|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Trochę słońca i od razu człowiekowi lepiej na sercu
![]() ![]() Mam jeszcze do Was pytanko czy któraś z was rozważała zakup takiego oto rowerka http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm albo http://www.argos.co.uk/static/Produc...MART+TRIKE.htm ???? Bo ja się zastanawiam czy warto, lubię takie przedmioty kilka w jednym, ale potrzebuję jakiejś dodatkowej opinii.
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() A rowerek fajny, ale mysle ze dopiero około roku się przyda, albo tak na następna wiosne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Super,a jakie ma długie włosy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Fajne te koło do siedzenia.Te rowerko-pchacze też fajne.Widziałam raz jakiegoś tatusia,który miał synka w takim rowerku. Podoba mi się to,ale niewiem czy to kupie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4355 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Oddałam dziś Lilke mamie i poszla z nia na spacer, a ja posprzatałam, ale juz jest brudno :P Lila zachowuje sie jakby zaczela ząbkować, pięści do buzi pcha, paluchy i ogromnie sie przy tym slin. A i zaczęła "pierdziec" ustami. Ale mam superasny ogródek ![]() Haniula, ale czarne włoski Twoja Mała ma ![]() Agatko co wchodzę to Twoje posty mi humor poprawiają, cokolwiek byś nie napisała śmiać mi sie chce, hehe. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-30 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||||
Rozeznanie
|
super
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Ja teraz kładę spac w pajacu tyle,że ma długie nogawki i długi rękaw.Jak było zimniej to miał jeszcze pod spodem body z krótkim. Ale może i teraz- za ciepło ubrany.. Ja za tydzień planuję podawac soki lub owoce młodemu ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- QUOTE=*Agatek*;33844463]Bebi a rób na złość! ![]()
![]() Moja krew! Pokaż chłopu, gdzie jego miejsce!
![]() Zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, że mała wczoraj płakała, jak babcia nosiła i przymusowo woziła w wózku, ja ją wzięłam- ok, bo ją na mate i heja, zabawa! Powiedziałam jej, że ma "złą energię" ![]() ![]() ![]() zła energia dobre ![]() --------------------------------------------------------------------- Od 11 do 13.30 siedzieliśmy w parku - znowu młody marudził w gondoli ![]() Jednak bardziej mu się podoba w nosidełku na stelażu ![]() Potem od 15.30 do 18.30 siedzieliśmy na ogrodzie. Posluchałam Was kobitki i ubrałam młodego w body krótki i tyle ![]() ![]() Czy Wasze dzieciaki też są upocone jak jadą w nosidełku w aucie?bo mój ma mokre plecy i głowę z tyłu. Dzisiaj po kąpieli polozyłam Bartosza na plecki w łóżeczku po chwili wróciłam a on spal już na boczku.Sam sie ostatnio przewraca i tak zasypia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś doszłam do wniosku, że "WIATR OPALA"
![]() ![]() ![]() a1988 szczerze nie myślałam jeszcze o rowerku, myślę, że to stanowczo za wcześnie ![]() ![]() ![]() Zośka wow! ![]() ![]() ![]() ![]() Natalia na razie nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie bo nie jeżdżę akurat teraz z małą, dopiero we czwartek będę jechać, to ew wtedy napiszę ![]() Wow ile ma kolegów! babyono? ![]() ![]() A krem kupię, bo dziś ją doprawiłam ![]() Super, że po soczku nie było problemów z kupaczem! Podawaj jak to pomaga! Nic jej się nie stanie a nie będzie się męczyć pannica ![]() Ty jesteś ogólnie opalona to będzie ta chusta niebieska pięknie pasować do Ciebie! ![]() ![]() Dlatego wybrałam kolor Brezo ![]()
#4358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4359 |
Wtajemniczenie
|
Wcale nie ma tego az tak duzo
![]() ![]() Jakoś tak zachcialo mi sie ogrodka, a i jak Lila bedzie mogła juz jadac warzywka to bedzie miala swieze, niepryskane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Ahh zapomniałam się pochwalić niezwykłym odkryciem!
![]() Pierwszy raz w życiu widziałam stonogę w kuchni! ![]() ![]() ![]() Normalnie dumna jestem jak paw ![]() ![]()
#4361 |
Rozeznanie
|
Agatek oglądałam na youtubie filmiki z Twoimi zwierzakami - super
![]()
#4362 |
Zadomowienie
|
Haniula superasne zdjęcie Lenusi
![]() Zośka ale fajnie ze masz ogródek, to się napracowalas dziewczyno, grstuluje! Natalia, mój ma zgrzane plecki i mokre ubranko tylko wtedy gdy jest za grubo ubrany. Także, powodem moze być to ze dziecko nie uniesie tułowia wiec nie wpusci powietrza tym samym moze się zapocic nawet w body krótkim. Mój syn dziś śpi tylko w rampersie. W dzień śmigał w body z krótkim, miał przez chwile rano krótkie spodenki jeszcze ale mu zdjelam... a tak w ogóle masakra bo ma odparzony przod, wokół sisiaka i z boku... Zaparzaja mu te siki wrrr a ja tak często zmieniam pieluchę i wietrze zawsze parę minut. Dziś miał drzemkę w tetrze tylko, bez pampka.
#4363 |
Zakorzenienie
|
![]() A widziałaś te upiory dwa co się gonią po kuchni i przedpokoju? ![]()
#4364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będziesz miała dobre warzywka dla dziecka.
![]() |
#4365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczyny za rade w sprawie rowerko-pchacza. On jest w sumie od 6 mies,jak dziecko juz stabilnie siedzi,postanowila ze jak znajde w dobrej cenie na ebayu to kupie,bo 124 £ za nowy to troche duzo kasy. Tz wlasnie uspil malego,wiec zmykam na nowy odcinek chirurgow ![]() Dobrej i spokojnej nocy wszystkim mamusiom i dzidziusiom ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4366 |
BAN stały
|
Nikt mnie nie zauwazyl
![]() ![]() ![]() Moje lobuziaki juz spia. Mili odpadla o 20.00 a Marcys o 21.00 i spokoj ![]() Mamy z uk u mnie tez dzis sloneczko i bylam z Mili na ogrodku w krotkim rekawku ![]() A i truskawki miw ogrodku zakwitly ![]() ZOSKA ja tez ma grzadki, tzn w trakcie roboty bo przez ulewy zdazylam zasiac tylko truskawki i rzodkiewke na razie ale bede miala to samo co Ty ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- anka fajny filmik, slodki Fifi ![]() Haniula sliczny spioszek ![]() Czubasek widzialam zdjecia w klubie, ale masz figurke ![]() ![]() Agatek larwie zdjecia robilas ![]() ![]() Co do ubierania dzieci to strasznie grubo je ubieracie moim zdaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Haniula super ze Lenka strawila ladnie soczek. Ja na raziw nie podaje nic oprocz herbatki koperkowej i mleka a na noc do mleka dodaje miarke kleiku ryzowego i jest ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() wpadłam tylko na chwilkę żeby powiedzieć że Sebuś skończył dziś 4 miesiące ![]() ![]() ![]() mam nadzieję żę to nie za późno ale stawiamy razem z synkiem e-ciotkom po ciasteczku ![]() A i jeszcze pytanko jesli już było to przepraszam, jak Wasze maluszki reaguja na zmiane pogody i te upały które teraz są? i jak Wy sobie radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widze ze Twojej małej spi się tak dobrze na dworku jak i mojej ![]() Cytat:
![]() u nas ogródkiem zajmuje sie teściowa więc mam spokoj ![]() Cytat:
A dziękuje ![]() ![]() Właśnie gadałam wczoraj ze znajomą, ze w Anglii dzieciaki strasznie lekko ubierają ![]() -------------------------------------------------- Dobranoc ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |||
Rozeznanie
|
super
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak za długo jesteśmy na dworzu (10h) to potem jest wrzask nie do opanowania , poza tym mała odlatuje o 19... wiec teraz siedzimy góra 6 h |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a upały znosi w miarę dobrze ![]() ![]() AGATEK to fakt że wiatr opala bo moja na buźce bardzo opalona a cały czas siedzi w cieniu ![]() a tak wogóle to jestem padnięta i spadam spać DOBREJ NOCKI ![]()
![]() |
#4372 |
BAN stały
|
Taki rowerek pchacz to super sprawa. Ja zamierzam kupic ale tak za pol roku dopiero
![]() Czubasek lekko to malo powiedziane, noworodki bez czapek w wozkach typu parasolki bo w gondolach nie woza w ogole, sine stopy gole przy 12', sukieneczki letnie gdzie leb urywa z zimna ale slonce im przygrzewa wiec palma bije rodzicom. Cykr istny. Ja juz sie przyzwyczailam do tego ale na poczatku mialam szoka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za gratulacje dla tzta, Dziewczynki
![]() W ogole mam taki dziwny dzien. Moj byly napisal z Chorwacji (zawsze spedzalismy tam majowke), ze za mna teskni i tak jakos caly czas o nim mysle ![]() Agatku, no, Rodzicow mam mega. Ale jestem ciekawa, co to za lozeczko. Znajac gust mmojego Taty, moze byc srednie ![]() I koniecznie smaruj Kinolca filtrem ![]() ![]() Haniula, ale slodka ta Twoja Mala. I jaka obstawiona zabawkami ![]() I prosze, prosze. Kolezanka zna lotnicze powiedzenia. Skad ??? ![]() Zoska, zazdroszcze ogrodka i tych warzywek ![]() AgaMili, o kurka... Szok z tym ubieraniem. Mieszkalam ponad rok w uk, ale wtedy w ogole nie zwracalam uwagi na dzieci i jakos nie zarejestrowalam tego. Jedyne co pamietam, to te brzydkie grube Angielki w miniowach i balerinach z golymi nogami, kiedy ja mialam rajstopy pod spodniami ![]() Zuzia, mam ten sam problem z odparzonym siurkiem ![]() ![]()
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zadziałało ![]() ![]() No i dobrze, że jesteś ![]() Swoją drogą, to Marcel pozniej chodzi spać niż Mili?? twardziel mały ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- agatek ta duza zyrafa baby ono, kaczor canpola, drugi kaczor z maty tiny love, i jakas zwykla grzchotka, ktora itak robi najwieksza furrore ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Ja się witam póki dzidziuś śpi, i zaraz zmykam suszyć głowę bo jedziemy odwieźć TZta na działkę
![]() A po południu zabieramy moją mamę i jedziemy grillować ![]() ![]()
![]() |
#4376 |
Rozeznanie
|
Widziałam. Są cudni!
#4377 |
Zadomowienie
|
Hej
Cały czas was nadrabiam,ale ogólnie czasu brak bo w końcu pojechaliśmy do tesciów w piątek,a tam Nikola dała taki popis ,że nie dawało rady jej uspokoić.Zaczeliśmy jeździć z nią i dopiero się trochę uspokoiła,wprowadziłam ja do domu na cycu i po jakimś czasie znowu hardcore,ryk jak by ją ze skóry obdzierali.Po jakimś czasie zasnęła bidulka ze zmęczenia.Ten ryk za pierwszym razem to pewnie dla tego ,że teściowa ja wzieła do domu,a ta sie wystraszyła bo w domu głośno od tv bo głuchy pradziadek oglądał i obce miejsce.Zreszta jak przyjechali do na na chrzest to tez był taki ryk,wiec widcznie tamte dziadki jej nie pasują ![]()
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
Witam w ten piekny słoneczny poranek
![]() Wpadłam tylko, zeby napisać, iż jedziemy na wieś do prababci Nikosia, wiec dziś mnie juz nie bedzie ![]() sezon grillowy rozpoczynamy ![]() Nie wiem, jak bedzie z czasem jutro, bo bedziemy wracac na Slask, wiec juz dzis stawiam ciacho, piwko, winko, karmi, soczki lub herbatki co kto woli, bo NIKOŚ jutro kończy 4 miesiące ![]() ![]()
Nikoś ![]() Edytowane przez paulaLbn Czas edycji: 2012-05-01 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja od wczoraj z mężem się nie odzywam. Wieczorem po kąpieli Julki, nakarmił ją, uspał i mówi, ze jedzie na próbę na 21. A ja w złość ! Zaczęłam krzyczeć, że ja też chciałam gdzieś jechać, coś zrobić, a mi na to nie pozwoliłeś, więc Ty też nigdzie nie jedziesz. Wybieraj zespół albo rodzina. A on do mnie z tekstem: "Poczekaj jak Ty będziesz miała jechać grać, to też Ci tak powiem". Tylko tyle, że ja grając w zespole, a raczej śpiewając zarabiam niemałe pieniądze i to jest moja praca i coś z tego mam, a on tylko jeździ na próby, bo nawet koncertów nie grają. Porażka. Rozmawiam z nim tylko o Julce i to tak służbowo. Wygoniłam go właśnie na spacer. Jestem okrutna czasem myślę, że nie chciałabym z nim być , bo mnie tak denerwuje. Ale ślubowałam mu do końca życia, na dobre i na złe ...nie będę zaczynać. "Szczera rozmowa"? Dziewczyny, z nim się nie da tak pogadać. Codziennie mu tłukę o tym, ale on nic nie bierze do siebie. Przepraszam, że tu do Was o tym piszę, ale komu mam się wyżalić jak nie Wam. Może teściowej?Żartuje oczywiście ![]() ![]() Muszę się pochwalić, ze kolejny kilogram za mną ! Możecie być ze mnie dumne ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2012-05-01 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |||||||
Zadomowienie
|
Dobryyyy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale macie fajnie z ta pogoda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój M tez wczoraj skosztował ociupinke. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.