|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł ![]() |
|||
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
10 | 31,25% |
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
13 | 40,63% |
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
2 | 6,25% |
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
4 | 12,50% |
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
1 | 3,13% |
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
0 | 0% |
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
2 | 6,25% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
A tam Filip. Mały śniady.Gorzej że matka świeci bladzizną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
![]() chyba musze popracowac nie dość ze nad wagą to jecze nad opalenizna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buzia nic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mówisz sa jakieś spacerówki w biedronie? nawet nie wiedziałam ![]() ![]() oby szymcio dziś był spokojny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() odpocznijcie i za nas ![]() Cytat:
![]() są salony gdzie przekłuwają za 30-35 zł, ale w tym salonie gdzie byliśmy babka ma nowy pistolet który żadnego dźwięku nie wydaje przy przekłuwaniu więc dziecko się nie wystraszy i babka w ogóle nie dotyka kolczyków tylko od razu po otwarciu opakowania wyciąga go tym pistoletem ![]() ![]() babka ma też ładne kolczyki kwiatuszki a nie ttylko te kropeczki i kulki, natalka dostała ślicnzy dyplom ![]() kolczyki przez 6 tygodniu musi nosić te lecznicze, a potem można zmienić ![]() Cytat:
![]() ni bardzo płakała, tak jak przy szczepieniu, chyba bardziej się wystraszyła niż ją to bolało ![]() Cytat:
![]() ![]() ja sie też boje o to okno jak czasami zawieje ale póki co nnic się nie dzieje więc luz trza dziecko przyzwyczajać ![]() daj troche placka ![]() Cytat:
![]() poszalał Cytat:
![]() aguś1978 właśnie byłam w tym dużym pepco ![]() natalcia dziękuje za komplementy ciociom ![]() ![]() cóż fajnego porabiacie dzisiaj? ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-05-01 o 06:26 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Halo Mamusie
![]() upał się zapowiada, bo już ponad 20 stopni u mnie! Jak myślicie, lepiej w taką pogodę siedzieć w domu i wieczorem dopiero wyjść? Bo brat nas na grilla zaprosił, ale u niego w ogrodzie to ani pół metra cienia nie ma i teraz się waham czy Zośka jakiegoś udaru nie dostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() No i chciałam się pochwalić, że mamy już widoczny 4 ząbek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Natka gratulujemy ząbka kolejnego! No i cieszę się, że Szymuś dziś dał Wam pospać.
Nasze plany i tak już nieaktualne, bo babcie trzeba było do lekarza zawieźć, także brat pojechał, a ja z Zo czekam na jakieś wieści. |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ale guuuuuuuuuuuurąc
Poszłam z rana z małym na spacerek- w spacerówce (tej od gondoli) i ryk, wrzask , masakra ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie miałam @ mogłaby nei przychodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() szczerze zazdraszczam!!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() U nas dalej tylko 2 dolne szczurki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Archi ale są parasolki tyłem do kierunku jazdy. My mamy taki wózek. Super lekki, ale siedzisko montowane w dwie strony. Tylko minus taki, że składa się w dwóch częściach. Ale dużo miejsca nie zajmuje potem w bagażniku
![]() A Zo w taką pogodę to tylko śpi! |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Martunia Zośka tez jak na siebie to jest dość marudna. Wymęczyła się i zasnęła. Ja chcę 10 stopni mniej. Minimum!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
hej!
widzę, że nie tlyko Kapcer przeżywa upał... ![]() a tak w ogóle, to jedynka górna mu sie przebiła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() wybaczcie, ze tylko ost stronę nadrabiam ![]() u nas tez uuuupał, siedzimy na polu cały dzien ale w cieniku ![]() rano maruda do kwadratu Cytat:
powim Ci, ze Olgi w takim wózku tez nie widze bo ona lubi zeby do niej gadać, zabawiać... Cytat:
brawo dla zębacza ![]() Cytat:
super ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! termometr pokazuje 30st w cieniu..masakra
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() młoda też bardziej senna jest... Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z babcią byli w dwóch szpitalach i na chwilę obecną wypuszczą ją po obserwacji do domu. Skończyła dopiero chemię brać i ten upał do tego raczej jej nie służy niestety. Pojedziemy jutro z Zo, obiad jej ugotuję i zobaczę co i jak można jej jeszcze pomóc. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Godzinkę sobie razem pospałyśmy i teraz jestem ledwo żywa ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pisz mi tu zaraz jaki masz wózek i czy jesteś zadowolona ![]() TAKI Buziaczki dla marudki ![]() ![]() Cytat:
![]() I Twoją marudkę tez przytulam ![]() Cytat:
![]() A dla Babci zdrówka ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-05-01 o 17:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Archi my mamy Quinny Zapp Xtra i jestem bardzo zadowolona, jedna ręką da się go prowadzić, a nawet nim skręcać. No i nawet z nią w środku jestem w stanie ją wnieść po schodach bez większej zadyszki.
i dziękuję w imieniu babci ![]() Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-01 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A on pałąka nie ma-- no nie? A daszek daleko zachodzi? Czy parasolkę tzreba jeszcze domontować- mój nienawidzi słońca- po mamusi chyba ![]() A na wartepach jak??? Daje radę?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pałąka w sensie co? bo nie rozumiem za bardzo, ale ja jestem tempa w tych kwestiach (musiałam rampersy sobie googlować ![]() daszek jest idealny, Zo jest cała osłonięta i parasolka jest tu zupełnie zbędna, a folia z boku też jest z takim filtrem co słońca nie przepuszcza (przyciemniane szyby ma ![]() A na wertepach jakoś sobie radzimy i Zo nie protestuje, ale prawda jest taka, ze im lepsza nawierzchnia, tym lepszy komfort prowadzenia. Ale tak będzie w każdy wózku co nie ma pompowanych kół. Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-05-01 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na zimę też mi się wydaje,ze z tym wózkiem lipa- no ale do sklepu będzie oki ![]() Pałąk to taka barierka- fota na przykładzie wózka który wybrałam wcześniej: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na działkę dojedziesz, ja na wertepowe testy zabrałam ją nad kamionkę koło domu i tam są takie wapienne dróżki pełne kamieni i dało radę ![]() no pompowana spacerówka byłaby lepsza, ale ja to muszę mieć jak najbardziej lekki wózek, bo mnie kręgosłup pęknie jak będę za dużo dźwigać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą barierką to w sumie nie wiem- jakoś często widzę,ze te siedzące dzieci trzymają się za nią jak się podniosą z oparcia. Albo jak parkują gdzieś przy ławeczce to dziecko wypięte z szelek sobie siedzi ale właśnie ta barierka ogranicza przed fikołkiem ![]() A tak wracając do zimy- myślisz, ze się nie nadaje przez małe kółka na śnieg czy jak? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
I dziękuję za poglądową lekcję co to jest pałąk
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
i jakoś bez pałąka wydaje mi się, że żyć mogę, skoro jeszcze kwadrans temu nie wiedziałam co to jest ![]() co do zimy to powiem Ci tak - jeśli nie będzie wielkich zasp i zimy stulecia to da radę, ale w takim świeżym śniegu mógłby się zakopać, bo ma niskie podwozie. Bo koła małe, ale za to szerokie i chyba dadzą radę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
![]() jak wam mija majówka ![]() pogoda mojego Marcelita nei wykańcza dziś spał raz , zasnoł przed 12 i spał do prawie13 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | ||
Zakorzenienie
|
O - a jakby jednak tego pałąka brakowało to PROSZĘ
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych montowanych w obu kierunkach jazdy to powiem szczerze, że takich samodzielnych ( nie z zestawu z gondolą) to mało jest do wyboru. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- No górskie powietrze widać mu służy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
No to kliknęłam
![]() Mamo Zo jakby co to będzie na Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
Nasza czarna strzała, z zawartością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.