Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-27, 22:07   #1711
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hahah muszę wam pokazać jak moje dziecie śpi.
Zwisa w połowie z łóżka, nogi w pudełku z zabawkami, jedna w garnuszku na klocuszka pozawijał się we wszystko co miał dookoła... Ciekawe czemu w cuągu dnia nie jest tak ruchliwy i się tak nie przemieszcza. Zupełnie mu nie przeszkdza pozycja. Śpi w najlepsze haha.
Wklejam zdjęcie. Sorki za bałagan, ale jestem w trakcie generalnych, przedchrztowych porządków i na dodatek zmieniam kołdry na lżejsze i taki mały syfek wyszedł udajmy, że tego nie widać
Czerwoną linią zaznaczyłam gdzie się łóżko kończy
słodki

p.s. bałaganu nie zauważyłam
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 22:17   #1712
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Dziekuję, że zapytałaś. Nocki lepsze. Dzisiaj wybudzal się z płaczem, to dałam mu ibufenu i spi już nieprzerwanie od godziny. Na dziąsłach dolnych ma góry i doliny rozpulchnione wszystko i sama już nie wiem który ząb i gdzie mu najpierw wyjdzie
Wczoraj i przedwczoraj ladnie spał. Reszty wole nie pamiętac
A Bartek ma jeszcze katar? Inhalujecie?
to dobrze, że już trochę lepiej może mu pomału przejdzie i wróci wszystko do normy trzymam mocno i ucałuj jutro Stefcia
u nas niestety nocki masakra, nie pamiętam kiedy ostatnio przespałam kilka godzin ciągiem, co chwilę się wybudza, płacze bo smok mu wyleci, muszę maszerować do jego pokoju, włoże i śpi dalej, czasem 1o minut czasem godzinę. Coś takiego jak Ty jeszcze niedawno opisywałaś. Mam nadzieje że te zębolki w końcu wyjdą, bo się wykończe jak bede chodzić do pracy

A katarek już minął, inhalacje też już zakończone, ale znowu mu oczko łzawi i ropieje, pewnie przez ten wiatr
Cytat:
Zwisa w połowie z łóżka, nogi w pudełku z zabawkami, jedna w garnuszku na klocuszka pozawijał się we wszystko co miał dookoła... Ciekawe czemu w cuągu dnia nie jest tak ruchliwy i się tak nie przemieszcza. Zupełnie mu nie przeszkdza pozycja. Śpi w najlepsze haha.
Wklejam zdjęcie. Sorki za bałagan, ale jestem w trakcie generalnych, przedchrztowych porządków i na dodatek zmieniam kołdry na lżejsze i taki mały syfek wyszedł udajmy, że tego nie widać
jak się chce spać to każde warunki dobre

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
My wyjeżdzamy dopiero we wtorek Bo w pn Tż ma jeszcze spotkanie. A jedziemy nad morze w okolice trojmiasta

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Lecim spać. Dobrej nocy.
no to ładny kawałek macie do pokonania. Oby podróż minęła spokojnie i się wylegujcie ile wlezie a na ile dni jedziecie??

ja też już mykam dobrej nocy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 22:18   #1713
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
narobiłaś nam smaka

ja już mykam..słodkich i kolorowych
Czaje sie na arbuza, ale poczekam jeszcze troche az beda slodkie

Cytat:
Boski jest

Uciekam spac, bo nie wiadomo o ktorej jutro pobudka
Stary 2012-04-28, 07:01   #1714
acelinka
Zakorzenienie

hej kochane sobotnio

zaraz postaram się troszke nadrobić, tylko najpierw kupka mnie woła z pamersiaka

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Dziewczyny czy jak jest ponad 20 stopni to mogę Fiśka w krótki rękaw i spodenki długie wsadzić? Tzn pytam bo już go wsadziłam w bluzę i krótki, ale się spocił biedny to po sklepie ( jak już "ochłonął") nie zakładałam mu bluzy i dumam czy nie poszalała matka.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Topię się .

Pogoda dla Wrocław

28 stopni
u nas też tak pięknie!
ja wczoraj ubrałam natalcie tak: spodneki cienkie bawełniane, cienkie skarpetki (Dziś już chyba polansuje się dziecko w sandałakach ) , pod spód bodziak bez rękawków i na to krótki rękawek na główce berecik z cieńkiej bawełny w celu chronienia przed słoncem - uszka w nim sa raczej odsłonięte
ale masakra na spacerze widziałam dzieci tak naubierane biedactwa

i w ogóle dzisiaj się chyba wybiore po parasol do wózka , bo nati się wścieka na słońce

Cytat:
Witam się wieczornie,

Moje dziecko mnie dzisiaj zaskoczyło na calej linii.
Weszliśmy do pokoju w UP. Po chwili wiercenia się, ściągania papierów i marudzenia, położył głowę na moim cycorku i...usnął Moje dziecko pierwszy raz od niepamiętnego czasu usnęlo mi na rękach. W urzędzie pracy, wśrod dzwoniących telefonów... I.. wyglądał przeeeeeee słodko

A w temacie ubioru, to my spacerowaliśmy dziś w lekkich dżinsach, bodziaku na kr. rękaw i bez czapki.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

A krem kupiłam TAKI. Chyba dobry co? Bo widze, że Wy macie takie specjalne specjalności
kremik chyba każ dy z filtrem dobry
my póki co mamy linomag spf 30, a na oplanie typowo letnie zamówiłam z avonu dla dzieci z filtrem 50 w międzyczasie może babydreama kupie jak będe w rossmanie przypadkiem

ale słodko z tym zaśnięciem

i zazdroszcze wyjazdu nad morze na calej linii!
Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Odkąd moja panienka nauczyła się obracać na brzuch to tylko tak śpi, ale specjalnie nie mam z tego tytułu lęku, bo główkę ma zawsze przekręconą na bok, a nie w materac. No i walka z tym jest daremna bo i tak się przekręci zaraz, tak samo jak nie walczę już z nakrywaniem kołdrą. Syzyfowa praca
natalcia tez na brzuszku albo boczku, na początku się bałam ale teraz to luz
Cytat:
Cycka nigdy nie za wiele. Dla faceta szczególnie!

To ja mojego chyba głodzę
U nas w ogóle nie ma rytmu dnia. Co chwile zapominam też o tym żółtku i w efekcie Filip jadł żółtko z 4 razy łącznie .
witaj w klubie bezrytmowców

żołtko mniej więcej daje, ale z porami posiłków to u nas radosna twórczość
Cytat:
boski filippo jak zwykle wymiata

kupiliśmy takie piankowe zabezpieczenie na stół, bo nato co chwile się o niego obijała i co? dziecko teraz sobie staje obok stolika i z pianki robi gryzak

Od poniedziałki w Netto będą takie foteliki za 239 zł
http://www.nerv.com.pl/bezpieczny-fo...i-9-36-kg.html
i się zastanawiam bo on ma testy adac, 3 gwiazdki wiec nieźle a w porównaniu do innych np. Recaro który kosztuje ok 750 zł to różnica w cenie duża. Chciałam właśnie recaro ale ze względu że tż jest od duższego czas na L4 nie możemy sobie na niego pozwolić, dopiero w czerwcu, a ten ferrari moglibyśmy kupić już. No i tak dumam od wczoraj

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-04-28 o 07:05
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 07:16   #1715
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka dziś pobudka o 5:50 i mały na chwilę zasnął i mu się zabawa włączyła, wzięłam go do łóżka i se myśle, a zaśnie sobie ale gdzie tam, pogadał pośmiał się, pokrzyczał, spać nie chcial, więc go spowrotem do łóżeczka odłożyłam i śpi a ja już pościel zmieniłam, podłogi pozamiatałam i umyłam właśnie jem śniadanie i wstawiam warzywka do ugotowania obiadku dla małego mój debiut

A nocka lepsza o 23ej obudził się z płaczem więc mąż wymyślił że damy mu herbatki uspokajającej i wypił trochę na śpika i zasnął bez smoka i spał do 5tej sukces normalnie

nic mykam dalej sprzątać a po południu pakowanko

A Acelinko też tak własnie wczoraj patrzeliśmy na ten fotelik z netto, cena jest bardzo atrakcyjna i jakościowo myślę że też oki

A i też muszę się w parasolce zaopatrzyć bo mały non stop psika jak go słońce razi

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2012-04-28 o 07:18
Stary 2012-04-28, 08:21   #1716
tusia872
Zadomowienie

hej kochane

ale wam zazdroszcze tych wyjazdów bawcie sie dobrze i odpoczywajcie

a my dzis na basen idziemy
a popołudniu bedziemy spacerowac do oporu

udanego dnia wam zycze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 08:40   #1717
minio1984
Zadomowienie

Uśpiłam moje dziecko więc wpadłam się przywitać

Pogoda przepiękna, już jest 22 st w cieniu Ciekawe ile będzie w południe Już bym z chęcią na dwór wybyła

Dziś ubiorę małego w body na ramiączkach, koszulkę rozpinaną z kr i cienkie spodnie bawełniane i cienkie skarpetki i myślę że będzie git no i czapeczka letnia

Martusia super że Bartuś nockę przespał Oby tak zostało.
a z Ciebie pracowita kobitka, ja tylko umyłam sobie włosy i zjadłam śniadanko i nie chce mi się robic nic, chyba jakiegoś lenia mam
Hej Acelinka. Fotelik wydaje się fajny i cenowo super, szkoda, że u nas nie ma Netto

Tusia basen fajnie też bym poszła z małym choć pływać nie umiem

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 08:47   #1718
mama zosi
Zakorzenienie

Hello
u nas noc ciężka Zo zasypiała długo, obudziła się po niespełna godzinie i było marudzenie, płacz, śmiech, i tak w kółko do 2 godziny! I po godzinie snu znowu to samo. Stawiam na zęby bo jak oszalała gryzła smoczek. Ale do buzi zobaczyć sobie nie dała bo od razu ryk! Teraz odsypia a ja ratuje się kawą bo czeka mnie sprzątanie i wizyta u babci.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

i w ogóle dzisiaj się chyba wybiore po parasol do wózka , bo nati się wścieka na słońce

Od poniedziałki w Netto będą takie foteliki za 239 zł
http://www.nerv.com.pl/bezpieczny-fo...i-9-36-kg.html
i się zastanawiam bo on ma testy adac, 3 gwiazdki wiec nieźle a w porównaniu do innych np. Recaro który kosztuje ok 750 zł to różnica w cenie duża. Chciałam właśnie recaro ale ze względu że tż jest od duższego czas na L4 nie możemy sobie na niego pozwolić, dopiero w czerwcu, a ten ferrari moglibyśmy kupić już. No i tak dumam od wczoraj
no też się nad parasolką zastanawiam, ale my mamy taki w sumie głęboki daszek co idealnie chroni ją od słońca, ale jak mama ten daszek zwinie to się krzywi na całego!

skoro uważasz, że ten fotelik spełnia wszystkie Wasze wymagania to ja bym kupiła. Nie ma sensu przepłacać
Stary 2012-04-28, 08:48   #1719
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Hello
u nas noc ciężka Zo zasypiała długo, obudziła się po niespełna godzinie i było marudzenie, płacz, śmiech, i tak w kółko do 2 godziny! I po godzinie snu znowu to samo. Stawiam na zęby bo jak oszalała gryzła smoczek. Ale do buzi zobaczyć sobie nie dała bo od razu ryk! Teraz odsypia a ja ratuje się kawą bo czeka mnie sprzątanie i wizyta u babci.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

no też się nad parasolką zastanawiam, ale my mamy taki w sumie głęboki daszek co idealnie chroni ją od słońca, ale jak mama ten daszek zwinie to się krzywi na całego!

skoro uważasz, że ten fotelik spełnia wszystkie Wasze wymagania to ja bym kupiła. Nie ma sensu przepłacać
MamoZo
Może to w końcu te wyczekane ząbki? Oby!
A dałaś jakiś żel na dziąsełka czy coś?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-28, 08:48   #1720
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka dziś pobudka o 5:50 i mały na chwilę zasnął i mu się zabawa włączyła, wzięłam go do łóżka i se myśle, a zaśnie sobie ale gdzie tam, pogadał pośmiał się, pokrzyczał, spać nie chcial, więc go spowrotem do łóżeczka odłożyłam i śpi a ja już pościel zmieniłam, podłogi pozamiatałam i umyłam właśnie jem śniadanie i wstawiam warzywka do ugotowania obiadku dla małego mój debiut

A nocka lepsza o 23ej obudził się z płaczem więc mąż wymyślił że damy mu herbatki uspokajającej i wypił trochę na śpika i zasnął bez smoka i spał do 5tej sukces normalnie

nic mykam dalej sprzątać a po południu pakowanko

A Acelinko też tak własnie wczoraj patrzeliśmy na ten fotelik z netto, cena jest bardzo atrakcyjna i jakościowo myślę że też oki

A i też muszę się w parasolce zaopatrzyć bo mały non stop psika jak go słońce razi
Martuś, podziwiam Cię jaka Ty ogarnięta ze wszystkim jesteś zawsze! No i brawa za nockę
Stary 2012-04-28, 08:51   #1721
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Uśpiłam moje dziecko więc wpadłam się przywitać

Pogoda przepiękna, już jest 22 st w cieniu Ciekawe ile będzie w południe Już bym z chęcią na dwór wybyła

Dziś ubiorę małego w body na ramiączkach, koszulkę rozpinaną z kr i cienkie spodnie bawełniane i cienkie skarpetki i myślę że będzie git no i czapeczka letnia

a z Ciebie pracowita kobitka, ja tylko umyłam sobie włosy i zjadłam śniadanko i nie chce mi się robic nic, chyba jakiegoś lenia mam
Hej Acelinka. Fotelik wydaje się fajny i cenowo super, szkoda, że u nas nie ma Netto

Tusia basen fajnie też bym poszła z małym choć pływać nie umiem
dzięki
Ale żeby nie było to mam tak czasami że mnie najdzie ochota na ranne sprzątanie częściej leń we mnie siedzi

a my zaraz wypijemy mleko i spadamy na dwór
Cytat:
Hello

współczuję nocki

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-04-28, 08:52   #1722
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
MamoZo
Może to w końcu te wyczekane ząbki? Oby!
A dałaś jakiś żel na dziąsełka czy coś?
Kochana próbowałam posmarować, ale zaciskała wargi i jakoś nieudolnie coś tam zaaplikowałam. Tylko ja nawet nie wiem gdzie to coś się czai. Wygląda mi na górną jedynkę, bo tam wiecznie mizia się gryzakiem i smoczkiem.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Tusia miłego dnia życzymy
Stary 2012-04-28, 08:53   #1723
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martuś, podziwiam Cię jaka Ty ogarnięta ze wszystkim jesteś zawsze! No i brawa za nockę
e tam nie zawsze ale teraz trzeba się pomału zacząć organizować bo za tydzień do pracy

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-04-28, 08:54   #1724
mama zosi
Zakorzenienie

a zapomniałam wczoraj odpisać, Minio śpiworek się u nas nie sprawdził, bo ona dostawała szału ze coś ją krępuje i nie może zrobić po swojemu!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
e tam nie zawsze ale teraz trzeba się pomału zacząć organizować bo za tydzień do pracy
I kto zostanie z Bartusiem? babcia?
Stary 2012-04-28, 09:05   #1725
archinta
Zakorzenienie

Heloł łieknodowo

Nie dam rady poczytać wszystkiego no ale :
Cytat:
Minio metodami prób i błędów opracowałam swój system opieki i karmienia Zo i póki będę mieć takie radosne i pogodne dziecko, sama będę chodzić w miarę wyspana, to mam gdzieś rady ekspertów i robimy po swojemu! Wszystko przyjdzie w swoim czasie - niedawno budziła się jeszcze co godzinę w nocy, teraz czasem zdarza się że tylko raz czy dwa Ona potrzebuje na wszystko czas i drastyczne zmiany na pewno nam nie pomogą, bo obie będziemy nieszczęśliwe!
madrze prawisz

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
my dziś zaliczyliśmy spacer w spacerówce na poczatku mały płakał-nie wiem czy dlatego ze słonce go raziło czy wózek mu sie nei spodobał, potem jechał to cos tam mruczał a w koncu zasnoł, jak sie obudził to w sumei jechał w wózku , potem jak go wyciągłam i wsadziłam znowu to ryk-kurde mam nadzieje ze sie przyzwyczai i polubi bo jak ni eto kaplica
spacerówka powiadasz My moze dziś spróbujemy sie powozić.
Ciągle mam problema czy kupić nowa jednak.. ta już taka trochę zajechana
Cytat:
Weszliśmy do pokoju w UP. Po chwili wiercenia się, ściągania papierów i marudzenia, położył głowę na moim cycorku i...usnął Moje dziecko pierwszy raz od niepamiętnego czasu usnęlo mi na rękach. W urzędzie pracy, wśrod dzwoniących telefonów... I.. wyglądał przeeeeeee słodko

No przy obcych to grają take słodziaki,ze koniec !
Cytat:
A krem kupiłam TAKI. Chyba dobry co? Bo widze, że Wy macie takie specjalne specjalności
twóje tez widzę spaecjalna specjaloność
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
a popoludniu to lansowałyśmy sie w sukience i bluzce na długi rękaw no i opaska
poka Piotrusiowi pokażę
Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

PS. Pamięta mnie tu jeszcze ktoś w ogóle?
nie ktoś Ty??
Nosz takie pytania
Cytat:
Moje dziecko ostatnio w nocy chce spać tylko na brzuchu, no i czasami na boczku. I mam dylemat czy pozwolić mu tak spać?. Nawet jak go obłożę poduchami to i tak się na ten brzuch przekręci a jak go chcę przełożyć inaczej to się wybudza i zaczyna płakać
Jak wasze dzieciaczki śpią?
Mój obecnie rozwala się na pleco-boku- łapy na boki, nogi gdzieś zarzuca wcześniej zawsze na boczku albo na brzuszku od noworodka kładłam go w nocy gł. na brzuch- może dlatego tak szybko, ładnie dźwigał główkę?
Jak Adasiowi wygodnie to niech se śpi się mama nie stresuj W ogóle nei wiem czy Wa piałam jak kiedyś moja gineska mówiła mi o tej całej "śmierci łóżeczkowej"- raz , ze ona nikogo nie zna gdzie dziecko tak by zmarło- ani żadnej jej kolega po fachu... a dwa, ze problem ten zdiagnozowano w jakimś konkretnym hrabstwie w Anglii, gdzie był jakiś duży odsetek bezrobocia i ogólnie bida. To tyle z mądrzenia
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 09:06   #1726
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
dzięki
Ale żeby nie było to mam tak czasami że mnie najdzie ochota na ranne sprzątanie częściej leń we mnie siedzi

a my zaraz wypijemy mleko i spadamy na dwór

współczuję nocki
No ja mam bardzo rzadko wenę na sprzątanie.
Miłego spacerku

Cytat:
Kochana próbowałam posmarować, ale zaciskała wargi i jakoś nieudolnie coś tam zaaplikowałam. Tylko ja nawet nie wiem gdzie to coś się czai. Wygląda mi na górną jedynkę, bo tam wiecznie mizia się gryzakiem i smoczkiem.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Tusia miłego dnia życzymy
A może ta Camillia by pomogła? To są kropelki dawane doustnie
Cytat:
a zapomniałam wczoraj odpisać, Minio śpiworek się u nas nie sprawdził, bo ona dostawała szału ze coś ją krępuje i nie może zrobić po swojemu!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A to oporna Zosia Mój spał w śpiworku, może teraz spróbuje go wsadzić, bo dawno w tym nie spał. Zobaczymy jak będzie.
A i z zasypianiem lipa. Adanio usypia przy cycku i koniec. Nie ma mna razie siły z nim walczyć
A Ciebie mamoZo podziwiam za konsekwencje w usypianiu

Moje dziecko pospało całe 20 min Zaszalał, nie ma co
i teraz leży i twoży koopę w pampersa i się cieszy

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-28, 09:12   #1727
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Mój obecnie rozwala się na pleco-boku- łapy na boki, nogi gdzieś zarzuca wcześniej zawsze na boczku albo na brzuszku od noworodka kładłam go w nocy gł. na brzuch- może dlatego tak szybko, ładnie dźwigał główkę?
Jak Adasiowi wygodnie to niech se śpi się mama nie stresuj W ogóle nei wiem czy Wa piałam jak kiedyś moja gineska mówiła mi o tej całej "śmierci łóżeczkowej"- raz , ze ona nikogo nie zna gdzie dziecko tak by zmarło- ani żadnej jej kolega po fachu... a dwa, ze problem ten zdiagnozowano w jakimś konkretnym hrabstwie w Anglii, gdzie był jakiś duży odsetek bezrobocia i ogólnie bida. To tyle z mądrzenia
i jeszcze w jułesej mają takie problemy, ale tam to wynika z otyłości i zdarzały się przypadki że rodzice zadusili sobą dziecko. No ale to już patologia jak dla mnie. Także ja się specjalnie spaniem Zo na brzuchu jakoś nie martwię.

Cytat:

A może ta Camillia by pomogła? To są kropelki dawane doustnie

A to oporna Zosia Mój spał w śpiworku, może teraz spróbuje go wsadzić, bo dawno w tym nie spał. Zobaczymy jak będzie.
A i z zasypianiem lipa. Adanio usypia przy cycku i koniec. Nie ma mna razie siły z nim walczyć
A Ciebie mamoZo podziwiam za konsekwencje w usypianiu
a dzięki, zakupię.
no skoro już zakupiłam łóżeczko (po pół roku) to niech się uczy. Ale bez ciśnienia, jak jej tam źle strasznie to biorę ją do siebie.
Stary 2012-04-28, 09:14   #1728
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

mam pytanko odnośnie gotowania. Jak wy to robicie że wam słoiki się zasysają. Najpierw gotuje to co chce, miksuje i co dalej?? zagotowuje jeszcze raz??w słoiczku czy jak?? bo ciemna jestem

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-04-28, 09:15   #1729
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Heloł łieknodowo

madrze prawisz

spacerówka powiadasz My moze dziś spróbujemy sie powozić.
Ciągle mam problema czy kupić nowa jednak.. ta już taka trochę zajechana

No przy obcych to grają take słodziaki,ze koniec !

twóje tez widzę spaecjalna specjaloność

poka Piotrusiowi pokażę

nie ktoś Ty??
Nosz takie pytania

Archi teraz już wyluzawałam właśnie i jak tak chce spać to niech śpi

A z tą śmiercią to różnie mówią, ja nie wgłębiałam się w temat, ale moja koleżanka( ta od pieczarek), twierdzi, że będzie nadal spała z małą w łóżku ( a córcia ma 1r i 3 m) bo boi się właśnie śmierci łóżeczkowej jak by mała sama spała. Bo u kogoś znajomego dziecko w wielu koło 2 lat zmarło w łóżeczku i to niby przez śmierć łożeczkową. Ale ja jakoś w to nie wierzę

No chyba go już przebiorę bo mi zapaszek już zalatuje a dziecko szaleje na wyrku

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-28, 09:17   #1730
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Archi teraz już wyluzawałam właśnie i jak tak chce spać to niech śpi

A z tą śmiercią to różnie mówią, ja nie wgłębiałam się w temat, ale moja koleżanka( ta od pieczarek), twierdzi, że będzie nadal spała z małą w łóżku ( a córcia ma 1r i 3 m) bo boi się właśnie śmierci łóżeczkowej jak by mała sama spała. Bo u kogoś znajomego dziecko w wielu koło 2 lat zmarło w łóżeczku i to niby przez śmierć łożeczkową. Ale ja jakoś w to nie wierzę

No chyba go już przebiorę bo mi zapaszek już zalatuje a dziecko szaleje na wyrku
mnie się wydawało że ten syndrom śmierci łóżeczkowej to diagnozują tylko u niemowlaków, a nie u 2 latków.
Stary 2012-04-28, 09:19   #1731
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanko odnośnie gotowania. Jak wy to robicie że wam słoiki się zasysają. Najpierw gotuje to co chce, miksuje i co dalej?? zagotowuje jeszcze raz??w słoiczku czy jak?? bo ciemna jestem
Ja zagotowuje jeszcze raz, daje do słoiczka, zakręcam i stawiam do góry dnem i jak wystygnie to robię klik i się zasysa. Tylko uważaj potem, bo jak się mocno zassie to ciężko odkręcić

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
mnie się wydawało że ten syndrom śmierci łóżeczkowej to diagnozują tylko u niemowlaków, a nie u 2 latków.
Ja też tak myślałąm, ale ja tej koleżanki nie dopytywałam dokładnie bo i tak jakieś to dziwne mi sie wydawało. Ogólnie ma inne poglądy niż ja co do wychowania czy żywienia
I pamiętam jak mówiła ciągle żeby nie gasic lampki nocnej na noc, bo tez może nastąpić ta śmierć łóżeczkowa

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-28, 09:20   #1732
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
a----------

tak babcia-teściowa
Cytat:
Heloł łieknodowo

madrze prawisz

helloł
Cytat:
Ja zagotowuje jeszcze raz, daje do słoiczka, zakręcam i stawiam do góry dnem i jak wystygnie to robię klik i się zasysa. Tylko uważaj potem, bo jak się mocno zassie to ciężko odkręcić
ale ta papkę jeszcze wkładasz do garnka i zagotowujesz tak??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-04-28, 09:28   #1733
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
tak babcia-teściowa

helloł

dokładnie tak, a nie gotuje jakoś długo, troszke jak tylko zacznie bulgotać to zdejmuje z kuchenki

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-28, 09:29   #1734
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
tak babcia-teściowa

helloł

Martusia, wg. książki o żywieniu niemowląt, czy chcesz na potem do słoika, czy na bieżąco gotujesz, to po zmiksowaniu w każdym przepisie każą jeszcze raz zagotować.
Stary 2012-04-28, 10:57   #1735
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Witam i ja letnie

Młody ubrany już dziś w body z krótkim rękawem, na to ogrodniczki bardzoo cienkie , nogawki na 3/4 więc Stasiek z krótkim rękawkiem i odkrytą nóżką
Cienkie skarpetki ma i cienką czapeczkę lnianą taką aby była
Już do 9 dziś na dworze

co do spania na brzucu i ja miałam dylemat, ale Stasiek mi żyć nie daje , muszę mu pozwolić i koniec.
Już z tydzień z nim walczyłam i go przekecałam, a on na siłe z powrotem to mu odpuściłam , na początku spał po godzinie a teraz to nawet dwie na brzuchu w nocy potrafi spać
w nocy przez towogóle jadł o 1 i o 5 rano i basta, a ostatnim i razy to mnie wołał po 4 razy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:53   #1736
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

My już po pierwszym spacerku jest cudnie po prostu, choć u nas wiaterek wieje i jakoś się boje na krótki rękaw jeszcze Bartusia ubraćteraz siedzimy na balkonie i oglądamy przejeżdżające samochody a zaraz obiadek na świezym powietrzu zaserwujemy

dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie gotowania

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-04-28, 11:57   #1737
mama zosi
Zakorzenienie

Zośka śpi, w domu posprzątane a ja siedzę i dumam w co siebie ubrać. I jakaś jestem nieszczęśliwa z powodu zawartości mojej szafy
Stary 2012-04-28, 12:08   #1738
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Mleczko p/słoneczne?? Ja na all kupiłam przy okazji jakiś tam zakupów kosmetycznych- coś koło 40zł chyba - a w jednej aptece internetowej widziałam za ponad 70 zł
tak o mleczko pytałam, dzięki

Cytat:
Witam się wieczornie,

A w temacie ubioru, to my spacerowaliśmy dziś w lekkich dżinsach, bodziaku na kr. rękaw i bez czapki.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

o jak spotkam w tesco to kupię ten, za ile go dorwałaś???

Wróciłyśmy wczoraj wieczorem ze wsi i się klimatyzujemy w domku

Jesteśmy już po pierwszym spacerku i nie rozebrałam Zuzi na kr rękaw jakoś mi tak zawiewało, ale za to na chwilę jej skarpetki ściągnęłam i miała radochę jak nie wiem. Kupiłyśmy czapę letnią - bo te kapelusze ani trochu mi się nie podobały - wyglądała jak w rondlu

a teraz padła w leżaczku ale pewnie za długo nie pośpi bo mało wygodnie ma a nie chcę już jej ruszać i przenosić do łóżeczka co by się nie obudziła

miłego weekendu tego długiego i tego krótkiego - my chyba dopiero w czwartek będziemy mieć dłuższy weekend i jedziemy najprawdopodobniej do teściów na podkarpacie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 12:22   #1739
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

my kupiliśmy dziś parasolke na szybciora, co prawda inny kolor niż nasz wózek, bo kremowa byłaby dopiero za tydzień, a wtedy to pewnie się upały skończą

i co będziecie kupować?

za sprzątanko z rana
Cytat:

brzydka nocka

u nas dziś mega upał więc już zrezygnowałam z bodziaków pod spód, ma spodenki bawełniane i bluzeczke na krótki, jakbym wiedziała rano że będzie tak gorąco to założyłabym sukienke tylko to by miała bardziej przewiewne bo u teściówki siedzimy
Cytat:
Hello

no właśnie nie wiem czy spełnia te oczekiwania podjade w ponieziałek do netto, pomacam sobie, oblukam i zdecyduje tylko pewnie trzeba się z rana wybrać bo ilość produktów ograniczona

jak jest daszek to chyba parasol zbędny

ale nocka
Cytat:
no właśnie mnie sie też nie zasysa, ale podczytałam już co i jak i będe próbować.
Cytat:

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Ja też tak myślałąm, ale ja tej koleżanki nie dopytywałam dokładnie bo i tak jakieś to dziwne mi sie wydawało. Ogólnie ma inne poglądy niż ja co do wychowania czy żywienia
I pamiętam jak mówiła ciągle żeby nie gasic lampki nocnej na noc, bo tez może nastąpić ta śmierć łóżeczkowa
jak dla mnie to z leksza śmieszne poglądy ma koleżanka, przecież roczne dziecko to duże dziecko jesli chodzi o kwestie spania to chyba u dzieci w tym wieku już nie istnieje coś takiego jak ta nagła śmierć łóżeczkowa
ale każda wymówka jest dobra jak mama nie umie się z dzieckiem rozstać na nocki
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Witam i ja letnie

Młody ubrany już dziś w body z krótkim rękawem, na to ogrodniczki bardzoo cienkie , nogawki na 3/4 więc Stasiek z krótkim rękawkiem i odkrytą nóżką
Cienkie skarpetki ma i cienką czapeczkę lnianą taką aby była
Już do 9 dziś na dworze

co do spania na brzucu i ja miałam dylemat, ale Stasiek mi żyć nie daje , muszę mu pozwolić i koniec.
Już z tydzień z nim walczyłam i go przekecałam, a on na siłe z powrotem to mu odpuściłam , na początku spał po godzinie a teraz to nawet dwie na brzuchu w nocy potrafi spać
w nocy przez towogóle jadł o 1 i o 5 rano i basta, a ostatnim i razy to mnie wołał po 4 razy
heeej
i u nas goRRRąco natalcia śi an brzuchu, na początku se bałam i co chwile chodziłam sprawdzać czy wszystko ok, a teraz to już luz

Jak już wspomniałam my siedzimy u teściówki, wzięłam mój mobilny internet i lapka z wymówką ze będe prace mgr pisac a teraz siedze na ogrodku pod parasolem, mam kawusie, natalcia z babcią na spacerku - no żyć nie umierać
jak natalcia się wyśpi to pójdziemy odwiedzić moją babcie bo jets tutaj w szpitalu na rehabilitacji, a że zabegów dziś nie ma to na szitalnym ogródku przesiaduje

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-04-28 o 12:24
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 12:31   #1740
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

po pracowitym tygodniu odgruzowałam chałupke z Olgą u boku spała 40 min na zewnątrz a teraz znowu kima ale juz w domu bo jest 30C na dworze szok

ugotowałam 3 zupke w życiu dzis buraczkowa z indykiem i manną pół duzego słoiczka zostało spożyte i padła spać. Mysle, ze jak wstanie to doje bo chyba smakowało tylko spanie wygrało

Cytat:
Martusia, wg. książki o żywieniu niemowląt, czy chcesz na potem do słoika, czy na bieżąco gotujesz, to po zmiksowaniu w każdym przepisie każą jeszcze raz zagotować.
ja nie zagotowywałam...ale robiłam tylko jednodniowe porcje. Mam nadzieje ze jej nie otruje

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po pierwszym spacerku i nie rozebrałam Zuzi na kr rękaw jakoś mi tak zawiewało, ale za to na chwilę jej skarpetki ściągnęłam i miała radochę jak nie wiem. Kupiłyśmy czapę letnią - bo te kapelusze ani trochu mi się nie podobały - wyglądała jak w rondlu

ja nie wiem czy nie przesadziłam ale moja w samym body na kr rękaw chodzi dzis. A ja w spodenkach i bluzce na ramiączkach, upał jest... a ona jak jej ciepło to płacze. teraz do spania przykryłam flanelką te gołe nózie

miłego weekendu tego długiego i tego krótkiego - my chyba dopiero w czwartek będziemy mieć dłuższy weekend i jedziemy najprawdopodobniej do teściów na podkarpacie
odwiedźcie nas po drodze gdzie jedziecie?

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

heeej
i u nas goRRRąco natalcia śi an brzuchu, na początku se bałam i co chwile chodziłam sprawdzać czy wszystko ok, a teraz to już luz

Jak już wspomniałam my siedzimy u teściówki, wzięłam mój mobilny internet i lapka z wymówką ze będe prace mgr pisac a teraz siedze na ogrodku pod parasolem, mam kawusie, natalcia z babcią na spacerku - no żyć nie umierać
jak natalcia się wyśpi to pójdziemy odwiedzić moją babcie bo jets tutaj w szpitalu na rehabilitacji, a że zabegów dziś nie ma to na szitalnym ogródku przesiaduje
Ci dobrze

moja gwiazda spi na brzuchu odkąd 3 m-ce skonczyła, teraz czasem na bok fiknie. Nawet pytałam pedi o to - ale powiedziała ze jak chce tak spać to niech spi bo i tak nic na to nie poradzimy słuszna racja - przeciez nie bedzie nikt dziecka przekręcał co chwila
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości