|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Tez mam to uczucie szczypania w piersiach. Ja bym na tej komunii ubrala go cieplej na sali,wychodzac na upal rozebrala i starala sie byc w miejscach zacienionych.Chyba nic innego nie idzie wymyslec. Cytat:
Super,ze Matylda w koncu zrobila kupka ![]() Eryk robi duzo kup dziennie.Zauwazylam dzisiaj,ze ma mocno czerwone,ale tylko przy samym odbycie,ale tak jakby krwinki popekane przy tej dupce byly.Smaruje sudocremem,mam nadzieje,ze zejdzie.
![]() |
#2612 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() I Hania też strasznie lubi zasypiać podczas karmienia i wtedy śpi najlepiej - z piersią w buzi.... Ale wczoraj pierwszy raz dałam Jej smoczka i widzę, że działa - jak tylko zaśnie, to go wypluwa i potem nie szuka więc chyba jest dobrze... Cytat:
My jesteśmy właśnie po pierwszej wizycie położnej - było bardzo spokojnie i sprawnie więc się nie martwię. Pooglądała sobie Hanię i stwierdziła, że jest wszystko OK. Ma być u nas 6 razy. Właśnie myślałam o wyjściu na spacer z Małą, ale też chyba poczekam aż się troszkę ochłodzi i pójdziemy pod wieczór. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...cieżko teraz dosiąść do kompa...jak nie zajmuje się małym ale nie drzemię z nim to siedze i się na niego patrzę jak głupia..hehe...wogóle to co sobie przypomnę ta chwilę tzn. poród to ryczę raz że ze szczęścia a dwa z tego że to juz za mną...mimo tego bólu chciałabym wrócić do tej chwili i przeżyć to od nowa...dzis całą noc i rano jak się budzilam to wspominałam sobie że tydzień temu o tej porze weszłam na IP, o tej podłączyli ktg itd...ciekawe czy kiedys to minie...
Desia gratulacje!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej były w domku.. Co do karmienia to ja tez się załamywałam trochę na początku bo przez pierwsze 2 dni miałam tylko kilka kropel siary ale mimo ogromnego bólu brodawek i strupów na nich dostawiałam jak najczesciej i mleczko już płynie ![]() Lenka tak to ten ksiądz .... mi tez wydał się mega dziwny... stał i patrzył na mnie...a ja coś tam co chwilę mówiłam bo tak głupio jak taka cisza.. Super, że pożegnaliscie kikuta ![]() Monia trzymam kciuki żeby wszystko z córeczką było ok... u mnie była raz zielona kupka jak musiałam dokarmić mm... Morfik narazie super chłopak...prawie cały czas śpi, sporo je i sporo oddaje w pieluszkach... Wczoraj była pierwsza kąpiel..i nawet nie płakał dopóki się go polewało...chyba się zrelaksował bo pierwszy ręcznik w który go owinęliśmy od razu obkupkał a drugi po umyciu samej pupki obsikał hehe... W 5 dobie byłam umówiona na zdjęcie szwów i wiecie że nic z tego, nic mi się jeszcze nie zagoiło.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-30 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
My po wizycie u pediatry ![]() Andrea mierzy już 50cm i waży 3,39kg ![]() ![]() Pani doktor podnosiła Andreę za ręce, sadzała ją na pupce, powykręcała nóżki, a ja patrzyłam na to z miną -> ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Andrea ma tak samo z pupką. Dostaliśmy jakąś maść Pasta al Agua |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, że pogoda się poprawiła, może wreszcie lato w pełni się u Was rozwinie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Desia rozkręci się laktacja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Przerwa w notatkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2616 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powinno chyba zejsc samo, ale sudocrem nie zaszkodzi-o takie miejsca trzeba przeciez szczegolnie dbac! Matylda tez robila po kilka kup dziennie, ale ok 3 tyg temu cos sie Jej odmienilo...Teraz bedziemy zaczynac juz 8 tydz od srody ![]() Cytat:
![]() My zas po spacerku i teraz sie karmimy. zauwazylam, ze jak karmie Matylde na zadanie i nie wybudzam Jej specjalnie do karmienia to lepiej ssie-przysysa sie niczym pijawka i wysysa mleczko! A jak ja obudze i przystawie, to jest opieszala i w sumie bardziel memla wtedy niz je! Mrowienie, klucie w piersiach albo tez takie jakby nieprzyjemne rozpieranie takze miewam...nie jest to bardzo przyjemne, ale dla mnie to pozytywny zwiastun, ze mleko mam! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
Tamtaramtamtam POZBYŁYŚMY SIĘ KIKUTA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2618 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Dziewczynki za kciuki
![]() no wiec jak to tutaj bywa - wiele to ja sie u tego lekarza nie dowiedzialam. pojechalysmy i czekalysmy na swoja wizyte i Hania jak na zawolanie kupke zrobila ( w sam raz aby pokazac lekarzowi ![]() pan doktor zapytal o co chodzi, sprawdzil kupke, sprawdzil pupke okiem, zwazyl nas i powiedzial ze skoro tej krwi bylo tak malusio i zadnych innych objawow nie ma to nic z tym nie beda robic.jesli zwiekszy sie ilosc krwi lub pojawia sie jakies objawy to wtedy sie skontaktowac. nawet nie sprawdzil jej temperatury!! zapytal czy sa jakies brzuszkowe problemy w rodzinie - wiec mowie ze ja mam wiecznie brzuchowe problemy.nie pytal co jadlam -nic konkretnego sie nie dowiedzialam. powiedzialam ze moze probke kalu wziac do badania, powiedzial ze na tym etapie nic nie mozna zrobic (to ciekawe..nawet zbadac kupki?!!) i nawet jakby bylo sporo krwi to i tak posiew bylby zrobiony po jakims tygodniu. ....a mam go gdzies z takim podejsciem. plakalam cala droha powrotna do domu, juz przy wjezdzie zatrzymalam sie przy biurze i poszlam do Tz - bo robil bukiety szparagowe (przygotowania do sezonu szparagowego trwaja) i zaczepila mnie moja zastepczyni - i pyta jak Hania - wiec jej mowie o tej krwi - a ona na to ze jej corka miala bardzo duzo krwi, na poczatku tez kazali poczekac ze moze przejdzie, ale u niej nie przeszlo, miala zrobione wszelkie mozliwe badania i na koniec wyszlo ze to nic tak naprawde. jak sie boje teraz pieluszke zmieniac ![]() mnie zoladek boli codziennie - wiec odstawiam od dzis na jakis czas nabial. a no i oczywiscie to ja bylam z Hania u ogolnego lekarza bo tutaj nie ma tak hop siup ze idzie sie do pediatry - chory ten system opieki jest naprawde - rece opadaja. co do suchej skory u nas to byla bardzo sucha na calym ciele przez jakies 4tyg - polozna mowila ze przejdzie samo i faktycznie przeszlo, bo ja niczym nawilzajacym Hani nie smarowalam i nie smaruje, kapie tylko w samej wodzie i teraz skora sucha na czole tylko (albo to skaza bialkowa albo ciemieniucha). ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- brawo ![]() Ewelajna super ze Matylda kupke zrobila - znam ta radosc - tez sie cieszylam strasznie gdy Hania zrobila kupke po 5 dniach ![]() Gosia to z tym certyfikatem urodzenia faktycznie inaczej niz u mnie - bo nam dali w ten sam dzien kiedy zarejestrowalismy Hanie. u nas sliczny dzis dzien - po tygodniowym deszczu. poszlysmy na spacer z Ivorkiem - Hania spi po spacerze. Tz niedlugo skonczy prace i pojedziemy do polskiego sklepu a pozniej obiecal mi ze dokonczy sadzic moje kwiatki ![]() wczoraj mielismy ambitny plan: wykirzyc Ivora na noc ze slonecznego pokoju do stajni (mamy obok domu ladne stajnie w ktorych koni juz nie ma kilka lat - stajnie sa czyste, Tz ma tam w pokoju do przebierania swoja silownie i trzymamy tam rozne rzeczy wiec jakby sie drzwi zostawilo otwarte na noc w stajni to Ivorej moglby miec tam swoje lozko i miske i w kazdej chwili moglby wyjsc sobie na podworko) tak tez Tz zrobil - przeprowadzil Ivorka - Ivorek ladnie zrobil good night ![]() ![]() ![]() a mielismy taki plan - ze jak Ivor bedzie spal w stajni - to sobie znow urzadzimy pokoj sloneczny super - tak jak bylo kiedy nie mielismy Ivorka - ze beda kwiaty, wiklinowe meble, ziola w doniczkach itd.kolacje przy zachodzie slonca w cieplym slonecznym pokoju- bo wszystko Ivor demolouje i bylo trzeba to wszystko powynosic. no nic musimy cos wymyslic ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-30 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Monia to może faktycznie nie ma czym się martwić z tą kupką...
![]() Moja Andrea też miała suchą skórkę i schodziła jej skórka ze stópek, dłoni, brzuszka. Po 3 aplikacjach oliwki przeszło i teraz już nie schodzi. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- U mnie certyfikat urodzenia dawali w szpitalu z tego co pamiętam. Po 24h od urodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- też zrezygnowałam dziś ze spaceru przez ten skwar, wogóle małemu się nie bardzo podoba w taki upal być na dworze bo jak mąż wziął go w sobote na spacer do południa to wył jak oszalały w pod wieczór już był spokojny jak było dużo chłodniej.
![]() |
#2621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jedyna szybka reakcja z ich strony to ostatnio zastosowany azotan srebra na rane po porodzie, bo sie chyba ladnie goi i juz mnie nic nie piecze...ale nadal mam tam cos twardego, pielegniarka powiedziala ze to wlasnie ta ''ziarnica'' ale mi sie nie wydaje. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-30 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Monia, nie zdziwiłabym się gdyby mowa była o lekarzach Hiszpanach?? Ale przecież Anglicy uchodzą za przykładnych i takich "na czas".
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | |
Gang Iren
|
Byla polozna.
Eryk przez 5 dni przybral...300 gr!! Wazy juz 3640 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Ja nie wiem dlaczego, ale u nas położna nie chodzi tylko wagę kontroluje się w przychodni. ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Ale tu dziś cisza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Ewelajna, normalnie co 2,5-3 godziny a dziś coś małej sie pomyliło i chce być albo non stop albo co około godzinę. Serio, jestem tym zmęczona. Poza tym chce być przy piersi i sobie cycać. A że przy okazji coś leci to taki bonus
![]() Smoczek znowu stał się "be". A trzymac na rękach prawie 5 kg to mam powoli dość ![]() A będzie coraz ciężej i coraz gorzej. ![]() Z jednej strony chciałabym aby była większa i dzień byłby jakoś lepiej zorganizowany... Chciałabym zasnąć i obudzić się za 3-4 miesiące ![]()
#2626 | |
Zakorzenienie
|
Wiadomośc od Desi:
"Viki ma podwyższone crp wiec beda jej robic posiew z krwi. Na raziewlaczaja antybiotyk, ale tydzien zostajemy w szpitalu ![]() Desia pisze jeszcze że z jednej strony dobrze, ze to teraz wykryli bo przynajmniej moze zostac z Vikunią, ale martwi się i zal Jej Adasia.. z nereczkami jeszcze nie wiadomo. Biedna Maleńka i Desia, strasznie Im współczuję bo wiem jaki to stres i zmartwienie.. Ściskamy mocno ![]() Cytat:
![]() Z tym księdzem nie rozmawiałam w ogóle, bo mnie tak wystraszył, że aż mnie zatkało.. ![]() W ogóle dziś pytałam w aptece o Bebilon w buteleczkach, w płynie (tzw. RTF ready to feed), taki dawali w szpitalu i przydałby się mi się czasem, jak wyjdę z domu, albo czasem wieczorem po kąpieli - wtedy mała jest najbardziej głodna i potrafi wisiec na cycusiu po 2-3 godziny!!! W proszku nie chcę kupowac, bo jak się otworzy to trzeba użyc w 4 tygodnie, a to za duże opakowanie (nam potrzeba tylko raz na jakiś czas takiego wspomagania). Trudno dostac te buteleczki, ale zamówiłam w końcu w jednej z aptek. Tikki super że z Andreą wszystko w porządku! I gratulacje w związku z odpadnięciem kikuta! ![]() ![]() My mamy wizytę u lekarza w piątek! Evvcia a to ropiejące oczko to jak wyglądało? Tej ropki dużo było? Moja Kaja ma czasem takie śpioszki, i nie wiem czy to może tak byc, czy nie powinno. Ale są raczej białawe. A Laurka jakie miała? A ja dziś wyskoczyłam do galerii (rany jak dawno nie jezdziłam samochodem, ależ mi się stęskniło!) no i kupiłam Kajci parę ciuszków, nie mogłam się oprzec ![]() A w ogóle to zapomniałam napisac, że dostałam od rodziców TŻ prezent z okazji urodzin Kai z podziękowaniami ![]() ![]() ![]() Ewelajna z moją Kajcią podobnie było - dużo lepiej ssała jak się sama budziła na karmienie, w innym wypadku dobudzic Jej nigdy nie mogłam ! Super, że pojawiła się kupka ![]() MoniaHan nie martw się, może to tylko incydent, może napręzyła się bardziej, jak robiła kupkę i jakieś nacynko małe pękło! Oby wszystko było w porządku ![]() Gosia, ale Ci Eryczek pięknie rośnie! ![]() Byłam dziś w mothercare i chyba z 5 innych sklepach w poszukiwaniu czarno białej zabawki i NIGDZIE nie było!!! ![]() Tikki moja położna tez nie nosi ze sobą wagi i musimy sami podejśc do przychodni zważyc Kaję.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-30 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
![]()
#2629 |
Wtajemniczenie
|
Uprzejmie donoszę, że Szymek urodził się 26.04.2012 o 11.05, 56 cm, 3760g
Jak dojdę do siebie i znajdę instrukcję obsługi mojego dziecka ![]() ![]()
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i takim sposobem mamy już komplecik ![]() Ja do mojej Ewelinki instrukcji do dziś nie znalazłam ![]()
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz oficjalnie wszystkie możemy udzielać się legalnie na odchowalni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wiec Desia zamknela liste ![]() ROZPAKOWYWANIE MAMUSIEK MARZEC-KWIECIEN OGLASZAM ZA ZAKONCZONE!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Dziewczyny mozecie polecic jakies dobre kosmetyki ujedrniajace cialo? Balsam, maslo czy cos? Moze macie jakies sprawdzone... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zabieram Oskara bo karmię piersią (wiem że można odciągnąć i dać z butli) ale wolę mieć Oskara na oku a tak to bym się zastanawiała czy nie płacze itp. no i zamierzam być tylko na obiedzie i kawa ciacho i do domu Cytat:
![]() Dziewczyny po niecałych 2 tygodniach od porodu zmieściłam się w moje rybaczki sprzed ciąży ![]() no i dzisiaj weszłam na wagę i ważę już 10kg mniej ... zostało tylko 6 do zrzucenia ![]() my już po spacerze poszliśmy dopiero po 18 bo taki upał..... o 19 zawsze go kąpiemy ale że śpi od 18 do teraz to kąpiel się odwlecze.... Idę dopisać Kulke do rozpakowanych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zadomowienie
|
witam
u mnie jakoś weny do pisania brak ale podczytuje regularnie. ta moja opuchlina nóg dobija mnie jeszcze nie zeszła ![]() co do wagi to moje dziecię urodzilo sie 4 kg jak wychodziliśmy do domu 18.04 miał 3750g a dzisiaj weszłam z nim na wagę i ma 4300g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co chodzi ale moje dziecko ma jakiś bunt i przez 3 godziny nie śpi, zaśnie z wielkim bólem na pół godziny i od nowa to samo.
#2637 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Nikki mi też jakieś 5-6 kg zostało do zrzucenia ![]() alegna moja Kajcia też wieczorami jest największym głodomorkiem.. Ile udaje Ci się ściągnac laktatorem? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-30 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Gratulacje dla ostatnio rozpakowanych ![]() Mało się ost udzielam ale ostatnie dni całe spędzamy na dworze, Madzia od rana do wieczora śpi w wózku przed domem, budzi się na karmienie, przewijanie i znowu do wózka ![]() ![]() Muszę się pochwalić że wczoraj Madzia pierwszy raz przekręciła się z brzucha na plecki ![]() ![]()
#2640 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cziqua dziś myślałam o Tobie! Fajnie, że się odezwałaś
![]() ![]() Jeszcze myślałam dziś co tam u Aguśki i Balbinki ![]() Cytat:
![]() ![]() Ładny gest teściów ![]() ![]() A takie śpiochy zwłaszcza z rana lub po dłuższym spaniu Laura też ma i chyba to normalne, same spadają wystarczy lekko je naruszyć. A ropiejące oczko to miała całkiem zaklejone zaschniętą ropką, rzęsy posklejane i trzeba było dość mocno przetrzeć, żeby to usunąć. Nie miła sprawa. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a my dalej ![]() Też się zastanawiam, w który warto zainwestować... Używała któraś z Was musteli żelu poporodowego? ciekawa jestem czy się opłaca ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie TŻ wnerwia, aż mi się pisać nawet nie chce. Mała już kima, ja zaraz się kąpię, ściągnę mleczko (bo oczywiście dama 3 min possała) i kładę się. Spokojnej nocki Wam życzę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Właśnie patrzyłam, że nasze dzieci w brzuchach to żyły w zmowie ![]() ![]() ![]() Ok, już spadam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.