|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł ![]() |
|||
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
10 | 31,25% |
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
13 | 40,63% |
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
2 | 6,25% |
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
4 | 12,50% |
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
1 | 3,13% |
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
0 | 0% |
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
2 | 6,25% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
małgosia czyli otwierasz na noc okno po kąpieli Stefka?
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Laski znalazłam extra sposób na ładną sylwetkę na plaży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
Dałam dziecku pudło zabawek i siedzi grzebiąc w tym i macając ponad godzinę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zośka taka śliczna, żaden z niej chłopak, nie nie ![]() ![]() nie moge się doczekac jej zdjęcia z kucykiem ![]() co do fotelika - my być może za jakiś czas jednak zdecydujemy się na droższy, a ten sprzedamy, ale póki co ze względów finansowych musi nam starczyć ten ![]() ![]() Cytat:
![]() textil market - daaaawno tma nie byłam, ostatnio to w ciązy bo miałam obok jednego przedszkola, ale będe musiała się tam kiedyś wybrać i do pobliskiego lumpka ![]() Cytat:
![]() to będzie bezzębny z natalką ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że wszyyyystko się Wam poukłada ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękujemy za brawa ![]() Cytat:
![]() ![]() z sobote na niedziele spalismy u teściówki i tam nawet w nocy mielismy uchylone okno bo duszno było straszliwie ![]() boski ![]() Cytat:
![]() o, udało mi się załadować fotki z soboty ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-04-30 o 19:42 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po kapieli jest tylko taka szparka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
a zaraz wam pokaże
![]() ii niespodzianka, Stasiek jak dziewczynka wygląda ![]() w kapelusiku mamusi , w nowych spodenkach ![]()
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() U nas jakiś sajgon, albo coś, Szymek nie spał od 11 do 20.30 po czym zasnął i budził się co minutę z takim płaczem, że szok ![]() Poza tym byłam na "przeglądzie powozia" ![]() ![]() ![]() Tak na szybko przejrzałam dwie ostatnie strony i w temacie: ubierania do spania: Szymek śpi w koszulce z krótkim rękawem i pampersie - bo wczoraj spał w bodziaku i był totalnie mokry ubrania na spacer : spodenki, body z krótkim rękawem i czapka z daszkiem lekkiej spacerówki/parasolki: my mamy tą która będzie w ofercie biedronki od 10 maja - nas kosztowała 100zł - moim zdaniem jest świetna ![]() okna: miałam wczoraj pozamykane i to był błąd, dzisiaj otworzę na noc na pewno, ale nie w samej sypialni tylko w pokoju obok |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Zo dopiero zasnęła, a mnie ta pogoda wykończy. Ją widzę też. Zaczynam tęsknić za jesienią, a tu jeszcze lato przed nami
![]() Acelinka Natalka śliczna ![]() Archi Twój patent na opalanie boski ![]() MałgosiaM Stasiek jest śliczną dziewczynką ![]() Małgosia83 i o której w końcu jedziecie? Łóżeczko już podziwiałam i fajne jest. Oby się sprawdziło. Natka daj znać co Ci chirurg powie, bo ja też mam lekką przepuklinę i jakoś do tej pory do niego nie trafiłam. I oby Szymuś pospał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zadomowienie
|
witam się wieczornie
![]() Miśku wykąpny i śpi - dzięki Bogu, bo marudas taki ostatnio, że szkoda gadać... zerknełam kilka str do tyłu i aż mnie ściska... też chcę sobie wybyć w jakies fajne miejsce i odpocząć... kto mnie weźmie ze sobą ![]() ![]() foteczki jak zwykle piękne ![]() Natalka ślicznota taka ![]() Zosi of course zazdrościmy włosków ![]() Stasio w kapeluszu jak ta lala ![]() (też się śmieję, że mój M. to jak dziewczynka, kiedyś mu nawet kituszkę uwiązałam, żeby zobaczyć jak wygląda ze spiętymi włoskami,ale ![]() archi Ty to jak zwykle humor poprawisz ![]() tylko kto mnie tak wymaluje, co? ![]()
#1840 | ||
Zakorzenienie
|
heja
meldujemy sie z Zakopca ![]() mały droge zniósł dobrze, spał wiekszosć czasu wiec super, słodziak wszystkich czaruje łacznie z włascicielka miejsca gdzie śpimy ![]() własnei pije pifko , mąż karmi młodego i mykamy na chwile do jacuziiii Cytat:
![]() ![]() : Cytat:
![]() co do spania to w zalezności od temperatury śpi albo w body na krótki albo na długi to co wczesniej pisane to było dużżżżżżżżżżżooo wczesniej, juz po jacuzzi , młody spi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W temacie okien - u nas wszystkie okna praktycznie pootwierane - na noc co prawda w sypialni zamykam ale reszta otwarta. Wiatraka na razie nie przynosimy bo to jednak chyba przy dziecku nie bardzo - za mocno by na Zuzię wiało a ona w dzień jak się naraczkuje to cała spocona jest i by mi ją zawiało ![]() dzisiaj do spania założyłam body na dł rękaw - wczoraj miała body na ramiączkach i pajaca i w sumie chyba nie było jej gorąco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Asia bosko sobie wypoczywacie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
otwieram właśnie okno i oczy ze zdumienia przecieram... sąsiedzi z kamienicy naprzeciwko właśnie grilla rozkładają, lampy montują i piwo znoszą... I tak się chyba skończyło nasze spanie przy otwartym oknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||||
Zadomowienie
|
Super
![]() Cytat:
![]() A płakała przy przekłuwaniu? Acelinka te nasze dzieciaczki sierpniaczki, a będą ostatnie z ząbkami ![]() No rampersy są super, nakupowałam trochę kiedyś w ciuchaczu jak dostawa była i teraz są idealne Cytat:
![]() Ja też tak rozszczelniam, i otworzyłabym okno, ale się boję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I jakie już ząbki ma super ![]() a spodenki czadowe ![]() Ja dziś dorwałąm takie czerwone w kwiaty białe hawajskie i jutro chyba je założe bo mi się bardzo podobają ![]() Cytat:
A jak będziesz mieć czas to wkleiłabys zdjęcie tego wózka co? ![]()
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
no bez jaj wy jeszcze nie dostałyście ? ale wam fajnie tak bez
![]() Natka, Stasiek dziś też rekord pobił nie spania od 13 do 19-30. Nie i koniec. Ale Szymkowi ewidentnie coś jest ![]() Może ząb ? U mnie jedynka wyłazi nastepna bo ma spuchnięte dziąsło że aż jjest gulka. Dziękujemy dziewczyny za miłe słowo, Stasiek mój kochany, dziś dużo się chichrał i dużo mam zdjęć śmianych ![]()
![]() |
#1849 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej wieczorowo
![]() ![]() ![]() dla Kai i Stefcia ![]() ![]() i brawo dla Kai za drugiego ząbka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niedługo postaram się wkleić zdjęcia swojego (jest u teściów), a na razie możesz go zobaczyć TU, teraz jest normalnie w ofercie ale ja go kupowałam w styczniu - nie wiem dlaczego tak ![]() ![]() MałgosiaM8 ja obstawiam upał i ząb, dziąsło ewidentnie pęknięte, można juz wyczuć ostre palcem i pewnie go to boli, bidulka mojego małego. Stasinek boski ![]() Ja się już żegnam na dzisiaj, jutro mam nadzieję wpaść na dłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Aguś jak będzie głośno to i owszem, zadzwonię. Co to jest by po 22 zaczynać takie imprezy?! A to nie są gówniarze żadni, tylko towarzystwo raczej w wieku moich rodziców.
A Zosieńka bardzo lubi swoją gąbeczkę i ma taką super minę zdziwioną kiedy po włożeniu jej do buzi leci z niej woda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Wtajemniczenie
|
Stasieńko cudny chichracz
![]() ![]() Jedziemy nad ranem. Stefek budzi sie koło 4-5 na jedzenie to go nakarmimy, zrobimy kanapki do auta i w drogę. Już prawie spakowani jesteśmy. Matko jedyna, dziewczyny trzymajcie kciuki ![]() Aguś pacnij stworzenie ![]() ![]() Ja się oddalam. Życzę Wam wypoczynku - nie ważne gdzie - ważne, że z pociechami. Małymi i dużymi ![]() Mamy wifiiiii w pokoju więc może się uda zameldować. Buziaki Mamuśki ![]()
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Jak ja nie lubię takiej pogody. Nie dość, że człowiek się poci, musi się myć trylion razy to jeszcze nawet nie zdążył schudnąć
![]() ![]() A teściówka przywiozła placka którego uwielbiam i kuźwa nikt nie jadł bo tort, bo pełni i został ten placek i ja go podjadam od wczoraj. Mam wrażenie, że sama pół blachy dużej wciągnęłam. I ja się odchudzam niby ![]() ![]() I zaraz trylion pierwszy raz kąpiel . Dzięki za rady odnośnie ubierania i otwierania okien. U nas jest masakra bo my na małej przestrzeni. Okno zaraz obok łóżka. Jak w innych pokojach otwarte to u nas i tak masakra. Jeszcze wysokie piętro to grzeje inaczej ehhh. I tak się boje czy dziecka nie przewieję jak siedzi blisko otwartego okna, ale niech się przyzywczaja bo lata bez otwartego okna i wiatraka nie da się przejść... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
ja za to ukrywałam dziś pod koszulą moje podrapane przez kota ostatnio w bestialski sposób ręcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młoda mi się przebudzila z takim delikatnym placzem, ale dałam jej wodę i poszła spać dalej a ja powoli idę w jej ślady...słodkich i kolorowych maminki ![]() ![]() Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-04-30 o 22:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Buziaczki ![]() Wiecie co dziecko mi dopiero teraz padło ![]() Miałam się wykąpać w spokoju, pomalowac pazurki, a wyszło szybciutki przysznic i mykam spać bo też padnięta jestem. Kolorowych ![]()
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
Masakra.
Mam ochotę zmierzyć tż temperaturę, albo coś. Wysłałam chłopa po mleczko dla dziecka tzn to na słońce, emulsję do kąpieli i kropelki D. Wrócił z 300ml tubą mleczka La Roche-Posay ( mam nadzieję że to dobre bo dzieci z całego osiedla mogę codziennie przez dwa lata chyba smarować haha) , butlą emulsji 400ml , kropelkami w kapsułkach i nie powiem jakim paragonem a raczej ceną na nim ![]() No nic. Mam zapas mleczka na 2 lata chyba ![]() Albo sama się będę smarowała chociaż nie wiem czy przy 50+ ładnie chwyta ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-04-30 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.