Żony 2009 cz.XXXIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 21:42   #751
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2009 cz.XXXIII

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

ANA cholero czemu się nie przypominasz, zapomniałam o tobie, obiecuje że w długi weekend siąde do pw tylko jak do piątku zapomne to mi napisz
a bo już mi jakoś głupio było się tak upominać pomyślałam, że może jednak nie masz ochoty się nad tym zastanawiać:P choć nadzieja skrzyła się

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
No zdolny jest, zdolny I tak jak piszesz, wcale nie sa potrzebne studia do tego, by być fachowcem

Napisałaś, że "nie pracuje w branży", więc nie wiedziałam o jaką branżę Ci chodzi.

Dzień dobry!
Najważniejsze, że wyjaśnione

A tak z ciekawości rozmawiałam dzisiaj z mężem i mówi, że to niemalże niemożliwe nauczyć się zupełnie samemu tego czego on się uczy- sama dokładnie nie wiem czego, ale jest tego od... programy w różnych językach i inne cudawianki dodam, że robił też technika informatyki dlatego pewnie to zależy od specjalności kierunku informatyka co nie zmienia faktu, że masz zdolniache, a co najmniej pasjonata komputerowego

A no i teraz się cieszymy, ze robi inż a nie lic. Nie urażając nikogo, ale inż w tym kierunku jest dużo bardziej ceniony ale jest też dużo trudniej ;/ dużo więcej przedmiotów takich jak matma i fizyka...

--

A w ogóle to dzisiaj był elegancki dzień- jak to mawia moja babcia szczegół podam w k.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-04-30 o 21:47
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:28   #752
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a bo już mi jakoś głupio było się tak upominać pomyślałam, że może jednak nie masz ochoty się nad tym zastanawiać:P choć nadzieja skrzyła się

Najważniejsze, że wyjaśnione

A tak z ciekawości rozmawiałam dzisiaj z mężem i mówi, że to niemalże niemożliwe nauczyć się zupełnie samemu tego czego on się uczy- sama dokładnie nie wiem czego, ale jest tego od... programy w różnych językach i inne cudawianki dodam, że robił też technika informatyki dlatego pewnie to zależy od specjalności kierunku informatyka co nie zmienia faktu, że masz zdolniache, a co najmniej pasjonata komputerowego

A no i teraz się cieszymy, ze robi inż a nie lic. Nie urażając nikogo, ale inż w tym kierunku jest dużo bardziej ceniony ale jest też dużo trudniej ;/ dużo więcej przedmiotów takich jak matma i fizyka...

--

A w ogóle to dzisiaj był elegancki dzień- jak to mawia moja babcia szczegół podam w k.
Mam nieco odmienne zdanie, jak chodzi o samodzielną naukę I mówię to nie tylko na przykładzie mojego męża.
A co do rozkładu przedmiotów na licu a inż, to nie wiem ile tej matmy czy fizyki ma Twój mąż, ale mój brat był na studiach lic i fizyki miał od zagibania.

Mieliśmy super popołudnie! Poszliśmy na spacer, ale tak nam zeszło, że wylądowaliśmy u przyjaciół, popiwkowaliśmy Marcelina była boska, czarowała usmiechem, bawiła sie bez jęknięcia do 21 (a wstała wcześniej o 15 ), po drodze do domu kimnęła sie w wózku, co też juz jej się nie zdarza. Grzecznie się wykąpała, wytrąbiła kaszkę i poszła spać. Uwielbiam moje dziecko
Stary 2012-04-30, 23:39   #753
india83
Zakorzenienie

Katunia daj znac co z Twoim kolanem
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 00:00   #754
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Bylam, wrocilam,zyje...
Zrobili to fotke ale na zwyklym rtg nic nie ma-funkel nowka zdrowe kolano,obrzek solidny jest wiec dostalam skierowanie do szpitala urazowego, bo lekarz mowi ze moze cos z wiezadlami-naciagniete,zerwane...ale tak mysle ze jakby byly zerwane to by chyba bolalo...ale mnie praktycznie nie boli mam tylk dyskomfort chodzenia i taka blokade przy zginaniu. No coz czeka mnie wizyta w kolejnym szpitalu tam sa w stanie zrobic rtg wiezadel. Uciekam spac i wyprostowac w koncu nogi.
India - dziekuje za kciuki
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 00:59   #755
zaaaabcia
Zakorzenienie

Witajcie
Jak tam dlugi weekend mija?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 07:12   #756
kliwia
Zakorzenienie

ja pracuje, w kratke w ten super dlugi weekend, wiec nawet nie odczulam ze jest eh
dzis pojdziemy na sp[acerek ze 2 razy i tyle bedzie weekendowania.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:27   #757
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Kliwia przybij piątkę-ja też pracuje, co prawda krócej, no i dzieci mamy mniej ale i tak do pracy maszerować trzeba.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 09:31   #758
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz się do czegoś przyznam - nigdy nie jadłam pesto

Współczuję tej papierologii, to sprawdzanie może być bardziej stresujące niż pisanie od nowa
to zapraszam do mnie zrobie ci takie pesto..
no właśnie sprawdzanie bardziej stresuje..

Cytat:
ostatnio cos innego zaprzątało mi moją głowę ale teraz już się ogarniam i napisze

Cytat:
Mam nieco odmienne zdanie, jak chodzi o samodzielną naukę I mówię to nie tylko na przykładzie mojego męża.
A co do rozkładu przedmiotów na licu a inż, to nie wiem ile tej matmy czy fizyki ma Twój mąż, ale mój brat był na studiach lic i fizyki miał od zagibania.
zgadzam się, ja znam dwóch komputerowych programistów, pracujących na różnych językach i są samoukami a teraz jeszcze mój najmłodszy szwagier sie w to wkręcił i też ma niezłe zadatki

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Bylam, wrocilam,zyje...
Zrobili to fotke ale na zwyklym rtg nic nie ma-funkel nowka zdrowe kolano,obrzek solidny jest wiec dostalam skierowanie do szpitala urazowego, bo lekarz mowi ze moze cos z wiezadlami-naciagniete,zerwane...ale tak mysle ze jakby byly zerwane to by chyba bolalo...ale mnie praktycznie nie boli mam tylk dyskomfort chodzenia i taka blokade przy zginaniu. No coz czeka mnie wizyta w kolejnym szpitalu tam sa w stanie zrobic rtg wiezadel. Uciekam spac i wyprostowac w koncu nogi.
India - dziekuje za kciuki
ściskam!!
Stary 2012-05-01, 09:39   #759
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Witajcie
Jak tam dlugi weekend mija?
dla mnie też nie jest długi, tylko w kratke, ale nie ma co narzekać i tak mi się podoba. dopiero wtsałam, wlansie jem sniadanko, pózniej odkurze, sprzatne łazienkę i pralnie, umyje okno balkonowe i kuchenne (bo ja zwykle najbardziej zakurzone) obgarne kuchnie, wypindrze się bo na 16ta ma nas odwiedzić kolezanka. Z Izka długo sie juz nie widziałam, bedzie jakies 4 miechy, a cos mi sie wydaje, ze u niej sa duze zmiany - juz doczekac się nie mogę

Katunia oby to nie było nic poważnego
Stary 2012-05-01, 09:51   #760
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Katunia

Marta, Ktosia zgadzam się w 100% . Czasami samouk odnosi nawet większe sukcesy niż ktoś z dyplomem

Ale boska pogoda My już po śniadanku i zaraz mąż będzie mi włosy farbował. ok 12 wychodzimy już do moich rodziców na imprezkę a na 16 do kolegi

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:37   #761
india83
Zakorzenienie

Madzia na jaki farbujesz?

ja okna umyłam, teraz działam w łazience - na razie wszedzie kreta nawsypywałam, a co tam niech sie rurki przeczyszcza
Stary 2012-05-01, 11:10   #762
Ana***
Zakorzenienie

Ktosia, Marta, Magda ja nie mówią, ze takich osób nie ma. Ale jak dla mnie są to naprawdę sporadyczne przypadki.
Potrzebna jest baaaaardzo silna wola... i to mało + dostępność do różnych materiałów (co wcale proste nie jest) jakby było tyle samouków to studia/kursy byłyby niepotrzebne
Przecież nie jeden naukowiec zasłynął, stworzył, wymyślił, a jakieś specjalnej szkoły nie kończył

--
Aaaa i podam może przykład z innej dziedziny... a dokładnie ze stylizacji paznokci, kończyłam kurs... a samouków jest na pęczki... wiecie ile z nich robi paznokcie poprawnie, bez ryzyka grzybicy, zanokcicy? bez ryzyka złamania ze swoim paznokciem?
W wielu przypadkach spiłowana płytka, zniszczone paznokcie... i stereotyp, że tipsy niszczą paznokcie oczywiście, gdy proces zakładania, zdejmowania przebiega nieprawidłowo.
Są samoukami? Są. Robią paznokcie? Tak. Czy umieją? Kosmetyczki myślą że tak, klientki myślą, ze tak- profesjonalistki wiedzą, że nie... oczywiście nie jest tak we wszystkich przypadkach, ale w bardzo wielu.

A co lic czy inż nie będę się spierała, bo swoje też wiem kolega tż chodził z nim na poli i kompletnie się gubił masa poprawek i właśnie przeniósł się na uniwerek i problemów nie ma w ogóle. Porównywali z mężem przedmioty, a raczej ich poziom to śmiech na sali ale to pewnie też zależy od kierunku studiów i różnic pomiędzy uczelniami (choć Uniwerek w sumie wybrał dobry).

Martucha to czekam

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-05-01 o 11:23
Stary 2012-05-01, 11:51   #763
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India jak zwykle na bursztyn Kolor będę zmieniała dopiero po porodzie jakoś. Widzę, że cię dziś na porządki wzięło.

Stary 2012-05-01, 13:08   #764
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
India jak zwykle na bursztyn Kolor będę zmieniała dopiero po porodzie jakoś. Widzę, że cię dziś na porządki wzięło.
ja tez sie zastanawiam nad zmiana koloru, jednak z obecnego nie jestem zbyt zadowolona. ale nadal nie wiem w jakim isc kierunku - jasniejsze czy ciemniejsze?

na porzadki mnie wzieło to prawda i tak miałam sie zabrac, bo maz wiekszosc wysprzatał w weekend, wiec została moja czesc. a motywacja tym wieksza, ze dzis wolne i ze przychodzi znajoma
Stary 2012-05-01, 13:09   #765
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc
Bylam w szpitalu urazowym gdzie nie chcieli mnie nawet zbadac-ojjjpolska sluzba zdrowia-szkoda slow. Ale w koncu zbadal mnie lakarz, co prawda nie zrobil mi dokladniejszego zdjecia ale pobadal i jest w miare OK. Mocne skrecenie, usztywniac, oszczedzac i smarowac.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 18:56   #766
iwka28
Wtajemniczenie

Katunia - przytulam, oszczędzaj to kolano i smaruj, smaruj!

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:47   #767
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
to zapraszam do mnie zrobie ci takie pesto..
no właśnie sprawdzanie bardziej stresuje..

ostatnio cos innego zaprzątało mi moją głowę ale teraz już się ogarniam i napisze

zgadzam się, ja znam dwóch komputerowych programistów, pracujących na różnych językach i są samoukami a teraz jeszcze mój najmłodszy szwagier sie w to wkręcił i też ma niezłe zadatki

ściskam!!
Z przyjemnością!

Cytat:
Cześć

Katunia

Marta, Ktosia zgadzam się w 100% . Czasami samouk odnosi nawet większe sukcesy niż ktoś z dyplomem

Ale boska pogoda My już po śniadanku i zaraz mąż będzie mi włosy farbował. ok 12 wychodzimy już do moich rodziców na imprezkę a na 16 do kolegi
Zgadzam się! Bo często jest tak, że na studia idzie się z przypadku, coś pasuje a coś nie, a jak ktoś ma pasję i chce się czegoś nauczyć to zgłębi to od a do z

Cytat:
Ktosia, Marta, Magda ja nie mówią, ze takich osób nie ma. Ale jak dla mnie są to naprawdę sporadyczne przypadki.
Potrzebna jest baaaaardzo silna wola... i to mało + dostępność do różnych materiałów (co wcale proste nie jest) jakby było tyle samouków to studia/kursy byłyby niepotrzebne
Przecież nie jeden naukowiec zasłynął, stworzył, wymyślił, a jakieś specjalnej szkoły nie kończył

--
Aaaa i podam może przykład z innej dziedziny... a dokładnie ze stylizacji paznokci, kończyłam kurs... a samouków jest na pęczki... wiecie ile z nich robi paznokcie poprawnie, bez ryzyka grzybicy, zanokcicy? bez ryzyka złamania ze swoim paznokciem?
W wielu przypadkach spiłowana płytka, zniszczone paznokcie... i stereotyp, że tipsy niszczą paznokcie oczywiście, gdy proces zakładania, zdejmowania przebiega nieprawidłowo.
Są samoukami? Są. Robią paznokcie? Tak. Czy umieją? Kosmetyczki myślą że tak, klientki myślą, ze tak- profesjonalistki wiedzą, że nie... oczywiście nie jest tak we wszystkich przypadkach, ale w bardzo wielu.

A co lic czy inż nie będę się spierała, bo swoje też wiem kolega tż chodził z nim na poli i kompletnie się gubił masa poprawek i właśnie przeniósł się na uniwerek i problemów nie ma w ogóle. Porównywali z mężem przedmioty, a raczej ich poziom to śmiech na sali ale to pewnie też zależy od kierunku studiów i różnic pomiędzy uczelniami (choć Uniwerek w sumie wybrał dobry).

Martucha to czekam
Ana bo trzeba odróżnić partacza od samouka Kurs, czy studia nie gwarantują wiedzy - jak ktos się nie chce nauczyć to mu łopatą do głowy wiedzy nie nakładą. I w drugą stronę, jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć, chce coś osiągnąć to znajdzie na to sposób, znajdzie źródła, będzie tak długo ćwiczyć aż będzie mistrzem. Tytuł, czy papier nie czyni nikogo profesjonalistą, liczy się to, co ktoś umie.

Cześć i czołem
Byliśmy dzisiaj cały dzień nad jeziorkiem, było bossskooo! Aż żal wracać. A teraz u nas burzaaaa
Stary 2012-05-02, 07:59   #768
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

India ja też nie wiem na jaki odcień zmienić potem włosy.

Katunia oszczędzaj się.

ktosia jak woda?? Ciepła już??

Wczoraj mieliśmy te 2 imprezki. Było rewelacyjnie. Najpierw u mojej mamy. Obiadek, ciasto, lody w ogrodzie (w cieniu ) , potem u znajomych grill i 30-stka kolegi. Siedzieliśmy do 23 (bo mąż dziś do pracy). o 17 zadzwoniła jeszcze moja położna zapytać jak sie czuję (bo wyjechała) ale się śmiałam, że zaciskam nogi i czekam na nią. To powiedziała, że w środę (dziś) wraca więc spokojnie. Ale bardzo miło, że zadzwoniła.

Dziś rozpoczęłam 39 tydzień

Stary 2012-05-02, 08:18   #769
ktosia86
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Magda woda bez szału, ale byli też już oczywiście tacy co się kąpali
Stary 2012-05-02, 09:09   #770
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie,

Poczytywałam Was przez te 4 dni

Ja niestety należę do tej nielicznej grupy ludzi, którzy musieli iść do pracy... w piątek też Ale i tak pocieszające jest to, że jutro znowu wolne

Martucha jestem z Ciebie dumna i jesteś moim guru! To tak jakbyś zapomniała!

Rossi co z Twoimi planami? Co w końcu będziesz robiła podczas dłuższego weekendu?

Katunia cieszę sie, że wesele udane, ale współczuję problemów z kolanem. Dobrze, że to nic poważnego. Oszczędzaj się kochana!

Ktosia super, że wypad nad jezioro udane!

Magda aktywnie wczoraj! Super!

India koszt tych "drzwi" zaczyna być przerażający... ale trzeba to zrobić...

Atomufka strasznie mi przykro, że nie dałyśmy rady się spotkać... ale następnym razem obowiązkowo!

My mamy troszke problemów, ale nie będę zanudzać. Mam nadzieje, że do soboty wszystko się wyjaśni. Za to wczoraj spędziliśmy bardzo miły dzień. Byliśmy ze znajomymi w zoo i na kopcu, super było! 7 godzin łaziliśmy... jak wróciliśmy do domu nogi wchodziły mi... nie powiem gdzie. Do tego ubrałam wczoraj nowe buty (w piątek były szybkie i skuteczne zakupy) i okazały się mega wygodne, ale 7h łażenia dało się we znaki moim palcom...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:22   #771
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia mam nadzieję, ze problemy szybko się rozwiążą. Mój mąz też normalnie pracuje.

Stary 2012-05-02, 09:41   #772
celi25
Rozeznanie

hej ja dzisiaj też w pracy wpadłam zobaczyć czy może Majka jest już na świecie ale widzę, że na razie jej dobrze w brzuszku

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:43   #773
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia mam nadzieję, ze problemy szybko się rozwiążą. Mój mąz też normalnie pracuje.
Mój dzisiaj zaczyna nową pracę... ale za to jak dzisiaj wyglądał Jak tak codziennie będzie chodził ubrany do pracy to każdego ranka na nowo będę się zakochiwać

Stary 2012-05-02, 09:48   #774
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:53   #775
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
hej ja dzisiaj też w pracy wpadłam zobaczyć czy może Majka jest już na świecie ale widzę, że na razie jej dobrze w brzuszku
oj tak, chyba jej za dobrze w tym moim brzuszku

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Mój dzisiaj zaczyna nową pracę... ale za to jak dzisiaj wyglądał Jak tak codziennie będzie chodził ubrany do pracy to każdego ranka na nowo będę się zakochiwać

Na jutro nas teściowa na obiad zaprosiła

Stary 2012-05-02, 11:16   #776
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 11:26   #777
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mnie zostało odkurzanie i pomycie podług, że o tarasie nie wspomnę... ale to przez weekend. Chciałam też okna umyć, ale chyba mamusie zaproszę
A Ty widzę intensywnie sobie wolne zaplanowałaś! Mam nadzieje, że pogoda zrobi nam psikusa i jednak będzie pięknie!

Stary 2012-05-02, 11:34   #778
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się! Bo często jest tak, że na studia idzie się z przypadku, coś pasuje a coś nie, a jak ktoś ma pasję i chce się czegoś nauczyć to zgłębi to od a do z

Ana bo trzeba odróżnić partacza od samouka Kurs, czy studia nie gwarantują wiedzy - jak ktos się nie chce nauczyć to mu łopatą do głowy wiedzy nie nakładą. I w drugą stronę, jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć, chce coś osiągnąć to znajdzie na to sposób, znajdzie źródła, będzie tak długo ćwiczyć aż będzie mistrzem. Tytuł, czy papier nie czyni nikogo profesjonalistą, liczy się to, co ktoś umie.
No pewnie, że nie gwarantują wiedzy, ale mając dwie osoby z zapałem- jedną na studiach, a drugą nie- to uważam, że ta na studiach mimo wszystko posiądzie większą wiedzę być może ta druga z czasem jej dorówna ale jak mówiłam takich osób jest niewiele (samouków)... a z tego co pisałyście to wychodziłoby, że jest sporo takich ludzi. Oczywiście ktoś może mieć pasję i zdobyć jakąś tam wiedzę, ale nie znając danej dziedziny nie wiemy ile i jaką posiadł wiedzę/doświadczenie i w sumie nie powinniśmy oceniać czy osoba taka ma wiedzę jak ambitny absolwent

to mi się wzięło na filozofowanie... no tak zaliczenie tuż tuż- nauka przedmiotu daje mi się we znaki

--

A ja po pracy a w zasadzie byłam dzisiaj tylko 6-8 masakra pierwsze dziecię przyszło 7:30 jakbym wiedziała to bym na 7 poszła
Dzisiaj jedziemy na imieniny, a jutro robimy grilla dla dziadków w stylu małego "podziękowania"
Stary 2012-05-02, 11:47   #779
Gucia0987
Zakorzenienie

Ana ja tez się przychylam do Martuchy i Ktosi w kwestii samouków. Samouk nie znaczy partacz, umiejętności zdobyte po łebkach itp. Wręcz przeciwnie, jeśli ktoś chce, jest wstanie nauczyć się konkretnej profesji po prostu idealnie i jest najlepszy w tym co robi, bez żadnych studiów. Mam kolegę , który jest programistą. Studiów nie skończył żadnych, a zabijają się o niego! Jest po prostu jednym z najlepszych! To on wybiera pracodawców, a nie pracodawcy jego.

A co do studiów, to niestety często jest tak, że uczymy się na nich rzeczy zbędnych i trudno jest wyłuskać najważniejsze, praktyczne informacje... więc samouki często lepiej na tym wychodzą niż magistrzy, inżynierzy po wielkich bądź mniejszych uczelniach.

Poza tym coraz częściej odchodzi się od oceniania ludzi po wykształceniu, teraz liczą się tylko i jedynie umiejętności.

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-05-02 o 11:49
Stary 2012-05-02, 11:54   #780
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ana ja tez się przychylam do Martuchy i Ktosi w kwestii samouków. Samouk nie znaczy partacz, umiejętności zdobyte po łebkach itp. Wręcz przeciwnie, jeśli ktoś chce, jest wstanie nauczyć się konkretnej profesji po prostu idealnie i jest najlepszy w tym co robi, bez żadnych studiów. Mam kolegę , który jest programistą. Studiów nie skończył żadnych, a zabijają się o niego! Jest po prostu jednym z najlepszych! To on wybiera pracodawców, a nie pracodawcy jego.

A co do studiów, to niestety często jest tak, że uczymy się na nich rzeczy zbędnych i trudno jest wyłuskać najważniejsze, praktyczne informacje... więc samouki często lepiej na tym wychodzą niż magistrzy, inżynierzy po wielkich bądź mniejszych uczelniach.

Poza tym coraz częściej odchodzi się od oceniania ludzi po wykształceniu, teraz liczą się tylko i jedynie umiejętności.
Nigdzie nie napisałam, że nie ma samouków... oczywiście, że są! Przecież kiedyś studiów nie było, a wybitni byli! Ale ilu ich jest? tych naprawdę dobrych, umiejących samemu przyswoić wiedzę (mało tego! nie tyle przyswoić co zanalizować, wywnioskować) mających dostęp do informacji- niewielu. I nie wierze, że każda z nas zna takie super dobre w swoich fachu osoby, bo studia byłyby zbędne.

Kolejna kwestią jest to, że teraz w niemal każdym ogłoszeniu o pracę jest wymagane wykształcenie wyższe, ale to już inna historia, inny temat.

Ja już wyraziłam swoje zdanie dziękuję za uwagę

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-05-02 o 12:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości