ślubujące w 2012:) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 18:15   #2731
kasioonya
Rozeznanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

ależ tu cisza mam nadzieję, że dzisiejsze egzaminy poszły dobrze i wszystkie spędzacie dziś miłą sobotę. ja od rana zajmowałam się siostrzenicą TŻta, a teraz buszuję w necie w poszukiwaniu butów.
bardzo mi się podoba kilka modeli Menbura, ale są b. wysokie i mimo że często chodzę w butach na obcasach, to jednak na ślub wolałabym zatrzymać się na wysokości ok. 6cm...

Malgos rozglądałaś się może we Wrocławiu za butami, czy od razu zdecydowałaś się kupować w necie?

Monia, a co powiesz o tych: http://allegro.pl/menbur-luksusowe-s...303279970.html ? Nie wiem czy w ogóle bierzesz pod uwagę zakup używanych, ale na wszelki wypadek podsyłam link

Poruszany był temat naklejek na buty - są na stronie sklep.fajnewesele.pl ,ale moim zdaniem nie są tak ładne, jak te, które można kupić choćby na Etsy http://www.etsy.com/search?search_su...ery&ship_to=PL

Miłego podwieczorku dziewczynki

Dużo Miłości i małżeństwa tak pięknego, jak dzisiejszy dzień życzę wszystkim ślubującym dziś PMkom !!!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 18:31   #2732
magnusia
Zakorzenienie

nareszcie zjechałam do domu. Cały dzień biegania byłam na sali- jest super po remoncie, wystrój się trochę zmienił ale tonacja jest ta sama i teraz wygląda jeszcze lepiej zobaczyłam ustawienie stołów bardzo mi się podobało bałam się, że trochę pusto będzie ale nie- tak jest wszystko ustawione że jest idealnie.
TŻ kupił dziś buty także jest już ubrany kompletnie (oprócz spinek do mankietów bo jak na razie żadnych fajnych z fioletem nie znaleźliśmy).

Wpadłam na chwilę do domu i zaraz jedziemy do znajomych z zaproszeniem to juz ostatnie jakie mamy dostarczyć.

Cicho tu dziś jakoś ale to pewnie sprawka pięknej pogody
Mam nadzieję, że w moim wielkim dniu też taka będzie bo dzisiejsze PM-ki mają fantastyczną aruę
Stary 2012-04-28, 19:07   #2733
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
100 lat dla świeżych Mrożonek i ich Małżów

chyba prawa autorskie zrobie na te dwa slowa
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 19:23   #2734
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ale wygodne są....?? Jesteś zadowolona prawda?
Jak dla mnie bardzo wygodne, jestem bardzo zadowolona, ale strasznie rzadko chodzę w obcasach i moje stopy szybko się męczą... jednak być może zaopatrzę się u nich w jakieś inne butki w przyszłości.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 19:26   #2735
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nareszcie zjechałam do domu. Cały dzień biegania byłam na sali- jest super po remoncie, wystrój się trochę zmienił ale tonacja jest ta sama i teraz wygląda jeszcze lepiej zobaczyłam ustawienie stołów bardzo mi się podobało bałam się, że trochę pusto będzie ale nie- tak jest wszystko ustawione że jest idealnie.
TŻ kupił dziś buty także jest już ubrany kompletnie (oprócz spinek do mankietów bo jak na razie żadnych fajnych z fioletem nie znaleźliśmy).

Wpadłam na chwilę do domu i zaraz jedziemy do znajomych z zaproszeniem to juz ostatnie jakie mamy dostarczyć.

Cicho tu dziś jakoś ale to pewnie sprawka pięknej pogody
Mam nadzieję, że w moim wielkim dniu też taka będzie bo dzisiejsze PM-ki mają fantastyczną aruę
to świetnie, że sala tak Wam się podoba no i oklaski za skompletowanie stroju Pana Młodego!
przyjemnego zapraszania wiem, jaka to ulga, kiedy rozda się już wszystkie zapro

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33819337]chyba prawa autorskie zrobie na te dwa slowa [/QUOTE]

oj tam, oj tam
"Mrożonki" możesz patentować, ale ja np. "Małża" używałam zanim jeszcze tu trafiłam to fajnie, że mamy nasz wspólny wizażowy język, którego poza wątkiem nie używamy, bo raczej nikt by nas nie zrozumiał można by jakąś pracę z socjologii albo lingwistyki o tym napisać

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-28, 19:27   #2736
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

Malgos rozglądałaś się może we Wrocławiu za butami, czy od razu zdecydowałaś się kupować w necie?
Miałyśmy iść do jednego ze sklepów gdzie robią buty taneczne, ale brakło czasu a w galeriach żadnych żółtych nie było, więc zdecydowałam się na tą stronkę i jeszcze wcześniej popytałam parę wizażanek które u nich kupowały i nie spotkałam się z żadną negatywną opinią. Ja mam jeszcze taki problem, że wszystkie buty bez paska lecą mi z pięty (przynajmniej w pięcie jestem szczupła hahah), więc szukałam z paskiem i nic nie było.
Stary 2012-04-28, 20:33   #2737
wesola84
Rozeznanie

Coraz ciężej za Wami nadążyć ... ale wciąż się staram
Oczywiście dzisiejszym PM-kom życzę wszystkiego Najcudowniejszego na Nowej Drodze Życia!!!
Kochane byłam wczoraj na przymiarce. Wiem jak lubicie fotki, więc załączam zdjęcia z dnia wczorajszego Suknia dużo za duża, pani wzięła miarę i następnym razem powinna być dobra. Mierzyłam suknię z dwiema różnymi halkami i do końca nie mogę się zdecydować którą wybrać. Pierwsze zdjęcie jest w innej halce niż na zdjęciu drugim. A na trzecim i czwartym etola, którą zamówiłam na allegro - jestem z niej bardzo zadowolona, chociaż też jest za duża, ale z jej zwężeniem nie będzie problemu... na zdjęciu nie jest idealnie ułożona (bo jest za duża).
Mam do Was prośbę - napiszcie w której wersji tej sukni wg Was lepiej się prezentuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia1.jpg (64,5 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknia2.jpg (74,7 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg etola1.jpg (67,9 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg etola2.jpg (60,1 KB, 52 załadowań)

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 21:11   #2738
kasioonya
Rozeznanie

jak ja lubię fotki
cieszę się, że jesteś zadowolona z szala! prezentuje się świetnie i już wyobrażam sobie efekt końcowy jeśli chodzi o halkę, to mnie się podoba wersja na drugim zdjęciu - jest mniej "bezowa" i mam wrażenie, że wydłuża sylwetkę ehh - będzie pięknie

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-28, 22:16   #2739
Malgos_12
Zakorzenienie

Wesola84 - mi również podoba się bardziej na zdjęciu numer 2, efekt zwiewności i lekkości...
Stary 2012-04-28, 22:51   #2740
XxMartaxX
Raczkowanie

Witajcie

zaczeliśmy dziś szukać zaproszeń co powiecie na takie :
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...301114920.html

białe z białą kokardką i brzegiem serduszkowym. A może ktoś ma juz takie ??
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 23:06   #2741
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

Poruszany był temat naklejek na buty - są na stronie sklep.fajnewesele.pl ,ale moim zdaniem nie są tak ładne, jak te, które można kupić choćby na Etsy http://www.etsy.com/search?search_su...ery&ship_to=PL
Tak szybko zerknęłam, ale z tego co widzę to te same naklejki ja z przesyłką zapłaciłam na e-bay'u trochę mniej.
PS
Jednak poszukałam dalej i ceny są podobne Wybaczcie za wprowadzanie w błąd.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Witajcie

Mi się podobają, takie proste i ładne... najgorsze jest to, że tak jak któraś PM-ka napisała tylko my zwracamy na to uwagę, niestety często zaproszenia są wyrzucane i każdy tylko raz zobaczy i tyle. Nie ma sensu dużo kasy wydawać, a te są na prawdę ładne i w dobrej cenie.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-04-28 o 23:08
Stary 2012-04-29, 08:45   #2742
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Oczywiście dzisiejszym PM-kom życzę wszystkiego Najcudowniejszego na Nowej Drodze Życia!!!
Kochane byłam wczoraj na przymiarce. Wiem jak lubicie fotki, więc załączam zdjęcia z dnia wczorajszego Suknia dużo za duża, pani wzięła miarę i następnym razem powinna być dobra. Mierzyłam suknię z dwiema różnymi halkami i do końca nie mogę się zdecydować którą wybrać. Pierwsze zdjęcie jest w innej halce niż na zdjęciu drugim. A na trzecim i czwartym etola, którą zamówiłam na allegro - jestem z niej bardzo zadowolona, chociaż też jest za duża, ale z jej zwężeniem nie będzie problemu... na zdjęciu nie jest idealnie ułożona (bo jest za duża).
Mam do Was prośbę - napiszcie w której wersji tej sukni wg Was lepiej się prezentuję

zdecydowanie druga halka- sukienka jest bardzie zwiewna i leciutka slicznie wyglądasz a szal pasuje idealnie

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33819337]chyba prawa autorskie zrobie na te dwa slowa [/QUOTE]

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Witajcie

ładne- podoba mi się tez brzeg- jak koronka wygląda
Stary 2012-04-29, 08:55   #2743
42gami
Raczkowanie

Kurcze, zaczyna mi się to coraz mniej podobać....

Wczoraj byłam na weselu kuzyna TŻ. Od dłuższego czasu cieszyłam się że idziemy bo u nas w rodzinach wesela są dość rzadko. Kwestia jest taka: albo my się nie umiemy bawić albo nie było fajnie. I teraz tak sobie myśle - też będziemy takie zdechlaki o godzinie 01:00? Dodam że na innych imprezach/dyskotekach spokojnie do 3 ciągnę. Młodzi stanęli na wysokości zadania, do kazdego podchodzili, zagadali, dużo tańczyli. A my tak średnio. Kapeć...
A i nogi. Myślałam ze do domu nie dojdę. A buty dość wygodne miałam. Mam baaardzo wrażliwe stopy które szybko puchną i strasznie bolą. Na boso mam tańczyć? :/
Jak to będzie z naszym weselem...?

Edytowane przez 42gami
Czas edycji: 2012-04-29 o 09:01
42gami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:01   #2744
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zgadzam się z dziewczynami, że na drugim zdjęciu ładniej

Cytat:
Witajcie

ładne

Do mnie dotarły ostatnio zamówione próbki i już chyba zdecydowaliśmy, które weźmiemy

Cytat:
Napisane przez 42gami Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na weselu kuzyna TŻ. Od dłuższego czasu cieszyłam się że idziemy bo u nas w rodzinach wesela są dość rzadko. Kwestia jest taka: albo my się nie umiemy bawić albo nie było fajnie. I teraz tak sobie myśle - też będziemy takie zdechlaki o godzinie 01:00? Dodam że na innych imprezach/dyskotekach spokojnie do 3 ciągnę. Młodzi stanęli na wysokości zadania, do kazdego podchodzili, zagadali, dużo tańczyli. A my tak średnio. Kapeć...
A i nogi. Myślałam ze do domu nie dojdę. A buty dość wygodne miałam. Mam baaardzo wrażliwe stopy które szybko puchną i strasznie bolą. Na boso mam tańczyć? :/
Oj a może po prostu mieliście gorszy dzień na imprezę

Wszystkim wczorajszym PMkom wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 12:32   #2745
carmelova
Zakorzenienie

Ufff, witam po dłuższej przerwie

Wesoła wyglądasz wspaniale Moim zdaniem lepiej suknia układa się z halką nr 2. Tak jak dziewczyny piszą jest lekka, romantyczna i nieprzerysowana. Idealnie!

42gami może nie byliście w formie? Skoro muzyka była dobra, jedzenie smaczne, wódka zimna i goście się bawili, to może po prostu byliście zmęczeni? Na Waszym weselu będzie cudownie, zobaczycie

Ja ostatnio wpadłam w panikę, bo przymiarka już w maju, a nie mam ani butów, ani stanika. Ale wzięłam się w garść i znalazłam świetny biustonosz (mam nadzieję, że będzie pasował do wycięcia w sukni) oraz mam koncepcję butów.
Model taki jak na zdjęciu pierwszym, tylko prawdopodobnie bez paska, kolor śmietanka lub złoty (o ile będzie to szampańskie złoto), obcas szpilka 6-7 cm. Jeśli stanie na śmietance, to dołożę kryształki Swarovskiego (zdj. 4)
Myślicie, że będą pasować do mojej sukni?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSL_32_VenusY02.jpg (35,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg probnik-satyna2.jpg (102,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obcasy-szpilki.jpg (31,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DZT_17_swarovski01.jpg (50,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg g1910d.jpg (16,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dół 2.jpg (39,9 KB, 66 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 13:17   #2746
Camilie
Raczkowanie

Cytat:
wg mnie ta na 2 zdjęciu jest fajniejsza, bo suknia nie odstaje na biodrach przez co sylwetka wyglada duzo zgrabniej a mam pytanko nie bedziesz miała nic na szyi?? dojrzalam tylko kolczyki i bransoletke... pytam, bo ja też nie mam nic na szyje a teraz zastanawiam sie czy nie bedzie pusto.. a czasu coraz mniej super ta etola tez sie zastanawialam nad taka ale do mojej sukni chyba nie bedzie pasowac :/ zdradzisz u kogo kupilas? moim zdaniem mimo, że wszystko za duże to i tak wygladasz przeslicznie pieknie normalnie
Camilie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 13:37   #2747
Malgos_12
Zakorzenienie

Carmelova - piękna ta twoja suknia i pewnie, że buty będą pasowały.
Oj ja miałam straszny problem ze stanikiem, wszędzie słyszałam, że takich dużych rozmiarów z bardotek to nie mają...
Stary 2012-04-29, 13:52   #2748
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]
super spinki
a włąśnie....co do spinek....mam gość dziwne-głupier pyanie...spinki są do koszul.....ale czy Wasi TŻowie zakładają koszule z długim rękjawem? Zastanawiam się czy "wypada" założyć z krótkim...w końcu ślub mamy w lipcu...i chyba mój TŻ bedzie miał koszulę z krótkim rękawkiem..chyba

No i my tez mieliśmy dylemat w tej kwestii Gorąco, do tego mój TŻ jest raczej z tych 'większych chłopców' przeglądałam pogodę długoterminową i u mnie planuje się dość upalnie na czas naszego ślubu. Słyszeliśmy od wszystkich, że wypada, żeby był max elegancki ataki efekt daje tylko długa koszula na spinki. Ile w tym racji trudno ocenić ale że i On lubi takie koszule i ja go w nich lubię, to zdecydowaliśmy, że do ślubu pójdzie w długiej (w końcu w kościele i tak jest duży chłód nawet w środku lata) a później/po obiedzie jak będzie mu gorąco (bo niby sala tez ma być klimatyzowana) to w wynajętym pokoju dla Młodych będzie miał koszulę na krótki rękaw do zmiany właściwie 2 sztuki na wszelki wypadek (poplamienie, 'zmęczenie' materiału ;P etc). I tak załatwiliśmy tę kwestię.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Cytat:
A mnie dzisiaj lekko ktos zdenerwował.....dowiedzia łam się od mojej 1 ciotki że moja chrzestna się na mnie obraziła.....kurcze.....a poszło o to, że nie zadzwoniłam do niej i nie powiedziałąm, że będę zaproszenia rozwozić, tylko dowiaduje się od babci.....kurcze, ludzie czasem chyba problemów większych nie mają...szukają na siłę coś aby się przyczepić.....[COLOR="Silver"]
Hmmm a to się mocno zdziwiłam. W sumie my sami planujemy kiedy będziemy rozwozić zaproszenia i w sumie jedynie z rodzicami coś tam na ten temat rozmawialiśmy (i to też przypadkiem) i nie zamierzamy 'powiadamiać' przyszłych gości o zamiarze 'powiadamiania ich o ślubie' też powód do obrażania sobie ciocia znalazła. Załatwcie ciocię informacją, że swoim fochem sprawiła Wam przykrość, a Wy tak się staraliście, żeby zrobić Jej niespodziankę

WSZYSTKIEGO NAJ DLA NOWYCH ŻONEK DZISIAJ WASZ PIERWSZY MAŁŻEŃSKI NIEDZIELNY OBIADEK!

P.S.
Faktycznie cięzko nadażyć na chwilę się nie zajrzy a wątek leci do przodu jak dziki

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-04-29 o 14:11 Powód: WSZYSTKIEGO NAJ DLA ŻONEK NOWYCH - DZIŚ WASZ PIERWSZY NIEDZIELNY MAŁŻEŃSKI OBIADEK
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 14:11   #2749
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Hmmm a to się mocno zdziwiłam. W sumie my sami planujemy kiedy będziemy rozwozić zaproszenia i w sumie jedynie z rodzicami coś tam na ten temat rozmawialiśmy (i to też przypadkiem) i nie zamierzamy 'powiadamiać' przyszłych gości o zamiarze 'powiadamiania ich o ślubie' też powód do obrażania sobie ciocia znalazła. Załatwcie ciocię informacją, że swoim fochem sprawiła Wam przykrość, a Wy tak się staraliście, żeby zrobić Jej niespodziankę
My czasami dzwoniliśmy dowiedzieć się czy ktoś będzie w domu, ale zdarzyło się, że w kilka miejsc moi rodzice zawieźli zaproszenia w moim imieniu i nikt się nie obraził ani nie miał z tym problemu. Niektórzy po prostu lubią komplikować sytuacje. A ten tekst Wariate, że chcieliście niespodziankę zrobić i to ciocia przykrość wam sprawiła jest super!

U mnie było tylko kilka sytuacji z moją ciocią, która jest siostrą mojego taty, mieszka w USA koło 26 lat i ostatnio rozmawiając z moja mamą zaczęła się troszkę rozpędzać: a to czy mój tato kupił już frak (???? wyglądałby jak Pingwin z Batmana), a to, że ona wypożyczy limuzynę i my (państwo młodzi), moi rodzice i moja ciocia z wujkiem pojedziemy nią do kościoła (a gdzie rodzice pana młodego)... na szczęście moja mama powiedziała jej tak, że to jest moje wesele i ja sobie nie pozwolę rządzić. Poza tym jak by się czuli rodzice pana młodego?? Temat się skończył Inna ciocia nie mogła przeżyć, że nie biorę ślubu w "mojej" parafii. Ale mnie nic nie zapytała...
Stary 2012-04-29, 14:39   #2750
qmpela86
Raczkowanie

wesola mnie się podobają obie wersje

Cytat:
Napisane przez Camilie Pokaż wiadomość
wg mnie ta na 2 zdjęciu jest fajniejsza, bo suknia nie odstaje na biodrach przez co sylwetka wyglada duzo zgrabniej a mam pytanko nie bedziesz miała nic na szyi?? dojrzalam tylko kolczyki i bransoletke... pytam, bo ja też nie mam nic na szyje a teraz zastanawiam sie czy nie bedzie pusto.. a czasu coraz mniej super ta etola tez sie zastanawialam nad taka ale do mojej sukni chyba nie bedzie pasowac :/ zdradzisz u kogo kupilas? moim zdaniem mimo, że wszystko za duże to i tak wygladasz przeslicznie pieknie normalnie
Ja też będę mieć tylko bransoletkę i kolczyki. Czasem mniej znaczy więcej Ładny dekolt bez żadnej ozdoby mnie się bardziej podoba

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Oj ja miałam straszny problem ze stanikiem, wszędzie słyszałam, że takich dużych rozmiarów z bardotek to nie mają...
Ja miałam problem z bardotką. Potrzebowałam rozmiaru 70F lub 75E i znalazłam taką tylko w jednym sklepie w galerii w moim mieście (Exotiq). Kupiłam zupełnie gładką (pokazywałam kilka stron wcześniej) bo tylko taka była w moim rozmiarze, a też się bałam że do przymiarki nic nie znajdę .

Nam przyszły wczoraj zaproszenia . Powiem wam że znowu mi się spodobały. Przez chwilę mi się wydawało że może mogłam inne zamówić ale jak je teraz zobaczyłam to ponownie się zakochałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0180.jpg (137,8 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-04-29, 14:49   #2751
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie

super! dobra cena, cięcie serduszkowe nadaje im wyjątkowości - ja bym zamawiała

Cytat:
Napisane przez 42gami Pokaż wiadomość

na Waszym weselu na pewno będzie dobrze! zwróć uwagę, by mieć wygodne buty i może jeszcze jakieś na zmianę - ewentualnie wykorzystaj Męża do krótkiego masażu stóp w jakimś ustronnym miejscu taniec na boso w pewnym momencie też mógłby być dobrym rozwiązaniem a jeśli chodzi o energię - myślę, że emocje w Dniu Ślubu są tak silne, że człowiek jest w stanie wiele wytrzymać! może wczoraj mieliście po prostu słabszy dzień? nie martw się

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ufff, witam po dłuższej przerwie

Ja ostatnio wpadłam w panikę, bo przymiarka już w maju, a nie mam ani butów, ani stanika. Ale wzięłam się w garść i znalazłam świetny biustonosz (mam nadzieję, że będzie pasował do wycięcia w sukni) oraz mam koncepcję butów.
Model taki jak na zdjęciu pierwszym, tylko prawdopodobnie bez paska, kolor śmietanka lub złoty (o ile będzie to szampańskie złoto), obcas szpilka 6-7 cm. Jeśli stanie na śmietance, to dołożę kryształki Swarovskiego (zdj. 4)
Myślicie, że będą pasować do mojej sukni?
bardzo ładny biustonosz butki na pewno będą pasować do Twojej pięknej sukni! planujesz mieć jeszcze jakieś inne dodatki w kolorze szampana?

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Ja też będę mieć tylko bransoletkę i kolczyki. Czasem mniej znaczy więcej Ładny dekolt bez żadnej ozdoby mnie się bardziej podoba

Ja miałam problem z bardotką. Potrzebowałam rozmiaru 70F lub 75E i znalazłam taką tylko w jednym sklepie w galerii w moim mieście (Exotiq). Kupiłam zupełnie gładką (pokazywałam kilka stron wcześniej) bo tylko taka była w moim rozmiarze, a też się bałam że do przymiarki nic nie znajdę .

Nam przyszły wczoraj zaproszenia . Powiem wam że znowu mi się spodobały. Przez chwilę mi się wydawało że może mogłam inne zamówić ale jak je teraz zobaczyłam to ponownie się zakochałam
super zaproszenia! elegancka prostota to to, co lubię najbardziej podoba mi się czcionka, jaką są zapisane Wasze imiona
no i jeśli chodzi o biżuterię, to też jestem zdania, że łatwo jest przesadzić z błyskotkami, więc lepiej zachować umiar
nie mogę wspomnieć, że zazdroszczę rozmiaru biustu! u mnie skromne 65d, ale też często mam problem z zakupem cyckonosza do sukni prawdopodobnie nie będę potrzebowała stanika, bo będą w nią wszyte miseczki, więc ten problem mam nadzieję spadnie mi z głowy.

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-04-29 o 14:56
Stary 2012-04-29, 15:05   #2752
Malgos_12
Zakorzenienie

qmpela - ja też koszmar przeżywałam, chyba nawet podobny mam rozmiar 30FF albo 32F (czyli miedzy 65 a 70 a miska to I lub F(??) , kupiłam już w ostatnim sklepie we Wrocławiu, ale pani podczas mierzenia sukni powiedziała, że bardzo fajny ten stanik i widać że super trzyma. Był idealny pod sukienkę. Oczywiście dowiedziałam się, że nosze źle dobrany stanik.
Stary 2012-04-29, 15:10   #2753
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
qmpela - ja też koszmar przeżywałam, chyba nawet podobny mam rozmiar 30FF albo 32F (czyli miedzy 65 a 70 a miska to I lub F(??) , kupiłam już w ostatnim sklepie we Wrocławiu, ale pani podczas mierzenia sukni powiedziała, że bardzo fajny ten stanik i widać że super trzyma. Był idealny pod sukienkę. Oczywiście dowiedziałam się, że nosze źle dobrany stanik.
Malgos, ale w Irlandii chyba jest nieco łatwiej z zakupem staników o szerszej rozmiarówce? W moim mieście jeszcze rok temu pani mnie wyśmiała w sklepie kiedy zapytałam o rozmiar 65d
No i tak się zastanawiam - nie myślałaś o kupieniu sukni ślubnej w UK?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-29, 15:21   #2754
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Malgos, ale w Irlandii chyba jest nieco łatwiej z zakupem staników o szerszej rozmiarówce? W moim mieście jeszcze rok temu pani mnie wyśmiała w sklepie kiedy zapytałam o rozmiar 65d
No i tak się zastanawiam - nie myślałaś o kupieniu sukni ślubnej w UK?
Na pewno jest łatwiej z rozmiarówką, ale czasem też trzeba pochodzić, żeby taki obwód znaleźć, niestety zlikwidowali bardzo fajna sieć sklepów La Senza... ja oczywiście nie zastanawiałam się za bardzo nad tym, pojechałam do PL na przymiarkę i zaczęłam szukać stanika... no i nie było ciekawie ... ale jestem zadowolona z tego co znalazłam.
Poniżej zdjęcie.

Jeśli chodzi o suknię to jeśli miałaś na myśli UK - to nie opłacało by mi się tam lecieć, a jeśli IE to tutaj są bardzo drogie, a poza tym mógłby być problem z przewiezieniem jej... oczywiście można znaleźć coś na wyprzedaży, ale dużo sukien jest na jeden wzór... wolałam w Polsce bo miałam więcej osób do pomocy przy wybieraniu gdybym nie znalazła to pewnie tutaj bym się rozglądała. Jedną znalazłam to kosztowała na przecenie "jedyne" 1750 euro... więc nie bardzo mi się to kalkulowało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tif4.jpg (27,7 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-04-29 o 15:23
Stary 2012-04-29, 15:24   #2755
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

bardzo ładny biustonosz butki na pewno będą pasować do Twojej pięknej sukni! planujesz mieć jeszcze jakieś inne dodatki w kolorze szampana?
Bardzo dziękuję za opinie Jesteście nieocenione.
Myślałam o szampańskiej wstążce przy bukiecie i elementach w makijażu.
Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

Śliczne zaproszenia. Proste i eleganckie Lubię takie
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 15:44   #2756
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno jest łatwiej z rozmiarówką, ale czasem też trzeba pochodzić, żeby taki obwód znaleźć, niestety zlikwidowali bardzo fajna sieć sklepów La Senza... ja oczywiście nie zastanawiałam się za bardzo nad tym, pojechałam do PL na przymiarkę i zaczęłam szukać stanika... no i nie było ciekawie ... ale jestem zadowolona z tego co znalazłam.
Poniżej zdjęcie.

Jeśli chodzi o suknię to jeśli miałaś na myśli UK - to nie opłacało by mi się tam lecieć, a jeśli IE to tutaj są bardzo drogie, a poza tym mógłby być problem z przewiezieniem jej... oczywiście można znaleźć coś na wyprzedaży, ale dużo sukien jest na jeden wzór... wolałam w Polsce bo miałam więcej osób do pomocy przy wybieraniu gdybym nie znalazła to pewnie tutaj bym się rozglądała. Jedną znalazłam to kosztowała na przecenie "jedyne" 1750 euro... więc nie bardzo mi się to kalkulowało.
Bielizna na zdjęciu prezentuje się bardzo "profesjonalnie", tzn. tak, jakby była uszyta specjalnie na wielkie wyjścia. Widać, że stanik ładnie podtrzymuje biust, co w przypadku dużych piersi jest pewnie bardzo ważne dla wygody kobiety.
Masz rację - zawsze mylę Dublin i Belfast i to, która z części wyspy należy do UK pomińmy milczeniem moją znajomość geografii no i rzeczywiście nie pomyślałam, że przylot do Polski z suknią ślubną w bagażu chyba nie byłby najwygodniejszym rozwiązaniem ale ogólnie rzecz biorąc zastanawiałam się jaka jest różnica w cenach pomiędzy Polską a Irlandią. no i cena 1750 euro mówi wiele...

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za opinie Jesteście nieocenione.
Myślałam o szampańskiej wstążce przy bukiecie i elementach w makijażu.
fajny pomysł z powtórzeniem koloru butów we wstążce i w makijażu no i butki w takim kolorze miałyby szanse jeszcze kiedyś, oprócz ślubu pojawić się na Twoich stopach - bo białe to chyba raczej nie...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-29, 15:52   #2757
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Bielizna na zdjęciu prezentuje się bardzo "profesjonalnie", tzn. tak, jakby była uszyta specjalnie na wielkie wyjścia. Widać, że stanik ładnie podtrzymuje biust, co w przypadku dużych piersi jest pewnie bardzo ważne dla wygody kobiety.
Masz rację - zawsze mylę Dublin i Belfast i to, która z części wyspy należy do UK pomińmy milczeniem moją znajomość geografii no i rzeczywiście nie pomyślałam, że przylot do Polski z suknią ślubną w bagażu chyba nie byłby najwygodniejszym rozwiązaniem ale ogólnie rzecz biorąc zastanawiałam się jaka jest różnica w cenach pomiędzy Polską a Irlandią. no i cena 1750 euro mówi wiele...
...
Żałuję, że nie dokupiłam od razu majteczek do kompletu, ale będę miała 2 dni we Wrocku przed weselem to jeszcze może mi się uda.

Oczywiście da się kupić prostą suknię za 350 euro, ale w Polsce też się da na allegro, czy na super przecenie.
A co do Dublina i Belfastu to się nie martw, zdarza się. Belfast to w końcu Irlandia Północna
Ostatnio jedna Polka (mieszkająca w Niemczech a studiująca w UK przekonywała mnie że Dublin należy do UK), poza tym na przerwach dowiedziałam się, że mi.in Polska leży w stronę Islandii od Irlandii patrząc oczywiście (i to od dziewczyny po kursie turystyki), Paryż to państwo, ewentualnie Polska leży gdzieś w Skandynawii (bo wiecznie u nas zimno), no i Kuba też leży w Skandynawii (bo ktoś miał brać ślub w tropikach w skandynawii)...
Stary 2012-04-29, 15:57   #2758
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Żałuję, że nie dokupiłam od razu majteczek do kompletu, ale będę miała 2 dni we Wrocku przed weselem to jeszcze może mi się uda.

Oczywiście da się kupić prostą suknię za 350 euro, ale w Polsce też się da na allegro, czy na super przecenie.
A co do Dublina i Belfastu to się nie martw, zdarza się. Belfast to w końcu Irlandia Północna
Ostatnio jedna Polka (mieszkająca w Niemczech a studiująca w UK przekonywała mnie że Dublin należy do UK), poza tym na przerwach dowiedziałam się, że mi.in Polska leży w stronę Islandii od Irlandii patrząc oczywiście (i to od dziewczyny po kursie turystyki), Paryż to państwo, ewentualnie Polska leży gdzieś w Skandynawii (bo wiecznie u nas zimno), no i Kuba też leży w Skandynawii (bo ktoś miał brać ślub w tropikach w skandynawii)...
no to nie jest ze mną tak najgorzej, bo jeśli chodzi o te wszystkie pozostałe kwestie geograficzne, to orientuję się nieco lepiej niż osoby, z którymi miałaś do czynienia no i pamiętam jeszcze z lekcji geo z liceum gdzie leżą wyspy Vanuatu

a w jakim sklepie we Wro kupowałaś bieliznę?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-29, 16:04   #2759
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasioonya - najpierw wymierzyły mnie w Milli (Ul. Ruska, a drugi sklep na rogu Kościuszki i Stawowej), zwiedziłam kilka galerii, ale pojechałam na ulicę gdzie jest salon Celebrity i Annais ul Jagiełły (teraz się połączyły), ale kiedyś między nimi było może 2 lub 3 sklepy i tam jest z bielizną i przypadkowo pokazałm im tą karteczkę i znalazła dokładnie ten sam (to jest Masquerade Tiffany).
Stary 2012-04-29, 16:10   #2760
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Kasioonya - najpierw wymierzyły mnie w Milli (Ul. Ruska, a drugi sklep na rogu Kościuszki i Stawowej), zwiedziłam kilka galerii, ale pojechałam na ulicę gdzie jest salon Celebrity i Annais ul Jagiełły (teraz się połączyły), ale kiedyś między nimi było może 2 lub 3 sklepy i tam jest z bielizną i przypadkowo pokazałm im tą karteczkę i znalazła dokładnie ten sam (to jest Masquerade Tiffany).
myślałam kiedyś o odwiedzeniu Milli, bo zależało mi na tym, by profesjonalna brafitterka mnie pomierzyła i dobrała staniki, ale jakoś jeszcze nie miałam okazji a poza tym ceny Maskaradek, Panache, Fauve itp. mnie nieco przerażają...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości