|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Branzoletka
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Jestem i podczytuje ale wpadłam w jakiś dołek i nic mi się nie chce
![]() Nie mam wsparcia w tż bo on sam ledwo radzi sobie ze wszystkim... Chwilami żałuje, że zaszłam i boję się, że jednak nie damy sobie rady. Przepraszam, że wam tak smęcę.
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() znow nie jestem na biezaco: masakra jakas..u mnie niestety znowu jakies problemy juz mam dosc..eh zycie dorosle dlatego nic nie oddzywalam sie wczoraj jak tak dalej bedzie to z nerwow naprawde tfu tfu urodze przed terminem![]() za to moja coreczka postanowila rano mnie tak "skopac" zeby mnie obudzic.. inie pozwolila isc spac dalej...a jak juz wstalam dziecko poszlo spac...ehh ![]() przysla mi dzis paczuszka z kocykiem pielucho-ceratka, pieluszkami tetrowymi i rzeczami dla mnie![]() bylam dzis 3h na spacerze i nogi do tej pory czuje masakra
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A od maja zabieram się poważnie za zbieranie wyprawki. |
||
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi, kupiłam sporą część wyprawki na allegro u Olciowego sprzedawcy
|
|
|
|
#1087 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
aaaaa zapomniałam Wam powiedziec!!! Śniło mi się nasze forum dzisiaj i, że pierwsza urodziła Hanjah a potem PUmas ciekawe czy się sprawdzi!---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
eh co to był za dzień.
No więc w skrócie. Rano sobie zjedlismy sniadanko na balkonie, potem darek umył okna i ogarnął balkon, ja umyłam łazienkę potem odpoczynek na balkonie. Zjarałam sobie ręce :/potem pojechaliśmy na miasto po nową kołdrę , dwie poduszki, dywanik pod prysznic ![]() potem na myjnie umyć samochodzik potem na zakupy do biedronki , kupiłam wagę zważyłam się i ważę 300gr mniej od ostatniej wizyty![]() jak wróciliśmy to umyliśmy samochód w środku bo kurzu sporo a i pies mi szyby pooblizywał:/ Potem chata, zrobiłam 2 prania dla małej , nałożyłam pościel na nową kołdrę, w starej zmieniłam i włożyłam do drugiej wersalki. Odkurzyłam , zmyłam podłogę no i położyłam się bo jeszcze mamy iść na miasto dzisiaj na jakąś kolację czy cuś ![]() jutro jedziemy do Ełku więc muszę szykować siły. dla D. Kupić spodnie do croppa i po buty jakieś firmowe bo on innych nie będzie nosił :/Może ja sobie kupię jakąś bluzę na zamek bo niestety w żadnej się nie dopinam :/ do kauflandu po 2 krzesła na balkon. i zajedziemy do teściowej na obiad , ale nie będziemy zostawać . Jakoś nie mam ochoty na spanie u niej. u nas w Mikołajkach już się zaczął sezon :/ ludzi w ch.uj , parkingi już wszędzie płatne. Rozbój w biały dzień żeby mieszkańcy nie mieli nawet gdzie zaparkować żeby nie płacić np. Żeby pójść na pocztę albo do bankomatu :/ No i przesyłam wam trochę tych mazur
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Anna, co do siebie to też mam takie przeczucie
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
super
a co do za sprzedawca??![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam mega zgage
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Byliśmy w szkole rodzenia i dzisiaj byliśmy zwiedzać porodówkę. Wywarła na mnie bardzo dobre wrażenie W szpitalu nie ma dopłat za poród rodzinny, za znieczulenie - tylko trzeba wcześniej mieć konsultację anestezjologiczną i to kosztuje 50zł, ale samo znieczulenie zzo jest za free, poród w wodzie też jest za free. Oczywiście o ile wanna będzie wolna ![]() Jeśli chcemy za coś dopłacać to można po porodzie wybrać salę jednoosobową (350zł) albo salę dla mamy i męża (350 plus 25/doba za męża). Z tym, że bardzo daleko im do tych sal które pokazywała kiedyś depoison.Potem widzieliśmy jeszcze 9-cio godzinnego noworodka Z grubsza było tyle ![]() Po szkole rodzenia byliśmy z małżem na spacerze, a potem na pysznej kolacji. Teraz jestem najedzona i będę się integrować z małżem. ![]() Potem może jeszcze do Was zajrzę, tym bardziej, że mam dużo do nadrabiania |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Nazywa się r_p77. Placi się za przesyłkę tylko raz, co jest bardzo na plus wg mnie
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Internet mi nie działał
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie powiedział mi A pytałam---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- W ogóle dowiedziałam się, że mój gin przyjmuje prywatnie Wizyta 150 zł, umawia się na 17 a przyjmuje niektóre babki dopiero po 23 I nie ma żadnej poczekalni tylko czeka się przed budynkiem
|
|||
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
KOchana no to początek lipca własnie
przecież ja nie mówię, że wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak to ma się do tego, że farmaceuta może (chyba) dopisać uprawnienie do refundacji na recepcie. Czy grożą mu jakieś kary jak błędnie dopisze uprawnienie Chyba, że coś pomieszałam, i nie możeCytat:
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
znikam spac. jestem wykonczona! ciao! |
||
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i niech Ci się wyśni, kiedy ja urodzę. Też chcę wiedzieć! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam takie mocne skurcze wieczorem i gin mówił, że to te braxtona-hicksa ![]() Nie wiem jak ja mam rodzić, jak to mnie boli |
|
|
|
|
#1104 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja tam nazrywałam, zrobiłam, podałam, zapytałam się czy smakuje
jak przytaknął to dopiero powiedziałam co je![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego!!! A ja jak słyszę takie wiadomości to myślę sobie że mogłam być jedną z nich Podczytywałam je z nadzieją że po zrobieniu testu dołącze... niestety była jedna kreseczka, a może stety bo mam teraz WasCytat:
ale wziełam się za kąpanie psa, a później sprzątanie i przestałam się dołować bo skupiłam się na robocie, wyszło mi nadobre bo jutro już sprzątać nie muszę![]() Cytat:
![]() trzeba pomyśleć nad prezentem, faktycznie taka koszulka fajny pomysł
|
|||
|
|
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Witam się z Wami i nadrabiam czytanie kolejnych 10 stron .Córeczka kopie dziś jak szalona prosto w pęcherz, normalnie jakiś atak czy co?! ![]() Dobrze - niech kopie .Kochane gratuluję Wam rozpoczętych tygodni i pozytywnych wyników badań. Pozdrawiam |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Okropnie bolą mnie żebra
Nie wiem od czego, bo to z pewnością nie kopie mały, bo bolą tuż pod piersiami
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Tż pojechał na zakupy, a na osłodę po dość ciężkim dziś dla nas dniu przywiózł lody miętowo czekoladowe
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Jakiś porządek może być, jak chcesz to mogę Cię wyprzedzić ale musisz poczekać do mojego skończonego 37
![]() Shodząc z tematu to turyści na Mazurach są dla mnie bardziej wkurzający niż komary lubię wrzesień jak już wyjeżdzają... wiem wiem egoistka![]() A dziś w ogóle załamałam się.... dziewczyny siwieje masowo!! No jakieś siwulce miałam ale dzisiaj jak się obejrzałam to normalnie zgroza! myślicie że ciąża może mieć coś z tym wspólnego, czy przyszedł mój czas??
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
też tak mam, i to od jakiegoś czasu. Ucisk narządów wewnętrznych przez rozrastającą się macicę takie bóle powoduje, ostatnio o to gina pytałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

masakra jakas..u mnie niestety znowu jakies problemy
Dostałam też skierowanie na odczyn Coombsa. Pytałam o usg miednicy, ale czegoś takiego nie robią. Będę miała usg przed porodem gdzie sprawdzą główkę małego i będą mierzyć moją miednicę. Mówił, że póki co jestem 50/50 odnośnie porodów.

a jak szyjką masz się nie martwić to na pewno nieznacznie się skróciła
I nie ma żadnej poczekalni tylko czeka się przed budynkiem
i niech Ci się wyśni, kiedy ja urodzę. Też chcę wiedzieć! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)