Krakowianki - część XVII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 20:05   #3091
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Krakowianki - część XVII

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Najlepsze - po zmyciu peelingu nałożyłam maseczkę z humy, hialuronu, troszke ekstraktu, panthenolu, i wyszło lekko zielonkawe. Młody się mnie pyta czemu tiotia wygląda jak Fiona ze Shreka
Fiona była piękna
Stary 2012-04-28, 20:32   #3092
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Fiona była piękna
Tiotia po kwasach też .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 20:42   #3093
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Tylko raz jechałam pociągiem w taki upał i mimo, że minęły 2 lata nadal na samo wspomnienie odżywa tamta trauma. Chodziłam po całym wagonie (bezprzedziałowy, byłam w nim sama), przyklejałam się do ścian (by chociaż na chwilę schłodzić), wystawiałam głowę przez okno (i szybko chowałam, by słupa nie zaliczyć). I w desperacji polewałam głowę i koszulkę wodą.
Brrr... lato to najgorsza pora roku
chcialabym to zobaczyc! szkoda, ze niebylo tam ukrytej kamery

Cytat:
Skończyły się dobre czasy, a znowu zaczęły maratony po sklepach w poszukiwaniu spodni
Spodni na lato?! Sukienki!!

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Pooglądałąm sobie kosmetyki, pogadałyśmy o kosmetykach nawet
uznały że jeżeli tak lubię ten temat do powinnam iść do szkoły kosmetycznej tak dla siebie
Zapraszam do cosinusa

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ogłoszenie Katherine - hurtownia nie wysyła w tym tygodniu - napisali wczoraj o 23 maila . To może przedłużymy do następnego tygodnia? Bo to chyba większej różnicy nie robi...
Oby tylko nikt nie wykupil mojej sowki

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Wczoraj widziałam się z TŻ. Siedzieliśmy na tarasie, piwkowaliśmy, a potem robiliśmy tiramisu. Jak już wreszcie skończyliśmy to zaczęliśmy oglądać Kuchenne rewolucje i zasnęłam!
A propos Kuchennych rewolucji - bylam wczorazz Tz w tej tajskiej restauracji na wislnej. Oczywiscie trzeba bylo miec rezerwacje, kelnerka mowila, ze maja porezerwowane stoliki do9 maja a dziwne bo srednio co 5 min wchodzil ktos z ulicy i byly wolne stoliki ale kelnerki informowaly, ze mozna tylko z wczesniejsza rezerwacja.
Ogolnie PORAZKA. Nie polecam. Na kelnerki trzeba bylo bardzo dlugo czekac, dostalismy danie tak jak i inni przy stolikach - po 1.5 h (!) poza tym nie bylo wielu rzeczy z karty, np. wody mineralnej
Samo jedzenie srednie, szalu nie ma ale po takim czasie oczekiwania czlowiek byl glodny.
Obsluga - zenada. Kelnerka zapomniala przyniesc karte win, (jak ja juz o to poprosilismy, nie dostawalam posilku pierwsza tylko tz, nie bylo serwetek, kelnerka nie potrafila nalac wina do kieliszka tak jak to sie powinno robic w restauracji. Poza tym po otwarciu butelki wina okazalo sie, ze jest sfermentowane i wogole to wino to byla jakas podroba bo mialo plastikowy korek! dostalismy inne wino a na koniec okazalo sie, ze za wino policzono nam podwojnie, co w dobrej restauracji nie powinno miec miejsca.
Odradzam wizyte tam
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 20:55   #3094
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Tiotia po kwasach też .

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość

A propos Kuchennych rewolucji - bylam wczoraz z Tz w tej tajskiej restauracji na wislnej.
Następna, a ja znów nic nie wiem
No i czemu dziś nie było tego grilla, no czemu

Rozdzialając mazidła nagle odkryłam, że brakuje nakrętek. Wk...jak diabli już się szykowałam do pisania maila i nagle, bang! olśnienie - nałożyli je od razu na butelki
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 20:57   #3095
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Oby tylko nikt nie wykupil mojej sowki

Ogolnie PORAZKA. Nie polecam. Na kelnerki trzeba bylo bardzo dlugo czekac, dostalismy danie tak jak i inni przy stolikach - po 1.5 h (!) poza tym nie bylo wielu rzeczy z karty, np. wody mineralnej
Samo jedzenie srednie, szalu nie ma ale po takim czasie oczekiwania czlowiek byl glodny.
Sówki nie wpisałaś do zamówienia . Mogę to kliknąć jutro, jeśli tak zarządzisz - w końcu to Twoje zamówienie i nie mam ochoty się narażać .

Wody mineralnej?!
Stary 2012-04-28, 21:06   #3096
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Sówki nie wpisałaś do zamówienia . Mogę to kliknąć jutro, jeśli tak zarządzisz - w końcu to Twoje zamówienie i nie mam ochoty się narażać .
co za sierota ze mnie. Oczywiscie, ze dopisz! Tylko ta biala z linka ktory gg podeslala.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:09   #3097
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
A propos Kuchennych rewolucji - bylam wczorazz Tz w tej tajskiej restauracji na wislnej. Oczywiscie trzeba bylo miec rezerwacje, kelnerka mowila, ze maja porezerwowane stoliki do9 maja a dziwne bo srednio co 5 min wchodzil ktos z ulicy i byly wolne stoliki ale kelnerki informowaly, ze mozna tylko z wczesniejsza rezerwacja.
Obsluga - zenada. Kelnerka zapomniala przyniesc karte win, (jak ja juz o to poprosilismy, nie dostawalam posilku pierwsza tylko tz, nie bylo serwetek, kelnerka nie potrafila nalac wina do kieliszka tak jak to sie powinno robic w restauracji. Poza tym po otwarciu butelki wina okazalo sie, ze jest sfermentowane i wogole to wino to byla jakas podroba bo mialo plastikowy korek! dostalismy inne wino a na koniec okazalo sie, ze za wino policzono nam podwojnie, co w dobrej restauracji nie powinno miec miejsca.
Odradzam wizyte tam
Piszesz o tej tajskiej knajpce? Miałam się tam wybierać z TŻ, ale chyba zrezygnuję skoro taka tam obsługa.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Następna, a ja znów nic nie wiem
No i czemu dziś nie było tego grilla, no czemu

Rozdzialając mazidła nagle odkryłam, że brakuje nakrętek. Wk...jak diabli już się szykowałam do pisania maila i nagle, bang! olśnienie - nałożyli je od razu na butelki
Już zaczęłam się zastanawiać czym zakręcę swoją butelkę

Zamówienie z Katherine jest przedłużone? Przepraszam, że pytam, ale nie jestem w klubie i nie wiem nic na ten temat. Chyba, że coś przeoczyłam na wątku to wtedy wybaczcie

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:22   #3098
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym po otwarciu butelki wina okazalo sie, ze jest sfermentowane i wogole to wino to byla jakas podroba bo mialo plastikowy korek! dostalismy inne wino a na koniec okazalo sie, ze za wino policzono nam podwojnie, co w dobrej restauracji nie powinno miec miejsca.
Odradzam wizyte tam
Ostatnio nam facet w sklepie z winami mówił, że teraz sie odchodzi od tradycyjnych korków na plastikowe
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:30   #3099
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ostatnio nam facet w sklepie z winami mówił, że teraz sie odchodzi od tradycyjnych korków na plastikowe
To już od dłuższego czasu Korkowe się sprawdzają tylko przy jakichś konkretnych typach win i tylko odpowiednio leżakowanych.
Stary 2012-04-28, 23:13   #3100
kasiencja
Pani Buka

MS - właśnie, czemu my (tzn. ja i widzę że Ineso też) znowu nic nie wiemy?

Cytat:
Zamówienie z Katherine jest przedłużone? Przepraszam, że pytam, ale nie jestem w klubie i nie wiem nic na ten temat. Chyba, że coś przeoczyłam na wątku to wtedy wybaczcie
tak, nie realizują zamówień w weekend majowy i tak

ależ moja rodzina potrafi być absorbująca najpierw mama wpadła w panikę bo przy otwieraniu mega ważnego dokumentu w Excelu wyskakiwał jakiś błąd, coś się popsuło przy zapisywaniu, a to była jedyna kopia więc 2h szukałam działającego programu (za który nie muszę płacić 100$ ) do odzyskiwania uszkodzonych plików .xls, ale udało się... a potem siostra umyśliła sobie że stworzy coś na Corelu Draw z moją pomocą, a ja jestem w tym programie jeszcze dość zielona, więc nieco mnie to zmęczyło... uff.

idę pod prysznic a potem z książką (znaczy z Kindlem ) do łóżka. ale nadal ciepło, czuję się jak w środku lipca...

a w ogóle znowu muszę sobie poszukać jakiegoś ginekologa, bo z ostatnio wybranego nie byłam zadowolona . tym razem myślę nad którąś z pań z Urzędniczej, które polecałyście. szkoda wydawać kasy, jak się nie ma problemów zdrowotnych, ale cóż... z drugiej strony chcę mieć pewność, że gdyby jednak (odpukać) coś było nie tak, to się o tym dowiem.

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-04-28 o 23:32
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 08:06   #3101
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
1. Spodni na lato?! Sukienki!!

2.A propos Kuchennych rewolucji - bylam wczorazz Tz w tej tajskiej restauracji na wislnej. ...
Odradzam wizyte tam
1.
2. Serio tak źle? A myślałam właśnie o tym aby się tam wybrać po powrocie do krk...I nawet wyciągnąć Lenkę aby móc obgadać całą knajpę

Jestem już w domu i zjechała się do nas wielka rodzinka Zero spokoju i prywatności
Stary 2012-04-29, 09:17   #3102
blair witch
Zakorzenienie

I nadeszło wybawienie w postaci mojej mamy Bierze młodego do zoo dzisiaj Prawie sobie z wnuczkiem-aniołkiem pobędzie
Stary 2012-04-29, 10:07   #3103
2016070953
Konto usunięte

Mistrzyni a miałam iść do tej tajskiej ale jednak się tam nie pokaże

Blair czy macie dalej tego jeżyka w ogródku którego fotkę podesłałaś mi MMsem??? Czy piesio dalej szaleje jak jeżyk mu tupta przed nosem??
Pytam z ciekawości bo jak u nas był jeż to pies wariował i mimo iż wynosiłam jeża daleko to on zawsze wracał, a ostatnio się dorwał do psiej miski
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 10:16   #3104
blair witch
Zakorzenienie

Dalej jest szaleństwo
Tata wyniósł go do 'bezzwierzęcych' sąsiadów, bo jeże dużo pcheł mają i przy bliskim spotkaniu pchły przeskakują na psa czy kota. Co prawda ma obrożę, ale lepiej nie ryzykować Tyle że też wrócił
Stary 2012-04-29, 10:17   #3105
Melka88
Zakorzenienie

[QUOTE=kasiencja;33822284
a w ogóle znowu muszę sobie poszukać jakiegoś ginekologa, bo z ostatnio wybranego nie byłam zadowolona . tym razem myślę nad którąś z pań z Urzędniczej, które polecałyście. szkoda wydawać kasy, jak się nie ma problemów zdrowotnych, ale cóż... z drugiej strony chcę mieć pewność, że gdyby jednak (odpukać) coś było nie tak, to się o tym dowiem.[/QUOTE]

Panie z Urzędniczej są wypas, ja akurat chodzę do dr Kisielewskiej. A z problemami zdrowotnymi to wiesz.. Lepiej wydać kasę na profilaktykę i być dalej zdrowym niż pluć sobie potem w brodę
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 10:18   #3106
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej jest szaleństwo
Tata wyniósł go do 'bezzwierzęcych' sąsiadów, bo jeże dużo pcheł mają i przy bliskim spotkaniu pchły przeskakują na psa czy kota. Co prawda ma obrożę, ale lepiej nie ryzykować Tyle że też wrócił
Zamiast obroży polecam taki płyn, co nakłada się zwierzakowi między łopatki Nie pamiętam nazwy ale zawsze bez problemu to dostaję jak mówię, że chodzi właśnie o takie coś....Sprawdzało się zarówno na kocie, który ciągle latał po podwórku jak i na psiaku Zero pcheł!
Stary 2012-04-29, 10:46   #3107
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Lenka mam to samo odnosnie dzinsow Ciezko mi upolowac takiez ktorych bede w pelniz adowolona.
Co toz a sklep byl jesli mogez apytac???
Wrangler.... tzn jak sklep się nazywał, to nie pamiętam, ale były tam firmowe spodnie
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Niech już będzie zima...
Bez przesady. Niech będzie cały rok wiosna
Cytat:
Napisane przez kamakrk Pokaż wiadomość
Niestety nie mam majowego weekendu.
Szkoda, bo pogoda idealna na relaks
Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Wracając z zajęć musiałam sobie humor poprawić...Kupiłam 'szpilki' więc ostrzegam-na kolejną imprezę zakładam obcasy
Przyznaj się, że ten zakup to pod kątem imprezy, o której ostatnio rozmawiałyśmy
Cytat:
chcialabym to zobaczyc! szkoda, ze niebylo tam ukrytej kamery
Spodni na lato?! Sukienki!!
A propos Kuchennych rewolucji - bylam wczorazz Tz w tej tajskiej restauracji na wislnej.
Wyglądałam jak nawiedzona, tyle można rzec
Sukienki - pewnie, jak tylko znajdę jakąś, w której będę jako tako wyglądać
Po tej relacji raczej nie zajrzę do tajskiej na wiślnej.
Cytat:
Ehhh... no to może i ja bym coś zamówiła. Do kiedy mam czas?
Cytat:
1.
2. Serio tak źle? A myślałam właśnie o tym aby się tam wybrać po powrocie do krk...I nawet wyciągnąć Lenkę aby móc obgadać całą knajpę

Majówka zapowiada się znakomicie. Wczoraj spełniłam jedno z moich małych marzeń I w ogóle wypoczęłam, odprężyłam się i wyciszyłam. A przede mną jeszcze tyyyyle wolnego, cieszę się jak dziecko

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 10:55   #3108

Cytat:

Majówka zapowiada się znakomicie. Wczoraj spełniłam jedno z moich małych marzeń I w ogóle wypoczęłam, odprężyłam się i wyciszyłam. A przede mną jeszcze tyyyyle wolnego, cieszę się jak dziecko
Jej, jak ja lubię czytać takie pozytywne posty. Super, że u Ciebie wszystko przebiega radośnie Miałam się kiedyś zapytać: skąd pochodzi cytat z Twojego podpisu?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 10:56   #3109
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Zamiast obroży polecam taki płyn, co nakłada się zwierzakowi między łopatki Nie pamiętam nazwy ale zawsze bez problemu to dostaję jak mówię, że chodzi właśnie o takie coś....Sprawdzało się zarówno na kocie, który ciągle latał po podwórku jak i na psiaku Zero pcheł!
Płyn miał już wcierany - i na pchły działał, to fakt, ale kleszcze łapał dalej, a przy obroży po ok. tygodniu noszenia kleszczy też nie łapie Znalazłam taką nieśmierdzącą więc nie czuć w całym domu że pies ma obrożę

Ja mam ogólnie pypcia nt kleszczy, ciocia moja miała kiedyś i miała prawie pół roku sparaliżowaną nogę, dalej trochę kuśtyka, no i jest nosicielką boreliozy Od tego czasu jak idę gdziekolwiek gdzie są drzewa, trawa, to po powrocie do domu się oglądam zawsze i macam... wcześniej się tak nie bałam, no ale...

Lenka - podzielisz się z nami tym marzeniem?
Stary 2012-04-29, 11:01   #3110
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Na przykład Frontline Spot-On. Jest gorzki i niesmaczny, ale mój i tak zlizał Działa przez kilka miesięcy, także na kleszcze.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-04-29 o 11:03
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 11:10   #3111
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Jej, jak ja lubię czytać takie pozytywne posty. Super, że u Ciebie wszystko przebiega radośnie Miałam się kiedyś zapytać: skąd pochodzi cytat z Twojego podpisu?
Z Portretu Doriana Grey'a
Cytat:
Lenka - podzielisz się z nami tym marzeniem?
Przy okazji

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 11:17   #3112
Ineso
Matka Smoka

Zrobiłam ściągę do ZSK, jak coś jeszcze Was interesuje to piszcie tutaj.

Lenka - to zróbmy okazję
Stary 2012-04-29, 11:45   #3113
lalaith
Zakorzenienie

Jadę na Bagry się opalać, jak ktoś chętny to sms albo tel
Stary 2012-04-29, 11:56   #3114
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
1. tak, nie realizują zamówień w weekend majowy i tak

2. a w ogóle znowu muszę sobie poszukać jakiegoś ginekologa, bo z ostatnio wybranego nie byłam zadowolona . tym razem myślę nad którąś z pań z Urzędniczej, które polecałyście. szkoda wydawać kasy, jak się nie ma problemów zdrowotnych, ale cóż... z drugiej strony chcę mieć pewność, że gdyby jednak (odpukać) coś było nie tak, to się o tym dowiem.
1. To super A przedłużone do kiedy?
2. Też chodzę na Urzędniczą i jak na razie jestem bardzo zadowolona

Cytat:
I nadeszło wybawienie w postaci mojej mamy Bierze młodego do zoo dzisiaj Prawie sobie z wnuczkiem-aniołkiem pobędzie
No to dziś masz cały dzień dla siebie, wypoczywaj !

Cytat:
Ale pozytywny wpis To super, oby tak dalej

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:21   #3115
SdC
Zakorzenienie

Ineso, z tej kolorówki, to można by zrobić na przykład podkład mineralny? Jak się wie co i jak?
Stary 2012-04-29, 12:44   #3116
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Ineso, z tej kolorówki, to można by zrobić na przykład podkład mineralny? Jak się wie co i jak?
Tak, to do tego służy Ale o tym nie mam zielonego pojęcia.
Z tego, co widzialam to tam są gotowe bazy, do których dobierasz tylko pigmenty.
Stary 2012-04-29, 14:17   #3117
2016070953
Konto usunięte

rany nie wiedziałam że jeże mają pchły ale widać coś w tym jest bo jak ostatnio byłam w domu to miałam wrażenie że mnie coś oblazło,yyyyyy.

Jeże to jeszcze nic, gorsze są wałesające się obcekoty
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 14:25   #3118
Ineso
Matka Smoka

Osamotniona uprawiam drugi dzień domowego spa. Dziś walczyłam chyba z godzinę z pastą cukrową jedyne, co mogę o niej powiedziec dobrego to to, że zmywa się wodą

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Słyszałyście o czymś takim, jak 3D mapping?
To jest wyświetlane na fasadzie budunku:
http://www.youtube.com/watch?v=U59n1PZeNho
Stary 2012-04-29, 14:37   #3119
kasiencja
Pani Buka

ranyboskie, chyba mnie jakieś uczulenie dopadło, bo od kilku dni tak leje mi się z nosa że zużyłam prawie cały dziesięciopak chusteczek

macie jakiś pomysł, gdzie z Krakowa można na samo popołudnie wyskoczyć w upalny dzień? tak żeby dojazd MPK/pociągiem/busem był niekłopotliwy może poza parkami i Lasem Wolskim jest jeszcze coś, o czym nie wiem?

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Panie z Urzędniczej są wypas, ja akurat chodzę do dr Kisielewskiej. A z problemami zdrowotnymi to wiesz.. Lepiej wydać kasę na profilaktykę i być dalej zdrowym niż pluć sobie potem w brodę
no to prawda

Cytat:
super mam nadzieję że nam powiesz

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Słyszałyście o czymś takim, jak 3D mapping?
To jest wyświetlane na fasadzie budunku:
http://www.youtube.com/watch?v=U59n1PZeNho
nie, ale fajne tzn słyszałam że w Krakowie był jakiś pokaz na ścianie Wawelu, ale chyba nie aż tak efektowny.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 14:39   #3120
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość

nie, ale fajne tzn słyszałam że w Krakowie był jakiś pokaz na ścianie Wawelu, ale chyba nie aż tak efektowny.
ten sam wykonawca: http://www.youtube.com/watch?v=KHgre...7&feature=plcp
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości