|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co ja z nimi zrobie, moze ktoras dziewczyna jest chetna? oddam w dobre rece jeden czarny jeden bezowy rozm. 34C. zdjecia ponizej. |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie ja je tak lubie juz wczesniej kilka kupilam takich bo one sa takie leciutkie miekkie i ja srednio przepadam za mocno koronkowymi wole raczej gladkie. no jestem zla bo sa za male a urwalam kartke :/ |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Primarku jeszcze staników nie kupowałam, ale będę się musiała tam przejść i coś kupić, bo nie dam rady... teraz zdjęłam ten stanik i od razu ulga Po domu to ja tak mogę pochodzić, ale to ponoć też niezdrowe...
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylo tyle ludzi a ja mialam malo czasu. Ja tam czesto kupuje buistonosze szczegolnie te bo sa naprawde bardzo dobrej jakosci. No i dupa, bede sie musiala wybrac w wolnym czasie i kupic znowu ;p |
|
|
|
|
#1357 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
NIe, nie! tylko jest to taka przykra perspektywa. Nie lubię o niej słuchac w ogóle... |
|||||||
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie zmierzyć stanika A po ile one? Chociaż ja pewnie kupię coś jeszcze bardziej miękkiego-a te mi na push upy wyglądają? |
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6£ each.
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
no naprawde je polecam - tylko przymierz zanim kupisz
ja juz od dzisiaj tez zaczne przymierzac jednak cialo sie zmienilo :/ |
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadome, balast się czuje, czasem mniej, czasem bardziej, ale ogólnie nie jest jeszcze tragicznie - w obcasach dalej chodzę, ale niestety sporty typu rolki sobie odpuściłam ![]() Cytat:
Ja też się prawie w żadną sukienkę nie mieszczę, głównie w biuście (choć nie jest gigant, spodziewałam się większego), no i na długość, ponieważ ja ogólnie lubię dość krótkie rzeczy, no a brzuch je jeszcze podciąga do góry, więc wiele z nich się nie nadaje. Dobrej nocy, zmykam spać, bo jutro działeczka, a po południu dni otwarte mojego szpitala i wizyta na porodówce! |
||
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Przełączyłam teraz na "Porodówkę" brytyjską-chyba jakaś Polka rodzi, bo k... (przekleństwa) lecą
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muminku gratuluje duuużego muminkowego synka
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
mozliwe :P
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już wiem na pewno
![]() Poszłam zapytać tż czy ja też przeklinałam w czasie porodu, ale mówi że nie ![]() Pamiętam tylko że w ogóle mało wtedy mówiłam, krzyczałam ponoć tylko przy partych. A jak już coś mówiłam to szeptem, bo bałam się że jak będę mówić normalnie to będzie mnie bardziej boleć |
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no masz racje czasami w takim bolu wydaje sie ze kazde glosno wypowiedziane slowo moze nas bardzo bolec ![]() ja sie ostatnio zastanawialam jak ja sie bede zachowywac jak bede rodzic i jak moj tz bedzie reagowal na moj stres pewnie sam bedzie sral po gaciach :P ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- co sadzicie o pieluchach wielorazowych? czy ktoras z Was ma zamiar ich uzywac? |
|
|
|
|
#1369 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Miałam fajny dzień, rano szkoła rodzenia, ciekawe zajęcia a później małe zakupy, grill i całe popołudnie u znajomych. Cieszę się na jutrzejsze jedzenie - perspektywa obiadu, który zrobimy z TZtem. Czy to jest normalne? ![]() Soleilka - mam nadzieję, ze szew nie będzie potrzebny ![]() Cytat:
Ale do tej pory mam za sobą tylko 3 USG - w 7 tc. i 2 prenatalne. Cieszę się że tak mało! Co do obrączki to ja rzadko nosiłam - a w ciąży załozyłam ją ledwie parę razy ![]() Cytat:
U Ciebie to pewnie przez ten lek... Cytat:
A z łożyskiem to z tego co wiem - zmiana położenia nie jest możliwa. Tak słyszałam. Jesteś pewna, że było inaczej? ooo to już wiem, by dać mniej cukru, bo ja słodkiego Cytat:
![]() gdzie jedziecie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio spóźniliśmy sie do teściów, powiedziałam im, że tak się wychodzi z M. - ja przy windzie, on przed lustrem ![]() Cytat:
Cytat:
tylko czy długo tak będzie? Ja najbardziej boję się puchnięcia ![]() Czy sa jakieś sposoby by tego uniknąć?? ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-28 o 23:56 |
||||||||||
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
hehe, przypomniała mi się historia mojej matki.
Ona ani do krzyku nieskora, ani do płaczu, ani do innych tego typu emocjonalnych reakcji (to mam zresztą po niej). No i przybyła, proszę ja was, moja matka szanowna na porodówkę, żeby mnie urodzić. Leży sobie na tym łóżku porodowym, z bólu aż ją skręca - ale wszystko odbywa się w pełnym milczeniu, w grobowej wręcz ciszy... Położna, jak to położna "przyj, nie przyj" i inne takie, w końcu "krzycz, dziecko, czemu ty nie krzyczysz?!" Na co moja matka zaskakująco trzeźwo i ze zdziwieniem "a co ja mam krzyczeć? OJEJ, AŁA czy CHOLERA, JAK BOLI?" /mam nieodparte wrażenie, graniczące wręcz z pewnością, że u mnie będzie identycznie /
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A słyszałam czy czytałam, że im prostsza natura i bardziej spontaniczne zachowanie, im mniej samokontroli - tym łatwiej urodzić sn. No i krzyk sprzyja wysiłkowi - sportowiec np. rzucajac młotem wydaje okrzyk, to samo na wojnie - okrzyk towarzyszył w wysiłku i dodawał odwagi. Ponoc dlatego też podnosimy głos w czasie kłótni. Chyba coś w tym jest. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-29 o 00:17 |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Linka-tż mi właśnie dziś mówił że ja tak z wysiłku krzyczałam przy partych jak tenisiści przy serwie
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak myślicie: farbować teraz włosy? W III trymestrze? U fryzjera, delikatną farbą, raczej czymś takim koloryzującym, nie znam się
Teraz mam swoje, natura górą . W ciąży nie farbowałam, bo mój kolor jest zbliżony do tego, którym farbowałam przed. Poprawić sie troche czy odpuścić skoro tak długo dalam radę bez? Paula też sie zastanawiasz nad farbowaniem? Gdzieś mi się obiło o oczy, ze tak pisałaś... |
|
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Pieprzone haribo..spac to ja dzisiaj chyba nie pójdę
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. mam naturalny ciemny blond i jak nie pofarbuję to mam odrost wiec muszę. Już farbowałam w ciąży raz-farbą bez amoniaku.
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dopiero wróciliśmy ![]() Zjedliśmy gnocci u mamuśki I nadrobię Was i lecę spać, bo nie mam sił
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Anna
czuję sie nieźle ze swoimi, ale gdyby nie ciąża to bym już dawno ufarbowała. I zastanawiam sie czy to prawda, że bez farbowania kondycja włosów jest lepsza? Czy takie delikatne farbowanie nie pogarsza ich kondycji? |
|
|
|
#1379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
smierdzące acz pyszne
|
||
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój gin jest bogaty, więc może ryzykować Stać go na to ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Ja lubię z sosem pomidorowym, salami i szpinakiem
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

Obstawiam że to przez druty... a to pewnie głupota taki stanik nosić w ciąży?

Przed ciążą już miałam 34D
Z
w sprawie tych ruchów?

/