|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Wklejam sposoby na wywołanie porodu
![]() krok 1 Najskuteczniejszym i najprostszym sposobem na wywołanie porodu jest chodzenie po schodach po dwa na raz. Dzięki temu ćwiczeniu miednica zaczyna się rozszerzać, co ma istotne znaczenie przed porodem. krok 2 Innym skutecznym ćwiczeniem, które z pewnością pomaga przyśpieszyć poród jest skakanie na piłce do ćwiczeń. Usiądź na specjalnej, dużej piłce w rozkroku, tak aby miednica była rozwarta. Następnie zacznij delikatnie się odbijać. Możesz wykonywać to ćwiczenie podczas oglądania telewizji czy słuchania muzyki. krok 3 Z pewnością słyszałaś, że długie spacery mogą przyśpieszyć poród. Nie zawsze to działa, ale warto przecież spróbować. Dla niektórych kobiet jest to bowiem bardzo pomocne. krok 4 Pływanie, zwłaszcza brzuchem w dół, również może okazać się bardzo pomocne. Jeśli masz kłopoty z odpowiednim ustawieniem dziecka, brak grawitacji może zdziałać cuda. krok 5 Spójrz głęboko w oczy swojego partnera i zaciągnij go do sypialni. To może wydawać się absurdalne, ale orgazm i seks mogą przyczynić się do wywołania skurczy porodowych. Mówiąc z grubsza, to co przyczynia się do poczęcia dziecka, może również pomóc mu się wydostać. krok 6 Idąc w tym kierunku, również stymulacja sutków może wywołać poród. Sposób ten może zadziałać, gdy poród się opóźnia. Chwyć brodawki pomiędzy kciuk a palec wskazujący i obracaj je tam i z powrotem. Czynność wykonuj obiema rękoma. Postaraj się masować sutki przez 5–10 minut, dopóki twoje palce nie będą zbytnio zmęczone. Jeśli chcesz, możesz poprosić o pomoc partnera. Po pewnym czasie możesz poeksperymentować z innymi ruchami. krok 7 Poproś swojego lekarza, aby ręcznie wywołał skurcze. Zabieg ten jest bardzo niekomfortowy wręcz bolesny. Jednak dzięki temu pojawiają się bardzo mocne skurcze, które mogą doprowadzić do rzeczywistego porodu. krok 8 Akupunktura to kolejne bardzo skuteczne rozwiązanie. Istnieją pewne punkty na twoim ciele, których ucisk może wywołać poród. Wykwalifikowany specjalista od akupunktury z pewnością będzie w stanie sprawnie określić położenie tych punktów. krok 9 Kolejne kroki skupiają się na ziołach i innych suplementach przyjmowanych doustnie, które mogą przyczynić się do wywołania porodu. Przed przyjęciem któregokolwiek z nich lepiej skontaktować się z lekarzem. krok 10 Teraz czas odkryć właściwości oleju rycynowego. Według położnych jest to jeden z najskuteczniejszych sposobów na wywołanie porodu. W tym przypadku koordynacja w czasie jest bardzo ważna i należy przyjąć go o 5 rano na pusty żołądek. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, za 4 godziny powinien już rozpocząć się poród. Jeśli nie zadziała, odczekaj 2 dni, a na trzeci dzień powtórz zabieg. Postępuj zgodnie ze schematem przyjmowania oleju rycynowego, który znajdziesz poniżej:
krok 11 Podsumowując: jeśli już zbyt długo czekasz na poród, możesz przez cały dzień skupić się na jego wywołaniu. Obudź się o 5 rano i przyjmij olej rycynowy. Wróć do łóżka i postaraj się zasnąć. Za wszelką cenę powstrzymaj się od wymiotowania. Wstań i zjedz lekkie śniadanie. Oglądaj telewizję i w tym samym czasie przez około 30 minut stymuluj swoje brodawki. Jeśli poczujesz się lepiej, umów się na akupunkturę. Kilka razy przespaceruj się po schodach wchodząc do góry po dwa na raz, dopóki nie poczujesz bólu nóg lub nie powrócą mdłości wywołane przyjęciem oleju rycynowego. Odpocznij nieco podskakując na piłce. Zjedz lunch. Po lunchu udaj się do położnej, która pomoże ci zwiększyć rozwarcie. To bolesny zabieg, po którym mogą pojawić się skurcze. Odpocznij w samochodzie w drodze do domu, a następnie udaj się na długi spacer. Po powrocie zacznij ponownie stymulować brodawki. Pochodź po schodach. Zacznij skakać na piłce. Podczas kolacji zjedz pikantne potrawy, a na koniec zaplanuj romantyczny wieczór z mężczyzną. Potem połóż się spać.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Też miałam wysoką anemię przez łyżeczkowanie po porodzie jednak transfuzji odmówiłam, z to ładowali we mnie żelazo w kroplówce, strasznie to wspominam ![]()
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze gdzieś wyczytałam że jedzenie ananasa wywołuje poród, tż mi dzisiaj kupi
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zakorzenienie
|
witajcie, ja dzisiaj jakaś nietomna - ale za to spacer przy tym pięknym dniu
![]() Andzya - wiem, że masz cholernie dużo energii miałam dokładnie to samo, tylko widzisz, przez te biegania do szpitala, potem w domu bo dzieciątko - po 3 tygodniach w nocy trafiłam do szpitala z takim krwotokiem, że płakałam ze strachu. Więc uważaj i zwolnij - posłuchaj się doświadczonej koleżanki ![]() ![]() co do krwawień z nosa - ja miałam, brakowało mi żelaza, nie miałam anemi, krew mi leciała przynajmniej pięc razy dziennie ![]() co do kosza - mam i uważam że to świetna rzecz, tuż przy przewijaku stoi kosz wiklinowy mały z przykryciem, nie musze segregowac rzeczy wiem kiedy wrzucić do pralki jest dobrze ![]() cco do wanienki - ja stawiam ją na przewijaku, super sprawa - wystarczajaco stabilna i wystarczająco wysoko - polecam Kism - czyli nadal nie zamierzasz rodzić? dobrze że z biustem wszystko ok uważaj na siebie Effi - opisuj opisuj, ja jestem bardzo ciekawa jak tam się rodziło |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
Kapukat dobrze że mimo takiej pogody wychodzisz z małym na spacer, troche się dotlenicie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Raczkowanie
|
Melduję się
![]() Na początek gratulacje dla rozpakowanych mamuś ![]() ![]() ![]() Ja dziś tak na szybciutko, ponieważ pół dnia spędziłam w Krakowie, a potem jeszcze szybkie zakupy i po prostu padam.... A jutro dzień pełen atrakcji bo córa ma urodziny ![]() Byłam dzisiaj na usg w klinice i na szczęście nie wykazało żadnych nieprawidłowości ![]() Oszczędzę Wam opisu bałaganu jaki tam panuje w każdym bądź razie cieszyłam się, że szybko załatwię bo na godzinę byłam umówiona a spędziłam tam 3 godziny ![]() Z dobrych informacji jeszcze to odebrałam dziś wynik badania na paciorkowca i negatywny ![]() Robili mi dziś ktg i wychodzą skurcze na razie jednak słabe także zobaczymy co dalej ![]() Torba czeka spakowana ![]() Chciałabym już to mieć za sobą ![]() Aż mi głupio jak ostatnio chciałam z Wami popisać to wyszły problemy z zusem i cały tydzień jeździłam i załatwiałam ehh ![]() A myślałam, że na koniec ciąży odpocznę a tu d... ![]() Powiem Wam, że ja czuję się tragicznie, te 25 kg daje mi się ostro we znaki do tego dzieć niemiłosiernie masakruje mi żebra a wieczorami szyjkę ![]() jakby mi ktoś w pierwszej ciąży powiedział, że ruchy dziecka mogą boleć to bym nie uwierzyła.... ![]() Ehh mam nadzieję, że w końcu uda mi się bardziej aktywnie udzielać ![]() Tymczasem uciekam reanimować swoje zwłoki ![]() Ściskam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Raczkowanie
|
Podbijam pytanie (Co zrobić aby szyjka się skracała i rozwierała?) bo żeby wywołać skurcze to wiadomo ,a dodatkowo ściąga od Dasti , ale o tej szyjce to jeszcze nic nie słyszałam. Ja miałam poród wywoływany, i uwierzcie drugi raz nie chcę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie !
Jestem i melduję się w dwupaku, nie odzywałam się bo miałam prze 2 dni gości. Czuje się jak nadmuchany balonik i tak też wyglądam szczególnie moje stopy i dłonie, do terminu porodu 3 dni, a tu cisza i spokój nic się nie zapowaiada. Od jutra z tż będziemy małą wykurzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zakorzenienie
|
Karozka super ze z dzidziusiem wszystko ok
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-30 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | ||
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wasze kciuki pomogły
![]() Melduję się po wizycie - szyjka dalej 2 cm ale główka nie napiera - maly odpuścił - skurcze ustąpiły ![]() Do tego lekarz powiedział że duży ten nasz chłopak i że jeszcze 2 tygodnie muszę wytrzymać i niech się dzieje wola nieba - odstawimy fenka i jak zacznę rodzić to nic się złego nie będzie działo. Więc trochę mi się skrócił czas na zrobienie wyprawki i całą resztę bo pierwotny termin miałam na 18 czerwca przecież. No i w nagrodę TŻ zabrał mnie na karkówkę z grilla i lody z Mc w nagrodę że wszystko dobrze no i zapowiedział że do piatku skończy remont i wszystko wysprząta żebym już się nie denerwowała. Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Liberatka a już myślałam że może się ropakowałaś
![]() Ja po ćwiczeniach z epino skaczę na piłce i czekam na tz i ananasa ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() No to rzeczywiście czas Ci się mocno skrócił, trzeba ostro wziąść się za wyprawkę ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Herbatka z liści malin jest chyba na przygotowywanie się szyjki do porodu.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-30 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę tego ananaska aż mi ślinka pociekła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj cisza, dziewczyny pewnie grillują
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostre jedzenie podobno tez przyspiesza .. ale ile w tym prawdy nie wiem.
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |||
Wtajemniczenie
|
Dajcie to pierwszą stronę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A w ogóle to dziękuję za inspiracje odnośnie kosza na ciuszki i info odnośnie krwi z nosa ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Wtajemniczenie
|
Jestem.
Byłam się spotkać z Koleżankami i nawet posiedziałam 2,5h ![]() ![]() Jak jest super na dworze ![]() Ciuszki małej, jak już wyschły, to pachną, ale super miękkie nie są ![]() Michalowa, super że się u Ciebie polepszyło ![]() ![]() ![]() Ciekawe jaka jutro będzie pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |||||
Wtajemniczenie
|
Wow, ale faktycznie wszystkich z wieczora wygnało
![]() ![]() My właśnie wieczorem pojechaliśmy na chwilę do babci, Maksiu wymyślił, że zostaje na 2 dni, babcia się zgodziła, więc my w drodze powrotnej skorzystaliśmy z zaproszenia do znajomych... na grilla oczywiście. Myślałam, że będę mieć co czytać po powrocie, a tu kilkanaście postów... Hehe, fajny ten krok 11 - plan na cały dzień ![]() Ja też jestem za pierwszą stroną. anulka, dorzucisz tam? ![]() Cytat:
![]() Ja zamierzam... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam odwrotnie, Maksiu mi dawał ostro po żebrach, a Kajko mnie oszczędza ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla córci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli jeśli dobrze liczę, to na koniec 35 tc masz odstawić fenka? Popatrz, to jeszcze zupełnie inne podejście lekarza. Moja na wizycie na koniec 35 tc zwiększyła mi dawkę z 3 na 4 tabl./dzień, bo uważała, że za dużo mam skurczów i chociaż mój łobuz też duży, to 2 tyg. jeszcze powinnam wytrzymać do końca 37 tc i koniec kropka! ![]() ![]() A którejś to w ogóle lekarz powiedział, że niby do końca fenka ma brać? doris, nie Tobie przypadkiem? Ty też już do końca 37 tc się zbliżasz ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Faktycznie pogoda wieczorem baaardzo przyjemna, żeby posiedzieć na powietrzu ![]() Moja sprawdzona od lat prognoza (na interii) od kilku dni niezmiennie zapowiada u mnie w mieście do czw takie ciepło... Dopiero z czw na pt w nocy deszcz i lekkie ochłodzenie, do 24 st. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Wtajemniczenie
|
jestem!
skonczylam (prawie) sprzatac.... ![]() ilosc workow do wyrzucenia mnie przerosla, przerosnie tez mojego meza jak wroci z pracy ![]() skonczylam prac rzeczy zimowe mojego meza,. teraz zostalo kupic kilka worow prozniowych i je wyssac i siup do pawlacza. Wypralam i wyprasowalm i oczywiscie zawiesilam moskitiere i ochraniacz dla malutkiej ![]() ![]() Dziewczyny co maja tuz tuz termin - spicie na jakims podkladzie/ceracie zeby, odpukac, nie zabrudzic lozka? ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- aha i mam problem ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Dastii świetne te metody przyspieszania porodu ![]() ciekawe co u agaty ... pewnie lata i uklada juz ciuszki, a w miedzyczasie rodzi ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- zmykam do łózia nie wiem, czxy po dzisiejszym dniu dam rade gdziekolwiek jecgac na grilla ![]() papapaa do jutra ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki, tak sobie z nudów klikałam i znalazłam. Wydały mi się w miarę fajne więc wkleiłam, a czy działają to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Missmalezji a może Ty znasz jakieś sposoby na wywołanie porodu?? ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą nieźle- 1 maja a ja na wizytę- nawet w święto kasę zbijają ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobranoc Kobietki , życzę owocnych nocy w wywoływanie porodów - oczywiście tych gotowych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Wtajemniczenie
|
Hello!Ja się witam z rana z kawką oczywiście.
My dzisiaj jedziemy do Stegny kolejką-parowozem i młody wstał już po 6 ![]() ![]() Gratuluję wczorajszych wizyt ![]() Kism umieściłam sposoby na przyśpieszenie porodu na pierwszej stronie ale tak jak kiedys pisałam nie umiem zrobić tego pod linkiem tylko tak jak jest.Może pózniej usiąde i może uda mi się to zrobić. Wczoraj też cały dzień byliśmy na dworzu a w nocy bolał mnie krzyż ![]() Dzisiaj zaczęłam 39tc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ja dzisiaj nad ranem się umęczyłam. Około 4 złapała mnie okrutna zgaga. Myślałam, że zwariuję. Czyżby to kebab zjedzony wieczorem ![]() Rano tzn. przed chwilką, pozwoliliśmy naszemu psu wskoczyć na trochę do łóżka. Podczas przytulanek P wyczaił u niego kleszcza ![]() ![]() ![]() ![]() Zapowiada się dzisiaj piękny dzień. Co by tutaj wymyślić ![]() Cytat:
Anulka, możesz tylko skopiować. To mnie ginka powiedziała, że będę brała fenka do końca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ale jestem zmęczona ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2789 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj możliwe, możliwe. Ja od początku mam problem prawą stroną, i noga puchnie bardziej i ręka drętwieję i wolniej do siebie dochodzi. My dziś znów grillujemy, ale póki c muszę się ogarnąć i iść do mamy pogrzebać jej w szafie, możne znajdę coś w co się zmieszczę na taką pogodę ![]() Spokojnego i udanego dnia wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.