ślubujące w 2012:) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 22:06   #2821
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość

ile zajeło wam roznoszenie zaproszen wszystkich?

a i ile dziwczyny czekałyście na projekt zaproszeń i ile od projektu na zaproszenia ?
mnie zajęło weekend, ale to dlatego, że rozwoziłam o tch którzy mieszkają w pobliżu mnie czyli jakieś 14 domów odwiedziliśmy....nie zawsze ktoś był, więc szybciej minęło no i 1 wujkowi daliśmy zaproszenie na podwórku, nie zapraszał nas do siebie więc na szczęście te\ż trochę czasu zaoszczędziliśmy. No a u reszty....nawet nie chcieli słyszeć , że chociaż herbaty się nie napijemy

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość

Monika860902 etola była bez broszki - jest zszyta na środku, wkłada się ją przez głowę, ale jest dość szeroka więc nie powinno być problemu Broszkę dokupiłam do niej tuż przed przymiarką i okazała się OK
Kochane ja tu ciągle w biegu... nadrabiam ile sił, ale i tak nie daję rady na wszystko odpisać tak jakbym chciała... ehh... do tego cały tydzień pracuję.. .tzn. w kratkę - czerwone kartki wolne, czarne już nie ... obym tylko jutro nie wyrwała z rana do pracki
Tak myslałam, ale broszka pasuje idealnie!!! a kupiwałaś ją sklepie czy przez internet?

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:07   #2822
Malgos_12
Zakorzenienie

my rodzicom nie dawaliśmy zaproszeń...

ja w dzień zamówienia dostałam projekt (był to poniedziałek), we wtorek zatwierdziłam, w piątek otrzymałam zaproszenia (ale zależało mi na czasie, więc oni też się szybciutko uwinęli ze wszystkim)
Zapraszaliśmy około 2 dni u mojego Tż-ta (były tylko dwa domy hahah), u mnie było dużo więcej i zapraszaliśmy 4 dni, ale to był maraton. Część zaproszeń wysłaliśmy pocztą, bo rodzina mieszka daleko (z czego trochę za granicą), a w dwa miejsca pojechali moi rodzice, bo ja już nie zdążyłam.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-04-30 o 22:08
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:56   #2823
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
ale super zaproszenia i ta karykaturka bomba

to też palnęła u mnie teściowej jak zwykle coś się nie podobało , oczywiście zaproszenia , zadzwoniła do tż jak jeszcze ona nie dostała tylko syn i powiedziała że takie skromne te zaproszenia wybraliśmy , a tż na to "to mieliśmy je brylantami wysadzić?" Wiem że takie chwile bywają przykre bo ty wybierasz podoba Ci się a tu nagle bum ktoś Ci takie coś mówi . Nie przejmuj się rób swoje to Wasz dzień

superanckie

dobre , podoba mi się ten grawer z humorkiem

super tablica

to naprawdę nie wiele my płacimy 190 za talerzyk plus musimy dokupić napoje gaz. tort i resztę mamy w cenia, stół u nas kosztuje 1600 czy 1500 a u mojej babci na wsi załatwiamy stół za 500zł więc jest różnica.

ja chyba mamie i tęściowej kupie jakiś voucher do spa dzień relaksu , oczywiście nie żeby miał iść tam razem bo pewnie żaden relax a tatusiom jakiś alko i coś do tego taki jest plan a co wyjdzie to się okaże no i gratulację przedłużenia umowy tż trzeba się brać za robienie dzieci tylko

super a gdzie buciki kupowałaś ?

to macie super cenę zazdroszczę
my też mamy bimber ....ile litrów macie?
my zakupiliśmy 5l i beczkę 5 litrową do niego

Dziękuję kilka opinii usłyszałam też, że takie 'proste i nie-bogate' ale jak mówiłam, w końcu to nasz ślub ;P Ja przyznam szczerze z przyszłą teściową (przynajmniej póki co) nie mam najmniejszych kłopotów jak były jakieś sugestie z Jej strony, które mi się nie podobały, skończyło się na delikatnym wycofaniu i tyle. Jedyne co mnie rozdrażniło to pomysł, żeby zaproszenia rozwozić na najwcześniej miesiąc przed ślubem. Gdzie tak naprawdę już wtedy potrzebujemy mieć potwierdzenia (dla właściciela sali) i przy tym się trochę upierała ale i tak będzie jak my chcemy Szczególnie współczuję bo to wyjątkowa osoba której naciski wyjątkowo męczą bo i średnio można odwarknąć (bynajmniej ja nie do końca potrafię) Wolałabym odszczekać do własnej mamy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 09:00   #2824
magnusia
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki- nadrobiłam Ws

mabi84 witaj pokazuj co masz. Świetna historia z sukienką

wybOrOowa fajnie, że staniczek Ci się podoba. Gratuluję postępów na parkiecie Super sukienki na tej stronce.

Wariate mam to samo- też ciągle się zastanawiam czy wszystko załatwiłam i czy o wszystkim pomyślałam- to chyba normalne. Im bliżej tym bardziej się człowiek stresuje
Co do bielizny ja osobiście boję się kupować przez neta- muszę przymierzyć i zobaczyć jak wygląda. Możesz pochodzić po sklepach porzymierzać zapisać sobie model i szukać w necie.

Camilie jakiej grubości masz te pończoszki, może 8 den? Napisz numer modelu i kolor jak możesz

Malgos_12 o kurde ale fajna kremówa

monika860902 za zakończenie zapraszania- wiem jaka to ulga Teściowa to naprawdę ma jakies dziwne pomysły- po co macie samochód wynajmować jak możecie pojechać ich? Jak się boi, że się będzie gnieść w samochodzie to niech piechotą pójdzie ruch to zdrowie

aisak42 my rozwoziliśmy zaproszenia jakies 1,5 z czego 4 dni byliśmy na pomorzu- masakra 1500 km zrobiliśmy. Wszystkie rozdawalismy osobiście i tylko dwa wysłaliśmy pocztą- jedno do Kanady i jedno do Wrocka do znajomych. Na zaproszenia czekaliśmy około 2 tyg od momentu złożenia zamówienia- potem były potwierdzania projektów, druku itp.

stagnacja21 masz jeszcze trochę czasu na załatwienie, najważniejsze rzeczy masz już załatwione tak naprawdę sprawy nabierają tempa około 2 m-ce przed slubem Moim zdaniem powinnaś tylko z naukami się spiąć bo to trochę trwa, chyba że masz już załatwione albo takie weekendowe będziesz robić.

qmpela86 gratulację za pierwsze zaproszenie

A teraz tak: mamy juz wódkę na wesele w niedzielę odebraliśmy cały nabój gorzały- 250 butelek, 21 kartonów, pół sklepu na nas dziwnie patrzyło. Jak pakowaliśmy do samochodu na parkingu to taki lumpek szedł i jak zobaczył tyle wódy to aż się oblizywał Wczoraj była degustacja z teściami, ja niestety zmotoryzowana więc tylko korek sobie powąchałam .
Byłam wczoraj na treningu- postanowiłam trochę się że tak powiem wziąć za siebie mówię Wam 30 minut na vacu power i myslałam że zdechnę - pot mi się lał po każdej części ciała. Patrzę dystans który przedreptałam- ponad 3 km no nie jest źle (biorąc pod uwagę, że pod górkę sobie nastawiłam), patrzę na kalorię spalone (nie wierzę za bardzo w takie wyniki no ale zobaczyłam)- 450 kurde myślałam, że ze 2 tys kalorii ze mnie wypłynęło . Ledwo wyszłam mówię wam i tylko dziękowałam, że samochód mamy w automacie bo nie wiem czy bym była w stanie nogami operować na pedałach
Stary 2012-05-01, 09:02   #2825
niki19
Zadomowienie

hej

Złapałam wczoraj troche słoneczka ,przypiekłam sobie plecy

Ja znowu wpadam tylko się przywitać Ostatnio cały cza w biegu ,za chwile przyjeżdza mój brat ,wieczorem idę na małą imprezkę w gronie rodzinnym do Tż-a jutro spotkanie ze znajomymi w czwartek urodziny mojej chrześnicy a w sob lub nd chcielibyśmy jechać nad wodę ,ale coś słyszałam ,żę pogoda ma się popsuć
Ciągle w biegu czyli tak jak lubię

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 09:02   #2826
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi ile kosztuje was tort i na ile będzie osób? oczywiście jeśli nie macie ich w cenie.
Tort to właściwie jedna z rzeczy jeszcze nie załatwiona będzie nam go robić znajoma brata mojego TŻ więc weźmie jedynie za produkty. W sumie podoba nam się coś takiego (w załączeniu). Zdjęcie jest kiepskiej jakości no i pewnie będzie musiał mieć więcej pięter ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy. Może macie jakieś ciekawsze formy tortów podobne do tego? Chętnie porównam i może nawet zamienię skoro jeszcze go nie zamówiliśmy Figurkę będziemy mieć 'uciekająca panna młoda'.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uciekajaca-panna-mloda.jpg (22,2 KB, 17 załadowań)

Stary 2012-05-01, 09:12   #2827
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Magnusia ja myślę o zakupie pończoch 8 den - np. http://www.e-marilyn.pl/pl/18895,pon...r-8-z-,article albo http://www.e-marilyn.pl/pl/17609,pon...8-abs-,article
gatta też ma "ósemki" chyba w pięciu odcieniach, więc można na wszelki wypadek zaopatrzyć się w dwa odcienie i spróbować, który będzie bardziej pasował

Aha! Chciałam powiedzieć, że w moim podpisie znajduje się odnośnik do naszej ślubnej listy, którą staram się na bieżąco edytować
Spisałaś się na medal z tą listą
Widzę ze rozmawiacie o kolorze pończoch. Mi też początkowo białe wydawały się komunijne ale okazało sie że TŻ ma inne zdanie i wybrał mi właśnie białe ale zeby nie było za grzecznie to drobne kabaretki

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
mieliśmy jechać do ślubu samochodem Rodziców TŻa, oni o tym wiedzieli a dzisiaj mama TŻa powiedziała, że jednak mamy sobie wynająć , bo oni nie będą się gnieść w jego samochodzie zrozumiałąbym gdyb miał faktycznie mały samochód, ale ma raczej większy......noo, a niedawno TŻa mama mówiła żeby nie robił wesela(robni za sowją kasę), bo to szkoda kasy, a teraz każe mu auto wynająć

no i bylismy u moje chrzestnej, która niby wcześniej się obraziła.....nic nie powiedziałamn, tak samo jak ona....ale nawet fajnie było, mówiłą, że nie mogła się nas doczekać...w sumie wszyscy tak mówili....kurcze, chyba pierwszy raz tyle osób mnie (nas) z niecierpliwością wyczekiwało
To niezbyt fajnie wyszło... U nas jest taka sytuacja że mama Tza przyjeżdża z zagranicy i jest bez żadnego transportu ani na ślub i wesele ani tak w ogóle i robi podchody do Tża żeby jej nasz pożyczyć mam nadzieje że Tż się w ostatniej chwili nie złamie ale na razie twierdzi że nie ma mowy bo to my będziemy przed samym ślubem jeździć i ogarniać wszystko
Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
a i ile dziwczyny czekałyście na projekt zaproszeń i ile od projektu na zaproszenia ?
Na projekt czekałam niecały dzień a na wykonanie i przesyłkę tydzień. Nie mogłam Wam pokazać zaproszeń od razu jak je dostałam bo Tż miał drugą zmianę i musiałam poczekać z otwarciem paczki na niego ale teraz już mogę wrzucić Wam fotkę jeśli będziecie chciały
Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was na bieżąco i od czasu do czasu o coś pytam więc postanowiłam napisać coś o sobie.
Ślub biorę 8 września.

Załatwione mamy już:
- sala
- fotograf
- zespół
- suknia
- obrączki
- kosmetyczka
- zaproszenia (wybrane, lada dzień zamawiamy)

Jak tak teraz patrzę na tą listę to zaczynam się bać, czy ze wszystkim zdążę. Mało mamy załatwione
Witaj Mam nadzieję ze z nami zostaniesz to już będzie nas 3 na 8.09
W ogóle aż dziwne ze żadna z nas nie ślubuje w maju a w czerwcu takie zatrzęsienie.
Mierzyłam wczoraj buty taneczne i mam dylemat czy decydować się na takie (cena max 290zł) czy na robione na zamówienie ale zwykłe (cena max 190zł).
Do tego cały czas myślę o tej Warszawie i chyba muszę zapytać się Tża czemu on-wielbiciel samochodów z duszą nie chce jej. Wrzucam Wam fotkę żeby zobrazować okaz który może przejść mi koło nosa
No i jeszcze te nieszczęsne zaproszenia... Wiecie mój Tż to chyba sie boi albo wstydzi je rozwozić... Najpierw stwierdził że on nie po to wziął urlop żeby jeździć po ludziach tylko żeby odpocząć (więc co mamy je rozwozic o 8 rano albo po 22 jak kończy pracę?) więc ustaliliśmy ze większość rozdamy na majówce ale on teraz wymyślił że to jednak nie wypada bo ludzie nie po to mają wolne żeby gości przyjmować... Dla mnie są to tak bzdurne wymówki że chyba w końcu mu powiem że ma cykora i następnym razem powie że w wietrzne dni się nie prosi na wesele
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Warszawa.jpg (53,5 KB, 10 załadowań)
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 09:17   #2828
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
ja też się boję że tż się rozpłynie też się ma na co chrzestna obrażać , to chyba oczywiste że to niespodzianka , więc niech lepiej nie wymyśla sobie powodów bo obrazy.

mi też wiele butów się tam podoba tyle że ajgorsze że wszystkie na bardzo wysokim obcasie i też na wesele chciała bym ciut niższe te 6cm max bo nie chce być dużo wyższa od tż a chciała bym te 10-12 h wytrzymać w tych butach ...więc 12cm i więcej odpada .

no i dobrze że mama powiedziała krótko i dosadnie , przynajmniej nikt się wtrącać nie będzie

ja kupowałam na jagna.pl i jest super i jak szyta na mnie , a nie droga więc śmiało polecam

Ólalal to elegancko , to super nie dość że sam zrobi a beczka pożyczona super , my niestety musieliśmy wyłożyć 200zł na samą beczkę no ale cóż ...życie .

znalazłam jakaś stronkę z sukienkami na poprawiny itp na różne okazje jak by którejś się przydała
http://amazinggirl.pl/sukienki.html

Dużo czasu mi to zajęło ale nadrobiłam 5 stron
Słuchajcie, no bo jak taką ciocię ułożyć? Próbuje grać na emocjach to.... dawac Ją bronią Jej samej Mam świetnie sobie poradziła Czasami odnoszę wrażenie, że Ci z bliższego otoczenia bardziej szanują wybór młodych, starają się nic na siłę nie narzucać a Ci z dalszego pokrewieństwa nadrabiają wzorowo za resztę pisałam wcześniej, że osobiście z teściową nie ma problemów specjalnych za to z innymi członkami rodziny i owszem - słyszałam już 'niby-sugestie' dot listy gości np. Tyle tylko, że owe sugestie wcale nimi nie były bo kiedy uznaliśmy, że przy pewnych osobach (których nawet nie znamy... ale zna je osoba która nam sugerowała zaproszenie ich) to już przesada, spotkaliśmy się z agresywną odmianą focha tylko mnie to dodatkowo rozjuszyło

Nie spotkałam się jeszcze z bimbrem na weselu całkiem fajna ciekawostka muszę przyznać. Ja dostałam kiedyś przepis na świetną domową cytrynówkę (z drobinami miąższu). Wychodzi rewelacyjna, moc ma taką jak klasyczna czysta za to kaca po niej się nie ma. Ja mam strasznie słabą głowę a później i tak męczę się 3 dni (niezależnie od tego ile wypiję) a po cytrynówce normalnie funkcjonuję na drugi dzień i też przez chwilę przemknęło mi przez myśl, żeby na stole wiejskim postawić taką, ale odwiedli mnie od tego pomysłu. Może dzięki Wam jeszcze raz się nad tym zastanowię

Bielizna faktycznie wygląda b. ładnie na tej stronie. Skoro sprawdzona, zamówię i ja zobaczymy co przyjdzie. Bardzo dziękuję.

Co do sukienek, podobało mi się mnóstwo na poprawiny a szczególnie ta w załączeniu (ecru) ale niestety kosztowała 400 euro a tyle nie zamierzam wydać na sukienkę pytałam krawcową ile kosztowałoby uszycie jej razem z suknią ślubną (myślałam, że w pakiecie będzie jakiś rabat) ale cena była bardzo zbliżona. Poza tym zawsze bałam się kupować sukienki bez mierzenia a szczególnie kiedy kosztuje tyle.... Tak mi przypadła do gustu, że teraz szukam podobnej do tej i nic znaleźć nie mogę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_apart_impressions_romantyczna_sukienka_s.jpg (29,0 KB, 38 załadowań)

Stary 2012-05-01, 09:24   #2829
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
Tort to właściwie jedna z rzeczy jeszcze nie załatwiona będzie nam go robić znajoma brata mojego TŻ więc weźmie jedynie za produkty. W sumie podoba nam się coś takiego (w załączeniu). Zdjęcie jest kiepskiej jakości no i pewnie będzie musiał mieć więcej pięter ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy. Może macie jakieś ciekawsze formy tortów podobne do tego? Chętnie porównam i może nawet zamienię skoro jeszcze go nie zamówiliśmy Figurkę będziemy mieć 'uciekająca panna młoda'.

jakiś ten tort dziwny- jakby się rozpływał... może takie zdjęcie poprostu. Figurka super
Stary 2012-05-01, 09:25   #2830
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Podczytuję Was na bieżąco i od czasu do czasu o coś pytam więc postanowiłam napisać coś o sobie.
Ślub biorę 8 września.

Załatwione mamy już:
- sala
- fotograf
- zespół
- suknia
- obrączki
- kosmetyczka
- zaproszenia (wybrane, lada dzień zamawiamy)

Jak tak teraz patrzę na tą listę to zaczynam się bać, czy ze wszystkim zdążę. Mało mamy załatwione
Jeśli Cię to pocieszy, to ja niezaleznie od tego ile już załatwiłam za każdym razem boję się, że i tak nie zdążę więc takie uczucie będzie Ci zapewne towarzyszyć już do ostatniego dnia przed samym ślubem zresztą jak czytam to chyba większość tak ma Sala, zespół, orkiestra, kamerzysta. fotograf - tych najtrudniej zgrać w tym samym czasie a reszta to kwestia systematyczności więc najważniejsze masz za sobą głowa do góry

Stary 2012-05-01, 09:28   #2831
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

No i jeszcze te nieszczęsne zaproszenia... Wiecie mój Tż to chyba sie boi albo wstydzi je rozwozić...
ojojoj może trochę straszek go obleciał w sumie to tak nie wiadomo co mowić, my pierwsze kilka zaproszeń też tak jakoś sztywnie rozdawaliśmy ale potem się rozkręciliśmy i poszło

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:

Co do sukienek, podobało mi się mnóstwo na poprawiny a szczególnie ta w załączeniu (ecru) ale niestety kosztowała 400 euro a tyle nie zamierzam wydać na sukienkę
co za cena!! powiem Ci, że ja widziałam takie same w sklepach. Nie wiem z jakiego materiału jest ta ale ja widziałam (mierzyłam nawet) takie same z takimi różyczkami z przodu za 150-250 zł w Nadarzycie. 400 euro to przegięcie
Stary 2012-05-01, 09:29   #2832
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
mnie zajęło weekend, ale to dlatego, że rozwoziłam o tch którzy mieszkają w pobliżu mnie czyli jakieś 14 domów odwiedziliśmy....nie zawsze ktoś był, więc szybciej minęło no i 1 wujkowi daliśmy zaproszenie na podwórku, nie zapraszał nas do siebie więc na szczęście te\ż trochę czasu zaoszczędziliśmy. No a u reszty....nawet nie chcieli słyszeć , że chociaż herbaty się nie napijemy[COLOR="Silver"]
Tym się właśnie martwię My wczoraj skończyliśmy wypisywanie zaproszeń. Posegregowaliśmy je mniej więcej 'terytorialnie', bo rozwozić musimy w różnych kierunkach więc żeby nie przeszukiwać wszystkich za każdym razem tak opatentowaliśmy pomysł ale przeraża mnie fakt przysłowiowej herbatki u każdego. Wiem, że wypada wejść chociaz na chwilę ale w takim razie weekend to chyba będzie za mało... :/ jak w tydzień się zmieścimy to będę zadowolona choć mam cichą nadzieję, że jednak ponosi mnie po prostu przerażenie tylko

Stary 2012-05-01, 09:38   #2833
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

monika860902 za zakończenie zapraszania- wiem jaka to ulga Teściowa to naprawdę ma jakies dziwne pomysły- po co macie samochód wynajmować jak możecie pojechać ich? Jak się boi, że się będzie gnieść w samochodzie to niech piechotą pójdzie ruch to zdrowie

stagnacja21 masz jeszcze trochę czasu na załatwienie, najważniejsze rzeczy masz już załatwione tak naprawdę sprawy nabierają tempa około 2 m-ce przed slubem Moim zdaniem powinnaś tylko z naukami się spiąć bo to trochę trwa, chyba że masz już załatwione albo takie weekendowe będziesz robić.

A teraz tak: mamy juz wódkę na wesele w niedzielę odebraliśmy cały nabój gorzały- 250 butelek, 21 kartonów, pół sklepu na nas dziwnie patrzyło. Jak pakowaliśmy do samochodu na parkingu to taki lumpek szedł i jak zobaczył tyle wódy to aż się oblizywał Wczoraj była degustacja z teściami, ja niestety zmotoryzowana więc tylko korek sobie powąchałam .
Byłam wczoraj na treningu- postanowiłam trochę się że tak powiem wziąć za siebie mówię Wam 30 minut na vacu power i myslałam że zdechnę - pot mi się lał po każdej części ciała. Patrzę dystans który przedreptałam- ponad 3 km no nie jest źle (biorąc pod uwagę, że pod górkę sobie nastawiłam), patrzę na kalorię spalone (nie wierzę za bardzo w takie wyniki no ale zobaczyłam)- 450 kurde myślałam, że ze 2 tys kalorii ze mnie wypłynęło . Ledwo wyszłam mówię wam i tylko dziękowałam, że samochód mamy w automacie bo nie wiem czy bym była w stanie nogami operować na pedałach
dla mnie też bzdura wynajmować jak mamy czym jechać....kurde.......jak pomyślę o tym to aż wszystko we mnie się burzy......no co za problem dla nich pojechać innym samochodem? Kurde, oni robią nam specjalnie pod górkę za Święta, na które do nich nie pojechaliśmy....no ale co tam...tak jak wczesniej pisałam- będą zap......80 km do domu po weselu.....żadnego noclegu dla nich...niech sobie nie myślą

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

magnusia
na ile robicie os. wesle? 250 gorzały to sporo!!!! my kupiliśmy 100 ale będziemy musieli jeszcze z 70 dokupić......a wesele mamy na 101 os. w sumie 105 z orkiestrą i fot. z wideof.... W sumie też nie wiadomo czy wszyscy będą...już słyszałam, że ciotka nie obiecuje, kuzynka przyjdzie bez męża, przyjaciółka chyba sama.....no ale mają czas do 26 maja
Chyba dzisiaj pójdę na rolki....też się muszę ostro wziąć za siebie....a do wesela jeszcze tylko 2 miesiące!!!!!

Stary 2012-05-01, 09:41   #2834
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
świetny opis, dziękuję za sporą dawkę dobrego humoru zsamego rana, ale się uśmiałam Z tym wysiłkiem to jest tak: jak My baby postanowimy się wziąć za siebie to ciśniemy ostatkiem sił bo uparte i ambitne jesteśmy ale zwykle brak nam systematyczności a dokładnie o to drugie chodzi najbardziej mniejszy wycisk, spokojniejsze tempo ale systematycznie ja włąśnie taka jestem: narwana a później zamiast pracować nad sobą każdego dnia po troch e to leże i kwiczę bo mięśnie odmawiają podstawowych czynności też postanowiłam się wziąć za siebie. Aerobik zawsze był czymś co poprawiało mi samopoczucie i kondycję ale przez ponad pół roku jedyne co rozciągałam to żołądek postanowiłam więc wrócić do ruchu. Znalazłam "zumbę" świetna odmiana aerobiku, weselsza i mimo wszystko intensywniejsza (pewnie też dużo zależy od tego kto ją prowadzi). Ale szczerze polecam. Byłam raz.... we wtorek przed weekendem majowym. Na drugi dzień z płaczem wstawałam więc we czwartek już nie poszłam. Ale po weekendzie majowym obiecałam sobie, że będę chodzić systematycznie 2 razy w tyg.

Stary 2012-05-01, 09:46   #2835
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
ładniutki torcikja w sumie nie wiem jeszcze co z tortem...wydaje mi się, że u nas go pieką...aha....była mowa o kosztach...no to ja płacę 180 zł od os. w tym są też ciasta i chyba tort......no a babka nam podwyżyła cenę...było 170 zł, a 2 tyg. temu mama dzwoniła i mówiła że jest 180 zł......dodam że cenę wcześniej ustalała już na nasz termin....

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Pradip
śliczna ta warszawa! chcecie ją wynająć? kurcze ja się muszę ostro wziąć za szukanie auta.....Dziewczyny, orientujecie się w jakich cenach jest wynajęcie samochodu? np. takiej warszawy, albo nie wiem....jakiś taki normalny...
mój TŻ też nie chciał rozwozić zaproszeń, szukał wymówek, ale w końcu się zebraliśmy i już jest po wszystkim
aha..u mnie wszytskim baaaardzo podobały się zaproszenia!! Każdy mówił, że takie ładne, nietypowe

Stary 2012-05-01, 09:47   #2836
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

magnusia
na ile robicie os. wesle? 250 gorzały to sporo!!!! my kupiliśmy 100 ale będziemy musieli jeszcze z 70 dokupić......a wesele mamy na 101 os. w sumie 105 z orkiestrą i fot. z wideof.... W sumie też nie wiadomo czy wszyscy będą...już słyszałam, że ciotka nie obiecuje, kuzynka przyjdzie bez męża, przyjaciółka chyba sama.....no ale mają czas do 26 maja
Chyba dzisiaj pójdę na rolki....też się muszę ostro wziąć za siebie....a do wesela jeszcze tylko 2 miesiące!!!!!

u nas będzie jakieś 160-170 osób (tak jest w planach zobaczymy ile wyjdzie). Mamy też poprawiny więc sami nie wiedzieliśmy ile kupić tym bardziej, że co poniektórzy goście to degustatorzy i mało nie mogą . Byliśmy kiedys na weselu gdzie o mało nie zabrakło wódki- młoda jechała do domu po flaszki bo policzyli 0,5 na osobę i było cienko.
Stary 2012-05-01, 09:48   #2837
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Spisałaś się na medal z tą listą
Widzę ze rozmawiacie o kolorze pończoch. Mi też początkowo białe wydawały się komunijne ale okazało sie że TŻ ma inne zdanie i wybrał mi właśnie białe ale zeby nie było za grzecznie to drobne kabaretki

To niezbyt fajnie wyszło... U nas jest taka sytuacja że mama Tza przyjeżdża z zagranicy i jest bez żadnego transportu ani na ślub i wesele ani tak w ogóle i robi podchody do Tża żeby jej nasz pożyczyć mam nadzieje że Tż się w ostatniej chwili nie złamie ale na razie twierdzi że nie ma mowy bo to my będziemy przed samym ślubem jeździć i ogarniać wszystko

Na projekt czekałam niecały dzień a na wykonanie i przesyłkę tydzień. Nie mogłam Wam pokazać zaproszeń od razu jak je dostałam bo Tż miał drugą zmianę i musiałam poczekać z otwarciem paczki na niego ale teraz już mogę wrzucić Wam fotkę jeśli będziecie chciały

W ogóle aż dziwne ze żadna z nas nie ślubuje w maju a w czerwcu takie zatrzęsienie.
Mierzyłam wczoraj buty taneczne i mam dylemat czy decydować się na takie (cena max 290zł) czy na robione na zamówienie ale zwykłe (cena max 190zł).
Do tego cały czas myślę o tej Warszawie i chyba muszę zapytać się Tża czemu on-wielbiciel samochodów z duszą nie chce jej. Wrzucam Wam fotkę żeby zobrazować okaz który może przejść mi koło nosa
No i jeszcze te nieszczęsne zaproszenia... Wiecie mój Tż to chyba sie boi albo wstydzi je rozwozić... Najpierw stwierdził że on nie po to wziął urlop żeby jeździć po ludziach tylko żeby odpocząć (więc co mamy je rozwozic o 8 rano albo po 22 jak kończy pracę?) więc ustaliliśmy ze większość rozdamy na majówce ale on teraz wymyślił że to jednak nie wypada bo ludzie nie po to mają wolne żeby gości przyjmować... Dla mnie są to tak bzdurne wymówki że chyba w końcu mu powiem że ma cykora i następnym razem powie że w wietrzne dni się nie prosi na wesele

A nie masz rodzeństwa, które może służyć pomocą i transportem mamie?

Na swoje zaproszenia czekałam w sumie tydzień od zaklepania projektu do dnia, w którym kurier przyniósł je do domu na projekt 2 dni (ale kręciłam nosem i robiony był wg mojego własnego pomysłu więc jak to bywa, nie przy każdej kwestii zrozumieliśmy się od razu).

TŻ ewidentnie się miga i to faktycznie chyba coś na kształt cykora. Urocze, hehe

Ws. Warszawy - ja jestem zwolenniczką bardziej nowoczesnych samochodów, ale ten Wasz okaz jest w wyjątkowo dobrej formie lakier jest pięknie błyszczący i jeśli mam być szczera, to nawet ja: nie-zwolenniczka ;P z przyjemnością bym do niego wsiadła

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-05-01 o 09:50
Stary 2012-05-01, 09:50   #2838
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, orientujecie się w jakich cenach jest wynajęcie samochodu? np. takiej warszawy, albo nie wiem....jakiś taki normalny...

my jak patrzyliśmy to jakiś taki normalny ale bardziej "elegancki" to jakieś 1000 zł i to na kilka godzin więc darowaliśmy sobie- wolę tą kasę na inne rzecz wydać

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
ale przez ponad pół roku jedyne co rozciągałam to żołądek

ale się uśmiałam
Stary 2012-05-01, 09:52   #2839
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam "zumbę" świetna odmiana aerobiku, weselsza i mimo wszystko intensywniejsza (pewnie też dużo zależy od tego kto ją prowadzi). Ale szczerze polecam. Byłam raz.... we wtorek przed weekendem majowym. Na drugi dzień z płaczem wstawałam więc we czwartek już nie poszłam. Ale po weekendzie majowym obiecałam sobie, że będę chodzić systematycznie 2 razy w tyg.
też bym sobie na takie coś poszła, ale u mnie nie ma takich atrakcji, a do miasta jakoś nie usmiecha mi się jechać.....teraz to za duże koszty przed weselem

Stary 2012-05-01, 09:58   #2840
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
jakiś ten tort dziwny- jakby się rozpływał... może takie zdjęcie poprostu. Figurka super
Jednak zdjęcie bardzo kiepskiej jakości tort jest śnieżno biały zdobiony kwiatami to co wygląda 'jakby się rozpływał' to ukształtowane z cukru plastycznego jakby materiał (z sukni ślubnej) 'spływający' z tortu

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:

co za cena!! powiem Ci, że ja widziałam takie same w sklepach. Nie wiem z jakiego materiału jest ta ale ja widziałam (mierzyłam nawet) takie same z takimi różyczkami z przodu za 150-250 zł w Nadarzycie. 400 euro to przegięcie
Gdzie mierzyłaś? Gdzie taki sklep? I powiedz prosze tak szczerze jak ją mierzyłaś jak leżała/jak Ci się ją nosiło? Bo wiesz, to jak wygląda w necie pewnie po obróbce graficznej i na modelce to jedno a to jak prezentuje się w realu do drugie.

Stary 2012-05-01, 10:03   #2841
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Figurkę będziemy mieć 'uciekająca panna młoda'.

dobra
z reguły to przedstawiaja to, że Pan Młody ucieka a Panna go trzyma na smyczy albo na sznurku

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
S

Nie podobaja mi sie takie auta. Zwlaszcza czerwone.

A tż mój miał to samo, ale wstydził się jak szliśmy do kogoś ode mnie. W swoich stronach było ok.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:05   #2842
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie mierzyłaś? Gdzie taki sklep? I powiedz prosze tak szczerze jak ją mierzyłaś jak leżała/jak Ci się ją nosiło? Bo wiesz, to jak wygląda w necie pewnie po obróbce graficznej i na modelce to jedno a to jak prezentuje się w realu do drugie.

byłam w Nadarzynie w Maximusei i tam w tych sklepach widziałam. Jak zmierzyłam to była OK, nawet całkiem fajnie się układała- jak dla mnie tylko był jeden minus- była dla mnie za długa (ale można skrócić). Ostatecznie jej nie kupiłam ale była fajna. Ta co mierzyłam była bardzo podobna może nie identyczna aale naprawdę bardzo podobna- krój taki sam

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Tusia- jak tam życie małżeńskie się układa? Opowiadaj
Stary 2012-05-01, 10:06   #2843
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
ładniutki torcikja w sumie nie wiem jeszcze co z tortem...wydaje mi się, że u nas go pieką...aha....była mowa o kosztach...no to ja płacę 180 zł od os. w tym są też ciasta i chyba tort......no a babka nam podwyżyła cenę...było 170 zł, a 2 tyg. temu mama dzwoniła i mówiła że jest 180 zł......dodam że cenę wcześniej ustalała już na nasz termin....

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

fajnie macie ze wybieracie torty.
u mnie bylo to niespodzianka. ale zachwycil wszystkich - był pycha! Robiła go jakaś cukiernia w Warszawie w Al. 3 maja - jak by któraś chciałą to mozecie tam uderzać, był pycha!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:42   #2844
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
też bym sobie na takie coś poszła, ale u mnie nie ma takich atrakcji, a do miasta jakoś nie usmiecha mi się jechać.....teraz to za duże koszty przed weselem
Ja mieszkam w małym miasteczku, gdzie siłownia w kiepskim stanie i jedynie zapchany już aerobik szczęśliwie w tym roku dziewczyna zaczęła prowadzić zumbę i bardzo mi to pasuje może chociaż aerobik bedziesz miała blisko. A jak nie to spacerek z pieskiem, szybki, długi pomaga kondycyjnie i kształtuje nogi+pupę

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33850565]dobra
z reguły to przedstawiaja to, że Pan Młody ucieka a Panna go trzyma na smyczy albo na sznurku

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

A tż mój miał to samo, ale wstydził się jak szliśmy do kogoś ode mnie. W swoich stronach było ok.[/QUOTE]

Z nas to chyba taka trochę nietypowa para to mój TŻ zawsze naciskał na ślub a ja zwlekałam. Poza tym to taka symbolika, moja mama 'uciekała' sprzed USC teraz się tłumaczy, że to nie dlatego, że nie była pewna 'tego jedynego' a dotarło do niej, że koniec z wolnością i, tutaj cytat: "jakoś tak szkoda jej się zrobiło tych młodych lat" hehe

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
byłam w Nadarzynie w Maximusei i tam w tych sklepach widziałam. Jak zmierzyłam to była OK, nawet całkiem fajnie się układała- jak dla mnie tylko był jeden minus- była dla mnie za długa (ale można skrócić). Ostatecznie jej nie kupiłam ale była fajna. Ta co mierzyłam była bardzo podobna może nie identyczna aale naprawdę bardzo podobna- krój taki sam

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Tusia- jak tam życie małżeńskie się układa? Opowiadaj
Mieszkam w okolicach Wrocławia więc do Nadarzyna raczej niestety się nie wybiorę jakby ktoś wiedział/słyszał gdzie taką albo podobną dostać w tej okolicy to ja jestem strrrrasznie chętne do posiadania takiej wiedzy

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Dobra, dziewuszki - uciekam sprzed komp. Słoneczko pięknie grzeje, trzeba trochę skorzystać z uroków takiego dnia Ogarnę się trochę i może uda nam się dzisiaj spotkać z właścicielem naszej sali. Obejrzałabym ile jej już wykończyli (bo wciąż w budowie jest) muszę trzymać rękę na pulsie, żebym nie została bez sali jakieś menu trzeba by ustalić i w ogóle. Może pierwsze zaproszenia uda się rozwieźć chociaż do rodzeństwa.

Miłego i słonecznego dnia życzę każdej z Was z osobna i wszystkim razem

Stary 2012-05-01, 10:47   #2845
stagnacja21
Raczkowanie

Cytat:

O właśnie zapomniałam dopisać do listy Nauki będziemy robić weekendowe 11, 12, 13 maja

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Zostanę, przynajmniej nie będę się z sama stresować tylko z Wami

Co do butów, to ja mam zamiar robić zwykłe na zamówienie w sklepie białe buty. Czytałam wiele opinii, że są wygodne, a wizualnie bardziej podobają mi się od tych tanecznych.
stagnacja21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:01   #2846
GagaFace
Zadomowienie

Hej. Ja tak z innej beczki ..

Czym kierowałyście się przy wyborze kapeli albo dj na wesele ? ..
Już po mału zaczynam jakieś tam, przygotowania z Tż. I tak się właśnie zastanawiam czym się kierować przy wyborze ..
W końcu jakby nie patrzeć konkurencja jest spora ..

GagaFace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 11:19   #2847
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość

Już po mału zaczynam jakieś tam, przygotowania z Tż. I tak się właśnie zastanawiam czym się kierować przy wyborze ..

my przewertowaliśmy cały net i przejrzeliśmy tysiące stron zespołów. Napisaliśmy kilkanaście maili- część miała już zajęty termin. Z tego co zostało umówiliśmy się z dwoma kaapelami aby ich posłuchać. Pierwsza jakoś w ogóle nas olała i nie odbierali telefonów więc została skreślona, druga powiedziała gdzie grają ale nie mogliśmy na to wesele wejść bo teren ogrodzony i nawet nikt nam bramy nie otworzył.
Od właścicielki sali dostaliśmy kilka namiarów na zespoły które u nich często grają i jej zdaniem są dobe. Umówiliśmy się wiec z jednym, naszym zdaniem najlepszym. Pojechaliśmy ich posłuchać (100 km w jedną stronę). Na miejscu zrobiliśmy wywiad wśród gości weselnych- wszystki się zespół podobał. Posłuchaliśmy jak grają i zdecydowaliśmy się na nich . Moim zdaniem dobrze jest sprawdzic zespoły które poleci właściciel sali bo wie jak grają i jak bawią ludzi. Nasza właścicielka mówiła nam też, że zna zespoły bardzo kiepskie i nie będzie nam polecać.
No i jeszcze cena- my spotkaliśmy się z rozstrzałem cenowym od 2500 do 6 tys 9no to już przesada chyba)
Stary 2012-05-01, 11:27   #2848
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Pradip
śliczna ta warszawa! chcecie ją wynająć? kurcze ja się muszę ostro wziąć za szukanie auta.....Dziewczyny, orientujecie się w jakich cenach jest wynajęcie samochodu? np. takiej warszawy, albo nie wiem....jakiś taki normalny...
mój TŻ też nie chciał rozwozić zaproszeń, szukał wymówek, ale w końcu się zebraliśmy i już jest po wszystkim
aha..u mnie wszytskim baaaardzo podobały się zaproszenia!! Każdy mówił, że takie ładne, nietypowe
O to chodzi że możemy jechać nią za przysłowiową "weselną" a Tz kręci nosem !!! jak patrzyłam na ceny wynajmu to jakiś mercedes, audi, bmw około 200-250zł za h a takie zabytkowe to 800-1200zł i często jeszcze pisze ze np godzina 200zł ale wynajem na minimum 4h więc liczą sobie ładnie
Cytat:
A nie masz rodzeństwa, które może służyć pomocą i transportem mamie?
TŻ ewidentnie się miga i to faktycznie chyba coś na kształt cykora. Urocze, hehe
Ws. Warszawy - ja jestem zwolenniczką bardziej nowoczesnych samochodów, ale ten Wasz okaz jest w wyjątkowo dobrej formie lakier jest pięknie błyszczący i jeśli mam być szczera, to nawet ja: nie-zwolenniczka ;P z przyjemnością bym do niego wsiadła
Tż ma siostrę ale ona ma dzieci i w samochodzie jest już komplet.
Śmieszny jest ten mój mężczyzna duma jak Pałac Kultury ale rozumek to czasem jak nie powiem co
Ja to w ogóle uwielbiam motory ewentualnie mercedesy starszego typu i właśnie takie stare kabriolety ale ta Warszawa przez ten kolor (którego notabene nie lubię ) jest taka "dostojna" a jednocześnie "szalona" no i odpadłby kolejny wydatek
Cytat:
Jednak zdjęcie bardzo kiepskiej jakości tort jest śnieżno biały zdobiony kwiatami to co wygląda 'jakby się rozpływał' to ukształtowane z cukru plastycznego jakby materiał (z sukni ślubnej) 'spływający' z tortu
Właśnie się w pierwszej chwili zastanawiałam czy ten tort nie jest tylko taki pokazowy sztuczny z materiału
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33850565]

A tż mój miał to samo, ale wstydził się jak szliśmy do kogoś ode mnie. W swoich stronach było ok.[/QUOTE]
Co tam Tusiu u Ciebie? Opowiadaj jak to jest?
Wiesz kochana jakbym miała do wyboru Warszawę i limuzynę to bym się cieszyła ale ze nikt nie zaproponował mi podwózki "Twoją" furą tylko takim staruszkiem to sie zastanawiam
Cytat:

Z nas to chyba taka trochę nietypowa para to mój TŻ zawsze naciskał na ślub a ja zwlekałam. Poza tym to taka symbolika, moja mama 'uciekała' sprzed USC teraz się tłumaczy, że to nie dlatego, że nie była pewna 'tego jedynego' a dotarło do niej, że koniec z wolnością i, tutaj cytat: "jakoś tak szkoda jej się zrobiło tych młodych lat" hehe
U nas też Tz chciał wesele chociaż teraz sie tego wypiera a tekst mamy świetny
Cytat:
O właśnie zapomniałam dopisać do listy Nauki będziemy robić weekendowe 11, 12, 13 maja
Zostanę, przynajmniej nie będę się z sama stresować tylko z Wami

Co do butów, to ja mam zamiar robić zwykłe na zamówienie w sklepie białe buty. Czytałam wiele opinii, że są wygodne, a wizualnie bardziej podobają mi się od tych tanecznych.
My nauki już mamy tylko poradnia nam została. W takim razie trzymam Cie za słowo że będziesz już teraz z nami
Ja się trochę boję zamawiać przez internet po za tym od lat jestem przyzwyczajona do tanecznych butów i wczoraj jak włożyłam w nie nogę to pomimo zamieniłam normalny but 6cm na taneczny 9cm było mi dużo wygodniej i tak się gryzę z ta ceną
Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość

U nas Tz od samego początku chciał kapelę i to grająca całkowicie na żywo. NAjpierw ja pozbierałam opinie w internecie, przesłuchałam dema i dowiedziałam się o ceny a potem okrojoną listę dałam Tżowi i razem zdecydowaliśmy do których jedziemy na próby. A potem to juz Tz powiedział że ma być ta i żadna inna i pomimo że ja mam delikatne obawy to nie chciał już szukać dalej

Mam jeszcze do Was takie pytanie czy wypisując zaproszenia pisałyście pełne imiona tzn Katarzyna, Magdalena, Tomasz, Dariusz czy po prostu Kasia, Magda... ?

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-05-01 o 12:49
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 12:56   #2849
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam jeszcze do Was takie pytanie czy wypisując zaproszenia pisałyście pełne imiona tzn Katarzyna, Magdalena, Tomasz, Dariusz czy po prostu Kasia, Magda... ?

Kasia czy Magda to nie za bardzo. Na zaproszeniach pisze się pełne imiona w odmianie np. Katarzynę, Dariusza itp
Stary 2012-05-01, 13:32   #2850
cynaaa
Raczkowanie

magnusia
Chyba dzisiaj pójdę na rolki....też się muszę ostro wziąć za siebie....a do wesela jeszcze tylko 2 miesiące!!!!![/QUOTE]

Ja mam wesele na około 90 osób i 110 flaszek, z czego przewidujemy, że nam sporo zostanie, nie dajemy gościom na pożegnanie wódki i nie robimy poprawin, jeśli Ty masz tak samo to 170 butelek na 105 osób to trochę dużo mi się widzi:P
cynaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości