|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() chciałabym rozpoznawać skurcze... ja ich chyba w ogóle nie czuję... ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
![]() szczerze to na to moooooorze właśnie liczę. Tzn ja to wiem mimo iż nie jestem doświadczoną mamą. Przykładem jest pies, mojemu psu też pozwalam na rzeczy , których nie toleruje lub nie tolerowałam u innych, a na walającą się po kątach sierść mam właśnie wyjechane.. ![]() ![]() Cytat:
![]() jak było na grillu ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Rozeznanie
|
kism - jak tam Twoja pierś?? przeszło coś?
w sprawie zestawu body i pajac to nam tez mówili że jak najbardziej sensowne połączenie. ok, pogoda tutaj u nas na pewno nawet w połowie nie jest tak ładna jak w Polsce więc i dzieciak musi być cieplej ubrany. ale w sumie to widziałam i w Pl że dziewczyny tak ubierają maluszki i bardzo mi się ten zestaw podobał. (oczywiście nie w upalny dzień). poza tym niektóre pajace są takie bardziej wyjściowe więc konieczne jest coś bieliźnianego pod spód. milena - ja jeśli miałabym myć włosy w szpitalu to koniecznie potrzebuję suszarki i do tego jeszcze takiej wielkiej okrągłej szczoty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |||
Zakorzenienie
|
sliczny!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To bedziecie wszyscy na dlugi weekend w domu ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio ukladam ciuszki dla malego i ma ich pelno ![]() ![]() No i zaczelismy dzisiaj 35 tydzien ![]()
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-04-29 o 00:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zadomowienie
|
Póki co noc w "nowym" pokoju się nie udała, bo jakaś pijana dziewczyna, przez parę godzin darła się ludziom ( także i mnie) pod oknami, na chwilę gdzieś odchodziła i z powrotem wracała... w końcu się wku.wiłam otworzyłam okno i chciałam jej krzyknąć, żeby się zamknęła, bo zgłoszę zakłócanie ciszy nocnej, ale sobie poszła... jak wróci to jej łeb ukręcę !
![]() ![]() ![]() a mój mąż do tej pory oglądał filmy w najlepsze i ćwiczył... To to miały być 108 sztuk ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wracam do łóżka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
Wczoraj był bardzo intensywny dzień ![]() ![]() Po poludniu pojechalismy do znajomych na 30-tke. Fajnie bylo, posiedzielismy w ogrodzie, pojedlismy, pogadalismy ![]() Ale... tak jak wczoraj to nigdy nie spuchlam - nogi jak balony , prawie mi getry pękły w łydkach. ![]() A dziś jedziemy na grilla nad wode. ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do porządków ... ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() Mam, nadzieje, ze żonka doszła do siebieszybko po porodzie. Pozdrawiam i zycze powodzenia i samych cudownych chwil sprzedzonych z synkiem! ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Ja mam chyba polowe, jak nie mniej z tego ![]() Najwyżej będziemy jezdzic z mlodą po sklepach za łaszkami ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2497 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze masz takie kolezanki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
Wczoraj bylismy w IKEA i Agata - nie rozumiem po co robią takie pierdzikowate szafki na buty, gdzie wejdzie 8 par obuwia ![]() A mi sie w przedpokoju marzy kuty wieszak na ubrania i kuta polka na buty z siedziskiem ![]() AHA - jak planujesz kupic stol z krzesalmi to polecilabym Ci wyjazd do Kalwarii Zebrzydowskiej ![]() Piękne to mało powiedziane - cały z drewna, nie zadne plyty mdf i podobne, bardzo porządnie wygląda, i wcale nieduzo dali bo za komplet (stol + 4 krzesla) wyszło 1700zł. A taki stoł to juz chyba na całe zycie.... Dla porownania stol z plyty w IKEA kosztuje 800zł a za krzeslo 200zł... No cudo! Jak bedziesz chciala to dam Ci namiary ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Ja już kiedyś pisałam, ze niunia to nasz największy pracuś ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
wczoraj na zakupach wzielismy pampersy i moja mama jak to zobaczyla to mowi "a po co to?" no to ja odpowiedzialam "zeby dziecko mialo w co sr..ac". Wkurza mnie takie wchodzenie z butami we wszystko. Ale poszlam po rozum do glowy i zaczelam odpowiadac odpowiednio na takie zaczepki.
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-29 o 07:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33818398]No właśnie ja bym bardzo chciała, żeby to był okres, ale dosłownie nie czuję ani troszeczkę brzucha jak zawsze, więc nie wydaje mi się ![]() A USG robiło mi dwóch lekarzy, najpierw mój, a potem w szpitalu (i to były dwa różne rodzaje USG) i nikt nic nie mówił o tym.... [/QUOTE] Tak jak ktoś już pisał, twoje odczucia mogą się zmienić teraz podczas okresu. Ja pierwsze dziecko rodziłam w Gdańsku na klinicznej. Cytat:
A ja oczywiście spać nie mogłam, cały czas boli mnie brzuch jak na okres, długo to może trwać przed porodem bo jeszcze ponad miesiąc mi został.
![]() |
#2499 |
Rozeznanie
|
Witam
jeszcze raz gratki dla tatusia i męża Eify Na wyjście ze szpitala, też przygotowalam zestaw body kr rękaw/bz rękawa plus pajac cieniutki plus czapeczka plus niedrapki + kocyk cieniusieńki Wczoraj dokupilam jeszcze jakies kosmetyki dla siebie typu żel, husteczki, szampon, pasta do zębów Caly wczorajszy dzień prawie przespalam , do 11 mialam sile, nawet się wzielam za odświeżenie okna kuchennego, co się skończylo pawiem, nagle mnie zemdlilo i juz mialam po energii. Dziś już mam zamiar się nie przemęczać, chociaż w planie mam upiec ciasteczka francuskie z jablkiem<ciasto mam gotowe> Trochę żal mi tak siedzieć w domu, jak taka piękna pogoda ale czuję, że to gorąco mogloby mnie wykończyć a grill elektryczny będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, ja tylko na minutkę - dobrze, że dużo nie pisałyście
![]() ![]() ![]()
#2501 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to powodzenia!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() big hug!
![]() |
#2502 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego co brać do szpitala to jeśli przygotowujesz się na pobyt na patologii ciąży to wzięłabym suszarkę a jeśli poród i pobyt na noworodkach to najwyżej mąż Ci podrzuci jak będziesz potrzebowała. Ja jak leżałam na patologii to miałam ze sobą laptopa, czajnik bezprzewodowy, kawę, mleko i stertę książek ;p Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My wczoraj skręciliśmy szafę do dzieci do pokoiku, uwielbiam robić takie rzeczy ![]() ![]() Ja w tą pogodę ledwo daję radę, do tego nie mam w co sie ubrać a wychodzić muszę bo młoda nie przyjmuje mojej argumentacji. Dzisiaj TZ w domu więc on będzie wychodził z Oliwką a ja sobie odpocznę ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Oszczędzaj się troszkę. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33820976]Lekarze pewnie uznali mnie za zbyt głupią, żebym zrozumiała to słowo na "e" i nie wspominali nic o tym. Ja myślałam, że jak się już oczyści, to już będzie koniec plamienia, a tu takie niespodzianki. Na szczęście Cyklonamina zadziałała. To było naprawdę tak niespodziewane, że się wystraszyłam, a stwierdziłam, że jak mam mieć jeszcze problemy z macicą później, to wolę sprawdzić...[/QUOTE] Lekarze czasami traktują nas jak tępe strzały. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My dzisiaj kolejny dzień na ogródeczku. Wczoraj nawet się lekko zesmażyłam, ale tylko ramiona, nogi i kark, bo brzuszka nie wystawiałam i dzisiaj znowu jedziemy. Tylko najgorsze jest to, że mi nogi strasznie puchną. Ja nie wiem jak będą mamy latowe znosić upały. Wpółczuję im z całego serca.
![]() |
#2504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2505 |
Zadomowienie
|
witam z rana ja juz spać nie moge z tego goraca,mam pytanko bo jak nie urodze do 4 maja to mam sie zgłosic do szpitala 10 maja,ale czy moge isc do innego nie tego w tarnowie?potrzebna była by jakas karteczka czy cos ze mnie lekarz wysyła?bo nie orientuje się a zapomniałam sie zapytac swojej lekarki
#2506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2507 |
Zadomowienie
|
mnie kazała 10 rano przyjsc na szpital,tylko ja tam nie chce rodzic wiec pojade na ten co chce,lub sobie jeszcze przedzwonie do nich i zapytam,mam nadzieje ze nie bedą wywołyać mi porodu tylko samo się zacznie
#2508 |
Zakorzenienie
|
Efijy Kasiu k Pola_m Kochane, gratuluję i życzę Wam i Waszym maleństwom dużo zdrówka!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Czesc! Piękna pogoda za oknem, troche wiatru ale jest bardzo przyjemnie. Zjedliśmy śniadanie na balkonie
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Claudik czyżby juz? Trzymamy kciuki. Mban pytanie odnosnie zakupów w dozie. Ta cena co hest w koszyku za no pampersy to sie zmieni jak bede odbierać towar, tak? Pewnie bylo juz na ten temat, ale nie pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super podejście, oby tak dalej! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-29 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Rozeznanie
|
claudik powodzenia
niuniuniau ja też mam ten syndrom, od rana sprzatam, zrobilam już ciasteczka francuskie z jablkiem, jedno już wcielam, pycha, mąż śpi- śniadanie już mu też przygotowalam, podloga schnie a ja weszlam na wizaz ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- masakra u mnie już 29 stopni w cieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam majowkowo ![]() Upał taki, że trudno sie poruszać ![]() Mam od rana deprechę ![]() ![]() ![]() Zbieram sie do kościoła, miłego dnia kobietki! Clauudik powodzenia!!!! Oby to było to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
Mi w aptece babka powiedziała, ze od ręki też mozna kupic, rabat nalicza ale cena i tak bedzie wyższa niż przez neta. Bo marże sklepu dokuczają i wszystkiego i tak nie maja od ręki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Raczkowanie
|
Hejka, ja dziś tak jak clauudik obudzilam się o 4 , strasznie mi sie chciało 2, ale nic z tego jak tak siedziałam na kibelku dostałam strasznego lęku (takiego jak za dużo kaw się wypije) i dreszczy. Położyła się ,ale nie mogłam zasnąć i cały czas boli mnie krzyż, jak w okres i do kibelka mi się chcę no i takie zdenerwowanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Ja dzisiaj będę leżała...nad wodą ![]() Myślicie, że przesadzam??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w ogóle nie macie pojęcia jak sie cieszę, że nie będę nosiła tego brzuchola w lato. Normalnie nie wyrabiam w te upały. Zawroty głowy, nogi jak kamienie, spuchniete, z oddechem nie daje rady, no masakra...Jeszcze 8 dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Millena.. śliczne ubranka i takie kolorowe...Gdybyście zobaczyły moją szafę z ubrankami dla mojej Nataszki to róż, róż, róż...Noż do wyżygania... Dzisiaj kolejny dzień upału przed nami...Niech moc będzie z naszymi stopami ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Absolutnie nie!!! Masz się nie przemęczać, a Ty jedziesz się relaksować. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- ja też dziś z miasta uciekam ![]() do mamci na wioseczkę pod lasem jadę ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-29 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
WIECIE co, ja juz chce po weekendzie majowym isc rodzić. Boje sie, ze jak zacznę wyjaśniać mala to ona sie zbuntuje i nie beszie chciala wyjsc wtedy kiedy js chce
![]() Cos mnie glowa boli, no. Gabi jedź i odpoczywaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.