ślubujące w 2012:) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 14:43   #2791
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa
Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
My tez zamawialiśmy na allegro ogólny wzór z zew. spodobał nam się ale do wew. + na dodatki mieliliśmy własny pomysł, więc zapytałam czy może zrobić indywidualne zamówienie zgodził się, cena była... oszałamiająco przyjemna nie wszystkim muszą się podobać ale sa nasze od początku do końca
ale super zaproszenia i ta karykaturka bomba
Cytat:
Napisane przez agg005 Pokaż wiadomość
Pradip nie martw sie... jezeli Cie to pocieszy ja z moja tez nie mam latwo, a w dodatku mam dwie siostry, ktore non stop cos podsuna i oczywiscie mama slucha starszych siostr...
w sumie to slub moj i TŻ wiec moga byc sugestie, ale nie wmuszanie ich pomysłów na siłę!
mama zreszta tez niezbyt fajnie robi, bo mowie jaki mam pomysl, zajmuje sie czyms i idzie do siostr zobaczyc co one na to powiedza.
rozmawialam z mama juz o tym, ale to jak rzucaniem grochem o sciane
to też palnęła u mnie teściowej jak zwykle coś się nie podobało , oczywiście zaproszenia , zadzwoniła do tż jak jeszcze ona nie dostała tylko syn i powiedziała że takie skromne te zaproszenia wybraliśmy , a tż na to "to mieliśmy je brylantami wysadzić?" Wiem że takie chwile bywają przykre bo ty wybierasz podoba Ci się a tu nagle bum ktoś Ci takie coś mówi . Nie przejmuj się rób swoje to Wasz dzień
Cytat:
postanowiłam, że zamówię, zapakuję ładnie jako prezent i dam TŻ żeby sobie otworzył przed ubraniem się w ślubne wdzianko (bo jak pisałam już wcześniej, spinki 'zwyczajne' już ma kupione do ślubu).

Te na zdjęciu mają 'tył' w kolorze starego złota. Ja zamówiłam srebrne i napis na białym, mlecznym tle.
superanckie
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Wariate - nasz grawer to na jego obrączkach: 02.06.2012 HAKUNA a na mojej MATATA 02.06.2012,

fajne te spinki, też takie na wesoło hahah dużo kosztowały?
dobre , podoba mi się ten grawer z humorkiem
Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość
A to moja tablica inspiracji: to co na niej umieściłam to mam albo na pewno będę mieć ( kolczyki z apartu i zaproszenia handmade by me

I jeżeli chodzi o kolor przewodni to planujemy ciemną czerwień, przewijałaby się ona na zaproszeniach, w moim bukiecie jako wstążka, na sali i wcisnęłabym jeszcze gdzieś ją w ubranku TŻ
super tablica
Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość
My płacimy 145 i mamy w tym obiad z 5 rodzajami mięs i 6 gorących posiłków w trakcie, oraz oczywiście zimna płyta i przekąski + wędzony pstrąg i węgorz ( we własnym zakresie). I dodatkowo owoce, ciasta i tort. Alkohol również we własnym zakresie. Wiejski stół to u nas koszt 1000 zł i przy tak dużej ilości jedzenia nie ma sensu go brać. Bierzemy za to drink bar
to naprawdę nie wiele my płacimy 190 za talerzyk plus musimy dokupić napoje gaz. tort i resztę mamy w cenia, stół u nas kosztuje 1600 czy 1500 a u mojej babci na wsi załatwiamy stół za 500zł więc jest różnica.
Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Mamy właściwie wszystko załatwione - ale została kwestia podziękowań dla rodziców (moi mama 49, tata 51; TŻa mama 60, tata 66), myślałam o czymś oryginalnym - dla moich np. voucher na weekend w jakimś mieście (w grę wchodzi Toruń i oklepane Zakopane, bo uwielbiają jeździć) - dla rodziców TŻa to już sama nie wiem - bo rzadko gdzieś wyjeżdżają

co Wy szykujecie dla swoich?
ja chyba mamie i tęściowej kupie jakiś voucher do spa dzień relaksu , oczywiście nie żeby miał iść tam razem bo pewnie żaden relax a tatusiom jakiś alko i coś do tego taki jest plan a co wyjdzie to się okaże no i gratulację przedłużenia umowy tż trzeba się brać za robienie dzieci tylko
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobietki Jaka piękna dziś pogoda u Nas Słońce świeci od rana 24 st na termometrze a Ja muszę wziąć się za spakowanie bo dziś jadę do szkoły Taka piękna pogoda a ja w Bydgoszczy w murach aż płakać mi się chce

Clood - My dla rodziców mamy zamówione Nasze portrety które zrobimy w dniu ślubu.

Nasze zestawienie ślubne Czekam jeszcze na jedne buty które będą oczywiście też pomarańczowe
super a gdzie buciki kupowałaś ?
Cytat:
Ale piękne te wszystkie tablice...

My podziękowań robić typowych na sali nie będziemy, rodzice bardzo ucieszyli się z tego powodu, nawet sami coś wspominali, żeby tego nie było, więc wcześniej kupimy jakiś dobry alkohol rodzicom tż-ta, a swoim chciałam kupić coś innego bo w tym roku mają 30-lecie małżeństwa.

Co do podwiązki to ja nie będę miała.

My płacimy 140 zł za osobę, ciasta chcieliśmy osobno, ale piecze nam taka pani, która nie liczy sobie zbyt wiele, więc wyjdzie po parę zł na osobę więcej. Będziemy mieć 3 ciepłe dania oprócz obiadu i wydaje mi się, że wystarczy bo ślub dopiero o 16.00. Wiadomo osobno alkohol musimy dokupić i chcemy wiejski stół bo będziemy mieć bimber, więc żeby było gdzie postawić (koszt chyba coś koło 700zł). Za poprawiny dopłacamy 20-30zł.

Lecę do pracy... u mnie paskudna pogoda, ale to właściwie normalne ...
to macie super cenę zazdroszczę
my też mamy bimber ....ile litrów macie?
my zakupiliśmy 5l i beczkę 5 litrową do niego

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2012-04-30 o 16:53
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:57   #2792
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość

to macie super cenę zazdroszczę
my też mamy bimber ....ile litrów macie?
my zakupiliśmy 5l i beczkę 5 litrową do niego
u mnie chyba będzie 10l jak nie więcej bo tato w rodzinie słynie z jego robienia, nigdy nie myślałam, że nawet i mi bimber może posmakować, ale tato lubi eksperymenty i kiedyś zrobił z pływającymi płatkami złota a mój tż to nic innego nie chce pić jak jesteśmy u mnie w domku
Pożyczył już taką drewnianą beczółkę, ktorą postawimy na stole wiejskim.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:32   #2793
kasioonya
Rozeznanie

Dzieńdoberek
Jak mija dzień? Ja dziś byłam w pracy, ale już zaczynam 3 dni laby

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
chciałam dziś kupić sobie pończochy na ślub i jestem zniesmaczona wszystkie które były w kolorze "ecru" nie wyglądały jak ecru- były jakieś takie żółtawe, beżowe, jakieś takie dziwne... Zaczęłam się zastanawiać czy białych nie kupić? Jak myślicie do sukienki ecru będą pasować?
Tak worgóle jakiej grubości kupujecie- 20 den czy cieńsze? Myślałm nad 8 den ale nie wiem czy będą wogóle widoczne i czy noga nie będzie wyglądała trupio w takiej białej cieniźnie
Magnusia ja myślę o zakupie pończoch 8 den - np. http://www.e-marilyn.pl/pl/18895,pon...r-8-z-,article albo http://www.e-marilyn.pl/pl/17609,pon...8-abs-,article
gatta też ma "ósemki" chyba w pięciu odcieniach, więc można na wszelki wypadek zaopatrzyć się w dwa odcienie i spróbować, który będzie bardziej pasował

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
witam
my ślubujemy 01.09, załatwione:
-sala (pozostało ustalic z dekoratorką kolorystykę)
-muzyka (trzeba jeszcze omówic 1.taniec, podziękowania i takie tam)
-foto/video
-obrączki
-suknia
-buty
-jutro odbieramy zaproszenia
W najbliższych dniach zamierzamy ustalic menu z kucharką, załatwic sprawy urzędowo-kościelne, i zacząc zapraszanie gości, no i ja muszę umówic się na makijaż, fryzjera i paznokcie. Przymiarkę sukni mam dopiero pod koniec lipca ale najbardziej jak do tej pory cieszę się z obrączek
witaj
macie jeszcze trochę czasu do września, a sporo spraw już załatwionych - gratki
Domyślam się, że w avatarku są Wasze obrączki - widzę dwa kolory złota, podrzucisz nam większą fotkę - my uwielbiamy zdjęcia

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
a to jest bardzo trudne pytanie bo suknie kupiłam już w styczniu i byłam na tyle rozkojarzona że nie zrobiłam żadnego zdjęcia wtedy i sama bym chciała sobie przypomniec jak wygląda tymczasem nie można jej nigdzie znalezc w necie i muszę czekac do lipca do przymiarki aż ją znów zobaczę a do tego czasu muszę się wstrzymac z biżuterią i dodatkami, wiem tyle że nazywa się Magdalena
świetna historia! muszę przyznać, że twardzielka z Ciebie - ja bym chyba nie wytrzymała, gdybym nie mogła każdego dnia spojrzeć choćby na katalogowe zdjęcie mojej kiecki szukałam w grafice google suknia Magdalena, ale żadna nie pasuje do Twojego opisu - zresztą pewnie Ty sama przeszukałaś już w tym celu sieć wzdłuż i wszerz

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie bukietu, czy orientuje się może któraś z Was co to za kwiaty?
mnie się wydaje, że na górze jest orchidea, a od spodu anturium, ale ja się nie znam i w tym temacie polecam jedną z użytkowniczek (foto-frame), którą można znaleźć na wątku poświęconemu bukietom: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432452&page=51

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Niestety nie udało sie doprawic kajdanek, ani napisu, bo parka była dosc spora i juz miejsca zabrakło ale tort był swietny zreszta caly wieczor paniensko-kawalerski byl swietny
a masz jakieś fotki tortu? fajnie, że imprezka się udała! może opowiesz nam coś więcej - jakie atrakcje się pojawiły?

Cytat:
u mnie chyba będzie 10l jak nie więcej bo tato w rodzinie słynie z jego robienia, nigdy nie myślałam, że nawet i mi bimber może posmakować, ale tato lubi eksperymenty i kiedyś zrobił z pływającymi płatkami złota a mój tż to nic innego nie chce pić jak jesteśmy u mnie w domku
uhuhu - to będzie impresssska bimber z płatkami złota brzmi zachęcająco...

Aha! Chciałam powiedzieć, że w moim podpisie znajduje się odnośnik do naszej ślubnej listy, którą staram się na bieżąco edytować

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-04-30 o 15:37
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 15:54   #2794
Malgos_12
Zakorzenienie

dziewczyny powiedzcie mi ile kosztuje was tort i na ile będzie osób? oczywiście jeśli nie macie ich w cenie.
Stary 2012-04-30, 16:51   #2795
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Dzięki. Kurcze, ale się TŻcik ugotuje....

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Dziękuję...podobają mi się najbardziej te: http://www.lukamo.pl/wieczorowe/889-menbur-4096-66.html i http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,32888
patrząc na cenę te drugie są...atrakcyjniejsze...al e te pierwsze takie bardziej....eleganckie

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

A mnie dzisiaj lekko ktos zdenerwował.....dowiedzia łam się od mojej 1 ciotki że moja chrzestna się na mnie obraziła.....kurcze.....a poszło o to, że nie zadzwoniłam do niej i nie powiedziałąm, że będę zaproszenia rozwozić, tylko dowiaduje się od babci.....kurcze, ludzie czasem chyba problemów większych nie mają...szukają na siłę coś aby się przyczepić.....

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Tusiu
mam pytanko...ile mieliście gości, ile wódki kupiliście i ile zeszło?? Jeśli oczywiście możesz zdradzić jestem ciekawa, bo mi Rodzice powiedzieli że siękupuje 1 l. na os.....ale to liczy się dzieci czy nie?
ja też się boję że tż się rozpłynie też się ma na co chrzestna obrażać , to chyba oczywiste że to niespodzianka , więc niech lepiej nie wymyśla sobie powodów bo obrazy.
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

ależ tu cisza mam nadzieję, że dzisiejsze egzaminy poszły dobrze i wszystkie spędzacie dziś miłą sobotę. ja od rana zajmowałam się siostrzenicą TŻta, a teraz buszuję w necie w poszukiwaniu butów.
bardzo mi się podoba kilka modeli Menbura, ale są b. wysokie i mimo że często chodzę w butach na obcasach, to jednak na ślub wolałabym zatrzymać się na wysokości ok. 6cm...

Malgos rozglądałaś się może we Wrocławiu za butami, czy od razu zdecydowałaś się kupować w necie?

Monia, a co powiesz o tych: http://allegro.pl/menbur-luksusowe-s...303279970.html ? Nie wiem czy w ogóle bierzesz pod uwagę zakup używanych, ale na wszelki wypadek podsyłam link

Poruszany był temat naklejek na buty - są na stronie sklep.fajnewesele.pl ,ale moim zdaniem nie są tak ładne, jak te, które można kupić choćby na Etsy http://www.etsy.com/search?search_su...ery&ship_to=PL

Miłego podwieczorku dziewczynki

Dużo Miłości i małżeństwa tak pięknego, jak dzisiejszy dzień życzę wszystkim ślubującym dziś PMkom !!!
mi też wiele butów się tam podoba tyle że ajgorsze że wszystkie na bardzo wysokim obcasie i też na wesele chciała bym ciut niższe te 6cm max bo nie chce być dużo wyższa od tż a chciała bym te 10-12 h wytrzymać w tych butach ...więc 12cm i więcej odpada .
Cytat:
My czasami dzwoniliśmy dowiedzieć się czy ktoś będzie w domu, ale zdarzyło się, że w kilka miejsc moi rodzice zawieźli zaproszenia w moim imieniu i nikt się nie obraził ani nie miał z tym problemu. Niektórzy po prostu lubią komplikować sytuacje. A ten tekst Wariate, że chcieliście niespodziankę zrobić i to ciocia przykrość wam sprawiła jest super!

U mnie było tylko kilka sytuacji z moją ciocią, która jest siostrą mojego taty, mieszka w USA koło 26 lat i ostatnio rozmawiając z moja mamą zaczęła się troszkę rozpędzać: a to czy mój tato kupił już frak (???? wyglądałby jak Pingwin z Batmana), a to, że ona wypożyczy limuzynę i my (państwo młodzi), moi rodzice i moja ciocia z wujkiem pojedziemy nią do kościoła (a gdzie rodzice pana młodego)... na szczęście moja mama powiedziała jej tak, że to jest moje wesele i ja sobie nie pozwolę rządzić. Poza tym jak by się czuli rodzice pana młodego?? Temat się skończył Inna ciocia nie mogła przeżyć, że nie biorę ślubu w "mojej" parafii. Ale mnie nic nie zapytała...
no i dobrze że mama powiedziała krótko i dosadnie , przynajmniej nikt się wtrącać nie będzie
Cytat:
Zastanawiałam się czy nie kupić bielizny przez internet ale w sumie nie wiem, która z firm byłaby naprawdę dobra a i cena przyzwoita :/ Do sukni ślubnej stanika jako takiego nie potrzebuję, bo umówiłam się na gorset z wszytym push-up'em (doszłam do wniosku, że będzie środek lata, więc i upał i wystarczy mi jak gorset będzie mnie ściskał, nie chcę dodatkowego 'balastu') czy to dobra decyzja okaże się w trakcie. Ale tak czy tak potrzebuję reszty bielizny, może któraś może polecić stronę z dobrą jakościowo bielizną?
ja kupowałam na jagna.pl i jest super i jak szyta na mnie , a nie droga więc śmiało polecam
Cytat:
Ólalal to elegancko , to super nie dość że sam zrobi a beczka pożyczona super , my niestety musieliśmy wyłożyć 200zł na samą beczkę no ale cóż ...życie .

znalazłam jakaś stronkę z sukienkami na poprawiny itp na różne okazje jak by którejś się przydała
http://amazinggirl.pl/sukienki.html

Dużo czasu mi to zajęło ale nadrobiłam 5 stron

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2012-04-30 o 16:54
Stary 2012-04-30, 17:04   #2796
Malgos_12
Zakorzenienie

wyborowa - może nie tak za darmo ta beczka bo będzie pewnie trzeba oddać z zawartością hahah ale to i tak nie tak dużo
śliczne niektóre te sukienki...
Stary 2012-04-30, 17:17   #2797
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
wyborowa - może nie tak za darmo ta beczka bo będzie pewnie trzeba oddać z zawartością hahah ale to i tak nie tak dużo
śliczne niektóre te sukienki...
to pewnie było za zasadzie za flaszkę bimbru więc i tak wyjdzie dobrze .
Stary 2012-04-30, 17:19   #2798
Malgos_12
Zakorzenienie

znając tatę to przynajmniej pół beczki będzie, ale pewnie, to i tak dużo taniej
Stary 2012-04-30, 17:43   #2799
XxMartaxX
Raczkowanie

a mój chłop robi bimbru z 40 kg cukru więc trochę tego będzie :P

Malgos_12-Tort robie sama mam już w tym doświadczenie ( nie chwaląc się :P ). planuję 3 piętrowy smietanowo-rafaellowy z żywymi kwiatami. W cukierni wycenili mi taki na 1600 zł :O szok po prostu. A mi wyjdzie mniej niż 200 zł.

Podpowiem Wam taką metodę na tańszy tort( przynajmniej ja w naszej cukierni tak robię)- u nas nie ma takiej tradycji, że młodzi kroją tort przy gościach, ukroją tylko sobie, rodzicom, i tort z powrotem idzie do kuchni i tam kelnerki kroją. Czesto PM zamawiają mniejszy tort, i osobno ciasta tortowe (które są o wiele tańsze- ten sam smak co tort, tylko że bez dekoracji, ozdobników itd ). Po skrojeniu tortu, kelnerki kroją tortowe. Różnicy w smaku nie ma żadnej bo te same składniki itd. A wychodzi taniej
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 17:52   #2800
Malgos_12
Zakorzenienie

XXxMartax - A to jak możesz sobie zrobić sama to tylko pozazdrościć, ja nie dość, że nie potrafiłabym to jeszcze nie znalazłabym czasu, będę w sumie tylko kilka dni przed weselem w domu. Poza tym ważne że masz stojak, bo czasem i z tym jest problem.
Ja zamawiam jeden krążek, który będziemy kroić, a reszta to będą takie babeczki śmietanowe, nie chciałam, żeby było za słodko, a te które próbowaliśmy były super.

Wow! to z 40kg będzie trochę tego bimbru...

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-04-30 o 17:54
Stary 2012-04-30, 18:03   #2801
XxMartaxX
Raczkowanie

Oj będzie będzie, ale rozejdzie się bo chcemy rozdawać razem z ciastem na pożegnanie. Tak trochę jako "produkt regionalny " :P
Stary 2012-04-30, 18:07   #2802
Malgos_12
Zakorzenienie

haha myślę, że goście nie pogardzą a z jakich rejonów Polski jesteś?
Stary 2012-04-30, 18:48   #2803
XxMartaxX
Raczkowanie

Malgos_12- południe Polski okolice Nowego Sącza. Śliwowica i te sprawy :P
Stary 2012-04-30, 18:54   #2804
Malgos_12
Zakorzenienie

Hehe ja też południe, bo mieszkam koło Rzeszowa
Stary 2012-04-30, 19:10   #2805
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
a mój chłop robi bimbru z 40 kg cukru więc trochę tego będzie :P

Malgos_12-Tort robie sama mam już w tym doświadczenie ( nie chwaląc się :P ). planuję 3 piętrowy smietanowo-rafaellowy z żywymi kwiatami. W cukierni wycenili mi taki na 1600 zł :O szok po prostu. A mi wyjdzie mniej niż 200 zł.

Podpowiem Wam taką metodę na tańszy tort( przynajmniej ja w naszej cukierni tak robię)- u nas nie ma takiej tradycji, że młodzi kroją tort przy gościach, ukroją tylko sobie, rodzicom, i tort z powrotem idzie do kuchni i tam kelnerki kroją. Czesto PM zamawiają mniejszy tort, i osobno ciasta tortowe (które są o wiele tańsze- ten sam smak co tort, tylko że bez dekoracji, ozdobników itd ). Po skrojeniu tortu, kelnerki kroją tortowe. Różnicy w smaku nie ma żadnej bo te same składniki itd. A wychodzi taniej
o maj gad to faktycznie troszkę tego a będzie a jak chcecie rozdawać to faktycznie będzie ok super pomysł
to dobra mysl z tym tortem jeśli ktoś w cenie nie ma , ja bym pewnie za tym poszła lepiej 500 niż 1600 wydać ale jaq mam jakiś torcik w cenie
Stary 2012-04-30, 19:39   #2806
kasioonya
Rozeznanie

XxMartaxX świetny patent i info, które pewnie przyda się wielu PMkom
Tak, jak pisałam wcześniej - za tort dla 100 osób płacimy 430zł (dzięki znajomości z pracownicą cukierni). Gdybym chciała go kupić normalnie, to musiałabym zapłacić 480zł za sam tort+zaliczka za stelaż+transport na salę. A w pozostałych cukierniach ceny od 60zł w górę.
Małgoś super pomysł z tymi babeczkami Ja też zastanawiałam się nad babeczkowym tortem (http://www.wedding-flowers-and-recep...ng-cakes02.jpg
http://media.theknot.com/ImageStage/...arge_image.jpg), ale w okolicach mojego miasta takich cudowności nie robią. ba! tutaj ciężko byłoby znaleźć kogoś, kto profesjonalnie zrobiłby tort angielski (choć osobiście bym takiego nie chciała...) - taka ta moja mała prowincja

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-30, 19:47   #2807
Malgos_12
Zakorzenienie

Mi poleciła to pani właścicielka cukierni, powiedziała, że tak będzie taniej i wygodniej... a próbowaliśmy już i były leciutkie i nie takie słodkie jak czasem zwykły tort.
Poza tym w cenie był już stelaż i dowóz do sali.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-04-30 o 19:51
Stary 2012-04-30, 19:57   #2808
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Mi poleciła to pani właścicielka cukierni, powiedziała, że tak będzie taniej i wygodniej... a próbowaliśmy już i były leciutkie i nie takie słodkie jak czasem zwykły tort.
Poza tym w cenie był już stelaż i dowóz do sali.
narobiłaś mi smaka na słodkości

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-30, 20:03   #2809
Malgos_12
Zakorzenienie

Zrobiłam kremówkę, podesłać trochę???
Stary 2012-04-30, 20:03   #2810
agg005
Raczkowanie

wybOrOowa

a no rodzinka czasem potrafi uprzykrzyc zycie

no kobitki pogoda dopisuje tylko chwytac promyczki na nasze dni
Stary 2012-04-30, 20:11   #2811
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
odezwa do Narodu:
jeśli kiedykolwiek, ktokolwiek będzie miał pod ręką jakieś pyszności, to uprzejmie proszę o niezwłoczne dzielenie się nimi z wizażowymi głodomorami.
To mówiłam ja - kasioonya

Małgoś dla mnie słodycze zawsze i pod każdą postacią gdybyś była tak kochana i zechciała podzielić się z koleżanką, to ja reflektuję na kawałeczek tej kremówki

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
ja próbuję chwytać, ale one mi uciekają chociaż może to i dobrze, bo u mnie duże szanse na spieczenie raka

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-30, 20:39   #2812
Malgos_12
Zakorzenienie

Ja to bym mogła leżeć na słoneczku, gdyby tylko jakieś wyszło tutaj... na szczęście mimo jasnej karnacji dobrze się opalam i raczej bez poparzeń...

Kasioonya - ty mi trochę słońca podeślij a ja ślę kremówkę na wymianę
Stary 2012-04-30, 20:42   #2813
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
ja ja ja poproszę
Cytat:
wybOrOowa

a no rodzinka czasem potrafi uprzykrzyc zycie

ja chwytałam dzisiaj na placu zabaw .....ale było tak gorąco ponad 30 stopni w słońcu że musiałam się schować do cienia
Stary 2012-04-30, 21:11   #2814
monika860902
Zakorzenienie

Kurcze nie było mnie przez weekend a trochę do nadrobienie mam
Cytat:

Monia, a co powiesz o tych: http://allegro.pl/menbur-luksusowe-s...303279970.html ? Nie wiem czy w ogóle bierzesz pod uwagę zakup używanych, ale na wszelki wypadek podsyłam link
dzięki za link- buty super ale za małe

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Miałyśmy iść do jednego ze sklepów gdzie robią buty taneczne, ale brakło czasu a w galeriach żadnych żółtych nie było, więc zdecydowałam się na tą stronkę i jeszcze wcześniej popytałam parę wizażanek które u nich kupowały i nie spotkałam się z żadną negatywną opinią. Ja mam jeszcze taki problem, że wszystkie buty bez paska lecą mi z pięty (przynajmniej w pięcie jestem szczupła hahah), więc szukałam z paskiem i nic nie było.
to chyba się na nich zdecyduję

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
jak ja lubię fotki
cieszę się, że jesteś zadowolona z szala! prezentuje się świetnie i już wyobrażam sobie efekt końcowy jeśli chodzi o halkę, to mnie się podoba wersja na drugim zdjęciu - jest mniej "bezowa" i mam wrażenie, że wydłuża sylwetkę ehh - będzie pięknie
mnie też wydaje się, że wersja nr. 2 jest fajniejsza......ta pierwsza jest taka za bardzo księżniczkowa...i kobietka wydaje się taka...większa
no ale na 2 zdjęciu wyglądasz lepiej- piekna suknia!! A tą etolę zamówiłaś z broszką?? Ona była w zestawie?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Witajcie

zaczeliśmy dziś szukać zaproszeń co powiecie na takie :
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...301114920.html

białe z białą kokardką i brzegiem serduszkowym. A może ktoś ma juz takie ??
ładne- mozesz je wziąć

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:13   #2815
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Ja to bym mogła leżeć na słoneczku, gdyby tylko jakieś wyszło tutaj... na szczęście mimo jasnej karnacji dobrze się opalam i raczej bez poparzeń...

Kasioonya - ty mi trochę słońca podeślij a ja ślę kremówkę na wymianę
no a ja - jak przystało na rudzielca opalam się raczej wolno, a jeśli już to raczej na lekkiego Indianina
idę na taki układ, więc słońce wędruje do Ciebie, a ja czekam na ciacho

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Kurcze nie było mnie przez weekend a trochę do nadrobienie mam
zaproszenia rozdane?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg trochę słońca.jpg (17,7 KB, 2 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-30, 21:31   #2816
monika860902
Zakorzenienie

A ja w sobotę i wczoraj rozwiozłam już wszystkie zaproszenia!!!! No w sumie dzisiaj wysłałam jeszcze 4 ale zosyało mi 1 dla koleżanki- to w sobotę może się spotkamy to jej dam....ale co za ulga......
kurcze przypomniało mi się, że jeszcze Rodzicom TŻa, jego siosytrze i bratu nie daliśmymieliśmy dać na samym początku ale było spięcie z teściową....więc musi poczekać na lepszą okazję...chociaż nie wiem, kiedy nadejdzie, bo dzisiaj mnie znowu wnerwiła.....mieliśmy jechać do ślubu samochodem Rodziców TŻa, oni o tym wiedzieli a dzisiaj mama TŻa powiedziała, że jednak mamy sobie wynająć , bo oni nie będą się gnieść w jego samochodzie zrozumiałąbym gdyb miał faktycznie mały samochód, ale ma raczej większy......noo, a niedawno TŻa mama mówiła żeby nie robił wesela(robni za sowją kasę), bo to szkoda kasy, a teraz każe mu auto wynająć

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

no i bylismy u moje chrzestnej, która niby wcześniej się obraziła.....nic nie powiedziałamn, tak samo jak ona....ale nawet fajnie było, mówiłą, że nie mogła się nas doczekać...w sumie wszyscy tak mówili....kurcze, chyba pierwszy raz tyle osób mnie (nas) z niecierpliwością wyczekiwało

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:47   #2817
aisak42
Raczkowanie

[QUOTE=monika860902;338464 79]A ja w sobotę i wczoraj rozwiozłam już wszystkie zaproszenia!!!! No w sumie dzisiaj wysłałam jeszcze 4 ale zosyało mi 1 dla koleżanki- to w sobotę może się spotkamy to jej dam....ale co za ulga......
kurcze przypomniało mi się, że jeszcze Rodzicom TŻa, jego siosytrze i bratu nie daliśmymieliśmy dać na samym początku ale było spięcie z teściową....więc musi poczekać na lepszą okazję...chociaż nie wiem, kiedy nadejdzie, bo dzisiaj mnie znowu wnerwiła.....mieliśmy jechać do ślubu samochodem Rodziców TŻa, oni o tym wiedzieli a dzisiaj mama TŻa powiedziała, że jednak mamy sobie wynająć , bo oni nie będą się gnieść w jego samochodzie zrozumiałąbym gdyb miał faktycznie mały samochód, ale ma raczej większy......noo, a niedawno TŻa mama mówiła żeby nie robił wesela(robni za sowją kasę), bo to szkoda kasy, a teraz każe mu auto wynająć[COLOR="Silver"]

ile zajeło wam roznoszenie zaproszen wszystkich?

a i ile dziwczyny czekałyście na projekt zaproszeń i ile od projektu na zaproszenia ?
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:52   #2818
stagnacja21
Raczkowanie

Podczytuję Was na bieżąco i od czasu do czasu o coś pytam więc postanowiłam napisać coś o sobie.
Ślub biorę 8 września.

Załatwione mamy już:
- sala
- fotograf
- zespół
- suknia
- obrączki
- kosmetyczka
- zaproszenia (wybrane, lada dzień zamawiamy)

Jak tak teraz patrzę na tą listę to zaczynam się bać, czy ze wszystkim zdążę. Mało mamy załatwione
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:53   #2819
wesola84
Rozeznanie

Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za opinie Pierwsza halka jest oryginalna, a za drugą musiałabym dopłacić... ale umówiłam się z Panią, że doszyje mi do tej pierwszej koło (bo halka strasznie plącze się pomiędzy nogami), a te tiule ewentualnie utniemy od góry, więc nie będzie efektu "bezy". lub zostanie on zminimalizowany ... mam nadzieję

Mabi84 macie dużo pozałatwiane ... ale opowieścią o sukni to mnie rozbawiłaś! Niesamowite!
Wyborowa fajnie, że stanik okazał się dopasowany
MalaOlaa opowiadaj o imprezce!
Qmpela86
Co do wesela, to my płacimy 175 za talerzyk (razem z poprawinami), ale do tego musimy dokupić alkohol, napoje, ciasta i tort... tort 300zł na 80 osób - patrząc na Wasze ceny - malutko
Kasioonya super jest ta lista ślubna!!!
XxMartaxX robisz sama torta?? Super! Podziwiam Cię!
Malgos i ja kremówką nie pogardzę
Monika860902 etola była bez broszki - jest zszyta na środku, wkłada się ją przez głowę, ale jest dość szeroka więc nie powinno być problemu Broszkę dokupiłam do niej tuż przed przymiarką i okazała się OK
Kochane ja tu ciągle w biegu... nadrabiam ile sił, ale i tak nie daję rady na wszystko odpisać tak jakbym chciała... ehh... do tego cały tydzień pracuję.. .tzn. w kratkę - czerwone kartki wolne, czarne już nie ... obym tylko jutro nie wyrwała z rana do pracki

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:00   #2820
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasioonya- proszę, to dla ciebie w zamian za słoneczko

Monika - dobrze, że u cioci OK, ale szkoda, że rodzice Tż-ta tak postępują, moi na szczęście to żadnych problemów nie stwarzają, też myślałam ich autem jechać (a oni zostali by zupełnie bez - i tak nie widzieli w tym problemu, jednak zmieniłam zdanie, żeby rodziców na lodzie nie zostawić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo0261.jpg (93,9 KB, 18 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości