|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
R; (wstałam o 13
![]() I.ciepła woda z cytyną; jabłko; omlet z 2jaj i 2białek, na oleju z pestek, podany z papryką,pomidorem,szczypi orkiem,sól, pieprz zioła; 1,5h rower, rozciąganie II.duży kawałek łososia w ziołach i w cytynie-na parze; szpinak z czosnkiem; miseczka sałatki wiosennej; czyli sałata,pomidor, rzodkiew , ogórek , dymka itp. III.ok.200g twarogu z mlekiem do "rozrobienia" ze szczypiorkiem i rzodkiewką; kilka orzechów włoskich; ok.3l wody, kilka zielonych herbat i kawy całe wiadro ![]()
#3812 |
Zakorzenienie
|
R.
śniadanie 10.00 - 3 kromki chleba pełnoziarnistego z szynką z indyka, pół zielonego ogórka, mały pomidor II śniadanie 13.00 - jogurt naturalny Danone z musli i bananem obiad 16.00 - dorsz z grila z ogórkiem zielonym kolacja 21.00 - jogurt naturalny z musli, bananem i jabłkiem aktywność fiz. - godzina jazdy na rolkach. do picia woda, jeden kubek zielonej herbaty |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o ocenę jadłopsisu. Jeszcze jakiś czas temu miałam duże wyrzuty, że jm,teraz się zmieniło, już przytyłam trochę ale proszę o rady, choć chyba moej jedzenie jest dobre bo waga powoli ale rośnie.
P -owsianka z 5 łyzek płatkow owsianych, łyzki otrębów pszennych , orzeszkami ziemnymi, rodzynkami, ziarnami słonecznika, bananem i pomarancza - makaron pełnoziarnisty lub kasza jaglana z jablkiem ,mandarynką i kiwi polane jogurtem naturalnym - pół woreczka brązowego ryżu, drób w ziołach , brokuły i marchew gotowane na parze, ogórki kiszone, ketchup - 4 skibki z razowego chleba (z białym serem, pomidorem, szczypiorkiem , cebulą x 2, trzecia z sałatą szynką i ogórkiem zielonym/ czwarta z makrelą) po posiłkach zielona hebata x 2, herbata owocowa, kawa ruch: latanie na uczelnię plus a6w ps. po jakim czasie od takiej kolacji można spokojnie iść spać?
#3814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A po kolacji idź spać kiedy będziesz chciała, nie jesteś na R ani nawet na U ![]()
![]() |
#3815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() oczywiście zdarza się jakaś szczególna okazja kiedy jem, ale to sporadycznie, gdy niejako muszę - bo jestem na urodzinach itp.
Baby You're my dream come true Tell the world I'd be lost without you I'm not ashamed To admit that you make me whole I can't explain How it feels to not worry no more About being alone ![]() Edytowane przez izunia1992 Czas edycji: 2012-04-29 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsza eRka
1. owsianka sernikowa (4 łyżki płatków, mleko, twaróg) z podprażonymi płatkami migdałów i łyżką jagód ze słoiczka ![]() 2. 2 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, sałatą i rzodkiewką. 3. omlet z dwóch jaj z pieczarkami i cebulką, kubek zupy pomidorowej do popicia ![]() 4. kawa z mlekiem, garśc winogron 5. pół makreli wędzonej, pomidor z pieprzem i solą. winogrona i jagody ze słoika w sumie mało erkowe, ale owoce w takich umiarkowanych ilościach nigdy nie utrudniały mi chudnięcia + nie mam dużo do zrzucenia mogę to zrobic robic powoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- to dodam jeszcze moje R przy okazji ![]() śn: trzy małe kromki żytniego, cienko posmarowane masłem, z twarożkiem (twaróg, trochę jogurtu nat., starte rzodkiewki, sól, pieprz), sałatą, ogórkiem, pomidorem, rzeżuchą; inka z mlekiem + gruszka IIśn: jog. nat. 180g z garścią pestek dyni i wkrojonym kiwi; jabłko ob: niecałe pół woreczka brązowego ryżu, kawałek duszonego mięsa, mizeria (ogórek, 2-3łyżki jogurtu, sól, pieprz) kol: pół makreli albo sałatka z jajek, zobaczymy ![]() i jak? nie mam dużo do schudnięcia (ok. 4 kg), noo i nie musi być to szybko jakoś specjalnie ![]() aktywność: po południu będzie 1,5-2h roweru |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P ; I.rogal drodżowy z masłem orzechowym i dżemem wiśniowyn, koktail z banana, szpinaku, truskawek, z cukrem trzcinowym i jogurtem greckim; II.na mieście lody jakieś takie kręcone wysokie z posypką z orzechów i polewą czekoladową, banan, dwa gryzy pączka bo był fuu, i kilka gryzów zapiekanki od chłopaka, III.zupa brokułowa zabielana itd. makaron zapiekany ze szpinakiem, fetą i czosnkiem , mnóstwo ogórków kiszonych IV.reszta ogórków, bułka z tostera z serem żółtym, pieczarkami, cebulką, papryką, V.paczka herbatników maślanych z biedornki ![]() kubas gorącego mleka w którym je maczałam ![]() VI.dwa śledzie w śmietanie, pół bułki z masłem , pomidorem, solą i szczypiorkiem, chyba tyle, muszę ogarnąć mój dziki apetyt i zachcianki ![]() Czy to jest dobry jadłospis dla kobiety w ciąży? w międzyczasie piję wodę niegazowaną i sok pomarańczowy
![]() |
#3820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Rozeznanie
|
ERrrr!
I: razowy bajgiel- wiem że kiepsko, ale z samego rana pojechaliśmy z mężem na giełdę samochodową i oprócz fast foodow było tylko to :/ II: wiejski z trzema łyżkami płatków orkiszowych i dwiema musli sante plus kilka truskawek. III: kawałek pieczonej ryby, brokuły. IV: koktajl z jogurtu i homo nat z kiwi i truskawkami. V: sałatka z różnych warzyw, tunczyka i jajka na twardo. Przez cały dzień dużo chodzenia, dużo wody ![]() ![]() I jak? Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-04-29 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3824 |
Wtajemniczenie
|
Moja R , czy można prosić o ocenę ?
![]() I. serek wiejski i kanapka pomidor, ogórek serek topiony II. jogurt truskawkowy z musli III. ćwiartka z kurczaka i pół torebki ryżu do tego dużo sałaty z fetą i oliwą z oliwek IV. jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi
#3825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje U I Jajecznica z 3 jaj z pomidorami na 2 dużych kromkach żytniego posmarowanego serkiem śmietankowym, sok pomarańczowy W szkole II 2 duże wrapsy z twarożkiem, brzoskwiną i migdałami mała woda mineralna do picia ![]() III duża porcja makaronu ze szpinakiem ![]() IV Coś ala szarlotka: Wrap jabłkowo-cynamonowy (wiem wiem znowu wrap, ale mi posmakowały i szaleje z przepisami ![]() ![]() V planowane 3 kromki żytniego z twarożkiem, sałatą, łososiem ![]()
![]() |
#3826 |
Raczkowanie
|
P:
Śniadanie: frankfunterka, kromka chleba pszennego Drugie śniadanie: omlet na łyżeczce oliwy z oliwek(płaska łyżka mąki graham, jajo, proszek do pieczenia) z dżemem niskosłodzonym porzeczkowym Obiad: 90g filetu z dorsza saute, porcja ziemniaków puczonych, buraki Deser: mus truskawkowy w małym pucharku Podwieczorek: serek wiejski z poł łyżeczki miodu Kolacja: jeszcze nie wiem, jakieś propozycje? Czegos brakuje w dzisiejszym jadłospisie? Coś jest nie w porządku? Proszę o szczere opinie! Jak to czytam to mało mi się tego wydaje, a w ciągu dnia to myślałam, ze tak dużo... Edytowane przez dirtysoul Czas edycji: 2012-04-29 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam ze powinno sie w regulaminie zaznaczyc ze jadlospisy oznaczane jako P Powinny miec coanjmniej 2500 kcal. Dziewczyny!!!Szanujmy sie!!! Tu są osoby zdrowe<też!!!>które czytając jadłospisy na P są przerazone ze one na R jedzą wiecej
![]() |
#3829 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U raczej grzeszne
I (o 11) owsianka z lodówki ![]() banan II w restauracji - pizza śr 20cm, choć wydawała się większa, z sosem, serem, przyprawami i tuńczykiem zjedzony sam środek, bez tych przypieczonych 'dupek' (mega się tym napchałam i wgl nie tęsknię do takiej pizzy a nie miałam możliwości niczego innego :/ ) III pierś z kurczaka grillowana i lekka sałatka Ervisha, nie, twarożek zrobiłam sama - twaróg i odrobina mleka sojowego Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-04-29 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Rozeznanie
|
U
![]() śniadanie : micha owsianki na mleku z jabłkiem, 2 wafle ryżowe / 1 z dżemem, 2 z twarożkiem/, kubek mocnego cappucino II śniadanie ( niedługo byl obiad więc skromnie ), : big trio , jabłko, wafel ryżowy Obiad : dużo ziemniaków, spory kotlet, buraczki, z 6-7 ogórków kiszonych ![]() Podwieczorek : jogurt nat. z kakao, łychą owianych, duża grucha, yyy... to chyba wszystko, bo nie pamiętam dokladnie ![]() Kolacja : danone z owocami ( ten http://www.kmdelikatesy.pl/node/38478), wafel ryżowy obłożony grubo : żółtym serem, szynką, pomidorem, ogórkiem konserwowym, kubek mleka z miodem Ruch : ok. 1h spacerku, 1 h hula hop, + dywanówki Oj... dzisiaj coś dużo wafli ryżowych , no ale tak wyszło ![]() ![]() I jak ? Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-29 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | ||
Zakorzenienie
|
Moje U
I Jajecznica z 3 jaj z pomidorami na 2 dużych kromkach żytniego posmarowanego serkiem śmietankowym, sok pomarańczowy W szkole II 2 duże wrapsy z twarożkiem, brzoskwiną i migdałami mała woda mineralna do picia ![]() III duża porcja makaronu ze szpinakiem ![]() IV Coś ala szarlotka: Wrap jabłkowo-cynamonowy (wiem wiem znowu wrap, ale mi posmakowały i szaleje z przepisami ![]() ![]() V planowane 3 kromki żytniego z twarożkiem, sałatą, łososiem ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3832 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kurczę jak przeczytałam to rzeczywiście jakoś mało - ale jestem najedzona - widocznie taki dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba założyć wątek "wrapsowe wariacje":d ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- nikol,plossssssssssie...w ykasuj to "za d..."
![]() |
#3834 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj wstalam baaaardzo późno, więc:
I jabłko i sok pomarańczowy II paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem z kapusty i marchwi (wszystko dłuuuuugo gotowane) oraz mizeria i trochę gniecionych ziemniaków, woda III dwa paszteciki, sok pomarańczowy zamierzam jeszcze zjeść jakiś jogurt : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3836 | |
Zakorzenienie
|
+3 kg
Cytat:
![]() wiesz, z tymi owocami to jest tak, że ja popołudniami często muszę wsunąc coś z dużą ilością cukru i zapic kawą, żeby nie zasnąc na siedząco ![]() u ciebie też fajnie, może tylko jogurt zamieniłabym na serek homogenizowany. przypomniałaś mi właśnie, że muszę opony w rowerze podpompowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
do dzieła więc
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesz dla nas tylko dla siebie
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
I dalej to samo. Nawet jak zjesz cały serek 200 gram ( i tak powinnaś) to i tak będzie za mało. Nie wiesz jak powinno wyglądac P. Przejrzyj sobie jadłospisy
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-04-29 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.