|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
|
|
|
#4262 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
i dziękuje za odp odnośnie basenu-też oglądam na basenie ta muszelke i kwiatka-2w1
![]() I Ewulon po bananie
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać, że prawdziwy facet, a ona ta Lena zna się na rzeczy, przez żołądek do serca mężczyzny. Witam się majowo-weekendowo |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- brumek jeszcze pracuje?????? hop hop |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() jestem i ja, u nas pięęęknaaaa pogoda wiec dziś i wczoraj cały dzień na dworzu spędzamy i się relaksujemy ![]() Wesele sobotnie bardzo się udało. poszliśmy z dzieciakami i myślałam że będziemy musieli o 21 już się zmywać, bo dłużej nie wytrzymają, ale sami się zdziwiliśmy jak było dobrze ![]() Najgorzej było tylko na początku jak musieliśmy siedzieć za stołem... jak tu z dwójką małych skręconych dzieci zjeść gorące flaki? ![]() Ale potem jak już zaczęły sie tańce to było ekstra, Filip cały czas mnie ciągał "mamo, chodź tańczyć", Lila też niczego się nie bała i skakała do muzyki, tańczyła z tatuśkiem ![]() Było to takie fajne miejsce że z sali do tańczenia wychodziło się na trawę i było tam ognisko, stoły drewniane itp i dużo czasu tam spędziliśmy. Lila wytrwała do 22, wypiła mleko i położyliśmy ją spać w wózku i sobie spała przy ognisku ![]() A my obok z Filipem dawaliśmy czadu na parkiecie ![]() Bawiliśmy się do północy, potem już Filipowi zaczęły siadać baterie to pojechaliśmy do domu. Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni nie spodziewaliśmy sie że można się tak fajnie bawić na weselu z dwójka małych dzieci. Ale potraktowaliśmy to bardziej jako piknik a nie wesele, nie siedzieliśmy za stołem itd.. a teraz lece nadrobić..
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
co sądzicie o tym mleku:
http://www.alprosoya.pl/nasze-produk...junior_1l.html Jak w ogole wyglada sprawa produktów sojowych dla dzieci? Kiedy można wprowadzać? |
|
|
|
#4268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może brumek nam coś znajdzie |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Szymuś dziękuje ciociom za każde miłe słowo
zdjęcia naszych dzieciaczków super, takie "rozebrane" ![]() ja również stałam się posiadaczką maty z lidla i jestem zadowolona z zakupu ![]() padam po całym dniu, ten upał męczy strasznie ,ale dzielnie korzystamy z pięknej pogody Emi , Zuza sto lat solenizantki Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-30 o 21:41 |
|
|
|
#4271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja też lubię ciepło, ale z dzieckiem ciężko się podróżuje w takie temperatury - sprawdziliśmy wczoraj.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale widziałam słodkie maluchy
Wszyscy widzę korzystają z pięknej pogody. Lila też paraduje na bosaka, łazi po trawie, dotyka , siedzi w piaskownicy itd, a wieczorem wygląda jak pół nieszczęśćia ![]() Mogę polecić Ci naszą piaskownicę bo jest super, duża, zamykana, z ławeczkami. kupiona na allegro. o taka http://allegro.pl/piaskownica-drewni...299564970.html Swoją zaimpregnowaliśmy jeszcze na ciemno i jest bardzo fajna, bo duża, teraz juz siedzi w nim Lila i Filip i jest jeszcze dużo miejsca. Basen też mamy spoko, bo taki: http://allegro.pl/basen-plac-zabaw-o...304621139.html Tylko widze że tu kosztuje ponad 200zł, ja go kupiłam za sto parę w ub. roku na promocji. Cytat:
Jak się dziś czujecie żabciu? utrzymywało się parę dni, już ei pamiętam ile, ale chyba ze 3 ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- oj kusicie tą matą z Lidla
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-30 o 21:51 |
|
|
|
|
#4273 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę tak 27-30 ![]() Cytat:
Może przez ostatnich 10 miesięcy nie chciało jej się pić ![]() W każdym razie wielkie brawa ![]() Cytat:
2. Nic z tego Widocznie Tymek przeczuwał, że ktoś chce mu palmę pierwszeństwa w tej kwestii odebrać, bo wczoraj i dzisiaj spał w dzień tylko raz, podczas karmienia o 15. Wczoraj 15 minut, dziś 20 ![]() Mi się zdaje, że to przez te upały A najdziwniejsze, że wcale nie wydaje się zmęczony. Wieczorem usną dopiero po 21.Cytat:
2. ![]() 3. Biedna Zosieńka Całe szczęście że to tylko chwila i po bólu. Grunt że zdrowa ![]() A jak w pracy po przerwie? jaki em asłodziutkie te kucyczki Cóż mogę powiedzieć... Ja też ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ona już duża jest! Bananek smakował? ![]() Nie, nie ![]() Brumek najpierw usypiał dziecko przez godzinę a potem umierał na ból głowy ![]() Cytat:
![]() Fajną musicie być rodzinką Tymek dziś pierwszy raz widział kota z bliska. Na spacerze mijaliśmy takiego i postanowiliśmy się zaprzyjaźnić I co mój syn na kota? Dostał ataku śmiechu, który trwał z 5 minut
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Youyou - genialny ten basen!!!
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Hej babolki.
Widzę, że piękna pogoda zaowocowała w jeszcze piękniejsze wiosenne, a właściwie letnie zdjęcia! Beata, Julka wygląda na trochę zdziwioną na widok kozy. Cudne ma zębole. Mam nadzieję, że pochwalicie się jakimiś zdjęciami ze spotkania.![]() Carmela, aż się nie chce wierzyć, że różnica wieku taka mała- super dziewczyny. Alibany, Twoja Ala wygląda na mega pogodne dziecko i jest bardzo fotogeniczna. Żaneta, świetne chustki i czapeczki są w h&m. Hani kupiłam wypasioną chustkę za 9zł, a kapelusz bodajże za 15 zł. Stronczku, super sobie radzisz i ja oczywiście jestem za tym, żebyś nadal prowadziła nasz wątek.Kajool, wow no cieszę się niesamowicie perspektywą spotkania! Tak jak dziewczyny pisały, urodziny wyprawiaj wcześniej z tż i nawet się nie zastanawiaj. , a właściwie miskowego.![]() Brumku, oczywiście zdjęcia będą i to w takiej ilości, że jeszcze będziesz żałowała, że o nich wspominałaś. Co do snu, to mam nadzieję, że nie taki on proroczy- ani Tymek, ani Jaś raczej by się nie cieszyli z damskich fatałaszków.![]() Shira, Żbik chory? Współczuję gorączki przy takiej pogodzie. Zdrówka dla niego i niech szybko wraca do formy. |
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
Vaniliova, świetnie, że to już koniec rehabilitacji.
Marina, fiu fiu,niezłe amory. Igi to nasz forumowy gigant- pewnie będzie super przystojnym koszykarzem! Wodaqua, w momencie panicznego poszukiwania ciuszków sen został brutalnie przerwany przez tż. Co do zdrapywania kupy, to prawie posikałam się ze śmiechu i obudziłam pół domu.Stronczek, śliczna mała spacerowiczka ).Isiaok, o dzieciach polerująco-froterująco-pełzających była już mowa, ale o koszących pierwsze słyszę. Mam nadzieję, że ząbki się szybko ujawnia i przestaną męczyć.![]() Eweeve- super plażowiczka- jeszcze chyba bez ząbków? ![]() Youyou, ale mieliście udane weselicho- macie super dzieciaki bo takie długie imprezowanie z maluchami to naprawdę wyczyn! U nas tak jak u Kajool nastąpiło otwarcie sezonu basenowego. W ogóle po raz pierwszy w życiu widziałam kunę! Najpierw myślałam, że to wiewiórka, ale za chwilę się zreflektowałam, że musiała by być jakimś mutantem żeby być wiewiórką. Oj żal mi będzie wracać do domu ...no chyba że zacznie lać...
|
|
|
|
#4277 |
|
Wtajemniczenie
|
:Hi:
Moje dziecko cofnęlo sie do okresu noworodkowego i zaczęło znów jesc w nocy Dobra Zasnela..... Lece i ja .... Miłego dnia
|
|
|
|
#4278 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
muszę się do Pepco wybrać po te kapelusiki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
i bardzo podobna ale do mnie jak byłam mała też trochę. i ze spacerówki jestem zadowolona bardzo Brumek uprawia chyba jakiś marketing szeptany po cichu bo już kilka rzeczy udało jej się nam "sprzedać".Cytat:
trawa aż taka straszna jest? ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że porobimy zdjęć - wezmę aparat obiecuje---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Dzień dobry
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-01 o 06:45 |
||||||||
|
|
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do trawki to tak jak wczoraj pisałam, Ali też sie ten twór natury nie podoba ![]() Tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=-CptJ...t=HL1335850626 Witam z nad kubka kawy!!! Co za noc, od 00.30 do 3.30 (o tej godz. ostatni raz patrzylam na zegarek) nie spałam . Psy szczekały,co podnosiło mi ciśnienie, bo znowu bałam się, że ktoś się kręci w okolicy. Ala za to przespała całą noc od 18tej bez pobudki aż do 5tej teraz dosypia, bo miała jeszcze oczka podpuchnięte. A ja się reanimuje kawką. pociesza mnie myśl powrotu tżta, który przejmie stery Tylko najpierw musi zaliczyć pępkowe u sąsiada![]() Śliczna Maryś i Ewcia marzenka no moje dziecie z pewnością należy do tych pogodnych roześmianych buziek! Miała taki okres, że wiecznie marudna była, ciągle zmęczona, niedospana, aż bałam się co to z niej wyrośnie Ale już weszła na dobre,pogodne tory i każdy kto nas spotyka to komplementuje ją, że śmieszka itp.
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam z rana jem sniadanko a dziewcayny buszuja na balkonie, zrobie szybko obiadek, i wybywamy z domu 100 lat dla solenizantów ![]() |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, tak po Marysi widac, ze lubi jesc
Uciekam czytac ksiazke, bo wypozyczylam i termin oddania sie zbliza. Buzki kochane i czekam na kolejne foty z weekendu naszych dzieciakow.
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
jak tam mielczanki gotowe na spotkanie? mój żuczek śpi właśnie i zbiera siły na zabawę
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam z utęsknieniem ![]() dzień dobry! o, mój się obudził.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się,
Dama skończyła 9 miesięcy i z tej okazji pięknie mówi "MAMA" ale od rana gorączkuje + wodnisty katar. Mam nadzieję, że to osłabienie organizmu tylko przez ząbkowanie. Youyou dziękuje ![]() My planujemy kupić fotelik na rower aby dama z nami jeździła ) |
|
|
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry U mnie znowu pada W nocy była burza i straszna ulewa... Dobrze, że chociaż wczoraj pospacerowaliśmy 3 h. Szymon nie umie bawić się żadnymi zabawkami tzn. bawi się wszystkim co nie jest zabawką. I tak: w laptopie FP non stop zamyka tą klapkę i przycina sobie palce po czym jest wielki płacz, sorter FP służby do tego, aby na nim stać w łóżeczku, piłki omija szerokim łukiem... Ale wszystko w kuchennych szafkach jest super ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Stronczku tylko my wisimy na pasku
|
|
#4287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj mała przeprosiła się z trawą i pędziła jak szalona. Kota przeganiała,a cwaniara jak ma gołe nogi (kolanka) to czworakuje a nie raczkuje Dzisiaj mam lenia i wyciągnęłam słoiczek małej na obiad Dla Emi ![]() Mielczanki udanego spotkania! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale Carmelka też uprawia - pamiętacie obolle? ![]() 2. Ale u Was drogo! Tu 95 jest po 5,84 najczęściej. Choć na "mojej" stacji jest 5,81, a zdarzają się i takie po 5,94 ale to już max. Cytat:
![]() Cytat:
A w ogóle to dzień dobry
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka ja nie słyszałam tej burzy. Chyba do mnie nie dotarła. Padało tak jakoś po 22
Jestem teraz na stacji kolejowej. Czekam na pociąg i jade do mojej pracy ponegocjowac warunki mojego powrotu Zobaczymy co mi powiedzą. Ahh No i gdzie moje maniery. Dzien dobry
|
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie burza była jakoś po północy. Planujesz wrócić do pracy? A co wtedy z Wiki?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

)
zębole

Całe szczęście że to tylko chwila i po bólu. Grunt że zdrowa 

W ogóle po raz pierwszy w życiu widziałam kunę! Najpierw myślałam, że to wiewiórka, ale za chwilę się zreflektowałam, że musiała by być jakimś mutantem żeby być wiewiórką.

Brumek uprawia chyba jakiś marketing szeptany po cichu bo już kilka rzeczy udało jej się nam "sprzedać".
trawa aż taka straszna jest?