|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
A dworzec jest jeszcze niegotowy. Katowice to ciągle jeden wielki plac budowy. |
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33856945]
A dworzec jest jeszcze niegotowy. Katowice to ciągle jeden wielki plac budowy.[/QUOTE] całkiem jak wrocław
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33856945]No u mnie grzmiało, grzmiało i nie chce padać. A mogłoby, bo dzisiaj jest tak parno...
A dworzec jest jeszcze niegotowy. Katowice to ciągle jeden wielki plac budowy.[/QUOTE] Ale chyba nie bede miala problemu z kupieniem biletu? Heh.. jak ja nie lubie tułać sie pociagami i to jeszcze sama
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tego nie wiem. Ja lubię podróżować pociągiem, ale samej też by mi się nie uśmiechało. A dokąd się wybierasz? |
|
|
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33857138]Raczej nie... Kasy są od strony placu Andrzeja, przynajmniej jeszcze niedawno były. A może gdzieś indziej też są
Tego nie wiem. Ja lubię podróżować pociągiem, ale samej też by mi się nie uśmiechało. A dokąd się wybierasz?[/QUOTE] Do Radomia. Pamietacie jak Wam pisalam o pobieraczku, tej stronce skąd domagaja sie odemnie kasy? Napewno mam sie nie przejmowac? Niedawno dostalam 3 juz wezwanie i ze kieruja sprawe do sadu, ja im odpisalam ze odstepuje od umowy w trybie natychmiastowym i dostalam kilometrowa odpowiedz od jakiejs baby. pisze mi o jakichs artykułach Kodeksu i ☠☠☠☠☠☠☠y takie. Co mam robic??? ;O ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- o, zaczaszkowało mi pier*oły (*d) hahaha |
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-05-01 o 19:20 |
|
|
|
|
|
#4447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa, która na początku bardzo się o mnie martwiła po tym jak wpadłam w dół po stracie dziecka niedawno, jak znowu się bardziej zamartwiałam powiedziała mi, że to był tylko zlepek komórek... musiałam się bardzo powstrzymać, żeby dosadnie nie odpowiedzieć i powiedziałam tylko, że to było moje dziecko.Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33856251]Nie chcę Ibupromu, one są ponoć niedobre dla komórek jajowych A na mnie i tak te wszystkie proszki działają raczej na zasadzie wmówienia sobie, że podziałają Więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie. Ale grzmi u mnie, ciekawe, czy będzie deszcz.[/QUOTE] Eeh.. a ja tylko ibuprom łykałam jak coś, choć dość rzadko, bo w sumie nie przekraczałam 2 tabletek w miesiącu, głównie przy @. Apap kompletnie na mnie nie działa. |
||
|
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33856161]Wzięłam Apap już jeden. Ale nie bolała mnie już całe wieki...[/QUOTE] na mnie też apap nie działa, jest za słaby. Ibuprom ok. Chłopaki śpią, ja wizażuję. |
|
|
|
|
|
#4449 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mi teraz pomógł ten paracetamol, ale tak jak mówię, ja to mam na zasadzie wmówienia sobie. Tak czy siak, ważne, że działa. |
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z wyprawy. jestem padnięta. a jutro do pracy
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
no no jeszcze troszke i w tempie ekspresowym dobijemy do 5000 postow
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
I jak było
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Maksikola tu masz przepis http://wypiekizpasja.blox.pl/2010/06/Ciasto-Shrek.html Ja uwielbiam to ciasto |
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
fioluś- miałam super dzinsy h&m właśnie z ciuchów, śmigałam w nich przez większość mojej ciąży(chociaż i tak nie często wychodziłam z domu) no ale niestety pękły pod udem
, ostatnio próbowałam wyłowić jakieś kolejne ale same małe rozmiary były....Popatrzę jutro ale bardziej nastawiam się na ciuszki dla Kasi maksikola- z tymi sukienkami to świetny pomysł, teraz to mam dylemat bo kupiłabym i spodnie i kiecki Może coś znajdę jutro na "pływalni" a jak nie to będę szukac na Allego
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
było edukacyjno. po obozie zostały tylko fundamenty i pomniki pamięci. w Oświęcimiu i Majdanku jest inaczej bardziej obrazowo.
|
|
#4455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze legginsy i rajtki ciążowe - nie polecam, jak dla mnie ten klin był ogromny i spadały mi, nawet w 29, 30 tc... No i spódnicę ciążową z allegro, jak komuś by zależało, to poszukam sprzedawcy, bardzo sobie chwalę, bawełniana. Teraz mam podobną (nie ciążową oczywiście) z H&M, zwężana, bawełniana, bardzo bardzo fajna. Jeszcze mam dżinsy i legginsy i w nic innego na dole się nie mieszczę i średnio widzę swój powrót do dawnego rozmiaru... Mam wrażenie, że biodra mi się poszerzyły :| |
|
|
|
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
Jadłam to ciasto Shrek, bardzo dobre polecam. Jak nie ma sie pod ręką zielonego pysia czy kubusia dobre tez ze zwyklym ale wiadomo inny kolor bedzie mialo i ze shreka zejdzie na puchatka
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33859024]Jeszcze legginsy i rajtki ciążowe - nie polecam, jak dla mnie ten klin był ogromny i spadały mi, nawet w 29, 30 tc... |[/QUOTE]
ja też mam rajstopy ciążowe i też jestem średnio zadowolona....na mnie ten klin jest za mały...;(
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berbie, toporka na teściową new!!!!![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33853893]A jak usłyszę, że ciąża to nie choroba, to się będę bardzo głośno śmiać. [/QUOTE]mega dosadne, mega hardcorowe i mega prawdziwe. Cytat:
już nie raz Ci mówiłam, że Ty jesteś ambitna góralka. Na rok ambicję w kosmos. i nogi w górze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33855440] ogólnie tak mam, że mnie chodzenie na cmentarz w pewien sposób uspokaja - często mam tak, że bardzo intensywnie myślę o babci, wystarczy, że pojadę do niej na cmentarz i już jakoś się czuję spokojniejsza.[/QUOTE]moja mama tak ma. wycisza ją to. i ma do mnie pretensje... nie ma dnia, żebym nie myślała o babci. uwielbiam cmentarze, ale jako miejsce a nie jako "to jedyne miejsce pamięci". ale tak jak napisałaś - każdy ma inaczej i trzeba to szanować. Cytat:
mam tak samo, chociaż Alfie (Becie ) wierzę i ostatnio, ze względu na te wiarę i na to że Apap na mnie nie działa, nie biorę nic ![]() dużo ludzi?!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-05-01 o 20:56 |
|||||
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
ludzi trochę było, ale nie ma porównania do 1 maja w tamtym roku w Oświęcimiu.
a co do zeberki teściowej to powiem, że brak mi słów i wolę nie komentować tego ona nawet na toporek nie zasługuje
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
pani - co postanowiłaś? Jedziesz sama na pogrzeb?
|
|
#4462 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich,
nadrobiłam ale nie mam siły cytować... tak się dzisiaj spiekłam na słońcu że ledwo ruszam rękami NATALIA jak udała się pierwsza wycieczka Mikołaja na basen? MAGA wykryłaś już kto jest sprawcą pojawienia się gołębi na twoim parapecie? U mnie w bloku jedna sąsiadka dokarmiała gołębie do czasu jak na klatce zaprosiłam ją do mycia moich okien od tego czasu mam spokój ZEBERKO nie przejmuj się nikim ani niczym sama wiesz co jest dla ciebie najlepsze i dla twojego dzidziusia i absolutnie nie waż się pracować i przemęczać!!!! BERBIE w Oświęcimiu byłam i zrobił na mnie bardzo duże wrażenie, jeśli ktoś nigdy nie był to powinien tam być. FIOLUSIEK ciasto wygląda przepysznie ale nie odważę się go robić bo do pieczenia to jestem antytalencie ![]() PERSE super że głowa przestała boleć, na mnie działa tylko ibuprom ale staram się go nie brać jak nie muszę. A słyszałaś coś na temat tego że no-spa jest szkodliwa na układ moczowo - płuciowy? Moja szwagierka tak stwierdziła po rozmowie ze swoim ginekologiem, dziwne nie? Bo raczej no-spa w ciąży jest zalecana. DELILA no nie mów że te trutnie nadal cię nękają co za patologia ale tak jak radzi Alfa zasięgnij porady w tej sprawie u jakiegoś specjalisty w ochronie praw konsumenta.ESESKA staraj się unikać upałów ale wieczorny spacerek jak jest chłodno to raczej wskazany dobrze że twoja mama cię wyciąga a dałaś się namówić??? To chyba tyle do pisania idę położyć się plackiem bo chyba zaraz od tego pieczenia zwariuje ale wcześniej poszukam czegoś na poparzenia dla mało myślących
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza przy dłuższym pobycie i spędzaniu czasu obok siebie![]() szkoda mi Tz-a bo on widzi, że ja się staram tam jezdzić i przebywać a jednocześnie, że bardzi się tam męczę... całe szczęście, że jakoś z Tz-etem się dogadujemy
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-05-01 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja byłam ostatnim rocznikiem przed reformą, którą uważam za największe zło w polskiej edukacji, oprócz nowej matury) i pamiętam niektóre rzeczy dokładnie do dziś. Bardzo dziwne. A jak szkodzi na ten układ? Ja w ciąży brałam 3 nospy dziennie..... |
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33859851] (ha, ciekawe ile z Was chodziło do 8-klasowej podstawówki
Ja byłam ostatnim rocznikiem przed reformą, którą uważam za największe zło w polskiej edukacji, oprócz nowej matury) i pamiętam niektóre rzeczy dokładnie do dziś. [/QUOTE] Perse- ja chodziłam do VIII klasy ppodstawówki a za mną jeszcze kilka roczników miało okazję uczyć się w VIII kl
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
tak. tam nie ma specjalnej opcji. ja moge spać z moim bratem, a chłop będzie problemem dla babci to jednak za poważna sprawa na zadrażnianie czy niespodzianki. szanuję światopogląd babci. rozumiem, że może jej się nie podobać mój konkubinat. jakby było bliżej, to byłaby zupełnie inna sytuacja. a tu jest "pół kraja" (a nawet cały), no i nie wyjazd nad morze, czy dla fanu... heh życie żyćko i żyćkowate konsekwencje dorosłych decyzji Cytat:
a mentalność i przyzwyczajenia, i pogądy, i światopoglądy zupełnie inne... life...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33859851]Oświęcim to chyba takie miejsce, które na stałe pozostaje w pamięci... [/QUOTE] hehe ja z innej epoki. 8 klasowa
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-05-01 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
nie będzie. przy 3 pokojowym mieszkaniu w bloku i dużej rodzinie (mój ojciec ma dwójkę rodzeństwa i siostra mieszka w Nowym Sączu, ma troje dzieci - mężatych, brat też ma dwójkę dzieci)... nie sądzę. dwa lata temu dała czadu na Open'erze, więc wolę nie powtarzać akcji czy prowokować do akacji. wolę dlaczego go nie ma niż dlaczego jest... po prostu.
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet proste artykuły (tzn nie takie typowo naukowe) o tym piszą http://www.prozdrowie.pl/Artykuly/Ci...po-ibuprofenie i fragment z tegoż artykułu "Regularne przyjmowanie ibuprofenu może wpłynąć niekorzystnie na płodność zarówno u kobiety jak i mężczyzny - zaznacza ginekolog Ewelina Śliwka. - Lek ten hamuje syntezę prostaglandyn, a te odgrywają ważne role w procesie zapłodnienia. Szczególnie groźne jest zażycie tabletek w okresie świeżo przed lub po zapłodnieniu oraz regularne przyjmowanie dużych ilości tego preparatu." heh już nie wspomnę że na necie można znaleźć pytania typu "ile muszę zażyć ibupromu żeby poronić"
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
rozsądnie
nie wierze...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Tego nie wiem.

musiałam się bardzo powstrzymać, żeby dosadnie nie odpowiedzieć i powiedziałam tylko, że to było moje dziecko.
Więc mam nadzieję, że i teraz tak będzie. 

Berbie, toporka na teściową new!!!!!