Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-29, 20:53   #1801
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

jestem
no zapakowałam siebie męża i Marcela w uwaga uwaga : jedną torbę
oczywiście mówie o ubraniach hehehe
pozostałe rzeczy jak pamki , kosmetyki jedzenie i wiele wiele innych są w reklamówkach, koce biore luzem-tak bedzie sie lepiej ładowac do auta niz wszystko wrzucic tylko w torby, musiałam meżowi tłumaczyć ze lepiej poupychać małe rzeczy w wolne przestrzenie niz większe próbowac włożyc na siłe sasasa
oczywiście najwiecej rzeczy ma młody

co do podrózy to u nas na szczescie ze 3 godzinki, zrobimy pare postoi i bedzie git sasasa

Małgoś i jak tam w tym ustroniu?
co do upadku Stefcia to pewnie sie ładnei wystraszyłaś, nie dziwie sie ze teraz wolisz kłaść go w podróży w łożeczku, nasz na szczescie nie jest taki ruchliwy wiec bedzi espał z nami
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 20:55   #1802
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Asia moje uznanie za tą jedną torbę
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 20:59   #1803
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Asia moje uznanie za tą jedną torbę
ciężko było, ale co tam , jak ja zamykaliśmy to czułam si ejak na tych filmach co jeden siedzi na walizce a drugi zamyka
za to toreb, torebek z pierdołkami mamy dużo
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-29, 21:01   #1804
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ciężko było, ale co tam , jak ja zamykaliśmy to czułam si ejak na tych filmach co jeden siedzi na walizce a drugi zamyka
za to toreb, torebek z pierdołkami mamy dużo
no nie ma lekko, co?! ja nie wiem jak my się w lipcu na dwa tygodnie w walizkę do samolotu spakujemy. Ale pocieszam się myślą, że letnie ubrania mniej ważą i mniej miejsca zajmują
Stary 2012-04-29, 21:52   #1805
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jestem
no zapakowałam siebie męża i Marcela w uwaga uwaga : jedną torbę
oczywiście mówie o ubraniach hehehe
pozostałe rzeczy jak pamki , kosmetyki jedzenie i wiele wiele innych są w reklamówkach, koce biore luzem-tak bedzie sie lepiej ładowac do auta niz wszystko wrzucic tylko w torby, musiałam meżowi tłumaczyć ze lepiej poupychać małe rzeczy w wolne przestrzenie niz większe próbowac włożyc na siłe sasasa
oczywiście najwiecej rzeczy ma młody
to daj nam przepis, jak spakować trzy osoby do jednej torby...jak to sama zawsze brałam wielgachną torbę, a tu proszęno to udanego jeszcze raz

mykam już..slodkich i kolorowych.udanego poniedziałku
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:45   #1806
archinta
Zakorzenienie

Po wczorajszym wypadzie na działkę na grilla na 100% postanowione,ze trzeba kupić łatwo składający się wózeczek do szybkiego przemieszczania- jakąś parasolkę. Tylko cholipka- czemu te co mi się podobają są takie drogie Chciałabym coś poniżej 1000zł kupić

Wczo była taki upał ,ze dziecię me w samy krótkim bodziaku pomykało- nawet zal mi było kapelusik p/słoneczny ubierać na tę zgrzaną główkę
A jak maluchy Wasze śpią w nocy? Ja ubrałam małemu bodziaka z dł rękawem (zastanawiałam się co prawda nad krótkim) i przykryłam kocyczkiem- kołderka służyła mu za podnóżek

Cotka- i jak , i jak , i jak?????????????????????? ???

AA2- udanego wypadu

Zosieńka z kotem-

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

Zo nauczyła się uniwersalnego stwierdzenia: Oj, nie!

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
zrobiłam dziś młodej kisielek i jak jej go dawałam to ta postanowiła doskonalić swoją sztukę mówienia "bul" i plucia z pełnymi ustami

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Wogóle wam nie pisałam. Stefan spadł z łóżka u dziadkow Spał jak kamień. Wyszłam "TYLKO" do wc. I nagle słysze łup i płacz...Matko jak ja gnalam do niego A najlepsze jest to, że był obłożony poduszkami. Musial się obudzić, obrócić na brzuszek i przeraczkować..Szczęscie, że spadł z tymi poduszkami. Ma otarcie czerwone kolo lewego oka. Nie płakał mocno. Chyba bardziej się przestraszył. Za to ja wyłam jak glupia, aż mnie matka moja uspakajała. Nogi i ręce to mi się trzęsły jeszcze długo.
Rany też się tego boję bo moja zaraza oduczyła sie spać w łóżeczku przez te ząbki i śpi na moim obłożony właśnie poduchami- jeszcze nie raczkuje no ale turla się, podpełzuje itp.

Indygo kiedyś pisała jakie łóżeczko kupiła- jakieś nie drogie i była bardzo zadowolona- chyba bardziej niż ja z mojego- które może mega drogie nie było ale droższe od tego co ona wzięła

Ja mam TAKIE uważam,że fajne tylko przewijak jest do

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-04-30 o 08:46
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:22   #1807
minio1984
Zadomowienie

Hej

My całe dnie na dworzu, więc czasu brak nawet na chwilkę żeby się odezwać
Ale taki plus, że dziecko mi się dotlenia i tylko 2 razy się budzi w nocy Oby mu tak zostało

U nas też upały afrykańskie Adanio w samym rampersie pomykał cały dzień, dziś też go tak ubiorę. Ale muszę na szybkiego do ulubionego ciuchacza poleciec i dokupić parę letnich ciuszków

Archi jak go wczoraj ubrałam na noc właśnie w rampersa też i przykryłam cieniutkim kocykiem i tak był cieplutki, ale nie spocony, teraz tez tak śpi

Aguś tylko o jeden dzień pospieszyłaś życzonka, ale dziękujemy bardzo
Małgosia ucałuj Stefcia biedaczka. Na pewno się bardziej wystraszył

Adanio też zaliczył niestety upadek, posadziłam go na macie i się bawił, a obok matka durna nie sprzątneła deski do prasowania i na chwilę się odwróciłam i akurat się gibnął i uderzył główką o tą deskę, ale na szczęście też się bardziej wystraszył niż bolało na szczęście

I również sto lat dla Kai za 8 m i dla Stefcia za 7m

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 09:32   #1808
mama zosi
Zakorzenienie

Halo
Pospałyśmy sobie do 10 i teraz na jakieś zakupy trzeba by się wybrać Tylko dlaczego jest tak gorąco już ?!

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Sto lat dla Kai, Adasia i Stefcia
Stary 2012-04-30, 10:00   #1809
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Halo
Pospałyśmy sobie do 10 i teraz na jakieś zakupy trzeba by się wybrać Tylko dlaczego jest tak gorąco już ?!

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Dziękujemy
No u nas też gorąco, w domu jest nawet chłodniej i na razie się nie ruszamy z domu, wyjdziemy po południu jak nie będzie taki skwar
MamoZo miałam pytac ile razy smarowałaś Zosi buźkę tym Cutibazą?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-30, 10:13   #1810
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Hej. Melduję się po chrzecie. Mimo, że ciasno i na pełnym zmęczeniu to jakoś przezyliśmy. Do kościoła ledwo doszłam ( założone nowe buty) w drodze powykrzywiałam fleki i jak stałam w kościele to cała noga mi latała hahah później wracałam w rajstopach ale co tam . W każdym razie Filip dostał pluszaka który zajmuje pół pokoju i ogólnie nie było tak źle W każdym razie uff, że to za mną Wczoraj jak padłam o 19 to spałam do 9 A zaraz spacer w spacerówce.

Wyobrażacie sobie, że pierwsze karnięcie spacerówką przeżył z Teściówką, zła jestem na tż jak cholerka wiem wiem, śmieszne to, ale przecież to kolejne ważne wydarzenie!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 10:19   #1811
mama zosi
Zakorzenienie

Minio dwa razy dziennie, rano i wieczorem.

Cotka, to super że nie było tak źle! A Tż to wiesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 10:31   #1812
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Fajnie z tym noclegiem w połowie trasy.
Bo mam schize, że będzie miał niewygodnie i plecy go bedą boleć.

A jechaliście na dzień?
Może ciśnienie nie halo Czasem są takimi śpiochami
Oby spała do...rana
A czym to handlujesz?
Kochana my mieliśmy ruszać koło 4 a zeszło nam do 6 rano, dojazd na miejsce koło 20 powrót tak samo wyszedł.

No i dzień nam się zaczął o 3 w nocy wiedziałam żądam pokojowego nobla dla wynalazcy ekspresu do kawy

A na all wrzuciłam kilka kosmetyków z Yves Rocher, moja teściowa kupuje tego tony a potem nawet nie rozpakowuje tylko mi daje. Ja mam już tyle perfum że chyba małej je w spadku zapiszę bo życia mi nie starczy na wykorzystanie jak jesteście zainteresowane to na priv moge nicka z all podać. Licytacje są na 2 tygodnie i widzę że już mają sporo obserwacji

A tym czasem śmigamy na spacerek =)

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 10:54   #1813
minio1984
Zadomowienie

MamoZo dzięki
Cotka super że juz po chrzcinach, macie już z głowy, A na tz bo bym się mega wkur..., ja do tej pory nie daje teściówce prowadzić wózka, a co dopiero pierwszy raz spacerówką
a poka pluszaka

Irmith współczuję nocki, w takiej sprawie kawa to podstawa

Adanio coś maruderek, chyba te upały go męczą, tak jak i mnie zresztą, i jeszcze pod oknem koszą trawę i hałas taki że wytrzymać się nie da

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-30, 11:06   #1814
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kochana my mieliśmy ruszać koło 4 a zeszło nam do 6 rano, dojazd na miejsce koło 20 powrót tak samo wyszedł.

No i dzień nam się zaczął o 3 w nocy wiedziałam żądam pokojowego nobla dla wynalazcy ekspresu do kawy

A na all wrzuciłam kilka kosmetyków z Yves Rocher, moja teściowa kupuje tego tony a potem nawet nie rozpakowuje tylko mi daje. Ja mam już tyle perfum że chyba małej je w spadku zapiszę bo życia mi nie starczy na wykorzystanie jak jesteście zainteresowane to na priv moge nicka z all podać. Licytacje są na 2 tygodnie i widzę że już mają sporo obserwacji

A tym czasem śmigamy na spacerek =)
współczuje nocy kawa rządzi

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Adanio coś maruderek, chyba te upały go męczą, tak jak i mnie zresztą, i jeszcze pod oknem koszą trawę i hałas taki że wytrzymać się nie da
Zo w ciągu dnia jeszcze jakoś funkcjonuje przy tej pogodzie (śpi zdecydowanie więcej), ale za to wieczorem robi się marudna strasznie

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Z ostatniej chwili: Zośka opracowała autorski sposób raczkowania - skacze jak zajączek
Stary 2012-04-30, 11:26   #1815
cotynato
Zakorzenienie

Co do pluszaka to nie jest aż tak duży jakby się mogło zdawać po opisie, ale lekko mnie zdziwił ten prezent biorą pod uwagę fakt, że oni wiedzą jak my aktualnie żyjemy i funkcjonujemy... Normalnie gdzieś go wyniesiemy. Może do teściówki czy coś.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

I jak? Przy takim prawie skwarze ubieracie krótki rękaw czy dalej ostrożnie długi? Ja to bym już rozebrała i w samym bodziaku zostawiła bo sama tak bym chodziła chętnie, ale chyba przeginka nie?

Wymianka.
Stary 2012-04-30, 11:36   #1816
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej Martuni
Tobie również udanego weekenduodpoczywajcie ile wlezie

ja też dziś kupiłam parasolke, bo chciałam mieć na ten wyjazd, żeby młodego słońce nie raziło a fotelik nie wiem. od tych spraw jest mąz i on studiuje 1000 razy , szuka, sprawdza, więc jak stwierdzi że oki to bierzemy ale coś wczoraj mówił że bierzemy bo to ferrari a on wielki fan formuły1

a takiej to dobrze se poleniuchuje
i jak, kupiliście?
my byliśmy w netto po 9 i był tylo jeden, nie wiem czy ostatni czy tylko jeden wystawili, ale kupiliśmy i już tron zamontowany w samochodzie
Cytat:
Poka te pianki
Mnie się ten fotelik podoba. Wygląda solidnie, testy ma, cena rewelacja
piankowa taśma taka:
http://allegro.pl/zabezpieczenia-pia...258041085.html

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

ja mam wózek czerwono- czarny, a parasolkę zieloną
a to połączenie kolorystyczniee ostatni krzyk mody
Cytat:
Leniwa niedziela

ile ona ma włosków, tż spytał ile ta dziewczynka ma lat
Cytat:
Zaklepałam noclegi w Rewie. A bałam sie, że już nic nie znajdę bo tak to wszystko na ostatnią chwile.
I wrócę do tematu łóżeczek turystycznych. Proszę poleccie mi coś niedrogiego
suuuuper z noclegami daj potem znać czy fajny ten nocleg

co do łóżeczek ja jestem zachwycona naszym, ale ono cyba nie z tych naj najtańszych
Baby design, kolekcja Dream i przewijak ma super bo sztywny ale po wyciągnięciu rurek mieści się w tej torbie od łóżeczka
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

My nadal nie siedzimy samodzielnie ale raczkujemy do przodu ważymy prawie 8 kilo i pedi twierdzi że idą nam zęby

oby ząbi nie męczyła niuńki za bardzo
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
ale teraz pewnie będę sto tysięcy razy sprawdzać, jak oddycha

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Gosiu wlasnie czytam i mowie mojemu T a on na to " uuu ..a co on sie z Olivka zmowil ? "
Przytul mojego Stefcia i go wycaluj od nas ... Moja juz sama wstaje w lozeczku i nie tylko zastanawiam sie kiedy zacznie chodzic ...
masakra z tymi dzieciakami, gdzie one się tak śpieszą?
Nati wstaje i zaczyna robic kroczki w bok jak sie trzyma, a niekiedy się puszcza i zadowolona ląduje na tyłku
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hej. Melduję się po chrzecie. Mimo, że ciasno i na pełnym zmęczeniu to jakoś przezyliśmy. Do kościoła ledwo doszłam ( założone nowe buty) w drodze powykrzywiałam fleki i jak stałam w kościele to cała noga mi latała hahah później wracałam w rajstopach ale co tam . W każdym razie Filip dostał pluszaka który zajmuje pół pokoju i ogólnie nie było tak źle W każdym razie uff, że to za mną Wczoraj jak padłam o 19 to spałam do 9 A zaraz spacer w spacerówce.

Wyobrażacie sobie, że pierwsze karnięcie spacerówką przeżył z Teściówką, zła jestem na tż jak cholerka wiem wiem, śmieszne to, ale przecież to kolejne ważne wydarzenie!
heeeej zazdrośnico nasza kochana

kto był tak wspaniałomyslny z tym misiakiem? Fajnie ze się udało wszystko
Cytat:

Z ostatniej chwili: Zośka opracowała autorski sposób raczkowania - skacze jak zajączek
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:44   #1817
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]I jak? Przy takim prawie skwarze ubieracie krótki rękaw czy dalej ostrożnie długi? Ja to bym już rozebrała i w samym bodziaku zostawiła bo sama tak bym chodziła chętnie, ale chyba przeginka nie?
ja zakładam body bez rękawów (jako podkoszulkę), koszulkę lub sukienkę z krótkim i krótkie spodnie lub takie trzy czwarte getry, a i tak jest cała ciepła

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Acelinka ja mam netto koło domu i u nas nie było, a mój sąsiad poszedł sprawdzić koło 10. Chciałam chociaż zobaczyć na żywo, ale widzę że nie ma po co się tam wybierać.

co do Zośki to już się godzę z tym, że raz biorą ją za chłopaka, dwa dziwią się, że ma "tylko" 7 miesięcy.
Stary 2012-04-30, 11:47   #1818
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Co do pluszaka to nie jest aż tak duży jakby się mogło zdawać po opisie, ale lekko mnie zdziwił ten prezent biorą pod uwagę fakt, że oni wiedzą jak my aktualnie żyjemy i funkcjonujemy... Normalnie gdzieś go wyniesiemy. Może do teściówki czy coś.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

I jak? Przy takim prawie skwarze ubieracie krótki rękaw czy dalej ostrożnie długi? Ja to bym już rozebrała i w samym bodziaku zostawiła bo sama tak bym chodziła chętnie, ale chyba przeginka nie?
Cotka przy takim upale, u nas 30 st w cieniu to w samym rampersie śmiga, bo w samym krótkim to jakoś mi się wydaje dziwnie, że bez spodni, a tam ma kr rękawek i nogawki do kolan prawie i jest git hehe
Ale i tak jak spał w wózku 30 min to plecy mokre
A ja sama mykam w bluzke na ramiączkach, rybaczkach i japonkach i tak jest gorrrrrąco

Właśnie muszę kupić jakieś krótkie spodenki dla młodego.
No jak nie macie gdzie trzymać to pewnie wynieście do teściówki. A z tym przezentem to nie pomyśleli
MamoZo brawa dla Zosi za raczkowanie

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-30, 11:49   #1819
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Halo

i ja do życzeń się dołączam

Cytat:

super że jesteście już po i że wszystko się udało

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:26   #1820
gerda
Zadomowienie

witajcie

dziękujemy za życzenia i dziś w ta rocznice wylazł nam drugi ząbek

wszystkiego najlepszego dla Adasia i Stefano

Cotka super, że chrzciny były udane, a prezent bardzo przemyślany

moje dziecię pomyka w krótkim rampersie i kapelusiku, wysmarowana toną kremu

udanego i słonecznego długiego weekendu dla wszystkich

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:32   #1821
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Mój własnie w samym bodziaku i przykryty kocykiem śpi w wózku ale u mnie 40 stopni w słońcu.

Ogólnie wczoraj i dziś sam bodziak, do tego kapelusik i spodenki
wczoraj kupiłam w tekstil markecie dwie pary ale takie czadowe

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 12:36   #1822
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
witajcie

wszystkiego najlepszego dla Adasia i Stefano

Cotka super, że chrzciny były udane, a prezent bardzo przemyślany

moje dziecię pomyka w krótkim rampersie i kapelusiku, wysmarowana toną kremu

udanego i słonecznego długiego weekendu dla wszystkich
Gerda dla Kai za drugiego ząbka.
U nas nadal cisza, chyba będzie już taki bezzębny do 18-stki
Mój tak samo, co chwila go kremuje i staram się długo na pełnym słońcu z Adasiem ni8e przebywć. Rampersy żądzą!!! hehe
zaraz wybywamy na spacerek.
Pa

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mój własnie w samym bodziaku i przykryty kocykiem śpi w wózku ale u mnie 40 stopni w słońcu.

Pochwal się
Właśnie mi brakuje krótkich spodenek
A ja swojego tylko tetrówką przykrywam do spania na dworze, bo pod kocykiem się wściekał i skopywał a i tak budził się z mokrymi plecami, przecież do gołego go nie rozbiorę

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-30, 12:44   #1823
mama zosi
Zakorzenienie

My w ten upał siedzimy w domu. Wyjdziemy dopiero pod wieczór, bo się obie zagotujemy.

Gerda brawa za ząbka

Czytam "rampersy" i w głowę zachodzę cóż to takiego Google mi już wszystko wyjaśniło
Stary 2012-04-30, 13:49   #1824
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Wyobrażacie sobie, że pierwsze karnięcie spacerówką przeżył z Teściówką, zła jestem na tż jak cholerka wiem wiem, śmieszne to,
Dobrze ze już masz to zglowy- zazdroszczę

A za jazdę spacerówką ubiłabym - ja muszę 1x robić wszystko i koniec
Cytat:

na grillu mały miał tylko rampersa i czasem kapelusik lezał tak na trawce na kocyku

Dziś na maraton po sklepach ubrany krótki bodziak i spodenki lniane i kipy na stópki
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

enoo i najlepszego

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
poka

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:

Czytam "rampersy" i w głowę zachodzę cóż to takiego Google mi już wszystko wyjaśniło
hihi- to tak jak ja- a okazało się, że wczo tak go ubralam-
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:59   #1825
rabarbar83
Rozeznanie

hej
wpadam życzyć udanych majowych świątecznych dni
coś podczytuję ale pisać ni jak nie mogę walczymy ze spaniem w dzień, do tego piętrzą nam się problemy ostatnio i ciężko znaleźć czas na kompa
do miłego
Stary 2012-04-30, 15:23   #1826
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dziekujemy za życzenia

Załatwiłam prawie wszystko. Stefek padł, a ja zrobiłam sobie kawę i w końcu usiadłam. Tak jak wyszlismy z domu chyba po 9 tak dopiero weszliśmy.

Stefan drugi dzień śmigał w body na kr. rękaw i spodenkach przed kolano. Bez butów, bez skarpet, bez czapki.

Dziekuję za porady dot. łóżeczka turystycznego. Kupiłam TAKIE. Myślę, że będzie ok.

Acelinko dziekuję, że pamiętałaś o zabezpieczeniu
I gratulacje za zdobycie jedynej sztuki fotelika Dobry wybór I brawa dla Natki za wstawanie i prawie chodzenie
Cotka no i chrzciny z głowy. Przydaloby się jeszcze zdjęcie Filippa
MoniaZ no mówię Ci smsują wieczorami, a potem widzisz efekty
wielkie brawa za wstawanie Silna Olivcia Stefcio jest na etapie wspinania się na wszystko. Postawiony postoi ale to jeszcze nie to więc zostajemy przy wspinaczce
Aguś wielkie brawa za zimną krew. Ja nie wiem jak bym się zachowala. Naprawdę Cię podziwiam
Rabarbarku dobrze, że się meldujesz. Tęsknimy. Jak Hanutek?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Jaaaaaa Gerda brawa za kolejnego kiełka

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A jak maluchy Wasze śpią w nocy? Ja ubrałam małemu bodziaka z dł rękawem (zastanawiałam się co prawda nad krótkim) i przykryłam kocyczkiem- kołderka służyła mu za podnóżek
Ja zakładam Stefankowi body na dł. rękaw. Zgapiłam od Małgosi chyba.
Stary 2012-04-30, 16:14   #1827
cotynato
Zakorzenienie

Ja też już teraz kładę w bodziakach na długi rękaw i najchętniej to bym w ogóle zakładała na krótki, ale oczywiście się matka boi

A powiedźcie mi. Czy macie normalnie otwarte okna, wiatrak czy coś w tym stylu przy małych? Bo oczywiście ja otworzyłam i wewnętrznie panikuję

Wymianka.
Stary 2012-04-30, 16:17   #1828
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już teraz kładę w bodziakach na długi rękaw i najchętniej to bym w ogóle zakładała na krótki, ale oczywiście się matka boi

A powiedźcie mi. Czy macie normalnie otwarte okna, wiatrak czy coś w tym stylu przy małych? Bo oczywiście ja otworzyłam i wewnętrznie panikuję
Zośka akurat śpi ubrana w pajacyk sam, ale z długim rękawem bo po prostu jej nie przykrywam.

A okno mamy otwarte do południa, a teraz zamknietę bo słońce strasznie wali mi po oknach i niepotrzebnie w domu robi się gorąco. Ale nie bój nic, wiesz ile miałam stresu jak pierwszy raz w krótkim rękawie wychodziła z domu?! Za to dziś spacer mamy po kolacji, bo teraz to jest zdecydowanie dla nas za gorąco
Stary 2012-04-30, 16:47   #1829
minio1984
Zadomowienie

byliśmy na spacerku ale było tak gorąco, że nie mógł spać na dworze, przysnął na całe 20 min. I teraz śpi w domciu, jednak chłodniej.
MamoZo teraz na te upały rampers u nas rządzi i na spacer i do spania
Cotka u mnie w każdym pokoju okno otwarte inaczej bym się chyba udusiła i korci mnie zeby na noc troszkę uchylić, ale boję się po kąpieli jednak mały będzie, ale u mnie w sypialni 34 st po wietrzeniu i nie da sie obniżyć

Byłam w ciuchaczu i kupiłam parę szt spodenek krótkich, szału nie ma, ale jest co na dup...ę włożyć

A ja w końcu jem obiad bo nie było kiedy zjeść

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-30, 16:57   #1830
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
ale u mnie w sypialni 34 st po wietrzeniu i nie da sie obniżyć
Ile??

Cotka u mnie w dużym pokoju otwarte na maksa. W sypialni to samo. Wieczorem po kąpieli robie tylko taką szczelinkę, a otwieram później jak już "ochłonie".

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości