|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() napisałam Ci smsa co i jak z jutrzejszym dniem. a sił na gotowanie z nikąd nie czerpię bo mnie się też nie chce stać przy garach jak pogoda taka piękna.. byle cos na szybko przygotować i z głowy. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- i ja także ![]() ![]() Stronczek - ![]() Cytat:
![]() ![]() Marinko - no właśnie, jak tam mój zięciuś się ma? Julia zazdrosna o Lenkę jest - i to całowanie w piaskownicy ![]() ![]() Małpka Lamaze rulez ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A koleżanka starsza o 12dni, Sarenka taki kruszon ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zdjęcia wszystkich dzieciaczków boskie ![]() Ale u mnie dzisiaj pięknie - jak Szymon wstanie to idziemy na spacer ![]() A wiecie co - wczoraj pojechałam kupić sobie kalosze, ale nie było fajnych i na pocieszenie kupiłam sobie okulary przeciwsłoneczne i co? I dzisiaj mamy piękne słońce ![]() Stronczku jesteś świetną prowadzącą ![]() Daleko mam do tego sklepu Matalan - szkoda ![]()
#4236 |
Zakorzenienie
|
beatko a zięć w porządku, a od tej 2-letniej Lenki większy był, mimo roku różnicy...a buziak pojawił się dwa razy i to taki dziubek w dziubek
![]() ![]() własnie wcinam sam groch. Ugotowałam se i wcinam. Kocham sam groch. Ale będą pierdy w nocy ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- aaa, i smska dostałam i się bardzo, bardzo cieszę! ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wtedy kiedy jest ładna pogoda i chce wyjść na spacer moje dziecko śpi już 2 i pół godziny
![]()
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje kochane moje za mile słowa. Dla mnie to sama radość prowadzić nasz watek.
Madziulka moja dama tez dzis miała zadziwiająco długa pierwsza drzemke. Teraz jesteśmy na spacerze. Dowód poniżej ![]() I pokaże Wam nasz piękny, zielony park do którego zwykle chodzimy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak Natti? Zdrowa już? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiki widać lubi spacerki ![]() ![]()
![]() |
#4240 |
Wtajemniczenie
|
Brumku spory ten park. Tak spacerkiem go obejść to ze 20 minut. Jest stawik i kaczuchy.
U was to gorąco i mozna sie upiec tak ubranych ale tu jest zaledwie ciepło. Jakieś 12 stopni mniej |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niedługo się chyba wyrówna bo u nas zapowiadają ochłodzenie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Meldujemy się tylko, że żyjemy-ni odzywam się, bo jestem na zwolnieniu-dzisiaj ostatni dzień- w środę odezwę się z pracy. Ból szyji już przeszedł, więc uskuteczniamy z Julcia spacerki i wogóle. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
Jednak czlowiek to dziwne stworzenie. Jak jest zimno to zle, jak goraco to tez nie dobrze. Szkoda ze jakiegos kompromisu nie ma... bo kazdemu sie nie da dogodzic. dla mnie najlepsza tempeatura to ok 23-24 stopnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O tak, dla mnie też optymalną temperaturą jest do 25stopni, lekki ciepły wiaterek wtedy jest czym oddychać.A takie upały toleruję, a raczej pożądałam na urlopikach nad morzem, tak samo jak srogą zimę na urlopie w górach ![]() ![]() Ala starym zwyczajem już śpi. Piszę tak,bo ostatnie 2 dni zasypiała o 21. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Piękny park ![]() ![]() ![]() Ja mam obok siebie dwa, do jednego praktycznie muszę przejść przez ulicę i kawałeczek podejść - jest też tak pięknie zielono, jest staw, kaczki, ławeczki i plac zabaw dla dzieci ![]()
![]() |
#4248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Upałów nienawidzę, jest mi słabo, na takie upalne słońce nie mogę wychodzić przez moją skórę (z resztą i tak nie rozumiem, jak można leżeć plackiem i się smażyć ![]() ![]()
![]() |
#4249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
taaaak w Anglii mozna znalezc piekne miejsca. Jedno z dosc slawnych to Wirginia Water. W sumie nie daleko mojego miasta... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Rozeznanie
|
Tak, na noc.
Pobudka i tka jest o tej samej godzinie, nawet jak zaśnie o 21. Więc dla mnie lżej, że już od 18tej śpi. jednak jej sen wtedy jest troszkę mniej spokojny, potrafi popłakiwać przez sen, z przemęczenia,bo ma tylko jedną drzemkę przed południem. u Sąsiadów wrzawo, dzieciaki biegają a moja już śpi od godziny ![]() Wiecie jaka jestem szczęśliwa! Tak mi ulżyło.Mała dzisiaj w końcu porządnie się napiła soczku z butelki!!! Czego ja nie próbowalam!! Strzykawki,kubki niekapki, kubki zwykłe, słomki, prosto z butli szklanej,soczki w kartoniku- w ten weekend może z dwa łyki wzięła i nic więcej!!! A dzisiaj jak zaciągnęła to przestać nie mogła! Chyba pragnienie w końcu się u niej uaktywniło!! Teraz na śpiocha też jeszcze jej dałam i wypiła bo jęczała przez sen! SKacze z radości pod sufit!!Balam się odwodnienia w takie upaly! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-04-30 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Dziękuję za życzenia dla Zuziaka ![]() Dziękuję za odpowiedzi odnośnie trzydniówki ![]() U nas wysypka schodzi, więc to chyba jednak to. Stronczek również myślę, że sprawdzasz się jako prowadząca ![]() Shira u nas też się zaczęło od gorączki, później zapalenie gardła, antybiotyk a skończyło się wysypką ![]() Patik cieszę się, że humor dopisuje ![]() Świetne zdjęcia dzieciaczków ![]() My grillujemy na całego. Cały dzień na ogródku. Teraz doceniamy coś, co nam trochę przeszkadzało - mamy chłodno na dole w domu ![]() ![]() ![]() Zuza od 7.30 do 20.00 spała tylko godzinę (jest jeszcze lepsza od Tymka ![]() ![]()
![]() |
#4252 | ||||
Zadomowienie
|
Hej!
Wreszcie namiastka długiego weekendu ![]() Wyrobiłam sobie dzisiaj ze 3h nadgodzin ![]() Ale śliczne fotki wrzuciłyście ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek, to świetnie że mata się podoba, ja jutro ją rozłożę w ogrodzie i też Wam jakieś foty wstawię ![]() Telik, dodałaś mi odwagi z wafelkiem bo jakoś się obawiałam Zosi podać. Może jutro zrobimy premierę ![]() Marzena, znalazłaś wreszcie w tym śnie coś dla chłopaków? Różowe u mężczyzny też ujdzie ![]() Bella, czyli generalnie impreza urodzinowa udana ![]() Patik, jak miło czytać Twoj pozytywne posty ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dobrej zabawy i róbcie foty! Chociaż tak sie pocieszę ![]() Cytat:
Vaniliova, świetne wieści! ![]() Stronczek, dobrze sobie radzisz, jako matka prowadząca ![]() ![]() Shira, przytul swojego syncia ode mnie ![]() ![]() Alibany, ale jaja z tą trawą! Ciekawe jak u nas będzie ![]() Tak sobie przypomniałam, że jak ostatnio siedziałam z Zosią na ławce w parku i ona jakoś tak zakręciła się cichutko i spod kocyka zaczęła z ławki wyskrobywać ptasią kupę ![]() Kupiłam jej piłkę w Biedronce za 7 zł, ale radocha była, nie wiedziała jak ma ją zjeśc ![]() No i w pt zaliczyłyśmy kolejną dawkę szczepionki na pneumokoki, ale tragedia była, nawet przypomniała sobie po czasie i żale były ![]() ![]() Lecę dalej... Marina, syn Ci dorośleje! ![]() Agadus, no co za złodzieje!!! ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
U nas powoli, po trosze i zaczęła pić, poczatkowo te herbatki granulowane, teraz już z wodą jedzie na całego z butli. Po 2 nieudanych niekapkach zamawiam dzis pstryczek nuby, bo ze słomki pociągnęła i iwidzę, że woli trzymac do dołu kubełek, więc powinien jej podpasować ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
My też teraz mamy "klimę" w mieszkaniu (a zimą wilgoć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
witam, jutro postaram sie nadrobic, a dzis zdjecie Marysi z niedzieli.
#4254 | ||||
Rozeznanie
|
Witamy!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bella ![]() Jaka córunia tatusia ![]() ![]() CarmelaSopranoSarenka wygląda jak sarenka ![]() I kolejna śliczna dziewczynka! Kciuki za pełnoetatowego tatę ![]() Słodki avatar ![]() StronczekWątek prowadzony wyśmienicie! ![]() Mała podróżniczka jak zawsze przesłodka! Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysypka schodzi czyli już koniec! Wyczerpaliście już limit chorobowy na cały rok ![]() Buziaki dla Zuzi ![]() Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-04-30 o 20:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
No dobra kupiliśmy mate piknikową z Lidla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko zaliczylo pierwsza kapie w baseniku-misce :P Nalalam mu troche wody, do takiej duuzej miski, postawilam na balkonie i sie pluskal. Ale mial radosc. Tak niewiele potrzeba takiemu maluchowi. I dziekuje za odpowiediz odnosnie urodzin.
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My dziś po spacerze - w ramach odchudzania przeszliśmy ponad 7 km, dla dziewczyn z UK - pokonaliśmy dystans z Hammersmith do Pimlico ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Rozeznanie
|
ulala jaka Plażowiczka!
Ewa wykosiła mi dzisiaj pół ogródka-zrywała wszystko jak popadnie ![]() ![]() Rośnie jej któraś z górnych jedynek(albo dwie na raz) i bidulka przepłakała prawie cały dzień...syropek troche pomógł ale prawie nic dzisiaj nie zjadła...straszne te zęby... ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- nie ma to jak rekomendacja brumka! ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
ale moje dziecko nie zrobilo kupy, tylko sie kapalo :P
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
|
Kajool, brumek a dziękuję ,że pytacie, dziewczyny zdrowe, 3/4 dnia na dworze jestem, na placu zabaw,
a z tymi złodziejemi to nieźle, benzyna prawie po 6,70 to ppostanowił sobie,że ściagnie z innego baku,dobrze że musię nie udało,bo by z 30 litrów mógł ściągnąć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.