Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 22:56   #1351
ajka89
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przecież wiecznie jakaś wojna wisi na włosku i co jakiś czas ma być koniec świata. Ale czy to oznacza, że mamy zrezygnować ze wszystkiego i po prostu na to czekać?
Dokładnie. Tym bardziej, ze teraz jak wybuchnie wojna to będzie to wojna nuklearna, zrzucą parę bomb i będzie po wszystkim. Dlatego nawet gdyby, to nie warto sobie włosów z głowy wyrywać i bać się na zapas
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:57   #1352
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Chyba będę musiała kupić nowy stanik, bo od tego największego który teraz noszę drętwieje mi skóra pod biustem Obstawiam że to przez druty... a to pewnie głupota taki stanik nosić w ciąży?
A jeśli chodzi o puchnięcie nóg i rąk, to w tamtej ciąży tego nie miałam. Dopóki pracowałam to i tak nosiłam obrączkę na lewej ręce bo tak mi było wygodniej. I do porodu jej też nie ściągałam-cały czas ją noszę
Myślę, że w Polsce byłoby inaczej-tutaj po prostu nie jest tak ciepło, a o prawdziwym upale można pomarzyć
ja dzisiaj kupilam nowe dwa i sa za male

nie wiem co ja z nimi zrobie, moze ktoras dziewczyna jest chetna? oddam w dobre rece jeden czarny jeden bezowy rozm. 34C.
zdjecia ponizej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0643.jpg (119,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0645.jpg (118,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0644.jpg (113,2 KB, 10 załadowań)

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 22:59   #1353
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja dzisiaj kupilam nowe dwa i sa za male

nie wiem co ja z nimi zrobie, moze ktoras dziewczyna jest chetna? oddam w dobre rece jeden czarny jeden bezowy rozm. 34C.
zdjecia ponizej.
Ładne, ale na mnie też będą małe Przed ciążą już miałam 34D
A gdzie kupowałaś?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 23:03   #1354
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne, ale na mnie też będą małe Przed ciążą już miałam 34D
A gdzie kupowałaś?
w primarku.
wlasnie ja je tak lubie juz wczesniej kilka kupilam takich bo one sa takie leciutkie miekkie i ja srednio przepadam za mocno koronkowymi wole raczej gladkie. no jestem zla bo sa za male a urwalam kartke :/

Amelcia
Stary 2012-04-28, 23:06   #1355
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
w primarku.
wlasnie ja je tak lubie juz wczesniej kilka kupilam takich bo one sa takie leciutkie miekkie i ja srednio przepadam za mocno koronkowymi wole raczej gladkie. no jestem zla bo sa za male a urwalam kartke :/
Nie mierzyłaś ich?
W Primarku jeszcze staników nie kupowałam, ale będę się musiała tam przejść i coś kupić, bo nie dam rady... teraz zdjęłam ten stanik i od razu ulga Po domu to ja tak mogę pochodzić, ale to ponoć też niezdrowe...
Stary 2012-04-28, 23:08   #1356
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mierzyłaś ich?
W Primarku jeszcze staników nie kupowałam, ale będę się musiała tam przejść i coś kupić, bo nie dam rady... teraz zdjęłam ten stanik i od razu ulga Po domu to ja tak mogę pochodzić, ale to ponoć też niezdrowe...
nie mierzylam :P rzadko kiedy cokolwiek mierze chyba ze sa to spodnie :P
bylo tyle ludzi a ja mialam malo czasu.
Ja tam czesto kupuje buistonosze szczegolnie te bo sa naprawde bardzo dobrej jakosci.
No i dupa, bede sie musiala wybrac w wolnym czasie i kupic znowu ;p

Amelcia
Stary 2012-04-28, 23:08   #1357
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Rany, jak gorąco - 30 stopni
(lubię ciepełko, ale jak temperatura skacze tak z dnia na dzień, to trochę męczące)

Byłam dziś z koleżanką na dziecięcym Trödelmarkt (taki jakby pchli targ, na ogół urządzany na terenie przedszkolnych podwórek) i przytargałam czapeczkę z uszkami + butki za całe 1 € (taki H&M'owy komplecik) i - z czego się baaaardzo cieszę - materiałową książeczkę HABA (nowa kosztuje 17€ (), ja wyrwałam za.. 2€ Używana niewiele, stan idealny, w pralce można przeprać

/zdjęcia nie są moje - znalazłam na necie/

oj, jaka szczęśliwa buzia!
Ale fajna ta zabawka. Aż ja chce sie nią pobawic!

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane jestem po badaniu i wszystko wzorowo!!!
Mały waży uwaga 1.880g niezły kabanek!lekarz powiedział że jakbym rodziła w terminie to spokojnie dojdzie do 4kgwidziałam go na monitorze jest taki duży w porównaniu z połówkowym,niestety na 3d odwrócił się do nas tyłkiem i za nic nie chciał pokazać buzi dopiero jak lekarz go poszturchał to pokazał polik a reszta twarzy wtulona w łożyskowklejam mojego Pucusia poniżej
termin wg usg się nie zmienił czyli jutro zaczynam 33tc.
Po wyjściu z gabinetu zauważyłam że w opisie mam łożysko na ścianie przedniej,zawsze było na tylniej czy to możliwe że się przesuneło???

teraz lece Was nadrobić
Sliczny pucus Super, że wszystko dobrze! widzisz nawet jak, nie daj boze urodziłabyś wcześniej to wszystko będzie super, bo dzidziuś jest spory i silny
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Muminku gratuluję udanej wizyty! Słodziak z niego!
Przepraszam, że Was zaniedbuję.... Pogoda jest taka fajna, że ciągle siedzę przed domem albo na tarasie i sobie odpoczywam. Bardziej ciągnie mnie do czytania niż do siedzenia przed kompem. Dziś cały dzień spędzam w ogrodzie - na obiad mięsko z grilla a teraz kawka przy laptopiku z nogami w misce wody bo tak gorąco jest. Jutro zaczynamy się pakować a w poniedziałek rano ruszamy w naszą urlopową podróż poślubną Oczywiście laptop jedzie z nami ale nie wiem jaka będzie częstotliwość korzystania z niego. Trochę boje się tych upałów ale może nie będzie aż tak źle.
Allleee ci fajnie! Życie po ślubie ci służy
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Też się tego obawiam. Zobaczymy jak to będzie

Wstawiam obiecane łóżeczko...
Bardzo fajne.To jest turystyczne? Czy wygląda jak turystyczne? tez bym podobnie chciała dla Franka.
Cytat:
Moje drożdżóweczki Z tego przepisu robiłam (ale w piekarniku siedziały dwa razy dłużej niż podane jest w przepisie).

Cytat:

a Ty się czego chciałaś dowiedzieć? w sprawie tych ruchów?
no, moja mała też dziś bardziej leniwa, ale martwiłabym się dopiero wtedy, gdyby nie ruszała się WCALE. A ponieważ od czasu do czasu jednak jakiegoś kopa dostanę, to nieszczególnie się nad tym spadkiem aktywności zastanawiam
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Nie Mój bryka jak szalony
No chcialam się dowiedziec, czy przy takiej gorączce na dworze Wasze dzidziolki też są bardziej leniwe...wlaśnie zeżarlam paczuszkę Haribo i trochę się powiercił Franko! chyba zmienił połozenie..bo tak inaczej ...
Cytat:
Chyba będę musiała kupić nowy stanik, bo od tego największego który teraz noszę drętwieje mi skóra pod biustem Obstawiam że to przez druty... a to pewnie głupota taki stanik nosić w ciąży?
A jeśli chodzi o puchnięcie nóg i rąk, to w tamtej ciąży tego nie miałam. Dopóki pracowałam to i tak nosiłam obrączkę na lewej ręce bo tak mi było wygodniej. I do porodu jej też nie ściągałam-cały czas ją noszę
Myślę, że w Polsce byłoby inaczej-tutaj po prostu nie jest tak ciepło, a o prawdziwym upale można pomarzyć
Ja wolę , nawet w ciąży, takie z drutami. Kupiłam sobie 4 biustonosze już dla mamy karmiącej i wyglądam w nich jak orangutan..... trudno będe nosic z fiszbinami do konca.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przecież wiecznie jakaś wojna wisi na włosku i co jakiś czas ma być koniec świata. Ale czy to oznacza, że mamy zrezygnować ze wszystkiego i po prostu na to czekać?
NIe, nie! tylko jest to taka przykra perspektywa. Nie lubię o niej słuchac w ogóle...
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 23:09   #1358
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
nie mierzylam :P rzadko kiedy cokolwiek mierze chyba ze sa to spodnie :P
bylo tyle ludzi a ja mialam malo czasu.
Ja tam czesto kupuje buistonosze szczegolnie te bo sa naprawde bardzo dobrej jakosci.
No i dupa, bede sie musiala wybrac w wolnym czasie i kupic znowu ;p
Bez mierzenia to ja tylko koszulki kupuję Nie wyobrażam sobie nie zmierzyć stanika
A po ile one? Chociaż ja pewnie kupię coś jeszcze bardziej miękkiego-a te mi na push upy wyglądają?
Stary 2012-04-28, 23:10   #1359
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
w primarku.
no ja kupilam 2 biustonosze H&M mama ostatnio i po przyjsciu do domu...jednym załozeniu jeden mi się rozwalil a z reszta kiepsko trzymają biust. nie polecam!
Stary 2012-04-28, 23:13   #1360
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Bez mierzenia to ja tylko koszulki kupuję Nie wyobrażam sobie nie zmierzyć stanika
A po ile one? Chociaż ja pewnie kupię coś jeszcze bardziej miękkiego-a te mi na push upy wyglądają?
wlasnie wygladaja - a nie sa
6£ each.

Amelcia
Stary 2012-04-28, 23:15   #1361
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie wygladaja - a nie sa
6£ each.
Może w tygodniu podjadę. I cena całkiem całkiem
Stary 2012-04-28, 23:16   #1362
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Może w tygodniu podjadę. I cena całkiem całkiem
no naprawde je polecam - tylko przymierz zanim kupisz
ja juz od dzisiaj tez zaczne przymierzac jednak cialo sie zmienilo :/

Amelcia
Stary 2012-04-28, 23:22   #1363
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba też zależy od dnia (tudzież innych tajemniczych czynników)
czasem potrafię wyjść na 2-3 godziny i wrócić dość zmęczona, czasem - jak dziś - mimo upału będę latać po sklepach/kawach/parkach/pchlich targach 10 godzin (jeszcze wyprzedzając wszystkich przechodniów) i wracam fit

a z tym odczuwaniem balastu to dziwne, nie? zawsze myślałam, że brzuch ciążowy czuć, że to jakoś waży, ciągnie, przeszkadza. No ok, przeszkadza trochę, jak muszę buty zawiązać, ale jak chodzę, siedzę czy leżę to nie czuję go wcale. I też mam ochotę w obcasy wskoczyć, na rower wsiąść... a tu głos rozsądku każe się w głowę puknąć
Na pewno to zależy od dnia, ale w moim przypadku coś się nagle zmieniło - po tym, jak byłam na zwolnieniu tydzień. Mega odpoczęłam i do dzisiaj mam energię, a już miesiąc minął. Ja po prostu chyba przepracowana byłam i dlatego tak ciężko mi było, tak tę ciążę odczuwałam.

Wiadome, balast się czuje, czasem mniej, czasem bardziej, ale ogólnie nie jest jeszcze tragicznie - w obcasach dalej chodzę, ale niestety sporty typu rolki sobie odpuściłam

Cytat:
U mnie to raczej nie jest kwestia formy chyba Bo budzę się rano pełna energii, no i działam. Ale po jakiś 2 godzinach zaczyna boleć mnie krzyż i czuję się kiepsko. Odpocznę i znów mogę szaleć A w nocy bolą mnie nogi poniżej kolan. Tylko to nie są skurcze, bo łydki mam zupełnie miękkie. Tylko taki ból jakbym przesadziała z chodzeniem. I mam wrażenie, ze to po prostu są uroki 3 trymestru Przynajmniej u mnie to się pojawiło właśnie teraz.

Mi też się nie podoba. Ale ja noszę same tuniki i do nich legginsy, bo brzucholek mi się nie mieści w żadną sukienkę
To chyba zależy od dnia

Ja też się prawie w żadną sukienkę nie mieszczę, głównie w biuście (choć nie jest gigant, spodziewałam się większego), no i na długość, ponieważ ja ogólnie lubię dość krótkie rzeczy, no a brzuch je jeszcze podciąga do góry, więc wiele z nich się nie nadaje.

Dobrej nocy, zmykam spać, bo jutro działeczka, a po południu dni otwarte mojego szpitala i wizyta na porodówce!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 23:26   #1364
hanjah
Zakorzenienie

Przełączyłam teraz na "Porodówkę" brytyjską-chyba jakaś Polka rodzi, bo k... (przekleństwa) lecą
Stary 2012-04-28, 23:26   #1365
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
UA w nocy bolą mnie nogi poniżej kolan. Tylko to nie są skurcze, bo łydki mam zupełnie miękkie. Tylko taki ból jakbym przesadziała z chodzeniem.
Ja mialam tak dwa razy, ale podczas chodzenia. Nie skurcz ale takie niby napiecie miesni mimo miekkiej lydki, takie dziwne ale po odpoczynku przechodzilo...

Muminku gratuluje duuużego muminkowego synka
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-28, 23:36   #1366
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Przełączyłam teraz na "Porodówkę" brytyjską-chyba jakaś Polka rodzi, bo k... (przekleństwa) lecą
mozliwe :P

Amelcia
Stary 2012-04-28, 23:37   #1367
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
mozliwe :P
Teraz już wiem na pewno
Poszłam zapytać tż czy ja też przeklinałam w czasie porodu, ale mówi że nie
Pamiętam tylko że w ogóle mało wtedy mówiłam, krzyczałam ponoć tylko przy partych. A jak już coś mówiłam to szeptem, bo bałam się że jak będę mówić normalnie to będzie mnie bardziej boleć
Stary 2012-04-28, 23:43   #1368
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz już wiem na pewno
Pamiętam tylko że w ogóle mało wtedy mówiłam, krzyczałam ponoć tylko przy partych. A jak już coś mówiłam to szeptem, bo bałam się że jak będę mówić normalnie to będzie mnie bardziej boleć
ha ha ha
no masz racje czasami w takim bolu wydaje sie ze kazde glosno wypowiedziane slowo moze nas bardzo bolec

ja sie ostatnio zastanawialam jak ja sie bede zachowywac jak bede rodzic
i jak moj tz bedzie reagowal na moj stres pewnie sam bedzie sral po gaciach :P

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

co sadzicie o pieluchach wielorazowych?
czy ktoras z Was ma zamiar ich uzywac?

Amelcia
Stary 2012-04-28, 23:57   #1369
Linka25
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Miałam fajny dzień, rano szkoła rodzenia, ciekawe zajęcia a później małe zakupy, grill i całe popołudnie u znajomych.

Cieszę się na jutrzejsze jedzenie - perspektywa obiadu, który zrobimy z TZtem. Czy to jest normalne?

Soleilka - mam nadzieję, ze szew nie będzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
My nie będziemy robić już genetycznego.
A co do ludzi gapiących się na obrączkę to olać ich mój maż jak ściagałam się śmiał że teraz zaczną mnie podrywać taaa będę na brzuch wyrywała
Ja będę robić trzecie prenatalne w 30 tc.
Ale do tej pory mam za sobą tylko 3 USG - w 7 tc. i 2 prenatalne. Cieszę się że tak mało!
Co do obrączki to ja rzadko nosiłam - a w ciąży załozyłam ją ledwie parę razy

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hejka!
Witam Was z pulsem 130 i ciśnieniem nieco ponad 90/40. Oszaleję zaraz...
Właśnie ponoć jak ciśnienie spada, to naturalną reakcją organizmu jest podwyższony puls.
U Ciebie to pewnie przez ten lek...

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Kochane jestem po badaniu i wszystko wzorowo!!!
Mały waży uwaga 1.880g niezły kabanek!lekarz powiedział że jakbym rodziła w terminie to spokojnie dojdzie do 4kgwidziałam go na monitorze jest taki duży w porównaniu z połówkowym,niestety na 3d odwrócił się do nas tyłkiem i za nic nie chciał pokazać buzi dopiero jak lekarz go poszturchał to pokazał polik a reszta twarzy wtulona w łożyskowklejam mojego Pucusia poniżej
termin wg usg się nie zmienił czyli jutro zaczynam 33tc.
Po wyjściu z gabinetu zauważyłam że w opisie mam łożysko na ścianie przedniej,zawsze było na tylniej czy to możliwe że się przesuneło???

teraz lece Was nadrobić
Gratulacje! Duży chłopczyk, pięknie rośnie!
A z łożyskiem to z tego co wiem - zmiana położenia nie jest możliwa. Tak słyszałam. Jesteś pewna, że było inaczej?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
czyli chyba mi wyszło w smaku pyszne, tylko mogłoby byc mniej słodkie
ooo to już wiem, by dać mniej cukru, bo ja słodkiego

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Muminku gratuluję udanej wizyty! Słodziak z niego!
Przepraszam, że Was zaniedbuję.... Pogoda jest taka fajna, że ciągle siedzę przed domem albo na tarasie i sobie odpoczywam. Bardziej ciągnie mnie do czytania niż do siedzenia przed kompem. Dziś cały dzień spędzam w ogrodzie - na obiad mięsko z grilla a teraz kawka przy laptopiku z nogami w misce wody bo tak gorąco jest. Jutro zaczynamy się pakować a w poniedziałek rano ruszamy w naszą urlopową podróż poślubną Oczywiście laptop jedzie z nami ale nie wiem jaka będzie częstotliwość korzystania z niego. Trochę boje się tych upałów ale może nie będzie aż tak źle.
udanego urlopu - podrózy poślubnej
gdzie jedziecie?

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny a takie czarne luzne z krokiem po kolana spodnie w ciązy pasują????????
pewnie że tak, o ile dobrze wyglądają

Cytat:
babcia chesseburgera
powalilo mnie to na kolana

a ja zjadlam salatke )
mnie też powaliła babcia z chesseburgerem

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
mój Tż przed chwilą wziął prysznic, siedzi i się wącha ... pytam co robi a on że wącha się bo zakochał się w swoim zapachu padne zaraz chyba
coś mi to przypomina...
ostatnio spóźniliśmy sie do teściów, powiedziałam im, że tak się wychodzi z M. - ja przy windzie, on przed lustrem

Cytat:
Teraz już wiem na pewno
ponoć krzyk bardzo pomaga w czasie parcia, czytałam o tym kiedyś

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Na pewno to zależy od dnia, ale w moim przypadku coś się nagle zmieniło - po tym, jak byłam na zwolnieniu tydzień. Mega odpoczęłam i do dzisiaj mam energię, a już miesiąc minął. Ja po prostu chyba przepracowana byłam i dlatego tak ciężko mi było, tak tę ciążę odczuwałam.
co do kondycji to u mnie jest całkiem całkiem, w Sopocie przekonałam się że po całym dniu spacerów czuję sie nawet lepiej
tylko czy długo tak będzie?

Ja najbardziej boję się puchnięcia
Czy sa jakieś sposoby by tego uniknąć??

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
[/COLOR]co sadzicie o pieluchach wielorazowych?
czy ktoras z Was ma zamiar ich uzywac?
my będziemy na 100% ich używać

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-04-28 o 23:56
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 00:09   #1370
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ponoć krzyk bardzo pomaga w czasie parcia, czytałam o tym kiedyś
hehe, przypomniała mi się historia mojej matki.
Ona ani do krzyku nieskora, ani do płaczu, ani do innych tego typu emocjonalnych reakcji (to mam zresztą po niej).

No i przybyła, proszę ja was, moja matka szanowna na porodówkę, żeby mnie urodzić. Leży sobie na tym łóżku porodowym, z bólu aż ją skręca - ale wszystko odbywa się w pełnym milczeniu, w grobowej wręcz ciszy... Położna, jak to położna "przyj, nie przyj" i inne takie, w końcu "krzycz, dziecko, czemu ty nie krzyczysz?!"
Na co moja matka zaskakująco trzeźwo i ze zdziwieniem "a co ja mam krzyczeć? OJEJ, AŁA czy CHOLERA, JAK BOLI?"

/mam nieodparte wrażenie, graniczące wręcz z pewnością, że u mnie będzie identycznie /

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 00:16   #1371
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, przypomniała mi się historia mojej matki.
Ona ani do krzyku nieskora, ani do płaczu, ani do innych tego typu emocjonalnych reakcji (to mam zresztą po niej).

No i przybyła, proszę ja was, moja matka szanowna na porodówkę, żeby mnie urodzić. Leży sobie na tym łóżku porodowym, z bólu aż ją skręca - ale wszystko odbywa się w pełnym milczeniu, w grobowej wręcz ciszy... Położna, jak to położna "przyj, nie przyj" i inne takie, w końcu "krzycz, dziecko, czemu ty nie krzyczysz?!"
Na co moja matka zaskakująco trzeźwo i ze zdziwieniem "a co ja mam krzyczeć? OJEJ, AŁA czy CHOLERA, JAK BOLI?"

/mam nieodparte wrażenie, graniczące wręcz z pewnością, że u mnie będzie identycznie /
depoison ja się obawiam, ze u mnie też może być ciężko ze spontanicznym zachowaniem, krzykiem itp.
A słyszałam czy czytałam, że im prostsza natura i bardziej spontaniczne zachowanie, im mniej samokontroli - tym łatwiej urodzić sn.
No i krzyk sprzyja wysiłkowi - sportowiec np. rzucajac młotem wydaje okrzyk, to samo na wojnie - okrzyk towarzyszył w wysiłku i dodawał odwagi. Ponoc dlatego też podnosimy głos w czasie kłótni. Chyba coś w tym jest.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-04-29 o 00:17
Stary 2012-04-29, 00:19   #1372
hanjah
Zakorzenienie

Linka-tż mi właśnie dziś mówił że ja tak z wysiłku krzyczałam przy partych jak tenisiści przy serwie
Stary 2012-04-29, 00:23   #1373
Linka25
Zakorzenienie

Dziewczyny jak myślicie: farbować teraz włosy? W III trymestrze? U fryzjera, delikatną farbą, raczej czymś takim koloryzującym, nie znam się Teraz mam swoje, natura górą . W ciąży nie farbowałam, bo mój kolor jest zbliżony do tego, którym farbowałam przed.
Poprawić sie troche czy odpuścić skoro tak długo dalam radę bez?

Paula też sie zastanawiasz nad farbowaniem? Gdzieś mi się obiło o oczy, ze tak pisałaś...
Stary 2012-04-29, 00:23   #1374
anna99302
Zadomowienie

Pieprzone haribo..spac to ja dzisiaj chyba nie pójdę
Stary 2012-04-29, 00:23   #1375
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka-tż mi właśnie dziś mówił że ja tak z wysiłku krzyczałam przy partych jak tenisiści przy serwie
i o to chodzi!!!
Stary 2012-04-29, 00:24   #1376
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jak myślicie: farbować teraz włosy? W III trymestrze? U fryzjera, delikatną farbą, raczej czymś takim koloryzującym, nie znam się Teraz mam swoje, natura górą . W ciąży nie farbowałam, bo mój kolor jest zbliżony do tego, którym farbowałam przed.
Poprawić sie troche czy odpuścić skoro tak długo dalam radę bez?

Paula też sie zastanawiasz nad farbowaniem? Gdzieś mi się obiło o oczy, ze tak pisałaś...
Zależy jak się czujesz...jeżeli ma to poprawic Twoje samopoczucie znacznie to pewnie Ja np. mam naturalny ciemny blond i jak nie pofarbuję to mam odrost wiec muszę. Już farbowałam w ciąży raz-farbą bez amoniaku.
Stary 2012-04-29, 00:26   #1377
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Dopiero wróciliśmy
Zjedliśmy gnocci u mamuśki I nadrobię Was i lecę spać, bo nie mam sił

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 00:28   #1378
Linka25
Zakorzenienie

Anna
czuję sie nieźle ze swoimi, ale gdyby nie ciąża to bym już dawno ufarbowała.
I zastanawiam sie czy to prawda, że bez farbowania kondycja włosów jest lepsza? Czy takie delikatne farbowanie nie pogarsza ich kondycji?
Stary 2012-04-29, 00:37   #1379
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Anna
czuję sie nieźle ze swoimi, ale gdyby nie ciąża to bym już dawno ufarbowała.
I zastanawiam sie czy to prawda, że bez farbowania kondycja włosów jest lepsza? Czy takie delikatne farbowanie nie pogarsza ich kondycji?
Farbowanie dobrą farbą naprawde polepsza kondycję włosa. Włosy są błyszczące i delikatne po farbie. Oczywiscie nie mówimy o utlenianiu tylko farbowaniu.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Dopiero wróciliśmy
Zjedliśmy gnocci u mamuśki I nadrobię Was i lecę spać, bo nie mam sił
uwialbiam gnocchi!!! z gorgonzolą... smierdzące acz pyszne
Stary 2012-04-29, 00:38   #1380
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

co sadzicie o mojej liscie?
nie wiem jakie ciuszki kupic do szpitala i na wyjscie czy w rozmiarze 56 czy 62 :/
Jest ok A masz czapeczki, skarpetki, niedrapki?
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
mój Tż przed chwilą wziął prysznic, siedzi i się wącha ... pytam co robi a on że wącha się bo zakochał się w swoim zapachu padne zaraz chyba

Cytat:
No to w sumie dobre wieści
Doczytałam, że szyjka ok, chociaż się skróciła.

To nieprawda niestety To zależy tylko od gina. Wypisując Ci taką receptę (z refundacją po 20 tc) ryzykuje, że zapłaci karę. No i to już od lekarza zależy. Moja nie cce ryzykować i już się z tym pogodziłam.

Mój gin jest bogaty, więc może ryzykować Stać go na to
Cytat:

Soleilka - mam nadzieję, ze szew nie będzie potrzebny

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
uwialbiam gnocchi!!! z gorgonzolą... smierdzące acz pyszne
Ja lubię z sosem pomidorowym, salami i szpinakiem

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości