Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 22:25   #1861
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

A tam Filip. Mały śniady.Gorzej że matka świeci bladzizną Kiedyś też byłam taka raczej lekko opalona a ostatnio jakby mi pigmet wcięło. Chyba Filip podkradł

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-30, 22:31   #1862
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A tam Filip. Mały śniady.Gorzej że matka świeci bladzizną Kiedyś też byłam taka raczej lekko opalona a ostatnio jakby mi pigmet wcięło. Chyba Filip podkradł
ja jak wczoraj z małym spacerowałąm to prze 40 min opalił mi sie dekold i ramiona taka blada jestem
chyba musze popracowac nie dość ze nad wagą to jecze nad opalenizna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 06:15   #1863
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja jak wczoraj z małym spacerowałąm to prze 40 min opalił mi sie dekold i ramiona taka blada jestem
też wczoraj przy spacerze się opaliłam , ale tylko ramiona i plecy, a no i ręce.
A buzia nic

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 06:23   #1864
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a zaraz wam pokaże
ii niespodzianka, Stasiek jak dziewczynka wygląda
w kapelusiku mamusi , w nowych spodenkach
ale czaaaaad a spodenki boskie, też chce takie dla natalci
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Standardowo wbijam bez nadrabiania ale inaczej nie da rady
U nas jakiś sajgon, albo coś, Szymek nie spał od 11 do 20.30 po czym zasnął i budził się co minutę z takim płaczem, że szok Dałam mu w końcu syropku przeciwbólowego i śpi już pół godziny.
Poza tym byłam na "przeglądzie powozia" wszystko ok, szykuje się @ Niestety mam bliznowca, z którym nic nie da się zrobić i małą przepuklinę pępkową (mam się skonsultować z chirurgiem)

Tak na szybko przejrzałam dwie ostatnie strony i w temacie:
ubierania do spania: Szymek śpi w koszulce z krótkim rękawem i pampersie - bo wczoraj spał w bodziaku i był totalnie mokry
ubrania na spacer : spodenki, body z krótkim rękawem i czapka z daszkiem
lekkiej spacerówki/parasolki: my mamy tą która będzie w ofercie biedronki od 10 maja - nas kosztowała 100zł - moim zdaniem jest świetna
okna: miałam wczoraj pozamykane i to był błąd, dzisiaj otworzę na noc na pewno, ale nie w samej sypialni tylko w pokoju obok
hej mamusiu pracująca

mówisz sa jakieś spacerówki w biedronie? nawet nie wiedziałam moja koleżanka ma do sprzedania wózek espiro city za 140 zł i chciałabym go wziąć od niej bo fajny, nie jest najlżejszy ale mi to głównie chodzi zeby w składaniu był szyszy i mniej miejsca w samochodze zajmwał i nasza ukochana ballila

oby szymcio dziś był spokojny
Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość

Acelinka Natalka śliczna a u nas nawet różowy kocyk nie powstrzymał niektórych przed komentarzami "jaki ładny chłopiec". A co do fotelika to trudno, chciałam tylko zobaczyć jak wygląda skoro netto pod domem. I się nie udało.
a bo ludzie sa ślepi u nas też typowo dziewczęcy ubiór a sie pytali czy chłopak
Cytat:
heja
meldujemy sie z Zakopca
mały droge zniósł dobrze, spał wiekszosć czasu wiec super, słodziak wszystkich czaruje łacznie z włascicielka miejsca gdzie śpimy

własnei pije pifko , mąż karmi młodego i mykamy na chwile do jacuziiii
Wam to dobrze
odpocznijcie i za nas
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Natalka Kochana powiedz mi ile Was kosztowało przekłucie uszu Natalce i czy od razu założyliście złote kolczyki czy najpierw jakieś lecznicze
65 zł
są salony gdzie przekłuwają za 30-35 zł, ale w tym salonie gdzie byliśmy babka ma nowy pistolet który żadnego dźwięku nie wydaje przy przekłuwaniu więc dziecko się nie wystraszy i babka w ogóle nie dotyka kolczyków tylko od razu po otwarciu opakowania wyciąga go tym pistoletem a i podobno jest różnica w gojeniu - po przekłuwaniu tym starym pistoletem dziurki ropiały bo na tym polegało gojenie, a po tym nic się nie dzieje, uszka nawet czerwone nie były
babka ma też ładne kolczyki kwiatuszki a nie ttylko te kropeczki i kulki, natalka dostała ślicnzy dyplom
kolczyki przez 6 tygodniu musi nosić te lecznicze, a potem można zmienić natalcia chyba do roczku ponosi te kwiatuszki, bo chrzestna się zaoferowała że kupi kolczyki na roczek
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Natalka śliczna i te kolczyki
A płakała przy przekłuwaniu?
Acelinka te nasze dzieciaczki sierpniaczki, a będą ostatnie z ząbkami
No rampersy są super, nakupowałam trochę kiedyś w ciuchaczu jak dostawa była i teraz są idealne
hehhe pewnie tak

ni bardzo płakała, tak jak przy szczepieniu, chyba bardziej się wystraszyła niż ją to bolało
Cytat:
Jak ja nie lubię takiej pogody. Nie dość, że człowiek się poci, musi się myć trylion razy to jeszcze nawet nie zdążył schudnąć I ja jeszcze mam te nieszczęsne rozstępy więc ajk wychodzę to kombinuję godzinę jak tu się ubrać, żeby było chłodno, ale i zakryto
A teściówka przywiozła placka którego uwielbiam i kuźwa nikt nie jadł bo tort, bo pełni i został ten placek i ja go podjadam od wczoraj. Mam wrażenie, że sama pół blachy dużej wciągnęłam. I ja się odchudzam niby
I zaraz trylion pierwszy raz kąpiel .

Dzięki za rady odnośnie ubierania i otwierania okien.
U nas jest masakra bo my na małej przestrzeni. Okno zaraz obok łóżka. Jak w innych pokojach otwarte to u nas i tak masakra. Jeszcze wysokie piętro to grzeje inaczej ehhh. I tak się boje czy dziecka nie przewieję jak siedzi blisko otwartego okna, ale niech się przyzywczaja bo lata bez otwartego okna i wiatraka nie da się przejść...

Piwo zimne mmm.
wariatka, wariatka uwielbiam Cie

ja sie też boje o to okno jak czasami zawieje ale póki co nnic się nie dzieje więc luz trza dziecko przyzwyczajać

daj troche placka

Cytat:
Masakra.
Mam ochotę zmierzyć tż temperaturę, albo coś. Wysłałam chłopa po mleczko dla dziecka tzn to na słońce, emulsję do kąpieli i kropelki D.
Wrócił z 300ml tubą mleczka La Roche-Posay ( mam nadzieję że to dobre bo dzieci z całego osiedla mogę codziennie przez dwa lata chyba smarować haha) , butlą emulsji 400ml , kropelkami w kapsułkach i nie powiem jakim paragonem a raczej ceną na nim
No nic. Mam zapas mleczka na 2 lata chyba
Albo sama się będę smarowała chociaż nie wiem czy przy 50+ ładnie chwyta ?

poszalał
Cytat:
ja blad ajak ściana, jak zawsze

aguś1978 właśnie byłam w tym dużym pepco

natalcia dziękuje za komplementy ciociom

cóż fajnego porabiacie dzisiaj? u nas znów zapowiada się upalny dzień i chyba pojedziemy na działke do znajomych bo nas zapraszali. Tylko kurcze z natalcią to troszke uciążliwe, bo jak nie chodzi jeszcze to sobie nie pobiega, a w wózku nie wysiedzi, chyba musimy wziąć jakiś duuuuuży koc co będzie sobie tam śmigać, ale znając ją to i tak będzie uciekała na trawe

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-05-01 o 06:26
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:14   #1865
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ale czaaaaad a spodenki boskie, też chce takie dla natalci

hej mamusiu pracująca

mówisz sa jakieś spacerówki w biedronie? nawet nie wiedziałam moja koleżanka ma do sprzedania wózek espiro city za 140 zł i chciałabym go wziąć od niej bo fajny, nie jest najlżejszy ale mi to głównie chodzi zeby w składaniu był szyszy i mniej miejsca w samochodze zajmwał i nasza ukochana ballila

a bo ludzie sa ślepi u nas też typowo dziewczęcy ubiór a sie pytali czy chłopak

Wam to dobrze
odpocznijcie i za nas

65 zł
są salony gdzie przekłuwają za 30-35 zł, ale w tym salonie gdzie byliśmy babka ma nowy pistolet który żadnego dźwięku nie wydaje przy przekłuwaniu więc dziecko się nie wystraszy i babka w ogóle nie dotyka kolczyków tylko od razu po otwarciu opakowania wyciąga go tym pistoletem a i podobno jest różnica w gojeniu - po przekłuwaniu tym starym pistoletem dziurki ropiały bo na tym polegało gojenie, a po tym nic się nie dzieje, uszka nawet czerwone nie były
babka ma też ładne kolczyki kwiatuszki a nie ttylko te kropeczki i kulki, natalka dostała ślicnzy dyplom
kolczyki przez 6 tygodniu musi nosić te lecznicze, a potem można zmienić natalcia chyba do roczku ponosi te kwiatuszki, bo chrzestna się zaoferowała że kupi kolczyki na roczek

hehhe pewnie tak

ni bardzo płakała, tak jak przy szczepieniu, chyba bardziej się wystraszyła niż ją to bolało

wariatka, wariatka uwielbiam Cie

ja sie też boje o to okno jak czasami zawieje ale póki co nnic się nie dzieje więc luz trza dziecko przyzwyczajać

daj troche placka

poszalał

ja blad ajak ściana, jak zawsze

natalcia dziękuje za komplementy ciociom

cóż fajnego porabiacie dzisiaj? u nas znów zapowiada się upalny dzień i chyba pojedziemy na działke do znajomych bo nas zapraszali. Tylko kurcze z natalcią to troszke uciążliwe, bo jak nie chodzi jeszcze to sobie nie pobiega, a w wózku nie wysiedzi, chyba musimy wziąć jakiś duuuuuży koc co będzie sobie tam śmigać, ale znając ją to i tak będzie uciekała na trawe
ja jeszcze się nie rozglądałam jak to cenowo wygląda ale też bym wolała zapłacić więcej byle by dziecka nie bolało aż tak bardzo i szybko się wygoiło mówisz żeby się rozglądnąć za jakimś nowym pistoletem dzięki - przynajmniej będę wiedziała na co zwrócić uwagę i o co spytać bo też już chyba musimy się wybrać i zrobić kolczyki

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 09:16   #1866
mama zosi
Zakorzenienie

Halo Mamusie
upał się zapowiada, bo już ponad 20 stopni u mnie! Jak myślicie, lepiej w taką pogodę siedzieć w domu i wieczorem dopiero wyjść? Bo brat nas na grilla zaprosił, ale u niego w ogrodzie to ani pół metra cienia nie ma i teraz się waham czy Zośka jakiegoś udaru nie dostanie
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 10:37   #1867
19natka88
Zakorzenienie

Hej U nas ukrop totalny, byliśmy z rana chwilę na podwórku ale teraz do 16.00 nawet nosa nie wychylę. Po wczorajszych bojach pospaliśmy dzisiaj do 7.40 z jedną przerwą na mleczko
No i chciałam się pochwalić, że mamy już widoczny 4 ząbek

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Natka no za taką cenę to z wyglądu fajny, pójdę oblukać jak będzie w sklepie jak tak zachwalasz
Najlepiej zobaczyć na żywo

Cytat:
hej mamusiu pracująca

W biedrze jest wszystkoTen espiro wygląda nieźle, za tą cenę bym brała Nie było najgorzej

My zapewne do teściów śmigniemy

Cytat:
Halo Mamusie
upał się zapowiada, bo już ponad 20 stopni u mnie! Jak myślicie, lepiej w taką pogodę siedzieć w domu i wieczorem dopiero wyjść? Bo brat nas na grilla zaprosił, ale u niego w ogrodzie to ani pół metra cienia nie ma i teraz się waham czy Zośka jakiegoś udaru nie dostanie
Ja mam zamiar tak do 16.00 zostać w domu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 10:50   #1868
mama zosi
Zakorzenienie

Natka gratulujemy ząbka kolejnego! No i cieszę się, że Szymuś dziś dał Wam pospać.

Nasze plany i tak już nieaktualne, bo babcie trzeba było do lekarza zawieźć, także brat pojechał, a ja z Zo czekam na jakieś wieści.
Stary 2012-05-01, 12:19   #1869
archinta
Zakorzenienie

Ale guuuuuuuuuuuurąc

Poszłam z rana z małym na spacerek- w spacerówce (tej od gondoli) i ryk, wrzask , masakra Siadłam na ławce władowałam mus ie do spacerówki- przytulił się i kimnął. potem jak coś go wybudzilo to szukał mnie wzrokiem- znalazł- zasypiał. Ewidentnie spacerówka przodem do świata mu nie pasuje... i się po pierdykały plany zakupowe na spacerówkę - parasolke a już wybrałam model

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a zaraz wam pokaże
ii niespodzianka, Stasiek jak dziewczynka wygląda
w kapelusiku mamusi , w nowych spodenkach
bosssssssssski!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

trochę sie musialam przypatrzeć żeby zajażyć o co kaman

Cytat:
Hej Standardowo wbijam bez nadrabiania ale inaczej nie da rady
U nas jakiś sajgon, albo coś, Szymek nie spał od 11 do 20.30 po czym zasnął i budził się co minutę z takim płaczem, że szok Dałam mu w końcu syropku przeciwbólowego i śpi już pół godziny.
Poza tym byłam na "przeglądzie powozia" wszystko ok, szykuje się @ Niestety mam bliznowca, z którym nic nie da się zrobić i małą przepuklinę pępkową (mam się skonsultować z chirurgiem)
sajgonu szczerzę współczuję

Ja jeszcze nie miałam @ mogłaby nei przychodzić
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
archi Ty to jak zwykle humor poprawisz
tylko kto mnie tak wymaluje, co?
No jak to kto- ja Zabierzemy sie wspólnie na wakacje i będziemy sie lansowac na plazy
Cytat:
heja
meldujemy sie z Zakopca
mały droge zniósł dobrze, spał wiekszosć czasu wiec super, słodziak wszystkich czaruje łacznie z włascicielka miejsca gdzie śpimy

własnei pije pifko , mąż karmi młodego i mykamy na chwile do jacuziiii
a idź stad
szczerze zazdraszczam!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
otwieram właśnie okno i oczy ze zdumienia przecieram... sąsiedzi z kamienicy naprzeciwko właśnie grilla rozkładają, lampy montują i piwo znoszą... I tak się chyba skończyło nasze spanie przy otwartym oknie

Cytat:
Masakra.
Mam ochotę zmierzyć tż temperaturę, albo coś. Wysłałam chłopa po mleczko dla dziecka tzn to na słońce, emulsję do kąpieli i kropelki D.
Wrócił z 300ml tubą mleczka La Roche-Posay ( mam nadzieję że to dobre bo dzieci z całego osiedla mogę codziennie przez dwa lata chyba smarować haha) , butlą emulsji 400ml , kropelkami w kapsułkach i nie powiem jakim paragonem a raczej ceną na nim .
50+ raczej nie chwyta- tylko tzreba odpowiednią ilość posmarować- zawsze na opakowaniu piszą- nie skąpić i powtarzać smyranie

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Halo Mamusie
Ja bym na wy[ad bez cienia sie nie pisala- my nie dawno wrocilismy ze spaceru (z ławki ) i w słońcu masakra!
Cytat:

U nas dalej tylko 2 dolne szczurki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 13:02   #1870
mama zosi
Zakorzenienie

Archi ale są parasolki tyłem do kierunku jazdy. My mamy taki wózek. Super lekki, ale siedzisko montowane w dwie strony. Tylko minus taki, że składa się w dwóch częściach. Ale dużo miejsca nie zajmuje potem w bagażniku

A Zo w taką pogodę to tylko śpi!
Stary 2012-05-01, 13:10   #1871
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale guuuuuuuuuuuurąc

Poszłam z rana z małym na spacerek- w spacerówce (tej od gondoli) i ryk, wrzask , masakra Siadłam na ławce władowałam mus ie do spacerówki- przytulił się i kimnął. potem jak coś go wybudzilo to szukał mnie wzrokiem- znalazł- zasypiał. Ewidentnie spacerówka przodem do świata mu nie pasuje... i się po pierdykały plany zakupowe na spacerówkę - parasolke a już wybrałam model

bosssssssssski!!!!!!!!!

sajgonu szczerzę współczuję

Ja jeszcze nie miałam @ mogłaby nei przychodzić

No jak to kto- ja Zabierzemy sie wspólnie na wakacje i będziemy sie lansowac na plazy

a idź stad
szczerze zazdraszczam!!!!!!!!!!!!!

50+ raczej nie chwyta- tylko tzreba odpowiednią ilość posmarować- zawsze na opakowaniu piszą- nie skąpić i powtarzać smyranie

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Ja bym na wy[ad bez cienia sie nie pisala- my nie dawno wrocilismy ze spaceru (z ławki ) i w słońcu masakra!

U nas dalej tylko 2 dolne szczurki
Jaki model wybrałaś

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Archi ale są parasolki tyłem do kierunku jazdy. My mamy taki wózek. Super lekki, ale siedzisko montowane w dwie strony. Tylko minus taki, że składa się w dwóch częściach. Ale dużo miejsca nie zajmuje potem w bagażniku

Zuzia też usnęła właśnie ale to co się z nią dzieje jest nie do opisania płacz/ryk/wrzask/krzyk cały dzień nie wiem czy to zęby czy przez ten upał ale jak to wina upału to niech idzie precz!!!!!!!! Ja chcę rześkie powietrze żeby moje dziecko wróciło do normalności

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 13:12   #1872
mama zosi
Zakorzenienie

Martunia Zośka tez jak na siebie to jest dość marudna. Wymęczyła się i zasnęła. Ja chcę 10 stopni mniej. Minimum!
Stary 2012-05-01, 14:12   #1873
MAGiALENA
Zakorzenienie

hej!

widzę, że nie tlyko Kapcer przeżywa upał...

a tak w ogóle, to jedynka górna mu sie przebiła.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:23   #1874
danika
Zakorzenienie

hej

wybaczcie, ze tylko ost stronę nadrabiam

u nas tez uuuupał, siedzimy na polu cały dzien ale w cieniku niunia spala 2 razy po pół godziny i teraz ponad godzinę, ale tez ją męczy ten upał, widac po niej.
rano maruda do kwadratu

Cytat:

moze musi sie Piotrul przyzwyczaić.

powim Ci, ze Olgi w takim wózku tez nie widze bo ona lubi zeby do niej gadać, zabawiać...

Cytat:
Nasze plany i tak już nieaktualne, bo babcie trzeba było do lekarza zawieźć, także brat pojechał, a ja z Zo czekam na jakieś wieści.
o kurcze...no i co z babcią?wiadomo coś?

Cytat:
brawo dla zębacza

Cytat:
Zuzia też usnęła właśnie ale to co się z nią dzieje jest nie do opisania płacz/ryk/wrzask/krzyk cały dzień nie wiem czy to zęby czy przez ten upał ale jak to wina upału to niech idzie precz!!!!!!!! Ja chcę rześkie powietrze żeby moje dziecko wróciło do normalności
u nas podobnie - i tez nie wiem czy nie zęby bo taka od paru dni niespokojna. I moj powrót do pracy tez sie pewnie nałożył na to....

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość

super
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:31   #1875
agus1978
Wtajemniczenie

Dzień dobry! termometr pokazuje 30st w cieniu..masakraale jakieś chmury wiszą to może coś z tego spadnie. Misią mi się wgryza w myszkę więc chwila spokoju ( i sobie przegryzła dziąsełko wrrr ale nie zauważyła nawet)+. Przez te upały to źle mi śpi w nocy, przebudza się i jest marudna..ciekawe co będzie latemna spacerku byłyśmy do południa, odpust i pierwsze zakupy odpustowe dla dzieciaczka zaliczone - niby taka pierdoła a cieszy
Cytat:
Masakra.
Wrócił z 300ml tubą mleczka La Roche-Posay ( mam nadzieję że to dobre bo dzieci z całego osiedla mogę codziennie przez dwa lata chyba smarować haha) , butlą emulsji 400ml , kropelkami w kapsułkach i nie powiem jakim paragonem a raczej ceną na nim .
dla męża a 50+mocno ochrania przed słońcem
Cytat:
ja sobie wczoraj spaliłam trochę dekolt i kark i jakieś fuj mi sie porobiło na nim...i piecze wrrrr
Cytat:
fajny wózeczek

aha
Cytat:
Halo Mamusie
lepiej wychodzić do południa i po południu, a tak to czapeczka na głowę i filtr, ale jak pełne słońce to trochę ryzyko jest w sumie...
Cytat:
Hej U nas ukrop totalny, byliśmy z rana chwilę na podwórku ale teraz do 16.00 nawet nosa nie wychylę. Po wczorajszych bojach pospaliśmy dzisiaj do 7.40 z jedną przerwą na mleczko

za ząbeczka
Cytat:
Natka gratulujemy ząbka kolejnego! No i cieszę się, że Szymuś dziś dał Wam pospać.

oj, to "kciuki", żebbyło dobrze
Cytat:
młoda też bardziej senna jest...
Cytat:
Misia też jest inna w taką pogode...ech biedne te nasze dzieciaczki są
Cytat:
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 17:24   #1876
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
u nas tez uuuupał, siedzimy na polu cały dzien ale w cieniku niunia spala 2 razy po pół godziny i teraz ponad godzinę, ale tez ją męczy ten upał, widac po niej.
rano maruda do kwadratu

o kurcze...no i co z babcią?wiadomo coś?
Zo też jest marudna trochę, jak na nią to już coś niespotykanego. Ale siedzimy w domu, chłodno nawet jest, więc mam nadzieję, że jakoś to zniesie.

A z babcią byli w dwóch szpitalach i na chwilę obecną wypuszczą ją po obserwacji do domu. Skończyła dopiero chemię brać i ten upał do tego raczej jej nie służy niestety. Pojedziemy jutro z Zo, obiad jej ugotuję i zobaczę co i jak można jej jeszcze pomóc.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! termometr pokazuje 30st w cieniu..masakraale jakieś chmury wiszą to może coś z tego spadnie. Misią mi się wgryza w myszkę więc chwila spokoju ( i sobie przegryzła dziąsełko wrrr ale nie zauważyła nawet)+. Przez te upały to źle mi śpi w nocy, przebudza się i jest marudna..ciekawe co będzie latemna spacerku byłyśmy do południa, odpust i pierwsze zakupy odpustowe dla dzieciaczka zaliczone - niby taka pierdoła a cieszy
:
ale że w taką od komputera ?

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Godzinkę sobie razem pospałyśmy i teraz jestem ledwo żywa a Zo nabrała nowej energii do zabawy za to.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
hej!

widzę, że nie tlyko Kapcer przeżywa upał...

gratulujemy zęba w takim razie!
Stary 2012-05-01, 17:57   #1877
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak - ja wiem- ale wybrałam juz model i trzeba teraz innego szukac

No i pisz mi tu zaraz jaki masz wózek i czy jesteś zadowolona

Cytat:
Jaki model wybrałaś
TAKI

Buziaczki dla marudki
Cytat:

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

moze musi sie Piotrul przyzwyczaić.

powim Ci, ze Olgi w takim wózku tez nie widze bo ona lubi zeby do niej gadać, zabawiać...
No na pewno musi się przyzwyczaić- ale on taki mamusiowy- to nie wiem czy zajmie mu to tydzień czy rok...
I Twoją marudkę tez przytulam
Cytat:
Zo też jest marudna trochę, jak na nią to już coś niespotykanego. Ale siedzimy w domu, chłodno nawet jest, więc mam nadzieję, że jakoś to zniesie.
I Twja marudkę tez

A dla Babci zdrówka

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-05-01 o 17:58
Stary 2012-05-01, 18:09   #1878
mama zosi
Zakorzenienie

Archi my mamy Quinny Zapp Xtra i jestem bardzo zadowolona, jedna ręką da się go prowadzić, a nawet nim skręcać. No i nawet z nią w środku jestem w stanie ją wnieść po schodach bez większej zadyszki.
i dziękuję w imieniu babci

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-01 o 18:11
Stary 2012-05-01, 18:14   #1879
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi my mamy Quinny Zapp Xtra i jestem bardzo zadowolona, jedna ręką da się go prowadzić, a nawet nim skręcać. No i nawet z nią w środku jestem w stanie ją wnieść po schodach bez większej zadyszki.
i dziękuję w imieniu babci
O widzisz- bo ja właśnie teraz o nim myślę Tylko wydawął mi się taki na teraz- ,ze przyszłe lato to moze być za mały. Przymierzałam małego w sklepie do niego i niby oki.
A on pałąka nie ma-- no nie?
A daszek daleko zachodzi? Czy parasolkę tzreba jeszcze domontować- mój nienawidzi słońca- po mamusi chyba
A na wartepach jak??? Daje radę??
Stary 2012-05-01, 18:24   #1880
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz- bo ja właśnie teraz o nim myślę Tylko wydawął mi się taki na teraz- ,ze przyszłe lato to moze być za mały. Przymierzałam małego w sklepie do niego i niby oki.
A on pałąka nie ma-- no nie?
A daszek daleko zachodzi? Czy parasolkę tzreba jeszcze domontować- mój nienawidzi słońca- po mamusi chyba
A na wartepach jak??? Daje radę??
wydaje mi się, że w przyszłe lato spokojnie nam jeszcze posłuży, ale średnio się na zimę nadaje i mam w planie zakup też qunnie, ale speedy sx (tylko że wtedy tylko tyłem do mnie).
Pałąka w sensie co? bo nie rozumiem za bardzo, ale ja jestem tempa w tych kwestiach (musiałam rampersy sobie googlować ) jak krowie na rowie proszę mnie pytać
daszek jest idealny, Zo jest cała osłonięta i parasolka jest tu zupełnie zbędna, a folia z boku też jest z takim filtrem co słońca nie przepuszcza (przyciemniane szyby ma ).
A na wertepach jakoś sobie radzimy i Zo nie protestuje, ale prawda jest taka, ze im lepsza nawierzchnia, tym lepszy komfort prowadzenia. Ale tak będzie w każdy wózku co nie ma pompowanych kół.

Edytowane przez mama zosi
Czas edycji: 2012-05-01 o 18:26
Stary 2012-05-01, 18:29   #1881
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się, że w przyszłe lato spokojnie nam jeszcze posłuży, ale średnio się na zimę nadaje i mam w planie zakup też qunnie, ale speedy sx (tylko że wtedy tylko tyłem do mnie).
Pałąka w sensie co? bo nie rozumiem za bardzo, ale ja jestem tempa w tych kwestiach (musiałam rampersy sobie googlować ) jak rowie na rowie proszę mnie pytać
daszek jest idealny, Zo jest cała osłonięta i parasolka jest tu zupełnie zbędna, a folia z boku też jest z takim filtrem co słońca nie przepuszcza (przyciemniane szyby ma ).
A na wertepach jakoś sobie radzimy i Zo nie protestuje, ale prawda jest taka, ze im lepsza nawierzchnia, tym lepszy komfort prowadzenia. Ale tak będzie w każdy wózku co nie ma pompowanych kół.
To na pewno z tymże zastanawiam się czy np dojadę nim od auta po dróżce na działce??
Na zimę też mi się wydaje,ze z tym wózkiem lipa- no ale do sklepu będzie oki Na spacery mamy inną spacerówkę- w tej co teraz nie chce siedzieć Coneco jakieś- dostaliśmy po mojej chrześnicy.

Pałąk to taka barierka- fota na przykładzie wózka który wybrałam wcześniej:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pałąk.jpg (19,7 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-05-01, 18:32   #1882
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
To na pewno z tymże zastanawiam się czy np dojadę nim od auta po dróżce na działce??
Na zimę też mi się wydaje,ze z tym wózkiem lipa- no ale do sklepu będzie oki Na spacery mamy inną spacerówkę- w tej co teraz nie chce siedzieć Coneco jakieś- dostaliśmy po mojej chrześnicy.

Pałąk to taka barierka- fota na przykładzie wózka który wybrałam wcześniej:
no to pałąka nie ma, ale nie wiem po co on w sumie?!
a na działkę dojedziesz, ja na wertepowe testy zabrałam ją nad kamionkę koło domu i tam są takie wapienne dróżki pełne kamieni i dało radę
no pompowana spacerówka byłaby lepsza, ale ja to muszę mieć jak najbardziej lekki wózek, bo mnie kręgosłup pęknie jak będę za dużo dźwigać
Stary 2012-05-01, 18:36   #1883
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
no to pałąka nie ma, ale nie wiem po co on w sumie?!
a na działkę dojedziesz, ja na wertepowe testy zabrałam ją nad kamionkę koło domu i tam są takie wapienne dróżki pełne kamieni i dało radę
no pompowana spacerówka byłaby lepsza, ale ja to muszę mieć jak najbardziej lekki wózek, bo mnie kręgosłup pęknie jak będę za dużo dźwigać
No kurcze - chyba zaraz go kliknę na alledrogo

Z tą barierką to w sumie nie wiem- jakoś często widzę,ze te siedzące dzieci trzymają się za nią jak się podniosą z oparcia. Albo jak parkują gdzieś przy ławeczce to dziecko wypięte z szelek sobie siedzi ale właśnie ta barierka ogranicza przed fikołkiem

A tak wracając do zimy- myślisz, ze się nie nadaje przez małe kółka na śnieg czy jak?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 18:39   #1884
mama zosi
Zakorzenienie

I dziękuję za poglądową lekcję co to jest pałąk jestem mądrzejsza po dzisiejszym dniu

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
No kurcze - chyba zaraz go kliknę na alledrogo

Z tą barierką to w sumie nie wiem- jakoś często widzę,ze te siedzące dzieci trzymają się za nią jak się podniosą z oparcia. Albo jak parkują gdzieś przy ławeczce to dziecko wypięte z szelek sobie siedzi ale właśnie ta barierka ogranicza przed fikołkiem

A tak wracając do zimy- myślisz, ze się nie nadaje przez małe kółka na śnieg czy jak?
zaletą tego wózka są też super pasy, dobrze wykończone zupełnie jej nie przeszkadzają przez to, że mają takie miękkie ochraniacze.
i jakoś bez pałąka wydaje mi się, że żyć mogę, skoro jeszcze kwadrans temu nie wiedziałam co to jest
co do zimy to powiem Ci tak - jeśli nie będzie wielkich zasp i zimy stulecia to da radę, ale w takim świeżym śniegu mógłby się zakopać, bo ma niskie podwozie. Bo koła małe, ale za to szerokie i chyba dadzą radę.
Stary 2012-05-01, 18:40   #1885
aa2
Zakorzenienie

jak wam mija majówka
pogoda mojego Marcelita nei wykańcza dziś spał raz , zasnoł przed 12 i spał do prawie13 a tak to szaleństwo pełna para i padł o 19 i spiocha
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 18:43   #1886
archinta
Zakorzenienie

O - a jakby jednak tego pałąka brakowało to PROSZĘ coś może i tańszego się znajdzie...ech no muszę sie jakos zdecydować bo wózka mi brak noooo

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
I dziękuję za poglądową lekcję co to jest pałąk jestem mądrzejsza po dzisiejszym dniu

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

zaletą tego wózka są też super pasy, dobrze wykończone zupełnie jej nie przeszkadzają przez to, że mają takie miękkie ochraniacze.
i jakoś bez pałąka wydaje mi się, że żyć mogę, skoro jeszcze kwadrans temu nie wiedziałam co to jest
co do zimy to powiem Ci tak - jeśli nie będzie wielkich zasp i zimy stulecia to da radę, ale w takim świeżym śniegu mógłby się zakopać, bo ma niskie podwozie. Bo koła małe, ale za to szerokie i chyba dadzą radę.
No człowiek całe zycie się uczy

Dzięki za odpowiedzi
Cytat:

jak wam mija majówka
pogoda mojego Marcelita nei wykańcza dziś spał raz , zasnoł przed 12 i spał do prawie13 a tak to szaleństwo pełna para i padł o 19 i spiocha
Nie tak dobrze jak Wam
Stary 2012-05-01, 18:48   #1887
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
O - a jakby jednak tego pałąka brakowało to PROSZĘ coś może i tańszego się znajdzie...ech no muszę sie jakos zdecydować bo wózka mi brak noooo
ale speedy sx tylko tyłem niestety, także na jesień już chyba będzie ok mam nadzieję
a co do tych montowanych w obu kierunkach jazdy to powiem szczerze, że takich samodzielnych ( nie z zestawu z gondolą) to mało jest do wyboru.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:

jak wam mija majówka
No górskie powietrze widać mu służy!
Stary 2012-05-01, 18:54   #1888
archinta
Zakorzenienie

No to kliknęłam
Mamo Zo
jakby co to będzie na Ciebie
Stary 2012-05-01, 19:09   #1889
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
No to kliknęłam
Mamo Zo
jakby co to będzie na Ciebie
myślę, że będziecie zadowoleni!
jaki kolor?
Stary 2012-05-01, 19:14   #1890
mama zosi
Zakorzenienie

Nasza czarna strzała, z zawartością
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120425983.jpg (117,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120403811.jpg (129,3 KB, 44 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości