Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 16:07   #1921
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byliśmy na zakupach i spacerze. Pogoda taka sobie, dobrze że nie pada chociaż. Ale grilla w tym tygodniu raczej nie zrobimy
Wiecie co, nagle z dnia na dzień zrobiło mi się ciężko-ciężko mi się chodzi, oddycha, cokolwiek robi w domu. Ja wiem, że to już koniec 30. tygodnia i że poprzednim razem też tak chyba miałam, ale trochę mnie to przeraża... czuję się jak wieloryb-pisałam Wam że ostatnio nie mogłam podnieść się z wanny? Udało mi się dopiero jak się przekręciłam na kolana... Wieczorem nie mogę się ułożyć, bo mi w każdej pozycji niewygodnie... dobrze że chociaż spać mogę, choć są noce kiedy trudniej zasnąć... I jeszcze plecy mnie w jednym miejscu bolą-pod prawą łopatką...
Wiem, że Wy też tak na pewno macie... ale przyszłam się troszkę pożalić bo nikt jak Wy mnie nie zrozumie
Haniu jabym czytała o sobie
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
muminek nicki dzięki muminek ja nie prałam ochraniacza i raczej prać nie będę nicki ja byłam dzisiaj rano to się spociłam że szok:/ dzisiaj chyba pójdziemy ale tak jak ty gdzieś o 19 , po pierwszej miłości hanjah nie szkodzi że się żalisz bo kto cię tak zrozumie jak my ciężarówki
ja chyba też odpuszcze
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:10   #1922
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczynamy 32 t.c a tym samym 8 miesiąc!!!
cieszę się bardzo już nie mogę sie doczekać jak Maluszek będzie z nami
z tej okazji stawiam orzeżwiający napój i deser!

Coraz bliżej końca
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Soleilka no Ty chyba oszlalalas :P przeciez dopiero co wstalas :P
Jak mi się spać chciało
Cytat:
A jaki sen miałam Śniła mi się Soleilka Przemeblowaliśmy Ci pokój i okazało się, że jak wstawicie łóżeczko to biurko się nie zmieści A potem wzięłaś ślub z tż (w długiej żółtej spódnicy) ale nie zmieniłaś nazwiska i potem w panice biegałaś po urzędach żeby sobie nazwisko tż dodać

Jeszcze mi wykraczesz i mi się nie zmieści!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Soleilka
Co do spania w ciągu dnia: wczoraj popołudniu mówię do TZta, że spać mi się bardzo chce i walczę ze sobą by nie zasnąć. A on z powagą: "śpij, jesteś w ciąży - nie możesz ze sobą walczyć..."

Mój TŻ nie lubi jak tak śpię, bo mówi, że nie ma do kogo się odezwać. A jak nie śpię, to mówi żebym szła spać, bo nie może znieść mojego trajkotania Nie dogodzę mu
Cytat:
no i z okazji dzisiejszego 33 tygodnia
I już mam zgagę

Uświadomiliśmy sobie z TŻ, że gdyby nie dziecko, remont i te całe przygotowania to za tydzień pierwszy raz w życiu jechalibyśmy nad morze Ale za rok musi nam się udać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:11   #1923
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
W takim razie polecam Ci zebys kupila gaziki. Wiem, ze wydaja sie malo delikatne, ale co idealne do kupki, bo dobrze zbieraja Tez tak czasami robilam na samym poczatku. Gaziki/platki kosmetyczne i ciepla woda. Mozna troche zaoszczedzic na chusteczkach.
gaziki - zapamiętam
dzięki

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Linka dobrze że już minęło
dzięki

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

Ja myślę o wielorazowych ale nie napoczątku, bo słyszałam że takie malutkie dzieciaczki często gęsto kupkę robią i pieluszki trzeba zmieniać co rusz,więc wygodniej zasadzić takiego pampersa. Ale podziwiam Twoją determinację
A co do mycia pupki wodą to może i sama będę stosować... ale to się okaże
Z resztą żeby wykluczyć wszelką chemię z życia trzeba byloby się do jakiś ekologicznych wiosek przeprowadzić się... chyba aż tak 100% nie trzeba dziecka odgradzać od wszystkiego, bo później może mieć problemy np. z tolerancją płynów itd. tak myślę na chłopski rozum
chemii i tak będzie miało pod dostatkiem
jesli chodzi o chusteczki mokre a gazik plus woda to nie widzę różnicy w wygodzie, wiec wybór oczywisty bo zdrowiej i taniej

a jeśli chodzi o pieluchy to ja po prostu współczuję wszystkim dzieciom w pampersach, bo ja na przykład nie jestem w stanie wytrzymać w podpasce a pielucha to chyba musi byc jeszcze gorsza

Moi znajomi wychodzą z założenia "chemii i tak sie nie uniknie, wiec lepiej jej nie unikać" dają 3 latce chleb tostowy zamiast normalnego, wyrób kiełbasopodobny zamiast kiełbaski, margarynę zamiast masła
Ok, zgodzę sie że i tak jest pełno chemii ale to nie powód by ja przyjmować bezkrytycznie i we wszystkim, bez ograniczeń.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-01 o 16:16
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:32   #1924
hanjah
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Wiedziałam że mnie zrozumiecie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
a ja sobie ściągnęłam formularz Birth Plan i go sobie wypełniam sama dla siebie, po mału uświadamiam sobie czego moge sie spodziewać, czego oczekiwać...
Taki birth plan do wypełnienia mam w swoim blue folder. Tamtym razem nie zdążyłam go napisać, nawet położna mi o tym nie wspomniała (dowiedziałam się o tym z wizażu!). Jak nie będziesz mieć planu to i tak na bieżąco będą Cię w szpitalu pytać: o pozycję w jakiej chcesz rodzić, czy zgadzasz się na ktg, czy chcesz znieczulenie, czy dać Ci zastrzyk na urodzenie łożyska (polecam-ono wtedy samo wychodzi, nie trzeba go rodzić), czy dziecku podać wit. K (też polecam) etc.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Jeszcze mi wykraczesz i mi się nie zmieści!
Mam nadzieję, że akurat ta część snu spełni się na odwrót
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:36   #1925
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że akurat ta część snu spełni się na odwrót
Musi się zmieścić Wszystko jest wymierzone już

Bloguję
Stary 2012-05-01, 16:43   #1926
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
A może tak zrób? weź Amcie i jedź gdzieś do rodziców, może chłop się trochę ogranie?
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość

Może nie potrzebnie odbierasz jego zachowanie osobiście, może jego humorki nie mają związku z Twoją osobą. Twoja zamartwianie się nic nie zmieni. Moim zdaniem powinnaś przestać mu nadskakiwać jak rozkapryszonej księżniczce i zająć się sobą, zobaczysz wtedy szybko mu przejdzie.
Nicki jakbym wzieła Ame i pojecha labym do rodziców to by jeszcze sie bardziej wsciekała ze niby jak cos sie dzieje to jak zwykle uciekam do rodzicow i ze niby mi tam najlepiej ;/ Juz czasmi mi robil awantury o to ze nie umiem sie od rodzicow odłaćzyć i jak coś tylko sie dzieje to lece do nich(chociaz do konca nie jest to prawda).

Cynamonowy deser tylko ze ja mu wcale nei nadskakuje, olewam go, nie odzywam sie, traktuje go jak powietrze. Na szczescie juz go nei ma bo poszedl do pracy i mi troche latwiej bo rzynajmniej mnie nei korci zeby pojsc do neigo i znowu nie sprobowac z nim pogadac.

Zaraz uciekam i ide z Amuska na dwor, chociaż niech dziecko sie troche pobawi na dworze.
Stary 2012-05-01, 17:18   #1927
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny obejrzyjcie sobie

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

pewnie mnie 2 noce z rzedu bolały jajniki jak lezałam na boku, zrozumiałam, że pewnie klocuszek uwala sie na nich i dusi
fajny filmik

Ja właśnie wróciłam od rodziców ale gorąc

Dlatego nadrobiłam was, wypiję kefir biorę książkę i jadę do teściów do ogródka czytać
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 17:44   #1928
ivoncia16
Wtajemniczenie

widziałyście tą stronę ?
http://www.dzieciowo.pl/
mozna poczytać opinie o produktach dla dzieci
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 17:59   #1929
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Moi znajomi wychodzą z założenia "chemii i tak sie nie uniknie, wiec lepiej jej nie unikać" dają 3 latce chleb tostowy zamiast normalnego, wyrób kiełbasopodobny zamiast kiełbaski, margarynę zamiast masła
Ok, zgodzę sie że i tak jest pełno chemii ale to nie powód by ja przyjmować bezkrytycznie i we wszystkim, bez ograniczeń.
Nie no racja, unikanie chemii w świecie chemii to nie to samo co celowe faszeerowanie chemią..
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 18:31   #1930
ivoncia16
Wtajemniczenie

kochane ja teraz tak sobie mysle ze jak mam te Papersy 43 sztuki do szpitala to kupić następna wieksza paczkę też tych od 2 kg czy lepiej kupić już od 3 kg
bo myslalam kupic np jeszcze jedna Paczkę Pampers tak okolo 70 sztuk własnie tych od 2 kg i jedna tych Dada od 3 kg
jak myślicie kupić jedna duża od 2 kg i Dada od 3 kg ?
czy darować sobie ta paczke od 2 kg ?

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-01, 18:57   #1931
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Taki birth plan do wypełnienia mam w swoim blue folder. Tamtym razem nie zdążyłam go napisać, nawet położna mi o tym nie wspomniała (dowiedziałam się o tym z wizażu!). Jak nie będziesz mieć planu to i tak na bieżąco będą Cię w szpitalu pytać: o pozycję w jakiej chcesz rodzić, czy zgadzasz się na ktg, czy chcesz znieczulenie, czy dać Ci zastrzyk na urodzenie łożyska (polecam-ono wtedy samo wychodzi, nie trzeba go rodzić), czy dziecku podać wit. K (też polecam) etc.
ja sobie wydrukowałam z Cow&Gate włoże sobie do dokumentów ciążowych i jak przyjdzie czas (a podobno juz niedługo położna bedzie o to wszystko pytać) to bede przygotowana dziękuje Ci bardzo za podpowiedzi ! zastanawiałam sie właśnie nad tym zastrzykiem przyspieszającym urodzenie łożyska. teraz wiem, ze o niego poproszę

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:11   #1932
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie wydrukowałam z Cow&Gate włoże sobie do dokumentów ciążowych i jak przyjdzie czas (a podobno juz niedługo położna bedzie o to wszystko pytać) to bede przygotowana dziękuje Ci bardzo za podpowiedzi ! zastanawiałam sie właśnie nad tym zastrzykiem przyspieszającym urodzenie łożyska. teraz wiem, ze o niego poproszę
Ja teraz wizytę u położnej mam dopiero 29 maja-to będzie mój 34.-35. tydzień. Także wtedy z nią porozmawiam o birth plan.
Przed porodem w ogóle nie słyszałam o tym zastrzyku na łożysko. Ale byłam w takim szoku po porodzie (że to już) że się zgodziłam. I w sumie dobrze, bo szybko poszło-poczułam tylko jak wyślizguje się ze mnie.
Stary 2012-05-01, 19:28   #1933
buena
Wtajemniczenie

Witam w majowy, długi weekend.

Mam do Was pytanie: ile nospy można brać? Koleżanka jest w Karpaczu i się trochę przeforsowała z chodzeniem i boli ją brzuch. Wiem, że nospę można, ale nie wiem ile. A niektóre z Was brały/biorą ją regularnie, dlatego pytam.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:32   #1934
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz wizytę u położnej mam dopiero 29 maja-to będzie mój 34.-35. tydzień. Także wtedy z nią porozmawiam o birth plan.
Przed porodem w ogóle nie słyszałam o tym zastrzyku na łożysko. Ale byłam w takim szoku po porodzie (że to już) że się zgodziłam. I w sumie dobrze, bo szybko poszło-poczułam tylko jak wyślizguje się ze mnie.
Ja mam 18 maja i to będzie mój 31tc, może jeszcze nie bedziemy sporządzać tego planu, ale będę już przygotowana.
powiedz mi jeszcze, a jeśli nie chciałabym kontaktu skin-to-skin to dzidzie dadzą mi dopiero jak ją obadają i opatulą?

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:37   #1935
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Coraz bliżej końca

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
widziałyście tą stronę ?
http://www.dzieciowo.pl/
mozna poczytać opinie o produktach dla dzieci
fajna stronka,a z tymi pampersami to nie wiem Ivoncia co Ci doradzić
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Mam do Was pytanie: ile nospy można brać? Koleżanka jest w Karpaczu i się trochę przeforsowała z chodzeniem i boli ją brzuch. Wiem, że nospę można, ale nie wiem ile. A niektóre z Was brały/biorą ją regularnie, dlatego pytam.
ja biorę no-spe forte i można max 3 tabl.na dzień. nie wiem jak jest ze zwykłą no-spą.
Stary 2012-05-01, 19:46   #1936
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

fajna stronka,a z tymi pampersami to nie wiem Ivoncia co Ci doradzić

ja biorę no-spe forte i można max 3 tabl.na dzień. nie wiem jak jest ze zwykłą no-spą.

a Ty jak planujesz kupic ?

ja juz chcę lipiec
czuje się jak niedzwiedz , wogole nie czuje sie atrakcyjna
tylko taka zmaltretowana ;/

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

troszke się obawiam tych kolek u maluszka ;/
jeszcze kuzynka mnie straszy
bo mowie ze ja juz chce lipiec
a ona ee ze dopiero bede miala a jeszcze jak dziecko bedzie mialo kolke to nawet nocy nie przespie

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-01, 19:52   #1937
lipus89
Rozeznanie

hej zgłaszam się po wizycie.
u mnie wszystko ok - usg dzisiaj nie było ale zobaczył moje badania z czwartku i mówi że wszystko w porządku uspokoił mnie bo myślałam że to pH mam za wysokie ;] zbadał mnie, mówił że szyjka długa i zamknięta ...
następna wizyta 24ego

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:55   #1938
Soleilka
Zakorzenienie

Idziemy z TŻ szukać lodów
W ogóle wyspałam się A na kolację zjedliśmy smażoną kiełbachę z cebulką, musztardą, keczupem i sałatką z pomidorków, ogórków, cebulki i papryki Pychotka. Mam fazę na kiełbasę, TŻ kupił 1,5 kg więc mam co jeść

Bloguję
Stary 2012-05-01, 19:57   #1939
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 18 maja i to będzie mój 31tc, może jeszcze nie bedziemy sporządzać tego planu, ale będę już przygotowana.
powiedz mi jeszcze, a jeśli nie chciałabym kontaktu skin-to-skin to dzidzie dadzą mi dopiero jak ją obadają i opatulą?
A miałaś drugi raz pobieraną krew w ciąży? Na żelazo, antyciała i cukier? Jeśli nie, to pamiętaj żeby przed wizytą nic nie jeść przez 2-3h (wiem, że to trudne...)

Powiem Ci, że pierwszy raz spotykam się z tym, że kobieta nie chce kontaktu skin-to-skin Ale myślę że to właśnie tak jest-dziecko zmierzą, zważą, zawiną w kocyk (Dorotkę ubrałam po paru godzinach dopiero, bo tak to była w kocyk zawinięta) i dopiero je dostaniesz.

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-05-01 o 20:00
Stary 2012-05-01, 19:58   #1940
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Witam w kolejny upalny dzień uff
ja dzisiaj zostaje w domu no może popołudniu jakiś krótki spacer w te upały czuje się fatalnie
dzisiaj zaczynamy 32 t.c a tym samym 8 miesiąc!!!
cieszę się bardzo już nie mogę sie doczekać jak Maluszek będzie z nami
z tej okazji stawiam orzeżwiający napój i deser!

gratulacje

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
lol-to moje dzieci byly biedne. Nigdy tyle sie nie bawilam naokolo tego kapania. Puder odradzam bo sie skleja w grudki i jeszcze bardziej podraznia skórę. Sudocrem tak jak piszesz. Ja uzywalam głównie bepantenu jesli trzeba bylo. Najlepiej po prostu zostawiac pupe zeby sie wywietrzyla troche. Kąpalismy od samego poczatku. Wanienke wyparzylam tylko po zakupie. Najelpiej chyba sama wodą i mydlem - sa takie specjalne dla niemowlakow. To na co trzeba uwazac to zeby sie pepek nie zamoczyl, czyli bardzo malo wody wlewwac najlepiej. I na dno pieluche tetrową - wtedy sie dziecko nie slizga i ta pielucha mozna go umyc, albo okryc taką mokrą. A jak pepek odpadnie to juz normalnie je myslam - tak zeby sie pochalapały troche. Dzieci lubia wode.

Pepek smarowalam tym fioletowym - niestety to strasznie brudzi. No i watką oczy to ok.

Nigdy nie zakladalam czapeczki w domu ani po kapieli ani w nocy...

Na ciemieniuche lepiej uwazac, mojej sie szybko zrobila taka gruba, ale to potem oliwka sie smaruje i schodzi

Paszyry obcinac jak tylko zauwazysz slady na buzi, bo sie dzieci czsto drapia. Najlepiej przez sen, bo sie nie rusza - wiadomo

co do zabawek to tez tak mysle ze nie ma co dyskoteki robic
Noi taka pielęgnacja to ja rozumiem
Cytat:

[/COLOR]Mój brzuch się uspokoił ... Jest znów miękki. I bądź tu mądry Na razie odpuszczam IP.
Mogę tam jechać w każdej chwili, w razie czego
noi super!
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny obejrzyjcie sobie
[COLOR="Silver"]

pewnie mnie 2 noce z rzedu bolały jajniki jak lezałam na boku, zrozumiałam, że pewnie klocuszek uwala sie na nich i dusi
WOW co ta pani wyprawia z maluszkiem. a maluch jaki zrelaksowany!!! szok. ale nie ukrywam, że trochę przeraża mnie jak ona całego go zanurza i zostawia tylko otwór na powierzchni na usteczka i nosek ....

Cytat:
Hej , jestem i ja.. już byłam na mieście i zdążyłam wszamać hamburgera

to na pocieszenie bo wczoraj wylazła mi wielka opryszczka

no i z okazji dzisiejszego 33 tygodnia
I już mam zgagę

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Wyjechał na kontrakt do Belgii już w marcu, tyle że był w domku na Wielkanoc i weekend majowy. Teraz wróci dopiero w lipcu i wygląda na to, że na poród.
Biedactwo! Ale szybko zleci zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
juz drugi dzien strasznie mnie glowa boli... masakra...

ale dzwonil moj niegodziwy juz pare razy pytac jak sie czuje
O proszę
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
u mnie wszystko ok - usg dzisiaj nie było ale zobaczył moje badania z czwartku i mówi że wszystko w porządku uspokoił mnie bo myślałam że to pH mam za wysokie ;] zbadał mnie, mówił że szyjka długa i zamknięta ...
następna wizyta 24ego
Fajnie, że badania ok. Ale co za lekarz przyjmuje 1.05 ? poza granicami kraju, rozumiem??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:00   #1941
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Ja brałam zwykłą nospę nawet 6x1 jak nie miałam forte, a forte biorę 3x1
Cytat:
następna wizyta 24ego
Super, że jest ok

Ja to muszę w piątek na krew iść, znowu

Bloguję
Stary 2012-05-01, 20:01   #1942
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ty jak planujesz kupic ?

ja juz chcę lipiec
czuje się jak niedzwiedz , wogole nie czuje sie atrakcyjna
tylko taka zmaltretowana ;/

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

troszke się obawiam tych kolek u maluszka ;/
jeszcze kuzynka mnie straszy
bo mowie ze ja juz chce lipiec
a ona ee ze dopiero bede miala a jeszcze jak dziecko bedzie mialo kolke to nawet nocy nie przespie
ja kupie 2 opakowania pampers newborn,1 opakowanie dady może jedno babydream i happy żeby sprawdzić które będą najodpowiedniejsze Maluszkom i tak bardzo często na początku się zmienia pieluchy wiec pewnie szybko je zużyje i zostane przy tych które będą najlepsze.Ta dada rzeczywiście jest od 3kg wiec jak wiadomo że Maluszek będzie duży (a u mnie tak będzie ) to można kupić.
Cytat:
następna wizyta 24ego
super że wszystko ok
Stary 2012-05-01, 20:03   #1943
anna99302
Zadomowienie

Dziewczyny a piłyście piwo bezalkoholowe w ciąży np. Lech Free? On ma chyba 0.3% i kurcze waham się...a mam taką ochotę
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:07   #1944
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a piłyście piwo bezalkoholowe w ciąży np. Lech Free? On ma chyba 0.3% i kurcze waham się...a mam taką ochotę
,a piwka bezalkoholowego nie piłam.
Stary 2012-05-01, 20:08   #1945
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
następna wizyta 24ego
super że wszystko dobrze

Cytat:
ja kupie 2 opakowania pampers newborn,1 opakowanie dady może jedno babydream i happy żeby sprawdzić które będą najodpowiedniejsze Maluszkom i tak bardzo często na początku się zmienia pieluchy wiec pewnie szybko je zużyje i zostane przy tych które będą najlepsze.Ta dada rzeczywiście jest od 3kg wiec jak wiadomo że Maluszek będzie duży (a u mnie tak będzie ) to można kupić.

super że wszystko ok
aha
ja mam te jedne Pampersy i właśnie dokupie jeszcze jakąś wieksza paczke tych od 2 kg tylko nie wiem czy też Pampers czy Huggies no i jedno opakowanie Dada
ja mialam 33oo gr a Tż jakos 2800 gr cięzko powiedzieć jaka będzie nasza Kruszynka

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-01, 20:09   #1946
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie piłam
0,3 % to niby nic, ale czy dla maluszka też? nie wiem.

Lipuś fajnie, ze wszystko dobrze i możesz być spokojna
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:12   #1947
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
super że wszystko dobrze

aha
ja mam te jedne Pampersy i właśnie dokupie jeszcze jakąś wieksza paczke tych od 2 kg tylko nie wiem czy też Pampers czy Huggies no i jedno opakowanie Dada
ja mialam 33oo gr a Tż jakos 2800 gr cięzko powiedzieć jaka będzie nasza Kruszynka
Pampersy już masz to może Huggies?
ja miałm 3500gr mąż 3700 a mały już ma 1880 wiec zapowiada się ponad 3kg na pewno
Co do pampersów to nie ma opcji żebyśmy je kupowali cały czas bo byśmy poszli z torbami
Stary 2012-05-01, 20:19   #1948
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miałm 3500gr mąż 3700 a mały już ma 1880 wiec zapowiada się ponad 3kg na pewno
Co do pampersów to nie ma opcji żebyśmy je kupowali cały czas bo byśmy poszli z torbami
a no moze i Huggies kupie
zobaczę może na jakas promocje trafie
no ja tez mam nadzieje ze u nas te Dada sie sprawdza bo Pampers sa zbyt drogie ;/

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-05-01, 20:19   #1949
lipus89
Rozeznanie

Cytat:

Fajnie, że badania ok. Ale co za lekarz przyjmuje 1.05 ? poza granicami kraju, rozumiem??
eee co Ty normalnie prywatnie na południu Polski
jak ustalaliśmy termin dzisiejszej wizyty to pytał czy pasuje nam 1 maj - a my z Tż oczy jak 5 zł - mówimy jak Panu doktorowi tak to nam tym bardziej mówi że o 3ego odpoczywa

Cytat:
Boże, jak mnie ochota na piwo męczy to porażka ...

Cytat:
super że wszystko dobrze
ja mam taki sam dylemat jak Ty z tymi pampersami

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:24   #1950
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

a moj gin to ma chyba jakiś przedpotopowy sprzet bo mi nigdy nie mowią ile waży malutka ani nic ;/

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
eee co Ty normalnie prywatnie na południu Polski
jak ustalaliśmy termin dzisiejszej wizyty to pytał czy pasuje nam 1 maj - a my z Tż oczy jak 5 zł - mówimy jak Panu doktorowi tak to nam tym bardziej mówi że o 3ego odpoczywa

Boże, jak mnie ochota na piwo męczy to porażka ...

ja mam taki sam dylemat jak Ty z tymi pampersami
no właśnie nie wiem jak to zaplanować
w głębi duszy mam nadzieje ze mala będzie miala ponad 3 kg zebym mogla szybko zaczac uzywac tych Dada
ale cięzko powiedziec jaka bedzie dlatego w zapasie w domu musze miec jakies
i najlepiej kupic chyba te od 2-5 kg bo jak dziecko nie bedzie ważylo 3 kg to te ktore sa od 3 beda zbyt duze
a te od 2-5 kg smialo beda dobre bo sa do 5 kg
takze mysle ze lepiej miec z dwie paczki tych od 2 kg a jak dziecko sie urodzi ponad 3 kg to pozniej mozna juz kupowac te od 3 kg

Nasza Księżniczka !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości