|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
heh a mnie dopadło myślenie
heh syndrom AM
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
ja po wizycie.. dostałam leki: jakieś antydepresanty + coś na sen, chwilę pogadałam z babką, ale nie powiem, żeby ta wizyta mi pomogła, bo wcale nie, może chociaż leki pomogą..
taka ładna pogoda za oknem a mnie wszystko dobija |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alfa, Ty taka mądra kobieto, powiedz, masz jakieś pojęcie o tych lekach co pisałam, że je dostałam. Bo teraz siedzę w strachu i nie wzięłam. TŻ mi kazał dzwonić jeszcze raz do tej lekarki i już cała zestresowana jestem
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, w każdym razie dziękuję. Stwierdziliśmy z TŻ, że nie biorę, za bardzo się boję i nie chciałabym aby coś się stało. Tabletki mają ważność do 2014 więc pewnie jeszcze je wykorzystamy
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja będę rodzić z mężem
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-27 o 19:13 |
||
|
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racjonalna Alfo-Beto, jakieś przesłanki? Stresik może małemu kung-fu dzicku zaszkodzić ;* Cytat:
kiedy przewidywany temin testowania?
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli do piątku nie będzie @, to pomyślę o teście. Staram się na tym nie skupiać na razie
|
|
#4209 | |||
|
Rozeznanie
|
Słodkości
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33805202]Nic w sumie dzisiaj nie załatwiłam, oprócz tej poradni genetycznej. Do swojej lekarki po skierowania pójdę w poniedziałek. Do kardiologa jadę się zapisać, podano mi w jednej przychodni adres przychodni, w której są jeszcze terminy na ten rok, no to mi babka zaproponowała termin 9.10 , ale powiedziałam jej, o co chodzi, że straciłam ciążę a miałam nadciśnienie i powiedziała, że mam przyjechać, to jakoś się wciśniemy szybciej. No to w poniedziałek znowu trasa (bo ta przychodnia jest dość daleko), ale ja się oczywiście cieszę, bo to oznacza niesiedzenie w domu. Bolą mnie okropnie nogi, ale to nic. Ponawiam też pytanie: jak myślicie, czy jest możliwe, żeby w 3 i pół tygodnia po porodzie dostać @? Bo to, co się tam na dole dzieje, najbardziej przypomina okres, z tym, że nic a nic nie czuję brzucha. Wczoraj miałam USG i niby wszystko było ładnie i OK, a od wczoraj mam istny potop i to czerwony Czy to się wciąż mieści w granicach normy po porodzie czy to @?[/QUOTE]PERSE dobrze że jest możliwość że przyjmą cię wcześniej, jakaś kumata babka z tobą rozmawiała. Co do @ niestety nic nie pomogę ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
) więc lepiej nie ryzykować a nawiasem dziwna lekarka skoro mówiłaś jej a ona i tak przepisała leki których nie powinnaś brać![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- NATALIA testujesz nowego laptopa? ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A ja lekkiego doła załapałam od wczoraj bo byłam u lekarza na monitoringu cyklu a tam byłam z 13dc to endo super ale w 16dc na tym samym poziomie więc nic z tego no i teraz znowu z utęsknieniem czekam @ żeby czekać na kolejny cykl mam nadzieje lepszy, rozczarowałam się troszkę---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- AGATKA a ja muszę się tobie pochwalić dziś miałam pierwszy dzień z soczewkami
|
|
|
#4210 |
|
Konto usunięte
|
A ja się trochę martwię
![]() Mam nadzieję, że to, co mi się dzieje, to normalne po porodzie lub @. Jasnoczerwona krew. W zasadzie podpaska mi wystarcza, ale muszę ją często zmieniać, dzisiaj już chyba ze 4 razy (przy czym wcześniej miałam słabnące plamienie). Jeśli do jutra się trochę nie zmniejszy, to chyba podjadę na IP :/ Ale wczoraj miałam USG - gdyby coś się działo, to lekarz by chyba widział, no nie? |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze jak ściągam, to staram się do kącika oka zepchnąć i wtedy sama wychodzi szybko. Czasem jak jest za mocno przyklejona, to wkraplam trochę sztucznych łez. A jaki masz promień krzywizny?
|
|
#4212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Promień krzywizny to chyba nie kumam co to ale chyba mam zapis że na prawe jest -1,25 a na lewe -2,5MAGA ja się zawsze tak napłaczę przy tym ściąganiu że masakra no i cholernie się boję że znowu uszkodzę soczewkę jednak się nie zamierzam poddać i mam nadzieję że wkońcu to opanuje
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-04-27 o 20:54 |
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u nas był upał dzisiaj
całe popołudnie na tarasie , maluch w samych bodziakach Cudnie
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My musimy siedzieć w domu
|
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Do zewnętrznego przesuwam opuszkiem palca i ona wtedy już odstaje trochę i idzie lepiej ją wyciągnąć. Albo przeciągam na dół oka, chociaż to mi gorzej idzie. Może kup sobie takie jednodniowe i wtedy nie będzie Ci szkoda jak się uszkodzi
Basiu
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]()
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4218 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dziękuję za wsparcie, postanowiłam, że nie daję im narazie antybiotyku. Leczę ich dalej syropkami. Jak nie będzie dalej przechodzić - włączam antybiotyk (oby nie). Boję się go jak ognia.
Zeberka trzymam kciuki za wizytę. Perse ze swojego poporodowego doświadczenia wiem, krwawiłam do 6 tyg. Mocno, słabo, wcale i znowu mocno. Tak jest - to normalne. Tymbardziej, że Cię nic nie boli. Nie zamartwiaj się. moni_ka mam nadzieję, że leki pomogą Berbie co słychać? ostatnio mało piszesz. |
|
|
|
|
#4219 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle w całym kursie SR najbardziej wyczekiwał na zwiedzanie porodówki (a potem tego dnia miał rano telef z pracy czy mimo urlopu może przyjść na zastępstwo...przytaknął, że TAK ale po sekundzie się kapnął, że to dzisiaj zwiedzamy i mówi NIE, NIE, NIE DAM RADY, JA DZISIAJ Z ŻONĄ JADĘ....całe szczęście nie dokończył gdzie ![]() Aniu- to czekam na wieści z porodówki jakby coś ![]() Cytat:
Ale słusznie robisz- jeśli to możliwe i w miarę się czujesz to nie bierz tych leków! Cytat:
Dzisiaj chciałam pokazać Teściowej, że zrobiłam już miejsce w półce na rzeczy Maluszka i pochwalić sie Babci co tam gromadzimy (a wiele tego nie ma, próbki kosmetyków, mój szlafrok, pampersy). Otworzyłam, pokazałam, powiedziałam, ze powoli muszę myśleć o wyprawce i się organizować po czym się rozbeczałam i powiedziłam Teściowej, ze ja się ciągle boję, ze znowu się coś stanie.... Rano to samo powiedziałam mojej Mamie, że ja prawie nic nie mam - kończę 32tc i nadal boję się kupować... Cytat:
wyszłam na 15 minut i uciekałam bo ja sie na słońcu męczę...ale widok rozkwitających kwiatów na skalniakach....bezcenne![]() Bacha- nic nie straciłaś, było okropnie ciepło, nie dało się wytrzymać, pewnie też uciekłabyć do domu po 15 minutach ![]() Cytat:
dzięki za kciuki i też zauważyłam, że BERBIE coś wyłączona ostatnio z zycia na wizażu BERBIE- wszystko ok? eseska- gdzie jesteś? ide spaciu bo przed 6.00 jedziemy do gin a potem do Teściowej nie wiem na jak długo- może do poniedziałku albo wtorku...a może wrócimy już w niedzielę Miłego weekendu!
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim! Pogoda sprzyja spacerom i ogrodowym wizytom u znajomych więc ja za niedługo uciekam, żeby byczyć się u koleżanki na przedpołudniowej kawce
Nita, cudne zdjęcia Maga, ja też na Twoim miejscu bym ich nie brała. Alfa, zeberka, z taką ilością kciuków wszystko na pewno pójdzie Wam gładko i pięknie ale to chyba rzeczywiście syndrom AM, ja na samą myśl o ciąży mam kołatanie serca Perse, każdy organizm jest inny, może to po prostu @? Dzwoniłaś do swojego lekarza? Berbie, co u Ciebie Kochana??? Bacha, zdrowiej
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ale tu dzisiaj pustki chyba większość z Was jeszcze śpi albo zaczyna majowy weekend na powietrzu bo pogoda jest przepiękna---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33813153]Nie, nie dzwoniłam. Nie wiem, co robić, dzisiaj jest tak samo jak wczoraj. Nie wiem, czy nie podjechać na tę IP, ale nie za bardzo chcę, pewnie mnie uznają za histeryczkę :/[/QUOTE] Perse nie przejmuj sie za kogo cie uznają najważniejsze abyś się uspokoiła jeśli zbadanie lub rozmowa z lekarzem cię uspokoi to podjedź na IP bo masz prawo wiedzieć co się dzieje z Twoim ciałem a oni mają obowiązek odpowiedzieć ci na każde pytanie.
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33813153]Nie, nie dzwoniłam. Nie wiem, co robić, dzisiaj jest tak samo jak wczoraj. Nie wiem, czy nie podjechać na tę IP, ale nie za bardzo chcę, pewnie mnie uznają za histeryczkę :/[/QUOTE]
Perse, pojedź na IP. Tak jak pisze anusia, niech Cie nie interesuje za kogo będą Cię uważać, zdrowie jest ważniejsze i czasem lepiej pohisteryzować. |
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4225 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie hie hie tylko popiół na głowę i skrucha jak się toporkiem dostaje
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33813153]Nie wiem, czy nie podjechać na tę IP, ale nie za bardzo chcę, pewnie mnie uznają za histeryczkę :/[/QUOTE]jeśli czujesz, że powinnaś to odwal tam histerię po całości. Masz prawo do histerii, takie samo jak do medycznego uspokojenia i sprawdzenia czy wszystko OK. Cytat:
ale inaczej się pracuje w ostatni dzień przed 8 dniowym byczeniem
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
taka ładna pogoda a ja jak zwykle sama w 4 ścianach, mąż do pracy polazł na cały dzień, o czym dowiedziałam się dopiero wczoraj
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam, jeśli uznasz moją propozycję za niepoważną, ale nie pomogłyby Ci np. małe zakupy? Ja jak stoję przed szafą z kosmetykami w jakimś sklepie to na chwilę zapominam.... W szerszym kontekście wydaje mi się to mało znaczące, czy mam tusz podkręcający przy pogrubiający, ale przynajmniej na chwilę się znieczulam.
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
paniczka, Ty już jutro będziesz mogła się byczyć
ja wypoczywam, ale zza rogu patrzy na mnie moja praca mgr... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się dowiedziałam, że plany na "bez planowy długi weekend" wzięły w łeb. Mam już prawie zorganizowany wyjazd nad morze niestety na pogrzeb aaaaaaaaaaa ten na górze drwi z naszych planów....
|
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

, ale powiedziałam jej, o co chodzi, że straciłam ciążę a miałam nadciśnienie i powiedziała, że mam przyjechać, to jakoś się wciśniemy szybciej. No to w poniedziałek znowu trasa (bo ta przychodnia jest dość daleko), ale ja się oczywiście cieszę, bo to oznacza niesiedzenie w domu.
Czy to się wciąż mieści w granicach normy po porodzie czy to @?[/QUOTE]
) więc lepiej nie ryzykować a nawiasem dziwna lekarka skoro mówiłaś jej a ona i tak przepisała leki których nie powinnaś brać
byłam z 13dc to endo super ale w 16dc na tym samym poziomie więc nic z tego no i teraz znowu z utęsknieniem czekam @ żeby czekać na kolejny cykl mam nadzieje lepszy, rozczarowałam się troszkę

ale chyba mam zapis że na prawe jest -1,25 a na lewe -2,5