Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 07:32   #4321
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczynkę to Ty urodziłaś

Piszesz tylko na forum jak masz problem zupełnie pomijając posty i nie odpisując na żaden z nich, trochę dziwne nie? Jakoś takie osoby potrafią odpisać, choć po troszku, albo na raty
No widzisz, a ja nie odpisuję, bo nie mam czasu wiecznie siedzieć na forum, śledzić setki postów i je nadrabiać. Nie jestem na bieżąco w temacie i nie będę się wypowiadać od czapy. Myślę, że inne dziewczyny nie mają takiej potrzeby. A jeśli pisałam z jakimś problemem to każda dziewczyna potrafiła mi odpisać bez stwarzania problemów i najeżdżania. W tym momencie Ty zaśmiecasz "swoje" forum czepiając się, bo gdybyś odpowiedziała normalnie, to nie byłoby tej zbędnej dyskusji. Tak więc skończ już te morały na mój temat.
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:34   #4322
paulaLbn
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
a Ty już wróciłaś? 1dniowy wypad czy co?
A tą chustę skąd zamawiałaś? Bo to samo na all kosztuje 179

A no i gdybyś nie napisała, że na foto to facet to bym nie wiedziała! weszłam, pacze: lok to babsko mi wyglądało

no proszę Cię co to wątek wpadek czy co? poszukaj sobie odpowiedniego wątku, jest pełno takich. Albo zrób sobie betę. WSZYSTKO JEST MOŻLIWE.

Boroo ja się nie rozliczałam i nie zamierzam

Nie, nie wróciłam dzis i jutro sie byczę i opalam, bo dziecko juz sprzedane babci
A chuste kupilam na all tylko, cos nie mogłam go zaladowac wczoraj wieczorem i dlatego link z innej strony

--------------------

miłego dnia
zmykam
Stary 2012-04-30, 07:44   #4323
*Agatek*
Zakorzenienie

MissZuzia witamy w klubie łakomczuchów i zwis się tym sposobem mi powiększa, ale co tam, może dziś w końcu zabiorę się za jakieś ćwiczonka i skakankę, póki wyleczyłam co trzeba było

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Nie, nie wróciłam dzis i jutro sie byczę i opalam, bo dziecko juz sprzedane babci
A chuste kupilam na all tylko, cos nie mogłam go zaladowac wczoraj wieczorem i dlatego link z innej strony

--------------------

miłego dnia
zmykam
Aaaa no chyba, że tak, bo już myślałam, że jest jakaś różnica czy co też dziś zamawiam ale nie wiem czy M czy L, muszę spytać A. jakie rozmiary koszul nosi bo ja nie znaju i się będziem chustować

Dziewczyny które mają chusty:
czy Wasi tż też noszą/czy by chcieli nosić w chustach?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 07:59   #4324
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Narobiłam wszystko, nawet pocytowałam, ale bateria mi padła i wszytko szlag trafił

Pamietam tylko o pytaniu jaka chuste kupilam, a wiec Nati cypr, o taka http://www.tublu.pl/chusty-nati/tkan...-2-m-cypr.html, tylko ten pan na zdjeciu malo wyjsciowyNie wiem tylko, jak wsadze tam dzieciaka zeby nie ywpadł, no ale mam nadzieje, ze jakos to opanuje

Natomias odnosnie ubierania maluszków to moj Nikulec w dniu zisiejszym sie zagotował podczas 400km podróży, normalnie wspolczulam mu, tego, ze musi kiblować w tym nosidle....stawalismy chyba z 50 razy zeby go przewietrzyc i zeby mogl sie porozciagac i wypil chyba z 0,5 litra herbatek Ale musze murzyznac, ze mam złote, kochane ziecko, bo pomimo, ze pot mu sciekal po głowce to dzielnie siedzial i nawet nie marudzil w aucie

Aaaaa i nasze nowe auto ojechalo bez problemu i zieki temu, ze ma mniejszy silnik to podróz kosztowala nas 150zł, a nie tak jak poprzednio 300

Lece spac, dobranoc mamuśki

brawo dla Nikosia ze tak dzielnie zniósł podróż w taki upał
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834680]Dziewczyny poratujcie, błagam! Bardzo rzadko się udzielam, ale czytam Was tak często jak mogę. Urodziłam 2,5 miesiąca temu,od początku nie karmiłam piersią, w 5 tygodniu połogu dostałam pierwszą miesiączkę. Dzień po zakończeniu krwawienia odbyłam stosunek z mężem(przerywany-wiem to mało istotne a jednak). Jaka jest możliwość zajścia w ciążę? Wczoraj mnie straszna schiza złapała...pomóżcie[/QUOTE]

zrób bete i bedziesz spokojna sznasa zawsze jest.

Cytat:
MissZuzia witamy w klubie łakomczuchów i zwis się tym sposobem mi powiększa, ale co tam, może dziś w końcu zabiorę się za jakieś ćwiczonka i skakankę, póki wyleczyłam co trzeba było

Moge sie przylączyc do klubu
wczoraj zjadłam dużą milke taką z herbatnikami

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:20   #4325
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam

Znowu upał,jakoś ostatnio go nie lubię,pewnie dlatego ,że przez tą nadwagę jakoś więcej się pocę hehe

Mam pytanie do zachustowanych dziewczyn - czy przez chustę dziecku nie jest zagorąco?i Wam przy okazji?
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 08:35   #4326
nawojka8583
Zadomowienie

Czesc Kochane! Pearl odezwij sie! Wszystko dobrze? Troche mnie zmrozilo.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:10   #4327
agawoo
Zakorzenienie

Halo Pamieta mnie ktoś jeszcze?
Melduję, że żyję, ale kilka dni mnie nie było i zabiłyście mnie ilością postów do nadrobienia :/
Dwie ostatnie strony narobiłam w nocy przy karmieniu, resztę postaram się jakoś nadrobić na raty

Właśnie uśpiłam dzidziusię, ale chyba tylko na chwilkę :/ Jak moja mama wróci z zakupów to ubieramy ją i lecimy na spacerek U nas dziś upał znowu Z jednej strony fajnie, a z drugiej niekoniecznie - nie posmarowałam się wczoraj i przedwczoraj i jestem przypalona w paski, w dodatku niemiłosiernie piecze

Lecę poodpisywać, póki dzidzia drzemie

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Tez czeka nas zakup parasolki - KONIECZNIE. Nasza parasolka to koszt ok. 60 zl

Moj tz w koncu zdal dzisiaj prawko Puscili go za 4 razem, a i tak nie omieszkal mu koles powiedziec, ze dalej widzi, ze z predkoscia bedzie problem Oczywiscie na egzamin pojechal i wrocil autem A jutro najprawdopodobniej bedzie zdawal egzamin na instruktora lotnictwa Jakby co, to prosze o kciuki.
My też musimy kupić parasolkę, ale oczywiście nie ma beżowej w sklepie Może dzisiaj dowiozą, a jak nie to po długim weekendzie dopiero

Gratulacje dla TZta za prawko
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Czym dopajacie swoje maluszki? Jest tak gorąco , że trzeba by coś podawac. Zaznaczę, że karmię piersią na zmianę z butelką, bo niestety muszę dokarmiać.
Ja karmię tylko piersią, ale próbuję jej dawać wodę przegotowaną, żeby się nauczyła pić z butelki, bo nie chce jej tknąć wczoraj wypiła dosłownie kilka ml tylko, to co jej przez przypadek do dzióba wleciało Nie wiem czy dobrze robię, ale chcę żeby coś piła w te upały
Cytat:
Napisane przez aneczka_wroc Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witam nową koleżankę
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ha swojej Hani podaje czasem samą wode przegotowana zeby organizm sie do herbatek nie przyzwyczaił
No ja też nie chcę własnie podwać herbatek, tylko jak już to troszkę wody
Cytat:
. Tz juz dzwonil do egzaminatora i jedzie dzisiaj do Poznania na egzamin. Trzymajcie kciuki, zeby wszytsko bylo ok i zeby w koncu byl tym instruktorem
Na kciuki już chyba za późno, ale daj znać jak poszło
Cytat:
Jeszcze ją znalazłam w poprzek łóżka!!! ta to jest wiercipięta
Moja też spaceruje dookoła łóżeczka, odbija się nożkami, podnosi doopkę i fruuuu dookoła
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hejka dziewczynki
Ja powiem że Was podziwiam, ze te dzieciaczki ubieracie w dl. rękawki i rajstopki nie wiem może to u mnie tylko 30 stopni jest, przecież to jest już upał, wyższe temp. w Polsce są rzadkie, więc kiedy będziecie je ubierać w rampersy np?? ja ewentualnie Alexa przykrywam tetra jak zawiewa, a tak ma rampersa, lub body i cieniuskie spodenki, sama zdycham z gorąca wiec nie wyobrazam sobie go tak cieplo ubierac
pamiętajcie zwlaszcza mamy chlopcow, ze dzieci nie wolno przegrzewac zwlaszcza jajek
W porównaniu z tym, co dziewczyny ubierają, to moja wczoraj i przedwczoraj była golutka Wczoraj miała cieniutką sukienusię i majteczki na papmersie i cieniutkie skarpetki I i tak było gorąco Jak mocno zawiewało, to nóżki przykrywalam tetrą Dzisiaj też zakładam cieniutką sukienusię i skarpetki i to wsio
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Od wczoraj jestem na Dukanie (wiem, że sa rózne opinie na ten temat), ale cos muszę zrobic, bo już z tej nadwagi mi kręgosłup wysiada, kość ogonowa mnie boli, tak, że czasem ze łzami w oczach wstaję z krzesła ;(
Ja byłam na Dukanie przed ciążą, nie zdążyłam dokończyć ostatniej fazy, bo już w ciąży byłam Ale jestem zadowolona z efektu - chociaż przytyłam oczywiście, ale wmawiam sobie, że to przez ciążę, a nie przez efekt jojo
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj u księdza i zamówiliśmy chrzest na 10 czerwca
Super My chrzcimy tydzien wcześniej, w moje urodziny

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-04-30 o 08:39
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:25   #4328
Anabellita
Zadomowienie

dzień dobry!
Wlazłam na wizaż, zeby sie przywitać i dać znać ze jeszcze żyję Ja jakoś nie mam ostatnio weny na pisanie.
Przez tą pogodę jakaś śnięta chodzę, nic mi się nie chce

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:32   #4329
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
moje dziecko chyba nie lubi wozka coraz trudniejsze są z nią spacery Wyszlam po 18 i co, i ledwo przeszlam 10metrow juz źle ale jakoś doszlysmy do porozumienia. Na chwile byl taki wrzask i pisk- bo moja córka nauczyla się piszczeć z niezadowolenia ze skonczyło sie na spacerze na rączkach i pchaniu wózka

Ostatnio tż tez z nią tak miał. Chyba czas pomyśleć o nosidełku
A teraz wykąpana, suszara jedzie i dama śpi A mnie strasznie boli głowa, tak aż migrenowo ale to pewnie na zmiane pogody
Mam dokładnie to samo, nie mogę wyjść sama na spacer, bo jak się zacznie koncert to mi rąk brakuje do pchania wózka A zawsze tak ładnie spała A teraz, jak jest piękna pooda to na spacer nie można wyjść bo ryk
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Pear to zobaczyłaś już fajny kawał świata. Mnie najdalej wyniosło do Meksyku.
Ale w Chorwacji i Grecji jeszcze nie byłam. Ale oczywiście mamy w planach. Ech podróże to jest to..
Ale wam zazdroszczę tych podróży Ja nawet nigdy w ciepłych krajach nie bylam No, nie licząc Hiszpanii, ale nie nad żadnym morzem tylko w Madrycie (ale za to cały miesiąc )

Cytat:
Ahh i co do chrzcin- dałam księdzu 150 i nara oczywiście jak mi opowiadał jak będzie wyglądała msza to wyszło na to, że sam chrzest jest na 12.15 a msza na 11! a ja w zaproszeniu podałam godzinę 12.15 szybko powiedział nie? nie znam tego kościoła, choć mieszkam tu 6 lat i jeszcze jedno- na chrzcie nie ma dziecka dopiero jedna osoba z nim przychodzi na 12.10... masakra co?! Żeby nie płakało bo to bo tamto, dużo dzieci płakało i on tak robi chrzest
Teraz muszę dzwonić i informować o pomyłce
Ale durnowacizna z tym chrztem I niby kto ma nie uczestniczyć we mszy? Rodzice? Babcia? Kto ma się tym dzieckiem zająć? Po co w ogóle na mszę przychodzic, skoro można na sam chrzest???
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
to już wiem czemu tak wpieprzam słodycze :P uświadomiłaś mnie :P i to by się zgadzało
Ha, ja też wpierdzielam słodkie na potęgę
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33834680]Dziewczyny poratujcie, błagam! Bardzo rzadko się udzielam, ale czytam Was tak często jak mogę. Urodziłam 2,5 miesiąca temu,od początku nie karmiłam piersią, w 5 tygodniu połogu dostałam pierwszą miesiączkę. Dzień po zakończeniu krwawienia odbyłam stosunek z mężem(przerywany-wiem to mało istotne a jednak). Jaka jest możliwość zajścia w ciążę? Wczoraj mnie straszna schiza złapała...pomóżcie[/QUOTE]
Ilianko, a jak Ci powiemy, że nie ma takiej możliwości, a okaże się że jednak jesteś w ciąży?? My nie wiemy co tam siedzi w Tobie, zrób betę albo poczekaj do terminu @ i zrób test - i wszystko będzie jasne
Cytat:
Chciałam dzisiaj jechać na zakupy do miasta, a Julkę dać do teściowej.
Moje plany niestety nie wypaliły, bo ona nie chce zająć się dzieckiem, bo ona się boi, bo ona nie potrafi karmić .... blee... mąż jest 6 domów dalej w pracy, to by wrócił na chwilkę się zająć, no, ale nie będę się przecież prosić. Moi rodzice wyjechali i nie ma ich w domu,tak to oni by zostali, jakoś z moimi nie ma problemu, zawsze zostają jak potrzebuje wyjść.
Zresztą mam też tak, że mojej mamie nie boję się zostawić dziecka, a jak jestem u teściowej i muszę gdzieś wyjść to się o nią boje. Chyba dlatego, że mnie sama nakręca... Bo jak się dziecko zachłyśnie mlekiem, o ona się boi, co ona zrobi itd, a jak się zachłyśnie ślinią tylko ?

Wczoraj miałam taką rozmowę z mężem, że wynwioskowałam z niej, ze jak już jestem matką, to muszę siedzieć w domu i tylko się dzieckiem zajmować. A ja dziś chciałam zrobić coś dla siebie, kupić coś sobie, iść do kosmetyczki. A on mi jeszcze mówi, że jak wróci z pracy to jedzie na próbę(grać w zespole) - to on może robić coś dla siebie, a ja nie ?
No to fajna teściowa, nie ma co ..Swoich dzieci nie wychowała? Jak to nie umie się zająć? Przecież tego się nie zapomina chyba

A z mężem porozmnawiaj jeszcze raz i mu wyjasnij, że ty jesteś mamą, ale on jest ojcem - i macie takie same prawa i obowiązki - więc on niech się zajmie Julką, a ty zrób sobie wychodne Mąż to musi zrozumieć

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-04-30 o 09:33
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 09:48   #4330
anankee
Rozeznanie

Spójrzcie jakie to moje dziecko już zdolne! jak się ściska z małpką, normalnie duma mnie rozpiera
http://youtu.be/eY5bqCTHx_Y

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 10:18   #4331
a1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Oj,to szkoda. Aczkolwiek,tak samo mam do tych rejonow,które wymieniłaś kawałek drogi.No,ale jakiś x czas temu chcemy wybrac się do Brighton,bo tam jeszcze nie byliśmy W sumie chcieliśmy,planowaliśmy,a le zawsze coś nam wyskakiwało.
Ad drugiego akapitu,oj jak ja cie rozumiem Rodzina daleko,mąż przez pół dnia pracuje i go nie ma w domu.Niby mam znajom mężatki dzieciate,ale pierwsza to z dwójką dzieci i czasu brak na spotykanie się,właśnie mieli nas odwiedzić,wpaść na kawe i do tej pory nie wpadli..Z drugą znajomą,która ma o pare miesięcy straszą córke od mojego synka,umawialiśmy się na wspólne spacery i odwiedzanie na kawe.Tylko,że pogoda nie dopisuje,mały marudny ostatnio i ciągle coś. :/
Brighton mogę szczerze polecić, chociaż w sezonie jest tam dużo ludzi. My w tym roku planujemy wypad do New Milton, to co prawda nie jest nad samym morzem, ale możemy tam przenocować za 50 Ł w super hotelu więc szkoda nie skorzystać. Ja właśnie mam problem z brakiem dziewczyn w podobnej do mnie sytuacji, tzn. z dziećmi. A kilka które mam, to dzieciaki już po 2-3 lata, a one w pracy Może w czerwcu znowu pojedziemy na urlop do PL, na jakieś 2 tygodnie, ale postaram się namówić tz żebym z małym została trochę dłużej, bo trzeba wymalować mieszkanie a wolałabym żeby małego wtedy tutaj nie było.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
moje dziecko chyba nie lubi wozka coraz trudniejsze są z nią spacery Wyszlam po 18 i co, i ledwo przeszlam 10metrow juz źle ale jakoś doszlysmy do porozumienia. Na chwile byl taki wrzask i pisk- bo moja córka nauczyla się piszczeć z niezadowolenia ze skonczyło sie na spacerze na rączkach i pchaniu wózka
Mój dzidziak też tak miała, ale to było jak miał ok 2 mies, i w sumie to przetrzymaliśmy i już jest dobrze. Muszę tylko zabierać ze sobą dużo zabawek na spacer i odpukać na razie jest ok. Oby u Ciebie też to było tylko chwilowe.

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Spójrzcie jakie to moje dziecko już zdolne! jak się ściska z małpką, normalnie duma mnie rozpiera
I like it

Dziewczyny zmobilizowałyście mnie do przejścia na jakąś dietę. Muszę poczytać o Dukanie, bo do tej pory tylko o tym słyszałam ale nigdy nie stosowałam. Ale idzie "lato" i trzeba coś ze sobą zrobić, żeby jakoś wyglądać. Ja w sumie nie wiem jak u mnie z kg po ciąży, bo jeszcze nie sprawdzałam ale po spodniach widzę, że tyłek i brzuch mam duuuży.
Jak znacie jakieś strony z Dukanem, to podeślijcie.
Dzisiaj mamy słoneczko, więc się ubieram i trzeba zaliczyć spacerek
Miłego dnia
Stary 2012-04-30, 10:43   #4332
pearpearl
Wtajemniczenie

Czesc, moje Kochanienkie
Przepraszam,ze nie cytuje, ale musze umyc lazienke, a pozniej wychodzimy na obiad do tesciow i grilla do znajomych tzta, wiec czas mnie goni.

Czubasku, Kropeczko,Rybkie, Zuziu, Agawoo
- dziekuje za kaciuki za tzta. Pomogly !!!!!! Moj chlop jest juz instruktorem samolotowym Teraz musi szkolic 100 godzin za darmo, a po stu godzinach zacznie zarabiac. Na razie nie bedzie to duzo, ale jak bedzie mial 500 h nalotu i jeszcze jedno uprawnienie (latanie na przyrzady) to moze pojsc do linii, jak gdzies beda nabory. Wtedy skonczylyby sie nasze wieczne finansowe rozterki

Byly pytania co do chust, wiec odpowiadam.
Ja wiaze w takie upaly rowniez, ale podobno ten typ chusty, ktory mamy, jest polecany przez producenta na lato wlasnie.

Co do tzta w chuscie, to moj juz sie uczyl i ma zamiar nosic Powiedzialam mu, ze strasznie podobaja mis ie faceci z dzidzia w chuscie, ze dla mnie to oznaka prawdziwej meskosci i ze to mega sexy, moja przyjaciolka potwierdzila i stwierdzil, ze bedzie wiazal

Ranula, moj tak samo ma z tym ulewaniem, wiec to chyba nie jest oznaka zadnej choroby.

Nawojku, ale co Cie, Myszko, zmrozilo? U mnie sie nic zlego nie dzieje...
Chodzi Ci o ten wczorajszy wypadek awionetki? Ja dziekuje Bogu, ze przeczytalam to juz w domu, majac obok siebie spiacego tzta.

Rybkie, pewnie, ze zostan na macierzynskim do konca. Te chwile z Malenstwem nie wroca, a skoro prawie sie nie oplaca, to tym bardziej nie ma co sie meczyc w pracy.

Agawoo, ja tez wlasnie musze upolowac bezowa. Najgorsze,ze zapomnialam o tym dlugim weekendzie i teraz nawet jak zamowie na allegro, to minimum oczekiwania to tydzien

Ananke, jaki zdolniach, fiu fiu!!!

Agatku, wczoraj wpadlam na chwilke do k. ale nie mialam jak odpisac i ogladalismy z tztem Twoja Awanturnice. Az mnie brzuch bolal ze smiechu! Tz tez sie chichotal. I widze, ze gadasz do niej tak samo, jak my do Mielonego. Ale bedzie znich fajna parka !!!

Jutro jedziemy na Mazury
Tata przed chwila do mnie zadzwonil, ze nie musze zabierac lozeczka turystycznego od tesciow, bo wlasnie wraca ze sklepu i ma nowe lozeczko i materacyk w bagazniku To nic, ze pewnie nie bedzie takie, jak bym sama wybierala, ale nie narzekam. Kochany jest

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-04-30 o 10:46
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 11:01   #4333
dph
Rozeznanie

Cytat:
mi poszło w dół 1,5 kg dwa dni za mną dukana
Ja też sie obżerałam strasznie, ale jak widzę, że idzie waga w dół to mnie to motywuje
Nawet robię innym pyszne żarcie (sałatki, grill), a sama jem nabiał.

-------------
Dzień Dobry !
Nie pamiętam kiedy ostatnio leżałam w łóżku z kawą i pisałam do Was
Mąż właśnie pojechał robić nasz domek, Julia śpi na huśtawce, a ja mam chwilkę dla siebie, pewnie niedługą, bo zaraz będzie chciała jeść

Moje plany niestety nie wypaliły, bo ona nie chce zająć się dzieckiem, bo ona się boi, bo ona nie potrafi karmić .... blee... mąż jest 6 domów dalej w pracy, to by wrócił na chwilkę się zająć, no, ale nie będę się przecież prosić. Moi rodzice wyjechali i nie ma ich w domu,tak to oni by zostali, jakoś z moimi nie ma problemu, zawsze zostają jak potrzebuje wyjść.
Zresztą mam też tak, że mojej mamie nie boję się zostawić dziecka, a jak jestem u teściowej i muszę gdzieś wyjść to się o nią boje. Chyba dlatego, że mnie sama nakręca... Bo jak się dziecko zachłyśnie mlekiem, o ona się boi, co ona zrobi itd, a jak się zachłyśnie ślinią tylko ?

Wczoraj miałam taką rozmowę z mężem, że wynwioskowałam z niej, ze jak już jestem matką, to muszę siedzieć w domu i tylko się dzieckiem zajmować. A ja dziś chciałam zrobić coś dla siebie, kupić coś sobie, iść do kosmetyczki. A on mi jeszcze mówi, że jak wróci z pracy to jedzie na próbę(grać w zespole) - to on może robić coś dla siebie, a ja nie ?

Beznadzieja!
No to trochę ponarzekałam,mam nadzieje, ze się nie obrazicie, a teraz zmykam

papapa
Dobry Dukan nie jest zły
CO do męża to kolejny inteligentny tatuś :P nie daj się i uświadom go że ty też potrzebujesz "rozrywki" a nie tylko pieluchy i karmienie
Mój mnie dziś wygania żebym jechała sobie coś kupić ale mi się nie chce samej w taki upał i w dodatku z kasą u nas marnie :/

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do zachustowanych dziewczyn - czy przez chustę dziecku nie jest zagorąco?i Wam przy okazji?
no właśnie ja też się zastanawiałam czy dzieciakom nie jest za gorąco w takim czymś? ja wczoraj miałam młodą przez pół godzinki na rękach i ona była mokra i ja też :P

Cytat:
ale super kurcze miesiąc różnicy u takich dzieciaków to strasznie dużo

Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zmobilizowałyście mnie do przejścia na jakąś dietę. Muszę poczytać o Dukanie, bo do tej pory tylko o tym słyszałam ale nigdy nie stosowałam. Ale idzie "lato" i trzeba coś ze sobą zrobić, żeby jakoś wyglądać. Ja w sumie nie wiem jak u mnie z kg po ciąży, bo jeszcze nie sprawdzałam ale po spodniach widzę, że tyłek i brzuch mam duuuży.
Jak znacie jakieś strony z Dukanem, to podeślijcie.
Dzisiaj mamy słoneczko, więc się ubieram i trzeba zaliczyć spacerek
Miłego dnia
najlepiej przeczytaj książkę Dukana jest trochę przynudnawa ale fajnie wszystko jest opisane

Cytat:

Czubasku, Kropeczko,Rybkie, Zuziu, Agawoo
- dziekuje za kaciuki za tzta. Pomogly !!!!!! Moj chlop jest juz instruktorem samolotowym Teraz musi szkolic 100 godzin za darmo, a po stu godzinach zacznie zarabiac. Na razie nie bedzie to duzo, ale jak bedzie mial 500 h nalotu i jeszcze jedno uprawnienie (latanie na przyrzady) to moze pojsc do linii, jak gdzies beda nabory. Wtedy skonczylyby sie nasze wieczne finansowe rozterki

Byly pytania co do chust, wiec odpowiadam.
Ja wiaze w takie upaly rowniez, ale podobno ten typ chusty, ktory mamy, jest polecany przez producenta na lato wlasnie.

Co do tzta w chuscie, to moj juz sie uczyl i ma zamiar nosic Powiedzialam mu, ze strasznie podobaja mis ie faceci z dzidzia w chuscie, ze dla mnie to oznaka prawdziwej meskosci i ze to mega sexy, moja przyjaciolka potwierdzila i stwierdzil, ze bedzie wiazal
gratulacje dla tzta

A teraz zmykam umyć okna dachowe bo nie mogę na nie patrzeć już :P
Stary 2012-04-30, 12:41   #4334
Delilah77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam

Znowu upał,jakoś ostatnio go nie lubię,pewnie dlatego ,że przez tą nadwagę jakoś więcej się pocę hehe

Ja z chustą przy takim upale wymiękam. Spocona jestem i ja i Matylda. Niby radzą, żeby miedzy siebie a malenstwo włożyc pieluszkę tetrową ale jak dla mnie to bez różnicy. Na razie siedzę z małą w domu z dupką na wierzchu bez pieluszki. Na spacer koło 16 chyba sie wybierzemy bo dopiero dziś kupilam parasolkę na allegro do wózka
Stary 2012-04-30, 12:45   #4335
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojku, ale co Cie, Myszko, zmrozilo? U mnie sie nic zlego nie dzieje...
Chodzi Ci o ten wczorajszy wypadek awionetki? Ja dziekuje Bogu, ze przeczytalam to juz w domu, majac obok siebie spiacego tzta.
Uff to dobrze, panikara ze mnie
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:05   #4336
*Agatek*
Zakorzenienie

uhh jaki ukrop, 30 st w cieniu

Moja córa umie sama sobie włączyć muzyczkę w macie nogą of kors przypadkowo

Melduję, iż spaliłam córę na twarzy... sory, na pół twarzy ze 2 dni temu, a chwilę jechałam w słońcu

Neska dołączam do klubu rwących się do siedzenia!! też się dziś rwała i musiałam ją ciągnąć za rączki, i o, cała zadowolona, że siedzi

Pearl gratulacje dla D.!!! Super, że mu się udało!
I dziękuję za komplementy a łóżeczko od taty- super, że pomyślał Super masz rodziców! zazdroszczę mazur, nad jeziorko się pewnie wybierzecie

Ananke wow, jak Filip się śmieje!!! Super filmik

Agawoo noo, babcia zostaje w domu, a wszyscy w kościele babcia przypełznie z małą na sam koniec- ale za to musi iść na msze o 7.30 albo 9.30 nieźle co?? jakbym wiedziała, że tak robi chrzest to bym od razu poszła do tego kościoła, gdzie braliśmy ślub

Stary 2012-04-30, 14:07   #4337
AgaMili
BAN stały

Stesknilam sie za wami mamuski.
Obiecuje byc na bierzaco i wieczorem odpisze jak nadrobie.

Agatek jak zwykle bojowa ale zgadzam sie i troche mi to pytanie pod brawo girl zalatuje

Pearl gratki dla tz
Paula brawo dla dzielnego Nikusia

Zazdraszam wam upalow. U nas ogrzewanie chodzi w domu i zimnica
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:14   #4338
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Pamietam tylko o pytaniu jaka chuste kupilam, a wiec Nati cypr, o taka http://www.tublu.pl/chusty-nati/tkan...-2-m-cypr.html, tylko ten pan na zdjeciu malo wyjsciowyNie wiem tylko, jak wsadze tam dzieciaka zeby nie ywpadł, no ale mam nadzieje, ze jakos to opanuje

Natomias odnosnie ubierania maluszków to moj Nikulec w dniu zisiejszym sie zagotował podczas 400km podróży, normalnie wspolczulam mu, tego, ze musi kiblować w tym nosidle....stawalismy chyba z 50 razy zeby go przewietrzyc i zeby mogl sie porozciagac i wypil chyba z 0,5 litra herbatek Ale musze murzyznac, ze mam złote, kochane ziecko, bo pomimo, ze pot mu sciekal po głowce to dzielnie siedzial i nawet nie marudzil w aucie
Super, brawo dla dzielnego chlopakaoby tylko moja Misha byla tka grzeczna jak bedziemy jechac do PL

Wszystko jest mozliwe, przeciez wiesz, najlepiej zrob test.

Cytat:

Dzień Dobry !
Nie pamiętam kiedy ostatnio leżałam w łóżku z kawą i pisałam do Was
Mąż właśnie pojechał robić nasz domek, Julia śpi na huśtawce, a ja mam chwilkę dla siebie, pewnie niedługą, bo zaraz będzie chciała jeść

Beznadzieja!
No to trochę ponarzekałam,mam nadzieje, ze się nie obrazicie, a teraz zmykam

papapa
Ej, no musisz go ustawicAgatek ci pomoze

Cytat:

Aaaa no chyba, że tak, bo już myślałam, że jest jakaś różnica czy co też dziś zamawiam ale nie wiem czy M czy L, muszę spytać A. jakie rozmiary koszul nosi bo ja nie znaju i się będziem chustować

Dziewczyny które mają chusty: czy Wasi tż też noszą/czy by chcieli nosić w chustach?

Moj mowi ze nie bedzie nosil bo bedzie wygladal jak gej

Cytat:
wow super moja tez tak "rozmawia" a co za mate masz? super fajna tak nisko te zbawki

hey dziewczyny ja tak na krotko bo maruda wlasnie zrobila numer 2 i jeczy

Sprawdzilam te chusty nati i niech mnie ktos oswieci czemu taka roznica w cenie?
tutaj na stronie firmy ceny wysokie
http://shop.natibaby.eu/category/bawelniane
a takie same an allegro tylko 169 zl???
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=45
wtf??
na allegro jakis podroby??
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:16   #4339
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No to fajna teściowa, nie ma co ..Swoich dzieci nie wychowała? Jak to nie umie się zająć? Przecież tego się nie zapomina chyba

A z mężem porozmnawiaj jeszcze raz i mu wyjasnij, że ty jesteś mamą, ale on jest ojcem - i macie takie same prawa i obowiązki - więc on niech się zajmie Julką, a ty zrób sobie wychodne Mąż to musi zrozumieć
Swoich sześcioro wychowała... nie mam co liczyć, jak chce iść do pracy to muszę dziecko do żłobka oddać, moja mama niestety pracuje.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dobry Dukan nie jest zły
CO do męża to kolejny inteligentny tatuś :P nie daj się i uświadom go że ty też potrzebujesz "rozrywki" a nie tylko pieluchy i karmienie
Mój mnie dziś wygania żebym jechała sobie coś kupić ale mi się nie chce samej w taki upał i w dodatku z kasą u nas marnie :/

no właśnie ja też się zastanawiałam czy dzieciakom nie jest za gorąco w takim czymś? ja wczoraj miałam młodą przez pół godzinki na rękach i ona była mokra i ja też :P

ale super kurcze miesiąc różnicy u takich dzieciaków to strasznie dużo

najlepiej przeczytaj książkę Dukana jest trochę przynudnawa ale fajnie wszystko jest opisane

gratulacje dla tzta

A teraz zmykam umyć okna dachowe bo nie mogę na nie patrzeć już :P
Mój mąż też jest zapracowany codziennie pracuje u nas w domu,robi remont żebyśmy jak najszybciej wyprowadzili się od rodziców, ale chyba nie rozumie jak ciężką pracą jest opieka nad dzieckiem ;/
Mimo, że ma wolne teraz, to do dziecka nie wstanie, a nawet się nie przebudzi jak płacze ehh ;/
Pierś do przodu - jakoś dam radę

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-30, 14:17   #4340
czubasek20
Zakorzenienie

zeszlismy z dworu bo nie da sie wytrzymac ponad 30 stopni w cieniu

Pearl gratki dla tzta, reszte nadrobie póżniej

Stary 2012-04-30, 14:28   #4341
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Sprawdzilam te chusty nati i niech mnie ktos oswieci czemu taka roznica w cenie?
wtf??
hmm, nie mam pojęcia? ale raczej nie podróby, bo by karę dużą płacili jakby - tak mi się wydaje może w UK jest drożej i tyle? zależy chyba od zarobków albo nie wiem

A mój powiedział najpierw, że nie założy bo 'będą się na mnie ludzie gapić' chyba na dziecko a nie na niego ten to ma mniemanie o sobie... a potem "czemu nie?" jak napisałam mu, że interesuje go zdanie innych i gapie będą zazdrościć chyba a nie nie wiem co

BebiBebi ja bym na Twoim miejscu pogadała z tż jeszcze raz strasznie mnie coś takiego drażni, jak ktoś myśli, że kobieta jest od rodzenia dzieci, wychowania ich, kucharka, sprzątaczka i Bóg wie jeszcze co taka kura domowa- kiedyś tak było, teraz się od tego powoli odchodzi i podział obowiązków jest- no zależy od charakteru osób oczywiście. Pogadaj z nim i powiedz jak to wygląda z Twojego punktu widzenia... że chciałabyś się rozerwać, a jak nie poskutkuje to ja nie wiem, chyba bym mega focha walnęła u mnie to działa, bo nienawidzi jak się do niego nie odzywam Gadaj z nim teraz, żeby później nie było za późno skarbie
A i co do pleśniawek: ja daję BioGaie na odporność maluszka- 5 kropel dziennie, wystarcza na prawie 2 tyg, także polecam. Po jednym użyciu fioletu przeszło no i nie ma jak narazie Dzięki, że mi napomknęłaś o tym fiolecie, bo to było dla mnie zbawienie

Stary 2012-04-30, 14:31   #4342
anankee
Rozeznanie

Cytat:
wow super moja tez tak "rozmawia" a co za mate masz? super fajna tak nisko te zbawki
matę mam tiny love zoo, super jest, kupiłam ją za cale 40 zł już jak się Emi urodziła
zabawki są nisko bo ja w te oczka powiązałam gumkę (kupiłam taką jak do majtek w pasmanterii ) żeby sobie dzieciak właśnie mógł naciągać zabawki jak złapie

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 14:42   #4343
*Agatek*
Zakorzenienie

http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...ie_254133.html to była córka nauczycielki z mojego miasteczka dobrze, że chłopak przeżył, mam nadzieję, że da radę przeżyć

Stary 2012-04-30, 14:51   #4344
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny które mają chusty: czy Wasi tż też noszą/czy by chcieli nosić w chustach?
dopisuje sie do klubu słodyczożerców

Ja wziełam L bo moj Tz, z tych wiekszych- misiowatych, a mowi, ze nosil bedzie, wiec coby sie chlop mogl obwiazac

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
brawo dla Nikosia ze tak dzielnie zniósł podróż w taki upał

zrób bete i bedziesz spokojna sznasa zawsze jest.

Moge sie przylączyc do klubu
wczoraj zjadłam dużą milke taką z herbatnikami
Nikos bardzo dziekujei pozdrawia Haniule

Cytat:
Super, brawo dla dzielnego chlopakaoby tylko moja Misha byla tka grzeczna jak bedziemy jechac do PL

Moj mowi ze nie bedzie nosil bo bedzie wygladal jak gej

wtf??
Nikodemus dziekuje
Tzn glupoty gada, gej nie gej, ale dziecko nosic trzeba

A czym sie roznia to pojecia niem, ale, ze na all tansza to kupilam tam Moge zdac relacje, jak juz dojdzie
Stary 2012-04-30, 15:19   #4345
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dopisuje sie do klubu słodyczożerców

Ja wziełam L bo moj Tz, z tych wiekszych- misiowatych, a mowi, ze nosil bedzie, wiec coby sie chlop mogl obwiazac
no właśnie, bo niby mężczyźni do rozmiaru 50 - M, więc ja w te pędy do szafy i patrzyłam jakie rozmiary nosił w dniu ślubu- wtedy 38, ma 182 cm wzrostu- teraz może nosi z 40 max, bo się przytyło mu dużo od tamtej pory więc śmiało M mogę zamówić zawsze 20 zł taniej tylko waham się nad kolorem, ale uwielbiam fiolet, więc paskowany fiolet wezmę- mężusiowi odpowiada

Stary 2012-04-30, 16:31   #4346
czubasek20
Zakorzenienie

wrócilismy do domku bo sie spaliłam ze szok.

jestem teraz sexy buraczek

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...ie_254133.html to była córka nauczycielki z mojego miasteczka dobrze, że chłopak przeżył, mam nadzieję, że da radę przeżyć
Dlatego ja sie boje gdziekolwiek ruszyć w ten długi weekend

Stary 2012-04-30, 18:10   #4347
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
hmm, nie mam pojęcia? ale raczej nie podróby, bo by karę dużą płacili jakby - tak mi się wydaje może w UK jest drożej i tyle? zależy chyba od zarobków albo nie wiem

A mój powiedział najpierw, że nie założy bo 'będą się na mnie ludzie gapić' chyba na dziecko a nie na niego ten to ma mniemanie o sobie... a potem "czemu nie?" jak napisałam mu, że interesuje go zdanie innych i gapie będą zazdrościć chyba a nie nie wiem co

BebiBebi ja bym na Twoim miejscu pogadała z tż jeszcze raz strasznie mnie coś takiego drażni, jak ktoś myśli, że kobieta jest od rodzenia dzieci, wychowania ich, kucharka, sprzątaczka i Bóg wie jeszcze co taka kura domowa- kiedyś tak było, teraz się od tego powoli odchodzi i podział obowiązków jest- no zależy od charakteru osób oczywiście. Pogadaj z nim i powiedz jak to wygląda z Twojego punktu widzenia... że chciałabyś się rozerwać, a jak nie poskutkuje to ja nie wiem, chyba bym mega focha walnęła u mnie to działa, bo nienawidzi jak się do niego nie odzywam Gadaj z nim teraz, żeby później nie było za późno skarbie
A i co do pleśniawek: ja daję BioGaie na odporność maluszka- 5 kropel dziennie, wystarcza na prawie 2 tyg, także polecam. Po jednym użyciu fioletu przeszło no i nie ma jak narazie Dzięki, że mi napomknęłaś o tym fiolecie, bo to było dla mnie zbawienie
Ja BioGaie stosowałam, ale na brzuszek, nie pomagało ani na to, ani na to. Lekarka kazała przemywać po każdym jedzeniu buźkę.

Mój mąż oprócz seksu żadnej innej rozrywki mi nie daje. Chciałam iść na głupią imprezę ( z jego rodzeństwem - oni byli, a my w domu zostaliśmy), a on nie chce iść, bo co on tam będzie robił (metalowiec:mur . A jakoś my się poznaliśmy na imprezie i kiedyś fajnie było chodzić, a teraz jak ma żonę to nie. Mówi żebym poszła sama i wiecie co? Pójdę, zrobię mu na złość - niech będzie zazdrosny
Choć ostatnio się nie dogadujemy - drażni mnie strasznie ehh ;/ moje hormony szaleją przy okresie

Zapomniałam podziękować za wsparcie ;*

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 18:36   #4348
*Agatek*
Zakorzenienie

Bebi a rób na złość!
IDŹ NA CAŁOŚĆ! IDŹ NA CAŁOŚĆ
wybierz bramkę nr 3!!
Moja krew! Pokaż chłopu, gdzie jego miejsce!
pod pantofel go!

Zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć, że mała wczoraj płakała, jak babcia nosiła i przymusowo woziła w wózku, ja ją wzięłam- ok, bo ją na mate i heja, zabawa! Powiedziałam jej, że ma "złą energię" ale jej pojechałam, co? troszkę się oburzyła, ale na chwilkę

Stary 2012-04-30, 18:38   #4349
Haniula
Zakorzenienie

dobryy męczy mnie koszmarnie ten upał

pearl gratulacje dlla tż, wysokich lotów, i tyle samo lądowań co startów
bebi wspolczuje podejścia tz, bo wiem jak to ważne. Ja chyba tylko dzięki mojemu tz sie nie dorobiłam jakiegoś załamania, bo juz nie raz bylam na skraju. Ale on mi dużo pomaga i ciagle powtarza, ze to trudna i odpowiedzialna praca i ze dobrze sobie radze to motywuje naprawde bardzo.
Moze pogadajcie, tak szczerze??
ananke fifi niezle wywija na tej macie tez mamy tiny love
agatek Ty wez kobito kup córce jakis krem z filtrem, bo bambino to za słabe na takie słońce!

Tez mi sie podoba zachustowany facet a juz w ogole jak jest jakieś ciaaasteczko

My dziś cały dzien na powietrzu, jak zwykle Najpierw bylam z Lenką troche na zakupach, potem na kawie u mojego brata, ale dała koncert
I pozniej relaks w ogródku. Przyszło dziś łóżeczko turystyczne i Lenka testowała na tarasie
Krzesełko tez fajne, wiec moge polecić kids play
Pozniej byliśmy na lodach nad jeziorkiem i do domu, kapiel i śpi

w czym kładziecie dzieci do snu? Bo ja dzis małą ubrałam tylkow body z krótkim rekawem i cienki kocyk

Aaa i dziś Lenka spróbowała soku jabłkowego i kupa poszła, lepsza niz po syropku i bede jej go dawać, bo to naturalne a skoro nic jej nie było, a działa to trzeba próbować. jutro bedą dwie łyzeczki, bo dzis tylko taka mała ociupinka.
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 19:11   #4350
Haniula
Zakorzenienie

Moja dama i jej towarzystwo na powietrzu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0342.jpg (145,3 KB, 88 załadowań)

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-30 o 19:13
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości