Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 15:10   #2731
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Ja na 18:15 jadę do lekarza i się okaże czy wrócę na kanapę czy jadę do szpitala trzymajcie proszę kciuki nie wytrzymam miesiaca w szpitalu...
A dzisiaj już ze stresu to mi się takie durnoctwa śniły z moim lekarzem na czele tego koszmaru
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:11   #2732
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja od jakiegoś tygodnia czuję się bardzo dobrze
Wiadomo, że chodzę jak kaczka i w zwolnionym tempie, ale ogólnie jest ok Czasami zakuje tu i ówdzie, ale to nieuniknione.
Jeszcze się zastanowię nad tym wyjściem.
Z jednej strony, fajnie się tak wystroić, umalować, włos zrobić i iść do ludzi. Z drugiej strony, będzie mi język uciekał, bo i tak się piwa nie napiję
Zobaczę jeszcze.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

libretka, gdzie jesteś???
karozka, gdzie jesteś??
Freya, gdzie jesteś?
Tacca i MonikaFaustyna już nas nie lubią więc nie wzywam do odpowiedzi

Jestem, jestem . Mam ostatnio problem z zebraniem myśli. U nas dziś Dzień Królowej, więc cała Holandia szaleje. My nie szalejemy, bo to nie nasze święto , a nawet jeśli, to jakoś nie widzę siebie doginającej z brzucholem w tłumie. Tutaj do mnie sporo osób się uśmiecha i mówi, jak fajnie, bo taka piłeczka. Natomiast najgorsi są faceci z krajów muzułmańskich, idzie taki środkiem ulicy, ma w d... to, że idzie kobieta, szczególnie w ciąży i się pcha .

Wczoraj kupiłam sobie dwa staniki do karmienia: biały i brązowy, no i koszulę rozpinaną do szpitala. Do tego zaczynam powoli pakować sobie rzeczy do szpitala, których też za wiele nie jest .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:17   #2733
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Ale wtedy jak dostaną akt urodzenia mają obowiązek skorygować te świadczenia. Więc przedłużanie dostarczania aktu urodzenia nic tu nie zmieni od strony prawnej.
Sama jestem ciekawa czy za ten okres pobytu w szpitalu jest opcja dostawania zasiłku chorobowego wstrzymania wypłaty zasiłku macierzyńskiego - ale nie znam odpowiedzi na to pytanie póki co więc się nie wypowiadam
Na pewno jest możliwość przerwania macierzyńskiego jak się jest chorym, bo koleżanka moja tak przedłużala sobie czas z dzidziusiem - ona udawała bóle kręgosłupa i lekarz wystawiał jej l4 i wtedy ona zawieszała macirzyński, tylko nie wiem czy wtedy l4 jest płatne 80% czy 100%,ale obstawiam te 80%.

Cytat:
Pierwsze pranie za mną.
Zapach nie powala Prawie w ogóle nie czuć tego płynu
Ciuszki takie trochę...tępe.
Może jednak powinnam jakiś płyn do płukania wlać? A może podczas prasowania zrobią się bardziej miękkie?
Wiesz co ja dawałam białego jelenia. Ten płyn w ogóle nie pachnie, ale ciuszki są takie miękkie po nim i aż przyjemne. Bo jedno prania zrobiłam bez płynu i tak jak mówisz takie dziwne w dotyku. TYlko to też zależy od wody - we Wrocławiu woda jest dośc twarda, więc to może też przez to te ciuszki takie dziwne były.
Stary 2012-04-30, 15:21   #2734
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Narobiłyście chęci na leczo no i musiałam zrobić , Ja papryki też nie obieram, tylko pomidory. Co do kąpania ,to ja stawiałam na łózko , siadałam obok i myłam. Musicie pamiętać ,ze takie maleństwo kapie się bardzo krótko. Co do wózka to zdecydowalam,ze tez połoze kołderkę i będzie ok Dzisiaj 2 osoby dzwoniły do mnie z pytaniem ,czy już urodziłam bo im się śniło że tak
Ps. Ejfi, ty się nie pytaj tylko opisuj i to ze szczegółami
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:21   #2735
benka99
Rozeznanie

Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i zrozumienie Tż napisał, że przeprasza i że porozmawiamy wieczorem. Mam nadzieję że coś zrozumiał a nie przeprosi tylko tak na odczepnego....
Wogóle to on nie jest zły, bardzo czeka na maleństwo, codzień mówi do brzucha, opowiada jak to będzie z małym spędzał czas, martwi się, nawet w sobotę jak chciałam zjeść ostry sos czosnkowy to najpierw zapytał czy to napewno nie zaszkodzi dziecku i dopiero potem mi podał
Ja tylko martie się tym, że on jakoś tak nie dostrzega powagi sytuacji, tego, że w każdej chwili może się zacząć poród, mogę zasłabnąć czy że poprostu w ciąży źle się czuję i mam różne bóle i boję się zostawać sama w domu. Wkurza mnie jak mówie że się boję porodu, że nie wytrzymam a on odpowiada że tyle znajomych jakoś urodziło to i ja urodzę bo to nic strasznego... Albo jak proszę go żeby poczytał książkę, gazetę czy coś w necie o opiece nad dzieckiem a on, że on wszystko wie i sobie poradzi. A potem będzie, że on nic nie zrobi bo się boi czy nie umie Poprostu czasem zachowuje się jakby miał nie 26 a 16 lat i jakby wogóle nie dorósł do żony i dziecka...

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Marcin właśnie smaży swoje zdobycze
Filip poszedł na dwór z siostrą M. fajnie ale ja juz tęsknie a dopiero co poszedł
zjadłabym rybkę

Cytat:
Nastawiłam pierwsze pranie dziecięce.
Płyn mam dzidziuś i nie jest tam napisane na butelce, czy do białego, czy kolorowego
Włączyłam na jakiś program, gdzie narysowane jest dziecko Będzie prała pralka 2,5h
Zobaczymy co to z tego będzie.
Mam problem z segregacją ciuszków kolorystycznie Też tak miałyście? Kilka ciuchów czerwonych i z czym to wrzucić???
Ja najpierw prałam pieluchy, biały ręcznik, białe ciuszki i takie kremowe jasne. Potem kolorowe ale nie takie intensywne barwy tylko takie jasne.
Trzecie pranie to były dzinsowe spodenki i takie ciemniejsze kolory zielenie, błękity i granaty. Czerwone miałam 2 rzeczy i prałam ręcznie, jedna trochę farbowała. Jak miałam wątpliwość czy coś nie puści koloru to sprawdzałam w rękach, jeden granatowy pajac mi trochę zafarbował.

Cytat:
Ginka mi mówiła, że jak jest twarda, zwarta i długa szyjka, to poród bardziej boli, bo się dłużej się szyjka rozwiera.
Tyle wiem.
To będzie głupie pytanie....ale czy da się zrobić coś żeby ta szyjka się skróciła trochę? Ostatnio usłyszałam że 1,5cm szyjka to szyjka długa, ja taką mam. Od przyszłego tygodnia już by mi się mogła jakoś skrócić, zęby poród był szybszy i mniej bolesny

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile bo tyłek boli i siedzieć się nie da i słaba jestem ale tak wszystko ok wczoraj udało się i wypisali nas mały pierwsza noc bardzo grzeczny oby nie zapeszać i było tak dalej na całe szczęście bo może pomału dojdę do siebie. Jak będziecie chciały mój opis porodu to oczywiście opiszę.
Pewnie, ze chcemy opis mam nadzieję, że maluszek co noc będzie grzeczny i spokojny
Stary 2012-04-30, 15:24   #2736
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
1. Ile płaciłaś za stojak (orientacyjnie)?
2. Dziś oglądałam własnie te staniki tylko czekałam, aż dostaniesz swoje, żeby zapytać: i jak? To skoro już wiem, że lekko się marszczą (co mi przeszkadzać nie będzie) to tylko napisz mi proszę jak z rozmiarem. Czy jest taki jak byc powienien czy może cos tam odbiega od wymiarów w tabeli? I daj link raz jeszcze do tej aukcji to może jeszcze jakieś pytanie mi wskoczy

Rodzice dzwonili czy jadę z nimi na działkę, e powiedziała, że nie ma szans, bo bym zdechła chyba, nawet na balkonie nie mogłam minuty wysiedzieć, więc leże, czytam książkę i zaglądam do was
ja dalam okolo 60zl
Stary 2012-04-30, 15:25   #2737
andzya
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za ciepłe słowa

Udało mi się wyskoczyć na chwilę do domu zjeść obiad, mama została z Antosiem. Wyniki ma dobre, także we środę idziemy do domu Jednakże, nie jest tak kolorowo. Po operacji okazało się, że Mały ma dosyć bardzo odbiegające wyniki krzepliwości krwi od normy, potem mu je powtórzyli i dalej nie były zachwycające. Dzisiaj zauważyłam, że Antoś jest w kropki Myślałam, że ma może na coś uczulenie co zjadłam, ale prawdopodobnie to właśnie przez krew, ponieważ dzisiejsze wyniki krzepliwości były trochę lepsze, ale też nie w normie Pani doktor konsultowała się z profesorem z hematologii, który powiedział, że u malutkich dzieci do roku ta krzepliwość może się normować, więc nic się złego nie dzieje, ale będziemy musieli to kontrolować.

Maluszek dużo je i robi mnóssssstttwoo kup We środę wreszcie do domu
Ja czuję się super tak jak pisałam, ale mam tak spuchnięte nogi, że ledwo stoję, kostek mi nie widać W ciąży w ogóle nie miałam takiego problemu, a teraz... Eh, no cóż.
A Wy dziewczyny zobaczycie, poród SN może i do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy, ale bardzo szybko będziecie mobilne Ja już nawet dzisiaj zastanawiałam się, że może to 6 tygodni to trochę za długo, żeby czekać na przytulando z mężem, bo libido mi wraca Pomimo tego niewyspania i w ogóle. A zawsze miałam dużę :P Poza tym krwawienie już prawie mi się skończyło, w sumie nie wiem czy to dobrze, ale zainteresuje się tym dopiero jak moje Maleństwo będzie w domu.

Zdjęcie Antosia pokażę Wam jak już będziemy razem w domu, bo teraz te które mam w tych wszystkich kablach to strasznie wyglądają. Buziaczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 15:27   #2738
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Wklejam jeszcze raz tego linka do biustonoszy

http://allegro.pl/bezszwowy-stanik-c...256215603.html

Odnośnie odpinania to mają odpinane ramiączka z przodu, tzn. że cała miseczka ucieka w dół, a ramiączko ucieka do tyłu. Ale ja chyba nie będę tego tak odpinać tylko po prostu odciągnę miseczkę na dół i wyciągnę cyca - da się, bo już sprawdziłam

Poza tym zapinają się normalnie z tyłu jak zwykle biustonosze, a pod biustem mają taki jakby rozciągliwy ściągacz

Właśnie sprawdziłam i w miseczkę wlazłoby jeszcze drugie tyle biustu, więc ja myślę, że to może być spokojnie na duże D albo i E

Kurde, ale gorąco. Leże i zdycham. Mam w pokoju 25 stopni
Możesz napisać jaki masz obwód w biuście. Obecnie mam 105, po porodzie pewnie będzie więcej + dojdą wkładki laktacyjne. Myślisz, że te staniki nie będą za ciasne.
Ogólnie mam problem z kupnem staników do karmienia, bo wychodzi mi rozmiar 75G, a w nim żadnych tanich nie kupię, a jakieś droższe, porządniejsze to planuję kupić jak mi się już rozmiar biustu unormuje.

Cytat:
Pierwsze pranie za mną.
Może jednak powinnam jakiś płyn do płukania wlać? A może podczas prasowania zrobią się bardziej miękkie?
Ja prałam ciuszki w samym proszku, po wyschnięciu były takie zlepione i szorstkie, ale po wyprasowaniu już jest lepiej.

Ja Was podczytuje, nie mam siły pisać, energii mam zero i jeszcze dzisiaj wyczytałam, że jestem na najlepszej drodze do zatrucia ciążowego, bo puchnę i mam białko w moczu
Freya_85 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:28   #2739
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Udało mi się wyskoczyć na chwilę do domu zjeść obiad, mama została z Antosiem. Wyniki ma dobre, także we środę idziemy do domu Jednakże, nie jest tak kolorowo. Po operacji okazało się, że Mały ma dosyć bardzo odbiegające wyniki krzepliwości krwi od normy, potem mu je powtórzyli i dalej nie były zachwycające. Dzisiaj zauważyłam, że Antoś jest w kropki Myślałam, że ma może na coś uczulenie co zjadłam, ale prawdopodobnie to właśnie przez krew, ponieważ dzisiejsze wyniki krzepliwości były trochę lepsze, ale też nie w normie Pani doktor konsultowała się z profesorem z hematologii, który powiedział, że u malutkich dzieci do roku ta krzepliwość może się normować, więc nic się złego nie dzieje, ale będziemy musieli to kontrolować.

Ja czuję się super tak jak pisałam, ale mam tak spuchnięte nogi, że ledwo stoję, kostek mi nie widać W ciąży w ogóle nie miałam takiego problemu, a teraz... Eh, no cóż.
A Wy dziewczyny zobaczycie, poród SN może i do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy, ale bardzo szybko będziecie mobilne Ja już nawet dzisiaj zastanawiałam się, że może to 6 tygodni to trochę za długo, żeby czekać na przytulando z mężem, bo libido mi wraca Pomimo tego niewyspania i w ogóle. A zawsze miałam dużę :P Poza tym krwawienie już prawie mi się skończyło, w sumie nie wiem czy to dobrze, ale zainteresuje się tym dopiero jak moje Maleństwo będzie w domu.

Zdjęcie Antosia pokażę Wam jak już będziemy razem w domu, bo teraz te które mam w tych wszystkich kablach to strasznie wyglądają. Buziaczki

mam nadzieję że z Antosiem teraz będzie tylko lepiej

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:40   #2740
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Hej

Dzis byłam na sr i położna powiedziała, ze opadł mi brzuch. Kurde faktycznie czuje go na kolanach jak siedze, wizyta dopiero 10 maja, mam nadzieje, ze nic nie zadzieje sie w tym czasie. No i jeszcze nie czas na mnie.

Dzwoni facet ze sklepu i jest juz wózek i łóżeczko. Z checia bym pojechała po to, ale TZ dzis w pracy siedzi wiec nie mamy jak. Poza tym, mam pare gratów nie pochowanych po remoncie, wiec nawet nie miałabym gdzie trzymac wózka.

Co do stelaza do wanienki, to wczesniej nie chciałam go, bo uwazałam za zbedny wydatek, ale teraz sie zastanawiam czy nie zakupic. Ale jak na złośc zapomniałam sie zapytac ile kosztuje jak zamawialismy wózek, a mam jeszcze 1 sklep dobrze zaopatrzony i moze tam bedzie taniej cos.

Mmmm co jeszcze, to ze ledwo zyje przez te upały to nie nowosc pisze
eee ja tam juz od miesiaca cioram brzuchem po nogach

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Milego dnia, jade grillowac!
aleeeeeeeee upal....
szczerze mowiac to mi sie tylko spac cchce :P
Mmmm grill ... my jedziemy jutro do znajomych na grilla
No chyba ze sie rozpakuje do jutra ale dobrą kielbaska bym nie pogardzila

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
A mnie spotkała dzisiaj miła niespodzianka-pierwszy raz w ciąży,zostałam przepuszczona w kolejce,babeczka mówi że takie upały i w ogóle i mnie puściła Mało takich ludzi jest teraz,przepychają się żeby tylko byc pierwszym a ja grzecznie stoję i czekam.
no to super! Mnie jeszcze nikt z wlasnie woli nie przepuscil dopiero jak powiedzialam facetowi na samym przodzie kolejki ze nie mam sily stac po chleb to mi kupil

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Witajcie!
Tu ja nie mąż
na w stępie gratulacje nowy dla kaśka k i pola_m

Ja tylko na chwile bo tyłek boli i siedzieć się nie da i słaba jestem ale tak wszystko ok wczoraj udało się i wypisali nas mały pierwsza noc bardzo grzeczny oby nie zapeszać i było tak dalej na całe szczęście bo może pomału dojdę do siebie. Jak będziecie chciały mój opis porodu to oczywiście opiszę.
fantastycznie ze juz w domu i wszystko jest OK!

na pewno dojdziesz do siebie szybciutko

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Pierwsze pranie za mną.
fakt, u mnie nie bylo nic czuc i byly sztywne

czekam na tego zafajdanego kuriera mial byc o 16 a bedzie o 18 . Ja mu dam!!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Ja na 18:15 jadę do lekarza i się okaże czy wrócę na kanapę czy jadę do szpitala trzymajcie proszę kciuki nie wytrzymam miesiaca w szpitalu...
A dzisiaj już ze stresu to mi się takie durnoctwa śniły z moim lekarzem na czele tego koszmaru
Oczywisice ze trzymamy kciuki

oby bylo wszystko w porząsiu!!!

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

Wystraszylas mnie tą krzepliwością ale jak doczytałąm, ze to ma sie unormowac, to spoko, nie martw się

Twoj synek to dzielny agent!
Stary 2012-04-30, 15:44   #2741
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja mam 30 stopni

Cytat:
Jak masz tylko skróconą szyjkę a nic innego Ci się nie dzieje to może nie wyśle Cię do szpitala Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i zrozumienie Tż napisał, że przeprasza i że porozmawiamy wieczorem. Mam nadzieję że coś zrozumiał a nie przeprosi tylko tak na odczepnego....
Wogóle to on nie jest zły, bardzo czeka na maleństwo, codzień mówi do brzucha, opowiada jak to będzie z małym spędzał czas, martwi się, nawet w sobotę jak chciałam zjeść ostry sos czosnkowy to najpierw zapytał czy to napewno nie zaszkodzi dziecku i dopiero potem mi podał
Ja tylko martie się tym, że on jakoś tak nie dostrzega powagi sytuacji, tego, że w każdej chwili może się zacząć poród, mogę zasłabnąć czy że poprostu w ciąży źle się czuję i mam różne bóle i boję się zostawać sama w domu. Wkurza mnie jak mówie że się boję porodu, że nie wytrzymam a on odpowiada że tyle znajomych jakoś urodziło to i ja urodzę bo to nic strasznego... Albo jak proszę go żeby poczytał książkę, gazetę czy coś w necie o opiece nad dzieckiem a on, że on wszystko wie i sobie poradzi. A potem będzie, że on nic nie zrobi bo się boi czy nie umie Poprostu czasem zachowuje się jakby miał nie 26 a 16 lat i jakby wogóle nie dorósł do żony i dziecka...
Wiesz co, faceci chyba inaczej podchodzą do ciąży niż my. Mój to np. w niespokończoność odwlekał kupienie wyprawki, bo przecież jest jeszcze tyyyle czasu. Jak mu mówiłam, że mogę urodzić wcześniej to mówił, że urodzę w terminie i tyle. O opiece nad dzieckiem ani o ciąży nic nigdy nie przeczytał - sama go trochę uświadamiam jak chcę, żeby coś wiedział. Itp., itd. Generalnie przyzwyczaiłam się do tego, że on inaczej reaguje i nawet mi to nie przeszkadza, trudno, po prostu zaakceptowałam to i nie kłócimy się. Poza tym jest kochany

Andzya Ty to jesteś niezła z tym pozbieraniem się po porodzie, też bym tak chciała

Dziewczyny mam parę pytań, bo mi się przypomniało:

1) Macie coś na brudne ciuszki dla dziecka? Jakiś kosz jak na bieliznę czy coś? Chciałam coś takiego kupić, tylko mniejsze niż nasze (myślałam o czymś takim bardziej płaskim, zamykanym), ale nic ciekawego nie było. Macie jakiś pomysł, linki?

2) Czy macie może krwotoki z nosa? Bo mi codziennie leci krew, nie dużo, ale zdarza się to kilka razy na dzień. Generalnie kilka razy na dzień musze wysmarkać nos i wtedy zaraz po tym mam tą krew. Zapomniałam o tym powiedzieć ostatnio ginowi, nie wiem czy to moze być związane z małą krzepliwością czy coś? Na wynikach z morfologii wyszedł mi ostatnio hematokryt poniżej normy i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam co, poza tym wszystko mam w normie.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 15:47   #2742
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

w szpitalu u nas dzieci leżą albo w pieluszkach, albo w body, ale zawinięte w kocyk - za to u nas niestety nie ma takiej pogody jak u Was i ja ubieram Adasia w body + pajac, wtedy nie mam wrażenia że jemu jest ciągle zimno, biorąc pod uwagę że ja po domu chodze w bluzie dresowej, a na dwór czapka szalik i kurtka jeszcze tym bardziej nie wyborażam sobie dziecka tylko w body albo tylko w pajacu

Ale ja mówię o szpitalu albo domu, gdzie jest cieplutko! gdzie maluch jest zawinięty w kocyk czy rożek czy przykryty. Wiadomo przecież, że nie wyjdziesz z dzieckiem w samym pajacu, jak masz 10 stopni na wyjście to oczywiście, ze możesz ubrać body, pajac, a do tego jeszcze kurteczkę i spodenki! wiadomo, że dzieć ma mieć ciepłe plecki i karczek
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:49   #2743
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Możesz napisać jaki masz obwód w biuście. Obecnie mam 105, po porodzie pewnie będzie więcej + dojdą wkładki laktacyjne. Myślisz, że te staniki nie będą za ciasne.
Ogólnie mam problem z kupnem staników do karmienia, bo wychodzi mi rozmiar 75G, a w nim żadnych tanich nie kupię, a jakieś droższe, porządniejsze to planuję kupić jak mi się już rozmiar biustu unormuje.
W biuście mam teraz 96cm, a pod biustem 84cm,. Moim zdaniem 105cm+wkładki by się zmieściły, bo te biustonosze nie dość, że są rozciągliwe to jeszcze mają te marszczenia i po prostu przy większym biuście one się wygładzą/wypełnią i pewnie nawet będą lepiej leżeć W miseczce jest spory zapas, natomiast pod biustem to myślę, że tak max 90cm, bo inaczej ten ściągacz może być za ciasny.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:50   #2744
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

1) Macie coś na brudne ciuszki dla dziecka? Jakiś kosz jak na bieliznę czy coś? Chciałam coś takiego kupić, tylko mniejsze niż nasze (myślałam o czymś takim bardziej płaskim, zamykanym), ale nic ciekawego nie było. Macie jakiś pomysł, linki?

2) Czy macie może krwotoki z nosa? Bo mi codziennie leci krew, nie dużo, ale zdarza się to kilka razy na dzień. Generalnie kilka razy na dzień musze wysmarkać nos i wtedy zaraz po tym mam tą krew. Zapomniałam o tym powiedzieć ostatnio ginowi, nie wiem czy to moze być związane z małą krzepliwością czy coś? Na wynikach z morfologii wyszedł mi ostatnio hematokryt poniżej normy i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam co, poza tym wszystko mam w normie.
dobre pytanie! Tez sie kiedys nad tym zastanawialam... poki co mysle, ze bede od razu do bebna ładowa a potem segregowac i prac.
Stary 2012-04-30, 15:58   #2745
kism
Wtajemniczenie

Hej, Dziewczynki!
Zanim doczytam, co tam dziś naskrobałyście, spieszę z wieściami lekarzowo-zakupowymi
Gin mi powiedział, że nic złego się z piersiami nie dzieje, że to raczej już od napływu mleka i jak by mi dokuczało, to żebym sobie paracetamol zażyła... Na razie zostanę przy ciepłej kapuście, bo od wczoraj ból się zmiejszył Zbadał mnie też od dołu - rozwarcie na 1 palec, ale szyjka długa, a główka balotuje... czyli cisza na razie
Byłam jeszcze w Carrefourze i potwierdzam, że w moim dostatek Pampersów w różnych rodzajach i cenach, m.in.: 2 Premium Care 72 szt. - 47,50 zł, 2 zwykłe 80 szt. 44 zł.
claudik, wanienki też są, jeśli jeszcze nie nabyłaś a przewijaki takie w formie nakładki na łóżeczko.
Poza tym dla zmęczonych stóp - baleriny za 20 zł, ale to takie niestety badziewne marketowe i japonki za 5 zł najzwyklejsze jak japonki
Ja dziś założyłam sandały i nawet mi w ogóle nogi nie spuchły
Te promocje to niestety do dziś tylko...

Ja na razie idę jeszcze pobawić się z Maksiem. Potem doczytam. Żadna nie rodzi na razie?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 15:58   #2746
La Monica
La Moderatoiure

Hej, ja po pierwszym ktg.Wystresowałam się bo młoda spała i ktg wyszło masakryczne Leżałam tam godzinę. Poza tym wszystko okey, do porodu ponoć daleko bo wszystko "wysoko". W dniu tp mam kolejne ktg czyli 7 maja.
Czuję się super, poza tym, że mi gorąco i nóżki troszkę puchną, ale brzuch wysoko, siły do robót domowych jeszcze sporo

Czy którejś z Was wyszły bardzo niskie płytki krwi ? Bo całą ciążę miałam w normie, a teraz juz powtórne badanie i masakra (ilość 88, a norma od 140). Co to może oznaczać? Układu krzepnięcia nie rozgryzłam ale też mam same za wysokie albo za niskie wyniki. Boję się krwotoku podczas porodu i innych przygód

Cytat:

1. Kosz z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70118968/
Zamyka się poprzez złożenie.
2. Miałam w II trymestrze, w III przeszło. Może być to związane z anemią, tak mi powiedzieli.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:02   #2747
moniczka1302
Wtajemniczenie

kism i La Monica - brawa za wizyte!

kism - ho hoooo jak juz rozwarcie na 1 palec jest to moze juz szybko pojdzie?

ja wlasnie odebralam kuriera! ten baldachim to raczej moskitiera - bardzo cieniutki material siatkowy - fajnie wyglada i dzidziusia komary nie pokąsają
Stary 2012-04-30, 16:03   #2748
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jeszcze odnośnie tych wód płodowych, trafiamy do szpitala załóżmy ze skurczami, czy jak leżymy na łóżku to już ten podkład zakładacie w razie wylania się wód płodowych?
Jakoś te wody mi spędzają sen z powiek, mam wrażenie, że albo odejdą mi gdzieś w sklepie albo, że zaleję pół szpitala...
W szpitalu o wszystko dba położna jak widzi, że wody się leją, to zmienia podkłady. Ale nie te typu podpadek, tylko takie typu kocyka, żeby wszytsko wsiąkało. A ja gorąco odradzam leżenie w czasie! porodu chodzić, siedzieć na piłce, wszystko, byle nie leżeć!!!
Stary 2012-04-30, 16:05   #2749
moniczka1302
Wtajemniczenie

wlasnie wcinam super czekolade i pije kawusie!

tatrzanska extra mleczna z Wedla dla amatorow mlecznych - polecam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 16:09   #2750
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsze pranie za mną.
Bardzo polecam ten jelp do płukania zmiękczający. Miałam jednego pajacyka takiego trochę sztywnego i po wypłukaniu w tym jelpie naprawdę zmienił się nie do poznania. Są takie z różową i niebieską nakrętką.

Cytat:
trzymam kciuki, mam nadzieję, że doczekasz jednak do porodu w domu.
Cytat:

Ja nic nie kupuję na ciuszki dziecka, będą leżały w naszym koszu na pranie.
Co do krwawień z nosa to teraz nie mam, ale jakieś 2 miesiące temu przy każdym wydmuchiwaniu nosa chusteczka była czerwona, może nie leciała krew, ale coś tam się działo w każdym razie.

Miałam się kimnąć, ale coś mi nie idzie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:11   #2751
moniczka1302
Wtajemniczenie

Jest nadzieja.... do Polandii nadciagają burze i ma byc chlodniej!
Stary 2012-04-30, 16:14   #2752
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
no właśnie po południu miały być. U mnie ani widu ani słychu. Mogłoby popadać, tuje by mi podlało i nie musiałabym jutro jechac
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:16   #2753
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mój tż dzisiaj do mnie powiedział że czuje że się dzisiaj zacznie, oczywiście go wyśmiałam bo ja nic takiego nie czuję.

Cytat:
dziekuje za otuche
Ostatnio sie troche przelalamalm i poszlam sobie cos kupic do ciucholandu.

Ale mnie dołują tez inne sprawy, znajomi mnie tez trochę zdołowali - no niestety naleze do osob, ktore biorą za bardzo pewne rzeczy do siebie i tłamszą to w sobie. Np. mowia, ze oni to by sobie mieszkania w starym bloku nie kupili bo to bo tamto... no przykrto mi sie robi jak takie cos slysze, bo my z mezem musimy na to ciezko pracowac i nikt nas nie wspomogl finansowo w takiej inwestycji. Owszem, wolalabym pic sobie kawke na tarasie we wlasnym domku ale co, mam sie zapozyczyc w banku na niewiadomo ile i potem sznur na szyje jak mi sie nie powiedzie w zyciu?

Lubie moich znajomych, ale takie komentarze wbijaja mnie w ziemie...
Nie przejmuj się takim głupim gadaniem, może im wszystko przychodzi łatwo i srają pieniędzmi. Niektórzy tak gadają żeby gadać nie patrząc na to że mogą komuś przykrość sprawić.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Ja jak wczoraj zobaczyłam swoje stopy to myślałam, że ze śmiechu padnę. Nawet paluszki mam takie...tłuściutkie!!!:ha haha:

W ogóle przez ta ciężką końcówkę chyba mi odwala. Normalnie trzeci dzień ryczę bez powodu. Leżę sobie i nagle łzy mi lecą i płaczę...
Cytat:

ja na moje paluchy mowie "morlinki"

a ja dzis tez buczalam przez godzine
Przytulam Was nie płaczcie

Cytat:
Hej widze,że trochę sie u Was dzieje ją od piątku mam Antosia na chirurgi,od soboty karmie go niestety nad cycem będziemy pracowac w domu,bo tu nie ma na to totalnie warunków,więc je z butelki. Jeżeli wyniki beda olej,to we środę wypisza go do domu ja siedzę u niego od bladego świtu do późnej nocy,do domu jadę tylko sie umyć i przespać a i tAk z ciężkim sercem go tu zostawiam. O porodzie już dawno zapomnialam,nic mnie nie boli, wszystko jest super i nawet szwy już mi sie rozpuscily.
Super że Antoś pije już Twoje mleczko już niedługo będziesz mogła się cieszyć swoim małym skarbem w domku czekamy na zdjęcia Anotosia
Cytat:

Teraz czas na pożalenie się...
mamy z Tż ciche dni i jest mi smutno i źle w sobotę byliśmy na grillu, umawialiśmy się że nie będzie dużo pił. Oczywiście z umowy nic nie wyszło, koło 23 przyjechał kolega i chłopaki wsiedli do samochodu i gdzieś pojechali, bez słowa. Potem się okazało że byli po piwo
wczoraj przez ten upał się bardzo źle czułam, rodziców nie było w domu, Tż miał jechać na mecz, poprosiłam go żeby został w domu bo się źle czuję i boję się sama siedzieć , to się oburzył że nie wolno mu wyjść Powiedział żebym z nim jechała i siedziała 2 godz na słońcu! Czasem mam wrazenie że on jest nienormalny!! Oczywiście pojechał a ja przepłakałam całe popołudnie
Przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się gdzieś wygadać a wiem że Wy mnie zrozumiecie...
Pewnie że rozumiemy niektórzy faceci myślą tylko o sobie przykre to jest jak nie potrafią się wczuć w naszą sytuację i samopoczucie
Cytat:
Ja młodego kąpałam na podłodze a teraz chyba włoże wanienkę do brodzika ale jeszcze nie wiem.Lecz wtedy Filip nie będzie mógł mi pomagać.On mówi że teskni za braciszkiem,pyta się kiedy wyjdzie
Kochany braciszek
Cytat:
Co do tych upałów to ja się cieszę że my mamy zaraz koniec a mamy lipiec-sierpień dalej będą się męczyć w te upały.
Zgadzam się to są chyba najgorsze miesiące na końcówkę ciąży, dobrze że my to będziemy miały za sobą.
Cytat:
Ojej, moj juz sam zrezygnowal z popijawek bo wie, ze w kazdej chwili moze byc koniecznosc szybkiej trasy na porodowke.
Mój ostatnio zapowiedział znajomym że nigdzie już na imprezki, grille itp. nie wychodzimy bo mi jest już ciężko i się żle czuję, i sam z siebie kupił nową kartę pamięci do aparatu na poród. Pozytywnie mnie zaskoczył

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-30 o 16:19
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:19   #2754
benka99
Rozeznanie

Cytat:

Ja kosza nie mam, będę wrzucać do jednego razem z naszymi i segregować przed praniem.

Krwotoków nie miałam, czasem jak smarkam to leci mi trochę krwi. Czytałam że to ma związek ze śluzówką, że w ciąży puchnie czy coś takiego...
Stary 2012-04-30, 16:20   #2755
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Efiyi - super, że już jesteście w domku!
Odnośnie kąpieli - to bardzo polecam pralkę, jeżeli zmieści się Wam wanienka w sensie nie, żeby dziecko uprać w pralce, tylko wanienkę postawić jest świetna wysokość i bardzo stabilnie. Można podłożyć ręczniczek pod wanienkę, po umyciu malucha mąż ściąga wanienkę, a maluch od razu ląduje na swoim ręczniczku można go wygodnie wytrzeć i ubrać.
Michałowa - trzymam kciuki za wizytę!
Jeżeli chodzi o krwawienia z nosa - w pierwszej ciąży miałam dość często, teraz miałam chyba tylko dwa czy trzy razy. Ale to normalne - jesteśmy bardziej ukrwione i wystarczy smarknąć, zeby poleciała krew

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-04-30 o 16:21
Stary 2012-04-30, 16:27   #2756
onething
Zadomowienie

Cytat:

Ad. 1 My mamy kosz na bieliznę z dwoma przegrodami, więc jedną "oddamy" małemu

Ad.2 Mi sie ostatnio zdarzyły, ale za każdym razem gdy za długo siedziałam na dworze (nie w słońcu, ale i tak organizm odczuwał temperaturę)

Cytat:
Chwała za to, bo miałam dziś jechać z mężem na zakupy, ale nie mam co na siebie włożyć, tak jestem spuchnięta, więc mąż pojechał sam i 40 minut wisieliśmy na telefonie- on kupował, a ja mówiłam co jeszcze
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-04-30 o 16:28
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:43   #2757
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry dziewczyny. Nie mam internetu bo mamy zerwany kabel telefoniczny a kiedy przyjedzie telekomunikacja tego nie wie nikt, bo pani tylko przyjęła zgłoszenie, i nie umiała niczego sensownego powiedzieć Piszę od brata, ale więcej nie mogę, bo nie mieszkamy razem,a on na necie siedzi non stop. Łaskawie mnie na chwilę wpuścił. U mnie wszystko dobrze. Trzymajcie się kochane. Odezwę się od razu jak nam oddadzą internet.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:47   #2758
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki za wizytę
Cytat:
Mi około 6 tygodnia jeszcze szwy się rozpuszczały i lekarka kazała czekać

Tż zabrał Alexa na dwór a ja prawię zasypiam ale jak teraz pośpię to w nocy już wcale nie będę spać

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 16:48   #2759
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
Tu ja nie mąż

Super ze już w domku jesteście
Oczywiście że chcemy opis porodu, ale zrób to jak już będziesz mogła siedzieć
Cytat:
Może jednak coś zrozumiał jak przeprosił porozmawiacie, wyjaśnicie sobie i będzie ok

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 17:38   #2760
kism
Wtajemniczenie

Hoho, dziś pon to od razu trochę naskrobane

Cytat:
Poprałam w piątek i w sobotę ciuszki małego, potem zaczęłam prasować, ale widzę, że na 6-7 są jakieś plamy, których wcześniej nie było, bo oglądałam te rzeczy milion razy no i dzisiaj muszę to zaprać. Nie mam wybielacza dla dzieci, czy jak użyję tego delikatnego Ace (w zielonej butelce) a potem włączę na płukanie ze 2 razy to będzie ok?
Już tu różne metody dziewczyny kiedyś podawały... Ja wrzucam najpierw do naszego prania w normalnym proszku, a potem drugi raz do dziecięcego.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
a bolesne masz te skurcze? jakie to mniej więcej odczucie? Dziękuję za gratulacje
Czasem są delikatnie bolesne, ale tak nieznacząco. To po prostu mocne stwardnienie całego brzucha.

Cytat:
Hej widze,że trochę sie u Was dzieje ją od piątku mam Antosia na chirurgi,od soboty karmie go niestety nad cycem będziemy pracowac w domu,bo tu nie ma na to totalnie warunków,więc je z butelki. Jeżeli wyniki beda olej,to we środę wypisza go do domu ja siedzę u niego od bladego świtu do późnej nocy,do domu jadę tylko sie umyć i przespać a i tAk z ciężkim sercem go tu zostawiam. O porodzie już dawno zapomnialam,nic mnie nie boli, wszystko jest super i nawet szwy już mi sie rozpuscily.
andzyu, dużo siły życzę i zdróweczka i żeby udało Wam się w środę wyjść do domu

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh ale 65 lub 70 w obwodzie to nie ma
koronę temu kto mi znajdzie stanik do karmienia - miękki w rozmiarze mniej więcej 65 G/ lub 70F
choć zakładam, że po ciąży obwód wróci mi do 65
To wyczyn by był, faktycznie! Ja z moim przeciętnym 75A lub 70C nie znalazłam takich typowych do karmienia, a Twój biust to jeszcze większy ewenement

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
cieszę się że już z szefem rozmawiałam dziś odnośnie mojego zwolnienia. to ost mój tydzień na chorobowym, od poniedziałku zaczynam macierzyński.
ubranka już mam wszystkie poprane i poprasowane całe szczęśćie bo teraz z tą pogodą to nie dałabym rady. tylko co ja teraz będę robić
Fajnie, że już po rozmowie z szefem. A to już wiesz, że da Ci gin bez problemu zwolnienie?
Spokojnie, znajdziesz sobie jakieś zajęcie na pewno, a jak nie to będziesz do bólu odpoczywać

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Mogę poprosić dane do tego wspólnego maila
Wydaje mi się, że nikt Ci nie odpowiedział... Popisz z nami jeszcze trochę, na razie stosunkowo krótko się znamy, a potem poproś _agatę wg info na pierwszej stronie.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o wanienkę to ja mam dość sporą i żadnego stojaka pod nią nie kupowałam, boję się że byłby niestabilny. spróbuję najpierw na łóżku ją stawiać a jak nie wypali to jeszcze coś wykombinuję.
A myślisz, że na tym łóżku to będzie stabilnie? Ja nie widzę problemu ze stabilnością stojaka, przecież on ma jakiś tam rozstaw nóżek, wanienka z wodą go obciąża, nie ma takiej opcji, żeby się wywrócił.

Cytat:
Przyszły mi te biustonosze z Allegro Są w miarę ok, choć faktycznie trochę się marszczą te miseczki, ale jak mi biust urośnie i jeszcze włożę wkładki laktacyjne to będą się lepiej układać. Materiał fajny, milutki. Ogólnie jak na biustonosz za niecałe 12zł to jestem zadowolona
Super! Wybacz moje niedowiarstwo
Zapisuję linka, jak mi moje sportowe nie wystarczą, to pewnie sobie dokupię. Zwłaszcza za tą cenę

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
aaaaaa zapomniałam się pochwalić. Leczo wyszlo mi pyszne tylko popełniłam jeden bląd. Zapoamniałam obrać paprykę ze skórki i trzoszkę mi to przeszzkadza, ale już będę miala nauczkę na przyszłość.
I ja jak wszyscy nie obieram papryki Duszę leczo od dodania papryki ok. 20-30 min i nie czuć skórek.

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
A co do kąpieli to ja planuje kąpać w kuchni.. nie wiem czy będzie to wygodne ale mam tam właśnie stół który będzie idealny pod wanienkę, niestety łazienka malutka a w pokoju nie ma już miejsca na większy stolik a nie wyobrażam sobie kąpać na ziemi bo kręgosłup by mi wysiadł ...
To dobry pomysł Szczególnie jeszcze w kwestii temp. pomieszczenia do kąpieli. Nie trzeba nagrzewać pokoju, w którym potem dziecko ma spać.

Cytat:
Gardło mnie boli buuu
Powiem Wam, że odkąd widać u mnie brzuch to stwierdzam, że mimo XXI wieku, społeczeństwo jest średnio kulturalne.
jakieś 2 tyg temu wysiadam z auta i idę w stronę furtki, dwóch małolatów jechało rowerami i jeden mówi do drugiego "patrz jaki balon, fuuuj"

Wczoraj podlewam te tuje na działce, też jedzie dwóch na rowerach i jeden mówi "patrz jaka beka"

No i dzisiaj wyskoczyłam do sklepu po pieczywo, wysiadam pod sklepem a tam dwóch kolesi gdzieś po 50tce siedzi i jeden mówi "patrz, taka młoda a już z brzuchem"(nie będę go uświadamiać, że mam prawie 30lat)

Generalnie zlewam to, ale sam fakt, że myślą, ze jak w ciąży to od razu głucha, jest dobijający.
Porażka z tymi ludźmi Jakoś miałaś pecha, że na takich buraków trafiłaś
Mnie też nikt nie przepuścił nigdy w kolejce i ludzie gapią się na brzuch, ale przynajmniej takich komentarzy nie słyszałam...

Cytat:
Witajcie!
Tu ja nie mąż

Witaj!!!
Co za pytanie, pewnie, że chcemy, jak będziesz miały już siły!

Cytat:
1. Z praniem to ja też z tych wygodnych i mam taki materiałowy jakby regał/szafkę na kółkach z Ikei z 5oma półkami i tam od razu na kolory mam podzielone. Teraz się jedną półkę odda małemu
2. Krwawienien z nosa się nie martw, to słaba i przekrwiona błona śluzowa. Ewentualnie kup sobie sól morską do nosa lub jak masz dla małego, to sobie pożycz

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Czy którejś z Was wyszły bardzo niskie płytki krwi ? Bo całą ciążę miałam w normie, a teraz juz powtórne badanie i masakra (ilość 88, a norma od 140). Co to może oznaczać? Układu krzepnięcia nie rozgryzłam ale też mam same za wysokie albo za niskie wyniki. Boję się krwotoku podczas porodu i innych przygód
Pisałam o tym wiele razy. Przeszukaj sobie w moich postach. Przy Maksie miałam najniższy wynik 68 (norma tak samo od 140, przy tym badaniu nie widziałam nigdy innej normy, taka sama jest we wszystkich laboratioriach). Mogłam rodzić normalnie sn, choć rzeczywiście sporo krwi straciłam, ale wszystko było pod kontrolą. Tylko potem przez ok. dobę po porodzie byłam bardzo słaba przez tą utratę krwi i anemię mocną miałam, więc chyba w 3. dobie miałam transfuzję - nic strasznego, jak kroplówka

Cytat:
kism i La Monica - brawa za wizyte!
kism - ho hoooo jak juz rozwarcie na 1 palec jest to moze juz szybko pojdzie?
Dzięki
Wiesz, ja na nic nie liczę. Z takim rozwarciem można jeszcze sobie pochodzić... Ale racja, zawsze to 1 palec mniej przy porodzie
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości