|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dziewczyny, niechcący kupiłam dwa razy jedną rzecz na Allegro. Nie wiem jak to odkręcić. Nie ma żadnej funkcji edytuj zamówienie. Wiecie jak to odkręcić???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- o ja głupia,nażarłam sie truskawek a pózniej dziwne ze mnie wszystko swędzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się kiedyś tak udało anulować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, dziewczynki!
Ja z rana jestem cała obolała i zmęczona po tym wczorajszym skakaniu przy porządkach, dziś miałam kończyć, ale na razie tego nie widzę ![]() ![]() I tym razem ja potrzebuję pomocy... ![]() agatka, czy to Ciebie też pierś/piersi bolały? To była pierś czy sutek? Miałaś chyba zapytać o to gina na wizycie... I co, pytałaś? ![]() Oczywiście zaczyna się weekend ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-28 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do ziajki to nie widziałam żadnej do sutków, wiesz o jaki dokładnie krem chodzi?? Za Maltan zapłaciłam dziś 17 zł, nie wiem nawet czy to dużo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2407 |
Wtajemniczenie
|
Tak,tak jak będe sie rozwierać to napiszę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aaale Ty masz jeszcze tydzień więcej niż ja przed sobą, to myślę, że spokojnie balować możesz ![]() Miałam się pochwalić, że już wszystko mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
praktycznie wszystko posprzątane. zostało mi tylko garnek i patelnię umyć i pozbierać gazetki reklamowe. chwilę odpocznę zjem drugie śniadanie i wypadałoby zabrać się za prasowanie, no chyba że mąż powie, że jedziemy na zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ale jeszcze nigdy nie słyszałam o takim zachowaniu.Ten Pan powinien dostać jakąś odznake ewentualnie medal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny co Wy teraz w te upały nosicie?? Ja do tej pory chodziłam w tunikach i legginsach, ale teraz na legginsy za gorąco, wczoraj miałam całą doope i nogi mokre w nich ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Benka dobrze zrobiłaś, że byłaś sprawdzić co z dzieckiem.
co do strojów, to ja mam 2 spódnice ciążowe, sukienkę - czarne. i do tego jakaś bluska |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przeczytają Twój opis ja się też uspokoiłam bo ostatnio moja mała też mało co się rusza, ale cały czas przesiedzę na dworze może tak wypływa na nią świeże powietrze i śpi wtedy ![]() Cytat:
![]() A jak gdzieś pojedziemy to pewnie będzie problem.... Ale najgorsze upał przesiedzimy w domu i dopiero popołudniu wyruszymy na jakieś zakup. Mam jedną ciążową sukienkę jeansową więc mi się przyda i rybaczki tzw. alladyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pranie powiesiłam i spadamy na działeczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uszka to moim zdaniem sprawa genetyczna i czapki niewiele mają tu do rzeczy. Jeśli komuś to bardzo przeszkadza, to można zrobić operację. Cytat:
Z jednej strony wielu ginów nie ma na pewno odpowiedniego sprzętu do tego i kiedy ciąża jest prawidłowa, to nic się nie dzieje... Tylko, że nigdy nie wiadomo, że na pewno nic się nie dzieje, dopóki czasami nie skończy się źle..... Nie chcę siać paniki i twierdzić, że każdy musi znaleźć i mieć zrobione takie usg, ale ja po prostu jestem spokojniejsza, że mam to zbadane. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łał... Ależ macie tempo! A dopiero tapeta sama była. Super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Swoją drogą ciekawe, skąd oni mają dane. Z jakichś urzędów? ![]() ![]() Co do lubienia rozumiem Twoją niechęć do przekręcania, literowania, itp. Moje panieńskie czasem było przekręcane, literować rzadko musiałam, natomiast zawsze ale to zawsze musiałam powtarzać. Gdziekolwiek podawałam nazwisko, w urzędach przychodniach, usługach, zawsze słyszałam irytujące zdziwione "Jak?!" Poza tym lubiłam w nim to, że było takie rzadkie, ale odkąd nie utrzymuję kontaktów z ojcem, nie było mi zupełnie żal, że się go pozbędę. Po mężu mam super zwykłe polskie nazwisko, może dość popularne, kończące się na -ski/-ska, ale za to jestem z nim przeszczęśliwa, bo przenigdy nie słyszę już "jak?" ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
W którym szpitalu chcesz rodzic??
#2417 |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam Wam jeszcze napisać, że ostatnio na wizycie się okazało, że ważę 1kg mniej niż poprzednio
![]() ![]() Z ciuchami nie mam żadnego problemu. Zresztą, widzicie jaki ja mam brzuszek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie cierpię, jak tż się tak zdarzy, że niby robi coś, co trzeba, o co go poproszę, ale milion narzekań i przeklinań jest pod nosem ![]() Przykro mi, że Twój plan co do pokoju Hani upadł... A może uda się jeszcze jakiś kompromis znaleźć? Cytat:
![]() ![]() Poza tym nie myśl tak, że wywoływany poród ZAWSZE jest gorszy! Któraś tu ostatnio napisała, że dobre nastawienie to 30% mniej bólu, ja też się z tym zgadzam ![]() A na razie proszę odpisz mi o bólu piersi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Rozeznanie
|
![]()
Cześć 2packi i ex-2packi. Mąż Efijy po raz ostatni podejrzewam. Nie jestem w stanie ogarnąć tego co tu piszecie i nie wiem jak to moja żona robi, ale tam gdzieś wyczytałem, że kilka z Was chyba już urodziło. Także WIELKIE GRATULACJE !!! Kontynuując chciałbym raz jeszcze podziękować za te ciepłe i radosne słowa kierowane w stronę Stasia, Efijy no i moją
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2421 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, skontaktowałam się ze sprzedawcą i juz wszystko jest ok. Przy okazji pochwale się co kupiłam.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2308854888 http://allegro.pl/show_item.php?item=2277752713 http://allegro.pl/show_item.php?item=2278184068 Wczoraj w ogóle sie wkurzyłam bo chciałam małej cos na wyjście ze sz[pitala kupic, a tam niedość, że brzydkie to jeszcze ceny poszły tak w górę, że szok!!! Kupiłam jej śliczny dresik za 209zł!!! Masakra. Teraz postaram sie więcej na allegro kupować. Widze tu zdjęcia naszego nowego brzdąca ![]() Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-28 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My też dziekujemy za Twoje rewelacyjne opisy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |||
Rozeznanie
|
witam mamuśki w weekendowy poranek
![]() dzis nie bede do was strzelac bo u nas juz nie pada ![]() ![]() dziękuję za oświecenie mnie w kwestii relacji śląsk i cała reszta świata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- kism nie wiem co z tą Twoją piersią ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Teraz pewnie też go ta przyjemność nie ominie bo jak proszę by pojechał ze mną po zakupy to czasu nie ma ![]()
![]() |
#2426 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego popołudnia, Kochane! ![]() Ja wybywam na grilla ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z kism, mnie tutaj nikt nie rozumie jak smęcę, że bym się redds'a napiła. A jak widzę tę reklamę nowego smaku to mi ślinka leci. W odpowiedz słyszę, że przecież co to jedno piwko, że na nerki dobre, itd. A już nie wspomnę nawet, że w czasie karmienia "wszyscy" polecają wręcz piwo! Mam kuzynki, które mają po dwójkę dzieci i nie żałowały sobie niczego (piwko, papierosek), ale ja podziękuję. Nie mam zamiaru później zastanawiać się, czy chorowitość mojego dziecka nie wynika przypadkiem z palenia lub tych kilku piwek w czasie ciąży czy karmienia.
#2428 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam - jeśli masz krem Dax na obolałe piersi z wyciągiem z kapusty polecam, mnie przed samym porodem strasznie "ciągnęły" piersi - tak jak opisujesz, bez gródek niczego - to smarowałam po ciepłej kąpieli i przechodziło, oczywiście polecam też ciepły prysznic i lekki masaż, a kapusta - niezawodna ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj wylądowałam na emergency - dostałam w nocy takiego krowtoku, że ze strachu się popłakałam. Lało się ze mnie jak w jakimś horrorze. Najpierw podpaski zaczęłam zmieniać co pięć minut, potem musiałam iść pod prysznic bo wszędzie była krew - i nie mogłam z pod niego wyjść bo co chciałam nogę postawić za niego - to znowu wszędzie się lało. Zadzwoniłam do szpitala i kazali mi natychmiast się zjawić, potrzymali mnie dwie godziny, sprawdzili brzuch i reszte. Diagnoza - krwotok z nieznanych przyczyn, na szczęscie się skończył więc Pani doktor zapytała czy chcę zostać - powiedziałam że w dommu mam małe dziecko które karmie piersią, więć po konsultacji z jeszcze jednym lekarzem pozwolono mi wyjść ale jeśli się powtórzy mam natychmiast dzwonić po karetkę, wizytę kontrolną wyznaczyli mi za 4 dni. Zatem dzisiaj leżę w łóżku i nie ruszma nogą ani ręką....ale się wystraszyłam mówię Wam |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() całą noc spałam jak zabita i znowu mnie zmęczenie ogarnęło. muszę się wziąść za coś bo tak będę leżeć cały dzień ![]() ![]() Ewunia - śliczne ciuszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Czesc. Goraco ns dworze. Posiedzialabym nad basenem. Byliśmy w realu, chciałam kupic pampersy mini (3-6kg) i nie wiem czy tych 2 zielonych nie robią czy juz nie bylo. Nawet cenowki nie bylo. Po co w gazetce były? Myslalam by wziac new born 2, 80 szt za 56 zl, , ale zamówię te premium w dozie rozmiar 2 72 szt za 40 zl.
W ogole chciałam kupic mloda kapuste. W realu brzydka. W osiedlowym warzywniaku wyglądał a jak starą. W końcu kupiłam pekińska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.