Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 19:15   #4351
a1988
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Trochę słońca i od razu człowiekowi lepiej na sercu Pospacerowaliśmy dzisiaj z Misiakiem, zahaczyliśmy o sklep i mama zakupiła coś dla siebie Kupiłam też dla maluszka takie oto coś http://www.comparestoreprices.co.uk/...t-playnest.asp, jutro tz odbierze, może jeszcze za wcześnie na taką zabawkę ale na naukę siedzenia jak znalazł.
Mam jeszcze do Was pytanko czy któraś z was rozważała zakup takiego oto rowerka http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm albo http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm ???? Bo ja się zastanawiam czy warto, lubię takie przedmioty kilka w jednym, ale potrzebuję jakiejś dodatkowej opinii.
Stary 2012-04-30, 19:19   #4352
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Trochę słońca i od razu człowiekowi lepiej na sercu Pospacerowaliśmy dzisiaj z Misiakiem, zahaczyliśmy o sklep i mama zakupiła coś dla siebie Kupiłam też dla maluszka takie oto coś http://www.comparestoreprices.co.uk/...t-playnest.asp, jutro tz odbierze, może jeszcze za wcześnie na taką zabawkę ale na naukę siedzenia jak znalazł.
Mam jeszcze do Was pytanko czy któraś z was rozważała zakup takiego oto rowerka http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm albo http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm ???? Bo ja się zastanawiam czy warto, lubię takie przedmioty kilka w jednym, ale potrzebuję jakiejś dodatkowej opinii.
mam taką samą mate :d dostałam w gratisie do edukacyjnej, tyle ze brak tego koła dmuchanego do środka
A rowerek fajny, ale mysle ze dopiero około roku się przyda, albo tak na następna wiosne
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 19:26   #4353
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Moja dama i jej towarzystwo na powietrzu
Super,a jakie ma długie włosy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
To fakt,dzisiaj słonecznie,bez deszczu-wreszcie Tylko,że wietrznie,troche chłodnawy wiatr,no ale lepszy wiatr niż deszcz. Mam nadzieje,że jutro i pojutrze też tak będzie słonecznie jak dzisiaj, bo tatusiek ma wolne.
Fajne te koło do siedzenia.Te rowerko-pchacze też fajne.Widziałam raz jakiegoś tatusia,który miał synka w takim rowerku. Podoba mi się to,ale niewiem czy to kupie.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 19:55   #4354
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no właśnie, bo niby mężczyźni do rozmiaru 50 - M, więc ja w te pędy do szafy i patrzyłam jakie rozmiary nosił w dniu ślubu- wtedy 38, ma 182 cm wzrostu- teraz może nosi z 40 max, bo się przytyło mu dużo od tamtej pory więc śmiało M mogę zamówić zawsze 20 zł taniej tylko waham się nad kolorem, ale uwielbiam fiolet, więc paskowany fiolet wezmę- mężusiowi odpowiada
Chciałam fiolet, ale taki mało Nikosiowy mi sie wydawał
Stary 2012-04-30, 20:00   #4355
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam

Oddałam dziś Lilke mamie i poszla z nia na spacer, a ja posprzatałam, ale juz jest brudno :P

Lila zachowuje sie jakby zaczela ząbkować, pięści do buzi pcha, paluchy i ogromnie sie przy tym slin. A i zaczęła "pierdziec" ustami.

Ale mam superasny ogródek Mam juz posadzone pomidory, pomidory koktajlowe, cebulke, szpinak, fasolke, groszek,rzodkiewke , koperek, pietruszke, marchewke, sałate , ogorki posiane i cukinie. O kurde ani nie wiedziałam, że tyle tego, hehe. Bawię się w ogrodnika :P

Haniula, ale czarne włoski Twoja Mała ma

Agatko
co wchodzę to Twoje posty mi humor poprawiają, cokolwiek byś nie napisała śmiać mi sie chce, hehe.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-04-30 o 20:02
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:08   #4356
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
super

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
dobryy męczy mnie koszmarnie ten upał

My dziś cały dzien na powietrzu, jak zwykle Najpierw bylam z Lenką troche na zakupach, potem na kawie u mojego brata, ale dała koncert
I pozniej relaks w ogródku. Przyszło dziś łóżeczko turystyczne i Lenka testowała na tarasie
Krzesełko tez fajne, wiec moge polecić kids play
Pozniej byliśmy na lodach nad jeziorkiem i do domu, kapiel i śpi

w czym kładziecie dzieci do snu? Bo ja dzis małą ubrałam tylkow body z krótkim rekawem i cienki kocyk

Aaa i dziś Lenka spróbowała soku jabłkowego i kupa poszła, lepsza niz po syropku i bede jej go dawać, bo to naturalne a skoro nic jej nie było, a działa to trzeba próbować. jutro bedą dwie łyzeczki, bo dzis tylko taka mała ociupinka.
zazdroszczę tarasu,ja mieszkam niestety w bloku.No ale jak jest teraz tak cieplo to codziennie jezdzimy na działkę (7km) albo do teściów (9km).
Ja teraz kładę spac w pajacu tyle,że ma długie nogawki i długi rękaw.Jak było zimniej to miał jeszcze pod spodem body z krótkim.
Ale może i teraz- za ciepło ubrany..
Ja za tydzień planuję podawac soki lub owoce młodemu

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

QUOTE=*Agatek*;33844463]Bebi a rób na złość!
IDŹ NA CAŁOŚĆ! IDŹ NA CAŁOŚĆ
wybierz bramkę nr 3!!
Moja krew! Pokaż chłopu, gdzie jego miejsce!
pod pantofel go!

Zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, że mała wczoraj płakała, jak babcia nosiła i przymusowo woziła w wózku, ja ją wzięłam- ok, bo ją na mate i heja, zabawa! Powiedziałam jej, że ma "złą energię" ale jej pojechałam, co? troszkę się oburzyła, ale na chwilkę [/QUOTE]
zła energia dobre
---------------------------------------------------------------------
Od 11 do 13.30 siedzieliśmy w parku - znowu młody marudził w gondoli,troche na renkach trochę pospał.
Jednak bardziej mu się podoba w nosidełku na stelażu.

Potem od 15.30 do 18.30 siedzieliśmy na ogrodzie.
Posluchałam Was kobitki i ubrałam młodego w body krótki i tyle,tzn miał cieniutkie spodnie alem u zdjęłam.

Czy Wasze dzieciaki też są upocone jak jadą w nosidełku w aucie?bo mój ma mokre plecy i głowę z tyłu.

Dzisiaj po kąpieli polozyłam Bartosza na plecki w łóżeczku po chwili wróciłam a on spal już na boczku.Sam sie ostatnio przewraca i tak zasypia
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:29   #4357
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziś doszłam do wniosku, że "WIATR OPALA" dziś K. nie była w ogóle na słońcu a jeszcze bardziej jest czerwona na buzi!!! masakra normalnie! W cieniu się bujałam z nią i o nawilżam ją kremem takim z nivei specjalnym dla dzieci ale muszę koniecznie coś w środę kupić z filtrem!!!!

a1988 szczerze nie myślałam jeszcze o rowerku, myślę, że to stanowczo za wcześnie jak będzie stabilnie siedzieć to wtedy pomyślimy ale ogólnie rowerek nie jest zły!

Zośka wow! gdzie Ty znajdziesz czas na pielenie i podlewanie tego arsenału?? Podziwiam! Sporo zasiałaś! Ekstra No i cieszę się, że choć trochę humor poprawiam

Natalia na razie nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie bo nie jeżdżę akurat teraz z małą, dopiero we czwartek będę jechać, to ew wtedy napiszę

Cytat:
Wow ile ma kolegów! babyono? ja mam biedronkę taką z klamrą- dostała od mojej kuzynki i strasznie mi się podoba bo ma dużo pierdół piszczących

A krem kupię, bo dziś ją doprawiłam
Super, że po soczku nie było problemów z kupaczem! Podawaj jak to pomaga! Nic jej się nie stanie a nie będzie się męczyć pannica
Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Chciałam fiolet, ale taki mało Nikosiowy mi sie wydawał
Ty jesteś ogólnie opalona to będzie ta chusta niebieska pięknie pasować do Ciebie! też mi się podoba ten kolor, ale jestem blada jak ściana
Dlatego wybrałam kolor Brezo

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 20:31   #4358
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Czubasku, Kropeczko,Rybkie, Zuziu, Agawoo
- dziekuje za kaciuki za tzta. Pomogly !!!!!! Moj chlop jest juz instruktorem samolotowym Teraz musi szkolic 100 godzin za darmo, a po stu godzinach zacznie zarabiac. Na razie nie bedzie to duzo, ale jak bedzie mial 500 h nalotu i jeszcze jedno uprawnienie (latanie na przyrzady) to moze pojsc do linii, jak gdzies beda nabory. Wtedy skonczylyby sie nasze wieczne finansowe rozterki
Pear dla tżta!

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:35   #4359
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wcale nie ma tego az tak duzo KAzdego warzywka jest po 2, 3 małe rządki

Jakoś tak zachcialo mi sie ogrodka, a i jak Lila bedzie mogła juz jadac warzywka to bedzie miala swieze, niepryskane
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:44   #4360
*Agatek*
Zakorzenienie

Ahh zapomniałam się pochwalić niezwykłym odkryciem!

Pierwszy raz w życiu widziałam stonogę w kuchni! teściówa już chciała ją zabić ale ja uratowałam jej życie i wypuściłam na wolność na taras

Normalnie dumna jestem jak paw jeszcze narobiłam jej pełno zdjęć... normalnie podjar na maxa

Stary 2012-04-30, 20:50   #4361
Blanszor
Rozeznanie

Agatek oglądałam na youtubie filmiki z Twoimi zwierzakami - super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 20:52   #4362
MissZuzia
Zadomowienie

Haniula superasne zdjęcie Lenusi

Zośka ale fajnie ze masz ogródek, to się napracowalas dziewczyno, grstuluje!

Natalia, mój ma zgrzane plecki i mokre ubranko tylko wtedy gdy jest za grubo ubrany. Także, powodem moze być to ze dziecko nie uniesie tułowia wiec nie wpusci powietrza tym samym moze się zapocic nawet w body krótkim.

Mój syn dziś śpi tylko w rampersie. W dzień śmigał w body z krótkim, miał przez chwile rano krótkie spodenki jeszcze ale mu zdjelam... a tak w ogóle masakra bo ma odparzony przod, wokół sisiaka i z boku... Zaparzaja mu te siki wrrr a ja tak często zmieniam pieluchę i wietrze zawsze parę minut. Dziś miał drzemkę w tetrze tylko, bez pampka.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 20:53   #4363
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Agatek oglądałam na youtubie filmiki z Twoimi zwierzakami - super

A widziałaś te upiory dwa co się gonią po kuchni i przedpokoju?

Stary 2012-04-30, 20:53   #4364
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Ale mam superasny ogródek Mam juz posadzone pomidory, pomidory koktajlowe, cebulke, szpinak, fasolke, groszek,rzodkiewke , koperek, pietruszke, marchewke, sałate , ogorki posiane i cukinie. O kurde ani nie wiedziałam, że tyle tego, hehe. Bawię się w ogrodnika :P
Zoska ja dziś pieliłam, wywalam chwasty pod nowy trawnik
Będziesz miała dobre warzywka dla dziecka.

Stary 2012-04-30, 20:56   #4365
a1988
Raczkowanie

Cytat:
To fakt,dzisiaj słonecznie,bez deszczu-wreszcie Tylko,że wietrznie,troche chłodnawy wiatr,no ale lepszy wiatr niż deszcz. Mam nadzieje,że jutro i pojutrze też tak będzie słonecznie jak dzisiaj, bo tatusiek ma wolne.
Fajne te koło do siedzenia.Te rowerko-pchacze też fajne.Widziałam raz jakiegoś tatusia,który miał synka w takim rowerku. Podoba mi się to,ale niewiem czy to kupie.
Tez mam nadzieje ze kolejne dwa dni beda ladne bo u nas tatusiek tez ma wolne a w srode pierwszy basen Mikiego. Zobaczymy jak bedzie.

Dzieki dziewczyny za rade w sprawie rowerko-pchacza. On jest w sumie od 6 mies,jak dziecko juz stabilnie siedzi,postanowila ze jak znajde w dobrej cenie na ebayu to kupie,bo 124 £ za nowy to troche duzo kasy.
Tz wlasnie uspil malego,wiec zmykam na nowy odcinek chirurgow
Dobrej i spokojnej nocy wszystkim mamusiom i dzidziusiom
Stary 2012-04-30, 21:37   #4366
AgaMili
BAN stały

Nikt mnie nie zauwazyl nikt sie nie stesknil buuu. Nie lubie juz was .

Moje lobuziaki juz spia. Mili odpadla o 20.00 a Marcys o 21.00 i spokoj .

Mamy z uk u mnie tez dzis sloneczko i bylam z Mili na ogrodku w krotkim rekawku . Oby jutro tez tak bylo.

A i truskawki miw ogrodku zakwitly
ZOSKA ja tez ma grzadki, tzn w trakcie roboty bo przez ulewy zdazylam zasiac tylko truskawki i rzodkiewke na razie ale bede miala to samo co Ty. Super miec swoje warzywka i ziola w ogrodzie.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

anka fajny filmik, slodki Fifi

Haniula sliczny spioszek

Czubasek widzialam zdjecia w klubie, ale masz figurke a i cora Ci piekna rosnie

Agatek larwie zdjecia robilas fuuu.

Co do ubierania dzieci to strasznie grubo je ubieracie moim zdaniem. U mnie jest 17' i maly dzis byl w body na dl rekaw, jeansy, skarpetki, bawelniana czapka i kocyk a gdy jest okolo 20' to bez kocyka. Przy 30' to by byly same body bez rekawkow. Tak Milene ubieralam w tym wieku. A w nocy ja przykrywalam sama poszewka na koldre. Ale i tak Angolom nie dorownam. Oni ubieraja dzieci w letnie ciuszki i gole nogi gdy ja w kurtce a Milena w szaliku

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Haniula super ze Lenka strawila ladnie soczek. Ja na raziw nie podaje nic oprocz herbatki koperkowej i mleka a na noc do mleka dodaje miarke kleiku ryzowego i jest ok . No a co do soczku to troche sie boje ze gdy M posmakuje slodkiego soku nie bedzie chcial herbatki ziolowej juz
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:55   #4367
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamusie
wpadłam tylko na chwilkę żeby powiedzieć że Sebuś skończył dziś 4 miesiące z tego powodu odstawił mi dziś koncert jakiego jeszcze nie byłolece Was nadrabiać
mam nadzieję żę to nie za późno ale stawiamy razem z synkiem e-ciotkom po ciasteczku

A i jeszcze pytanko jesli już było to przepraszam, jak Wasze maluszki reaguja na zmiane pogody i te upały które teraz są? i jak Wy sobie radzicie?
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:57   #4368
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
dzień dobry!
Wlazłam na wizaż, zeby sie przywitać i dać znać ze jeszcze żyję Ja jakoś nie mam ostatnio weny na pisanie.
Przez tą pogodę jakaś śnięta chodzę, nic mi się nie chce
Może niedługo sie lekko ochłodzi to lepiej sie poczujesz

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Spójrzcie jakie to moje dziecko już zdolne! jak się ściska z małpką, normalnie duma mnie rozpiera
http://youtu.be/eY5bqCTHx_Y
cudowne

Cytat:
Czesc, moje Kochanienkie
Przepraszam,ze nie cytuje, ale musze umyc lazienke, a pozniej wychodzimy na obiad do tesciow i grilla do znajomych tzta, wiec czas mnie goni.

Czubasku, Kropeczko,Rybkie, Zuziu, Agawoo
- dziekuje za kaciuki za tzta. Pomogly !!!!!! Moj chlop jest juz instruktorem samolotowym Teraz musi szkolic 100 godzin za darmo, a po stu godzinach zacznie zarabiac. Na razie nie bedzie to duzo, ale jak bedzie mial 500 h nalotu i jeszcze jedno uprawnienie (latanie na przyrzady) to moze pojsc do linii, jak gdzies beda nabory. Wtedy skonczylyby sie nasze wieczne finansowe rozterki

dla tzta
Cytat:
widze ze Twojej małej spi się tak dobrze na dworku jak i mojej

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam

Oddałam dziś Lilke mamie i poszla z nia na spacer, a ja posprzatałam, ale juz jest brudno :P

Lila zachowuje sie jakby zaczela ząbkować, pięści do buzi pcha, paluchy i ogromnie sie przy tym slin. A i zaczęła "pierdziec" ustami.

Haniula, ale czarne włoski Twoja Mała ma

Agatko
co wchodzę to Twoje posty mi humor poprawiają, cokolwiek byś nie napisała śmiać mi sie chce, hehe.
moja tez pcha i się slini ze body ma mokre po pół godziny

u nas ogródkiem zajmuje sie teściowa więc mam spokoj

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nikt mnie nie zauwazyl nikt sie nie stesknil buuu. Nie lubie juz was .

Moje lobuziaki juz spia. Mili odpadla o 20.00 a Marcys o 21.00 i spokoj .

Mamy z uk u mnie tez dzis sloneczko i bylam z Mili na ogrodku w krotkim rekawku . Oby jutro tez tak bylo.

A i truskawki miw ogrodku zakwitly
ZOSKA ja tez ma grzadki, tzn w trakcie roboty bo przez ulewy zdazylam zasiac tylko truskawki i rzodkiewke na razie ale bede miala to samo co Ty. Super miec swoje warzywka i ziola w ogrodzie.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

anka fajny filmik, slodki Fifi

Haniula sliczny spioszek

Czubasek widzialam zdjecia w klubie, ale masz figurke a i cora Ci piekna rosnie

Agatek larwie zdjecia robilas fuuu.

Co do ubierania dzieci to strasznie grubo je ubieracie moim zdaniem. U mnie jest 17' i maly dzis byl w body na dl rekaw, jeansy, skarpetki, bawelniana czapka i kocyk a gdy jest okolo 20' to bez kocyka. Przy 30' to by byly same body bez rekawkow. Tak Milene ubieralam w tym wieku. A w nocy ja przykrywalam sama poszewka na koldre. Ale i tak Angolom nie dorownam. Oni ubieraja dzieci w letnie ciuszki i gole nogi gdy ja w kurtce a Milena w szaliku

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Haniula super ze Lenka strawila ladnie soczek. Ja na raziw nie podaje nic oprocz herbatki koperkowej i mleka a na noc do mleka dodaje miarke kleiku ryzowego i jest ok . No a co do soczku to troche sie boje ze gdy M posmakuje slodkiego soku nie bedzie chcial herbatki ziolowej juz

A dziękuje Jeszcze zostały mi lekkie boczki ale ogólnie figura wróciła do poprzedniego stanu, no jestem troche okrąglejsza ale akurat z tego się ciesze bo byłam jak patyk

Właśnie gadałam wczoraj ze znajomą, ze w Anglii dzieciaki strasznie lekko ubierają

--------------------------------------------------

Dobranoc bo nie mam nawet siły napiać co u mnie .

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 21:57   #4369
dph
Rozeznanie

Cytat:
super

Cytat:
ja miałam rowerek dla starszej córki trochę inny ale w tym stylu co pokazałaś i powiem CI że dużo jeździła w tym rowerku wolałam nawet ten rowerek zamiast spacerówki - ona też a jeździła w nim tak od 10 miesiąca

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
.

Czy Wasze dzieciaki też są upocone jak jadą w nosidełku w aucie?bo mój ma mokre plecy i głowę z tyłu.

Dzisiaj po kąpieli polozyłam Bartosza na plecki w łóżeczku po chwili wróciłam a on spal już na boczku.Sam sie ostatnio przewraca i tak zasypia
ja myślę że nawet gdyby dziecko było w samym body to i tak się upoci my też się pocimy siedząc bez ruchu w takich fotelach więc to chyba nie zależy od ubioru, pamiętam że starsza córka była zawsze mokra na plecach po dłuższej jeździe w foteliku

Cytat:

Pierwszy raz w życiu widziałam stonogę w kuchni! teściówa już chciała ją zabić ale ja uratowałam jej życie i wypuściłam na wolność na taras

Normalnie dumna jestem jak paw jeszcze narobiłam jej pełno zdjęć... normalnie podjar na maxa
z kamerą wśród zwierząt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 22:00   #4370
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
A i jeszcze pytanko jesli już było to przepraszam, jak Wasze maluszki reaguja na zmiane pogody i te upały które teraz są? i jak Wy sobie radzicie?

Jak za długo jesteśmy na dworzu (10h) to potem jest wrzask nie do opanowania , poza tym mała odlatuje o 19...

wiec teraz siedzimy góra 6 h

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:02   #4371
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
wpadłam tylko na chwilkę żeby powiedzieć że Sebuś skończył dziś 4 miesiące z tego powodu odstawił mi dziś koncert jakiego jeszcze nie byłolece Was nadrabiać
mam nadzieję żę to nie za późno ale stawiamy razem z synkiem e-ciotkom po ciasteczku

moja jest cały dzień na dworze bo mieszkamy w domu i dziś jak wyszła o godz 9 tak wróciła też przed 9 wieczorem oczywiście z przerwami na karmienie i przebieranie pieluchy chociaż dzisiaj nawet ją przebierałam na dworze
a upały znosi w miarę dobrze tzn nie marudzi aż tak bardzo
AGATEK to fakt że wiatr opala bo moja na buźce bardzo opalona a cały czas siedzi w cieniu ale dziś wpadł mi w ręce krem z ziaji filtr 30 od pierwszych dni życia więc wzięłam od razu co by na jutro było bo od środy podobno ochłodzenie
a tak wogóle to jestem padnięta i spadam spać
DOBREJ NOCKI
Stary 2012-04-30, 22:12   #4372
AgaMili
BAN stały

Taki rowerek pchacz to super sprawa. Ja zamierzam kupic ale tak za pol roku dopiero.

Czubasek lekko to malo powiedziane, noworodki bez czapek w wozkach typu parasolki bo w gondolach nie woza w ogole, sine stopy gole przy 12', sukieneczki letnie gdzie leb urywa z zimna ale slonce im przygrzewa wiec palma bije rodzicom. Cykr istny. Ja juz sie przyzwyczailam do tego ale na poczatku mialam szoka
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 23:08   #4373
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziekuje za gratulacje dla tzta, Dziewczynki Z tego tytulu dzisiaj znowu pil i dlatego dzisiaj go nie lubie...

W ogole mam taki dziwny dzien. Moj byly napisal z Chorwacji (zawsze spedzalismy tam majowke), ze za mna teskni i tak jakos caly czas o nim mysle

Agatku, no, Rodzicow mam mega. Ale jestem ciekawa, co to za lozeczko. Znajac gust mmojego Taty, moze byc srednie
I koniecznie smaruj Kinolca filtrem Nie chce miec przyjaranej synowki

Haniula
, ale slodka ta Twoja Mala. I jaka obstawiona zabawkami
I prosze, prosze. Kolezanka zna lotnicze powiedzenia. Skad ???

Zoska, zazdroszcze ogrodka i tych warzywek

AgaMili
, o kurka... Szok z tym ubieraniem. Mieszkalam ponad rok w uk, ale wtedy w ogole nie zwracalam uwagi na dzieci i jakos nie zarejestrowalam tego. Jedyne co pamietam, to te brzydkie grube Angielki w miniowach i balerinach z golymi nogami, kiedy ja mialam rajstopy pod spodniami

Zuzia, mam ten sam problem z odparzonym siurkiem Wietrze mlodego i wietrze, czesto zmieniam pampersy, ale caly czas widze zaczerwienienia

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 06:07   #4374
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez nie chcialam jej jeszcze nic dawac, a przede wszystkim jesli zaczynac to od warzyw. Ale tak sie biedulka męczy z tą kupą, a syropp juz jakby nie pomagał wiec dostała troche. Ale dosłownie ociupinke, tyle co na czubku od tej małej dziecięcej łyzeczki a jeszcze polowe z tego wypluła
Ale zadziałało bo 3 razy robila kupe, nawet przed chwilą. Takze narazie jej nie daje

No i dobrze, że jesteś
Swoją drogą, to Marcel pozniej chodzi spać niż Mili?? twardziel mały

Cytat:

Haniula
, ale slodka ta Twoja Mala. I jaka obstawiona zabawkami
I prosze, prosze. Kolezanka zna lotnicze powiedzenia. Skad ???
sie zna sie

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

agatek ta duza zyrafa baby ono, kaczor canpola, drugi kaczor z maty tiny love, i jakas zwykla grzchotka, ktora itak robi najwieksza furrore
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 07:06   #4375
agawoo
Zakorzenienie

Ja się witam póki dzidziuś śpi, i zaraz zmykam suszyć głowę bo jedziemy odwieźć TZta na działkę
A po południu zabieramy moją mamę i jedziemy grillować Sezon czas rozpocząć

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 07:36   #4376
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

A widziałaś te upiory dwa co się gonią po kuchni i przedpokoju?
Widziałam. Są cudni!

Stary 2012-05-01, 07:58   #4377
eliza1984
Zadomowienie

Hej
Cały czas was nadrabiam,ale ogólnie czasu brak bo w końcu pojechaliśmy do tesciów w piątek,a tam Nikola dała taki popis ,że nie dawało rady jej uspokoić.Zaczeliśmy jeździć z nią i dopiero się trochę uspokoiła,wprowadziłam ja do domu na cycu i po jakimś czasie znowu hardcore,ryk jak by ją ze skóry obdzierali.Po jakimś czasie zasnęła bidulka ze zmęczenia.Ten ryk za pierwszym razem to pewnie dla tego ,że teściowa ja wzieła do domu,a ta sie wystraszyła bo w domu głośno od tv bo głuchy pradziadek oglądał i obce miejsce.Zreszta jak przyjechali do na na chrzest to tez był taki ryk,wiec widcznie tamte dziadki jej nie pasują.Tam ciagle z tesciową miałam spięcia,bo ciagle gadała ,że za lekko ubrana i ja kocykiem przykrywała na dworzu,z resztą na dworzu ,w domu napalili ,żeby ją wykapać ,siedziałam z nią w malutkim pokoju bo wietrzyli dom i ta przychodzi z kocykiem,a dziecko spocone,myślałam,że kur.wicy tam dostane i sama już nie wiedziałam czy to ja jestem popier.dolona ,że za chłodno chce ja ubrać i przykryc tylk pieluchą tetrową,czy teściowa,ale wczoraj u moich rodziców juz była w samym bodziaku i nikt mi uwagi nie zwracał.Dzis też jedziemy do siostry ciotecznej TŻ i pewnie znowu posłucham ,że źle ją ubrałam,ale mam to gdzieś.Dobra spadam robić śniadanie i się szykujemy
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 08:11   #4378
paulaLbn
Raczkowanie

Witam w ten piekny słoneczny poranek

Wpadłam tylko, zeby napisać, iż jedziemy na wieś do prababci Nikosia, wiec dziś mnie juz nie bedzie

sezon grillowy rozpoczynamy
Nie wiem, jak bedzie z czasem jutro, bo bedziemy wracac na Slask, wiec juz dzis stawiam ciacho, piwko, winko, karmi, soczki lub herbatki co kto woli, bo NIKOŚ jutro kończy 4 miesiące

Edytowane przez paulaLbn
Czas edycji: 2012-05-01 o 08:15
paulaLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:37   #4379
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

ale masz "mętkie" serce heh

A ja od wczoraj z mężem się nie odzywam.
Wieczorem po kąpieli Julki, nakarmił ją, uspał i mówi, ze jedzie na próbę na 21. A ja w złość ! Zaczęłam krzyczeć, że ja też chciałam gdzieś jechać, coś zrobić, a mi na to nie pozwoliłeś, więc Ty też nigdzie nie jedziesz. Wybieraj zespół albo rodzina. A on do mnie z tekstem: "Poczekaj jak Ty będziesz miała jechać grać, to też Ci tak powiem". Tylko tyle, że ja grając w zespole, a raczej śpiewając zarabiam niemałe pieniądze i to jest moja praca i coś z tego mam, a on tylko jeździ na próby, bo nawet koncertów nie grają. Porażka. Rozmawiam z nim tylko o Julce i to tak służbowo. Wygoniłam go właśnie na spacer.

Jestem okrutna czasem myślę, że nie chciałabym z nim być , bo mnie tak denerwuje. Ale ślubowałam mu do końca życia, na dobre i na złe ...nie będę zaczynać.

"Szczera rozmowa"? Dziewczyny, z nim się nie da tak pogadać. Codziennie mu tłukę o tym, ale on nic nie bierze do siebie.

Przepraszam, że tu do Was o tym piszę, ale komu mam się wyżalić jak nie Wam.
Może teściowej?Żartuje oczywiście Moja szwagierka(męża brata żona) o wszystkim mówi, a nawet dzwoni i pisze smsmy do teściowej jaki to jej mąż, a jej syn jest zły. Hahaha

Muszę się pochwalić, ze kolejny kilogram za mną !
Możecie być ze mnie dumne z 14 kg zostało mi 9 do zrzucenia ! Jupppi

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2012-05-01 o 08:38
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:43   #4380
nawojka8583
Zadomowienie

Dobryyyy
Cytat:
Jutro jedziemy na Mazury
Tata przed chwila do mnie zadzwonil, ze nie musze zabierac lozeczka turystycznego od tesciow, bo wlasnie wraca ze sklepu i ma nowe lozeczko i materacyk w bagazniku To nic, ze pewnie nie bedzie takie, jak bym sama wybierala, ale nie narzekam. Kochany jest
Pearpearl duzo lenistwa na Mazurach. Tata faktycznie kochany idla TZ.
Cytat:
Melduję, iż spaliłam córę na twarzy... sory, na pół twarzy ze 2 dni temu, a chwilę jechałam w słońcu

Neska dołączam do klubu rwących się do siedzenia!! też się dziś rwała i musiałam ją ciągnąć za rączki, i o, cała zadowolona, że siedzi
Oh Ty matko wyrodnacórkę spaliłai co??? Jak ciągnęłaś Kinie za raczki to se sama usiadła??? Jaka siłaczka mala
Cytat:
Stesknilam sie za wami mamuski.
Zazdraszam wam upalow. U nas ogrzewanie chodzi w domu i zimnica
My za Toba tez. U nas tez zimnica
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
zeszlismy z dworu bo nie da sie wytrzymac ponad 30 stopni w cieniu
Ale macie fajnie z ta pogoda
Cytat:
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...ie_254133.html to była córka nauczycielki z mojego miasteczka dobrze, że chłopak przeżył, mam nadzieję, że da radę przeżyć
Straszne
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
wrócilismy do domku bo sie spaliłam ze szok.

jestem teraz sexy buraczek
Ja blada jak psie gowno
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mój mąż oprócz seksu żadnej innej rozrywki mi nie daje. Chciałam iść na głupią imprezę ( z jego rodzeństwem - oni byli, a my w domu zostaliśmy), a on nie chce iść, bo co on tam będzie robił (metalowiec:mur . A jakoś my się poznaliśmy na imprezie i kiedyś fajnie było chodzić, a teraz jak ma żonę to nie. Mówi żebym poszła sama i wiecie co? Pójdę, zrobię mu na złość - niech będzie zazdrosny
Choć ostatnio się nie dogadujemy - drażni mnie strasznie ehh ;/ moje hormony szaleją przy okresie
Masz racje, idz i baw sie dobrze
Cytat:
Zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, że mała wczoraj płakała, jak babcia nosiła i przymusowo woziła w wózku, ja ją wzięłam- ok, bo ją na mate i heja, zabawa! Powiedziałam jej, że ma "złą energię" ale jej pojechałam, co? troszkę się oburzyła, ale na chwilkę
Oj ma ta tesciowa z Toba los
Cytat:
Aaa i dziś Lenka spróbowała soku jabłkowego i kupa poszła, lepsza niz po syropku i bede jej go dawać, bo to naturalne a skoro nic jej nie było, a działa to trzeba próbować. jutro bedą dwie łyzeczki, bo dzis tylko taka mała ociupinka.
Mój M tez wczoraj skosztował ociupinke.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości