|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
jesli chodzi o marchewke to najpierw odstawiasz a potem próbujesz czy w małych ilościach, np. w zupce, też powoduje zaparcia.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a przytulać na pewno będzie chciał ![]() Cytat:
Zuzia gratki za wejście w spodnie ![]() a ja znowu troche pomarudze.... nocka dzisiaj nieciekawa... o 22 poszła spać, o 2 obudzila sę na jedzonko i potem się rozgadała i cała szczęsliwa chciała się bawić ![]() ![]() ![]() a przed chwilą dzwoniła do mnie babka od ISO z pracy, ze wysłała mi juz dawno maila, ze mam zrobić sprawozdanie z poniesionych kosztów w zeszłym roku w jednym projekcie i to najlepiej na dzisiaj, bo to jeszcze musi zatwierdzić dyrektor, księgowa i promotor i jeszcze zebym przyjechala to podpisać, no padłam ![]() i ma pretensje dlaczego jeszcze nie odpowiedziałam ![]() ![]() a najlepsze, ze przecież w domu nie mam wszystkich danych i nawet gdybym chciała i tak tego nie moge napisać zeby było kompletne... no ale mi popsula humor.... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dzien dobry !!!
![]() U nas nocka CUDNA jak na Mielonego. Usnal o 23, o 24 sie obudzil, zjadl,co mu sie nalezalo, szybko zasnal w lozeczku i kolejny raz obudzil sie o 5-ej, zjadl co jego, usnal i juz pobudka o 8-ej !!! Taki wynik jak na mojego Jaska to piekny wynik !!! Cytat:
![]() Cisnienia nie mam zadnego. Ja mialam w planie zaczac PROBOWAC lozeczka od 6-go miesiaca, a ze sam zrobil nam taka niespodzianke, to tylko sie ciesze. Nie nastawiam sie tez, ze tak juz bedzie zawsze. Po prostu - bedzie tolerowal lozeczko - bedzie lozeczko, bedzie chcial spac z nami - wezmiemy go do siebie i tyle ![]() Jak to za kilka miesiecy czeka Cie to samo? ![]() Cytat:
![]() A gdzie jedziesz na Mazury? Moze gdzies obok nas ![]() Co do grilla, to mi sie wydaje, ze jak zjesz np. grillowanego kurczaka, ale w folii, to nic Malej nie bedzie. Tak normalnie grillowane mieso nie jest najzdrowsze, bo podobno wytwarzaja sie jakies zwiazki rakotworcze. Dlatego polecaja grilowac na tackach lub w folii. Brawo za zakupy ![]() Cytat:
![]() I co mowili o tym spaniu? My nie mamy tv, wiec w tej kwestii jestem odcieta od swiata ![]() Cytat:
Przy lozku mam juz przygotowane herbatki laktacyjne i wode i od tej 3ej pije jak smok, zeby miec chociaz troche na nastepne karmienie. A np dzisiaj, jak pospal te 3 godziny za jednym razem, to myslalam, ze mi (.)(.) wybuchna ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() No, no... spodnie sprzed ciazy to nie przelewki. Brawa dla tej pani ![]() ![]() ![]() I gratulacje dla Olka za nowe akrobacje ![]() Jasiek przekrecil sie tak 2 razy, ale to bylo na Mazurach, jakies 3 tygodnie temu i od tego czasu nic, wiec traktuje to jako jednorazowy wybryk ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
babka jas nienormalna - chyba sama nie ma dzieci, co?
![]() |
#4173 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Chociaż tyle dobrego, że córeczka Ci ładnie śpi w nocy ![]() Cytat:
Wojtuś ma jakieś dziwne fazy. Teraz do tego doszłam. Ma np. tydzień taki, że budzi się tylko raz w nocy a później tydzień taki, że usypia np. o 23. Teraz mamy tydzień pt. "Chodzę spać o 20. Wstaję o 23 a potem o 3-4". Chociaż tyle dobrego, że pobudki trwają 20 minut ![]() ![]() ![]() Nikotynka mam nadzieję, że w szpitalu pomogą Natalce. Trzymaj się dzielnie ![]() Agatko zazdroszczę pierwszego śmiania się Kini ![]() ![]() Pearl nie dopuszczaj do siebie myśli, że Jasiek ma za mało mleczka. Dostawiaj go tak często jak chce i nie ulegaj pokusie dokarmienia go mm, jeśli chcesz karmić piersią. Ja też tak kiedyś miałam i dosłownie ryczałam, ale Mały ciągle wisiał na cycku i pokarm mam ![]() ![]() A co do przekręcania się z brzuszka na plecki, to jak Wasze maluchy to robią? Bo mój niby się przekręca, ale ja myślę, że to dlatego, że tak go położę na brzuszku, że ma tak rączki jakoś ułożone i w sumie "niechcący" się przekręci a nie świadomie :/ Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-04-27 o 09:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz trzeba sie cieszyc ladnie przespanymi nockami. Oby tak dalej,bo przeciez musisz byc wyspana,zeby pieknie wygladac ![]()
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie,że Jasiek tak pospał ![]()
![]() |
#4176 |
Rozeznanie
|
No kurcze, dziecko mi śpi (3h
![]() ![]() Idę po zupkę i jak nikt nic nie napisze, to się obrażam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ---------------------------- Witam Piękna pogoda,młody teraz zasnął ale jak się obudzi uciekamy na spacerek a popołudniu wybieramy sie na dzialkę trochę posiedziec ![]() Właśnie wstawiłam 3 pranie bo tak szybko schnie na balkonie! Przed chwilą listonosz przyniósł mi macierzyński ![]() Dziewczyny czy jak teraz jest ładna pogoda to otwieracie okna/balkony jak dzieciaki są w pokoju? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zadomowienie
|
Mała stopko wspolczuje sytuacja z ta baba... Co ona sobie wyobraża ze ty codziennie maila śledzisz??
Kropeczki przewrót był z uniesionej główki na obu rączkach, główka na bok i odbicie druga nozka i pyk na bok Pear gratki dla Dzonnego za nocke!!! Dzięki dziewczyny za gratki, pozdrawiam z parku aaaahhh to jest to, piękna pogoda, spiace dziecko i ksiazka w ręku :P
#4179 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piekna pogoda,maly spi,jak sie obudzi mykamy na spacerek.Chce zagescic mleczko kaszka na noc,zeby dluzej pospal.Robicie tak moze?
![]() |
#4180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lecimy na spacerek ![]()
![]() |
#4181 |
Raczkowanie
|
[QUOTE
Dziewczyny czy jak teraz jest ładna pogoda to otwieracie okna/balkony jak dzieciaki są w pokoju?[/QUOTE] Tak ![]() ![]() ![]()
#4182 |
Rozeznanie
|
Jestem jestem
![]() ja zawsze wracam jak nie zapłacony weksel ![]() ![]() Korzystając z tego, że mały jest u dziadków to zawiozłam auto do myjni (mają je wypucować w środku i na zewnątrz) i trochę ogarnęłam ogród. W zeszłym roku robiliśmy kostkę i nie zdążyliśmy posiać trawy. Także kawał wypieliłam, kupiłam 3 donice i posadziłam kffiatki ![]() Dziś wieczorem porzucam Cambridge i idę z tź do indyjskiej restauracji oblać nową pracę. Dziś złożył wypowiedzenie, zaczyna 1.06. A teraz idę pod prysznic bo wyglądam jak ostatnie nieszczęście po grzebaniu w ziemi. P.S. Dziewczyny czy któraś z Was na wózek na 3 pompowanych kołach? Jak się sprawuje w terenie i w zimę? Chcę kupić na wakacje spacerówę taki czołg, bo mieszkam w mieście gdzie są lasy, dziury w chodnikach itp i chce z małym chodzić nad rzekę. Mam wózek 2w1 Bebecar style na 4 ogromniastych pompowanych kołach i radzi sobie super, ale ten wózek idzie do moich rodziców bo będą się Alanem opiekować jak wrócę do pracy (oni mieszkają na wsi i będą sobie po wsi i lasach nim śmigać). A wożenie wózków w te i z powrotem mi się nie uśmiecha. Oto kawałek mojego dzieła (jeszcze posiejemy trawkę i będzie git):
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-27 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! U nas dziś nocka do d..py. M zasnal dopiero po 23, pobudka o 1, druga o 4 i kolejne co pół godziny i o 6 musialam wstac bo juz krolewicz zasnac nie chcial
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
![]() Noc byle jaka, młoda zjadła przed 4 w nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paka wysłana, młoda ryczała we wózku ![]() ![]() ![]() A ubrałam się sexi- sukienka na grubym ramiączu do kolan z dekoltem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to chyba wsio ![]() ![]() ![]() Inutil, nie dołuj się! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4188 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ci fajnie bez dziecka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie co, ja myślę, że to zbyt szybka zmiana pogody tak może wpłynąć na nasze dzieciaki- bo u mnie jest jeszcze gorzej niż było ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tak tak, używam zagęszczacz bebilonu- kupiłam w aptece za 22 zł i pomaga- kupiłam na ulewanie. A mleko też mam z bebilonu. Co do pleśniawek, to warto było męczyć się fioletem- jeden raz, cały dzień fioletowa ale podziałało od razu! Wieczorem przed snem myję jej dobrze buzię przegotowaną wodą i tetrą ![]() pierdnij jemu w brzuszek ![]() ![]() ![]() Moja się nie obkręca z brzuszka na plecki i odwrotnie, tylko z boku na plecy- non stop i z pleców na boczek ![]() Cytat:
![]() ![]() koniec nadrabiania bo cipka się obudziła ![]() ![]()
![]() |
#4189 |
Rozeznanie
|
I jesteśmy po szczepieniu. Już drugie. Za 6 tygli następne
![]() Rotawirusami już jest całkowicie za nami, cykl zakończony i już pić mojemu biedactwu nie dadzą tego świństwa ![]() Przyleciała kumpela ze Stanów na dwa miesiące (tak w ogóle to przyszła chrzestna Krzynia ![]() Byłam w sklepie z odzieżą niemowlęcą i dziecięcą (pół outlet, a pół używka ze Stanów wyłącznie) i nakupowałam mu kilka rzeczy, bo była wyprzedaż i wszystkoooooo po 5 zł ![]() ![]() ![]() Słońce tak piecze, ze młody był jedynie w krótkiej koszulce bawełnianej i pajacu u lekarza. A i najwazniejsze - waży 7200g i mierzy..... 68cm ![]() Dziwiłam się, że nie mieści nam sie w żadne spiochy, a spodenki się w praniu pokurczyły ![]() Nie bijcie, ale nie znalazłam czasu na cytowanie ;(
#4190 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() My dopiero przyszliśmy z dworku. Mała była najpierw z tesciową od 11 do 14 bo ja bylam w szkole a od 14 do teraz siedziała z mamusią ![]() skubana cały czas się smiała ![]() i opaliłam się ale nierówno bo miałam legginsy do kolana i krótki rękaw wieć jestem pasiasta ![]() lece nadrabiac póki głodomor śpi ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Spokojnie, moja mała mimo tego ze jest na mm to i tak uwielbia się we mnie wtulac podczas karmienia butlą, niezłe musiałam się na początku nagimnastykować zeby odpowiednią pozycje znaleźć. To ze przejdziesz na mm nie znaczy ze mały juz nie bedzie Cie potrzebował. ![]() ![]() ![]() Tydzień picia Nutramigenu i wszystko pięknie zeszło, a gdy pózniej raz podałam pierś to znów ją wysypało i od tamtej pory tylko Nutra, w czerwcu mamy wizyte u alergologa , mamy tydzien wcześniej podac mu bebilon jeśli znów ja wysypie to nadal jedziemy z Nutrą. Oprócz Nutry kąpiemy małą w Emolium i w sumie tyle tylko ![]() ] Cytat:
Cytat:
My z mężem mamy zakładać w wakacje oczko wodne ale zobaczymy czy się uda ![]() Właśnie gadałam z moją mamą przez tel. Jest chora i nie widziała małej już dwa tygodnie, wysłałam jej zdj na fb to oddzwoniła i cała zryczana do mnie ze mała jest śliczna i załuje ze nie moze z nami być. Przynajmniej ma motywację zeby choróbsko odpuścilo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie sexy mamusie
![]() Śledzę wasz wątek (niestety nie regularnie) pratycznie od samego początku jego istnienia. A teraz kiedy siedzę z dzidkiem sama w domu, a że mieszkamy w UK i nie mamy tutaj zbyt wielu znajomych to postanowiłam w końcu się ujawnić ![]() ![]() A tak na szybko mam jedno pytanie: czy któraś z Was ma problem z dzieckiem ssącym kciuka???? Jakie macie na to rady???? |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4193 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wózka, ja mam maxi cosi mura 3 http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...si,mura,3.html# i jestem zadowolona. Coprawda nie jest lekki, ale jakoś targam go prawie codziennie z drugiego i na drugie piętro i nie ma tragedii, za to prowadzi mi się go bardzo dobrze. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nieźle Krzysztofka spasłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam zapytać.
Wasze dzieciaczki przekręcają się z plecków na brzuszek ? Moja mała juz kilka razy tak zrobiła i teraz boje sie zostawic sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu też czytam,ale coś wbić nie moge. ![]() ![]() Ja nie mam takiego problemu,ale mój młody za to pcha ręce do buzi,liże je i ssa. ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Jeszcze nie,nie zauważyłam,ale zapiera się nogami i się odpycha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
hej mamuski Igor dzis wciagnal 60 ml i cyca
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ktore uzywaja nutramigenu jakktoras poda mi na priva adres to wysle puszke nutramigenu fakt otwarta ale tylko 3 miarki zuzyte nam jednak nie potrzebna szkoda zeby lezala.
#4199 |
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
![]() my dzis znow do wieczora na dworku ![]() ![]() ![]() ![]() We wtorek nasza sąsiadka urodziła dziewczynkę przez cc... dzisiaj wrócili wieczorem do domu i jak widziałam jak wysiadała z auta i szła do domu to az mi się jej zal zrobiło... kroczek po kroczku, trzymając się za brzuch.. masakra.. a jesczze na 2 piętro musiała wejść na nogach... masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nudzi mnie ta codzienność, codzienność dnia... chciałam jechać do koleżanki z którą leżałam na patologii. Laska ma ponad 30 lat, teraz drugie dziecko urodziła. Chciała, żebym u niej na noc została (45 km w jedną stronę) jej męża nie będzie akurat. A mój tż mi ZABRANIA
![]() ![]() ![]() A mój tż gada, że to nieznana mi osoba, że jadę w ciemno itp itd ![]() Jestem dorosła, więc wiem co robię, nie? ![]() Czy ja jestem jakaś po☠☠☠ana czy co?! ![]() a najlepsze jest to, że teściowa nie ma nic przeciwko ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-27 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.