|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Ja nabijam ![]() Nie smialabym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekujemy ![]() I wzajemnie wieeeeeeeeelki buziak dla Antosis ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A basenu zazdroszczę, ja Tzta nie mogę zaciągnąć ![]() Za życzenia dziękujemy ![]() Cytat:
![]() A pogoda u nas fakt godna pozazdroszczenia Cytat:
![]() ![]() I Tymek taaaki wakacyjny U nas strój analogiczny ![]() My dziś byliśmy na działce u mojego brata Jasio wymoczył odrobine nogi w stawie i chciał jeść kamyki Potem jeszcze zaliczylismy wieczornych spacer w parku, huśtawki, samoloty i takie tam nasze szaleństwa Potem kąpiel z atrakcjami- Jasio w wannie zrobił kupę ![]()
![]() |
#4172 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() A zapalenia proszę się pozbyć raz dwa ![]() Cytat:
![]() 2. Brawo ![]() ![]() Ale my się chyba nie damy ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Właśnie tak się dziś czułam - wakacyjnie ![]() ![]() 3. To też wakacyjnie mieliście ![]() Chyba Wam pozazdroszczę tych huśtawek i tez gdzieś w końcu jakieś zaliczymy ![]() 4. ![]() ![]() U nas też dziś inna nieco kąpiel (choć nie aż tak atrakcyjna jak Wasza ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Patrzcie, jakie fajne ![]() http://files.msurma.net/wykop/1120247/zegarek.php Tylko trzeba pooglądać, chociaż parę minut, żeby docenić ![]()
![]() |
#4173 |
Wtajemniczenie
|
Jestem pierwsza ? 9.30 a tu nikogo nie ma ? Haloooooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Wtajemniczenie
|
witam
100 lat dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Raczkowanie
|
Chyba wszyscy wybyli na majówkę
![]() W piątek chciałam trochę nadrobić zaległych wiadomości i co..... padłam nad komputerem ![]() ![]() wczoraj prawie cały dzień spędziliśmy poza domem (głównie na budowie ale przynajmniej Helenka się podotleniała). Co do ubierania - cały czas mam wątpliwości czy ubieram ją adekwatnie do tego jak jest na dworze. Wczoraj miała bodziaka i cienkie spodenki, z podwiniętymi nogawkami. Aaaa i nie chwalę się ale ...wczoraj pierwszy raz stanęła w łóżeczku ![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów ![]() I dużo zdrówka dla chorowitków. |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() mały miał w nocy 38,9 ![]() Cytat:
![]() przecież ty jesteś dowcipna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę do małego bo woła mamammamamamamamamamamama ![]()
![]() |
#4177 | |||
Raczkowanie
|
Witajcie niedzielnie, upalnie!!!
U nas bez zmian, zębola nie ma, chociaż juz przeswituje, nocki straszne, dzisiaj to juz było pobudki co godzinę, Jeść nie chce, chociaż wczoraj po całym dniu nie picia wciagnął 210 mleka na noc (jak ja się cieszyłam). Goraczka też co jakiś czas wystepuje, tak srednio 2 razy na dobę musze zbijać. Ja juz się chyba przyzwyczaiłam do braku snu, bo o dziwo nie jestem tak bardzo zmeczona. Wczoraj mimo wszystko bylismy na grilu u dziadków (teściów). Dominik ma tam bardzo duzo atrakcji i trzeba przyznać, że jak wrócę do pracy to na pewno bedzie mu tam dobrze. Babcia kupiła juz Dominikowi huśtawkę, basenik, i taka piaskownicę muszlę. Jak gorączki nie było to siedzielismy sobie w cieniu na tarasie. Ja oczywiscie sie zamartwiam, że D. mało je i pije, no ale taka juz jestem. A i jeszcze mam pytanko jak ubieracie dzieciaczkom koszulke z krótkim rękawkiem i spodenki krótkie (Adaś tak był chyba ubrany). to pod ta koszulka nic nie ma, nie? i ona się nie podciaga, nie ma gołych pleców? Cytat:
![]() Adaś jak zwykle uśmiechniety ![]() Marzenko tobie tez gratuluję kolejnego ząbka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A i wczoraj wieczorem minęły 3 doby i wysypki nie ma więc trzydniówka pewnie odpada. Teraz odsypia, godzinę temu musiałam zbić, bo było 38,4. No i życzę Wam wspaniałej niedzieli, leniuchowania, spacerowania i lekkiego powiewu wiatru.
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Co za puchy
![]()
#4179 |
Wtajemniczenie
|
No puchy...
Dziekujemy za tyyyyyle zyczen ![]() My mamy przerwe na obiad i regeneracje sil, Antek spi, laski jedza, ja wizazuje... Nie uwierzycie, ale mam potezny katar, najpierw zaczelo sie od gardla, a teraz ciagle kicham. Masakra. No i oboje mamy prezenty z okazji 8 miesiecznicy: Antek od kilku dni ma 2 pierwsze zebole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Rozeznanie
|
No tak u Was pogoda a u nas leje , wieje I jest strasznie zimno. Dzis nigdzie nie wychodzimy.
Dawno sie nie odzywalam , Bo czasu brak , mam teraz w domu dwojke dzieci , ( tz sobie przecial sciegno I ma w gipsie reke) nie mam czasu wiec I mnie tu nie ma ![]() Sophie wczoraj tylko raz pill z uu , lecimy na butli , o wiele latwiej bylo na uu nic przygotowywac , a teraz tylko butle myje I zalewam , myje I zalewam.... Jeszcze walcze z lewa piersia Bo w niej sie wiecej produkuje ,( jest wieksza ![]() ![]() Dalej mamy problem z jedzeniem Sophie , tylko sama , to co sie uda jej wsadzic to ok , a reszta wkolo . Kupy czasami robi jak niemowle , wiecznie placze za mlekiem, no I co mam nie dac? Moja panna pieknie raczkuje , wstaje sama , nawet juz sie puszcza jedna raczka , oczywiscie ile bylo kolizji ![]() poparzona. |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Wszystkiego najlepszego dla Milky Johny i Antosia oraz dla Dominika Jaciowego ![]() Ja bez humoru, mimo,ze pogoda piękne. Pozdrawiam
#4182 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A my dzisiaj też wybyliśmy z domy na prawie cały dzień... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Wtajemniczenie
|
Madziaranew witaj, widze Cie czesto jak podczytujesz.
![]() U nas leje, wieje tak jak Madziaranew napisała, az strach z domu wychodzić. Pod wieczór Troche sie przejasnilo i wyszlysmy z Wiki na pól godzinki. Teraz moja dama zasypia w łóżeczku, ale jakoś kiepsko jej idzie. Śpiewa, pierdzi buziakiem i w ogóle jakoś nie spiaca chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() A dla mamusi duzo zdrówka i siły! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
Mojej kuzynki córka miała trzydniówkę 6 dni !
Upał, skwer, hic, pierun wie jeszcze co ! ![]() Cieszę się ale zdecydowanie za szybko takie wysokie temp. Co będzie w sierpniu ?! Ja się pytam ?! I pytam się ?! JAKA PIASKOWNICE,BASEN do ogródka polecacie ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
Dominik
![]() ![]() ![]() My dziś zaliczylismy pierwszą krew. Najlepsze jest to, że oboje z mężem siedzielismy obok stojacego Patryka, a ten się przewrócił niefortunnie i lekko przeciął wargę. Bałam się, że coś gorzej, bo krwi trochę było. Dostało mi się, że dziecka źle pilnuję (bo trzeba mu poświęcać 100% uwagi) i się obraziłam. FOCH! |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny umieram z wyczerpania upalowego. Dzisiaj sobie wspomnialam, ze w tamtym roku z wielgachnym brzuchem jechalam na parade parowozow.
Chce arbuza a jeszcze nie ma ![]() Na szczescie tiramisu sie chlodzi, wersja bezpieczna bo ubijana na parze. Szymon coraz wiekszy lobuziak, na balkonie wydlubuje kwiaty z donicy, rzul kamien dzisiaj (pewnie probowal nowe zeby :P) Aaa i w koncupolubil winogrona.
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-04-29 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zadomowienie
|
Cześć!
Jacieee, dziewczyny pięknie Cię pocieszały, wiele prawdy pisały ![]() ![]() Bella, jak tam urodziny bliźniaczek? Chyba teraz mieliście robić? Brumek, wiesz co Ci powiem? Piszesz, że Tymek cały mąż, a on jest tak do Ciebie podobny, szczególnie z profilu na tym zdjęciu w wózku, naprawdę! Kupiłaś tą matę z lidla? Ja się skusiłam, jestem zadowolona, choć jeszcze na trawie nie leżała, we wt zrobimy premierę, ale jest ogroooomna! Zapomniałam wczoraj wpaść i wycmokać Antka i Jaśka! ![]() ![]() ![]() ![]() Dominik za to dostanie jeszcze na czas buziaki! ![]() ![]() ![]() U nas też upał, ufff. Dziś wybraliśmy się do teściowej i Zosia zaliczyła pierwszą w życiu podróż pociągiem ![]() ![]() ![]() No i zaakceptowała wodę do picia ![]() ![]() ![]() Generalnie weekend udany, nadrabiamy czas z mężem, który i tak wraca do książek, choć obiektywnie stwierdził, że pisemnej części egzaminu nie zda ![]() Idę spać, jutro będzie ostry zapiernicz w pracy ![]() Buziaki! ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() Żaneta, piaskownica na bank zamykana przed kocurami (na allegro widziałam takie drewnianie kiedys). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Wtajemniczenie
|
witajcie wieczorową porą
![]() jak gorąco..nawet teraz jeszcze... spóźnione czyt. wczorajsze buziaki dla Antosia i Jaśka i dzisiejsze dla Dominika ![]() ![]() ![]() my dzisiaj też cały dzień poza domem. bylismy u moich rodziców na wsi. i Hanka oszalała ze szczęścia ![]() ![]() ![]() piwnooka nie zazdroszczę @...ja już 9 miesięcy po porodzie, a nadal jeszcze nie dostałam. ale czy to jeszcze normalne?? w sumie cały czas karmię... |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Rozeznanie
|
Witam!
Podbijam! Marzena_s Już masz kupiony basenik? Cytat:
![]() ![]() skwar.............. P.S dziekuje wszystkim mamom, które polecały nam gryzak do podawania jedzenia!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dominiczku - sto lat, przystojniaku! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak teraz? Cytat:
![]() A może to alergiczne ![]() No i oczywiście zębów gratuluję, a @ nieco mniej ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak dobrze, ze to to i że będziecie mieć to już za sobą. Powinnaś teraz przez miesiąc teściowej przypominać, że to wirus był ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze kilka stopni więcej mogę przygarnąć od Ciebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 2. Kupiłam i też jestem zadowolona. Bardzo ![]() ![]() ![]() 3. ![]() 4. O jak fajnie, woda dobra rzecz ![]() A my cały dzień byliśmy na działce ![]() ![]() Tymuś jeszcze nigdy nie spędził tylu godzin na powietrzu, bo od rana do 18.30, z dwiema przerwami na karmienie w domu. Leżeliśmy za tarasie, na trawce, chodziliśmy na pole i do lasu - sielanka ![]() ![]() Mata z Lidla genialna moim zdaniem, jak któraś ma ogród to szybko kupować! ![]() Jak zgram z aparatu, to wstawię foki.
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dobrze, że za FOCHOwałaś ![]()
![]() |
#4194 |
Rozeznanie
|
nic...uciekam do tż
buziaki dla Dominika!!! ![]() i dla chorowitków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
Mata
![]() I to ostatnie zdjęcie, sprzed kilku dni co prawda, ale nie mogłam się powstrzymać ![]()
#4196 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my jak większość Was , spędzaliśmy weekend na spacerach, dziś na działce, Szymek w siódmym niebie ![]() ![]() jutro tż ma urlop więc jeszcze całe dwa dni wspólne przed nami i potem czwartek, miło tak dla odmiany pobyć razem kilka dni. poniżej (też dla nieklubowych mam ) mój szczęśliwy, relaksujący się łobuziak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To prawda podczytuje , ale zawsze brakuje czasu odpisac, wiem , wiem nie powinnam tak , ale z Tz widzimy sie tylko wieczorami. A w dzien Sophie nie daje mi usiasc na ipad a bo odrazu chce ona. Ta pogoda prowadzi do depresji ![]() Buziaki dla Wiki , sliczna jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Wtajemniczenie
|
Brumku Tymek sliczny, a ta mata naprawde imponujących rozmiarów. Fajnie ze sie tak rozkrecilas z fotkami Tymka, bardzo lubię na niego patrzeć. Jest takim pogodnym chłopcem.
Szymek naprawde wyglada na zrelaksowanego. Przystojny ten Twoj lobuz. Madziaranew dziękujemy, pokaz Nam Sophie, dawno jej nie widziałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.