napić w zupełności by GG wystarczyła....

GG a wstrzymujesz ten pokój dla tego 'złotka' do 15 maja? (nie wiem czemu ale koleś skojarzył mi się od razu właśnie z takim określeniem ).
spokojna to może nie nie zastanawiałam się czy wolę laskę czy kolesia do żeby wynajął. posiadanie faceta w domu ma swoje plusy- przynajmniej nie będę musiała mu udostępniać dużo miejsca w łazience
Krzysio mi zrobił 3półki pod prysznicem chociaż się dziwił że chcę tyle- docelowo 1 miała być dla osoby wynajmującej, ale już wszystkie zagospodarowałam:rolleyes :

nie nie wstrzymuję, bo to by była głupota. nie wiem kto to, nie widziałam go, nie wiem czy się nie wycofa, a poza tym brzmiał zbyt pedałowato;kwasny;

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Oddam tego "mojego" wczorajszego z plant!!! Ale ws umie nie wiem, czy wrogowi bym to zrobiła...
to podziękuję

Cytat:
Jakiś śmieszny dzień dziś jest...

Wyszłam na fajkę z pracy i poznałam kolesia, który wprowadza się ze swoją firmą do pokoju obok. Okazało się, że jesteśmy po jednej uczelni. I zostałam zaproszona na kawę jak już zaczną pracować po długim weekendzie...
esz Ty to masz

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33800374]

ad. 1 Mnie bardziej odpowiada przyszły tydzień.

ad. 2 W takim razie wysłałam Ci maila. Załóż sobie konto, zainstaluj aplikację na takich kompach jak chcesz i możesz zarządzać plikami wedle swojego uznania. Będa dostępne wszędzie tam gdzie aplikację zainstalujesz oraz w przeglądarce www. Gmail nie ma nic wspólnego z tą aplikacją. Poza tym na siostry kompie zawsze możesz skorzystać z opcji www, żeby nic niepotrzebnie nie instalować.
Jakbyś potrzebowała pomocy to pisz, dzwoń [/QUOTE]

1. szkoda

2. dzięki za instrukcję dzisiaj nie mam głowy do takich rzeczy ale wykorzystam Twój link

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Z doświadczenia wiem, że brak obrączki o niczym nie świadczy .
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:04   #3002
2016070953
Konto usunięte

GG a jaki dziś jest koncert na kazimierzu ??
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:08   #3003
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Dlatego uznałam że to teraz ja będę łowić i uznawać facetów za łatwe zdobycze.
Żadna skrajność nie jest dobra.
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Współczułabym Twoim kotom - on mojego psa potrafi wykończyć na śmierć! Chowa się przed nim pod wszystko co może a najchętniej to do ogrodu biegnie...

I biją się?
Może po takim wymęczeniu grzecznie by spały do rana...

Tłuką się często, codziennie znajduję po garści futra tu, garści tam, a mój ze stresu wymiotuje Dostał ostatnio zastrzyki i był spokój, ale dziś znowu rzyg...
Stary 2012-04-27, 13:14   #3004
2016070953
Konto usunięte

nie chodzi mi o skrajność, ja już sama nie wiem, chyba zaczne chodzić z torbą na głowie żeby się na facetów nie natykać :/
Stary 2012-04-27, 13:15   #3005
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Hmm..., nie wiem. TŻ jest dość ugodowy . Zresztą uprzedzałam przed ślubem, że nie będę nosić obrączki, więc wiedział w co się pakuje . Pewnie by wolał, żebym nosiła, ale kwestia obrączki i zmiany nazwiska była przeze mnie wyłuszczona jeszcze zanim nasz związek był na etapie ślubu. Dałam wybór .
Domyślam się, że akurat Ty od początku postawiłaś sprawę jasno Tylko wiesz, czasem jest tak, że ludzie się godzą na konkretne ustalenia, a później jednak zaczynają naciskać na swoje racje.

Jeżeli Tobie z tym dobrze, a TŻ'owi to zupełnie nie przeszkadza, to w zasadzie nie ma żadnego problemu i nie rozumiem po co miałabyś ten stan zmieniać

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
1. szkoda

2. dzięki za instrukcję dzisiaj nie mam głowy do takich rzeczy ale wykorzystam Twój link
Spoko, jak coś to pisz, chętnie pomogę
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:18   #3006
SdC
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33802353]Domyślam się, że akurat Ty od początku postawiłaś sprawę jasno Tylko wiesz, czasem jest tak, że ludzie się godzą na konkretne ustalenia, a później jednak zaczynają naciskać na swoje racje.

Jeżeli Tobie z tym dobrze, a TŻ'owi to zupełnie nie przeszkadza, to w zasadzie nie ma żadnego problemu i nie rozumiem po co miałabyś ten stan zmieniać [/QUOTE]

Co do pierwszego - na szczęście TŻ tak nie ma .

Brak obrączki to chyba bardziej przeszkadza mojej mamie .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:20   #3007
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Kurcze ale się wkurzyłam, już myślałam że wypocznę w weekend a tu siora sobie wymyśliła że mi podrzuci siostrzeńca do opieki Mam ochotę jej przywalić
bez zapowiedzi?
Będziesz w niedzielę na Hucie? Podrzuciłabym Ci te bajki o które pytałaś - nie wiem czy wysiedzi do końca, ale chociaż pół godziny spokoju będziesz miała

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Kama - o obrączkę zapytałabym niezależnie od tego, kto by umieścił tego posta, bo akurat takie przemyślenia chodzą mi ostatnio po głowie - facetom ptaki budzą się do życia i szukają łatwych okazji, więc jestem ostrożna Zresztą Hard też to ostatnio spotkało.
.
Wiosna idzie

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:24   #3008
Malla
Nie depcze krokusów

Szyrek - już przyszła, aż dziwnie było mi dziś wychodzić z domu bez kurtki, więc wzięłam niepotrzebną bluzę do ręki, żeby nie zwariować
Stary 2012-04-27, 13:26   #3009
SdC
Zakorzenienie

"COLIPA każe wyznaczać SPF dla 2mg na cm2. Enigmatyczna ta ilość oznacza 2,5 ml na twarz i szyję, lub – uwaga! – 30 ml na całe ciało. Jednorazowo, ma się rozumieć." - . Jadę na wakacje i drugie tyle wydanej kasy to filtry .
Stary 2012-04-27, 13:29   #3010
201608010929
Konto usunięte

Ale pogoda
jade do Superpharm po maseczki a pozniej to chyba na rower
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 13:34   #3011
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
OMD, że nie byłaś w Ojcowie to nie wstyd, ale wielka szkoda dla Ciebie. Jest pięknie, musisz nadrobić
No wiem, wszyscy mówią, że tak pięknie i w ogóle a ja tam jeszcze nigdy nie dotarłam

Cytat:
eee tam nie wsty. zabierzemy Cię ze sobą możemy się wybrać w ogóle większą grupą. nawet busiki tam jeżdżą
Oooo trzymam za słowo!
Co do mieszkania samemu-rozumiem to doskonale Jak człowiek już się przyzwyczai to docenia tą wygodę

Posiedziałam 1,5 godzinki na plantach czytając książkę-teraz wyglądam jak 'pan z budowy' ponieważ opaliłam się w bluzkę bokserkę
Stary 2012-04-27, 13:45   #3012
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Co do pierwszego - na szczęście TŻ tak nie ma .

Brak obrączki to chyba bardziej przeszkadza mojej mamie .
Poważnie przeszkadza Twojej mamie? Nie akceptuje Twojego sposobu myślenia?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 14:24   #3013
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
GG a jaki dziś jest koncert na kazimierzu ??
a gra mój kolega z pracy

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ale pogoda
jade do Superpharm po maseczki a pozniej to chyba na rower
a wieczoooreeeemmmm, mmmm....

Cytat:
No wiem, wszyscy mówią, że tak pięknie i w ogóle a ja tam jeszcze nigdy nie dotarłam

Oooo trzymam za słowo!
Co do mieszkania samemu-rozumiem to doskonale Jak człowiek już się przyzwyczai to docenia tą wygodę
1. jak dostałam rachunek za gaz to przestałam doceniać tą wygodę

2. ja jestem zawsze chętna tylko jakoś tak ciężko się zgrać
a od 12maja kończą mi się zajęcia więc w ogóle będę miała dużo czasu i pewnie będę Wam siorpać i będziecie musiały mnie wspeirać, bo jestem przerażona wizją wolnych weekendów chociaż wiem jak debilnie to brzmi ale ja na prawdę od 6lat miałam 3z 4 weekendów w miesiącu zajęte więc trudno mi będzie się przestawić
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 14:27   #3014
2016070953
Konto usunięte

ok GG to już nie wnikam
i nie wybiorę się bo się będziecie krępować
Stary 2012-04-27, 14:30   #3015
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
jestem przerażona wizją wolnych weekendów
Stary 2012-04-27, 14:31   #3016
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
a od 12maja kończą mi się zajęcia więc w ogóle będę miała dużo czasu i pewnie będę Wam siorpać i będziecie musiały mnie wspeirać, bo jestem przerażona wizją wolnych weekendów chociaż wiem jak debilnie to brzmi ale ja na prawdę od 6lat miałam 3z 4 weekendów w miesiącu zajęte więc trudno mi będzie się przestawić

jeszcze kilka miesięcy temu rozważałam zapisanie się do jakiejś nowej szkoły od września - no bo przecież jak, tak bez nauki
Ale po dłuższym czasie bez wolnych weekendów doszłam do wniosku ze nieeeee, nadchodzi czas wysypiania się
(czekam do września aż wrócą koszmary o niezaliczonej historii z LO)

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 15:01   #3017
2016070953
Konto usunięte

weekend czas zacząć
Stary 2012-04-27, 15:03   #3018
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Hej Ale dziś piękna pogoda!
Cytat:
Dzień dobry...

WrednaMyszka ja kupowałam swoją w King Square. Zapłaciłam 129pln. Jestem bardzo zadowolona. Mam zamiar kupić jeszcze jedną ale czekam na dostawę spódnic od Mamy i wstrzymuje mnie kolor.

Dzi-dzi taki troszę "elfowy" ten naszyjnik
Dzięki

Cytat:
Jakiś śmieszny dzień dziś jest...

Wyszłam na fajkę z pracy i poznałam kolesia, który wprowadza się ze swoją firmą do pokoju obok. Okazało się, że jesteśmy po jednej uczelni. I zostałam zaproszona na kawę jak już zaczną pracować po długim weekendzie...
No to fajnie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33800374]Mam Awanti Sprawdzę i podliczę w domu
[/QUOTE]
Super A kiedy i gdzie można Cię łapać, żeby odebrać?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 15:19   #3019
SdC
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33802845]Poważnie przeszkadza Twojej mamie? Nie akceptuje Twojego sposobu myślenia?[/QUOTE]

Poważnie. Moja mama wielu rzeczy i moich decyzji nie akceptuje . Wręcz mogę chyba powiedzieć, że więcej nie akceptuje niż akceptuje . No ale cóż... Staram się tym nie przejmować i myśleć, że jestem osobną jednostką w społeczeństwie . Nie jest to łatwe, ale jakoś sobie radzę (jakoś to dobre słowo ).
Stary 2012-04-27, 16:05   #3020
granatowo
Zadomowienie

Ineso, mam ją. Głowa odcięta. Czeka w lodówce. Reszta ciała również.
Wieczorem, po powrocie mogę zapakować w gazetę i gdzieś Ci kawałek podrzucić.

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-04-27 o 16:07
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 16:21   #3021
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
ineso, mam ją. Głowa odcięta. Czeka w lodówce. Reszta ciała również.
Wieczorem, po powrocie mogę zapakować w gazetę i gdzieś ci kawałek podrzucić.
Zp! Zp! Zp!

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-04-27 o 16:24
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 16:41   #3022
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to makabrycznie brzmi...
Stary 2012-04-27, 17:57   #3023
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Oprócz tego, że się znudzi, bo trzeba zjeść pod rząd to samo, nawet jeśli nie ma się na to ochoty, to mnie to po prostu brzydzi. Nieważne, że w lokalu mogę dostać coś odgrzewanego, nie mam tej świadomości, że leżało.

Jak wracam o 18 z pracy, to rzadko mam ochotę iść na zakupy i gotować. Wolę zjeść jakieś kanapki i zrobić coś ciekawego niż całymi dniami siedzieć w pracy, a potem przy garach.
Ok, rozumiem że Ci się nudzi, że Cię brzydzi nie bardzo ale ok, ale co ma do tego kasa Na mieście nigdy nie da się zaoszczędzić tak jak na gotowaniu i to całkiem smacznych i zdrowych rzeczy Ja nie mam nic do jedzenia na mieście, jak kogoś stać to proszę bardzo, ale że to jest tańsze to moim zdaniem bzdura, chyba że ktoś się nie liczy z kasą i kupuje drogie i wyszukane składniki to pewnie

Cytat:

3. można i w piatek i w sootę

własnie Hiper co z grillem???

Ja nie mogę w piątki Z czwartku na pt śpię 3 godz, bo idę spać o 2 a wstaję 5:30 - praca.
A w sobotę mam na rano, więc jestem death.

Lenka co ja zrobiłam to padniesz Już od jakiegoś czasu sama sobie podcinałam grzywkę i było fajnie, od czasu do czasu tylko chodziłam do fryz żeby mi wycieniował i to cieniowanie jako że szło od góry trzymało mi się kilka moich strzyżeń. Przed świętami myślałam że doszłam do perfekcji, podcięłam się i byłam tak z siebie dumna jak nigdy I chyba ta duma mnie zgubiła, bo ostatnio zbyt pewnie ciachłam i wyszły mi schodki Poleciałam do takiego osiedlowego fryzjera i kiedy zobaczyłam fryzjerkę - wyglądającą jak pani Samovary z Pięknej i bestii Disneya - zażywną, tęgą kobiecinę, bardziej wizualnie pasującą na kucharkę niż fryzjerkę to mnie aż w pierwszym odruchu cofnęło. Ale jak mnie wzięła w obroty to moja asertywność okazała się niewystarczająca. Uratowała mi grzywkę całkiem zręcznie, chociaż byłam przerażona co to będzie, no ale niestety z długości musiała sporo zejść, więc teraz będę musiała ją obficie podlewać wizażowymi wcierkami i nawozić olejkiem rycynowym żeby szybko odrosła I już chyba długo się nie odważę na żadne eksperymenty z nożyczkami (a propos nożyczek - wczoraj w pracy oglądałam Rosario Tijeras, przejmujący obraz latynoskiej biedoty, na kanwie którego reżyser oparł dramatyczną historię płatnej morderczyni pochodzącej ze slumsów, właśnie o przydomku tijeras czyli w ichnim języku nożyczki - szokujące, może nie tak jak Miasto Boga Meirellesa, ale i tak polecam bo warto ).

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Nie wiem o co chodzi, ale to chyba nie powinno wypłynąć na forum publicznym, który w dodatku odwiedzają wojskowi

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Mam to samo z angielskim, od 2 tygodni zamiast 12 h tygodniowo tylko 6 i jakoś tak nie mam co ze sobą zrobić w tym czasie

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2012-04-27 o 18:21
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 18:14   #3024
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
a wieczoooreeeemmmm, mmmm....
Ty zboczuchu
Stary 2012-04-27, 18:37   #3025
2016070953
Konto usunięte

ale jestem najedzona
Stary 2012-04-27, 18:42   #3026
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
ale jestem najedzona
Ja też
Stary 2012-04-27, 18:46   #3027
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
ja chyba też mam tak jak Kama,
i coś mi się zdaje że idąc tym tokiem każda moja rozmowa z facetem, usmiech itp to preludium do uznania mnie za łątwą zdobycz.
Właśnie budzicie mnie do refleksji nad moim, nazwijmy to, związkiem...

Co do obrączki - ja swego czasu nosiłam obrączkę jako odstraszacz, ale mój brat mówi, że najlepiej odstrasza pierdzionek zaręczynowy. Na pewno lepsza opcja niż torba na głowie

Przestroga na dziś: nigdy nie rzucajcie w rozmowie zdania "gdybym Cię nie kochała, to bym Cię wysłała w kosmos!" - w ten oto sposób obudziłam w moim dziadzie wewnętrzne dziecko

lalaith ja ostatnoi też zmasakrowałam włosy - mam krzywą grzywkę, ale zaczesana na bok nie godzi chyba w niczyje uczucia estetyczne. Czeka aż odrośnie :chlip:
Stary 2012-04-27, 18:51   #3028
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Ok, rozumiem że Ci się nudzi, że Cię brzydzi nie bardzo ale ok, ale co ma do tego kasa Na mieście nigdy nie da się zaoszczędzić tak jak na gotowaniu i to całkiem smacznych i zdrowych rzeczy Ja nie mam nic do jedzenia na mieście, jak kogoś stać to proszę bardzo, ale że to jest tańsze to moim zdaniem bzdura, chyba że ktoś się nie liczy z kasą i kupuje drogie i wyszukane składniki to pewnie
Hmm... Zupełnie mnie nie zrozumiałaś
Nie uważam, że jedzenie na mieście jest tańsze. Uważam, że gotowanie dla jednej osoby jest drogie. Jest różnica. A już zwłaszcza, jak chcesz jeść zdrowo i smacznie.

Dziś ugotowałam obiad za 3 złote, bo przez 3 dni pod rząd jadłam taki sam i nie chciałam marnować składników. Co z tego, że zdrowy i smaczny, skoro już wczoraj ledwo mogłam patrzeć na talerz tego samego co dzień wcześniej

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-04-27 o 18:54
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 19:07   #3029
francuski pocalunek
Zadomowienie

Cytat:
Normalnie ukatrupilas cos?

Pocałunek jest jak pukanie do drzwi na pierwszym piętrze z pytaniem czy parter jest do wynajęcia.

przyłączę się do rozbiórki
KLIK
francuski pocalunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 19:09   #3030
2016070953
Konto usunięte

ee ja nie noszę pierdzionków bo zaraz babska się pytają czy zaręczynowy :/
poza tym puchną mi paluszki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości