|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
http://www.jestem-szczupla.pl/diety-...-przepisy.html porownaj sobie ze swoim... ![]()
![]() |
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Pozwole sobie zacytować jadłospis na P Izaaczki ze starego wątku
Cytat:
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
ja tez sobie pozwole
![]() stare wizazanki pewnie beda pamiętać bliźniaczki wege które na wizazu przeszly mega zmiane,odzyskaly wage i okres ich jadłospisy byly zawsze rewelacyjne Cytat:
![]() |
#3844 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U
I 2 kromki żytniego chleba; 1 z masłem ziołowym i polędwicą drobiową, 2 z masłem i żółtym serem; duży mrożony koktajl (mrożony banan i truskawki, maślanka, jogurt, siemię lniane i otręby pszenne) II Serek homo z małym jabłkiem, suszoną żurawiną, pestkami słonecznika i dyni, garstką płatków kukurydzianych i kawałkami gorzkiej czekolady 35 minut niezbyt intensywnych ćwiczeń III Pieczone frytki, devolay (pierś kurczaka smażona na łyżce oleju, faszerowana pieczarkami z ziołami), surówka wiosenna (kapusta, marchew, por, jabłko, pietruszka, olej, przyprawy) IV Smażone krążki jabłkowe w cieście, podane z cukrem pudrem, resztą serka homo i dżemem truskawkowym V Duży kubek wczorajszego żurku na wędzonych żeberkach, sałatka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, cebula)
![]() |
#3845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-29 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy:
-Śn. późne dość: kromka razowego ze słonecznikiem grubo z masłem, sałatą lodową, twarogiem chudym (taki jest), pomidorem, pół pszennej bułki z kiełkami pszenicy z masłem, sałatą i pomidorem, 2 korniszony -przekąska: kawa czarna gorzka, garść słonecznika duża marchewka do schrupania -Obiad: miseczka rosołu na wołowinie z połową pora, korzeniem pietruszki i selera, 2 spore kawałki gotowanej wołowiny, 2-3 ziemniaki, domowe ćwikła, buraczki na zimno z cebulą i jabłkiem -Deser: kawałek domowego sernika krakowskiego z polewą i kokosem -wpadło jabłko ogromne, trufla kokosowa w czekoladzie -Kol. 2 kromki razowego: z chrzanem, sałatą, pieczonym boczkiem, ćwikłą, z sałatą, musztardą, 3 plastrami szynki, ogórkiem świeżym i curry -po: pół domowej jagodzianki, trufla kokosowa, kawa słodzona (po raz pierwszy od daaaawna...) Do ocenki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
to widze że przestudiowalas wszystkie watki jadlospisowe;p
tylko cos z Twoimi U ostatnio niebardzo.. ![]()
#3848 |
Zakorzenienie
|
A ja nie widziałam U bliźniaczek. Tapetka podeslesz mi link na PW ?
#3849 |
Rozeznanie
|
moje U
![]() ![]() śniad; bułka grahamka z sałatą,szynką, jajkiem w koszulce plus pomidor, ogórek i rzodkiewka/ pastą twarogowo- bananową z cynamonem, jogurt nat z granulowanymi otrębami, caro z mlekiem lody korala koktajl lodowy - moje ulubione 2śniad; 2 gofry z danio truskawkowym i świeżymi truskawkami obiad; 2 gołąbki z w sosie pomidorowym, szklanka soku marchwiowego z sokowirówki podw; serek wiejski z wkorojoną śliwką, bananem, gruszką i jabłkiem posypane pestkami slonecznika kolacja; 2 kromki wieloziarnistego, miska lecza z kurczakiem 1h jillian michaels bunish, mel b brzuch i nogi, dużo spacerowania i opalania;p zerknie ktoś? ![]() Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-04-30 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze straszne wycieczkowe cos:
I: 2 tosty z twarożkiem, pomidor II: jabłko, jogo naturalny z otrębami III: zupa cebulowa z grzankami w przydrożnej knajpie ![]() IV: wielka porcja lodów z Kroscienka ![]() ![]() V: sałatka (sałata, pomidor, cebulka) z serkiem wiejskim i oliwą Teraz tak patrze, że obiadu nie było ale w tej knajpie oprócz zup wszystko było smażone i tluste. Dzisiejsze R: I: duży kubeł kefiru z otrębami (na zaparcia) II: owsianka z jabłkiem i cynamonem, homo III: piers z kury z bukietem warzyw (warzyw będzie duzo a węgle z obiadu celowo usuwam) IV: sałatka (jak wczoraj z serkiem wiejskim) V: nalesnik z maslem orzechowym ![]() Przyszła @ więc nie pobiegam no i mam dzikie zachcianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A z ciekawości to co to są za cwiczenia??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ćwiczeń nawet nie wiem czy dużo ale wydaje mi się że trochę dużo ruchu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
świetny!
![]() |
#3855 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze, późno wstane (obudziłam się o 13.30
![]() Z góry zaznaczam, że są tylko 3 posiłki, z uwagi na późną pobudkę I, około 14.00: 3 pankejki orkiszowe z jogo nat z cynamonem, kawa z mlekiem 1.5% II, 16.00: pół woreczka ryżu brązowego z czymś a'la potrawka z gotowanej marchewki III, 19: grahamka opieczone w tosterze (maksymalnie zgnieciona, ale zmieściła się ![]() w ciągu dnia 2h spaceru + 8min ABS legs; 1l wody i w międzyczasie znów jakaś herbata owocowa lub dwie, nie pamiętam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
BAN stały
|
Mogłabym też prosić o linka do U bliźniaczek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
Po co Ci U skoro powinnaś być na P
#3859 |
Zadomowienie
|
Bliźniaczki mają nick twinsy21, a ich jadłospisy są naprawdę rewelacyjne...
![]() ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-04-30 o 14:17 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P:
Śniadanie: Owsianka malinowa Drugie śniadanie: drożdżówka z makiem Obiad: chochla zupy pomidorowej, 12 rurek (makaron) kotlet mielony mały, ziemniak Podwieczorek: jeszcze nie wiem... Kolacja: serek wiejski Piątnica Zerknie ktoś moze? Jak się komuś nudzi, może mi wymyślić coś zdrowego, wartościowego na podwieczorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje U I owsianka z jogurtem naturalnym, musli tropikalnym z rodzynkami, chipsami bananowymi, jabłkiem, orzechami arachidowymi II 2 domowe bułki żytnio-pszenne na pół każda z twarożkiem, sałatą, łososiem, jajkiem, pomidorem i sałatą ![]() III 3 naleśniki ze szpinakiem i sosem koperkowym na bazie jogurtu naturlanego ![]() ![]() IV większa część Wiśniowej Quesadilla'y ( tortilla na to mus wiśniowy potem tortilla na którą kładę zmielony ser na to tortille na to tortilla mus wiśniowy, potem znowu tortilla zmielony biały ser tortilla to posmarowane delikatnie masłem posypane cukrem pudrem i podpieczone w piekarniku) ![]() V planowane 2 ostatnie domowe bułki żytnio-pszenne z łososiem, sałatą, pomidorem i całym serkiem wiejskim (wiem że znowu łosoś ale go uwielbiam) i koktajl z truskawek ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3862 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Rozeznanie
|
P:
I. Kasza manna na mleku z bananem, płatkami migdałowymi i startą białą czekoladą, kawa z mlekiem. II. Grahamka z masłem, serem pleśniowym i żurawiną + serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i bazylią; gruszka, kawa z mlekiem. III. Kurczak smażony na oliwie, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty; szklanka soku bananowo-marchwiowego. IV. Cappuccino, kawałek orzechowca; miseczka truskawek ze śmietaną i cukrem. V. Cała makrela wędzona + dwa tosty z masłem, serem żółtym i ketchupem; pół papryki, kilka rzodkiewek; Kubek kakao na mleku, garść suszonych moreli.
![]() |
#3864 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Łososia zazdroszczę i kradnę Quesadilla'ę. ![]() ![]() Moje dzisiejsze U: I Słodki kuskus z waniliowym serkiem homo (naturalny serek + cukier waniliowy + ekstrakt wanil.), prażonymi migdałami, bananem i startą czekoladą (gorzką i mleczną); inka z mlekiem II Pełnoziarniste fusilli z bazyliowo-czosnkowym pesto z kurczakiem, pieczarkami, groszkiem i cebulą na oliwie; lemoniada III Mała bułka mleczna rozkrojona na 4 kromki, przytostowane; 2 z masłem, 2 z masłem orzechowym; kubek mleka z cynamonem, duże jabłko (łączenie mleka i jabłka to był zły pomysł- zaczyna mnie boleć brzuch ![]() IV Planowane 2 kromki chleba żytniego z masłem; 1 z polędwicą drobiową i pastą chrzanową, 2 z polędwicą, sałatą i pomidorem, pewnie dodatkowo szklanka soku warzywnego lub kubek barszczu. Ruch zerowy (cały dzień przy pisaniu pracy lic.).
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-04-30 o 15:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę przyznać że ostatnio miałam obsesję na punkcie ćwiczeń ;/ od dzisiaj z tym walczę . One mnie wykończyły : np. w szkole jestem tak zmęczona że potrafię przysypiać , nie mam siły na nic itp. ![]() ![]() U ![]() Śniadanie : papka śniadaniowa ( haha ![]() ![]() Szkoła : 2 kromki razowca z masłem, szynką , pomidorkiem i ogórkiem - jabłko - spory banan - big milk ![]() Obiad : 2 szklanki pełnoziarnistego makaronu ( po ugotowaniu ) z 100g chudego białego sera i surówką z marchwii i kapusty kiszonej Po : kubek cappucino Kolacja : serek wiejski 200g lekki ze szczypiorkiem, 3 wafle ryżowe z :/1 pomidorem, ogórkiem , serkiem kanapkowym, 2 z serkiem kanapkowym i ogórkiem, 3 z serkiem topionym i pomidorkiem/, jakaś marchewa pewnie do pochrupania Po : pewnie wpadnie jakieś jabłko czy coś ![]() Ruch : ok. 10 km rowerkiem , spacer z psem , pewnie trochę hula hop i parę dywanówek Zerknie ktoś ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3867 |
Rozeznanie
|
wiem , wiem ;( postaram się naprawić
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() |
#3869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
I co z tego. Chociaż gdyby ser był z jogurtem. Tak na sucho to nie tylko niezdrowo ale i niesmacznie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.