|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
My do Gdańska
![]() Cytat:
Myślałam po cichu , że może jakieś last minute upolujemy, ale właśnie T w czerwcu są masakryczne![]() Jak coś wymyślisz daj znać ![]() *** Hej, faaajnie jest, bo ciepełko ![]() Wczoraj grill do wieczora, dzisiaj od rana rower . Nie wiem, co z przedszkolem, bo niby listy są, ale nie wywieszone, bo burmistrz jeszcze nie zatwierdził ![]() Kupiłam w Rossmanie sorajke 45-super ![]() I tydzień wolny...
|
|
#3452 |
|
Wtajemniczenie
|
Unholy tobie również dobrej zabawy
![]() P4W moze jednak uda sie Wam zorganizować fajne wakacje, nie koniecznie w Turcji ![]() Angy taaa jasne, do Gdańska mamy tylko jakieś 650 km a do Warszawy 80 W czwartek jedziemy do Białowiezy, pokazać Alanowi żubry![]() Ależ ciepłoooo, juupii. Prawie cąły dzień na dworze dziś. Poza tym ćwiczę jazdę autem, co chwilę gdzieś jeździmy i tak dziś np. Alan odwiedził koleżankę Oliwkę ![]() Dobranoc
|
#3453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez bym się wkurzała ![]() a co do Werki to mam nadzieję że dzisiejsza nocka lepsza będzie ![]() dużo zdrówka dla niej Cytat:
![]() *** kupiłam sobie polaroidy w VE ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- aaaa we wtorek mykamy do Holandii ![]() aż sie boje ![]() a jutro na wszelki wypadek jeszcze testa zrobię... bo @ nadal brak....---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Dobranoc
|
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
no faktycznie
aż sprawdziłam na mapie jak w morde strzelił 400 km ![]() Co będziecie robićw Holandii? Autem jedziecie? A czemu się boisz?
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki kochane
aga, bałam się drogi a teraz doszły jeszcze nowe okoliczności... no więc hmmmm zrobiłam test dziś rano i 2 kreski jestem jeszcze w szoku, muszę dojść do siebie... no i jeszcze apropo Holandii, niewiem czy jechac
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie mialam przeczucie
|
|
#3457 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
odchodzi dziewczyna...i wiadomo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dlaczego Cię to dziwi? O to właśnie chodzi że jest za dużo dzieci i dużo z nich spełnia warunki a się nie dostaje U mnie miasto ma stronę internetową dotyczącą tylko naboru do przeszkoli (na niej trzeba było wypełniać zgłoszenie) i tam jest lista przedszkoli gdzie są jeszcze miejsca...nie ma czegoś takiego u Was?Moja Sąsiadki córka też się nie dostała, chciała tam gdzie my (byłoby mi to na rękę )...okazało się że kilkoro dzieci od razu odpadło i między kilkoma robili losowanie...które się dostanie a które przeniosą do innego sąsiadki przenieśli do przedszkola obok na osiedlu Cytat:
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
maju,gratuluje po stokroć
Taka okazja aż zabrałam głos ![]() wpaDAM,CZYTAM I WYPADAM,Ups caps-sorx wszystko ok u nas,pogoda śliczna co sprzyja długiemu siedzeniu na powietrzu Teraz przez długi weekend L ma wolne od przedszkola.Mąż też ma wolne i jest fajnie ![]() Mamy nową,dziką lokatorkę L z tatą na spacerze złapali żabkę karmią ją robakami i muchami dziś muszę ją namówić że musi wrócić do stawu. Blanka skończyła pół roku,jak ten czas leci....szok dziś urodzinki teścia.Będzie najazd...ale jestem gotowa.Dakłaz gotowy,kruche ciastka etc, i kolacją też ich ugoszczę a co!!!!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ci dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
GRATULACJE ![]() ![]() jedź...wypoczniesz Dzień dobry My cały week na działce...pięknie było...wszystkie zabawki w ruchu, piaskownica, zjeżdżalnia, huśtawka, hamak, rower, nawet jeździk, konewki, kreda, farby...no wszystko co jest to było w ruchu...dzis mała przerwa na przedszkole i pracę...a jutro dalej wolne ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Kat a może wspólne ZOOOOOO? tak dla tradycji
|
|
#3460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() naprawdę? ![]() Cytat:
![]() i ![]() a ja w murach zimnych brrrr siedze, lodówę mam w pracy :/ a gdzie tą żabke trzymacie? faktycznie zleciało ![]() Cytat:
![]() zaczyna to do mnie docierać zawsze się zastanawiałam jak to jest zobaczyć 2 kreski ![]() właśnie potrzebuje argumentów żeby jechac bo się boję trochę, bo to daleko ale pomyślałam że duphaston będę brac ![]() ja jeszcze jutro do pracy ide i wieczorkiem mamy jechac
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprzednio nie robiłaś testu? masz może jakiegoś lekarza z którym mogłabyś to przegadać? czy to bezpieczne...albo Nasza Mariolka może doradzi ![]() Ryzykować nie warto...ale jeśli ryzyka nie ma to jedz odpocząć
|
|
#3462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdarłam go z łóżka przed 6-ta bo byłam w cięzkim szoku ![]() robiłam ale 2x nic nie pokazał ![]() właśnie Mariolka, doradzisz? ![]() ![]() w tym momencie myśłimy jechac najpierw do Wrocławia, tam się kimnąc i dopiero w nocy ze srody na czwartek jechac dalej
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Mayaszko, ale ja nie chce brac odpowiedzialnosci za twoj wyjazd
Kobiety ciezarne prowadza normalne zycie, podrozuja (ostatnia mialam taka, ktora w drugim miesiacu jechala na Alaske ), jezdza na rowerze, plywaja, uprawiaja inny sport. Moze sie nie stac nic mimo wszystkich aktywnosci, a mozna poronic w drodze do pracy caly czas bardzo uwazajac na siebie. Z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwskazan aby podrozowac, w koncu Holandia to nie koniec swiata, ale nie wiem, czy ten wyjazd sprawi ci radosc i odpoczniesz, czy bedziesz sie zamartwiac "co by bylo gdyby" i stresowac. Odpoczynek i relaks sa jak najbardziej zalecane, stres i zamartwianie sie - nie.Wiem, ze ta ciaza to dla ciebie skarb, wiec sama musisz podjac decyzje.
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajną pobudkę mu zrobiłaś![]() a od czego to zależy? ![]() Cytat:
![]() ale tu dzisiaj puuuuusto....i chyba tak bedzie przez cały tydzień
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Maju, serdeczne gratulacje ![]() *** My się w końcu doczekaliśmy przedstawienia w teatrze, było super, Kubie się baaardzo podobało ![]() Dziewczyny, gdzie kupowałyście pościel (wypełnienia i poszewki) przy zmianie łóżek? I jakiej wielkości? Zdecydowaliśmy się na łóżko z IKEI i teraz rozglądam się za pościelą
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo super ![]() Ja nie pomogę za dużo...wypełnienie tzn. kołdrę (bo poduszki nadal nie używamy ) miałam wcześniej kupioną, normalnej wielkości, muszę dokładnie zmierzyć i napiszę Ci z domu ...pościele tej samej wielkości też wcześniej kupione lub dostane![]() Za wiele nie pomogłam...ale sprawdzę w domu W ikeii jest przepiękna pościel dla chłopaków
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam te pościele, ale kołdra 150x200 cm na łóżko 70x160 cm wydaje mi się za duża, mam taką na nasze łóżko
|
|
|
#3468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko Ty umiesz doradzic, a ja nie mam kogo zapytać dziś :/ a co myślisz o duphastonie? poprzednio brałam, krzywdy sobie tym nie zrobię a i tak pewnie by mi przepisał Cytat:
![]() a co? test? poprzednim razem 2x pokazał że nie jestem a byłam ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() zaraz poszukam
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daleka tez jestem od doradzania w sprawie lekow, bo to dzialka lekarza. Nie gniewaj sie na mnie prosze, ale nie moge i juz. Jakis telefon moglabys chociaz wykonac?
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam właśnie raczej duże - dorosłe...więc tym bardziej jestem do Cytat:
![]() te testy do dupy są jak widać...choć u mnie dwie krechy były baaaardzo widoczne ![]() Jola jesteś?
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
No to wysławiaj się precyzyjnie
![]()
|
|
#3474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w międzyczasie zadzwoniłam do mojej poradni K, żeby dowiedzieć się o wyniki cytologii i rozmawiałam z babeczka (moją ulubioną) ona również nie widzi żadnych medycznych przeciwskazań, pryzpomniałam jej moją sytuację z poprzednim porodem i zapytałam o duphaston i powiedziała zebym brała i tylko żeby nie jechać non stop i że wszytko powinno być dobrze ![]() Cytat:
![]() *** Jola, nie mogę znaleźć dokładnie tych co mam, ja brałam 3-el z ochraniaczem jeszcze bo to rok temu było
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OK, na pewno ochraniacza nie potrzebuję
|
|
|
#3476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oł jeeea GRATULACJE Ja pewnie bym pojechała, ale na Twoim miejscu to niewiem. Cytat:
![]() Pierwsze zwierzątko Laury, a Ty chcesz je eksmitowac ?? Alan też zbiera, ale na szczęście biedronkiFajna taka rodzinna sielanka Cały czas siedzimy na dworzu- Alan opalony a ja biała jak mąka
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, a propos opalania, jakie macie kremy z filtrem dla dzieci? Bo ja nie chcę, żeby Kuba był opalony
|
|
#3478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.sklep.dax.com.pl/produkt/...na-slonce-spf/
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja będę szukałam raczej w aptecznych, w zeszłym roku miałam Antheliosa LRP i Kuba wcale się nie opalił, tylko cena - 6 dych za 150 ml
|
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ***** Nie wiem czy już była o tym mowa. Co polecacie do opalania? Tzn. nie typowego leżenia placekiem na materacu. Chciałabym się ładnie opalić, a nie spalić
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

i na dzieci 3-letnie praktycznie minimalna zniżka, więc nie uśmiecha mi się płacić prawie całej stawki za dziecko 
Myślałam po cichu
, że może jakieś last minute upolujemy, ale właśnie T w czerwcu są masakryczne

np. Bebilon. Jak to mleko się podgrzewa? w garnku normalnie czy tylko w podgrzewaczu czy jak? można na nim owsiankę ugotować?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

oł jeeea GRATULACJE