|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
pod górę...---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() tez bym chciała byc lachonem
|
||||
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Tylko zapierdalać przy dziecku, ale nie pomyśli, że może mi jest z tym źle, że muszę sama sobie radzić, że nudzi mnie ta monotonność dnia codziennego bez niego? Może jakoś by mi to wynagrodził? Taa, on na to nie wpadnie
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chłop to chłop on nie kuma takich rzeczy....u CIebie o tyle problem ze jestescie daleko od siebie i nie mozesz go "wykorzystac" do opieki nad małą i uciec gdzies... ja robię to ostatnio coraz częściej. wczoraj np poszłam z koleżanką na lody do maca i połazic bez celu po sklepach alez miałam radochę... Dzis TZ juniora na spacer a ja z mamą na zakupy... coraz częściej z małym zostaje bo na początku tez małą awanturkę musiałam zrobic... "on nie zostanie bo on się boi". no to mu wygarnęłam, ze co on sobie wyobraza, ze ja w wiezieniu jestem?? Kocham mojego Igorka nad życie ale czasem potrzebuję po prostu bez celu wyjsć z domu... to ważne dla zdrowia psychicznego... tak samo jak staram się codziennie jakoś "ogarnąć"-włosy umyte, makijaz zrobiony, nie chodzę w wyciągniętych dresach... bo boję się, ze się zapuszczę... ;/
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas trochę się 'porozstawać' bo wiadomo, niektórzy wracają do pracy! A ja bym chciała się napić z koleżanką ot tyle co od życia wymagam po prostu pojadę i nic mu nie powiem, bo jak inaczej majówka, niektórzy robią wypad na kilka dni a ja co? SIEDZĘ ☠☠☠☠A W DOMU!!!! non stop
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek ja myśle ze powinnas pojechac jeśli chcesz i nie zważać na to ze mąż Ci nie pozwala, w koncu jesteś dorosła
. Albo próbować jeszcze z nim gadać i wytłumaczyć że czujesz sie źle i potrzebujesz wyjść do ludzi. Myśle ze A. powinien Cie zrozumieć szczególnie ze nie widujecie sie za często i jest Ci ciężko.Ja sama marzę już o wakacjach i chwili kiedy mała zostanie na noc u mojej mamy a my z mężem pójdziemy w tango. Kochamy malutką i jest najważniejsza ale potrzebujemy tez wyjsc , spotkań z ludzmi zeby nie zgłupieć a nie ciągle pieluch. Jeżlei nic jej nie dolega i nie bedzie wycia to czemu babcia ma sie nią nie zająć
|
|
|
|
#4206 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie tylko tztom ale tez zapierdz.ielajacym mamom na caly etat... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widze ze Krzys goni Olka he he, niecale 2tyg roznicy, Olek wazyl tydz temu 7590 dlugosci nie znamy bo u nas nie mierza ale z 68 juz wyrasta i mamy glownie 74, choc i 80 sie zdarzaja ![]() aaaa i ta jak zwykle o ŁOWACH Cytat:
u nas kciuk nie ale oba wskazujace i czasem cala reka ![]() nie, nie umie jeszcze, odwrotnie za to poki co tylko raz przekrecil sie
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
MissZuzia a warto iść ma te '' Igrzyska śmierci'' czy nie ?
|
|
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
Tak, tam gdzie jest ziemia będzie trawka. Oczko wodne jest super, tylko dużo trzeba przy nim pracować.
|
#4209 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej,hej!
Bylismy dzisiaj w Fashion Housie na zakupach. Znowu tz sie obkupil, a ja tak skromniutko..."bo trzeba kupic mate", "bo moze trzeba bedzie pojsc prywatnie do kardiologa dzieciecego", "bo zaraz skoncza sie pampersy" Ech... Powiedzialam tztowi,ze czekam, az zacznie zarabiac gruba kase i wtedy niech on sie martwi, bo bede sobie odbijac ![]() Po zakupach pojechalismy do Lasu Kabackiego, bo tz chcial mi pokazac miejsce, gdzie 25 lat temu rozbil sie lotowski samolot. Jaska wzielam w chuste i lazilismy po chaszczach. Stwierdzam, ze Jasiek zaczyna chyba wolec chuste od wozka Cytat:
![]() A teraz jak zaczyna byc goraco, to trzeba dawac chyba jeszcze czesciej, bo moze bedzie potrzebowal sie po prostu napic. I jak tu miec pewnosc, ze nie bedzie lakomy i nie zaczna sie kolki od tego, ze jeden pokarm sie jeszcze nie strawi, a juz bedzie lecial do brzuszka kolejny? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ech, komu dobrze. Tez bym sobie posiedziala i poczytala, z tym ze u mnie wozek stoi = Jasiek nie spi Cytat:
![]() A Twoja byle jaka nocka wyglada jak moja udana Cytat:
![]() Odzywaj sie czesciej ! Masz chlopczyka czy dziewczynke? Cytat:
Ja tak robie, jak mam okazje Blanszor, ales oporzadzila kwiatki na wiosne Ja bez dzieciaka pewnie polecialabym w tango na dwa dni, impreza, wielkie pijanstwo i szalenstwo, a tu prosze jaka grzeczna dziewczynka - wziela grabki i poszla do piaskownicy
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahh dziękuję dziewczynki
![]() A więc ja psychicznie się nastawiam na 3 maja jakiś będzie seans filmowy będzie, koks, dziwki... oczywiście nie wiem czy koleżanka zechce wypić, bo jak jej będzie tryskać jak z prysznica tak jak Boroo? ![]() Dobra idę spać dzieciaki! ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Trza było z chusty zrobić hamak, powiesić między dwoma drzewami, Jacha w środek, a Wy w chaszcze!
|
|
#4211 | |
|
Rozeznanie
|
Helloł - tu najbardziej wyrodna matka na forum
![]() Dziś tż złożył wypowiedzenie w pracy i szef mu dał urlop tylko 5-14 maja. A wiadomo, że w nowej pracy o urlopie do końca roku może zapomnieć. Na ostatnim urlopie był 2 lata temu. Ja w zeszłym roku byłam sama z rodzicami. Zatem w te pędy dzwonię do przyjaciółki pracującej w ITACE i uwaga...znalazła nam super last minute!!! Jedziemy na Sycylię 5 maja! za 999 pln/os. hotel ****. http://www.itaka.pl/wczasy/wlochy/sy...cilia_1162.php Fajnie mieć wtyki w biurze podróży Alanem zajmą się dziadki i babcie już debatują jak się nim podzielić Jutro rano jedziemy do moich rodziców odebrać małego. Dziś był super dzień - pojechałam po tż do pracy, kupiliśmy wycieczkę, potem byliśmy we włoskiej restauracji i mieliśmy iść do kina. W kinie okazało się, że padła klima i można się usmażyć, więc poszliśmy na kawę. W domku bzyk bzyk a teraz się lenimy. Fajnie jest pobyć sobie znowu tylko we dwoje ![]() Jak pojedziemy na urlop to się zatęsknię za małym, ale fajnie będzie spędzić tydzień we dwoje i to jeszcze w tak romantycznym miejscu. Po tygodniu rozłąki na pewno inaczej spojrzę na macierzyństwo, myślę, że będzie mi brakować tych "pieluch". Agatku jak tż będzie w domu, to zostaw go z Kinią na cały dzień a potem spytaj czy miał czas dla siebie. I spytaj czy według niego matkowanie i bycie kurą domową 24h/dobę i 7d/tydz jest atrakcyjne. Jemu jest pewnie ciężko zrozumieć Twoje potrzeby bo go nie ma na co dzień w domu. A wiesz, że faceci na pewne rzeczy sami nie wpadną. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Z teściami graliśmy w grę planszową "Kolejka z PRL" i obaliliśmy dwa wina. Pijaństwo dwudniowe zaliczyłam od razu jak przestałam karmić rodzina patologiczna
|
|
#4212 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam o tyle dobrze, ze moj Tz sam mnie wygania i tym oto sposobem 8 maja jede do kolezanekz akademika z AWFalia ![]() Cytat:
|
|
#4213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajną mieliście wycieczkę. Lubię przyrodę jak się budzi do życia po zimie. W związku z tym, że u nas na podwórku pierwsze do życia rodzą się chwasty, jutro musimy je ubić a w niedzielę sadzimy nową trawkę.
|
|
#4214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeremi cały czas siedzi na 3centylu (i waga i wzrost) i za nic nie chce podgonić a ma już 2lata i 4 miesiące. Ola na razie wagowo na 25, ale wzrost ma grubo powyżej 97 - czyli na pewno nie dobrze, bo waga i wzrost powinny iść w parze... Ale ważę ją regularnie i cały czas przybiera - więc nie będę się martwić...Może zanim oddasz ją do szpitala, to najpierw poradź się innego pediatry? bo jak będzie szpital, to nie wiadomo co z karmieniem będzie, no i jak jej dadzą mm to już może być koniec (.) - choć nie musi... Cytat:
![]() Cytat:
moim zdaniem warto podobało mi się bardzo - byłam z M jak teściowa przyjechała więc polecamprzy okazji okazało się wtedy że Ola nie umie pić z butelki biedna teściowa Dziś przerabialiśmy to samo w korkach - mała już zgłodniała a my stoimy - płacze i widzę że za chwilę mi się synek też rozpłacze ze współczucia... masakra - dobrze że udało się ją jakoś uspokoić, bo nie wiem jakbym zniosła ryk obojga na raz w aucie...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-04-28 o 00:05 |
||||
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rańca
![]() I idę dalej spać
|
#4216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() ------------------------------------------------ Witam ![]() Wczoraj byliśmy na grilu,wróciliśmy o 24.30 bo jakoś już mi się niechcialo siedziec.Z tych znajomych akurat nikt nie ma dzieci więc nie miałam z kim pogadac o Bartusiu Młody zasnął 0 19.30 i obudził się o 4 dopiero .Więc ja mogłam spokojnie grilowac nawet dłużej .Pięknie wczoraj było i posiedzielismy trochę na działce.ubrałam Młodego w body długi rękaw i bluze rozpinaną i dzinsy no ale tą bluzę i tak zdjełam a mimo to jak siedział w foteliku na stelażu to plecki miał troszeczkę wilgotne.Więc ja niewiem jak to go ubierac Młodego coraz mniej cieszy karuzela,troche pogada do niej i mruczy ,że mu nudno
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-28 o 09:26 |
||
|
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanszor super urlopik sobie zalatwiliscie
tez bym sobie gdzies pojechala![]() Nie pamiętam która z Was, ale jakiś czas temu został tutaj polecony bujaczek angielski z allegro i musze powiedziec, że jest świetlny, 12 melodyjek, ale co prawda, krótkich, ale Lila tak go polubiła, że aż tańczy w nim, gdybym jej nie spięła w nim to by z tej radości mogła wypaść
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-28 o 08:58 |
|
|
|
#4218 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanko wracaj tu i to już, co to za spanie, jak już się wstało
![]() ?------------------- Dzień dobry ![]() Nie mamy cieplej wody i nie mam jak włosów umyć
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
wchodzę i co ja pacze?? już mnie obgadują glizdy no
Właśnie odpaliłam młodą teściowej i poszła na spacer daleeeeeko 3 kilosy w jedną stronę do ciuchlandu także zaraz idę dalej spać Cytat:
Nie wiem czy wtedy byłaś jak opisywałam sytuacje dlaczego a tu nie będę pisać No, to ja śmigam dalej spać! ![]() Ahhhh zapomniałam dopisać najważniejszego! Po wczorajszych smsach do A. dziś napisał: "ok jedź, tylko uważaj na drodze, bo to nie jest toruń, pamiętaj, że jesteś odpowiedzialna za nasze dziecko" no i to ja rozumiem... ktoś musi być pod pantoflem, co nie? ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Blanszor zazdroszczę wycieczki za karę, żądam MULTUM ZDJĘĆ!!!!!!!! Odpoczniecie psychicznie, fajnie, że tak się trafiło! Już nie mogę się doczekać fot!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-28 o 10:06 |
|
|
|
|
#4220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na pewno wybiorę kilka fajnych i wrzucę. Przed ciążą naszym głównym zajęciem w życiu było zarabianie kasy i wyjazdy, wyjazdy, wyjazdy po całym świecie i Polsce. Pod tym względem najbardziej nam się życie zmieniło odkąd jesteśmy we troje. Dobrze, że moi rodzice moją zostać z młodym podczas wypadów. A za parę lat młody ruszy z nami na oglądanie świata. Zaraz się zbieramy i jedziemy do rodziców po Alana ![]() A w ogóle pierwszy raz jedziemy na wczasy do hotelu. Zawsze jak już jechaliśmy z biurem to na wycieczki objazdowe, bo leżenie w hotelu to strata czasu. Ale na wyspie można na szczęście wynająć auto i dokupić wycieczki fakultatywne. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-28 o 10:48 |
||
|
|
|
#4221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zbyt leniwa jestem by grzać wodę, pod zimna też dało rade, tylko myślałam, że mi mózg zamarznie A jakie orzeźwienie![]() Jak opisywałaś swoją sytuację to byłam, bo ja tu od zawsze, tylko na początku to tylko biernym czytaczem byłam ![]() Niech moje dziecko też ktoś weźmie na spacer Jutro jedziemy do Lublina to przynajmniej we wtorek go mamie sprzedam na cały dzieńA Tz jedan poszedł po rozum i stwierdził, że iTobie się coś od życia należy, tylko pamiętaj nie zepsuj CuKinii jeszcze bardziej i nie schlaj się zabardzo
|
|
#4222 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Nawojka8583pearpearlMój Mikołajek urodził się 15 grudnia ( tp. 14.01), czyli 30 dni wcześniej, ale już jest duży chłop (6,75 kg). Karinio fajnie że jest ktoś z mojej "okolicy", pisz częściej to będzie nam raźniej ![]() Ale zazdroszczę wszystkim mamusiom w PL pogody. U nas deszcz od rana już kolejny dzień, na spacerze z małym byłam ostatni raz we wtorek,a dzisiaj pasowałoby pójść do sklepu po coś na obiad I nie wiem jak to zrobić.Jakby któraś z Was miała jakąś radę na te nieszczęsne kciuki to piszcie, bo nie wiem jak sobie z tym poradzić. Smoczek nie wchodzi w grę, bo mały zaczyna się dławić jak go dostaje. Tak to jest z tymi dzieciaczkami, zanim się urodził to planowałam żeby tylko nie przyzwyczajać do smoka bo potem będzie problem, a teraz bym wolała żeby chciał smoczka, bo zawsze można go kiedyś wyrzucić a kciuka przecież nie utnę ![]() ![]()
|
#4223 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJ
DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZONKA ![]() ALE DZISIAJ PIĘKNA POGODA ![]() CZY WASZE DZIECIACZKI TEŻ TAKIE NIE SPOKOJNE W WÓZKU NA DWORZE W TAKIE CIEPŁO ???
|
#4224 |
|
Wtajemniczenie
|
ultraradiola moja lila przed chwila w wozku sie darla, strasznie cieplo jest , wrocilismyi lezy teraz spokojna w lozeczku w samych bodziakach. wczoraj tez w bodach ja tylko woziłam i leciutkim kocykiem przykryłam
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestesmy na dworze od 10 jest ukrop, 28 stopni w cieniu mamusia się opala a córunia śpi ![]() bede pewnie wieczorem nadrabiać
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no fajnie,sprawdzałam jak daleko albo blisko mamy do siebie z ciekawości. Spoko spróbuje odzywać się częściej,o ile moja maruda da mi troche wolności. ![]() Ja też bardzo Wam dziewczyny zazdroszcze pięknej wiosennej pogody ,bo jak wspomniałaś wyżej u nas od tygodni tylko leje,z przerwami czasami na słońce.Ja byłam wczoraj na dworze,choć jak wychodziliśmy do lekko padało,ale potem jakoś się rozpogodziło i słońce świeciło.No,ale co z tego dzisiaj kolejny pochmurny dzień,szlag człowieka trafia że trzeba siedzieć przez to w domu. :/
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
nie będę oryginalna jak napisze że siedzę Z młodą na dworze ona śpi a ja nadrabiam Pisze z tel więc sorki za błędy. Agatek jedz i bawi sie dobrze w końcu też ci sie coś od życia należy a faceci to mają jakiś odmienny tor myślenia na pewne rzeczy musieliby z tydzień spędzić sami z dziećmi to może by to coś dało chociaż pewnie po jednym dniu mieliby już dość ;-) Blanszor zazdroszczę wycieczki i silnej woli bo ja tych mamlasow co bym nie zniosła takiej rozłąki ;-) Jeśli chodzi o kciuka to jedynie smoczek może pomoc moja też na początku sie dusila i wypluwala ale nie dałam za wygraną i po jakimś czasie złapała po czasie i trzecim smoku a spasowal z nuka . Bratowa swojej córce bandazowala kciuka żeby uczyć i pomogło ala mała miała prawie dwa lata wtedy Doroti sie budzi więc życzę Wam pięknego dalszego dzionka
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
U nas laski 30 stopni w cieniu, bylysmy na spacerze. Mala w samym bodziaku na krotki rekaw i czapa letnia. Ja sie spocilam jak nie wiem i w koncu wrocilysmy do domu bo zdecydowanie za cieplo , mala juz obalila 200 herbatki .
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Dph dokładnie, po 1 dniu facet by miał dość
![]() Dziewczyny powiedzcie mi dlaczego jest taka różnica w cenie w kolczykach dla dzieci na allegro a w elizie? Chciałabym dla córci takie na chrzest kupić z pieniążków, które otrzyma (jeśli otrzyma ![]() One są malutkie i śliczne Ja zamówiłam sobie z all kiedyś na 2 rocznicę ślubu kryształki svarowskiego za 50% taniej, niż było w elizie... Oni chyba naprawdę przekłamują cenę, kupują za grosze, a sprzedają 5x drożej!
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez juz koło 200 wtrąbiła i tez właśnie wróciliśmy bo jest niemiłosiernie gorąco. To moja w porównaniu do Twojej to była zimowo ubrana. Bo miała sukienke na ramiączka, body, rajstopki i czapke ażurową ale my staliśmy w cieniu, tzn ja siedziałam w słońcu a wózek z malą stał w cieniu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

pod górę...

mówię, że nie da rady bo jej synek jeden ma 3-4 lata i do przedszkola chodzi 
koloru koralowego
i wyszłam taka sexi z rozpuszczonymi włosami 

Tylko zapierdalać przy dziecku, ale nie pomyśli, że może mi jest z tym źle, że muszę sama sobie radzić, że nudzi mnie ta monotonność dnia codziennego bez niego? Może jakoś by mi to wynagrodził? Taa, on na to nie wpadnie
po prostu pojadę i nic mu nie powiem, bo jak inaczej
majówka, niektórzy robią wypad na kilka dni a ja co? SIEDZĘ ☠☠☠☠A W DOMU!!!! 

a ma już 2lata i 4 miesiące. Ola na razie wagowo na 25, ale wzrost ma grubo powyżej 97 - czyli na pewno nie dobrze, bo waga i wzrost powinny iść w parze... Ale ważę ją regularnie i cały czas przybiera - więc nie będę się martwić...

Jutro jedziemy do Lublina to przynajmniej we wtorek go mamie sprzedam na cały dzień