![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
![]() A bo wrzesień muszę sobie zostawić na poprawki bo na pewno bedą, na mojej uczelni ok 20% osób zdaje wszystko w pierwszym terminie z 220 osób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
![]() ![]() Ogólnie rzecz biorąc bardziej udzielam się na innym forum au pairskim, ale postanowiłam zajrzeć i tu, przejrzałam trochę, ale tego jest tu tak dużo, że chyba nie ogarniam ![]() Rodzinkę znalazłam sama na APW. aaa i i mam złożone papiery w Gawo i mam nadzieję, że do końca roku wyjadę do USA ![]() zapraszam także na mojego bloga www.angelamichalik.blogspot.com orientujecie się może czy jest tu jakaś au pairka, która mieszka blisko Cardiff albo Bristolu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym Londynem to ciężko, chyba wszyskie oferty jakie widziałam na apw były na dłużej, 6 miesięcy czy coś. Warto zajrzeć na fb, jest dużo londyńskich grup, może tam coś się znajdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym... a dlaczego mialabys nie byc w tych 20%? Skoro JUZ wiesz, ze wyjezdzasz ( a przynajmniej masz taki zamiar) oznacza to, ze masz mase czasu na porzadne przygotowanie sie do egzaminow. I nawet jesli oblejesz teraz, to im wiecej sie teraz nauczysz tym mniej Ci na wrzesien zostanie. Dla chcacego.. Ja na studiach tak sobie wlasnie planowalam...wiedzialam ze wyjezdzam, wiedzialam ze sa egzaminy, wiedzialam jakie i zaczynalam sie uczyc wczesniej, chodzilam na egzaminy zerowe, zeby wczesniej tez wyjechac. Poza tym zalezalo mi na stypendium, wiec nie moglam egzaminu zdac na ..tylko 4.0. I udawalo sie ![]() Trzeba sie odpowiednio zmotywowac i wszystko zaplanowac. Nie przekreslaj wrzesnia. A nawet jak cos bedzie do zdania..to na egzamin mozna przyleciec.. ![]() MUTD zgadzam sie ze dzieci zachowuja sie gdy rodzic jest w poblizu, ale to sa rozne sytuacje: - rodzica nie ma caly dzien, wraca wieczorem i dzieci nagle leca do niego totalnie ignorujac au pair/nianie, przy tym, po calym dniu zabawy, szkoly itd. sa juz zmeczone i ...zaczyna sie marudzenie, chec zwrocenia na siebie uwagi rodzica, ktorego nie bylo caly dzien ...i cyrk. - gdy rodzic jest caly dzien w domu, dziecko jest przyzwyczajone do tego faktu to jego zachowanie nie powinno byc inne. Inna kwestia: obesnosc au pair/niani ktorej ma sie nagle sluchac, z ktora ma sie bawic. Jesli jest przyzwyczajone do takiego planu dnia, to ok nie bedzie dramatu, ale jesli to dla niego nowa sytuacja, to moze byc ciezko.. a reszta, to to o czym pisala Ojp.. Nie wydaje mi sie, zeby puytanie jak sie zachowuja dzieci w obecnosci rodzicow bylo ok, bo wiadomo, ze obecnosc Twoja bedzie wplywala na ich zachowanie. Oczywiscie ze tak! beda chcialy sie popisac przed Toba, beda chcialy pokazac, ze na nie i tak nie krzykniesz w obecnosci mamy. Inaczej sie dzieci zachowuja w obecnosci samych rodzicow, a inaczej gdy osoby trzecie sa. Ja juz pozwalam sobie na wszystko. Ale to kwestia przyzwyczajenia, wydaje mi sie ze strofuje, krzycze i ustawiam dzieci czesciej niz hostka. Robie to takze w jej obesnoci. Oczywiscie, sluchaja sie, ale ona mnie popiera " slyszalas co A. powiedziala...?" wiec wiedza, ze z matka czy bez, maja sie mnie sluchac . Pamietaj, ze nie mozesz sie bac zwrocic dziecku uwage w obesnoci rodzica. masz wtedy szanse na poparcie z jego strony, wtedy dziecko zobaczy ze nie ma co z Toba zadzierac i ze niestety, nie dasz sobie wejsc na glowe. Nie wiem, takie moje zdanie...
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zarejestrowałam się na stronce great aupair i tutaj aby cokolwiek zrobić, nawet chociazby napisać maila do rodzinki trzeba zapłacić. Da się to jakoś obejść?
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Niestety nie da się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Jednak odmówiłam tej rodzince z czwórką dzieci. Jeszcze jakbym miała na parę mc jechać to ok, ale na rok z taką gromadką się nie piszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Ale mam dziwną konwersację, napisała do mnie jakaś rodzina w profilu niewiele i dziwnie się z nimi pisze, ktoś kto mi odpisuje w ogóle nie używa znaków interpunkcyjnych, nie odpowiada na wszystkie pytania (np. zadam kilka a oni odpowiadaja tylko na jedno). Kiedy zapytałam w jakim mieście mieszkają oni przesłali mi dokładny adres do sprawdzenia w google maps o.O No i musze powiedzieć że dom ładny, okolica śliczna, widać że są zamożni, ale czy to jest prawdziwe, dziwne to wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Rozeznanie
|
powiedzcie mi dziewczyny, kierunkowy do Polski to normalnie +48 ? Bo wczoraj w koncu nie zadzwonila, gdyz miala problem z połączeniem się ze mną... Nie mam pojęcia dlaczego. Ma sprobować dzisiaj jeszcze raz.
#490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja sie nigdy do domu stad nie moge dodzwonic, a moje smsy nie dochodza do osob, ktore mam w tel zapisane +48... musialam wszystko zmieniac na 00 48. nie wiem jaka roznica, ale dziala... ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
popros ich o rozmowe na skype, zobacz jak zareaguja. wiesz o nich cos wiecej? czym sie rodzice zajmuja? googlowalas ich adres email? podac adres domowy mozna, znajac jakas ladna okolice i domek, zeby sie au pair napalila. Podac normalna stawke jakie sie proponuje w UK takze mozna, zeby au pair nie podejrzewala ze to scam. A moze po prostu ktos ma problem z ortografia..pisaniem....i jest dosc chaotyczny. Przy 5 dzieci to chyba tragedia. Nawet jesli sa prawdziwi juz bym z nich zrezygnowala....
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a orientujecie się ile kosztuje bilet do UK?
Dałam znać na fb, na stronkach aupair ( dwoch) i zoabczymy co będzie. Jeszcze na forach poszukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam strony przewoznikow; ryanair, easyjet, british airways..nie wiem co tam jeszcze lata do UK....
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
kiedy chcesz lecieć i skąd odkąd?
#494 |
Rozeznanie
|
no właśnie na początku podałam +48, poźniej im napisałam, żeby sprobowali przez 0048-zobaczymy, czy dzisiaj dadzą radę się połączyć
![]()
#495 |
Wtajemniczenie
|
Wejdź na skyscanner.pl, wybierz miasto, w dacie zmień na cały miesiąc i się łatwo zorientujesz
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze sprawdzam na ☠☠☠☠☠☠☠☠
#497 |
Zakorzenienie
|
Z warszawy do Londynu 01.07, tylko nie wiem gdzie dokładnie do Londynu
![]() Wyszło mi ok 2300 zł ![]() jestem mistrzem w sprawdzaniu lotow;p |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Wtajemniczenie
|
Mila -
http://www.skyscanner.pl/loty/wars/l...piec-2012.html Jak się nie chce wydać fortuny, lata się tanimi lianimi. Wizz z W-wy. Wizz lata do Luton, z którego są łatwe połączenia busami z centrum Londynu (easybus) Edytowane przez lucyohlucy Czas edycji: 2012-05-01 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
20 maja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Ale super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Wtajemniczenie
|
Ja już 3 raz jadę
![]() Będę opiekowała się 3 uroczych dzieciaków, a rodzice są genialni. Mam tam też faceta, który wyjedzie po mnie na lotnisko z ciastem wiśniowym ![]() Jadę do nich na 4 miesiące, tak jak w tamtym roku. Za 1 razem byłam w Barnet, na 2,5 miesiąca, 2 dzieci. Bardziej poddenerwowana jestem wyrobieniem się ze szkołą niż samym wyjazdem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Ojeeejku ale masz super
![]() Ja własnie też poluje żeby pojechać na ok 2 miesiące do Londynu, ale na razie to cienko widzę, no ale zobaczymy ![]() Zdecydowałam się szukać na własną rękę, nie przez agencję i nie wiem czy nie poszalałam, ale zobaczymy;p A dziewczyny, odnośnie ubezpieczenia to jak się za to zabrać ? btw. mogę wiedzieć czy Twoj chłopak jest Brytyjczykiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
Serio, bez sensu jest brać agencję na 2 miesiące do uk
![]() Ubezpieczenie? najlepiej wyrobić kartę euro 26 ![]() ![]() Nie, mój chłopak jest Australijczykiem, ale żyjącym teraz w Londynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam teraz problem. Gdy loguje sie na apw mam komunikat, ze moje konto jest teraz sprawdzane i ze musze im wyslac skan paszpartu lub dowodu, abym znowu mogla korzystac z konta. Mialyscie tak kiedys? Co powinnam teraz zrobic?
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama nie wiem czego oczekuję od tego wyjazdu, ale wreszcie jakaś chociaż namiastka miłości by się przydała w moim życiu;p Poczytam poczytam ![]() Tylko uparłam się na ten Londyn i może być ciężko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Wtajemniczenie
|
3 tygodnie i tu jesteś.
![]() Cytat:
2 miesiące to krótko, ale poszukaj na gumtree, tak jak mówiłam, widziałam oferty summer au pair. ![]() Namiastka miłości + jak język podszkolisz, kiedy TŻ Australijczyk/Brytyjczyk. ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
czasami tak jest
![]()
#509 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie na temat, ale szukam kogos, kto studiuje polski, badz jest nauczycielem i pomaga w prezentacjach maturalnych... Jak znacie kogos takiego, to wyslijci mi namiary, bede ogroooooomnie wdziecza.
#510 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiecie może, czy mogę leczyć zęby w Irlandii na kartę EKUZ?
Zaczynam sie pakować, niewiem jak mam upchnąć wszystkie rzeczy do jednej walizki... Napewno pójdzie w ruch metoda rolowania- ta z tamtego roku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.