![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Podkradanie awatarów - DOŚĆ TEGO!!!!
CZESC MNIE ale tylko dlatego, ze ja uzywam swojej fotki, a nie obrazka sciagnietego z jakiejs stronki, gdzie uzywany jest przez tysiace osob
to jak ja traktuje swoj avatar- to jest zupelnie inna kwestia, gdyz od kilku lat mam jedynie tam swoje zdjecia, przerobione fotki itd... nie wyobrazam sobie dzielic sie z kims moim wizerunkiem( moim zdjeciem) ale to nie jest ICH WLASNOSC!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hahaha A w czym problem,żeby ktoś sobie ustawił jako ava Twoje zdjęcie.Skoro umieściłaś swoją fotkę i ktoś ją znalazł-może ją sobie wykorzystać ![]() To po pierwsze. A po drugie. Skąd możemy mieć pewność,że w tym avie jesteś Ty? Przecież w sieci zdjęć caaaałe mnóstwo. Może ono pochodzi z jakiejś strony i masz ich więcej. ![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po za tym Myszy nic nie wniosła do tego awatara, poprostu sciagła go z neta
moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172523 Edytowane przez kasia20a Czas edycji: 2007-01-04 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wiesz co?!?!?! i to pod zbanowana?? nie lepiej bylo pod jakas z 10 tysiacami postow, z wezem dodatniej karmy ![]() ![]() a co do targowiska??:P przeciez tam tez podajemy dane, wysylamy PW( a przy wysylaniu PW avatara nie widac) adresu innej osoby tez nie podajemy- wiec jaki sens ma podszywanie sie pod innych na targowisku?? sorki za zmiane tematu:P w sumie nie zmienilam a wrocilam:P do poprzedniego watku w watku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
avatar rzeczywiście jest częścią ciebie ale wtedy, kiedy włożyło się w niego jakąś prace (i nie chodzi mi tu o szukanie obrazka po internecie)
Fresa: czyli mogę również stwierdzić, że dajmy na to jeasny są częścią mnie po czym ubrać spodnie firmy x i awanturować się z każdym kto posiada takie same? poza tym co takiego irytującego jest w wypowiedziach milki, ze kwitujesz to zdaniem "Napisała Milka " (uprzedzam ze nikogo nie atakuje po prostu jestem ciekawa) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do zdjec, zdecydowanie mam ich mnostwo, w calym stose roznych formatow w NEFie, RAFie obrobione i nie... znalazlabym cos kolo 25 giga wlasnych zdjec:P poszukaj tyle ![]() ![]() ( to wlasnie fotka z pl foto... inne moje mozesz znalesc na epulsie, e-friends, o innych mi nie wiadomo, ale jak sie dowiem to dam CI znac...) Edytowane przez malkol13 Czas edycji: 2007-01-04 o 18:09 Powód: a Fresie dorzuce fotke tylko:P (ten sam, nei udalo sie;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ją nie obchodzi, że ktoś ma taki av jak ona. Oczywiście mogłaby odpuścić i go zmienić bo byla II ktora ma ten avatar ale nie musi. Z resztą to nie my decydujemy co ma zrobić. ![]() Cytat:
![]() Ale idąc Twoim tokiem myślenia stokrotka powinna zmienić av bo mysza ma go dłużej i to z nią Ci się ten obrazek kojarzy. Lecz innym osobom może się on kojarzyć ze stokrotką. (poprawilam literowke) To zależy od stokrotki i myszy czy któraś z nich zechce zmienić avatar. Argument "była pierwsza więc jej się należy" wogóle nie jest argumentem. Avatar, który jest za darmo ma prawo być w posiadaniu każdej forumowiczki.
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Freso - zostawiam Cie sama na placu boju
![]() juz mnie znudzila ta dyskusja, widac, ze nie osiagnie sie nic (na zasadzie: "wszyscy zgadzają sie ze soba, a bedzie nadal tak jak jest" jak rowniez 2 opozycyjne grupy popierajace jedna ze stron ![]() a że jestem tutaj niemiła - dla mnie EOT. ps. na koniec chcialabym każdemu "życzyc" zeby nikt nigdy nie ukradł czy tez pozyczyl, czy tez nie mial takiego samego avatara w tym samym czasie jak Wy.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś w stylu nie ważne jak mówią, byle by mówili ![]() Na moje nieszczęście nikt nie zwrócił mi uwagi, ech... Musiałam zmienić i teraz pracuję na bana na swój własny rachunek ![]() Jak pech to pech... ![]()
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wieloma Wizażankami wymieniałam się PW i zawsze mi wyświetlają ich avatary i mój w wysłanych. Chyba o innym forum piszesz.
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu jeszcze trochę posiedzę :P
![]() |
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to moze ja mam cos wylaczone..ale jak pisze PIERWSZY raz do kogos PW, a nie odpowiedz, czy wyslane... to nie widze ava, tylko nick... moze rzeczywiscie mam cos nie tak z kompem...a zeby bylo smieszniej to nie tylko z kompem ale nawet z wlasna swiadomoscia, bo z tego co powiedzialas wczesniej, nie wiem kim jestem, nie wiem jak wygladam- tylko latam po necie i sie podszywam pod innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
ja rowniez
![]() dlatego proponuje znikac z tego watku.. powiedzialysmy juz co mialysmy powiedziec, a znajac zycie nasze wypociny i tak nic tu nei zmienia:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Obrazek z pewnoscia byl na stronie poswieconej wlasnie avom, wiec nie ma krzyku bo zarowno one jak Ty czy ja mogly go sobie ustawic jako wlasny obrazek. Chcesz byc oryginalna? Ztym obrazkiem nie ejstes bo jest poprostu nijaki, a staje sie taki jeszcze bardziej jak one tez go maja. Sadze ze najlpeszym rozwiazaniem bedzie ejsli autorka tematu ustawi sobie swoj wlasny avek(nie taki zerzniety z neta) i bedie po sprawie(zreszta jakiej błahej). Btw. jakby mnie ktos "skroil" moj wlasny avatar rozjechalabym na miejscu. Tyle.kropka,pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
na bolly jest zasada kto pierwszy ten lepszy.Jest watek o avkach i jesli ktos sobie wzial jakiegos avka,ktory zaklepal kto inny po prostu zmienia na taki ktorego nikt jeszcze nie ma.Nie ma zadnych afer
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |||||
Wtajemniczenie
|
O rany - aleście naprodukowały.
![]() Cytat:
![]() Jasne, że podejrzane by to było. I pewnie próbowałabym wyjaśnić tę kwestię w pw - skąd taki pomysł itd. Może poprosiłabym o zmianę (no - rezygnację) z tego czyjegoś nicku - mój nick ma określone znaczenie, ale może dla kogoś - taki zbieg okoliczności - podobny zwrot miłaby jakieś inne znaczenie. Ale nick to nie awatar. Cytat:
I nie jest tak, że tylko osoby nie mające awatarów mają takie zdanie podobne do mnie. Innaczej byłobywsytuacji, gdyby ktoś bezprawnie skopiował stanowiący czyjąś własność, będący własnym dziełem, wizerunkiem, awatar - jak np. Twój. W tej sytuacji jest inaczej - dziewczyny piszą, że znalazły swój w necie. Że obie miały go wcześniej na różnych innych forach. Bez przesady. Cytat:
![]() Jak chcesz być oryginalna to zmień swój av i na innach forach (jak tak bardzo chcesz mieć ten sam) też ![]() ![]() ![]() No właśnie - dokładnie tak. Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, istnieje możliwość zmiany awatarka i wiele z Was z tego korzysta. Jedna drugiej wskazuje takie zmiany w różnych wątkach. Jakoś przyzwyczajamy się do nowych twarzy. Trzeba zadać sobie pytanie - co jest dla mnie ważniejsze - odróżnianie się od innej wizażanki z takim samym czy podobnym awatarkiem czy sam awatar. I - jeśli ta druga na naszą prośbę o zmianę odmówiła - albo zmienić całkiem awatar czy też go odpowiednio przerobić (wkomponowanie nicka czy coś takiego), albo przy nim pozostać. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę byc zlym prorokiem, ale jest nas tu coraz wiecej i takich problemow tez moze byc wiecej. Większosc takich problemow załatwianych jest przez PW ale moga się powtarzac sytuacje takie jak w tym wątku. I może należałoby to jakos uporządkować, żeby w razie problemów było wiadomo kto ma ustapić. Bo to tylko niepotrzebne kwasy...
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Pozdrawiam mango psik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
musze uważać jaki mam awatar zeby nikt mi tego nie zażucił ![]()
![]() |
![]() |
#171 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednoznacznie się nie określę. Bo z jednej strony rozumiem rozżalenie czy chęć posiadania jedynego takiego avatara na wizażu ![]() Ale z drugiej, skoro to obrazek znaleziony w sieci, to każdy może sobie z niego zrobić avatar. Na foprum można to rozwiązywać najwyżej między "stronami", a jeśli żadna ze stron nie chce avatara zmienić, o, no cóż... Nikt nie może i nie powinien do tego zmuszać. Mam nadzieję (i myślę, że tak będzie ![]() Ogólnie sprawa do rozwiązania miedzy dziewczynami zn tym samym avatarem. Jeśli Stokrotka nie chce zmieniać, to trudno. Nikt zmuszać nie będzie bo i nie ma do tego żadnych podstaw. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Awia czytaj co piszesz i nie obrażaj mnie wiecej! NIKOMU NIC NIE UKRADLAM! NIC NIKOMU CELOWO NA ZŁOŚĆ NIE ZROBIŁAM! I NIE MOW O MNIE JAK O OSZUSTCE Z TARGOWISKA! rownie dobrze to ja mo0ge poprosic mysze o zmiane avat! ja chce miec ten avat nie zaleznie czy mysz go bedzie miala czy nie, a niech ona robi co chce. ALE NIKT NIE MA PRAWA MÓWIC ZE KRADNE! jas nie wiedzialam ze ona ma ten avat.Dopiero mysza mi o tym pisala na PW. A PO CO MI TA ZASRANA popularnosc na wizazu za przeproszeniem?! ludzie, szczegolnie ty Awia, czytaj wczesniej swoj post zanim go wyślesz!!
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
A najśmieszniejsze jest to,że po tym wątku Mysza i Stokrotka będą rozpoznawane po tym nieszczęsnym awku
![]() Ja na Waszym miejscu podałabym sobie rękę na zgodę i wspólnie używała tego awka ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja w avku zawsze miałam swoją lub synka buzię, więc nie było szans, żeby ktoś miał taki jak ja, ale zmieniła sobie ostatnio na portret mojego ukochanego Czesia i trochę mi się głupio zrobiło jak zobaczyłam ten sam avatarek u innej wizażanki. Nie mniej jednak wzięłam go jako gotowiec z forum filmu, więc napisałam do tamtej wizażanki PW z pytaniem, kiedy sobie ten avek dodała. Jeśli była pierwsza, grzecznie swój zmienię, bo dla mnie bezsensowne jest posiadanie takiego samego avatarka jak ma ktoś inny, tak samo, jak nie ubrałabym takiej samej sukienki jak koleżanka na wspólną imprezę, ale to kwestia podejścia.
W tej sytuacji myślę, że to Mysza powinna zmienić avatarek, skoro tak jej to nie pasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Stokrotka pewnie i początkowo podałaby rękę, bo jakoś nieszczególnie chciało jej się kogokolwiek czepiać, ale Mysza obraziła ją już w pierwszym poście i Stokrotka musiałaby wykazać baaaardzo wiele dobrej woli, by teraz podać jej cokolwiek. Szczególnie, że Mysza jakoś nie skłania się ku temu, by uznać prawa innych internautów do używania publicznie dostepnego awatara, w którego tworzenie zaangażowana była w takim samym stopniu, jak Stokrotka, Ty, czy ja... Mój awatar nie jest jakiś super wypasiony (no dobra - taki sobie jest, wiem), ale jest z pewnością mój. Któraś z Pań (niech wybaczy mi to, że nie pamiętam która) napisała tu bardzo fajne zdanie: "Może dojrzałam już to tego, żebym na moim awatarze była tylko ja". Pokazywanie się na awatarku jest miłe, wcale nie konieczne. Fajnie jednak, jeśli te obrazeczki są choć odrobinę oryginalne. Gotowce z netu to taka troszkę proteza. Często ładna, często świetnie dopasowana, ale zawsze to "ciało obce". Dziewczyny, powtarzam jeszcze raz - nie ma o co drzeć szat. Ten awatar jest tak uniwersalny (żeby nie napisać nijaki), że mogłyby go sobie ustawić setki tysięcy osób na różnych forach.
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Jedni o chlebie ,inni o niebie.
Przecież wstawienie swojego zdjęcia nie gwarantuje,że ktoś go sobie nie weźmie,nie przerobi i nie wstawi ![]()
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Tak Freso, ale jeśli wstawisz swoje zdjęcie, a ktoś go użyje, możesz oskarżyć go o kradzież praw autorskich- wiem, bo wygrałam sprawę z kobietą, która użyła do reklamy kalendarzy swojej produkcji zdjęcia mojego synka, które było umieszczone w necie.
Natomiast jeśli masz avatarek, który ktoś zrobił dla użytku publicznego, to prawa do niego ma każdy internauta i konsekwencji z takiego kopiowania według prawa nie ma żadnych |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie. Wlasnie. Wlasnie. Caly czas o tym mowie (rowno z Fresą) To, ze macie w awkach swoje buzie czy buzie swoich dzieci to nie znaczy, ze ktos wam tego nie zabierze. Pozyczy. To ze macie w awku swoje buzie, postacie, to Was nie chroni przed pozyczka. KAZDY MOZE MIEC TWOJA BUZIE W AWKU. KAZDY Impersono, ale zanim wygrasz taka sprawe juz ktos sobie twoim awkiem "buzie powyciera"
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
no ja nie chce byc AŻ tak oryginalna i wstawiac siebie w avka.Nie chce sie ujawniac,wystarczy mi juz nick.
Mysza nie mozesz sobie wstawic jakiegos wyrozniajacego elementu do avka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie, podczas kąpieli wpadł mi do głowy taki oto pomysł
![]() Może, ponieważ avatary wzbudzaja wiele emocji, dodać do regulaminu forum punkt o avatarach: że dany avatar jest własnością tej osoby, która jako pierwsza go użyła ( dotyczy to zarówno avatarów podpisanych nickiem, zdjęć w avatarze, avatarów"zrobionych" jak i zwykłych obrazków), A ten kto nie bedzie tego przestrzegał będzie karany. co myślicie? myśle, że trzeba coś zrobić w tym kierunku...bo teraz to wolna amerykanka panuje
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.