kiedy kobieta może poczuć się łatwa??? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Co sprawia, ze kobieta staje się łatwa??
uprawia seks bez miłości? 68 17,85%
uprawia seks za pieniądze? 155 40,68%
uprawia częste zmiany partnerów? 112 29,40%
taci cnote przed ślubem? 8 2,10%
uprawia seks z kimś obcym? 110 28,87%
uprawia zdradzająca partnera? 81 21,26%
sama taką się czuje? 178 46,72%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 381. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-28, 20:41   #91
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: kiedy kobieta może poczuć się łatwa???

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
MargoT, nie pisałam, że łatwa jest, która sypia niekochając. Może nie kochać i spać z kimś i niekoniecznie być uznana za łatwą. Jednak chyba co innego to sytuacja, gdy dziewczyna śpi z każdym, który się nawinie, a dodatkowo np mając faceta. Łatwej nie nazwałabyś np dziewczyny, która mając 14 lat (tak, znam taki przypadek) podrywa nachalnie 20 latków czy starszych, proponuje im zrobienie dobrze, itp? Ja wiem, że jest to pewnie wyniesione w dużej mierze z domu, ale dla mnie taka dziewczyna jest łatwa, w rozumieniu, że każdy może ją mieć i żal mi, że ktoś tak się zachowuje.
Ile razy można kochać? Nie da się dokładnie powiedzieć. Nie, zauroczenie to nie jest dla mnie to samo co miłość. Dla mnie miłość, to wiadomo, jeżeli czujesz, że naprawdę z tym facetem chcesz iść przez życie, nie jest to tylko zachłyśnięcie się czyimś wyglądem. Ja w sumie np do obecnego faceta szybko poczułam, że to z nim chce kroczyć przez życie i byłam tego pewna, ale np, gdyby tylko tak wizualnie mi się podobał, a żadnych planów z nim więcej nie, żadnego więcej uczucia, to wiedziałabym, że to miłość nie jest, tylko \ot spodobał się, pewnie przejdzie mi'.
Napisałaś:
wiesz,nie chcę rozmawiać o "hardkorowych"przypad kach ,bo one sa bezdyskusyjne,ale o zwyczajnych kobietach,które miały wielu partnerow .

No i w porządku, kobieta, która ot, miała wielu partnerów, bo coś nie wyszło albo zdarzyła się jej jakaś przygoda, ale zdecydowanie nie może mieć jej każdy jest ot, zwykłą kobieta jak dla mnie.
My pisaliśmy no właśnie o hardcorowych przypadkach.
a podniecenie ,pożądanie to też usprawiedliwiajace uczucie?
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-28, 20:47   #92
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
albo czy kobieta oziębła ma prawo czuc sie mniej puszczalska od tej z większymi potrebami?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-28, 20:51   #93
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, owszem, dlatego rozumiem, że nie każdy sypia z miłości. Jednak przyznasz, że jeżeli kobieta np każdego wieczoru sypia z innym (dosłownie), to raczej już prędzej jakieś zaburzenie niż wysokie libido.. O takich hardcorach mówiliśmy .
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-28, 21:04   #94
potwor_z_jeziora
BAN stały

Cytat:
a ja uwazam,że pewne spostrzeżenia mogą myć bardzo krzywdzace,bo :
nie każda kobiata spotykająca się z facetem musi z nim spać.jemu przypisuje się kolejną łatwą,a jej łatkę kolejnej -łatwej.
dopóki nie zobacze kolesia,czy dziewczyny w "akcji" nie uwierze w szczerość wypowiedzi.
kobiety zapytanie najczęściej pomniejszają swoje przygody,a mężczyźni powiększają.
Takie domniemanie niewinności stosujesz na co dzień ?

Niby wiadomo, plotki ploteczki, ale jeśli dana osoba ma taką a nie inną łatkę, dosłownie wśród większości ludzi, których zna ( przy czym ludzie ci nie koniecznie znają wszyscy siebie nawzajem), to coś w tym pewnie jest.
Z tą moją znajomą lafiryndą też tak było - najpierw to i owo słyszałem, a potem zobaczyłem na własne oczy co ona odwala.

Po za tym jeszcze nie słyszałem, aby "normalną" laskę ktoś określał epitetem "łatwa" czy "puszczalska", bo niby na jakiej podstawie?

Teraz mi się w sumie przypomniała inna znajoma, która też ma taką łatkę - jednak przykład zdecydowanie mniej hardcorowy.
Otrzymała głównie za jeden wyjazd na domek, na którym od samego przyjazdu z rana intensywnie pracowała najpierw nad jednym gościem, potem nad drugim, ale nie byli zainteresowani, więc w końcu w nocy po prostu wlazła trzeciemu do łóżka i sobie na nim pojeździła (zaznaczam, że wszystkich trzech znała od kilku godzin ) A po powrocie ilekroć się znajdowali jacyś wspólni znajomi, to na pytanie "znasz tą i tą?" padała odpowiedź "tak, spałem z nią".
A trzeba przyznać, że w dzisiejszych czasach mało kto kłamie tak na prawdę na taki temat, bo to łatwo zweryfikować i potem może być chryja

No więc łatkę dostała, bo ma parcie na tarcie i nie jest wybredna jeśli chodzi o partnerów. A czemu to jest zaraz tak negatywnie odbierane? Pewnie dlatego, że większość kobiet jednak nie chadza do łóżka z kim popadnie, nawet jeśli mają wielu partnerów bez zobowiązań. Natomiast większość wolnych facetów nie przepuści żadnej okazji.
potwor_z_jeziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-28, 21:26   #95
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potwor_z_jeziora Pokaż wiadomość
Takie domniemanie niewinności stosujesz na co dzień ?

życie weryfikuje poglądy,a to co mówią ludzie dzielę przez dwa
Cytat:
Niby wiadomo, plotki ploteczki, ale jeśli dana osoba ma taką a nie inną łatkę, dosłownie wśród większości ludzi, których zna ( przy czym ludzie ci nie koniecznie znają wszyscy siebie nawzajem), to coś w tym pewnie jest.
nie oceniam ludzi przez pryzmat plotek,a wiem,że potrafią bardzo skrzywdzuc drugiego człowieka,bo nie zawsze wszystko wygląda tak,jak widać

Cytat:
Po za tym jeszcze nie słyszałem, aby "normalną" laskę ktoś określał epitetem "łatwa" czy "puszczalska", bo niby na jakiej podstawie?
a choćby dlatego,że nie dała?

Cytat:
Teraz mi się w sumie przypomniała inna znajoma, która też ma taką łatkę - jednak przykład zdecydowanie mniej hardcorowy.
Otrzymała głównie za jeden wyjazd na domek, na którym od samego przyjazdu z rana intensywnie pracowała najpierw nad jednym gościem, potem nad drugim, ale nie byli zainteresowani, więc w końcu w nocy po prostu wlazła trzeciemu do łóżka i sobie na nim pojeździła (zaznaczam, że wszystkich trzech znała od kilku godzin ) A po powrocie ilekroć się znajdowali jacyś wspólni znajomi, to na pytanie "znasz tą i tą?" padała odpowiedź "tak, spałem z nią".
A trzeba przyznać, że w dzisiejszych czasach mało kto kłamie tak na prawdę na taki temat, bo to łatwo zweryfikować i potem może być chryja

No więc łatkę dostała, bo ma parcie na tarcie i nie jest wybredna jeśli chodzi o partnerów. A czemu to jest zaraz tak negatywnie odbierane? Pewnie dlatego, że większość kobiet jednak nie chadza do łóżka z kim popadnie, nawet jeśli mają wielu partnerów bez zobowiązań. Natomiast większość wolnych facetów nie przepuści żadnej okazji.
ale ty plociuch jestes

poza tym w twoich postach aż kipi szowinizmem

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-04-28 o 21:27
Stary 2012-04-28, 23:06   #96
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Przykład z morderstwem miał jedynie pokazywać, że nie jesteśmy wyłącznie takimi ludźmi za jakich sami się uważamy. Jasne, że to co innego niż seks, ale co z tego? Jeśli morderca nie czuje się bez winy nie znaczy, że jest bez winy, jeśli dziewczyna, która daje każdemu po kolei, bo się dobrze bawi 0 jasne, że nie dokonuje czegoś tak złego jak morderstwo, chodziło jedynie o to, że to, że sama uważa się za wzór cnót nie znaczy, że taka jest i że za taką osobę będą ją inni postrzegać.
Nie ma jednoznacznych granic ale zależą one od indywidualnych przypadków. Nie uważam za puszczalską osoby, która miała jakąś tam przygodę, czy jakiś tam luźny związek. natomiast jeśli dziewczyna bez przerwy bzyka się z każdym kto popadnie, to po prostu jak dla mnie jest łatwa, bo właśnie o takich osobach mówi się, że są łatwe. A że ona sama w swoim odczuciu jest wyzwolona to tylko i wyłącznie jej opinia.
Co do Cejrowskiego - myślę, że zaprosił Frytkę bo zwyczajnie sprawia ona wrażenie głupiej blondynki :P I on wiedział, że da radę ją zjechać od początku do końca, a ten facet - nie wiadomo jakby z nim było. Mógłby wyjść po 5 minutach i olać program.
Co nie oznacza, że jago uważam pod jakimkolwiek względem za lepszego od niej. Faceci jak dla mnie, którzy bzykają wszystko co się rusza, nie mogą się powstrzymać, wg mnie są łatwi i już. Ja im nie zabraniam tak robić, to ich życie, ale dla mnie po prostu będą łatwi. I też tu nie mówię o jednej czy dwóch przygodach, ale o po prostu takim trybie życia.
Stary 2012-04-28, 23:30   #97
normalnyFacet
Zakorzenienie

Dla mnie kobieta ŁATWA = uprawia seks z BYLE kim i BYLE gdzie.

Natomiast kobieta, która po prostu LUBI SEKS (łatwa też lubi wiadome) to już bardziej DOBIERA SOBIE partnerów, z którymi to ZROBI ona ma już pewną "selekcję" facetów, której nie ma za bardzo kobieta łatwa. Lubiąca seks "coś" tam poczuje do jakiegoś faceta, pojawi się jakiś pierwiastek fajny typu zauroczenie/pożądanie/namiętność itp.

Większość kobiet utożsamia pojęcie "łatwej" z tym, że facet się "nie stara za bardzo" albo robią to za szybko (typu 1 randka bla bla bla) zazwyczaj jedno z drugim idzie w parze.

Czas raczej nie gra tutaj roli, jeśli nawet gra to drugorzędną starania faceta też są drugoplanowe, bo kobieta powinna mieć ochotę na niego bez jego zmuszania/działania/starania się/podlizywania itp.

Po prostu kobiety za bardzo przejmują się opiniami innych, źle dobierają partnerów, którym trudno zaufać, dlatego społeczeństwo jest mocno stereotypowe jeżeli chodzi o sprawy intymne

Jaka rada?

Robić to na co ma się ochotę i nie patrzeć na ludzi + dobrać sobie odpowiednio partnerów. Poza tym normalni ludzie nieograniczeni wcale nie zaglądają do łóżka innych - po prostu wychodzą z założenia, że to iż Majka "obciągnęła" Mateuszowi ich najzwyczajniej w świecie nie interesuje

pozdrawiam.

Edytowane przez normalnyFacet
Czas edycji: 2012-04-28 o 23:32
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-29, 00:56   #98
potwor_z_jeziora
BAN stały

Cytat:

życie weryfikuje poglądy,a to co mówią ludzie dzielę przez dwa
nie oceniam ludzi przez pryzmat plotek,a wiem,że potrafią bardzo skrzywdzuc drugiego człowieka,bo nie zawsze wszystko wygląda tak,jak widać
Fajne podejście
Też kiedyś takie miałem, niestety wychodziłem przez to z reguły jak Zabłocki na mydle. Pewnie dlatego, że w końcu jak takie coś wejdzie w krew, to zaczyna brakować obiektywizmu, a w związku z tym szuka się na siłę usprawiedliwienia dla różnych ludzkich działań tam gdzie go po prostu nie ma.

Cytat:
a choćby dlatego,że nie dała?
Dziwny pomysł - rozpowiadać, że laska jest łatwa po tym jak nie dała?
Po co?

Cytat:
ale ty plociuch jestes

poza tym w twoich postach aż kipi szowinizmem
No toż temat jest o "łatwości", więc podałem dwa przykłady (zaznaczając że znam tylko te dwa). Nie wiem co Ci tutaj kipi tym szowinizmem.
Stary 2012-04-29, 03:23   #99
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Po co?
oj, tu byś się zdziwil
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Dla mnie kobieta ŁATWA = uprawia seks z BYLE kim i BYLE gdzie.

Natomiast kobieta, która po prostu LUBI SEKS (łatwa też lubi wiadome) to już bardziej DOBIERA SOBIE partnerów, z którymi to ZROBI ona ma już pewną "selekcję" facetów, której nie ma za bardzo kobieta łatwa. Lubiąca seks "coś" tam poczuje do jakiegoś faceta, pojawi się jakiś pierwiastek fajny typu zauroczenie/pożądanie/namiętność itp.

Większość kobiet utożsamia pojęcie "łatwej" z tym, że facet się "nie stara za bardzo" albo robią to za szybko (typu 1 randka bla bla bla) zazwyczaj jedno z drugim idzie w parze.

Czas raczej nie gra tutaj roli, jeśli nawet gra to drugorzędną starania faceta też są drugoplanowe, bo kobieta powinna mieć ochotę na niego bez jego zmuszania/działania/starania się/podlizywania itp.

Po prostu kobiety za bardzo przejmują się opiniami innych, źle dobierają partnerów, którym trudno zaufać, dlatego społeczeństwo jest mocno stereotypowe jeżeli chodzi o sprawy intymne

Jaka rada?

Robić to na co ma się ochotę i nie patrzeć na ludzi + dobrać sobie odpowiednio partnerów. Poza tym normalni ludzie nieograniczeni wcale nie zaglądają do łóżka innych - po prostu wychodzą z założenia, że to iż Majka "obciągnęła" Mateuszowi ich najzwyczajniej w świecie nie interesuje

pozdrawiam.

Cytat:
Napisane przez whitechocolateraspberry Pokaż wiadomość
Jeśli morderca nie czuje się bez winy nie znaczy, że jest bez winy, jeśli dziewczyna, która daje każdemu po kolei, bo się dobrze bawi 0 jasne, że nie dokonuje czegoś tak złego jak morderstwo, chodziło jedynie o to, że to, że sama uważa się za wzór cnót nie znaczy, że taka jest i że za taką osobę będą ją inni postrzegać.
a jak daje każdemu bo każdy jej się podoba ?
Cytat:
Nie ma jednoznacznych granic ale zależą one od indywidualnych przypadków. Nie uważam za puszczalską osoby, która miała jakąś tam przygodę, czy jakiś tam luźny związek. natomiast jeśli dziewczyna bez przerwy bzyka się z każdym kto popadnie, to po prostu jak dla mnie jest łatwa, bo właśnie o takich osobach mówi się, że są łatwe. A że ona sama w swoim odczuciu jest wyzwolona to tylko i wyłącznie jej opinia.
Ty nie, ale ktoś uzna,ze jest mega łatwa i kto ma rację? Większość czy wybrańcy?
Stary 2012-04-29, 11:02   #100
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ta a jak psychopata zabije i zgwałci i nie odczuje wyrzutów sumienia bo taka jego natura, to też nie będzie zły bo sam się z tym źle nie czuje i siebie nie uważa za złego człowieka... :P
Własnie dlatego uważam, że to co sami o sobie myślimy nie ma aż tak istotnego znaczenia jak to co po prostu widać. Każda kobieta może uprawiać seks ile wlezie i z kim wlezie i potem powiedzieć jak słynna Frytka u Cejrowskiego, że jest kobietą wyzwoloną :P Natomiast niestety otoczenie będzie ją postrzegać inaczej i ta kobieta musi się z tym liczyć.
Dla mnie kobieta łatwa to taka, że nie trzeba się za bardzo wysilać żeby ją mieć i właściwie może ją mieć prawie każdy. To samo tyczy się facetów. Jasne, każdemu może się zdarzyć znajomość bez zobowiązań, jakaś przygoda, ale jeśli dziewczyna robi to dla zabawy z kim popadnie to dla mnie jest łatwa, a w swoim mniemaniu może być kobieta wyzwoloną. To nie znaczy, że inni mają obowiązek również postrzegać ją jako kobietę wyzwoloną.
Z tymi granicami moralności jak dla mnie też nie jest tak, że to od samego człowieka zalezy. Jeśli facet zabije i będzie czuł się z tym dobrze, bo ma poszerzone granice moralności, albo w ogóle ich nie ma to jak dla mnie jest jeszcze gorszy niż ktoś, kto zabił i ma te wyrzuty i czuje się z tym źle, bo jednak jakąś tam moralność posiada.
Dlaczego ciągle przyrównujesz łatwośc seksu do morderstwa? Kobieta idzie do kibla z facetem na imprezie na szybki numerek-psychopata gwałci i zabija. W którym przypadku cierpi społeczeństwo?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-29, 11:57   #101
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dlaczego ciągle przyrównujesz łatwośc seksu do morderstwa? Kobieta idzie do kibla z facetem na imprezie na szybki numerek-psychopata gwałci i zabija. W którym przypadku cierpi społeczeństwo?
Ja już pisałam o co chodziło z tym porównaniem czego widać chyba nie zrozumiałaś.
NIGDZIE nie napisałam, że morderstwo jest tak samo złe jak bzykanie się po kątach jak królik. NIGDZIE nie miałam zamiaru stawiać tych czynów na równi.
Pisałam to jedynie w celu podważenia zdania, że ktoś jest taki jakim się czuje, rozumiesz? Po prostu pojawiło się stwierdzenie, że kobieta jest łatwa dopiero wtedy kiedy sama taką się poczuje. Czyli jeśli idzie na imprezę i bzyka się z każdym po kolei, (a co to ma do rzeczy że każdy jej się podoba, to mamy się bzykać z każdym kto się nam podoba?) albo daje za kasę ale sama nie czuje się z tym źle i sama uważa się za 'kobietę wyzwoloną' nie oznacza, że każdy ma obowiązek ją w taki sposób postrzegać. Nie oznacza też, że jest taką osobą za jaką sama się uważa. I przykład z mordercą psychopatą miał właśnie obrazować wyłącznie to, że nie jesteśmy wyłącznie takimi ludźmi za jakich sami się uważamy, a nie miałam zamiaru nigdzie porównywać szkodliwości czynów.
Mogę podać inny przykład, jeśli ten z mordercą jest dla Ciebie zbyt mocny. Jeśli np. 13latka ucieknie z domu, bo mama na nią nakrzyczała za jedynkę w szkole, ale nie czuje się z tym źle bo uważa, że miała do tego prawo, bo w ten sposób decyduje o własnym życiu, to nie oznacza jeszcze, że postąpiła ok i że każdy będzie ją usprawiedliwiał.
I tu nie chodzi o to, w którym przypadku cierpi społeczeństwo. Prawda jest taka, że ludzie oceniają i będą oceniać. Jeśli idzie na imprezę laska, która robi loda 3 kolesiom i następnie idzie do kibelka z czwartym to prawie każda osoba obserwująca to z boku uzna ją za łatwą. I nikogo nie będzie interesować to, że ona się czuje wyzwolona i dorabia do tego własną ideologię. Teraz tak bronicie tych dziewczyn, a gdybyście zobaczyli na imprezie czy w ogóle gdziekolwiek kogoś takiego bez znaczenia czy płci męskiej czy żeńskiej pewnie też pewnie byście sobie źle o takiej osobie pomyśleli. Bo ja na pewno bym sobie źle pomyślała. Nie wtrącałabym się, nie zwracała jej uwagi, bo to jej życie, jej du**, jej ciąże i jej choroby weneryczne i niech sobie z nim robi co chce, ale nikomu wokół nie musi się to podobać i nikt nie ma obowiązku jej usprawiedliwiać.

Edytowane przez whitechocolateraspberry
Czas edycji: 2012-04-29 o 11:59
whitechocolateraspberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-29, 12:12   #102
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam to jedynie w celu podważenia zdania, że ktoś jest taki jakim się czuje, rozumiesz?
Nie, nie rozumiem. Bo wcześniej pisałaś, że po coś jest społeczeństwo i że to ono ma ustalać normy, żebyśmy wiedzieli co dobre a co złe. I tak jak społeczeństwo może ocenić mordercę [bo to ma na nie wplyw], jak matka może oceniać 13latkę uciekającą z domu [bo jest niepełnoletnia i naraża się na niebezpieczeństwo, a matka za nią odpowiada], tak społeczeństwo nie ma prawa oceniać, czy kobieta się już "puszcza" czy jeszcze "robi to dla przyjemności". Bo tutaj nikomu nie dzieje się krzywda [może partnerowi dziewczyny/dziewczynom tych mężczyzn, ale wtedy jest już zdrada, czyli krzywda dla drugiej osoby].
Cytat:
I nikogo nie będzie interesować to, że ona się czuje wyzwolona i dorabia do tego własną ideologię. Teraz tak bronicie tych dziewczyn, a gdybyście zobaczyli na imprezie czy w ogóle gdziekolwiek kogoś takiego bez znaczenia czy płci męskiej czy żeńskiej pewnie też pewnie byście sobie źle o takiej osobie pomyśleli.
A powinno. Chociaż nie, nie powinno. W ogóle nikogo nie powinno interesować, z iloma singlami bzykają się inni single.
Cóż, ja nie. Nie mówię, że w ogóle bym sobie nie pomyślała, po jakby to dotyczyło znajomych to pewnie jakoś bym nad tym się chwilę zastanowiła, ale w żadnym wypadku nie uznałabym wolnych ludzi uprawiających seks za "łatwe, puste dzi*wki".
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2012-04-29, 12:35   #103
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

A społeczeństwo ma prawo oceniać tylko osobę, która im bezpośrednio zaszkodziła? Właśnie chodzi o to, że te wszystkie zasady moralne to wynik życia w społeczeństwie, a nie coś na zasadzie, że każdy ma takie jakie ma i ma prawo postępować wg 'swoich własnych zasad'. Jakby na to spojrzeć głębiej, to takie single też mogą szkodzić społeczeństwu, bo np. roznoszą choroby weneryczne, przyczyniają się do pogorszenia stanu zdrowia społeczeństwa, zachodzą w niechciane ciąże i pojawia się problem.
Oni po prostu mają prawo to robić wg kodeksu prawnego, nic im za to nie grozi, to dobrze, bo to by już było zbytnie ograniczenie. Mają prawo robić to na co mają ochotę. Ale to nie oznacza, że każdemu musi się to podobać i że każdy musi popierać taki styl życia. Człowiek ma też jakieś ludzkie odruchy a nie tylko popęd seksualny który nie pozwala mu na hamowanie własnych instynktów, które w pewnych przypadkach choćby ze względu na możliwe opłakane konsekwencje powinien powstrzymać. Dla mnie ktoś, kto potrafi zrobić to z zupełnie obcą osobą po prostu nie ma szacunku do swojego ciała. Daje się przelecieć komuś, kto nawet na dobrą sprawę nie wiadomo kim jest, czy ma partnerkę czy nie, jakie choroby nosi itp. itd. Nie podchodzę do seksu jak do świętości, ale też nie uważam tego za wyłącznie zabawę, jakieś rozsądne granice należałoby zachować, a nie pozwalać się dotykać i bzykać każdemu po kolei a następnie dorabiać sobie do tego jakąś pseudowolnościową ideologię po to aby usprawiedliwić swoje zachowanie. Poza tym uważam, że nie ma sensu się kłócić bo każdy z nas może mieć inne poglądy i nikt nie przekona drugiej osoby do swoich. Ja nie mam zamiaru nikogo nawracać ani nikomu mówić co ma robić, bo to jest ich życie i mają prawo sobie z nim robić co im się podoba dopóki nie skrzywdzą drugiej osoby, nie miałabym zamiaru np. zrywać (koleżeńskiej) znajomości z taką osobą, ale nie wiem czy chciałabym mieć partnera, który wcześniej podchodził do tego 'zbyt liberalnie'. Po prostu nie musi mi się to podobać.
I uważam, że nie musi mnie interesować co dana osoba myśli na swój temat a ja nie muszę i nie mam obowiązku podzielać tej opinii, tak samo jak nikt nie ma obowiązku myśleć o mnie w taki sposób w jaki sama o sobie myślę.
Stary 2012-04-29, 13:39   #104
Mahdab
Zakorzenienie

W sądzie nie wzięłam udziału, bo jest niemądra

W moim słowniku nie istnieje słowo łatwa. Istnieje słowo puszczadło - dla obu płci Aczkolwiek nie zastanawiam się zazwyczaj nad życiem seksualnym innych osób.

whitechocolateraspberry też bym nie chciała partnera, który tak podchodzi do seksu, ale u innych ludzi już mi to nie przeszkadza. Po co oceniać czyjeś zachowanie?

Jak ktoś lubi słodycze, to je wpieprza, jak ktoś lubi seks to niech się grzmoci. Z kim to już tylko i wyłącznie jego sprawa. Nie ma co ludziom do łóżka zaglądać.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-29, 13:59   #105
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Mahdab, bo jak widać jest to wątek, który miał poddawać ocenie takie zachowanie Dlatego każdy pisze co na ten temat myśli. Ogólnie rzecz ujmując nie podeszłabym do osoby, która w taki sposób się zachowuje i na pewno bym jej nie powiedziała co o tym myślę, bo po co? Niech sobie robi co chce, no chyba, że sama by o opinię poprosiła bądź poprosił
Stary 2012-04-29, 14:10   #106
potwor_z_jeziora
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Po co oceniać czyjeś zachowanie?

Jak ktoś lubi słodycze, to je wpieprza, jak ktoś lubi seks to niech się grzmoci. Z kim to już tylko i wyłącznie jego sprawa. Nie ma co ludziom do łóżka zaglądać.
Sęk w tym, że w takich przypadkach nikt nikomu do łóżka nie zagląda

Np. to co wyżej opisałem to nie są w ogóle sprawy, które mnie kiedykolwiek interesowały - nie pytałem się o informacje w tym temacie - same do mnie doszły.

A zasadniczo naturalną reakcją na odebranie jakiejś informacji jest jej ocena i analiza na tle własnego toku myślenia czy postępowania.

A po co? Zawsze lepiej wiedzieć z kim się ma do czynienia
Stary 2012-04-29, 15:49   #107
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne podejście
Też kiedyś takie miałem, niestety wychodziłem przez to z reguły jak Zabłocki na mydle. Pewnie dlatego, że w końcu jak takie coś wejdzie w krew, to zaczyna brakować obiektywizmu, a w związku z tym szuka się na siłę usprawiedliwienia dla różnych ludzkich działań tam gdzie go po prostu nie ma.
to nie jest luźne podejscie,to życie pokazuje,że nie tylko u siąsiada trawka bardziej zielona.

Cytat:
Po co?
żeby dowalić,zemścić się,pokazac,że nawet nie dając i tak oplotkują dziewczynę.

Cytat:
No toż temat jest o "łatwości", więc podałem dwa przykłady (zaznaczając że znam tylko te dwa). Nie wiem co Ci tutaj kipi tym szowinizmem.
poniewaz podaleś tylko kobiece przykłady,a gdzie męskie życie seksualne...
czy ten co wział od rozbuchanej kolezanki to by ok?
Stary 2012-04-29, 17:23   #108
potwor_z_jeziora
BAN stały

Cytat:
to nie jest luźne podejscie,to życie pokazuje,że nie tylko u siąsiada trawka bardziej zielona.
luźne podejście ? wtf ?

Cytat:
żeby dowalić,zemścić się,pokazac,że nawet nie dając i tak oplotkują dziewczynę.
Tylko jakiś idiota może wpaść na taki pomysł. Toż jak by się przypadkiem wydało jak było na prawdę to dopiero by mu było łyso

Cytat:
poniewaz podaleś tylko kobiece przykłady,a gdzie męskie życie seksualne...
czy ten co wział od rozbuchanej kolezanki to by ok?
Temat jest o kobietach więc podałem kobiece przykłady. Dwa. O tych co brali ją w 3 też napisałem, że są tyle samo warci co i ona.
Szowinizm to by był jakbym tutaj wygłaszał opinie typu "większość kobiet jest łatwa".
Stary 2012-04-29, 23:58   #109
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A ja nie zgodzę się z tym, że jest tak jak sami o sobie myślimy. Równie dobrze moglibyśmy bzykać się z każdym po kolei, oszukiwać, kłamać a swoim odczuciu być ok.
I są takie sytuacje, że dana osoba coś robi i w swoim mniemaniu robi dobrze, a np. x innych osób oceni to zachowanie negatywnie.

Cytat:
Znacznie ważniejsze jest to jak postrzega nas społeczeństwo.
Dlaczego? Dlaczego ważniejsze jest zdanie społeczeństwa od zdania jednostki?
A, i co zrobić jak część społeczeństwa mówi, że coś jest dobre, a druga część, że coś jest złe?

Cytat:
Nie po to tworzone było przez tyle lat jakieś społeczeństwo, jakieś zasady moralne, żeby teraz wmawiać ludziom, że każdy ma prawo mieć własne zasady i własne definicje pewnych pojęć.
1. I te zasady moralne się zmieniały przez lata. Ba, nadal się zmieniają. Dawniej nie do pomyślenia było np. oficjalne uprawianie seksu przed ślubem itd., a teraz?
2. Uważasz, że nie można mieć własnych zasad i definicji pewnych pojęć? Że koniecznie trzeba bezrefleksyjnie interioryzować wszystkie zasady społeczeństwa?
3. Ja jestem zdania, że są pojęcia, które każdy sam sobie zdefiniuje. Trudno byłoby przecież ludziom narzucić definicję miłości, puszczalstwa... Zresztą, po co?

Cytat:
Jeśli kobieta daje d... każdemu po kolei, dla zabawy bo jej się nudzi, albo uprawia seks za pieniądze, bądź w niektórych przypadkach jak zdradza partnera to jak dla mnie jest łatwa, czasem nawet pusta i mam to gdzieś że ona w swoim odczuciu taka nie jest. W swoim odczuciu może być nawet księżniczką z koroną na głowie, ale otoczenie będzie ją postrzegać inaczej, a mówienie jaka ona jest wg samej siebie jest tylko usprawiedliwianiem samego siebie. Tak samo zresztą postrzegam facetów. Jeśli on robi to z wieloma na prawo lewo zdradza swoje partnerki, płaci za seks itp. to też jest łatwy... ale to moje zdanie i ja go już nie zmienię.
Słowa klucze: „jak dla mnie” i „to moje zdanie”

Cytat:
Jakoś sobie nie przypominam sytuacji aby jakiś mój znajomy opowiadając o swoich podbojach spotykał się z poklaskiem. Znam kilku takich co usiłują wydymać wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka. Jednak te ich wyczyny wywołują głównie drwiny za plecami
To prawda, w moim otoczeniu tacy faceci są uznawani za co najwyżej śmiesznych. Zwykle uznawani są za żałosnych.

Cytat:
Ta a jak psychopata zabije i zgwałci i nie odczuje wyrzutów sumienia bo taka jego natura, to też nie będzie zły bo sam się z tym źle nie czuje i siebie nie uważa za złego człowieka... :P
A jest jakaś jedna obiektywna definicja zła?
Mało to sytuacji, kiedy jedna osoba uznaje dane zachowanie za dobre, a inna osoba za złe?

Cytat:
Własnie dlatego uważam, że to co sami o sobie myślimy nie ma aż tak istotnego znaczenia jak to co po prostu widać.
Tyle, że są kwestie obiektywne i subiektywne. Jak ktoś powie, że ma 2 metry wzrostu, a ma ¾ tego, to wiadomo, że to po prostu widać. Ale są też kwestie bardziej subiektywne. Bywa, że ktoś w swoim mniemaniu jest dobry, a w mniemaniu kogoś innego już nie.

Cytat:
Każda kobieta może uprawiać seks ile wlezie i z kim wlezie i potem powiedzieć jak słynna Frytka u Cejrowskiego, że jest kobietą wyzwoloną :P Natomiast niestety otoczenie będzie ją postrzegać inaczej i ta kobieta musi się z tym liczyć.
Kwestia liczenia się z tym, co pomyśli społeczeństwo, to w ogóle osobna kwestia niezwiązana zbytnio z samą moralnością.

Cytat:
(...) ale jeśli dziewczyna robi to dla zabawy z kim popadnie to dla mnie jest łatwa, a w swoim mniemaniu może być kobieta wyzwoloną. To nie znaczy, że inni mają obowiązek również postrzegać ją jako kobietę wyzwoloną.
To działa też w drugą stronę — to, że inni oceniają ją jako łatwą, nie znaczy, że ona ma obowiązek również postrzegać siebie jako łatwą.

Cytat:
Jakby na to spojrzeć głębiej, to takie single też mogą szkodzić społeczeństwu, bo np. roznoszą choroby weneryczne, przyczyniają się do pogorszenia stanu zdrowia społeczeństwa, zachodzą w niechciane ciąże i pojawia się problem.
A kto ani razu społeczeństwu nie zaszkodził?
Stary 2012-04-30, 00:29   #110
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego? Dlaczego ważniejsze jest zdanie społeczeństwa od zdania jednostki?
Poza tym, społeczeństwo to nie jakiś tam niewiadomo jaki twór. MY jesteśmy społeczeństwem. My, czyli jednostki. Więc nakazywanie jednostkom rezygnowania ze swojego zdania na rzecz społeczeństwa mija się z celem, bo jeśli więcej jednostek zacznie jakoś myśleć to myślenie społeczeństwa się zmienia. Czego dowodem są przytoczne w poście Chatul zmiany w moralności
Stary 2012-04-30, 03:38   #111
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Mahdab, bo jak widać jest to wątek, który miał poddawać ocenie takie zachowanie Dlatego każdy pisze co na ten temat myśli. Ogólnie rzecz ujmując nie podeszłabym do osoby, która w taki sposób się zachowuje i na pewno bym jej nie powiedziała co o tym myślę, bo po co? Niech sobie robi co chce, no chyba, że sama by o opinię poprosiła bądź poprosił

No fakt Ale moim zdaniem temat wątku dość dziwny, raziło mnie po oczach słowo łatwa Jakoś nie widzę sensu zastanawiania się nad tym, kiedy kobietę nazwać łatwą. Staram się być tolerancyjna i nie lubię takiego piętnowania kogokolwiek (kto nie robi innym krzywdy). Zgadzam się, niech każdy robi co chce, i nic nam do tego.

Cytat:
A zasadniczo naturalną reakcją na odebranie jakiejś informacji jest jej ocena i analiza na tle własnego toku myślenia czy postępowania.

A po co? Zawsze lepiej wiedzieć z kim się ma do czynienia
To ja chyba jestem jakaś dziwna, bo akurat takie wiadomości tylko przyswajam i nie oceniam Po prostu wiem, że sama bym się zachowała inaczej, ale wszyscy jesteśmy inni. Chyba, że chodziłoby o mojego potencjalnego partnera, to bym była łasa na takie informację

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 08:02   #112
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
luźne podejście ? wtf ?
luźne podejście to takie,że nie interesuje mnie kowalskiej,ale też nie wierzę jej przebieg opowiadany plotką.
sama doświadczyłam takich plotek i wiem jak potrafia byc krzywdzące.
kiedy byłam niewinna to najwięcej nasłuchałam się na mój temat

Cytat:
Tylko jakiś idiota może wpaść na taki pomysł. Toż jak by się przypadkiem wydało jak było na prawdę to dopiero by mu było łyso
mężczyźni potrafią być dziecinni w każdym wieku o czym się przekonałam na własnej skórze.
to ,że ty tak nie robisz nie oznacza,że nie ma takiego problemu

Cytat:
Temat jest o kobietach więc podałem kobiece przykłady. Dwa. O tych co brali ją w 3 też napisałem, że są tyle samo warci co i ona.
Szowinizm to by był jakbym tutaj wygłaszał opinie typu "większość kobiet jest łatwa".
jak pewnie zauwazyłeś w tematach o kobietach i mężczyznach często wplatamy wątki obu płci,aby pokazać,że winni sa wszyscy.często również piszemy ogólnie,ale ty wyskakujesz z konkretymi przykładami powielając plotki zasłyszane na własnych podwórku.
czy byłej w sypialni,kiedy kolezanka uprawiała sex?
czy byłej w grupie odmawiającej sexu znajomej?

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-04-30 o 08:03
Stary 2012-04-30, 12:45   #113
potwor_z_jeziora
BAN stały

Cytat:
jak pewnie zauwazyłeś w tematach o kobietach i mężczyznach często wplatamy wątki obu płci,aby pokazać,że winni sa wszyscy.często również piszemy ogólnie,ale ty wyskakujesz z konkretymi przykładami powielając plotki zasłyszane na własnych podwórku.
czy byłej w sypialni,kiedy kolezanka uprawiała sex?
czy byłej w grupie odmawiającej sexu znajomej?
To co ja tutaj napisałem to nie są przecież plotki
Lafiryndę widziałem w akcji na żywo 3 razy na imprezie plenerowej - w kiblu i w samochodzie, na jednej obskoczyła dwóch klientów. Maskowała się tak zacnie, że kilkanaście osób miało porno dla ubogich.

Natomiast co do drugiej - na rzeczonym domku zjawiłem się dopiero dnia drugiego, jak już jednego wybzykała. Co ciekawe cały dzień na niego nie zwracała uwagi, bo była zbyt zaabsorbowana jednym z tych kolegów, który jej nie chciał. Typ był jednak nieugięty i wieczorem znowu wylądowała w łóżku z tym chętnym.
Stary 2012-04-30, 13:04   #114
visionAM
Zakorzenienie

Fajnych masz znajomych
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 14:22   #115
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
To co ja tutaj napisałem to nie są przecież plotki
Lafiryndę widziałem w akcji na żywo 3 razy na imprezie plenerowej - w kiblu i w samochodzie, na jednej obskoczyła dwóch klientów. Maskowała się tak zacnie, że kilkanaście osób miało porno dla ubogich.

Natomiast co do drugiej - na rzeczonym domku zjawiłem się dopiero dnia drugiego, jak już jednego wybzykała. Co ciekawe cały dzień na niego nie zwracała uwagi, bo była zbyt zaabsorbowana jednym z tych kolegów, który jej nie chciał. Typ był jednak nieugięty i wieczorem znowu wylądowała w łóżku z tym chętnym.
no więc jedną widziałeś,drugiej nie,ale OK.
przypominasz mi moją sąsiadkę,która wszystko widzi i wszystko wie
Stary 2012-04-30, 14:43   #116
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to nie jest bycie łatwą tylko jakieś zaburzenia,żeby się do chłopa który ewidentnie nie chce na siłę dobierać

znam taką jedną - tyle,zę u niej to wynika z wychowania (chyba). Matka jej nie pozwalała golić nóg do 18 roku życia jak mówiła,ze idzie do szkoly matka odpowiadała "tak, wiem,zę idziesz się kur..ić"
Także ten. Dziewczynie odbiło i sypia z menelami . Mało tego chwali się wszystkim,ze z 8 spała na imprezie. Towarzystwo generalnie mocno szemrane
Stary 2012-04-30, 15:36   #117
tacyta
Wtajemniczenie

Nie podoba mi się podwójna moralność w ocenie puszczalstwa mężczyzn i kobiet. Jestem za tym, aby stosować takie same kryteria dla obu płci. Według mojego osądu osoba łatwa to osoba łatwo dostępna dla szerokich rzeszy partnerów seksualnych płci przeciwnej albo tej samej w zależności od orientacji, która zadowala się seksualnym fast foodami, przedkłada ilość seksualnych partnerów i odbytych stosunków nad ich jakość i nie stroni przed seksem z byle kim, byle gdzie i byle jak. Przy tym wszystkim nie należy zapominać, że to z kim sypiamy, świadczy także o nas . Facet, który sypia z łatwymi panienkami, sam staje się łatwy. Dziewczyna, która sypia z łatwymi facetami, na których wystarczy tylko skinąć, żeby ich mieć na chwilę w swoim łóżku, sama staje się łatwa.

Edytowane przez tacyta
Czas edycji: 2012-04-30 o 15:39
tacyta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 15:40   #118
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
Nie podoba mi się podwójna moralność w ocenie puszczalstwa mężczyzn i kobiet. Jestem za tym, aby stosować takie same kryteria dla obu płci. Według mojego osądu osoba łatwa to osoba łatwo dostępna dla szerokich rzeszy partnerów seksualnych płci przeciwnej albo tej samej w zależności od orientacji, która zadowala się seksualnym fast foodami, przedkłada ilość seksualnych partnerów i odbytych stosunków nad ich jakość i nie stroni przed seksem z byle kim, byle gdzie i byle jak. Przy tym wszystkim nie należy zapominać, że to z kim sypiamy, świadczy także o nas . Facet, który sypia z łatwymi panienkami, sam staje się łatwy. Dziewczyna, która sypia z łatwym facetem, na którego wystarczy tylko skinąć, żeby go mieć w swoim łóżku, sama staje się łatwa.
Mam podobne spojrzenie na tę sprawę. I podoba mi się określenie „zadowala się seksualnymi fast foodami”, moim zdaniem bardzo dobrze opisuje ono istotę rzeczy.

Ale oczywiście, nie mam niczego do ludzi, którzy w moim mniemaniu są łatwi. Ich sprawa, co robią. W ich mniemaniu ja mogę być skamieliną i dinozaurem, bo nie mogłabym nawet pocałować kogoś, z kim nie wiąże mnie uczucie.
Stary 2012-04-30, 16:07   #119
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Ależ nie chodziło mi o to, że ktoś nie ma prawa mieć własnego zdania. Każdy ma prawo i każdy może postrzegać siebie w takich kategoriach w jakich ma na to ochotę. Przecież są na świecie ludzie zupełnie bezkrytyczni wobec siebie i też pewnie postrzegają się jako kogoś 'lepszego' niż inni ich postrzegają. Chodziło mi jedynie o to, że to w jaki sposób dana osoba siebie samą postrzega nie zawsze musi być zgodne z prawdą i nie zawsze musi się pokrywac z tym co myślą o nas inni. Każdy człowiek próbuje znaleźć jakieś usprawiedliwienie dla swoich zachowań, czasem nawet dopisać sobie do tego własną ideologię. Tak już jest, wtedy człowiek czuje się lepiej. Wielu facetów, którzy np. zdradzają swoje żony, partnerki, także próbuje siebie usprawiedliwić twierdząc, że w końcu to tylko seks, tylko ciało, co to komu przeszkadza, przecież jeśli partnerka nie wie to się jej nie krzywdzi, przecież to tylko taka forma przygody, niewiele znaczącej i że przecież schemat że nie wolno zdradzać jest tylko czyimś wymysłem... również na tej zasadzie myślą niektórzy ludzie. Tylko, że niestety społeczeństwo będzie postrzegać ich inaczej...

I to samo tyczy się np. dziewczyny, która przyszła do klubu, 3 facetom obciągnęła a z jednym poszła do kibelka. Ona w swoim mniemaniu może być po prostu rozrywkową dziewczyną, która traktuje życie na luzie i nie przejmuje się opinią innych. Osoby obserwujące taką sytuację z boku, pewnie źle sobie o niej pomyslą. I jestem przekonana, że będąc świadkiem takiej sytuacji 90% osób by sobie źle o niej pomyślało, nikt zapewne by się nad tym nie zastanawiał ale zawsze jakaś ocena się nasuwa.

Jak dla mnie nie zawsze takie osoby postępują w sposób rozsądny. Przecież każdy przygodny seks może skończyć się ciążą, a ciąża to i tak najmniejszy problem w porównaniu np. do możliwości złapania pewnych chorób wenerycznych czy tez jakiegoś wirusa. Oczywiście to jest sprawa tych osób, bo narażają siebie i innych a jakoś nie wierzę aby po każdym kontakcie z obcą osobą (której statusu serologicznego np. nie znają) od razu biegli na badania. Także można uznać, że w pewnym sensie, zwłaszcza ci, którzy nie używają prezerwatyw (a przecież miliony facetów ich po prostu nie lubią bo twierdzą, że seks w gumie to nie to samo) przyczyniają się do rozsiewania jakichś chorób, doprowadzają do epidemii wirusów, sami szkodzą sobie i potencjalnym partnerom.

Ja wiem po sobie i jak do tej pory po baaardzo wielu osobach z którymi rozmawiałam, że naprawdę mają jakieś 'hamulce' nie czuliby się dobrze uprawiając seks z kimś obcym, z kimś kogo nie znają, tak po prostu oddać swoją intymność osobie, którą pierwszy czy drugi raz widzi się na oczy. I tu nie ma znaczenia religia czy takie sprawy, bo ja np. jestem niewierząca a na pewno i na 100% nie potrafiłabym zrobić tego z kimś obcym. Jedna z moich koleżanek, która się kiedyś w klubie tylko pocałowała z facetem, którego nie znała miała takiego kaca moralnego, że szok. Dlatego ja nie potrafię zrozumieć jak dana osoba może tak po prostu 'dawać' na prawo i lewo i całkowicie dobrze się z tym czuć. Tzn. może inaczej, rozumiem, że może się ktoś dobrze z tym czuć ale nie uważam tego za w 100% normalne. Jak już zresztą wspomniałam akurat nie mam nic do osób, które przeżyły jakieś tam przygodne znajomości czy kiedyś tam ich poniosło, zdarza się. Natomiast osoby, które cały czas idą takim trybem życia jak dla mnie są podejrzane i mimo, że ja nic do nich osobiście nie mam w takim sensie, że nic złego mi bezpośrednio nie robią i ja nie miałabym zamiaru 'nawracać' takiej osoby, to raczej nie miałabym do tej osoby 100% zaufania i np. partnera bym takiego nie chciała
Stary 2012-04-30, 16:52   #120
potwor_z_jeziora
BAN stały

Cytat:
Na razie to sama ją przypominasz
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości