|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
![]() Hehe, ciekawe co by zrobił, jakbyś skorzystała Ando, strasznie mi przykro. Dziwne, tym bardziej, że jak musiał, to się dziećmi zajął - to i Tobą teraz powinien |
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam Wam brzusio z teraz
Czas się myć, jutro grill a nie wiem o której idziemy
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
hania maciejka prawdopodobnie przeniosa mnie do biura, i bede pracowac w godzinach 9-17 ale sa to godziny ktore moga ulegac zmianom.
Brzuch mam twardy i mnie boli :/ |
|
|
|
#1804 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale macie racje wazne ze mala ok Cytat:
najlepiej jej sie bryka rano jak mamusia by pospala a w nocy znowu tak mnie uciska ze wstaje co godz![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ando przykro mi z powodu tz... faceci to naprawde sa nieraz niezle swinie ja po moim tez bym sie wielu rzeczy nie spodziewala- sama wam sie zaliwlam niedawno nniestety czasem mysle, ze faceci to zadufani egoisci
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||
|
|
|
#1805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla bobaska! No i dla Mamy, bo to niezły wynik - pewnie waga już niewiele skoczy i nie będzie tragedii - zobaczyszCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A akurat do Biedronki chodzę bardzo rzadko ![]() Gonimy się w wielkości My chcemy grilla przed południem, zjeść kiełbachę i do domu. Nie mam ochoty się grzać ![]() Z dnia na dzień mam brzucho większy
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
ja u siebie widze ze np z jednej strony jest wiekszy, wydaje mi sie ze mala sie nie obrocila jeszcze :/ mam nadzieje ze sie obroci
Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-05-01 o 00:08 |
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio jak mialam usg co ruchow nie czulam to nie byla odwrocona mam nadzieje ze sie w koncu na to zdecyduje
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeśli już to od rana właśnie Trzymam kciuki, żeby Ci się polepszyło Tak mnie dziecko kopie, że mi cały brzuch skacze i nie wiem czy zasnę
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz w nią uwierzyć
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
ale mi brzuch wygina :szok:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Depoison dalej tak masz jakby Cie mala szczypala? Ja wlasnie przed chila to odczulam matko jak to boli co to jest ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
jasne ze lepsza Haniu szczegolnie ze nie bede musiala ogladac tych idiotow z ktorymi teraz musze pracowac. |
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Na dobranoc TŻ mnie wkurzył
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz czesto lubi mnie wkurzac na dobranoc
zeby sie pozniej fajnie pogodzic na lepszy sen
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chciała wiedzieć, co to jest Bo boli cholernie, tyle dobrego, że krótko
|
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle muszę się Wam pożalić, że dzisiaj zobaczyłam pierwsze rozstępy na brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Mój mąż jest na urodzinach kolegi, a ja nie zasnę póki nie wróci
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już wstałam i powoli szykuje się wyjeżdżamy na cały dzień do moich rodziców i może zajdziemy do mojej koleżanki ze studiów która też jest w ciąży. Zapowiada się fajny dzień
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mój mąż wyjechał i wróci dopiero w lipcu..
Pogoda jest niesamowita, ale w takim słońcu trudniej się oddycha i mam taki niespokojny sen przez te upały. Za tydzień umówiłam się na USG w 30 tc. Moje maleństwo rozrabia w brzuszku, jego ruchy są takie słodko leniwe obserwuję wybrzuszenia w okolicach pępka i raczej w dole brzucha. Niekiedy też w okolicach żeber delikatne puknięcia. Maleństwo ułożone jest główkowo. Jak ma czkawkę to czuję rytmiczne ruchy w dole brzucha ![]() Mam sny związane z dzieckiem. Dziewczyny troszkę się boję momentu porodu, ostatnio często o tym rozmyślam. Pod koniec maja biorę się za gromadzenie wyprawki dla dzidzi i dla mnie do szpitala. Poza paroma ubrankami nie mam nic. Muszę też przygotować pokój, odświeżyć ściany i kupić komodę. Z pomocą rodziców, bo z mężem mam kontakt zdalny niestety, wygląda na to że do lipca. Już za nim tęsknię a wyjechał dziś o 4 rano. Pozdrowienia dla Wszystkich mamuś
|
|
|
|
#1821 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to takie pitu pitu, nasze matki i ojcowie nie mieli więzi z dziećmi bo nie widzieli ich na usg? Wątpie. O tych wadach to faktycznie, też sie spotkałam z takimi wzmiankami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z takich ogólnych: *nie używać kosmetyków do skóry atopowej na wyrost (kiedy skóra atopowa nie jest) bo tylko można tym uczynić skórę bardziej wymagającą, później będzie wymagała takich kosmetyków *nie przegrzewać dziecka - dzieci w upały lubią byc na golaska, a kto nie lubi ![]() *sudocream tylko w wypadku stanów zapalnych, odparzeń, nie wcześniej *nie uzywamy płynów do płukania - dzidziusie nie lubią tego miliona zapachów *po kąpieli zakładamy czapeczkę ![]() *w nocy jeśli nie jest wystarczajaco ciepło tpo też czapeczka na łepek, dziecko często sie wybudza bo ma za chlodno w główkę *nie używamy niedrapek, skarpetek na rączki w ogóle - są szkodliwe, zaburzaja zmysł dotyku *oczy można przemywać solą fizjologiczną *nie zawieszamy karuzeli w pierszych miesiacach życia - są szkodliwe W ogóle ta moja prowadząca nie jest wielką zwolenniczką np. mat edukacyjnych, a jeśli już to mówi by wybierać te uboższe. Mówi, ze dzieci są ciekawe świata i chcą poznawać swiat a nie jakieś dziwne zabawki np. różową krowę z 5 przyciskami i syganlem alarmowym ![]() Cytat:
ja mam już chyba z 11 czy 12 na plusie w 28 tc. a jakoś nie widzę tego po sobie - nie wiem gdzie są te kilogramy u mnie jest twardy też ale nie boliz kolei kręgosłup czuję też sie boję ![]() Ajka współczuję rozstępów. U mnie póki co nic, ale nie mam złudzeń, pewnie będą, tym bardziej że w smarowaniu ne jestem sumienna - raz dziennie to max. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-01 o 09:33 |
||||||
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
helo
![]() Ale mi mały dziś zasadza kopy, wczoraj był spokojny, to dziś wali
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Graliśmy do 3 w nocy w karty Śpimy sobie i słyszę, że coś nam lata po pokoju i bzyczy, stwierdziłam że jakaś tłusta mucha wpadła i spałam dalej. Aż to coś podleciało TŻ pod nos i okazało się... szerszeniem Masakra. Dobrze, że nas nie ugryzł...---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Muszę sobie kawkę zrobić, już nie usnę, a oczy mam jak kret
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam doła, martwię się
Od wczoraj mam dość twardy brzuch i dodatkowo mam jakieś dziwne mrowienie w krzyżu, nie ból bardziej właśnie nieprzyjemne mrowienie...Cytat:
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
A po nospie i magnezie nie pomaga? Zadzwoniłabym na Twoim miejscu do gina i mu o tym powiedziała, może coś doradzi
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
dzieki wszystkim za wsparcie
ale tak mnie wpieklil...oczywiscie tz sie na mnie obrazil... szkoda bo cale zycie marzylam o dobrym malzenstwie, o cieplym kochajacym domu, o wzajemnej czulosci, trosce, wsparciu, i innych takich ...a tu mam wrazenie ze wciaz stoje w miejscu i wale glowa w sciane... no ale wychodzac do pracy sie cofnąl zeby mi dac buziaka i obiecal wycieczke wieczorem, wiec moze go tknelo...oj ciezki to przypadek. No nic. Jutro wizyta. Nie moge sie doczekac. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- w szpitalu mowili ze i 3 nospy naraz mozna brac jak potrzeba. Mi najbardziej pomaga to relanium. Ale przede wszystkim leż |
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ten kręgosłup mnie właśnie niepokoi, z drugiej strony uspokajam się, ze takie podobne mrowienie mam na przykład w barkach - a co przecież nie oznacza nic złego jeśli chodzi o ciążę. Wiec może to tylko kwestia ucisków, przeciążenia itp. Eh, szkoda ze jest ten długi weekend, chciałabym by mnie zbadał gin. |
||
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale pewnie lepiej zeby gin rzucil okiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Mam nadzieję, że wszystkim mamom zdrowie dopisuje
bo mnie gardło okropnie drapie od kilku dni i ogólnie męczy mnie dość okrutnie alergia 

A akurat do Biedronki chodzę bardzo rzadko 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Masakra. Dobrze, że nas nie ugryzł...