Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 17:09   #1831
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ile??

Cotka u mnie w dużym pokoju otwarte na maksa. W sypialni to samo. Wieczorem po kąpieli robie tylko taką szczelinkę, a otwieram później jak już "ochłonie".
Oj mała pomyłka, jest 24st hehe
małgosia czyli otwierasz na noc okno po kąpieli Stefka?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 18:17   #1832
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Laski znalazłam extra sposób na ładną sylwetkę na plaży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg figura.jpg (79,4 KB, 49 załadowań)
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 18:36   #1833
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dałam dziecku pudło zabawek i siedzi grzebiąc w tym i macając ponad godzinę. Mój kochany syneczek

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 19:31   #1834
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość

Acelinka ja mam netto koło domu i u nas nie było, a mój sąsiad poszedł sprawdzić koło 10. Chciałam chociaż zobaczyć na żywo, ale widzę że nie ma po co się tam wybierać.

co do Zośki to już się godzę z tym, że raz biorą ją za chłopaka, dwa dziwią się, że ma "tylko" 7 miesięcy.
natalke też często brali za chłopaka, ale od tygodnia ma kolczyki i już nikt się nie myli
zośka taka śliczna, żaden z niej chłopak, nie nie dla Zosieńki
nie moge się doczekac jej zdjęcia z kucykiem

co do fotelika - my być może za jakiś czas jednak zdecydujemy się na droższy, a ten sprzedamy, ale póki co ze względów finansowych musi nam starczyć ten jest fajny, ma wkładke dla takich mniejszych dzieciaczków, pasy pipczą jak się wypną, jedyne czego mi w nim brakuje do pełni szczęścia to brak pochylenia do spania, ale zagłówek się odchyla jakoś tam żeby główka nie leciała do przodu
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mój własnie w samym bodziaku i przykryty kocykiem śpi w wózku ale u mnie 40 stopni w słońcu.

Ogólnie wczoraj i dziś sam bodziak, do tego kapelusik i spodenki
wczoraj kupiłam w tekstil markecie dwie pary ale takie czadowe
u nas w mieszkaniu tylko przed południem upał, potem przyjemny chłodek

textil market - daaaawno tma nie byłam, ostatnio to w ciązy bo miałam obok jednego przedszkola, ale będe musiała się tam kiedyś wybrać i do pobliskiego lumpka
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Gerda dla Kai za drugiego ząbka.
U nas nadal cisza, chyba będzie już taki bezzębny do 18-stki
Mój tak samo, co chwila go kremuje i staram się długo na pełnym słońcu z Adasiem ni8e przebywć. Rampersy żądzą!!! hehe
zaraz wybywamy na spacerek.
rampersy sa słodziachne moja mama kupiła w pepco dla naszej małej Martynki takie śliczne, ale na natalke nie było większych niestety.

to będzie bezzębny z natalką

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
hej
wpadam życzyć udanych majowych świątecznych dni
coś podczytuję ale pisać ni jak nie mogę walczymy ze spaniem w dzień, do tego piętrzą nam się problemy ostatnio i ciężko znaleźć czas na kompa
do miłego
hej kochana
mam nadzieję że wszyyyystko się Wam poukłada
Cytat:

Dziekuję za porady dot. łóżeczka turystycznego. Kupiłam TAKIE. Myślę, że będzie ok.

Acelinko dziekuję, że pamiętałaś o zabezpieczeniu
I gratulacje za zdobycie jedynej sztuki fotelika Dobry wybór I brawa dla Natki za wstawanie i prawie chodzenie
o ten kojec to taki jak nasze łóżeczko tylko nie ma tego górnego poziomu na pewno się sprawdzi

dziękujemy za brawa
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja też już teraz kładę w bodziakach na długi rękaw i najchętniej to bym w ogóle zakładała na krótki, ale oczywiście się matka boi

A powiedźcie mi. Czy macie normalnie otwarte okna, wiatrak czy coś w tym stylu przy małych? Bo oczywiście ja otworzyłam i wewnętrznie panikuję
ja otwieram okno na całe, tylko przeciągów nie robie więc otwieram albo tylko w pokoju gdzie siedzimy, albo i w pokoju i w sypialnni i zamykam drzwi
z sobote na niedziele spalismy u teściówki i tam nawet w nocy mielismy uchylone okno bo duszno było straszliwie
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
boski
Cytat:
Dałam dziecku pudło zabawek i siedzi grzebiąc w tym i macając ponad godzinę. Mój kochany syneczek
kochany!

o, udało mi się załadować fotki z soboty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03040.jpg (83,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03043.jpg (60,2 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-04-30 o 19:42
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 19:35   #1835
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj mała pomyłka, jest 24st hehe
małgosia czyli otwierasz na noc okno po kąpieli Stefka?
uffff a już myślałam
Po kapieli jest tylko taka szparka Otwieram dopiero jak kładziemy się i my. Mamy mikro sypialnię i byśmy się podusili Ale nie otwieram na oścież tylko tak wiesz...uchylam od góry.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
trochę sie musialam przypatrzeć żeby zajażyć o co kaman
Stary 2012-04-30, 20:07   #1836
MalgosiaM8
Zakorzenienie

a zaraz wam pokaże
ii niespodzianka, Stasiek jak dziewczynka wygląda
w kapelusiku mamusi , w nowych spodenkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4300058.jpg (51,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4300038.jpg (58,0 KB, 51 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:33   #1837
19natka88
Zakorzenienie

Hej Standardowo wbijam bez nadrabiania ale inaczej nie da rady
U nas jakiś sajgon, albo coś, Szymek nie spał od 11 do 20.30 po czym zasnął i budził się co minutę z takim płaczem, że szok Dałam mu w końcu syropku przeciwbólowego i śpi już pół godziny.
Poza tym byłam na "przeglądzie powozia" wszystko ok, szykuje się @ Niestety mam bliznowca, z którym nic nie da się zrobić i małą przepuklinę pępkową (mam się skonsultować z chirurgiem)

Tak na szybko przejrzałam dwie ostatnie strony i w temacie:
ubierania do spania: Szymek śpi w koszulce z krótkim rękawem i pampersie - bo wczoraj spał w bodziaku i był totalnie mokry
ubrania na spacer : spodenki, body z krótkim rękawem i czapka z daszkiem
lekkiej spacerówki/parasolki: my mamy tą która będzie w ofercie biedronki od 10 maja - nas kosztowała 100zł - moim zdaniem jest świetna
okna: miałam wczoraj pozamykane i to był błąd, dzisiaj otworzę na noc na pewno, ale nie w samej sypialni tylko w pokoju obok

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:44   #1838
mama zosi
Zakorzenienie

Zo dopiero zasnęła, a mnie ta pogoda wykończy. Ją widzę też. Zaczynam tęsknić za jesienią, a tu jeszcze lato przed nami

Acelinka Natalka śliczna a u nas nawet różowy kocyk nie powstrzymał niektórych przed komentarzami "jaki ładny chłopiec". A co do fotelika to trudno, chciałam tylko zobaczyć jak wygląda skoro netto pod domem. I się nie udało.

Archi Twój patent na opalanie boski

MałgosiaM Stasiek jest śliczną dziewczynką

Małgosia83 i o której w końcu jedziecie? Łóżeczko już podziwiałam i fajne jest. Oby się sprawdziło.

Natka daj znać co Ci chirurg powie, bo ja też mam lekką przepuklinę i jakoś do tej pory do niego nie trafiłam. I oby Szymuś pospał
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:52   #1839
thelilah
Zadomowienie

witam się wieczornie

Miśku wykąpny i śpi - dzięki Bogu, bo marudas taki ostatnio, że szkoda gadać...

zerknełam kilka str do tyłu i aż mnie ściska... też chcę sobie wybyć w jakies fajne miejsce i odpocząć... kto mnie weźmie ze sobą

foteczki jak zwykle piękne

Natalka ślicznota taka
Zosi of course zazdrościmy włosków
Stasio w kapeluszu jak ta lala
(też się śmieję, że mój M. to jak dziewczynka, kiedyś mu nawet kituszkę uwiązałam, żeby zobaczyć jak wygląda ze spiętymi włoskami,ale

archi Ty to jak zwykle humor poprawisz
tylko kto mnie tak wymaluje, co?
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:53   #1840
aa2
Zakorzenienie

heja
meldujemy sie z Zakopca
mały droge zniósł dobrze, spał wiekszosć czasu wiec super, słodziak wszystkich czaruje łacznie z włascicielka miejsca gdzie śpimy

własnei pije pifko , mąż karmi młodego i mykamy na chwile do jacuziiii

Cytat:
Hej. Melduję się po chrzecie. Mimo, że ciasno i na pełnym zmęczeniu to jakoś przezyliśmy. Do kościoła ledwo doszłam ( założone nowe buty) w drodze powykrzywiałam fleki i jak stałam w kościele to cała noga mi latała hahah później wracałam w rajstopach ale co tam . W każdym razie Filip dostał pluszaka który zajmuje pół pokoju i ogólnie nie było tak źle W każdym razie uff, że to za mną Wczoraj jak padłam o 19 to spałam do 9 A zaraz spacer w spacerówce.

Wyobrażacie sobie, że pierwsze karnięcie spacerówką przeżył z Teściówką, zła jestem na tż jak cholerka wiem wiem, śmieszne to, ale przecież to kolejne ważne wydarzenie!
super że sie udało współczuje stóp
:

Cytat:
Co do pluszaka to nie jest aż tak duży jakby się mogło zdawać po opisie, ale lekko mnie zdziwił ten prezent biorą pod uwagę fakt, że oni wiedzą jak my aktualnie żyjemy i funkcjonujemy... Normalnie gdzieś go wyniesiemy. Może do teściówki czy coś.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

I jak? Przy takim prawie skwarze ubieracie krótki rękaw czy dalej ostrożnie długi? Ja to bym już rozebrała i w samym bodziaku zostawiła bo sama tak bym chodziła chętnie, ale chyba przeginka nie?
ja ubieram na krótki rekaw i krótki espodenki

co do spania to w zalezności od temperatury śpi albo w body na krótki albo na długi

to co wczesniej pisane to było dużżżżżżżżżżżooo wczesniej, juz po jacuzzi , młody spi a my siedzimy i mam chwile na neta
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:54   #1841
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
natalke też często brali za chłopaka, ale od tygodnia ma kolczyki i już nikt się nie myli

co do fotelika - my być może za jakiś czas jednak zdecydujemy się na droższy, a ten sprzedamy, ale póki co ze względów finansowych musi nam starczyć ten jest fajny, ma wkładke dla takich mniejszych dzieciaczków, pasy pipczą jak się wypną, jedyne czego mi w nim brakuje do pełni szczęścia to brak pochylenia do spania, ale zagłówek się odchyla jakoś tam żeby główka nie leciała do przodu

textil market - daaaawno tma nie byłam, ostatnio to w ciązy bo miałam obok jednego przedszkola, ale będe musiała się tam kiedyś wybrać i do pobliskiego lumpka

rampersy sa słodziachne moja mama kupiła w pepco dla naszej małej Martynki takie śliczne, ale na natalke nie było większych niestety.

hej kochana

o ten kojec to taki jak nasze łóżeczko tylko nie ma tego górnego poziomu na pewno się sprawdzi

dziękujemy za brawa

ja otwieram okno na całe, tylko przeciągów nie robie więc otwieram albo tylko w pokoju gdzie siedzimy, albo i w pokoju i w sypialnni i zamykam drzwi
z sobote na niedziele spalismy u teściówki i tam nawet w nocy mielismy uchylone okno bo duszno było straszliwie

boski

kochany!

Natalka Kochana powiedz mi ile Was kosztowało przekłucie uszu Natalce i czy od razu założyliście złote kolczyki czy najpierw jakieś lecznicze

W temacie okien - u nas wszystkie okna praktycznie pootwierane - na noc co prawda w sypialni zamykam ale reszta otwarta. Wiatraka na razie nie przynosimy bo to jednak chyba przy dziecku nie bardzo - za mocno by na Zuzię wiało a ona w dzień jak się naraczkuje to cała spocona jest i by mi ją zawiało

dzisiaj do spania założyłam body na dł rękaw - wczoraj miała body na ramiączkach i pajaca i w sumie chyba nie było jej gorąco spała ładnie całą noc tyle że się odkrywała

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:55   #1842
mama zosi
Zakorzenienie

Asia bosko sobie wypoczywacie!
Stary 2012-04-30, 20:55   #1843
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
cudowny Filipek

Natalcia i Staś normalnei cudowni
Stary 2012-04-30, 20:55   #1844
martunia_199
Zakorzenienie

aaaa zapomniałam Staś wygląda bombowo w mamy kapeluszu

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:01   #1845
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Zo dopiero zasnęła, a mnie ta pogoda wykończy. Ją widzę też. Zaczynam tęsknić za jesienią, a tu jeszcze lato przed nami

Acelinka Natalka śliczna a u nas nawet różowy kocyk nie powstrzymał niektórych przed komentarzami "jaki ładny chłopiec". A co do fotelika to trudno, chciałam tylko zobaczyć jak wygląda skoro netto pod domem. I się nie udało.

Archi Twój patent na opalanie boski

MałgosiaM Stasiek jest śliczną dziewczynką

Małgosia83 i o której w końcu jedziecie? Łóżeczko już podziwiałam i fajne jest. Oby się sprawdziło.

Natka daj znać co Ci chirurg powie, bo ja też mam lekką przepuklinę i jakoś do tej pory do niego nie trafiłam. I oby Szymuś pospał
Jak trafię do niego to dam znać

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
meldujemy sie z Zakopca
mały droge zniósł dobrze, spał wiekszosć czasu wiec super, słodziak wszystkich czaruje łacznie z włascicielka miejsca gdzie śpimy

super że sie udało współczuje stóp
:

ja ubieram na krótki rekaw i krótki espodenki

co do spania to w zalezności od temperatury śpi albo w body na krótki albo na długi

to co wczesniej pisane to było dużżżżżżżżżżżooo wczesniej, juz po jacuzzi , młody spi a my siedzimy i mam chwile na neta
Oj jak zazdroszczę

Dominik

Martynka
Stary 2012-04-30, 21:02   #1846
mama zosi
Zakorzenienie

otwieram właśnie okno i oczy ze zdumienia przecieram... sąsiedzi z kamienicy naprzeciwko właśnie grilla rozkładają, lampy montują i piwo znoszą... I tak się chyba skończyło nasze spanie przy otwartym oknie
Stary 2012-04-30, 21:03   #1847
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Super
Cytat:

hej kochana

dziękujemy za brawa

boski

kochany!

Natalka śliczna i te kolczyki
A płakała przy przekłuwaniu?
Acelinka te nasze dzieciaczki sierpniaczki, a będą ostatnie z ząbkami
No rampersy są super, nakupowałam trochę kiedyś w ciuchaczu jak dostawa była i teraz są idealne

Cytat:
uffff a już myślałam
Po kapieli jest tylko taka szparka Otwieram dopiero jak kładziemy się i my. Mamy mikro sypialnię i byśmy się podusili Ale nie otwieram na oścież tylko tak wiesz...uchylam od góry.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

trochę sie musialam przypatrzeć żeby zajażyć o co kaman
No jakby było 34 to bym się chyba udusiła
Ja też tak rozszczelniam, i otworzyłabym okno, ale się boję, może troszkę otworzę i n\d ranem zamknę i jakoś przeżyjemy

Cytat:
a zaraz wam pokaże
Stasieńka piękna
I jakie już ząbki ma super
a spodenki czadowe
Ja dziś dorwałąm takie czerwone w kwiaty białe hawajskie i jutro chyba je założe bo mi się bardzo podobają

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Standardowo wbijam bez nadrabiania ale inaczej nie da rady
U nas jakiś sajgon, albo coś, Szymek nie spał od 11 do 20.30 po czym zasnął i budził się co minutę z takim płaczem, że szok Dałam mu w końcu syropku przeciwbólowego i śpi już pół godziny.
Poza tym byłam na "przeglądzie powozia" wszystko ok, szykuje się @ Niestety mam bliznowca, z którym nic nie da się zrobić i małą przepuklinę pępkową (mam się skonsultować z chirurgiem)

Tak na szybko przejrzałam dwie ostatnie strony i w temacie:
ubierania do spania: Szymek śpi w koszulce z krótkim rękawem i pampersie - bo wczoraj spał w bodziaku i był totalnie mokry
ubrania na spacer : spodenki, body z krótkim rękawem i czapka z daszkiem
lekkiej spacerówki/parasolki: my mamy tą która będzie w ofercie biedronki od 10 maja - nas kosztowała 100zł - moim zdaniem jest świetna
okna: miałam wczoraj pozamykane i to był błąd, dzisiaj otworzę na noc na pewno, ale nie w samej sypialni tylko w pokoju obok
Natka a nie dostałaś jeszcze @ od porodu? Bo ja też jeszcze nie

A jak będziesz mieć czas to wkleiłabys zdjęcie tego wózka co? bo ja chcę kupić jakiś lekki i tani i mówisz, że w Biedronce będzie?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-30, 21:13   #1848
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

?
no bez jaj wy jeszcze nie dostałyście ? ale wam fajnie tak bez

Natka, Stasiek dziś też rekord pobił nie spania od 13 do 19-30. Nie i koniec.
Ale Szymkowi ewidentnie coś jest oby szybko przeszło.
Może ząb ?
U mnie jedynka wyłazi nastepna bo ma spuchnięte dziąsło że aż jjest gulka.

Dziękujemy dziewczyny za miłe słowo, Stasiek mój kochany, dziś dużo się chichrał i dużo mam zdjęć śmianych

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:15   #1849
agus1978
Wtajemniczenie

Hej wieczorowodziecię zasnęło padnięte po dwóch spacerkach, zabawie, ryku, marudzeniu i pokazywaniu, jak to potrafi pseudo płakać i obserwowaniu mojej reakcji i oświadczam wszem i wobec, że dostanę szału jak jeszcze raz ktoś sie mnie spyta, czy to chłopiec czy dziewczynka mimo białej bluzki z Hello Kitty i pastelowych getrówi od tego mam uchylone okno i jakieś stworzenie mi tu lata

dla Kai i Stefcia i
i brawo dla Kai za drugiego ząbka
Cytat:
U nas też upały afrykańskie Adanio w samym rampersie pomykał cały dzień, dziś też go tak ubiorę. Ale muszę na szybkiego do ulubionego ciuchacza poleciec i dokupić parę letnich ciuszków
ja też, bo braki w szafie młodej w temacie ciuchów letnich
Aguś tylko o jeden dzień pospieszyłaś życzonka, ale dziękujemy bardzo
a proszę bardzo
Adanio też zaliczył niestety upadek, posadziłam go na macie i się bawił, a obok matka durna nie sprzątneła deski do prasowania i na chwilę się odwróciłam i akurat się gibnął i uderzył główką o tą deskę, ale na szczęście też się bardziej wystraszył niż bolało na szczęście
najważniejsze, że nic sie nie stało
Cytat:
Hej. Melduję się po chrzecie. Mimo, że ciasno i na pełnym zmęczeniu to jakoś przezyliśmy. Do kościoła ledwo doszłam ( założone nowe buty) w drodze powykrzywiałam fleki i jak stałam w kościele to cała noga mi latała hahah później wracałam w rajstopach ale co tam . W każdym razie Filip dostał pluszaka który zajmuje pół pokoju i ogólnie nie było tak źle W każdym razie uff, że to za mnąWczoraj jak padłam o 19 to spałam do 9 A zaraz spacer w spacerówce.
jesteście już po i najważniejsze, że wszystko sie udało
Wyobrażacie sobie, że pierwsze karnięcie spacerówką przeżył z Teściówką, zła jestem na tż jak cholerka wiem wiem, śmieszne to, ale przecież to kolejne ważne wydarzenie!
dla tż
Cytat:
Z ostatniej chwili: Zośka opracowała autorski sposób raczkowania - skacze jak zajączek

Cytat:

I jak? Przy takim prawie skwarze ubieracie krótki rękaw czy dalej ostrożnie długi? Ja to bym już rozebrała i w samym bodziaku zostawiła bo sama tak bym chodziła chętnie, ale chyba przeginka nie?
wczoraj było gorąco i młoda pomykała w cienkiej bluzce na dł rękaw, bo było wietrznie, a dziś body bezrękawnik, bluzka na kr rękaw i getry i gołe stópki, kapelusik tylko jak siedziała

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
hej
wpadam życzyć udanych majowych świątecznych dni
coś podczytuję ale pisać ni jak nie mogę walczymy ze spaniem w dzień, do tego piętrzą nam się problemy ostatnio i ciężko znaleźć czas na kompa
do miłego
dobrze będzie i nawzajem
Cytat:
A powiedźcie mi. Czy macie normalnie otwarte okna, wiatrak czy coś w tym stylu przy małych? Bo oczywiście ja otworzyłam i wewnętrznie panikuję
my mamy mieszkanie południowe więc okna są cały czas uchylone, bo mimo ocieplenia bloku wieczorem ściany oddają ciepło i jest duszno przeraźliwie, wiec byśmy się udusiły, a młodej i tak jest ciepło w łóżeczku
Cytat:

Cytat:
i wygląda w nich czadersko

tez bym tam się musiała wybrać pooglądać co mają ciekawego
w Galerii śląskiej (tej koło basenu Ruda) jest większe Pepco, większy mają wybór ciuszków, więc może tam jeszcze będą te rampersy

Cytat:
a zaraz wam pokaże
pasuje mu w nim nawet
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:20   #1850
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Natalka śliczna i te kolczyki
A płakała przy przekłuwaniu?
Acelinka te nasze dzieciaczki sierpniaczki, a będą ostatnie z ząbkami
No rampersy są super, nakupowałam trochę kiedyś w ciuchaczu jak dostawa była i teraz są idealne

No jakby było 34 to bym się chyba udusiła
Ja też tak rozszczelniam, i otworzyłabym okno, ale się boję, może troszkę otworzę i n\d ranem zamknę i jakoś przeżyjemy

Stasieńka piękna
I jakie już ząbki ma super
a spodenki czadowe
Ja dziś dorwałąm takie czerwone w kwiaty białe hawajskie i jutro chyba je założe bo mi się bardzo podobają

A jak będziesz mieć czas to wkleiłabys zdjęcie tego wózka co? bo ja chcę kupić jakiś lekki i tani i mówisz, że w Biedronce będzie?
Jeszcze nie miałam ale wg usg wszystko wskazuje na to, że lada dzień szykuje się owu a potem @, przy karmieniu piersią @ może nie być 9 mc i jest to całkowicie normalne
Niedługo postaram się wkleić zdjęcia swojego (jest u teściów), a na razie możesz go zobaczyć TU, teraz jest normalnie w ofercie ale ja go kupowałam w styczniu - nie wiem dlaczego tak Szału może nie robi, ale jak na tą cenę to rewelacja

MałgosiaM8 ja obstawiam upał i ząb, dziąsło ewidentnie pęknięte, można juz wyczuć ostre palcem i pewnie go to boli, bidulka mojego małego. Stasinek boski

Ja się już żegnam na dzisiaj, jutro mam nadzieję wpaść na dłużej

Dominik

Martynka
Stary 2012-04-30, 21:21   #1851
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
meldujemy sie z Zakopca
fajnie wam...pozazdrościć
Cytat:
otwieram właśnie okno i oczy ze zdumienia przecieram... sąsiedzi z kamienicy naprzeciwko właśnie grilla rozkładają, lampy montują i piwo znoszą... I tak się chyba skończyło nasze spanie przy otwartym oknie
oj współczucia...ale zawsze możesz zadzwonić po straz miejską jak będzie za głośno..
Cytat:
młodej wiecznie wychodzi coś..dziś to już z nerwów gryzła myjkę w kąpieli
Stary 2012-04-30, 21:25   #1852
mama zosi
Zakorzenienie

Aguś jak będzie głośno to i owszem, zadzwonię. Co to jest by po 22 zaczynać takie imprezy?! A to nie są gówniarze żadni, tylko towarzystwo raczej w wieku moich rodziców.

A Zosieńka bardzo lubi swoją gąbeczkę i ma taką super minę zdziwioną kiedy po włożeniu jej do buzi leci z niej woda
Stary 2012-04-30, 21:32   #1853
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Stasieńko cudny chichracz Spodenki pierwsza klasa

Jedziemy nad ranem. Stefek budzi sie koło 4-5 na jedzenie to go nakarmimy, zrobimy kanapki do auta i w drogę.
Już prawie spakowani jesteśmy.
Matko jedyna, dziewczyny trzymajcie kciuki

Aguś pacnij stworzenie A ludzie są ślepi. Ślepi i głupi. Zazwyczaj głupi

Ja się oddalam. Życzę Wam wypoczynku - nie ważne gdzie - ważne, że z pociechami. Małymi i dużymi
Mamy wifiiiii w pokoju więc może się uda zameldować.

Buziaki Mamuśki
Stary 2012-04-30, 21:41   #1854
cotynato
Zakorzenienie

Jak ja nie lubię takiej pogody. Nie dość, że człowiek się poci, musi się myć trylion razy to jeszcze nawet nie zdążył schudnąć I ja jeszcze mam te nieszczęsne rozstępy więc ajk wychodzę to kombinuję godzinę jak tu się ubrać, żeby było chłodno, ale i zakryto
A teściówka przywiozła placka którego uwielbiam i kuźwa nikt nie jadł bo tort, bo pełni i został ten placek i ja go podjadam od wczoraj. Mam wrażenie, że sama pół blachy dużej wciągnęłam. I ja się odchudzam niby
I zaraz trylion pierwszy raz kąpiel .

Dzięki za rady odnośnie ubierania i otwierania okien.
U nas jest masakra bo my na małej przestrzeni. Okno zaraz obok łóżka. Jak w innych pokojach otwarte to u nas i tak masakra. Jeszcze wysokie piętro to grzeje inaczej ehhh. I tak się boje czy dziecka nie przewieję jak siedzi blisko otwartego okna, ale niech się przyzywczaja bo lata bez otwartego okna i wiatraka nie da się przejść...
Cytat:
Piwo zimne mmm.

Wymianka.
Stary 2012-04-30, 21:49   #1855
mama zosi
Zakorzenienie

ja za to ukrywałam dziś pod koszulą moje podrapane przez kota ostatnio w bestialski sposób ręcę
Stary 2012-04-30, 21:49   #1856
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aguś jak będzie głośno to i owszem, zadzwonię. Co to jest by po 22 zaczynać takie imprezy?! A to nie są gówniarze żadni, tylko towarzystwo raczej w wieku moich rodziców.

A Zosieńka bardzo lubi swoją gąbeczkę i ma taką super minę zdziwioną kiedy po włożeniu jej do buzi leci z niej woda
hih..Michasia też sie patrzy zdziwiona jak wyciskam wodę z myjki i wyciąga tak fajnie rączkę do niej
Cytat:
Jedziemy nad ranem. Stefek budzi sie koło 4-5 na jedzenie to go nakarmimy, zrobimy kanapki do auta i w drogę.
trzymamy mocno daj znać, jak dojedziecie
to coś zostało spacyfikowanea co do ludzi...naprawdę w takich sytuacjach powstrzymuje się mocno od komentarza
Ja się oddalam. Życzę Wam wypoczynku - nie ważne gdzie - ważne, że z pociechami. Małymi i dużymi

Buziaki Mamuśki

Cytat:
Jak ja nie lubię takiej pogody. Nie dość, że człowiek się poci, musi się myć trylion razy to jeszcze nawet nie zdążył schudnąć I ja jeszcze mam te nieszczęsne rozstępy więc ajk wychodzę to kombinuję godzinę jak tu się ubrać, żeby było chłodno, ale i zakryto
A teściówka przywiozła placka którego uwielbiam i kuźwa nikt nie jadł bo tort, bo pełni i został ten placek i ja go podjadam od wczoraj. Mam wrażenie, że sama pół blachy dużej wciągnęłam. I ja się odchudzam niby
eee tam..najważniejsze, że placek smaczny
Dzięki za rady odnośnie ubierania i otwierania okien.
U nas jest masakra bo my na małej przestrzeni. Okno zaraz obok łóżka. Jak w innych pokojach otwarte to u nas i tak masakra. Jeszcze wysokie piętro to grzeje inaczej ehhh. I tak się boje czy dziecka nie przewieję jak siedzi blisko otwartego okna, ale niech się przyzywczaja bo lata bez otwartego okna i wiatraka nie da się przejść...
zahartuje się przynajmniej

Młoda mi się przebudzila z takim delikatnym placzem, ale dałam jej wodę i poszła spać dalej a ja powoli idę w jej ślady...słodkich i kolorowych maminkijutro u nas w kościele jest odpust, więc trza będzie jakąś duperelkę kupić dziecięciu

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-04-30 o 22:08
Stary 2012-04-30, 22:09   #1857
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
no bez jaj wy jeszcze nie dostałyście ? ale wam fajnie tak bez

Natka, Stasiek dziś też rekord pobił nie spania od 13 do 19-30. Nie i koniec.
Ale Szymkowi ewidentnie coś jest oby szybko przeszło.
Może ząb ?

Dziękujemy dziewczyny za miłe słowo, Stasiek mój kochany, dziś dużo się chichrał i dużo mam zdjęć śmianych
No nie mam jeszcze, ale w sumie nie tęsknie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie miałam ale wg usg wszystko wskazuje na to, że lada dzień szykuje się owu a potem @, przy karmieniu piersią @ może nie być 9 mc i jest to całkowicie normalne
Niedługo postaram się wkleić zdjęcia swojego (jest u teściów), a na razie możesz go zobaczyć TU, teraz jest normalnie w ofercie ale ja go kupowałam w styczniu - nie wiem dlaczego tak Szału może nie robi, ale jak na tą cenę to rewelacja

MałgosiaM8 ja obstawiam upał i ząb, dziąsło ewidentnie pęknięte, można juz wyczuć ostre palcem i pewnie go to boli, bidulka mojego małego. Stasinek boski

Ja się już żegnam na dzisiaj, jutro mam nadzieję wpaść na dłużej
Natka no za taką cenę to z wyglądu fajny, pójdę oblukać jak będzie w sklepie jak tak zachwalasz

Cytat:

Buziaki Mamuśki
Małgosia trzymamy . I udanego urlopiku życzymy
Buziaczki

Wiecie co dziecko mi dopiero teraz padło. Zawsze mi usypiał20.30, max 21, a tu dopiero o 23, ale jakoś przez ten upał nie mógł usnąć na dworze po południu i dopiero o 17.30 usnął i spał do 19.00. więc mogłamm przewidzieć że nie uśnie zaraz po kaszce.
Miałam się wykąpać w spokoju, pomalowac pazurki, a wyszło szybciutki przysznic i mykam spać bo też padnięta jestem.
Kolorowych

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-30, 22:11   #1858
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki Mamuśki
dacie rade, a Stefano na pewno spisze sie w podróży na medal
Stary 2012-04-30, 22:15   #1859
cotynato
Zakorzenienie

Masakra.
Mam ochotę zmierzyć tż temperaturę, albo coś. Wysłałam chłopa po mleczko dla dziecka tzn to na słońce, emulsję do kąpieli i kropelki D.
Wrócił z 300ml tubą mleczka La Roche-Posay ( mam nadzieję że to dobre bo dzieci z całego osiedla mogę codziennie przez dwa lata chyba smarować haha) , butlą emulsji 400ml , kropelkami w kapsułkach i nie powiem jakim paragonem a raczej ceną na nim .
No nic. Mam zapas mleczka na 2 lata chyba
Albo sama się będę smarowała chociaż nie wiem czy przy 50+ ładnie chwyta ?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-04-30 o 22:16
Stary 2012-04-30, 22:16   #1860
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra.
Mam ochotę zmierzyć tż temperaturę, albo coś. Wysłałam chłopa po mleczko dla dziecka tzn to na słońce, emulsję do kąpieli i kropelki D.
Wrócił z 300ml tubą mleczka La Roche-Posay, butlą emulsji 400ml , kropelkami w kapsułkach i nie powiem jakim paragonem a raczej ceną na nim .
No nic. Mam zapas emulski i mleczka na 2 lata i pewnie jeszcze sporo zostanie
Albo sama się będę smarowała chociaż nie wiem czy przy 50+ ładnie chwyta ?
a ja myślałam ze tylko ja taka jestem....zakupiłam krem 50 ale boje si eże małego słoneczko nei opali
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości