|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł ![]() |
|||
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
10 | 31,25% |
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
13 | 40,63% |
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
2 | 6,25% |
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
4 | 12,50% |
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
1 | 3,13% |
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
0 | 0% |
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
2 | 6,25% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
jestem
no zapakowałam siebie męża i Marcela w uwaga uwaga : jedną torbę ![]() oczywiście mówie o ubraniach hehehe pozostałe rzeczy jak pamki , kosmetyki jedzenie i wiele wiele innych są w reklamówkach, koce biore luzem-tak bedzie sie lepiej ładowac do auta niz wszystko wrzucic tylko w torby, musiałam meżowi tłumaczyć ze lepiej poupychać małe rzeczy w wolne przestrzenie niz większe próbowac włożyc na siłe sasasa ![]() oczywiście najwiecej rzeczy ma młody ![]() co do podrózy to u nas na szczescie ze 3 godzinki, zrobimy pare postoi i bedzie git sasasa ![]() Małgoś i jak tam w tym ustroniu? co do upadku Stefcia to pewnie sie ładnei wystraszyłaś, nie dziwie sie ze teraz wolisz kłaść go w podróży w łożeczku, nasz na szczescie nie jest taki ruchliwy wiec bedzi espał z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Asia moje uznanie za tą jedną torbę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mykam już..slodkich i kolorowych.udanego poniedziałku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Zakorzenienie
|
Po wczorajszym wypadzie na działkę na grilla na 100% postanowione,ze trzeba kupić łatwo składający się wózeczek do szybkiego przemieszczania- jakąś parasolkę. Tylko cholipka- czemu te co mi się podobają są takie drogie
![]() ![]() Wczo była taki upał ,ze dziecię me w samy krótkim bodziaku pomykało- nawet zal mi było kapelusik p/słoneczny ubierać na tę zgrzaną główkę ![]() A jak maluchy Wasze śpią w nocy? Ja ubrałam małemu bodziaka z dł rękawem (zastanawiałam się co prawda nad krótkim) i przykryłam kocyczkiem- kołderka służyła mu za podnóżek ![]() Cotka- i jak , i jak , i jak?????????????????????? ??? AA2- udanego wypadu ![]() Zosieńka z kotem- ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Indygo kiedyś pisała jakie łóżeczko kupiła- jakieś nie drogie i była bardzo zadowolona- chyba bardziej niż ja z mojego- które może mega drogie nie było ale droższe od tego co ona wzięła ![]() Ja mam TAKIE uważam,że fajne tylko przewijak jest do ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-04-30 o 08:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() My całe dnie na dworzu, więc czasu brak nawet na chwilkę żeby się odezwać ![]() Ale taki plus, że dziecko mi się dotlenia i tylko 2 razy się budzi w nocy ![]() ![]() U nas też upały afrykańskie ![]() Archi jak go wczoraj ubrałam na noc właśnie w rampersa też i przykryłam cieniutkim kocykiem i tak był cieplutki, ale nie spocony, teraz tez tak śpi ![]() Aguś tylko o jeden dzień pospieszyłaś życzonka ![]() ![]() Małgosia ucałuj Stefcia biedaczka. Na pewno się bardziej wystraszył ![]() Adanio też zaliczył niestety upadek, posadziłam go na macie i się bawił, a obok matka durna nie sprzątneła deski do prasowania ![]() ![]() I również sto lat dla Kai za 8 m ![]() ![]() ![]()
#1808 |
Zakorzenienie
|
Halo
![]() Pospałyśmy sobie do 10 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Sto lat dla Kai, Adasia i Stefcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No u nas też gorąco, w domu jest nawet chłodniej i na razie się nie ruszamy z domu, wyjdziemy po południu jak nie będzie taki skwar MamoZo miałam pytac ile razy smarowałaś Zosi buźkę tym Cutibazą?
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Hej. Melduję się po chrzecie. Mimo, że ciasno i na pełnym zmęczeniu to jakoś przezyliśmy. Do kościoła ledwo doszłam ( założone nowe buty) w drodze powykrzywiałam fleki i jak stałam w kościele to cała noga mi latała hahah
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobrażacie sobie, że pierwsze karnięcie spacerówką przeżył z Teściówką, zła jestem na tż jak cholerka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Minio dwa razy dziennie, rano i wieczorem.
Cotka, to super że nie było tak źle! A Tż to wiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i dzień nam się zaczął o 3 w nocy ![]() ![]() ![]() A na all wrzuciłam kilka kosmetyków z Yves Rocher, moja teściowa kupuje tego tony a potem nawet nie rozpakowuje tylko mi daje. Ja mam już tyle perfum że chyba małej je w spadku zapiszę bo życia mi nie starczy na wykorzystanie ![]() ![]() A tym czasem śmigamy na spacerek =)
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
MamoZo dzięki
![]() Cotka super że juz po chrzcinach, macie już z głowy ![]() ![]() ![]() ![]() a poka pluszaka ![]() ![]() Irmith współczuję nocki, w takiej sprawie kawa to podstawa ![]() Adanio coś maruderek, chyba te upały go męczą, tak jak i mnie zresztą ![]() ![]()
#1814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Z ostatniej chwili: Zośka opracowała autorski sposób raczkowania - skacze jak zajączek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Co do pluszaka to nie jest aż tak duży jakby się mogło zdawać po opisie, ale lekko mnie zdziwił ten prezent biorą pod uwagę fakt, że oni wiedzą jak my aktualnie żyjemy i funkcjonujemy... Normalnie gdzieś go wyniesiemy. Może do teściówki czy coś.
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- I jak? Przy takim prawie skwarze ubieracie krótki rękaw czy dalej ostrożnie długi? Ja to bym już rozebrała i w samym bodziaku zostawiła bo sama tak bym chodziła chętnie, ale chyba przeginka nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my byliśmy w netto po 9 i był tylo jeden, nie wiem czy ostatni czy tylko jeden wystawili, ale kupiliśmy i już tron zamontowany w samochodzie ![]() Cytat:
http://allegro.pl/zabezpieczenia-pia...258041085.html ![]() a to połączenie kolorystyczniee ostatni krzyk mody ![]() ![]() ile ona ma włosków, tż spytał ile ta dziewczynka ma lat ![]() Cytat:
![]() ![]() co do łóżeczek ja jestem zachwycona naszym, ale ono cyba nie z tych naj najtańszych ![]() Baby design, kolekcja Dream ![]() ![]() Cytat:
![]() oby ząbi nie męczyła niuńki za bardzo ![]() ![]() Cytat:
![]() Nati wstaje i zaczyna robic kroczki w bok jak sie trzyma, a niekiedy się puszcza ![]() Cytat:
![]() kto był tak wspaniałomyslny z tym misiakiem? ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Acelinka ja mam netto koło domu i u nas nie było, a mój sąsiad poszedł sprawdzić koło 10. Chciałam chociaż zobaczyć na żywo, ale widzę że nie ma po co się tam wybierać. co do Zośki to już się godzę z tym, że raz biorą ją za chłopaka, dwa dziwią się, że ma "tylko" 7 miesięcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak jak spał w wózku 30 min to plecy mokre ![]() A ja sama mykam w bluzke na ramiączkach, rybaczkach i japonkach i tak jest gorrrrrąco ![]() Właśnie muszę kupić jakieś krótkie spodenki dla młodego. No jak nie macie gdzie trzymać to pewnie wynieście do teściówki. A z tym przezentem to nie pomyśleli ![]() MamoZo brawa dla Zosi za raczkowanie ![]()
![]() |
#1819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() dziękujemy za życzenia ![]() ![]() wszystkiego najlepszego dla Adasia i Stefano ![]() Cotka super, że chrzciny były udane, a prezent bardzo przemyślany ![]() moje dziecię pomyka w krótkim rampersie i kapelusiku, wysmarowana toną kremu ![]() udanego i słonecznego długiego weekendu dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Mój własnie w samym bodziaku i przykryty kocykiem śpi w wózku ale u mnie 40 stopni w słońcu.
Ogólnie wczoraj i dziś sam bodziak, do tego kapelusik i spodenki ![]() wczoraj kupiłam w tekstil markecie dwie pary ale takie czadowe ![]()
![]() |
#1822 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas nadal cisza ![]() ![]() Mój tak samo, co chwila go kremuje i staram się długo na pełnym słońcu z Adasiem ni8e przebywć. Rampersy żądzą!!! hehe zaraz wybywamy na spacerek. Pa ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Właśnie mi brakuje krótkich spodenek A ja swojego tylko tetrówką przykrywam do spania na dworze, bo pod kocykiem się wściekał i skopywał a i tak budził się z mokrymi plecami ![]() ![]()
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
My w ten upał siedzimy w domu. Wyjdziemy dopiero pod wieczór, bo się obie zagotujemy.
Gerda brawa za ząbka ![]() Czytam "rampersy" i w głowę zachodzę cóż to takiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za jazdę spacerówką ubiłabym - ja muszę 1x robić wszystko i koniec ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś na maraton po sklepach ubrany krótki bodziak i spodenki lniane i kipy na stópki ![]() enoo ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Rozeznanie
|
hej
wpadam życzyć udanych majowych świątecznych dni ![]() coś podczytuję ale pisać ni jak nie mogę walczymy ze spaniem w dzień, do tego piętrzą nam się problemy ostatnio i ciężko znaleźć czas na kompa ![]() do miłego ![]()
#1826 | |
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy za życzenia
![]() Załatwiłam prawie wszystko. ![]() Stefan drugi dzień śmigał w body na kr. rękaw i spodenkach przed kolano. Bez butów, bez skarpet, bez czapki. Dziekuję za porady dot. łóżeczka turystycznego. Kupiłam TAKIE. Myślę, że będzie ok. Acelinko dziekuję, że pamiętałaś o zabezpieczeniu ![]() ![]() I gratulacje za zdobycie jedynej sztuki fotelika ![]() ![]() ![]() Cotka no i chrzciny z głowy. ![]() ![]() MoniaZ no mówię Ci smsują wieczorami, a potem widzisz efekty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aguś wielkie brawa za zimną krew. Ja nie wiem jak bym się zachowala. Naprawdę Cię podziwiam ![]() Rabarbarku ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Jaaaaaa Gerda brawa za kolejnego kiełka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Ja też już teraz kładę w bodziakach na długi rękaw i najchętniej to bym w ogóle zakładała na krótki, ale oczywiście się matka boi
![]() A powiedźcie mi. Czy macie normalnie otwarte okna, wiatrak czy coś w tym stylu przy małych? Bo oczywiście ja otworzyłam i wewnętrznie panikuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A okno mamy otwarte do południa, a teraz zamknietę bo słońce strasznie wali mi po oknach i niepotrzebnie w domu robi się gorąco. Ale nie bój nic, wiesz ile miałam stresu jak pierwszy raz w krótkim rękawie wychodziła z domu?! Za to dziś spacer mamy po kolacji, bo teraz to jest zdecydowanie dla nas za gorąco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
byliśmy na spacerku ale było tak gorąco, że nie mógł spać na dworze, przysnął na całe 20 min. I teraz śpi w domciu, jednak chłodniej.
MamoZo teraz na te upały rampers u nas rządzi ![]() ![]() Cotka u mnie w każdym pokoju okno otwarte inaczej bym się chyba udusiła ![]() ![]() ![]() Byłam w ciuchaczu i kupiłam parę szt spodenek krótkich, szału nie ma, ale jest co na dup...ę włożyć ![]() A ja w końcu jem obiad bo nie było kiedy zjeść ![]()
#1830 |
Wtajemniczenie
|
Ile??
![]() Cotka u mnie w dużym pokoju otwarte na maksa. W sypialni to samo. Wieczorem po kąpieli robie tylko taką szczelinkę, a otwieram później jak już "ochłonie".
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.