Avatarkowy KLON - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-04, 17:52   #151
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13
Dot.: Podkradanie awatarów - DOŚĆ TEGO!!!!

CZESC MNIE ale tylko dlatego, ze ja uzywam swojej fotki, a nie obrazka sciagnietego z jakiejs stronki, gdzie uzywany jest przez tysiace osob

to jak ja traktuje swoj avatar- to jest zupelnie inna kwestia, gdyz od kilku lat mam jedynie tam swoje zdjecia, przerobione fotki itd...

nie wyobrazam sobie dzielic sie z kims moim wizerunkiem( moim zdjeciem)

ale to nie jest ICH WLASNOSC!!!
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 17:52   #152
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13 Pokaż wiadomość
tylko wtedy lepiej na rybke z akwarium, czy na swoje foto- nikt wtedy nei ebdzie mial takiego samego av
Cytat:
CZESC MNIE ale tylko dlatego, ze ja uzywam swojej fotki, a nie obrazka sciagnietego z jakiejs stronki, gdzie uzywany jest przez tysiace osob

to jak ja traktuje swoj avatar- to jest zupelnie inna kwestia, gdyz od kilku lat mam jedynie tam swoje zdjecia, przerobione fotki itd...

nie wyobrazam sobie dzielic sie z kims moim wizerunkiem( moim zdjeciem)

ale to nie jest ICH WLASNOSC!!!

Hahaha

A w czym problem,żeby ktoś sobie ustawił jako ava Twoje zdjęcie.Skoro umieściłaś swoją fotkę i ktoś ją znalazł-może ją sobie wykorzystać .
To po pierwsze.

A po drugie.
Skąd możemy mieć pewność,że w tym avie jesteś Ty?
Przecież w sieci zdjęć caaaałe mnóstwo.
Może ono pochodzi z jakiejś strony i masz ich więcej.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 17:53   #153
kasia20a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
No widzisz Malkol-sęk w tym,że są osoby,które właśnie tego nie rozumieją.
chyba wszyscy to rozumieją, ale czemu ten awatar jest częsćią Myszy a nie Stokrotki??
po za tym Myszy nic nie wniosła do tego awatara, poprostu sciagła go z neta

Edytowane przez kasia20a
Czas edycji: 2007-01-04 o 19:04
kasia20a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 17:55   #154
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
A skąd nowa Wizażanka ma wiedzieć, że jakaś tam inna jest kojarzona z danym avatarkiem? Ma założyć nowy wątek? Cześć jestem Ania, czy mój avatarek kojarzy wam się z kimś innym?
Pamiętam, że swój pierwszy avatar wzięłam z jakiejś stronki i miałam go z kilka miesięcy zanim wpadłam w jakimś wątku na post ze zbanowaną użytkowniczką o takim samym avatarze. Widocznie w domyśle chciałam się pod nią podszyć i podebrałam jej avatar, tak? Jak już ktoś wspomniał nie ma tu wyszukiwarki avatarów więc taki zarzut jest bezpodstawny. I również , mjak już ktoś napisał - jeśli bierzemy obrazek ze stronki która powstała po to, by można go było stamtąd wziąć i wykorzystać jako avatar, to o żadnej kradzieży nie może być mowy.

no wiesz co?!?!?! i to pod zbanowana?? nie lepiej bylo pod jakas z 10 tysiacami postow, z wezem dodatniej karmy wtedy to chociaz na targowisku moglabys poszalec

a co do targowiska??:P

przeciez tam tez podajemy dane, wysylamy PW( a przy wysylaniu PW avatara nie widac) adresu innej osoby tez nie podajemy- wiec jaki sens ma podszywanie sie pod innych na targowisku??

sorki za zmiane tematu:P w sumie nie zmienilam a wrocilam:P do poprzedniego watku w watku
Stary 2007-01-04, 17:58   #155
Chocolat
Raczkowanie

avatar rzeczywiście jest częścią ciebie ale wtedy, kiedy włożyło się w niego jakąś prace (i nie chodzi mi tu o szukanie obrazka po internecie)
Fresa:
czyli mogę również stwierdzić, że dajmy na to jeasny są częścią mnie po czym ubrać spodnie firmy x i awanturować się z każdym kto posiada takie same?
poza tym co takiego irytującego jest w wypowiedziach milki, ze kwitujesz to zdaniem "Napisała Milka "
(uprzedzam ze nikogo nie atakuje po prostu jestem ciekawa)
Chocolat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 17:59   #156
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha

A w czym problem,żeby ktoś sobie ustawił jako ava Twoje zdjęcie.Skoro umieściłaś swoją fotkę i ktoś ją znalazł-może ją sobie wykorzystać .
To po pierwsze.

A po drugie.
Skąd możemy mieć pewność,że w tym avie jesteś Ty?
Przecież w sieci zdjęć caaaałe mnóstwo.
Może ono pochodzi z jakiejś strony i masz ich więcej.

a to dobre...w necie jest jedno foto:P ale to nawet nie z tych sesji, tylko z piwnicznej, na stronce plfoto bardzo mlody, zdolny fotograf, zna sie na rzeczy ( jak bedziesz zainteresowana podam linka:P )

a co do zdjec, zdecydowanie mam ich mnostwo, w calym stose roznych formatow w NEFie, RAFie obrobione i nie... znalazlabym cos kolo 25 giga wlasnych zdjec:P poszukaj tyle jednej nieznanej osobyu:P a wtedy stwierdz ze to nie sa moje foty

( to wlasnie fotka z pl foto... inne moje mozesz znalesc na epulsie, e-friends, o innych mi nie wiadomo, ale jak sie dowiem to dam CI znac...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 687602.jpg (110,1 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez malkol13
Czas edycji: 2007-01-04 o 18:09 Powód: a Fresie dorzuce fotke tylko:P (ten sam, nei udalo sie;/
Stary 2007-01-04, 18:02   #157
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
untouchable:
data rejestracji Myszy:11.2005
data rejestracji stokrotki:07.2006

Mysza ma ten avatar conajmniej od roku.
ze tak powiem - najpierw byla Mysza.

nie obchodzi mnie, co strokrotka ma na innych forach
na wizazu byla II ktora ma ten avatar.
i tyle wiedzy mi wystarczy.
Rozumiem, że wiesz kiedy Mysza a kiedy stokrotka zaczeły używać tego ava (bo data rejestracji tego nie dowodzi).

A ją nie obchodzi, że ktoś ma taki av jak ona. Oczywiście mogłaby odpuścić i go zmienić bo byla II ktora ma ten avatar ale nie musi. Z resztą to nie my decydujemy co ma zrobić.

Cytat:
Nie łap mnie za słówka!

Chodzi o to,że jeśli jedna osoba jest kojarzona z danym avem,to osoba która z nim kojarzona nie jest i wstawiła go później -potocznie mówi sie,że podebrała/podprowadziła/podwędziła.

No tak
Ale idąc Twoim tokiem myślenia stokrotka powinna zmienić av bo mysza ma go dłużej i to z nią Ci się ten obrazek kojarzy. Lecz innym osobom może się on kojarzyć ze stokrotką. (poprawilam literowke)

To zależy od stokrotki i myszy czy któraś z nich zechce zmienić avatar. Argument "była pierwsza więc jej się należy" wogóle nie jest argumentem. Avatar, który jest za darmo ma prawo być w posiadaniu każdej forumowiczki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 18:03   #158
awia
Zakorzenienie

Freso - zostawiam Cie sama na placu boju
juz mnie znudzila ta dyskusja, widac, ze nie osiagnie sie nic (na zasadzie: "wszyscy zgadzają sie ze soba, a bedzie nadal tak jak jest" jak rowniez 2 opozycyjne grupy popierajace jedna ze stron ) - a tylko jest coraz bardziej nieprzyjemnie
a że jestem tutaj niemiła - dla mnie EOT.

ps. na koniec chcialabym każdemu "życzyc" zeby nikt nigdy nie ukradł czy tez pozyczyl, czy tez nie mial takiego samego avatara w tym samym czasie jak Wy.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 18:05   #159
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz co?!?!?! i to pod zbanowana?? nie lepiej bylo pod jakas z 10 tysiacami postow, z wezem dodatniej karmy wtedy to chociaz na targowisku moglabys poszalec

a
Ano, taka chciałam być niedobra!
Coś w stylu nie ważne jak mówią, byle by mówili
Na moje nieszczęście nikt nie zwrócił mi uwagi, ech...
Musiałam zmienić i teraz pracuję na bana na swój własny rachunek
Jak pech to pech...
Stary 2007-01-04, 18:06   #160
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

a co do targowiska??:P

przeciez tam tez podajemy dane, wysylamy PW( a przy wysylaniu PW avatara nie widac) adresu innej osoby tez nie podajemy- wiec jaki sens ma podszywanie sie pod innych na targowisku??
Dziwne,dziwne.
Z wieloma Wizażankami wymieniałam się PW i zawsze mi wyświetlają ich avatary i mój w wysłanych.
Chyba o innym forum piszesz.

Stary 2007-01-04, 18:11   #161
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
juz mnie znudzila ta dyskusja, widac, ze nie osiagnie sie nic (na zasadzie: "wszyscy zgadzają sie ze soba, a bedzie nadal tak jak jest" jak rowniez 2 opozycyjne hrupy popierajace jedna ze stron ) - a tylko jest coraz bardziej nieprzyjemnie

ps. na koniec chcialabym każdemu "życzyc" zeby nikt nigdy nie ukradł czy tez pozyczyl, czy tez mial takiego samego avatara w tym samym czasie jak Wy.
Awio,nie wiem jak to robisz-ale znowu masz rację .

Ja tu jeszcze trochę posiedzę :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 18:12   #162
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Dziwne,dziwne.
Z wieloma Wizażankami wymieniałam się PW i zawsze mi wyświetlają ich avatary i mój w wysłanych.
Chyba o innym forum piszesz.

to moze ja mam cos wylaczone..ale jak pisze PIERWSZY raz do kogos PW, a nie odpowiedz, czy wyslane... to nie widze ava, tylko nick... moze rzeczywiscie mam cos nie tak z kompem...a zeby bylo smieszniej to nie tylko z kompem ale nawet z wlasna swiadomoscia, bo z tego co powiedzialas wczesniej, nie wiem kim jestem, nie wiem jak wygladam- tylko latam po necie i sie podszywam pod innych super...
Stary 2007-01-04, 18:17   #163
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
to moze ja mam cos wylaczone..ale jak pisze PIERWSZY raz do kogos PW, a nie odpowiedz, czy wyslane... to nie widze ava, tylko nick... moze rzeczywiscie mam cos nie tak z kompem...a zeby bylo smieszniej to nie tylko z kompem ale nawet z wlasna swiadomoscia, bo z tego co powiedzialas wczesniej, nie wiem kim jestem, nie wiem jak wygladam- tylko latam po necie i sie podszywam pod innych super...
Ja tylko rozważam każdą ewentualność .

Stary 2007-01-04, 18:22   #164
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Ja tylko rozważam każdą ewentualność .
ja rowniez

dlatego proponuje znikac z tego watku.. powiedzialysmy juz co mialysmy powiedziec, a znajac zycie nasze wypociny i tak nic tu nei zmienia:P
Stary 2007-01-04, 18:24   #165
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Obrazek z pewnoscia byl na stronie poswieconej wlasnie avom, wiec nie ma krzyku bo zarowno one jak Ty czy ja mogly go sobie ustawic jako wlasny obrazek. Chcesz byc oryginalna? Ztym obrazkiem nie ejstes bo jest poprostu nijaki, a staje sie taki jeszcze bardziej jak one tez go maja. Sadze ze najlpeszym rozwiazaniem bedzie ejsli autorka tematu ustawi sobie swoj wlasny avek(nie taki zerzniety z neta) i bedie po sprawie(zreszta jakiej błahej). Btw. jakby mnie ktos "skroil" moj wlasny avatar rozjechalabym na miejscu. Tyle.kropka,pozdrawiam.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 18:45   #166
bess
Zakorzenienie

na bolly jest zasada kto pierwszy ten lepszy.Jest watek o avkach i jesli ktos sobie wzial jakiegos avka,ktory zaklepal kto inny po prostu zmienia na taki ktorego nikt jeszcze nie ma.Nie ma zadnych afer
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 18:45   #167
marcelina73
Wtajemniczenie

O rany - aleście naprodukowały.

Cytat:
marcelino - jakby ktos wial sobie nika marcelina72 to bylabys zadowolona?
podalam, jako przyklad, nie atak i
Ok,
Jasne, że podejrzane by to było. I pewnie próbowałabym wyjaśnić tę kwestię w pw - skąd taki pomysł itd. Może poprosiłabym o zmianę (no - rezygnację) z tego czyjegoś nicku - mój nick ma określone znaczenie, ale może dla kogoś - taki zbieg okoliczności - podobny zwrot miłaby jakieś inne znaczenie. Ale nick to nie awatar.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No cóz Marcelino, ja własnie kojarze Cie po tym, ze nie masz awatara. Jak widzę kogoś bez awka to podswiadomie myslę o Tobie.
I tak jak Ciebie rozpoznaje po braku awka tak innych po awatarze.

Oczywiście patrze na nick. Jednak pierwsze wrazenie po zobaczeniu czyjejś wypowiedzi mamy od razu po tym jak spojrzymy na awatar. Lub na miejsce gdzie on się zwykle znajduje.

Osoby które mają awatary i jakos tam sie z nimi identyfikują nie uważają tego o czym tu mówimy za niepoważne.
Nawet jeśli dla Ciebie ten problem jest niepowazny to co? Mamy się tu tylko powaznymi zajmować? I kto bedzie oceniał powage problemów?
Luba - dla mnie nie sam problem podobieństwa czy identyczności awatarów jest niepoważny. Niepoważne dla mnie są twierdzenia o podkradaniu awatarów w takiej a nie innej sytacji.
I nie jest tak, że tylko osoby nie mające awatarów mają takie zdanie podobne do mnie.
Innaczej byłobywsytuacji, gdyby ktoś bezprawnie skopiował stanowiący czyjąś własność, będący własnym dziełem, wizerunkiem, awatar - jak np. Twój.
W tej sytuacji jest inaczej - dziewczyny piszą, że znalazły swój w necie. Że obie miały go wcześniej na różnych innych forach. Bez przesady.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Najzabawniej by było, gdyby okazało się, że zdjęcie wyciekło do sieci bez zgody autora i bez uszanowania praw autorskich i wszystkie powyższe Panie zawłaszczyły go bezprawnie
Wcale nie twierdzę, że tak jest. To tylko hipotetyczne rozwiązanie jak pointa z dowcipu: Przyszedł gajowy i wygonił nas wszystkich.
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3383537]Skoro dostępny w necie to dla każdego .............
Jak chcesz być oryginalna to zmień swój av i na innach forach (jak tak bardzo chcesz mieć ten sam) też A w podpisie (jak kiedyś ja) ZMIANA AVATARKA
[/quote]

No właśnie - dokładnie tak.

Cytat:

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Rozumiem Twój punkt widzenia Marcelino-po prostu nie masz ava ,z którym byłabyś kojarzona i z którym Ty sama mogłabyś się utożsamiać.Więc ani Cię to ziębi ,ani grzeje.
To nie jest tak jak piszesz - patrz wyżej, co odpisałam Lubie.

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
A skąd nowa Wizażanka ma wiedzieć, że jakaś tam inna jest kojarzona z danym avatarkiem? Ma założyć nowy wątek? Cześć jestem Ania, czy mój avatarek kojarzy wam się z kimś innym?
Pamiętam, że swój pierwszy avatar wzięłam z jakiejś stronki i miałam go z kilka miesięcy zanim wpadłam w jakimś wątku na post ze zbanowaną użytkowniczką o takim samym avatarze. Widocznie w domyśle chciałam się pod nią podszyć i podebrałam jej avatar, tak? Jak już ktoś wspomniał nie ma tu wyszukiwarki avatarów więc taki zarzut jest bezpodstawny. I również , mjak już ktoś napisał - jeśli bierzemy obrazek ze stronki która powstała po to, by można go było stamtąd wziąć i wykorzystać jako avatar, to o żadnej kradzieży nie może być mowy.

Dziewczyny, istnieje możliwość zmiany awatarka i wiele z Was z tego korzysta. Jedna drugiej wskazuje takie zmiany w różnych wątkach. Jakoś przyzwyczajamy się do nowych twarzy.
Trzeba zadać sobie pytanie - co jest dla mnie ważniejsze - odróżnianie się od innej wizażanki z takim samym czy podobnym awatarkiem czy sam awatar. I - jeśli ta druga na naszą prośbę o zmianę odmówiła - albo zmienić całkiem awatar czy też go odpowiednio przerobić (wkomponowanie nicka czy coś takiego), albo przy nim pozostać.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 18:59   #168
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
na bolly jest zasada kto pierwszy ten lepszy.Jest watek o avkach i jesli ktos sobie wzial jakiegos avka,ktory zaklepal kto inny po prostu zmienia na taki ktorego nikt jeszcze nie ma.Nie ma zadnych afer
Niegłupi pomysł.
Nie chcę byc zlym prorokiem, ale jest nas tu coraz wiecej i takich problemow tez moze byc wiecej.
Większosc takich problemow załatwianych jest przez PW ale moga się powtarzac sytuacje takie jak w tym wątku. I może należałoby to jakos uporządkować, żeby w razie problemów było wiadomo kto ma ustapić.
Bo to tylko niepotrzebne kwasy...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 18:59   #169
mango bzik
Zadomowienie

Pozdrawiam mango psik
mango bzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 19:02   #170
kasia20a
Zadomowienie

Cytat:
juz mnie znudzila ta dyskusja, widac, ze nie osiagnie sie nic (na zasadzie: "wszyscy zgadzają sie ze soba, a bedzie nadal tak jak jest" jak rowniez 2 opozycyjne grupy popierajace jedna ze stron ) - a tylko jest coraz bardziej nieprzyjemnie

ps. na koniec chcialabym każdemu "życzyc" zeby nikt nigdy nie ukradł czy tez pozyczyl, czy tez nie mial takiego samego avatara w tym samym czasie jak Wy.
a ja chcialabym życzyć innym żeby nikt nie oskarżył ich bezpodstawnie o kradzież ( kiedy tej kradzieży nie ma)
musze uważać jaki mam awatar zeby nikt mi tego nie zażucił
Stary 2007-01-04, 19:20   #171
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Moonlight Pokaż wiadomość
avatar ogólnodostępny ma prawo mieć i Stokrotka i Mysza. Stokrotce nie przeszkadza że Mysza ma taki sam, ale Myszy przeszkadza. Stokrotka mówi, że nie zmieni (i ma do tego pełne prawo). Mysza więc ma dwa wyjścia - albo pogodzić się z tym, że nie jest avatarowo-wyjątkowa, albo przerobić lub zmienić avatar.
O, właśnie

Cytat:
jedyne, co sie nasuwa, to to, ze stokrotka specjalnie, z uporem maniaka pozostaje głucha na prosby Myszy.

Ja dochodze do wniosku, ze Stokrotka po prostu chce miec ten sam avatar co Mysza
A ja tam myślę, że Stokrotka*** po prostu chce mieć TEN konkretny avatar, niezależnie od tego, czy ma go Mysza, czy nie.

Jednoznacznie się nie określę. Bo z jednej strony rozumiem rozżalenie czy chęć posiadania jedynego takiego avatara na wizażu . Rozumiem, że taki sam avatar powoduje kłopoty z rozpoznawaniem i osobiście wolałabym, żeby dwie osoby takiego samego ava nie miały, bo po prostu będę się mylić.

Ale z drugiej, skoro to obrazek znaleziony w sieci, to każdy może sobie z niego zrobić avatar.
Na foprum można to rozwiązywać najwyżej między "stronami", a jeśli żadna ze stron nie chce avatara zmienić, o, no cóż... Nikt nie może i nie powinien do tego zmuszać.
Mam nadzieję (i myślę, że tak będzie ), że nie pojawią się żadne zapisy w regulaminie dotyczące "pierwszeństwa" jeśli o avatar chodzi.

Ogólnie sprawa do rozwiązania miedzy dziewczynami zn tym samym avatarem.
Jeśli Stokrotka nie chce zmieniać, to trudno. Nikt zmuszać nie będzie bo i nie ma do tego żadnych podstaw.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 19:55   #172
stokrotka***
Raczkowanie

Awia czytaj co piszesz i nie obrażaj mnie wiecej! NIKOMU NIC NIE UKRADLAM! NIC NIKOMU CELOWO NA ZŁOŚĆ NIE ZROBIŁAM! I NIE MOW O MNIE JAK O OSZUSTCE Z TARGOWISKA! rownie dobrze to ja mo0ge poprosic mysze o zmiane avat! ja chce miec ten avat nie zaleznie czy mysz go bedzie miala czy nie, a niech ona robi co chce. ALE NIKT NIE MA PRAWA MÓWIC ZE KRADNE! jas nie wiedzialam ze ona ma ten avat.Dopiero mysza mi o tym pisala na PW. A PO CO MI TA ZASRANA popularnosc na wizazu za przeproszeniem?! ludzie, szczegolnie ty Awia, czytaj wczesniej swoj post zanim go wyślesz!!

01,01,2009 -72kg

CELE:
01,02,2009-68kg
01,03,2009-66kg
01,04-2009-64kg
01,05,2009-62kg
stokrotka*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 20:00   #173
Momo
Zakorzenienie

A najśmieszniejsze jest to,że po tym wątku Mysza i Stokrotka będą rozpoznawane po tym nieszczęsnym awku
Ja na Waszym miejscu podałabym sobie rękę na zgodę i wspólnie używała tego awka

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 20:19   #174
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ja w avku zawsze miałam swoją lub synka buzię, więc nie było szans, żeby ktoś miał taki jak ja, ale zmieniła sobie ostatnio na portret mojego ukochanego Czesia i trochę mi się głupio zrobiło jak zobaczyłam ten sam avatarek u innej wizażanki. Nie mniej jednak wzięłam go jako gotowiec z forum filmu, więc napisałam do tamtej wizażanki PW z pytaniem, kiedy sobie ten avek dodała. Jeśli była pierwsza, grzecznie swój zmienię, bo dla mnie bezsensowne jest posiadanie takiego samego avatarka jak ma ktoś inny, tak samo, jak nie ubrałabym takiej samej sukienki jak koleżanka na wspólną imprezę, ale to kwestia podejścia.

W tej sytuacji myślę, że to Mysza powinna zmienić avatarek, skoro tak jej to nie pasuje.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 20:23   #175
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Momo Pokaż wiadomość
A najśmieszniejsze jest to,że po tym wątku Mysza i Stokrotka będą rozpoznawane po tym nieszczęsnym awku
Ja na Waszym miejscu podałabym sobie rękę na zgodę i wspólnie używała tego awka
Obawiam się, że na to może już być za późno.

Stokrotka pewnie i początkowo podałaby rękę, bo jakoś nieszczególnie chciało jej się kogokolwiek czepiać, ale Mysza obraziła ją już w pierwszym poście i Stokrotka musiałaby wykazać baaaardzo wiele dobrej woli, by teraz podać jej cokolwiek. Szczególnie, że Mysza jakoś nie skłania się ku temu, by uznać prawa innych internautów do używania publicznie dostepnego awatara, w którego tworzenie zaangażowana była w takim samym stopniu, jak Stokrotka, Ty, czy ja...

Mój awatar nie jest jakiś super wypasiony (no dobra - taki sobie jest, wiem), ale jest z pewnością mój. Któraś z Pań (niech wybaczy mi to, że nie pamiętam która) napisała tu bardzo fajne zdanie: "Może dojrzałam już to tego, żebym na moim awatarze była tylko ja".
Pokazywanie się na awatarku jest miłe, wcale nie konieczne. Fajnie jednak, jeśli te obrazeczki są choć odrobinę oryginalne. Gotowce z netu to taka troszkę proteza. Często ładna, często świetnie dopasowana, ale zawsze to "ciało obce".

Dziewczyny, powtarzam jeszcze raz - nie ma o co drzeć szat. Ten awatar jest tak uniwersalny (żeby nie napisać nijaki), że mogłyby go sobie ustawić setki tysięcy osób na różnych forach.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 20:27   #176
Fresa
Zakorzenienie

Jedni o chlebie ,inni o niebie.

Przecież wstawienie swojego zdjęcia nie gwarantuje,że ktoś go sobie nie weźmie,nie przerobi i nie wstawi .

Stary 2007-01-04, 20:31   #177
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Tak Freso, ale jeśli wstawisz swoje zdjęcie, a ktoś go użyje, możesz oskarżyć go o kradzież praw autorskich- wiem, bo wygrałam sprawę z kobietą, która użyła do reklamy kalendarzy swojej produkcji zdjęcia mojego synka, które było umieszczone w necie.
Natomiast jeśli masz avatarek, który ktoś zrobił dla użytku publicznego, to prawa do niego ma każdy internauta i konsekwencji z takiego kopiowania według prawa nie ma żadnych
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-04, 20:33   #178
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Jedni o chlebie ,inni o niebie.

Przecież wstawienie swojego zdjęcia nie gwarantuje,że ktoś go sobie nie weźmie,nie przerobi i nie wstawi .

No wlasnie. Wlasnie. Wlasnie.

Caly czas o tym mowie (rowno z Fresą)

To, ze macie w awkach swoje buzie czy buzie swoich dzieci to nie znaczy, ze ktos wam tego nie zabierze. Pozyczy.

To ze macie w awku swoje buzie, postacie, to Was nie chroni przed pozyczka.

KAZDY MOZE MIEC TWOJA BUZIE W AWKU. KAZDY

Impersono, ale zanim wygrasz taka sprawe juz ktos sobie twoim awkiem "buzie powyciera"

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 20:35   #179
bess
Zakorzenienie

no ja nie chce byc AŻ tak oryginalna i wstawiac siebie w avka.Nie chce sie ujawniac,wystarczy mi juz nick.

Mysza nie mozesz sobie wstawic jakiegos wyrozniajacego elementu do avka?
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-04, 21:02   #180
Belcia
Zakorzenienie

GG do Belcia

słuchajcie, podczas kąpieli wpadł mi do głowy taki oto pomysł

Może, ponieważ avatary wzbudzaja wiele emocji, dodać do regulaminu forum punkt o avatarach: że dany avatar jest własnością tej osoby, która jako pierwsza go użyła ( dotyczy to zarówno avatarów podpisanych nickiem, zdjęć w avatarze, avatarów"zrobionych" jak i zwykłych obrazków),
A ten kto nie bedzie tego przestrzegał będzie karany.

co myślicie?

myśle, że trzeba coś zrobić w tym kierunku...bo teraz to wolna amerykanka panuje

Belcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości