Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 10:22   #1831
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez RiverOfDirt Pokaż wiadomość
Fanpejcz podaje, że 9.30, TVP2 "Pytanie na śniadanie"
Przespałam to buu. Za to oglądam Tysona na DDTVN .

W moich conversach strasznie się starła podeszwa na piętach, a nie chodzę jak słoń. Może nie wytrzymały mojej wagi ciążowej . Ale tak serio, moje pierwsze conversy (zwykłe, sportowe, czarne buty, nie trampki), nosiłam non stop 7 lat i dopiero je wywaliłam, jak się zaczęła robić dziura w podeszwie. Dobrze się w nich jeździło konno . Potem poszły do butkowego nieba. No ale spadek jakości ma na celu ponowne kupienie danego obuwia. Ponoć tak sobie strzelił w kolano producent niezniszczalnych crocsów, bo je się kupuje raz i ma do końca świata i jeden dzień dłużej.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 10:57   #1832
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
bardzo spadła jakość conversów. Te, które TŻ kupił sobie 4 lata temu są w takim samym stanie co zeszłoroczne czerwone. dobra strategia marketingowa, bo ludzie będą je kupować częściej...
Niestety potwierdzam, mój ówczesny chłopak za moją namową kupił sobie rok temu conversy - jego się rozpadły po kilku miesiącach, moje po 5 latach nadal mają się świetnie. Swoją drogą, słyszałam, że firma robiąca Crocsy miała czas jakiś temu straszny kryzys, bo te buty się w ogóle nie niszczyły i nie dało się zarobić na ludziach, którzy je już sobie kupili

Edit: oj, nie doczytałam, że już wyżej było o Crocsach...
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:00   #1833
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Niestety potwierdzam, mój ówczesny chłopak za moją namową kupił sobie rok temu conversy - jego się rozpadły po kilku miesiącach, moje po 5 latach nadal mają się świetnie. Swoją drogą, słyszałam, że firma robiąca Crocsy miała czas jakiś temu straszny kryzys, bo te buty się w ogóle nie niszczyły i nie dało się zarobić na ludziach, którzy je już sobie kupili

Edit: oj, nie doczytałam, że już wyżej było o Crocsach...
Ale takie niemarkowe też się trzymają. Moja mama ma dwie pary i są nie do zdarcia, a kupowała w jakimś Auchan czy gdzieś . To takie markowe, muszą być chyba pancerne. Nie zmienia jednak to faktu, że są brzydkie i nadają się (jak dla mnie) na obuwie do latania po domu, na kampingu, albo do szpitala (dla personelu medycznego).

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-04-28 o 11:01
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:23   #1834
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Oglądałam - szczerze ? byłam zdziwiona, że ma taki 'dziecięcy głos'

no ja spodziewałam się dość 'sukowatego' tonu wypowiedzi .. a tutaj taka miła dziewczynka
Nie ukrywała tego, że firmy się reklamują u Niej i jeszcze jej za to płacą.
a ja uważam, że takie słodziutkie głosy, należą do bardzo sukowatych ludzi ale to tylko moje osobiste doświadczenie
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:26   #1835
RiverOfDirt
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny za opinie o Conversach - po tym co napisałyście chyba nie kupię ich zbyt prędko. Co do Szarliz i spółki - czy tylko ja odniosłam wrażenie, że te dziewczyny były jakieś takie... nijakie?

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:28   #1836
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za opinie o Conversach - po tym co napisałyście chyba nie kupię ich zbyt prędko. Co do Szarliz i spółki - czy tylko ja odniosłam wrażenie, że te dziewczyny były jakieś takie... nijakie?
Dla mnie to wyglądało jak jedna wielka reklama allegro. I denerwuje mnie to, że blogerki ostatnio częściej publikują posty reklamowe niż te z zestawami (już chyba o tym pisałam). Ostatnio na jakimś blogu spotkałam się z postem reklamującym żelazko
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:39   #1837
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

obejrzałam PYTANIE NA ŚNIADANIE, temat wystąpienia w TVP2 - zakupy przez internet, allegro. od razu widać gołym okiem, że to REKLAMA, bo rzuciło się pewnie czytelnikom blogów ostatnio, że ta platforma była reklamowana przez szafiarki w postach. Rozwala mnie więc występ Charlize, ponieważ ona bardzo rzadko robi zakupy na allegro, większość wystawia, a w jej profilu widnieje aż 14 negatywnych komentarzy, i kupiła zaledwie 141 rzeczy ,więc..? nie rozumiem zapraszania ludzi do programów, które robią taką reklamę na siłę :|

poza tym jej twarz wyglądała jak u nabotoksowanej Edyty Górniak, a te soczewki strasznie drażniły mnie w oczy, jak jej chude udo, z którego cały czas widać było wystającą kość :| tu macie jej występ sprzed roku w PYTANIE NA ŚNIADANIE http://charlize-mystery.blogspot.com...interview.html
Stary 2012-04-28, 11:46   #1838
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
obejrzałam PYTANIE NA ŚNIADANIE, temat wystąpienia w TVP2 - zakupy przez internet, allegro. od razu widać gołym okiem, że to REKLAMA, bo rzuciło się pewnie czytelnikom blogów ostatnio, że ta platforma była reklamowana przez szafiarki w postach. Rozwala mnie więc występ Charlize, ponieważ ona bardzo rzadko robi zakupy na allegro, większość wystawia, a w jej profilu widnieje aż 14 negatywnych komentarzy, i kupiła zaledwie 141 rzeczy ,więc..? nie rozumiem zapraszania ludzi do programów, które robią taką reklamę na siłę :|

poza tym jej twarz wyglądała jak u nabotoksowanej Edyty Górniak, a te soczewki strasznie drażniły mnie w oczy, jak jej chude udo, z którego cały czas widać było wystającą kość :| tu macie jej występ sprzed roku w PYTANIE NA ŚNIADANIE http://charlize-mystery.blogspot.com...interview.html

ja już nie mogę na nią patrzeć.. ani ładna, ani zgrabna, ani mądra jak widać, a sama uważa, że jest wręcz przeciwnie - zero krytycyzmu i pokory. nie wywołuje u mnie żadnych pozytywnych emocji, nawet perfidnie pozazdrościć nie ma czego
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:52   #1839
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Z wyglądu są nawet-nawet, ale absolutnie nie są warte 1000zł! Jak by to przełożyć... Są sobie różne samochody. Lamborghini, ferrari i inne z bardzo wysokiej półki, na które nie stać zwykłych śmiertelników, potem jakieś audi i inne BMW z wyższej półki, bardzo dobre, potem, powiedzmy, fiaty, na które może sobie pozwolić wiele osób, potem dziesięcioletnie polonezy czy insze maluchy, które może kupić w zasadzie każdy za dość śmieszne pieniądze. W końcu panowie z firmy Waterman wpadają na pomysł - robimy takie dobre pióra, jesteśmy renomowaną marką, zróbmy samochód! Robią więc samochód - nadwozie z materiałów, z których są robione pióra, auto wygląda bardzo elegancko i porządnie. Do środka wkładają silnik od motoroweru, a potem zaspawają maskę, żeby nie dało się zajrzeć do środka. No i niestety, ponieważ firma Waterman nie zajmuje się samochodami, ich auto ma parę "drobnych" wad, na przykład jeśli zepsuje się klakson, to trzeba wymienić go razem z całym podwoziem. Panowie z Watermana stwierdzają jednak, że auto jest bardzo ładne, firma renomowana i sprzedają je w cenie nowego Passata z niezłym wyposażeniem.

A potem znajdują się feszynistki, które tłumnie szturmują świeżo otwarte salony Moto-Waterman, bo skoro ich auto jest takie drogie i ładne, to na pewno jest bardzo porządne.
o jak fajnie to przedstawiłaś, bo w sumie chyba wszyscy kupują zagarki MK, dla wyglądu, a nikt się nie zastanawia nad tym, że to nie jest firma "zegarkowa" tylko modowa inna sprawa, że znaleźć zegarek podobny do tych MK z dobrej firmy graniczy z cudem, bo jak są damskie to mają jakieś okropne cyrkonie i inne takie

a charlize nie da się zobaczyć gdzieś w internecie? bo jak tak narzekacie to bym chętnie obejrzała

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:53   #1840
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ale takie niemarkowe też się trzymają. Moja mama ma dwie pary i są nie do zdarcia, a kupowała w jakimś Auchan czy gdzieś . To takie markowe, muszą być chyba pancerne. Nie zmienia jednak to faktu, że są brzydkie i nadają się (jak dla mnie) na obuwie do latania po domu, na kampingu, albo do szpitala (dla personelu medycznego).
Potwierdzam oryginalne są nie do zdarcia, co prawda się brudzą, po za tym po kilku latach nie widać zniszczeń, zużycia czy zagięć.
Z drugiej strony, moje klapki basenowe, mam 10 lat i nadal wyglądają jak nowe, pewnie to kwestia plastiku i tego, że niszczy sie inaczej niz skóra.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 11:57   #1841
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
o jak fajnie to przedstawiłaś, bo w sumie chyba wszyscy kupują zagarki MK, dla wyglądu, a nikt się nie zastanawia nad tym, że to nie jest firma "zegarkowa" tylko modowa inna sprawa, że znaleźć zegarek podobny do tych MK z dobrej firmy graniczy z cudem, bo jak są damskie to mają jakieś okropne cyrkonie i inne takie

a charlize nie da się zobaczyć gdzieś w internecie? bo jak tak narzekacie to bym chętnie obejrzała
jeszcze nie ma
Stary 2012-04-28, 11:58   #1842
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ja już nie mogę na nią patrzeć.. ani ładna, ani zgrabna, ani mądra jak widać, a sama uważa, że jest wręcz przeciwnie - zero krytycyzmu i pokory. nie wywołuje u mnie żadnych pozytywnych emocji, nawet perfidnie pozazdrościć nie ma czego
Świetnie to ujęłaś.

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 12:35   #1843
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Świetnie to ujęłaś.
ja osobiście wole pooglądać jakiś blog i zielenieć z zazdrości, bo dziewczyna śliczna albo styl ma świetny albo znów naprawde zorientowana jest w świecie mody i przekazuje poprzez bloga ciekawe informacje. wtedy laski nawet mają podstawy by uważać się za mądre i piękne, a o dziwo nie dają tego do zrozumienia każdej napotkanej osobie i nie wywyższają się na każdym kroku odrazu milej się patrzy i czyta pielegnując narastającą zazdrość

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-04-28 o 12:38
Stary 2012-04-28, 12:44   #1844
6roove
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego rozglądam się za jakimś zgrabnym, ale męskim bez tych wszystkich świecidełek.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 12:46   #1845
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Są faktycznie pancerne, a ja swoje do chodzenia po domu kupiłam za 9,90. Drugą parę noszę w pracy jako właśnie personel medyczny. Może i nie są piękne,a wręcz okropne ale za to wygodne i łatwe do utrzymania w czystości. I nigdy nie wyszłabym w nich na miasto, a widuję czasem całe wycieczki rodzinne w tym obuwiu

Co do osławionej szarliz to nie przepadam za dziewczyną, a już jej ostatni stylizacje są rozwalające. Wygląda na chorą, bo ubiera zupełnie nietwarzowe kolory, wybiera stroje podkreślające jej braki zamiast atuty. http://charlize-mystery.blogspot.com...-me-maybe.html - ten zestaw to jest dla mnie jakaś jawna kpina, ale komcie są też niezłe Jak ktoś pisze że ma źle dobrany stanik albo stwierdza fakt że ma mały biust i nie pasuje jej taki krój to znaczy że jest zawistny, zazdrosny, podobają mu się tylko rozmiary DD i wszystko ostrzyknąłby silikonem.
Stary 2012-04-28, 12:59   #1846
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:

A dziękuję, ale wcale nie jest tak trudno znaleźć ładny damski zegarek ze sporą tarczą w cenie do 1000zł Zresztą najczęściej noszone przeze mnie zegarki są męskie (wprawdzie nie współczesne, a 60 lat temu były inne standardy i te zegarki są za małe dla faceta, dla kobiety są zupełnie normalne). Tym niemniej spokojnie można zainwestować w męski. Gdybym miała w tym momencie 1000zł na zegarek i chciała kupić coś prostego na bransolecie, pewnie zainwestowałabym w któryś z tych: adin dwa tri czetryie, albo w zupełnie banalnego i taniego Lorusa - serduszko ma na pewno milion razy ładniejsze niż MK, bo to marka Seiko

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
Co do osławionej szarliz to nie przepadam za dziewczyną, a już jej ostatni stylizacje są rozwalające. Wygląda na chorą, bo ubiera zupełnie nietwarzowe kolory, wybiera stroje podkreślające jej braki zamiast atuty. http://charlize-mystery.blogspot.com...-me-maybe.html - ten zestaw to jest dla mnie jakaś jawna kpina, ale komcie są też niezłe Jak ktoś pisze że ma źle dobrany stanik albo stwierdza fakt że ma mały biust i nie pasuje jej taki krój to znaczy że jest zawistny, zazdrosny, podobają mu się tylko rozmiary DD i wszystko ostrzyknąłby silikonem.
Dzisiaj widziałam DWIE dziewczyny podobnie ubrane, tyle, że miały koszule/koszulki w innych kolorach i pod spodem białe staniki. Jedna raziła okrutnie, bo miała w koszulce dodatkowo dziurki (małe, ale dużo, tzn. jakieś powycinane trójkąty) i było widać po prostu idealnie sprany, zszarzały biustonosz... Masakra
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 13:45   #1847
catlady
Raczkowanie

Mnie nie rozwalają zakolanówki - do niektórych stylizacji wyglądają na prawdę fajnie i uroczo

Jadąc wczoraj na zakończenie roku, tuż przy moim liceum spotkałam panią w skórzanych kozakach ledwo poniżej kolana, spodniach i ciepłej kurtce. Wczoraj miało być 26 stopni, nie wiem jak było, ale ja umierałam z gorąca... A co dopiero ta pani, aż mi się jej żal zrobiło bo widziałam jak ciężko oddycha. Przegrzanie się, to nic fajnego...

No i wczoraj rozwaliły mnie dwie dziewczyny na przystanku przyglądające mi się z taką nieukrywaną pogardą. Nie wiem co je bardziej raziło - czy to, że mając niezgrabne nogi z cellulitem założyłam krótkie spodenki, czy moje wściekło różowe skarpetki, które znalazłam u babci w ostatniej chwili gdy się zorientowałam że nie mam czego włożyć do trampek. Szczerze, to bardziej nie mogłam tego olać, głównie ze względu na upał i fakt, że zmierzałam na klasowego grilla, gdzie wolałam się nie przejmować byciem haj feszyn :P
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 13:57   #1848
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

jest już!

http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyn...rnecie/7204653

materiał z dzisiejszego odcinka "Pytanie na śniadanie"
Stary 2012-04-28, 14:23   #1849
cocer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
I jeszcze bawi mnie sportowa torba plus buty na obcasach.

Mnie bardziej rozbraja taka dziewczyna z mojego liceum, która do sportowych ubrań nosi taką ładną lakierowaną torebkę
cocer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 14:24   #1850
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
jest już!

TO nie są te spodnie, które kupiła "w Internecie"? Na blogu pisze, że celowo czekała, aż będą dostępne stacjonarnie... Nawet, jeśli kupiła później przez net, to tak czy inaczej baaaaardzo uwiarygodniła bezpieczeństwo kupowania na All jeśli chodzi o rozmiary
Stary 2012-04-28, 14:28   #1851
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Charlize i jej "podczas mojej kariery".
Jeszcze parę rzeczy mnie tam rozwaliło, ale zapomniałam już
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 14:29   #1852
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

no więc właśnie te kłamstwa mnie aż rażą w oczy, a poza tym fashionelka na swoim manekinie stworzyła outfit zaskakująco podobny do tego, co Charlize dodała niedawno (żółta koszula i spodnie w kwiatowe wzory - ładnie to ujęłam po polsku )

poza tym: od kiedy ma się 10 dni na zwrot ubrań na allegro? oO

Edytowane przez lakeithia
Czas edycji: 2012-04-28 o 14:36
Stary 2012-04-28, 14:29   #1853
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
TO nie są te spodnie, które kupiła "w Internecie"? Na blogu pisze, że celowo czekała, aż będą dostępne stacjonarnie... Nawet, jeśli kupiła później przez net, to tak czy inaczej baaaaardzo uwiarygodniła bezpieczeństwo kupowania na All jeśli chodzi o rozmiary
O, czyli blogerkowe ściemy szybciutko wychodzą
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 14:32   #1854
LadyBeatta
Zadomowienie

rozwalka z intermarche: kobitka o platynowych wlosach, w: blekitnej bluzce w jakies postaci w stylu hawajskim, spodniczce blekitnej w hawajskie kwiaty, rajstopowych, cienkich, blekitnych legginsach przed kostke i klapeczkach na szpilce, rozowych z kwiatkiem i drugi, drobniejszy- kobitka w spodnicy przed kostki, w baletkach i stopkach- antygwaltach.
Stary 2012-04-28, 14:35   #1855
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
no więc właśnie te kłamstwa mnie aż rażą w oczy, a poza tym fashionelka na swoim manekinie stworzyła outfit zaskakująco podobny do tego, co Charlize dodała niedawno (żółta koszula i spodnie w kwiatowe wzory - ładnie to ujęłam po polsku )
Oj, bo one wszystkie takie same są Tej pierwszej (Angeliki? Andżeliki?) nawet nie kojarzę, do Fashionelki nie zaglądam (nie skojarzyłabym jej twarzy z blogiem), a Szarliz odwiedzam aż za często, bo przy każdej nowej notce trafia do tego wątku... Jakoś przycichło ostatnio o moich ulubionych blogerkach (Styledigger, Sztywniarze, Pani Mruk, Alice Point itd., kiedyś chyba bardziej popularne), a wypływają do TV takie...

P.S. Szarliz ma po prostu jakby za mało skóry na twarzy, dlatego ma zęby na wierzchu i taki dziwny wyraz twarzy. Mój M. podsumował, że mama jej za mocno włoski wiązała jak Sz. była mała...
Stary 2012-04-28, 14:42   #1856
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, bo one wszystkie takie same są Tej pierwszej (Angeliki? Andżeliki?) nawet nie kojarzę, do Fashionelki nie zaglądam (nie skojarzyłabym jej twarzy z blogiem), a Szarliz odwiedzam aż za często, bo przy każdej nowej notce trafia do tego wątku... Jakoś przycichło ostatnio o moich ulubionych blogerkach (Styledigger, Sztywniarze, Pani Mruk, Alice Point itd., kiedyś chyba bardziej popularne), a wypływają do TV takie...

P.S. Szarliz ma po prostu jakby za mało skóry na twarzy, dlatego ma zęby na wierzchu i taki dziwny wyraz twarzy. Mój M. podsumował, że mama jej za mocno włoski wiązała jak Sz. była mała...
Świetne wytłumaczenie Jak na faceta przystało.

Widziałam dzisiaj ok. 10 Panów w sandałach i nieodłącznych skarpetach Dlatego też sezon letni uważam za rozpoczęty
Stary 2012-04-28, 14:42   #1857
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
jest już!

ja nawet nie będę klikać, bo pewnie sobie zaburzę tak ciężko wypracowany weekendowy relaks oszczędzę sobie tych katuszy i zdam się na wasze komentarze Dziewczęta
Stary 2012-04-28, 14:47   #1858
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:

możliwe, że ta Angelika była najbardziej prawodpodobna jeśli chodzi o zakupy przez internet
Stary 2012-04-28, 14:49   #1859
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
możliwe, że ta Angelika była najbardziej prawodpodobna jeśli chodzi o zakupy przez internet
Ależ ja tego nie kwestionuję, ja po prostu nie mam zielonego pojęcia, kto to do cholery jest
Stary 2012-04-28, 14:55   #1860
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Ależ ja tego nie kwestionuję, ja po prostu nie mam zielonego pojęcia, kto to do cholery jest
http://angelikasplace.blogspot.com/

znalazłam i o dziwo, na pierwszej stronie pod każdym outfitem nie widnieje słowo ZARA.. a 3/4 firm odzieżowych nie znam oO
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości