Studia w USA - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 19:15   #91
NellNelly
Przyczajenie

Dot.: Studia w USA

Nie wiem czy się orientujecie <ja nie i dlatego pytam > , ile kosztują studia prawnicze w USA ? (jeśli macie jakiekolwiek info. na ten temat to odrazu piszcie )
NellNelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 21:33   #92
lovebird
Zakorzenienie

Ja mam takie pytanie - nie chodzi mi o studia w USA, ale nie wiem, gdzie mogłabym o to zapytać... Chciałabym się dowiedzieć od dziewczyn mieszkających w Stanach - znacie firmę amika? Chodzi mi o producenta prostownic i lokówek. Kojarzycie? Jeśli tak, to co o niej słyszałyście - dobra, zła? A może macie jakieś swoje doświadczenia? Za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 13:08   #93
tarji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NellNelly Pokaż wiadomość
Nie wiem czy się orientujecie <ja nie i dlatego pytam > , ile kosztują studia prawnicze w USA ? (jeśli macie jakiekolwiek info. na ten temat to odrazu piszcie )
wystarczy wejść na stronę interesującej cię uczelni i sprawdzić.

“I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.”
-Florence Griffith Joyner-
tarji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 22:49   #94
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarji Pokaż wiadomość
wystarczy wejść na stronę interesującej cię uczelni i sprawdzić.
Dokladnie

Lovebird-ja nie uzywam lokowek ani prostownic wiec nie pomoge..
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 21:33   #95
agusia814
Zadomowienie

CzarnyElf Z przyjemnością poczytam Twój blog jak znajde chwilkę czasu. Jestem teraz trochę zabiegana, bo muszę w szkole szybko nadrobić sobie , żeby po tych dwóch tygodniach mieć mniej... W ta środę lecę do Chicago, a nawet nic nie mam przygotowane... Nawet nie wiem jakie ciuchy ze sobą wezmę Jak to ja : wszystko na ostatnią chwilę
Oh tak, mam nadzieję, że moje marzenie się kiedyś spełni

Mam jeszcze jedno pytanie, skoro lubisz udzielać informacji! Jak z sieciami komórkowymi w USA? Jakie są i dużo kosztują? Tzn. mam na myśli sms/połączenia itp.
A czy np. w życiu codziennym u Amerykanów często widzisz jakieś wypasione komórki czy raczej normalne?

Non seulement belle, mais encore sage!

zapuszczam i dbam o włosy
odchudzam się
uczę się cienko obierać ziemniaki

Edytowane przez agusia814
Czas edycji: 2011-09-26 o 21:43
agusia814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 02:27   #96
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia814 Pokaż wiadomość
CzarnyElf Z przyjemnością poczytam Twój blog jak znajde chwilkę czasu. Jestem teraz trochę zabiegana, bo muszę w szkole szybko nadrobić sobie , żeby po tych dwóch tygodniach mieć mniej... W ta środę lecę do Chicago, a nawet nic nie mam przygotowane... Nawet nie wiem jakie ciuchy ze sobą wezmę Jak to ja : wszystko na ostatnią chwilę
Oh tak, mam nadzieję, że moje marzenie się kiedyś spełni

Mam jeszcze jedno pytanie, skoro lubisz udzielać informacji! Jak z sieciami komórkowymi w USA? Jakie są i dużo kosztują? Tzn. mam na myśli sms/połączenia itp.
A czy np. w życiu codziennym u Amerykanów często widzisz jakieś wypasione komórki czy raczej normalne?
Ja tez robie wszystko na ostatnia chwilePowodzenia w Chicago no i zdawaj relacje jak bedziesz miec czas.

Co do sieci komorkowych to najpopularniejsze to:Verizon Wireless,AT&T,Sprint i T -Mobile.
Czy duzo kosztuja to zalezy jaki masz plan-musialabys sprawdzic sobie oferty danej firmy.
Co do komorek wsrod Amerykanow to na uczelni czesto widze Iphone i Droid.Sama mam Droid 3 i polecam
Stary 2012-01-21, 19:09   #97
CzarnyElf
Zakorzenienie

Agusia
no i jak tam po pobycie w Chicago?Zorientowalas sie w szkolach itp?
Stary 2012-01-22, 10:01   #98
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Ja tez robie wszystko na ostatnia chwilePowodzenia w Chicago no i zdawaj relacje jak bedziesz miec czas.

Co do sieci komorkowych to najpopularniejsze to:Verizon Wireless,AT&T,Sprint i T -Mobile.
Czy duzo kosztuja to zalezy jaki masz plan-musialabys sprawdzic sobie oferty danej firmy.
Co do komorek wsrod Amerykanow to na uczelni czesto widze Iphone i Droid.Sama mam Droid 3 i polecam
Przypomnialo mi, odnosnie AT&T i jeszcze wowczas Cingular:
http://www.gametrailers.com/user-mov...xplained/35939 (klip po upierdliwej reklamie Final Fantasy)

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:08   #99
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Przypomnialo mi, odnosnie AT&T i jeszcze wowczas Cingular:
http://www.gametrailers.com/user-mov...xplained/35939 (klip po upierdliwej reklamie Final Fantasy)

Mam pytanie odnosnie ksiazek do ludzi ktorzy studiuja/studiowali w Usa.
Ja poprostu nie wyrabiam z cenami ksiazek tutaj.
Jakie sa sposoby aby zaoszczedzic oprocz kupowania ich troche taniej na amazon.com?
Z tego co sie zorientowalam kserowanie odpada,biblioteka tez.
Jak sobie radziliscie/radzicie?
Stary 2012-01-28, 12:14   #100
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanie odnosnie ksiazek do ludzi ktorzy studiuja/studiowali w Usa.
Ja poprostu nie wyrabiam z cenami ksiazek tutaj.
Jakie sa sposoby aby zaoszczedzic oprocz kupowania ich troche taniej na amazon.com?
Z tego co sie zorientowalam kserowanie odpada,biblioteka tez.
Jak sobie radziliscie/radzicie?
Amazon.com
Half.com
Najlepiej jesli sie mozesz dogadac z osoba prowadzaca zajecia wczesniej, czy mozna uzywac poprzedniego wydania, bo zwykle sa 80%-90% tansze niz wydanie aktualne, a material zwykle pokrywa sie idealnie. No i po zakonczeniu, od razu pchac wszystkie ksiazki, ktorych nie chcesza zatrzymac (na amazonie albo half.com); bo rok-dwa lata pozniej juz nic nie beda warte.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2012-01-28, 17:38   #101
ewka1987
Rozeznanie

mój chłopak jak może mieć jakieś starsze wydania ksiązek to najpierw przeszukuje stronę craiglist.org a dopiero potem amazon.com
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-28, 18:15   #102
CzarnyElf
Zakorzenienie

Wyrak,
Dzieki,z tymi wydaniami moze byc problem bo dotychczas kazdy profesor zyczyl sobie takie a nie inne wydanie ale zobacze co da sie zrobic
Stary 2012-01-29, 12:13   #103
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak,
Dzieki,z tymi wydaniami moze byc problem bo dotychczas kazdy profesor zyczyl sobie takie a nie inne wydanie ale zobacze co da sie zrobic
Bo oni beda sobie zyczyc - ale jesli porozmawiasz o tym, sa spore szanse, ze sie zgodza na poprzednie wydanie

Stary 2012-01-29, 20:05   #104
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bo oni beda sobie zyczyc - ale jesli porozmawiasz o tym, sa spore szanse, ze sie zgodza na poprzednie wydanie
Stary 2012-02-02, 14:09   #105
_Paulina_1989
Raczkowanie

Hej! Chciałabym zapytać się - jakie książki są najbardziej przydatne jeśli chciałabym zdawać SAT I? Poza tym, tak patrzę na kierunek, który chciałabym studiować i się zastanawiam... czy poziom np. matematyki na studiach można sobie wybierać? Podaję stronkę http://catalog.uncfsu.edu/ug/AS/CRJC...naljustice.htm
Stary 2012-02-02, 18:49   #106
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Paulina_1989 Pokaż wiadomość
Hej! Chciałabym zapytać się - jakie książki są najbardziej przydatne jeśli chciałabym zdawać SAT I? Poza tym, tak patrzę na kierunek, który chciałabym studiować i się zastanawiam... czy poziom np. matematyki na studiach można sobie wybierać? Podaję stronkę http://catalog.uncfsu.edu/ug/AS/CRJC...naljustice.htm
Na pierwsze pytanie nie znam odpowiedzi.
Co do matmy i wybierania poziomu-to ja zdawalam test z matmy i angielskiego i na podstawie testu zaczynalam matme i angielski na odpowiednim poziomie.Co do wybierania to zalezy od programu,ja obowiazkowo musze wziasc jedna klase matmy .
Stary 2012-03-28, 23:31   #107
katmat
Przyczajenie

Hej dziewczyny,

jeśli jestescie zainteresowane (a może też i są zainteresowani) studiami w USA to niedługo- 16 kwietnia - odbędą się Amerykańskie Targi Edukacyjne. Sama zastanawiam się nad wyjazdem, własnie przypadkiem trafiłam na to wydarzenie buszując po internecie w poszukiwaniu informacji.
wrzucam link dla zainteresowanych:

http://www.educationusa.pl/22/ameryk...kacyjne/40/v7/

A może ktoś już się na to wybiera??
katmat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-05, 12:55   #108
kennedy
Zakorzenienie

hyper-selective schools like Harvard and Yale, which accepted only 5.9 percent and 6.8
percent of applicants, respectively .
smart girls with really good grades and solid SAT scores, but who lack some special “hook” or positioning—for example, being a star athlete, concert pianist or first generation to go to college. They experienced a particularly tough time getting into most of the nation’s most competitive colleges. But they may enjoy a bit of peace of mind knowing everyone else did as well.

z NYmag
smart girls with really good grades and solid SAT scores, but who lack some special “hook” or positioning—for example, being a star athlete, concert pianist or first generation to go to college. They experienced a particularly tough time getting into most of the nation’s most competitive colleges. But they may enjoy a bit of peace of mind knowing everyone else did as well.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-28, 16:53   #109
Kim97
Przyczajenie

Witam , jestem tu nowa i potrzebuje pomocy. Od jakiegoś roku jestem zdecydowana na studiowanie w USA , troche juz na ten temat czytałam , ale nadal wydaje mi sie , ze nie wiem za dużo. Najbardziej chciałabym sie dowiedzieć jak to jest z tym collegem i uniwersytetem. Czy jesli pójdę najpierw do colleg'u to będę miała łatwiej na uniwerku? A może bardziej opłaca się od razu iść na unwersytet? I najważniejsze, czy jest aż tak znacząca różnica między poziomem nauczania na uniwersytetach publicznych , a prywatnych?
Kim97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-29, 19:05   #110
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kim97 Pokaż wiadomość
Witam , jestem tu nowa i potrzebuje pomocy. Od jakiegoś roku jestem zdecydowana na studiowanie w USA , troche juz na ten temat czytałam , ale nadal wydaje mi sie , ze nie wiem za dużo. Najbardziej chciałabym sie dowiedzieć jak to jest z tym collegem i uniwersytetem. Czy jesli pójdę najpierw do colleg'u to będę miała łatwiej na uniwerku? A może bardziej opłaca się od razu iść na unwersytet? I najważniejsze, czy jest aż tak znacząca różnica między poziomem nauczania na uniwersytetach publicznych , a prywatnych?
Roznica miedzy jednym a drugim to cena.Na uniwersytetach jest duzo drozej.Co do roznicy miedzy poziomem nauczania to jest to roznie.Na roznych wykladowcow mozna trafic i tu i tu .Wg mnie duzo zalezy od Ciebie.Sa ludzie ktorzy po uniwersytetach pracy nie moga znalesc i malo soba reprezentuja,a i sa tacy ktorzy po colleg'u radza sobie swietnie.
Najwazniejsze pytanie co chcesz studiowac i na jakiej zasadzie bedziesz w Usa(status) bo duzo od tego zalezy
Stary 2012-05-01, 04:35   #111
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Roznica miedzy jednym a drugim to cena.Na uniwersytetach jest duzo drozej.Co do roznicy miedzy poziomem nauczania to jest to roznie.Na roznych wykladowcow mozna trafic i tu i tu .Wg mnie duzo zalezy od Ciebie.Sa ludzie ktorzy po uniwersytetach pracy nie moga znalesc i malo soba reprezentuja,a i sa tacy ktorzy po colleg'u radza sobie swietnie.
Najwazniejsze pytanie co chcesz studiowac i na jakiej zasadzie bedziesz w Usa(status) bo duzo od tego zalezy
nie koniecznie
lista 25 najdrozszych jak widac sa

1. Sarah Lawrence College (NY) $59,170
  2. Landmark College (VT) $57,330
  3. New York University $56,787
  4. Columbia U. School of Gen. Studies (NY) $56,310
  5. Harvey Mudd College (CA) $56,268
  6. Wesleyan University (CT) $56,006
  7. Claremont McKenna College (CA) $55,865
  8. Johns Hopkins University (MD) $55,742
  9. Berklee College of Music (MA) $55,615
  10. Barnard College (NY) $55,566
  11. Bard College (NY) $55,566
  12. Vanderbilt University (TN) $55,556
  13. Trinity College (CT) $55,450
  14. University of Chicago (IL) $55,416
  15. Dartmouth College (NH) $55,365
  16. Bates Colleges (ME) $55,300
  17. Stevens Institute of Technology (NJ) $55,276
  18. Vassar College (NY) $55,135
  19. Washington University St. Louis (MO) $55,111
  20. Boston College (MA) $55,079
  21. Haverford College (PA) $55,050
  22. Pitzer College (CA) $54,988
  23. Connecticut College $54,970
  24. Bard College at Simon's Rock (MA) $54,960
  25. Bennington College (VT) $54,96
roznica taka ze universytet jest grupa colleges, a college ma poprostu kierunki
wiele universytetow panstwowych jest tansze niz nie jejden college

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 17:44   #112
Kim97
Przyczajenie

Łał , przeżyłam zaskoczeni , myślałam, że nie ważne jaki uniwersytet , prywatny , czy publiczny , ale i tak będą droższe od colleg'u. Finanse do dla mnie jedna z priorytetowych spraw więc bardzo się cieszę ( jak na razie na oku mam dużo dobrych , publicznych uniwersytetów) .
Ale najbardzij zastatanawai mnie jedna sprawa, czy jeśli pójdę napierw do collegu , a potem do uniwersytetu to będę miała tam latwiej? I czy wtedy nie będę musiała zdawać żadnych testów sprawdzających moja wiedzę?
Stary 2012-05-02, 22:18   #113
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Łał , przeżyłam zaskoczeni , myślałam, że nie ważne jaki uniwersytet , prywatny , czy publiczny , ale i tak będą droższe od colleg'u. Finanse do dla mnie jedna z priorytetowych spraw więc bardzo się cieszę ( jak na razie na oku mam dużo dobrych , publicznych uniwersytetów) .
Ale najbardzij zastatanawai mnie jedna sprawa, czy jeśli pójdę napierw do collegu , a potem do uniwersytetu to będę miała tam latwiej? I czy wtedy nie będę musiała zdawać żadnych testów sprawdzających moja wiedzę?
Czy bedziesz miala latwiej to zalezy,mozna trafic na roznych nauczycieli i tu i tu.Ja mam znajomych ktorzy poziom w colleg'u maja b wysoki.Nie ma reguly.Jezeli chodzi o college to zdaje sie test sprawdzajacy wiedze z matematyki i angielskiego.Na uniwersytetach zazwyczaj wymagaja Toefl,sat itp .Duzo zalezy od statusu.
Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
nie koniecznie
lista 25 najdrozszych jak widac sa

1. Sarah Lawrence College (NY) $59,170
  2. Landmark College (VT) $57,330
  3. New York University $56,787
  4. Columbia U. School of Gen. Studies (NY) $56,310
  5. Harvey Mudd College (CA) $56,268
  6. Wesleyan University (CT) $56,006
  7. Claremont McKenna College (CA) $55,865
  8. Johns Hopkins University (MD) $55,742
  9. Berklee College of Music (MA) $55,615
  10. Barnard College (NY) $55,566
  11. Bard College (NY) $55,566
  12. Vanderbilt University (TN) $55,556
  13. Trinity College (CT) $55,450
  14. University of Chicago (IL) $55,416
  15. Dartmouth College (NH) $55,365
  16. Bates Colleges (ME) $55,300
  17. Stevens Institute of Technology (NJ) $55,276
  18. Vassar College (NY) $55,135
  19. Washington University St. Louis (MO) $55,111
  20. Boston College (MA) $55,079
  21. Haverford College (PA) $55,050
  22. Pitzer College (CA) $54,988
  23. Connecticut College $54,970
  24. Bard College at Simon's Rock (MA) $54,960
  25. Bennington College (VT) $54,96
roznica taka ze universytet jest grupa colleges, a college ma poprostu kierunki
wiele universytetow panstwowych jest tansze niz nie jejden college
Ciekawe informacje.
Stary 2012-05-03, 20:31   #114
Kim97
Przyczajenie

Na TOEFL i SAT jestem już przygotowana , mam przykładowe testy i myślę , ze jeśli poćwiczę przez te kilka lat , które mi zostały do studiów jakoś sb na nich poradzę. Ostatnio też mój tata wpadł na pomysł , ze mogłabym się skontaktować z uczelnią , na którą będę chciała iść, muszę najpierw wybrać , a mam wielki dylemat , i poprosić o wykaz książek jaki mają studenci na wydziale, na który chce iść i inne przydatne informacje, ale nie wiem , czy będzie szansa , żeby ktoś mi ich udzielił , nawet jeśli powiem im , że jestem zdecydowana na ich uniwersytet. Co o tym myślicie? Wiem ,że jeśli byłaby taka możliwość to nie tylko mogłabym już się trochę przygotować na studia , ale i pod szlifować język.
Stary 2012-05-04, 00:36   #115
katerina_23
Raczkowanie

Wiem przepraszam z góry to nie o tym wątek ale nie znalazłam odpowiedniego :/ a tu ktoś powinien się na tym znać
Prosze powiedzcie mi co to znaczy : Once men have tasted Caviar,
it baffles me how they settle for catfish.

Szukam już półtorej godziny i nic plz
katerina_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-04, 23:01   #116
Kim97
Przyczajenie

Nie jestem pewna czy to tak ale może : człowiek raz spróbował kariowu i już zaszufladkował suma...
Stary 2012-05-05, 02:18   #117
Asiunia1990
Przyczajenie

Hej
Ja osobiscie uwazam ze studia w USA to swietna sprawa. Sama skonczylam liceum w Polsce i zdecydowalam sie na studia w USA. Najpierw poszlam na community college gdzie dostalam associate degree. Obecnie studiuje na stanowym uniwersytecie w New Jersey. Koncze trzeci rok i wlasnie dostalam swoja pierwsza prace zwiazana z kierunkiem mooch studiow. Dlatego uwazam ze jezeli ktos czuje sie na silach to powinien sprobowac. Jezeli macie pytania to pytajcie smialo
Asiunia1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 17:22   #118
Kim97
Przyczajenie

Bardzo chciałabym , abyś wypowiedziała się na temat mojego przedostatniego postu o skontaktowanie się z uczelnią i uzyskanie wykazu książek. Chciałabym wiedzieć czy w ogóle jest to możliwe , bardzo mi zależy na studiach w USA i chciałbym się już teraz zacząć przygotowywać.
Stary 2012-05-05, 17:57   #119
CzarnyElf
Zakorzenienie

Problem z ksiazkami moze byc taki ze niewiem czy zdobedziesz dokladna liste ksiazek z bardzo duzym wyprzedzeniem.Czasami dopiero kilka tygodni przed rozpoczeciem semestru wiadomo jakie beda ksiazki/material.Ja zaczynam kolejny semester pod koniec sierpnia a ksiazki dopiero beda dostepne pewnie tydzien przed rozpoczeciem semestru.Lista moze sie zmienic,ksiazki sie moga zmienic i co semestr byc inne.Chyba ze zapytasz sie studentow zeszlorocznych i przygotowywac sie bedziesz ze starych ksiazek z nadzieja ze w nastepnym roku wykaz bedzie taki sam.Czasami profesorowie w ostatniej chwili zmieniaja wykaz wymaganych ksiazek.Wez tez po uwage ze ksiazki tu sa b drogie.Ja na Twoim miejscu zaczelabym czytac duzo literatury fachowej(online)zwiazanej z Twoim kierunkiem studiow.Co chcesz studiowac?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Dobrze jest poczytac ksiazki o tematyce poradnika dla studentow 1 roku,duzo informacji jak wygladaja i dzialaja studia w USA:
http://www.amazon.com/The-Freshman-5.../dp/B0047O2D28
Stary 2012-05-05, 18:08   #120
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo chciałabym , abyś wypowiedziała się na temat mojego przedostatniego postu o skontaktowanie się z uczelnią i uzyskanie wykazu książek. Chciałabym wiedzieć czy w ogóle jest to możliwe , bardzo mi zależy na studiach w USA i chciałbym się już teraz zacząć przygotowywać.
zla kolejnosc. najpierw wybierz szkole do ktorej chcesz aplikowac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości