|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() tez bym chciała byc lachonem ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u CIebie o tyle problem ze jestescie daleko od siebie i nie mozesz go "wykorzystac" do opieki nad małą i uciec gdzies... ja robię to ostatnio coraz częściej. wczoraj np poszłam z koleżanką na lody do maca ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Agatek ja myśle ze powinnas pojechac jeśli chcesz i nie zważać na to ze mąż Ci nie pozwala, w koncu jesteś dorosła
![]() Ja sama marzę już o wakacjach i chwili kiedy mała zostanie na noc u mojej mamy a my z mężem pójdziemy w tango. Kochamy malutką i jest najważniejsza ale potrzebujemy tez wyjsc , spotkań z ludzmi zeby nie zgłupieć a nie ciągle pieluch. Jeżlei nic jej nie dolega i nie bedzie wycia to czemu babcia ma sie nią nie zająć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie tylko tztom ale tez zapierdz.ielajacym mamom na caly etat... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widze ze Krzys goni Olka he he, niecale 2tyg roznicy, Olek wazyl tydz temu 7590 ![]() ![]() aaaa i ta jak zwykle o ŁOWACH ![]() Cytat:
![]() u nas kciuk nie ale oba wskazujace i czasem cala reka ![]() nie, nie umie jeszcze, odwrotnie za to poki co tylko raz przekrecil sie
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
MissZuzia a warto iść ma te '' Igrzyska śmierci'' czy nie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4208 |
Rozeznanie
|
Tak, tam gdzie jest ziemia będzie trawka. Oczko wodne jest super, tylko dużo trzeba przy nim pracować.
#4209 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hej,hej!
Bylismy dzisiaj w Fashion Housie na zakupach. Znowu tz sie obkupil, a ja tak skromniutko..."bo trzeba kupic mate", "bo moze trzeba bedzie pojsc prywatnie do kardiologa dzieciecego", "bo zaraz skoncza sie pampersy" Ech... Powiedzialam tztowi,ze czekam, az zacznie zarabiac gruba kase i wtedy niech on sie martwi, bo bede sobie odbijac ![]() Po zakupach pojechalismy do Lasu Kabackiego, bo tz chcial mi pokazac miejsce, gdzie 25 lat temu rozbil sie lotowski samolot. Jaska wzielam w chuste i lazilismy po chaszczach. Stwierdzam, ze Jasiek zaczyna chyba wolec chuste od wozka ![]() Cytat:
![]() A teraz jak zaczyna byc goraco, to trzeba dawac chyba jeszcze czesciej, bo moze bedzie potrzebowal sie po prostu napic. I jak tu miec pewnosc, ze nie bedzie lakomy i nie zaczna sie kolki od tego, ze jeden pokarm sie jeszcze nie strawi, a juz bedzie lecial do brzuszka kolejny? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, komu dobrze. Tez bym sobie posiedziala i poczytala, z tym ze u mnie wozek stoi = Jasiek nie spi Cytat:
![]() A Twoja byle jaka nocka wyglada jak moja udana ![]() Cytat:
![]() Odzywaj sie czesciej ! Masz chlopczyka czy dziewczynke? Cytat:
Ja tak robie, jak mam okazje ![]() Blanszor, ales oporzadzila kwiatki na wiosne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Ahh dziękuję dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A więc ja psychicznie się nastawiam na 3 maja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra idę spać dzieciaki! ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() Trza było z chusty zrobić hamak, powiesić między dwoma drzewami, Jacha w środek, a Wy w chaszcze! ![]() ![]()
![]() |
#4211 | |
Rozeznanie
|
Helloł - tu najbardziej wyrodna matka na forum
![]() Dziś tż złożył wypowiedzenie w pracy i szef mu dał urlop tylko 5-14 maja. A wiadomo, że w nowej pracy o urlopie do końca roku może zapomnieć. Na ostatnim urlopie był 2 lata temu. Ja w zeszłym roku byłam sama z rodzicami. Zatem w te pędy dzwonię do przyjaciółki pracującej w ITACE i uwaga...znalazła nam super last minute!!! Jedziemy na Sycylię 5 maja! za 999 pln/os. hotel ****. http://www.itaka.pl/wczasy/wlochy/sy...cilia_1162.php Fajnie mieć wtyki w biurze podróży ![]() Alanem zajmą się dziadki i babcie ![]() ![]() Jutro rano jedziemy do moich rodziców odebrać małego. Dziś był super dzień - pojechałam po tż do pracy, kupiliśmy wycieczkę, potem byliśmy we włoskiej restauracji i mieliśmy iść do kina. W kinie okazało się, że padła klima i można się usmażyć, więc poszliśmy na kawę. W domku bzyk bzyk a teraz się lenimy. Fajnie jest pobyć sobie znowu tylko we dwoje ![]() Jak pojedziemy na urlop to się zatęsknię za małym, ale fajnie będzie spędzić tydzień we dwoje i to jeszcze w tak romantycznym miejscu. Po tygodniu rozłąki na pewno inaczej spojrzę na macierzyństwo, myślę, że będzie mi brakować tych "pieluch". Agatku jak tż będzie w domu, to zostaw go z Kinią na cały dzień a potem spytaj czy miał czas dla siebie. I spytaj czy według niego matkowanie i bycie kurą domową 24h/dobę i 7d/tydz jest atrakcyjne. Jemu jest pewnie ciężko zrozumieć Twoje potrzeby bo go nie ma na co dzień w domu. A wiesz, że faceci na pewne rzeczy sami nie wpadną. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Z teściami graliśmy w grę planszową "Kolejka z PRL" i obaliliśmy dwa wina. Pijaństwo dwudniowe zaliczyłam od razu jak przestałam karmić ![]() ![]()
![]() |
#4212 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam o tyle dobrze, ze moj Tz sam mnie wygania i tym oto sposobem 8 maja jede do kolezanekz akademika z AWFalia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajną mieliście wycieczkę. Lubię przyrodę jak się budzi do życia po zimie. W związku z tym, że u nas na podwórku pierwsze do życia rodzą się chwasty, jutro musimy je ubić a w niedzielę sadzimy nową trawkę.
![]() |
#4214 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeremi cały czas siedzi na 3centylu (i waga i wzrost) i za nic nie chce podgonić ![]() Może zanim oddasz ją do szpitala, to najpierw poradź się innego pediatry? bo jak będzie szpital, to nie wiadomo co z karmieniem będzie, no i jak jej dadzą mm to już może być koniec (.) - choć nie musi... Cytat:
![]() Cytat:
![]() moim zdaniem warto ![]() ![]() przy okazji okazało się wtedy że Ola nie umie pić z butelki ![]() ![]() Dziś przerabialiśmy to samo w korkach - mała już zgłodniała a my stoimy - płacze i widzę że za chwilę mi się synek też rozpłacze ze współczucia... masakra - dobrze że udało się ją jakoś uspokoić, bo nie wiem jakbym zniosła ryk obojga na raz w aucie...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-04-27 o 23:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Witam z rańca
![]() I idę dalej spać ![]()
![]() |
#4216 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ------------------------------------------------ Witam ![]() Wczoraj byliśmy na grilu,wróciliśmy o 24.30 bo jakoś już mi się niechcialo siedziec.Z tych znajomych akurat nikt nie ma dzieci więc nie miałam z kim pogadac o Bartusiu ![]() Młody zasnął 0 19.30 i obudził się o 4 dopiero ![]() ![]() Pięknie wczoraj było i posiedzielismy trochę na działce.ubrałam Młodego w body długi rękaw i bluze rozpinaną i dzinsy no ale tą bluzę i tak zdjełam a mimo to jak siedział w foteliku na stelażu to plecki miał troszeczkę wilgotne.Więc ja niewiem jak to go ubierac ![]() Młodego coraz mniej cieszy karuzela,troche pogada do niej i mruczy ,że mu nudno ![]() Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-28 o 08:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Wtajemniczenie
|
Blanszor super urlopik sobie zalatwiliscie
![]() ![]() Nie pamiętam która z Was, ale jakiś czas temu został tutaj polecony bujaczek angielski z allegro i musze powiedziec, że jest świetlny, 12 melodyjek, ale co prawda, krótkich, ale Lila tak go polubiła, że aż tańczy w nim, gdybym jej nie spięła w nim to by z tej radości mogła wypaść ![]() Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-28 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Raczkowanie
|
Koleżanko wracaj tu i to już, co to za spanie, jak już się wstało
![]() ![]() ------------------- Dzień dobry ![]() Nie mamy cieplej wody i nie mam jak włosów umyć ![]() ![]()
#4219 | |
Zakorzenienie
|
wchodzę i co ja pacze?? już mnie obgadują glizdy no
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No, to ja śmigam dalej spać! ![]() ![]() Ahhhh zapomniałam dopisać najważniejszego! Po wczorajszych smsach do A. dziś napisał: "ok jedź, tylko uważaj na drodze, bo to nie jest toruń, pamiętaj, że jesteś odpowiedzialna za nasze dziecko" ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Blanszor zazdroszczę wycieczki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-28 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na pewno wybiorę kilka fajnych i wrzucę. Przed ciążą naszym głównym zajęciem w życiu było zarabianie kasy i wyjazdy, wyjazdy, wyjazdy po całym świecie i Polsce. Pod tym względem najbardziej nam się życie zmieniło odkąd jesteśmy we troje. Dobrze, że moi rodzice moją zostać z młodym podczas wypadów. A za parę lat młody ruszy z nami na oglądanie świata. Zaraz się zbieramy i jedziemy do rodziców po Alana ![]() ![]() A w ogóle pierwszy raz jedziemy na wczasy do hotelu. Zawsze jak już jechaliśmy z biurem to na wycieczki objazdowe, bo leżenie w hotelu to strata czasu. Ale na wyspie można na szczęście wynająć auto i dokupić wycieczki fakultatywne. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-28 o 09:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zbyt leniwa jestem by grzać wodę, pod zimna też dało rade, tylko myślałam, że mi mózg zamarznie ![]() ![]() Jak opisywałaś swoją sytuację to byłam, bo ja tu od zawsze, tylko na początku to tylko biernym czytaczem byłam ![]() Niech moje dziecko też ktoś weźmie na spacer ![]() ![]() A Tz jedan poszedł po rozum i stwierdził, że iTobie się coś od życia należy, tylko pamiętaj nie zepsuj CuKinii jeszcze bardziej i nie schlaj się zabardzo ![]()
![]() |
#4222 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Nawojka8583pearpearlMój Mikołajek urodził się 15 grudnia ( tp. 14.01), czyli 30 dni wcześniej, ale już jest duży chłop (6,75 kg). Karinio fajnie że jest ktoś z mojej "okolicy", pisz częściej to będzie nam raźniej ![]() Ale zazdroszczę wszystkim mamusiom w PL pogody. U nas deszcz od rana już kolejny dzień, na spacerze z małym byłam ostatni raz we wtorek,a dzisiaj pasowałoby pójść do sklepu po coś na obiad ![]() Jakby któraś z Was miała jakąś radę na te nieszczęsne kciuki to piszcie, bo nie wiem jak sobie z tym poradzić. Smoczek nie wchodzi w grę, bo mały zaczyna się dławić jak go dostaje. Tak to jest z tymi dzieciaczkami, zanim się urodził to planowałam żeby tylko nie przyzwyczajać do smoka bo potem będzie problem, a teraz bym wolała żeby chciał smoczka, bo zawsze można go kiedyś wyrzucić a kciuka przecież nie utnę ![]() ![]() ![]()
#4223 |
Wtajemniczenie
|
HEJ
DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZONKA ![]() ALE DZISIAJ PIĘKNA POGODA ![]() ![]() ![]() CZY WASZE DZIECIACZKI TEŻ TAKIE NIE SPOKOJNE W WÓZKU NA DWORZE W TAKIE CIEPŁO ???
![]() |
#4224 |
Wtajemniczenie
|
ultraradiola moja lila przed chwila w wozku sie darla, strasznie cieplo jest , wrocilismyi lezy teraz spokojna w lozeczku w samych bodziakach. wczoraj tez w bodach ja tylko woziłam i leciutkim kocykiem przykryłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestesmy na dworze od 10 jest ukrop, 28 stopni w cieniu ![]() mamusia się opala a córunia śpi ![]() bede pewnie wieczorem nadrabiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no fajnie,sprawdzałam jak daleko albo blisko mamy do siebie z ciekawości. ![]() ![]() Ja też bardzo Wam dziewczyny zazdroszcze pięknej wiosennej pogody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Rozeznanie
|
Hej laski
![]() Agatek jedz i bawi sie dobrze w końcu też ci sie coś od życia należy a faceci to mają jakiś odmienny tor myślenia na pewne rzeczy musieliby z tydzień spędzić sami z dziećmi to może by to coś dało chociaż pewnie po jednym dniu mieliby już dość ;-) Blanszor zazdroszczę wycieczki i silnej woli bo ja tych mamlasow co bym nie zniosła takiej rozłąki ;-) Jeśli chodzi o kciuka to jedynie smoczek może pomoc moja też na początku sie dusila i wypluwala ale nie dałam za wygraną i po jakimś czasie złapała po czasie i trzecim smoku a spasowal z nuka . Bratowa swojej córce bandazowala kciuka żeby uczyć i pomogło ala mała miała prawie dwa lata wtedy Doroti sie budzi więc życzę Wam pięknego dalszego dzionka
![]() |
#4228 |
Zadomowienie
|
U nas laski 30 stopni w cieniu, bylysmy na spacerze. Mala w samym bodziaku na krotki rekaw i czapa letnia. Ja sie spocilam jak nie wiem i w koncu wrocilysmy do domu bo zdecydowanie za cieplo , mala juz obalila 200 herbatki .
#4229 |
Zakorzenienie
|
Dph dokładnie, po 1 dniu facet by miał dość
![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi dlaczego jest taka różnica w cenie w kolczykach dla dzieci na allegro a w elizie? Chciałabym dla córci takie na chrzest kupić z pieniążków, które otrzyma (jeśli otrzyma ![]() ![]() One są malutkie i śliczne ![]() Ja zamówiłam sobie z all kiedyś na 2 rocznicę ślubu kryształki svarowskiego za 50% taniej, niż było w elizie... Oni chyba naprawdę przekłamują cenę, kupują za grosze, a sprzedają 5x drożej! ![]()
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez juz koło 200 wtrąbiła i tez właśnie wróciliśmy bo jest niemiłosiernie gorąco. To moja w porównaniu do Twojej to była zimowo ubrana. Bo miała sukienke na ramiączka, body, rajstopki i czapke ażurową ale my staliśmy w cieniu, tzn ja siedziałam w słońcu a wózek z malą stał w cieniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.