|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
ależ tu cisza mam nadzieję, że dzisiejsze egzaminy poszły dobrze i wszystkie spędzacie dziś miłą sobotę. ja od rana zajmowałam się siostrzenicą TŻta, a teraz buszuję w necie w poszukiwaniu butów. bardzo mi się podoba kilka modeli Menbura, ale są b. wysokie i mimo że często chodzę w butach na obcasach, to jednak na ślub wolałabym zatrzymać się na wysokości ok. 6cm... Malgos rozglądałaś się może we Wrocławiu za butami, czy od razu zdecydowałaś się kupować w necie? Monia, a co powiesz o tych: http://allegro.pl/menbur-luksusowe-s...303279970.html ? Nie wiem czy w ogóle bierzesz pod uwagę zakup używanych, ale na wszelki wypadek podsyłam link Poruszany był temat naklejek na buty - są na stronie sklep.fajnewesele.pl ,ale moim zdaniem nie są tak ładne, jak te, które można kupić choćby na Etsy http://www.etsy.com/search?search_su...ery&ship_to=PL Miłego podwieczorku dziewczynki ![]() Dużo Miłości i małżeństwa tak pięknego, jak dzisiejszy dzień życzę wszystkim ślubującym dziś PMkom !!!
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie zjechałam do domu. Cały dzień biegania
byłam na sali- jest super po remoncie, wystrój się trochę zmienił ale tonacja jest ta sama i teraz wygląda jeszcze lepiej zobaczyłam ustawienie stołów bardzo mi się podobało TŻ kupił dziś buty także jest już ubrany kompletnie (oprócz spinek do mankietów bo jak na razie żadnych fajnych z fioletem nie znaleźliśmy). Wpadłam na chwilę do domu i zaraz jedziemy do znajomych z zaproszeniem to juz ostatnie jakie mamy dostarczyć.Cicho tu dziś jakoś ale to pewnie sprawka pięknej pogody ![]() Mam nadzieję, że w moim wielkim dniu też taka będzie bo dzisiejsze PM-ki mają fantastyczną aruę
|
|
#2733 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i oklaski za skompletowanie stroju Pana Młodego! przyjemnego zapraszania wiem, jaka to ulga, kiedy rozda się już wszystkie zapro [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33819337]chyba prawa autorskie zrobie na te dwa slowa [/QUOTE]oj tam, oj tam "Mrożonki" możesz patentować, ale ja np. "Małża" używałam zanim jeszcze tu trafiłam to fajnie, że mamy nasz wspólny wizażowy język, którego poza wątkiem nie używamy, bo raczej nikt by nas nie zrozumiał można by jakąś pracę z socjologii albo lingwistyki o tym napisać
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Miałyśmy iść do jednego ze sklepów gdzie robią buty taneczne, ale brakło czasu a w galeriach żadnych żółtych nie było, więc zdecydowałam się na tą stronkę i jeszcze wcześniej popytałam parę wizażanek które u nich kupowały i nie spotkałam się z żadną negatywną opinią. Ja mam jeszcze taki problem, że wszystkie buty bez paska lecą mi z pięty (przynajmniej w pięcie jestem szczupła hahah), więc szukałam z paskiem i nic nie było.
|
|
|
|
#2737 |
|
Rozeznanie
|
Coraz ciężej za Wami nadążyć ... ale wciąż się staram
![]() Oczywiście dzisiejszym PM-kom życzę wszystkiego Najcudowniejszego na Nowej Drodze Życia!!! ![]() Kochane byłam wczoraj na przymiarce. Wiem jak lubicie fotki, więc załączam zdjęcia z dnia wczorajszego Suknia dużo za duża, pani wzięła miarę i następnym razem powinna być dobra. Mierzyłam suknię z dwiema różnymi halkami i do końca nie mogę się zdecydować którą wybrać. Pierwsze zdjęcie jest w innej halce niż na zdjęciu drugim. A na trzecim i czwartym etola, którą zamówiłam na allegro - jestem z niej bardzo zadowolona, chociaż też jest za duża, ale z jej zwężeniem nie będzie problemu... na zdjęciu nie jest idealnie ułożona (bo jest za duża).Mam do Was prośbę - napiszcie w której wersji tej sukni wg Was lepiej się prezentuję
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
cieszę się, że jesteś zadowolona z szala! prezentuje się świetnie i już wyobrażam sobie efekt końcowy jeśli chodzi o halkę, to mnie się podoba wersja na drugim zdjęciu - jest mniej "bezowa" i mam wrażenie, że wydłuża sylwetkę ehh - będzie pięknie
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Wesola84 - mi również podoba się bardziej na zdjęciu numer 2, efekt zwiewności i lekkości...
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
zaczeliśmy dziś szukać zaproszeń co powiecie na takie :http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...301114920.html białe z białą kokardką i brzegiem serduszkowym. A może ktoś ma juz takie ??
|
|
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS Jednak poszukałam dalej i ceny są podobne Wybaczcie za wprowadzanie w błąd. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-04-28 o 23:08 |
||
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie druga halka- sukienka jest bardzie zwiewna i leciutka slicznie wyglądasz a szal pasuje idealnie ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33819337]chyba prawa autorskie zrobie na te dwa slowa [/QUOTE]![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
ładne- podoba mi się tez brzeg- jak koronka wygląda
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, zaczyna mi się to coraz mniej podobać....
Wczoraj byłam na weselu kuzyna TŻ. Od dłuższego czasu cieszyłam się że idziemy bo u nas w rodzinach wesela są dość rzadko. Kwestia jest taka: albo my się nie umiemy bawić albo nie było fajnie. I teraz tak sobie myśle - też będziemy takie zdechlaki o godzinie 01:00? Dodam że na innych imprezach/dyskotekach spokojnie do 3 ciągnę. Młodzi stanęli na wysokości zadania, do kazdego podchodzili, zagadali, dużo tańczyli. A my tak średnio. Kapeć... A i nogi. Myślałam ze do domu nie dojdę. A buty dość wygodne miałam. Mam baaardzo wrażliwe stopy które szybko puchną i strasznie bolą. Na boso mam tańczyć? :/ Jak to będzie z naszym weselem...?
![]() ![]() Edytowane przez 42gami Czas edycji: 2012-04-29 o 09:01 |
|
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do mnie dotarły ostatnio zamówione próbki i już chyba zdecydowaliśmy, które weźmiemy ![]() Cytat:
Wszystkim wczorajszym PMkom wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, witam po dłuższej przerwie
![]() Wesoła wyglądasz wspaniale 42gami może nie byliście w formie? Skoro muzyka była dobra, jedzenie smaczne, wódka zimna i goście się bawili, to może po prostu byliście zmęczeni? Na Waszym weselu będzie cudownie, zobaczycie ![]() Ja ostatnio wpadłam w panikę, bo przymiarka już w maju, a nie mam ani butów, ani stanika. Ale wzięłam się w garść i znalazłam świetny biustonosz (mam nadzieję, że będzie pasował do wycięcia w sukni) oraz mam koncepcję butów. Model taki jak na zdjęciu pierwszym, tylko prawdopodobnie bez paska, kolor śmietanka lub złoty (o ile będzie to szampańskie złoto), obcas szpilka 6-7 cm. Jeśli stanie na śmietance, to dołożę kryształki Swarovskiego (zdj. 4) ![]() Myślicie, że będą pasować do mojej sukni? |
|
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mam pytanko nie bedziesz miała nic na szyi?? dojrzalam tylko kolczyki i bransoletke... pytam, bo ja też nie mam nic na szyje a teraz zastanawiam sie czy nie bedzie pusto.. a czasu coraz mniej moim zdaniem mimo, że wszystko za duże to i tak wygladasz przeslicznie |
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelova - piękna ta twoja suknia i pewnie, że buty będą pasowały.
Oj ja miałam straszny problem ze stanikiem, wszędzie słyszałam, że takich dużych rozmiarów z bardotek to nie mają... |
|
|
|
#2748 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i my tez mieliśmy dylemat w tej kwestii Gorąco, do tego mój TŻ jest raczej z tych 'większych chłopców' przeglądałam pogodę długoterminową i u mnie planuje się dość upalnie na czas naszego ślubu. Słyszeliśmy od wszystkich, że wypada, żeby był max elegancki ataki efekt daje tylko długa koszula na spinki. Ile w tym racji trudno ocenić ale że i On lubi takie koszule i ja go w nich lubię, to zdecydowaliśmy, że do ślubu pójdzie w długiej (w końcu w kościele i tak jest duży chłód nawet w środku lata) a później/po obiedzie jak będzie mu gorąco (bo niby sala tez ma być klimatyzowana) to w wynajętym pokoju dla Młodych będzie miał koszulę na krótki rękaw do zmiany właściwie 2 sztuki na wszelki wypadek (poplamienie, 'zmęczenie' materiału ;P etc). I tak załatwiliśmy tę kwestię.---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
też powód do obrażania sobie ciocia znalazła. Załatwcie ciocię informacją, że swoim fochem sprawiła Wam przykrość, a Wy tak się staraliście, żeby zrobić Jej niespodziankę ![]() WSZYSTKIEGO NAJ DLA NOWYCH ŻONEK DZISIAJ WASZ PIERWSZY MAŁŻEŃSKI NIEDZIELNY OBIADEK!P.S. Faktycznie cięzko nadażyć na chwilę się nie zajrzy a wątek leci do przodu jak dziki
Zdawało mi się, ze widziałem kotecka. Dobze mi się zdawało... widziałem kotecka... ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html Edytowane przez Wariate Czas edycji: 2012-04-29 o 14:11 Powód: WSZYSTKIEGO NAJ DLA ŻONEK NOWYCH - DZIŚ WASZ PIERWSZY NIEDZIELNY MAŁŻEŃSKI OBIADEK |
||
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie było tylko kilka sytuacji z moją ciocią, która jest siostrą mojego taty, mieszka w USA koło 26 lat i ostatnio rozmawiając z moja mamą zaczęła się troszkę rozpędzać: a to czy mój tato kupił już frak (???? wyglądałby jak Pingwin z Batmana), a to, że ona wypożyczy limuzynę i my (państwo młodzi), moi rodzice i moja ciocia z wujkiem pojedziemy nią do kościoła (a gdzie rodzice pana młodego)... na szczęście moja mama powiedziała jej tak, że to jest moje wesele i ja sobie nie pozwolę rządzić. Poza tym jak by się czuli rodzice pana młodego?? Temat się skończył Inna ciocia nie mogła przeżyć, że nie biorę ślubu w "mojej" parafii. Ale mnie nic nie zapytała...
|
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Raczkowanie
|
wesola mnie się podobają obie wersje
Cytat:
Ładny dekolt bez żadnej ozdoby mnie się bardziej podoba Cytat:
. Nam przyszły wczoraj zaproszenia
|
|
|
#2751 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
taniec na boso w pewnym momencie też mógłby być dobrym rozwiązaniem a jeśli chodzi o energię - myślę, że emocje w Dniu Ślubu są tak silne, że człowiek jest w stanie wiele wytrzymać! może wczoraj mieliście po prostu słabszy dzień? nie martw się Cytat:
butki na pewno będą pasować do Twojej pięknej sukni! planujesz mieć jeszcze jakieś inne dodatki w kolorze szampana? Cytat:
podoba mi się czcionka, jaką są zapisane Wasze imiona no i jeśli chodzi o biżuterię, to też jestem zdania, że łatwo jest przesadzić z błyskotkami, więc lepiej zachować umiar nie mogę wspomnieć, że zazdroszczę rozmiaru biustu! u mnie skromne 65d, ale też często mam problem z zakupem cyckonosza do sukni prawdopodobnie nie będę potrzebowała stanika, bo będą w nią wszyte miseczki, więc ten problem mam nadzieję spadnie mi z głowy.
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-04-29 o 14:56 |
||||
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
qmpela - ja też koszmar przeżywałam, chyba nawet podobny mam rozmiar 30FF albo 32F (czyli miedzy 65 a 70 a miska to I lub F(??) , kupiłam już w ostatnim sklepie we Wrocławiu, ale pani podczas mierzenia sukni powiedziała, że bardzo fajny ten stanik i widać że super trzyma. Był idealny pod sukienkę. Oczywiście dowiedziałam się, że nosze źle dobrany stanik.
|
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tak się zastanawiam - nie myślałaś o kupieniu sukni ślubnej w UK?
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poniżej zdjęcie. Jeśli chodzi o suknię to jeśli miałaś na myśli UK - to nie opłacało by mi się tam lecieć, a jeśli IE to tutaj są bardzo drogie, a poza tym mógłby być problem z przewiezieniem jej... oczywiście można znaleźć coś na wyprzedaży, ale dużo sukien jest na jeden wzór... wolałam w Polsce bo miałam więcej osób do pomocy przy wybieraniu gdybym nie znalazła to pewnie tutaj bym się rozglądała. Jedną znalazłam to kosztowała na przecenie "jedyne" 1750 euro... więc nie bardzo mi się to kalkulowało.
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-04-29 o 15:23 |
|
|
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesteście nieocenione. Myślałam o szampańskiej wstążce przy bukiecie i elementach w makijażu. Cytat:
Lubię takie
|
|||
|
|
|
#2756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz rację - zawsze mylę Dublin i Belfast i to, która z części wyspy należy do UK pomińmy milczeniem moją znajomość geografii ale ogólnie rzecz biorąc zastanawiałam się jaka jest różnica w cenach pomiędzy Polską a Irlandią. no i cena 1750 euro mówi wiele... Cytat:
no i butki w takim kolorze miałyby szanse jeszcze kiedyś, oprócz ślubu pojawić się na Twoich stopach - bo białe to chyba raczej nie...
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście da się kupić prostą suknię za 350 euro, ale w Polsce też się da na allegro, czy na super przecenie. A co do Dublina i Belfastu to się nie martw, zdarza się. Belfast to w końcu Irlandia Północna Ostatnio jedna Polka (mieszkająca w Niemczech a studiująca w UK przekonywała mnie że Dublin należy do UK), poza tym na przerwach dowiedziałam się, że mi.in Polska leży w stronę Islandii od Irlandii patrząc oczywiście (i to od dziewczyny po kursie turystyki), Paryż to państwo, ewentualnie Polska leży gdzieś w Skandynawii (bo wiecznie u nas zimno), no i Kuba też leży w Skandynawii (bo ktoś miał brać ślub w tropikach w skandynawii)... |
|
|
|
|
#2758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i pamiętam jeszcze z lekcji geo z liceum gdzie leżą wyspy Vanuatu a w jakim sklepie we Wro kupowałaś bieliznę?
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - najpierw wymierzyły mnie w Milli (Ul. Ruska, a drugi sklep na rogu Kościuszki i Stawowej), zwiedziłam kilka galerii, ale pojechałam na ulicę gdzie jest salon Celebrity i Annais ul Jagiełły (teraz się połączyły), ale kiedyś między nimi było może 2 lub 3 sklepy i tam jest z bielizną i przypadkowo pokazałm im tą karteczkę i znalazła dokładnie ten sam (to jest Masquerade Tiffany).
|
|
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a poza tym ceny Maskaradek, Panache, Fauve itp. mnie nieco przerażają...
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

mam nadzieję, że dzisiejsze egzaminy poszły dobrze i wszystkie spędzacie dziś miłą sobotę. ja od rana zajmowałam się siostrzenicą TŻta, a teraz buszuję w necie w poszukiwaniu butów.

byłam na sali- jest super po remoncie, wystrój się trochę zmienił ale tonacja jest ta sama i teraz wygląda jeszcze lepiej
16.06.2012 

a czasu coraz mniej
moim zdaniem mimo, że wszystko za duże to i tak wygladasz przeslicznie