|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Studia w USA
Nie wiem czy się orientujecie <ja nie i dlatego pytam
> , ile kosztują studia prawnicze w USA ? (jeśli macie jakiekolwiek info. na ten temat to odrazu piszcie )
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanie - nie chodzi mi o studia w USA, ale nie wiem, gdzie mogłabym o to zapytać... Chciałabym się dowiedzieć od dziewczyn mieszkających w Stanach - znacie firmę amika? Chodzi mi o producenta prostownic i lokówek. Kojarzycie? Jeśli tak, to co o niej słyszałyście - dobra, zła? A może macie jakieś swoje doświadczenia? Za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
wystarczy wejść na stronę interesującej cię uczelni i sprawdzić.
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
CzarnyElf Z przyjemnością poczytam Twój blog jak znajde chwilkę czasu. Jestem teraz trochę zabiegana, bo muszę w szkole szybko nadrobić sobie , żeby po tych dwóch tygodniach mieć mniej... W ta środę lecę do Chicago, a nawet nic nie mam przygotowane... Nawet nie wiem jakie ciuchy ze sobą wezmę
![]() Jak to ja : wszystko na ostatnią chwilę![]() Oh tak, mam nadzieję, że moje marzenie się kiedyś spełni ![]() Mam jeszcze jedno pytanie, skoro lubisz udzielać informacji! Jak z sieciami komórkowymi w USA? Jakie są i dużo kosztują? Tzn. mam na myśli sms/połączenia itp. A czy np. w życiu codziennym u Amerykanów często widzisz jakieś wypasione komórki czy raczej normalne?
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2011-09-26 o 21:43 |
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w Chicago no i zdawaj relacje jak bedziesz miec czas.Co do sieci komorkowych to najpopularniejsze to:Verizon Wireless,AT&T,Sprint i T -Mobile. Czy duzo kosztuja to zalezy jaki masz plan-musialabys sprawdzic sobie oferty danej firmy. Co do komorek wsrod Amerykanow to na uczelni czesto widze Iphone i Droid.Sama mam Droid 3 i polecam
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia
no i jak tam po pobycie w Chicago?Zorientowalas sie w szkolach itp? |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.gametrailers.com/user-mov...xplained/35939 (klip po upierdliwej reklamie Final Fantasy)
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie odnosnie ksiazek do ludzi ktorzy studiuja/studiowali w Usa. Ja poprostu nie wyrabiam z cenami ksiazek tutaj. Jakie sa sposoby aby zaoszczedzic oprocz kupowania ich troche taniej na amazon.com? Z tego co sie zorientowalam kserowanie odpada,biblioteka tez. Jak sobie radziliscie/radzicie? |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Half.com Najlepiej jesli sie mozesz dogadac z osoba prowadzaca zajecia wczesniej, czy mozna uzywac poprzedniego wydania, bo zwykle sa 80%-90% tansze niz wydanie aktualne, a material zwykle pokrywa sie idealnie. No i po zakonczeniu, od razu pchac wszystkie ksiazki, ktorych nie chcesza zatrzymac (na amazonie albo half.com); bo rok-dwa lata pozniej juz nic nie beda warte.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
mój chłopak jak może mieć jakieś starsze wydania ksiązek to najpierw przeszukuje stronę craiglist.org a dopiero potem amazon.com
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrak,
Dzieki,z tymi wydaniami moze byc problem bo dotychczas kazdy profesor zyczyl sobie takie a nie inne wydanie ale zobacze co da sie zrobic
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Chciałabym zapytać się - jakie książki są najbardziej przydatne jeśli chciałabym zdawać SAT I? Poza tym, tak patrzę na kierunek, który chciałabym studiować i się zastanawiam... czy poziom np. matematyki na studiach można sobie wybierać? Podaję stronkę http://catalog.uncfsu.edu/ug/AS/CRJC...naljustice.htm
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do matmy i wybierania poziomu-to ja zdawalam test z matmy i angielskiego i na podstawie testu zaczynalam matme i angielski na odpowiednim poziomie.Co do wybierania to zalezy od programu,ja obowiazkowo musze wziasc jedna klase matmy . |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
jeśli jestescie zainteresowane (a może też i są zainteresowani) studiami w USA to niedługo- 16 kwietnia - odbędą się Amerykańskie Targi Edukacyjne. Sama zastanawiam się nad wyjazdem, własnie przypadkiem trafiłam na to wydarzenie buszując po internecie w poszukiwaniu informacji. wrzucam link dla zainteresowanych: http://www.educationusa.pl/22/ameryk...kacyjne/40/v7/ A może ktoś już się na to wybiera?? |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
hyper-selective schools like Harvard and Yale, which accepted only 5.9 percent and 6.8
percent of applicants, respectively . smart girls with really good grades and solid SAT scores, but who lack some special “hook” or positioning—for example, being a star athlete, concert pianist or first generation to go to college. They experienced a particularly tough time getting into most of the nation’s most competitive colleges. But they may enjoy a bit of peace of mind knowing everyone else did as well. z NYmag smart girls with really good grades and solid SAT scores, but who lack some special “hook” or positioning—for example, being a star athlete, concert pianist or first generation to go to college. They experienced a particularly tough time getting into most of the nation’s most competitive colleges. But they may enjoy a bit of peace of mind knowing everyone else did as well.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Witam , jestem tu nowa i potrzebuje pomocy. Od jakiegoś roku jestem zdecydowana na studiowanie w USA , troche juz na ten temat czytałam , ale nadal wydaje mi sie , ze nie wiem za dużo. Najbardziej chciałabym sie dowiedzieć jak to jest z tym collegem i uniwersytetem. Czy jesli pójdę najpierw do colleg'u to będę miała łatwiej na uniwerku? A może bardziej opłaca się od razu iść na unwersytet? I najważniejsze, czy jest aż tak znacząca różnica między poziomem nauczania na uniwersytetach publicznych , a prywatnych?
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwazniejsze pytanie co chcesz studiowac i na jakiej zasadzie bedziesz w Usa(status) bo duzo od tego zalezy
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lista 25 najdrozszych jak widac sa
wiele universytetow panstwowych jest tansze niz nie jejden college |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Łał , przeżyłam zaskoczeni , myślałam, że nie ważne jaki uniwersytet , prywatny , czy publiczny , ale i tak będą droższe od colleg'u. Finanse do dla mnie jedna z priorytetowych spraw więc bardzo się cieszę ( jak na razie na oku mam dużo dobrych , publicznych uniwersytetów) .
Ale najbardzij zastatanawai mnie jedna sprawa, czy jeśli pójdę napierw do collegu , a potem do uniwersytetu to będę miała tam latwiej? I czy wtedy nie będę musiała zdawać żadnych testów sprawdzających moja wiedzę? |
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Na TOEFL i SAT jestem już przygotowana , mam przykładowe testy i myślę , ze jeśli poćwiczę przez te kilka lat , które mi zostały do studiów jakoś sb na nich poradzę. Ostatnio też mój tata wpadł na pomysł , ze mogłabym się skontaktować z uczelnią , na którą będę chciała iść, muszę najpierw wybrać , a mam wielki dylemat , i poprosić o wykaz książek jaki mają studenci na wydziale, na który chce iść i inne przydatne informacje, ale nie wiem , czy będzie szansa , żeby ktoś mi ich udzielił , nawet jeśli powiem im , że jestem zdecydowana na ich uniwersytet. Co o tym myślicie? Wiem ,że jeśli byłaby taka możliwość to nie tylko mogłabym już się trochę przygotować na studia , ale i pod szlifować język.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Wiem przepraszam z góry to nie o tym wątek ale nie znalazłam odpowiedniego :/ a tu ktoś powinien się na tym znać
Prosze powiedzcie mi co to znaczy : Once men have tasted Caviar, it baffles me how they settle for catfish. Szukam już półtorej godziny i nic plz
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Nie jestem pewna czy to tak ale może : człowiek raz spróbował kariowu i już zaszufladkował suma...
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Ja osobiscie uwazam ze studia w USA to swietna sprawa. Sama skonczylam liceum w Polsce i zdecydowalam sie na studia w USA. Najpierw poszlam na community college gdzie dostalam associate degree. Obecnie studiuje na stanowym uniwersytecie w New Jersey. Koncze trzeci rok i wlasnie dostalam swoja pierwsza prace zwiazana z kierunkiem mooch studiow. Dlatego uwazam ze jezeli ktos czuje sie na silach to powinien sprobowac. Jezeli macie pytania to pytajcie smialo |
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo chciałabym , abyś wypowiedziała się na temat mojego przedostatniego postu o skontaktowanie się z uczelnią i uzyskanie wykazu książek. Chciałabym wiedzieć czy w ogóle jest to możliwe , bardzo mi zależy na studiach w USA i chciałbym się już teraz zacząć przygotowywać.
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Problem z ksiazkami moze byc taki ze niewiem czy zdobedziesz dokladna liste ksiazek z bardzo duzym wyprzedzeniem.Czasami dopiero kilka tygodni przed rozpoczeciem semestru wiadomo jakie beda ksiazki/material.Ja zaczynam kolejny semester pod koniec sierpnia a ksiazki dopiero beda dostepne pewnie tydzien przed rozpoczeciem semestru.Lista moze sie zmienic,ksiazki sie moga zmienic i co semestr byc inne.Chyba ze zapytasz sie studentow zeszlorocznych i przygotowywac sie bedziesz ze starych ksiazek z nadzieja ze w nastepnym roku wykaz bedzie taki sam.Czasami profesorowie w ostatniej chwili zmieniaja wykaz wymaganych ksiazek.Wez tez po uwage ze ksiazki tu sa b drogie.Ja na Twoim miejscu zaczelabym czytac duzo literatury fachowej(online)zwiazanej z Twoim kierunkiem studiow.Co chcesz studiowac?
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Dobrze jest poczytac ksiazki o tematyce poradnika dla studentow 1 roku,duzo informacji jak wygladaja i dzialaja studia w USA: http://www.amazon.com/The-Freshman-5.../dp/B0047O2D28 |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

> , ile kosztują studia prawnicze w USA ? (jeśli macie jakiekolwiek info. na ten temat to odrazu piszcie )

Haters Gonna Hate
plz