|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]()
![]() |
#2432 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
nie ja urodziłam całe łozysko
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zadomowienie
|
Kapukat, kurcze, co za przeżycie
![]() ![]() Dziewczyny, w 37, 38, 39 tc czy Wasz brzuch już się obniżyl??? U mnie ani trochę i żołądek mnie ciągle boli... Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-28 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ewunia_1984 nie jestem jeszcze w taki tygodniu więc nie pomogę ![]() kapukat odpoczywaj dużo i uważaj na siebie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez cate_ Czas edycji: 2012-04-28 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Wtajemniczenie
|
Możecie sobie już pisać do woli o grillu
![]() My też jedziemy na kiełbachę i karczek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Kapukat dobrze ze juz przeszło te krwawienie
Senna jestem. Wcinam paluszki i oglądamy NW |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | ||
Zakorzenienie
|
MIło tu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzis mąż zabiera mnie na spacer i na kebaba i koniecznie na lody jeszcze musimy isc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Już miałam w tym tygodniu coraz mniej plamienia, już tylko ciemnożółte plamki... Jak wczoraj mi chlusnęło, to nie wiedziałam, co się dzieje... Musiałam na nowo wyciągać podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, w ubikacji to się ze mnie ciurkiem lało... I dzisiaj postanowiłam pojechać na IP. Na szczęście jama macicy pusta, więc wszystko OK, dostałam cyklonaminę. Zastanawiałam się, czy to może być okres, ale nie wiem, czy nie za szybko, poza tym nic mnie nie boli, brzuch ani trochę jak na okres. Mam pytanie - czy przy normalnym porodzie też jest łyżeczkowanie? Ja miałam, ale nie wiem, jak to jest normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Wtajemniczenie
|
Kapukat ale miałaś przeżycia, uważaj tam na siebie, może nic już się nie będzie działo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33817089]
Mam pytanie - czy przy normalnym porodzie też jest łyżeczkowanie? Ja miałam, ale nie wiem, jak to jest normalnie.[/QUOTE] ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Konto usunięte
|
Tak tak, ja też urodziłam dziecko, potem łożysko, potem mi dali Dolargan i zrobili łyżeczkowanie. Na szczęście nie bolało, tylko nieprzyjemne to jest, ale nie wiem właśnie, czy to standardowa procedura.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | ||
Zadomowienie
|
Jeeeejku jak pięknie dzisiaj a ja jestem ograniczona do .. tarasu
![]() ![]() ale tż poszedł po looooodyyyyyyy i mam zamiar dzisiaj schować cukrzycę do kieszeni i je ZJEŚĆ ![]() ![]() udało mi się też przekonać męża , żebyśmy pojechali do znajomych na dwa dni chociaż do Ojcowa ![]() ![]() Cytat:
czy ty kiedyś siedzisz ???? ![]() Cytat:
![]() dzisiaj podczas porządków przymierzyłam sobie ulubione spodenki letnie i.... no nie weszłam w pupie ![]() ![]() MĘŻU EFIJY - JAKI TY JESTEŚ SŁODZIAK ![]() ![]() ![]() pozdrów rodzinkę !!! synuś piękny !!!! jejku żeby tak mój się chociaż domyślił, żeby kupić świeże kwiaty do wazonu na nasze przyjście.... i żeby posprzątał po pępkowym, bo pewnie nie daruje i zorganizuje .... ![]() ![]() ![]() kapukat matko .... ale mnie zmroziło.... jak się dzisiaj czujesz!! ależ sie musiałaś wystraszyć !! mam nadzieje, że wszystko będzie OK. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | ||
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za Wasze słowa, utwierdziłyście mnie w tym, że dobrze zrobiłam jadąc do szpitala i że to nie byłą niepotrzebna panika
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zrobiłam właśnie sałatkę, jeszcze muszę się wykąpać i wypięknić i uciekam na grilla ![]()
![]() |
#2445 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33817089]Zastanawiałam się, czy to może być okres, ale nie wiem, czy nie za szybko, poza tym nic mnie nie boli, brzuch ani trochę jak na okres.
Mam pytanie - czy przy normalnym porodzie też jest łyżeczkowanie? Ja miałam, ale nie wiem, jak to jest normalnie.[/QUOTE] Cytat:
![]() Perse a nie robili Ci USG, powinni wiedzieć czy to już okres, mi na pierwszej kontroli po porodzie gin powiedziała, że lada dzień będę miała okres i tak było. Sam okres masakra, lało się ze mnie jak z kranu, też musiałam przeprosić te wielkie podkłady ![]()
![]() |
#2446 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() Mieszkałam w Sosnowcu 18 lat, a do Katowic do szkoły jeżdziłam ![]() My przyjechaliśmy z Poznania jak miałam 10 lat, więc nigdy za bardzo nie wczuwałam się w te konflikty i podziały bo czuję się z pochodzenia Poznanianką. Prawda jest taka że dla reszty Polski to jest po prostu Śląsk. Cytat:
![]() Jaki masz wynik tsh?? Ja sama pilnuję tarczycy żeby tsh było max do 1, biorę większą dawke euthyroxu niż lekarz przepisał, przytyłam 18 kg ale ja się obżeram strasznie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33817089]Ja byłam dzisiaj z prawie tego samego powodu w szpitalu. Już miałam w tym tygodniu coraz mniej plamienia, już tylko ciemnożółte plamki... Jak wczoraj mi chlusnęło, to nie wiedziałam, co się dzieje... Musiałam na nowo wyciągać podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, w ubikacji to się ze mnie ciurkiem lało... I dzisiaj postanowiłam pojechać na IP. Na szczęście jama macicy pusta, więc wszystko OK, dostałam cyklonaminę. Zastanawiałam się, czy to może być okres, ale nie wiem, czy nie za szybko, poza tym nic mnie nie boli, brzuch ani trochę jak na okres. Mam pytanie - czy przy normalnym porodzie też jest łyżeczkowanie? Ja miałam, ale nie wiem, jak to jest normalnie.[/QUOTE] Dobrze że pojechałaś, pewnie macica się oczyszcza. Łyżeczkowanie nieraz robią po porodzie jak stwierdzą że coś jeszcze zostało.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, sms od kaski za posrednictwem stokroteczki i moim
![]() mam wiadomosc od kaski k a moj internet nie chce sie wlaczyc. "Hejka.Antosiowi sie ulewa i budzi sie z krzykiem.moja macica za wolno sie obkurcza i mam tabletki dopochwowe.jutro jak bedzie ok.to wyjdziemy do domku.pozdrawiamy Was cieplutko.jakies porody byly jeszcze?" w drugim smsie bylo ze postara sie jutro napisac o porodzie. jesli jestes w domku prosze napisz dziewczynom. dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zakorzenienie
|
Millena też mam rzadkie nazwisko, a raczej miałam bo od roku już po mężu. Moje nazwisko panieńskie w całej Polsce nosi tylko moja rodzina od strony taty, dosłownie z 10 osób
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-28 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hej kaska - mam nadzieje ze tabletki szybko pomogą i że macica będzie współpracować. oby Antosiowi szybciutko przeszło to ulewanie, może potrzeba mu czasu po postu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale upał! Dobrze że nie mam terminu na koniec lata. Męczę się strasznie! Nogi mi puchną. Nie mogłam dziś włożyć moich balerinek z tamtego roku. ![]() ![]()
![]() |
#2451 |
Zadomowienie
|
Kasia - czekamy na relację. Życzę zdrówka i bezproblemowego powrotu do domciu !!
![]() dziewczyny.. kurcze , przejrzałam sobie dzisiaj ciuszki synka i się okazało, że normalnie wszystko z innej parafii ![]() ![]() ![]() I jeszcze muszę jednak coś kupić na wyjście.... Doradzcie co z tymi ubrankami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33817089]Ja byłam dzisiaj z prawie tego samego powodu w szpitalu.
Już miałam w tym tygodniu coraz mniej plamienia, już tylko ciemnożółte plamki... Jak wczoraj mi chlusnęło, to nie wiedziałam, co się dzieje... Musiałam na nowo wyciągać podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, w ubikacji to się ze mnie ciurkiem lało... I dzisiaj postanowiłam pojechać na IP. Na szczęście jama macicy pusta, więc wszystko OK, dostałam cyklonaminę. Zastanawiałam się, czy to może być okres, ale nie wiem, czy nie za szybko, poza tym nic mnie nie boli, brzuch ani trochę jak na okres. Mam pytanie - czy przy normalnym porodzie też jest łyżeczkowanie? Ja miałam, ale nie wiem, jak to jest normalnie.[/QUOTE] u mnie też nie wiedzieli skąd takie mocne krwawienie, ale ja byłam przerażona - wiem, że macica i wszystko się oczyszcza - ale żeby nagle nie móc wstać z toalety bo krew płynie jak rzeka? pierwszy raz zadzwoniłam na pogotowie i nie bylam do tego zmuszona przez kogoś. Strach okropny i nikomu tego nie życzę, u mnie to na pewno nie był okres - ja tyle krwi nie straciłam nawet przy porodzie co do łyżeczkowania - czasami się zdarza nawet przy normalnym porodzie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to najwyższy czas wrócić już do domu! Niektóre dzieci tak mają - ich urok że ulewają to się nie martw ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A USG robiło mi dwóch lekarzy, najpierw mój, a potem w szpitalu (i to były dwa różne rodzaje USG) i nikt nic nie mówił o tym.... Cytat:
A jama macicy jest niby pusta, więc nie wiem, skąd takie silne krwawienie ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Współczuję Ci tym bardziej, że Ty masz dziecko - ja gdybym musiała zostać w szpitalu to pół biedy, ale Ty miałabyś ciężko... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jak tylko wszystie ubranka ułożę to załączę fotke. jest tego spoooorrrroooo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |||
Wtajemniczenie
|
W elblągu na Żeromskiego.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33817089]Ja byłam dzisiaj z prawie tego samego powodu w szpitalu. Już miałam w tym tygodniu coraz mniej plamienia, już tylko ciemnożółte plamki... Jak wczoraj mi chlusnęło, to nie wiedziałam, co się dzieje... Musiałam na nowo wyciągać podkłady poporodowe, te wielkie podpaski, w ubikacji to się ze mnie ciurkiem lało... I dzisiaj postanowiłam pojechać na IP. Na szczęście jama macicy pusta, więc wszystko OK, dostałam cyklonaminę. Zastanawiałam się, czy to może być okres, ale nie wiem, czy nie za szybko, poza tym nic mnie nie boli, brzuch ani trochę jak na okres. Mam pytanie - czy przy normalnym porodzie też jest łyżeczkowanie? Ja miałam, ale nie wiem, jak to jest normalnie.[/QUOTE] Po normalnym porodzie można mieć łyżeczkowanie ![]() Cytat:
![]() Nie będziemy jechać do znajomych,byliśmy na działce i pomimo że siedziałam cały czas w cieniu okropnie się czuję.Nogi,dłonie opuchnięte,słabo mi,poliki mnie pięką chyba opaliłam się.Czuję się jak kartofel ![]() Edit przyjadą do nas. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-28 o 17:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | ||
Zadomowienie
|
kapukat życzę Ci , żebys się dobrze poczula, co by strach minął, i już wszystko było dobrze!! Tymczasem wypoczywaj ile tylko możesz.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam fajny niebieski pajac, ale co z tego jak nie mogę dobrać bodziaka pod spód ![]() ![]() i stwierdziłam, że pierdziele, dokupię sobie jeszcze ze 2-3 komplety body+pajac , tylko szukam takich bodziaków co by się rozpinały z przodu całe. I teraz też nie wiem, czy to body lepiej z długim czy krótkim rękawkiem... zakładając , że będzie pod pajacem i komplecik będzie bawełniany a nie welurkowy. chodzi o pierwsze kilka dni życia dziecka... Chyba nie będzie mu za gorąco...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() załączam moją kolekcję ubranek, złapaliśmy się z mężem za głowę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast odnośnie rozmiaru 56 to ja mam np. ok. 10 bodziaków w tym rozmiarze i powiem Ci, że różnica w długości wynosi nawet kilka centymetrów! I niektóre te 56 są takiej samej wielkości jak 62 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() Ale pocieszę Cię - ja mam chyba jeszcze więcej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Mężu Efiji masz absolutny talent,powinieneś pisać artykuły do gazet o dzieciaczkach ![]() ![]() agatka ,u nas dziś ukrop,ale mała ok,może powiedz o tym lekarzowi kapukat moja koleżanka miała też krwotok,ale to dlatego ,że dzwigneła fotel jak go przesuwała i dlatego. Ponoć natura tak nas stworzyła ,ze możemy w połogu dźwignąć tyle ile warzy nasze dziecię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.