Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 16:59   #871
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Muffinka jak ja zazdrosze ze juz przesypiacie całą noc też tak chce!!!
Kiedy idziemy na jakis spacerek??
Jak tylko bedzie pogoda, to my chetnie, narazie z tego co widzialam, to do piatku w Sz-nie ma padac i byc 15st, wiec malo spacerowo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 17:46   #872
agnieszka 0605
Zakorzenienie

elfik Amelka nie drapie się. A ten bepanten to krem czy maść masz?
Na słońce mam Pharmaceris 50 i on jest hipoalergiczny to chyba dobry?
Jeszcze raz dziękuję za wskazówki i pomoc

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 18:14   #873
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
mam koleżankę co zaszła 4 mies po cc...ginekolożka załamała ręce

a może sudocrem moja siostra ostatnio odkryła cudowną moc sudecremu na sińce pod oczami

odwiedziła mnie dziś mamcia. przywiozła zupkę, pierożki ruskieale pojadlam, i nie musiałam w ten upał dyndac przy kuchni...a termometr od nasłonecznionej strony pokazywał 51st

u nas na szczescie jedynie 35, bo dzis w miare pochmurnie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Agnieszka elf bardzo dokladnie opisala.
U nas to wyglada na alergie pokarmowowa, takie lokcie byly po dluzszym spozywaniu przeze mnie nabialu, teraz jak jakis alergen sie pojawi to tylko krostki wyskakuja, takie jak u dali, po odstawieniu alergenu po kilku dniach znikaja. ale szorstka skora znika dluzej.

Jesli alergia jest na nabial to potrzebna jest bardzo restrykcyjna dieta z czytaniem wszystkich etykiet, jak wszystko przejdzie mozna probowac i moze drobne ilosci nie beda uczulac.

U nas reakcje pojawiaja sie z opoznieniem ok 4-5 dni po kontakcie z alergenem.
Mala jest uczulona na pomidory, nabial, soje, miod, bialka kurze i najprawdopodobniej na banana(albo kurczaka jeszcze testujemy). Jak ja jadlam banana to nic jej nie bylo, dopiero jak jej dalam i teraz ja juz tez nie moge.

no to mam winowajce! w nd dostała młoda pół banana... a jak miała 2,5 m-ca uczulił ją sok bananowy i myślałam że może już przeszło... a kompletnie zapomniałam o tym bananie :/

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:04   #874
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
elfik Amelka nie drapie się. A ten bepanten to krem czy maść masz?
Na słońce mam Pharmaceris 50 i on jest hipoalergiczny to chyba dobry?
Jeszcze raz dziękuję za wskazówki i pomoc
o ten

http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

u nas banan skórnie ok ale brzusznie

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

patrzę na pasek i żądnej z mam nie kojarzę nieładnie tak podczytywać
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:12   #875
goferek33
Raczkowanie

U nas od wczoraj katar i temp 37,6. Maly rozdrazniony i placzacy. Dzisiaj juz trochę lepiej, ale katar w nosie siedzi:-/moze niepotrzebnie sciagnelam ta czapkę ale był w wozku i buda go ochraniala, ech teraz stosuje masc majerankowa i to wszystko. Muszę sie jutro zaopatrzyć w krople do noska jakieś
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:16   #876
agnieszka 0605
Zakorzenienie

elfik - dzięki

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
U nas od wczoraj katar i temp 37,6. Maly rozdrazniony i placzacy. Dzisiaj juz trochę lepiej, ale katar w nosie siedzi:-/moze niepotrzebnie sciagnelam ta czapkę ale był w wozku i buda go ochraniala, ech teraz stosuje masc majerankowa i to wszystko. Muszę sie jutro zaopatrzyć w krople do noska jakieś
oby zdrówko wróciło
my dziś jak nie byliśmy na słońcu to wcale nie mieliśmy nawet kapelusza, więc nie przejmuj się

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:18   #877
elf27
Zadomowienie

proszę bardzo

buszuję za jakimś kremem barierowym dla alergików
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 19:38   #878
basiula19
Zadomowienie

witam....

padam.....cały dzień na polku rozpoczęliśmy remont (rozbudowe) domu ale już niunio wykąpany śpi ja się wykąpałam to dopiero poczułam jak mnie pieką plecki i ramiona......jutro pogrzeb wujka nie wyobrażam sobie tego...pierwszy raz zmarł ktoś z rodzinydo tej pory jak ja żyje nikt z rodziny mi nie umarł....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:39   #879
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Jak tylko bedzie pogoda, to my chetnie, narazie z tego co widzialam, to do piatku w Sz-nie ma padac i byc 15st, wiec malo spacerowo

Heh ma padać bo znów planujemy wyście CHyba trzeba będzie ponownie z zaskoczenia iśc gdzies

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:41   #880
pokszyfka
Zadomowienie

zauważyłam, że moja pani często macha rączkami i jakby klepie się po brzuszku...częsta jak fika nóżkami to tak macha, ale też czasem jak sobie leży np po cycusiu, tak jakby nie miała nad tym kontroli...czy to może mieć coś wspolnego z porażeniem?
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:56   #881
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ja bez problemu ide i cos bachorkom kupuje. A na siebie to raz ze nic nie ma dwa ze mi kasy szkoda
mam to samo, gdyby nie to, ze mama lubi kupowac ciuchy dla reszty rodziny to pewnie do dzis chodzilabym w ciazowych

Ale dzis skwar byl! Pojechalismy do ogrodu przy zamku Kornickim porobic sobie zdjecia z magnoliami. Nareszcie bede miala jakies fajne zdjecie z mala
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 19:56   #882
kojka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam....

padam.....cały dzień na polku rozpoczęliśmy remont (rozbudowe) domu ale już niunio wykąpany śpi ja się wykąpałam to dopiero poczułam jak mnie pieką plecki i ramiona......jutro pogrzeb wujka nie wyobrażam sobie tego...pierwszy raz zmarł ktoś z rodzinydo tej pory jak ja żyje nikt z rodziny mi nie umarł....
łącze sie w bólu , ja w ciagu 2 tyg. byłam na 2 pogrzebach. Jest to bardzo smutne i przykre doświadczenie , ale niestety takie jest życie

Dziewczyny używa może któraś butelek z rossmana?

elfiku jest taki krem dla dzieci alergicznych:

http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-nietolerancje

on jest bardzo dobry tylko troszku drogi
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:00   #883
glamourous
Zakorzenienie

Ale luzik. Sonia pojechala z moimi rodzicami nad jezioro, maluchy spia a ja pierwszy raz od dawna film ogladam

Ggora, oolong- dzieki za odp. Jakos od rana zapal do wystawieniami sklesl, poczekam na nowy przyplyw energii

W sprawie alergii nic nie powiem bo nie mam pojecia
Moi chlopcy 2 razy dostali wysypki- raz po oliwce ziai i drugi raz po nivei. A tak to skorke maja piekna, tylko co chwila podrapane dzioby... Na moje wybryki kulinarne i na rozszerzanie diety reaguja bezproblemowo

Mamy starszakow, kiedy zaczelyscie swoim dzieciom zwykle mleko podawac?
Bo jak na blizniakach napisalam ze soni dawalam od okolo roku zwykle mleko to byla lekka zdziwka
Stary 2012-05-01, 20:04   #884
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam....

współczuje kochana... trzymaj sie dzielnie !!!!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
mam to samo, gdyby nie to, ze mama lubi kupowac ciuchy dla reszty rodziny to pewnie do dzis chodzilabym w ciazowych

Ale dzis skwar byl! Pojechalismy do ogrodu przy zamku Kornickim porobic sobie zdjecia z magnoliami. Nareszcie bede miala jakies fajne zdjecie z mala

no to super możesz się śmiało chwalić

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-01, 20:05   #885
kojka
Raczkowanie

Ja starszej dawałam zwykłe mleko jak skończyła roczek ( ale to były troche inne czasy ) , bo ona nie chciała mm pić . Robiłam jej na tym rzadki grysik , kakao i takie przegotowane dawałam.
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:05   #886
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość

ojejku... duuuuuużo zdrówka kochana! i szybkiego zaleczenia kataru

u nas mała pokichuje od czasu do czasu ale ja chyba obstawiam alergie na pyłki... ja jakąś mam ale żeby się przekonać jaką to musze odstawić cycka, a ja nie chce

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-01, 20:06   #887
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak na blizniakach napisalam ze soni dawalam od okolo roku zwykle mleko to byla lekka zdziwka
Glam, ja też zaraz po roku przeszłam na zwykłe mleko a wcześniej już były zwykłe jogurty naturalne, danonki, serki różne, cottage (jadła hurtowo) itp.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:11   #888
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
zauważyłam, że moja pani często macha rączkami i jakby klepie się po brzuszku...częsta jak fika nóżkami to tak macha, ale też czasem jak sobie leży np po cycusiu, tak jakby nie miała nad tym kontroli...czy to może mieć coś wspolnego z porażeniem?
Wariatki jestescie baby
Juz druga od wczoraj sie o porazenie martwi
Dziewczyny naprawde porazenie to jest bardzo powazna sprawa, cos by wam lekarz mowil przy okazji wizyt gdyby mial
Jakiekolwiek zastrzerzenia co do rozwoju maluchow
Dzieci z porazeniem to bez ntensywnej rehabilitacji na brzuszek sie same nie przekreca... Nie panikuj, dzieciaczki maja jeszcze prawo miec troche
Nieskoordynowane ruchy nie wiadomo po co
Stary 2012-05-01, 20:11   #889
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ja tv nie mam i nie tęskno mi w ogóle:P

a propo tego co Elf napisała to nasza czasem chyba miała w zgięciach takie czerwone linie,czy jak to nazwać.i na brzuszku ma kaszkę,ale to nie jest żadne wypryski alergenne z tego co pediatra powiedział
u nas w zgieciach tez te czerwone linie sie pojawiaja razem z wysypka i tymi plackami.

W zasadzie czytam na opakowaniach,czy zawiera cos mleko.I cofam,co pisalam o lodzie-po poludniu wysypka pojawila sie .O lekarzu wam juz pisalam kilka razy,ze ☠☠☠☠☠☠☠a,wszystko wg. niego jest normalne.Pytalam,jak ciele,czy moze to byc alergia,mowil,ze nie.A jak mu powiedzialam,ze jak nie spozywam produktow mlecznych i wysypki nie ma,to powiedzial,ze moze byc od tego,ale to przejdzie.
Konsultowalam z innym lekarzem,od razu stwierdzil azs,kazal pielegnowac,smarowac,ale o niejedzeniu czegos,co moze uczulac nic nie mowi.Tu maja lekarze troszke kijowe podejscie .
Jak pisala elf ,tez zaczelabym od nabialu,a potem dalej (np wolowina,kuroki,kakao)

oolong czy moge na pw Cie troche pomeczyc??Sprawa neurologiczno-okulistyczna
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:12   #890
Seona
Zakorzenienie

ggora, oolong, ja jeszcze nic nie sprzedawałam, ale mnie aż kusi, aby pozbyć się niektórych rzeczy tylko nie wiem jak wystawia się aukcje czy dam radę, bo ja nie jestem aż taka obyta komputerowo

dalia, mi to u Twojej wygląda na potówki

agnieszka, moja ma identyczne jak Twoja!! ju ż któryś raz to jej wychodzi i kompletnie nie mogę zgadnąć od czego najpierw myślałam, że to od proszku bo zmieniłam, a teraz to nie wiem od czego? wczoraj posmarowałam ją filtrem Iwostin, może od tego? psikam wodą termalną i smaruję Oillanem. Wtedy pomogło.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-05-01, 20:15   #891
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

znaczy co,za wczesnie??za pozno??Z tego co wyczytalam,to dopiero po skonczeniu roku mozna podawac krowie mleko.Ja Maxowi wprowadzilam troche wczesniej,bo mm nie chcial juz pic
Stary 2012-05-01, 20:16   #892
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Glam, ja też zaraz po roku przeszłam na zwykłe mleko a wcześniej już były zwykłe jogurty naturalne, danonki, serki różne, cottage (jadła hurtowo) itp.
No wlasnie, ja jeszcze krmilam piersia ale w miedzyczasie podawalam juz normalny jogurt, budyn, serki homo itd
A tam mi dziewczyna napisala ze " specjalisci zalecaja
Mm do 3 roku". Jak pamietam w irl dostalam broszure o zywieniu i tam kazali dawac pinta czyli kolo pol litra mleka dziennie- byle tluste
Jak dla
Mnie propaganda na mm do 3 lat i sloiczki to zerowanie producentow na ludzkiej naiwnosci i checi dawania dzieciom co najlepsze, najzdrowsze...
Stary 2012-05-01, 20:16   #893
muffinka90
Zakorzenienie

tez tak mysle, zeby po roczku przejsc na zwykle, przynajmniej czesciowo, teraz to by chcieli, zeby na mm i sloiczkach do 18-stki jechac.

a jak narazie to przeszlismy na mleko 2

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:20   #894
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
znaczy co,za wczesnie??za pozno??Z tego co wyczytalam,to dopiero po skonczeniu roku mozna podawac krowie mleko.Ja Maxowi wprowadzilam troche wczesniej,bo mm nie chcial juz pic
No wlasnie w tych roznych ulotkch i gazetkach typu mamo to ja zalecaja mm- trojki do 3 lat. Ja wprowadzalam od okolo roku chyba a skonczylam cycwm karmic kolo 15 mcy.
Dzieki za te opinie bo juz sie poczulam jak wyrodna matka
Stary 2012-05-01, 20:21   #895
domi7ks
Zakorzenienie

Hej
nie bylo mnie 3 tyg ponad, ale podczytuje Was na tel:p do czwartku jestem na innym mieszkaniu bez neta, tv i uwierzcie, ze idzie sie przyzwyczaic :p

ale juz chce wracac do siebie

POKSZYFKA jestes z podkarpacia?

Zle mi sie na tel pisze

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-05-01 o 20:23
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:23   #896
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, ja jeszcze krmilam piersia ale w miedzyczasie podawalam juz normalny jogurt, budyn, serki homo itd
A tam mi dziewczyna napisala ze " specjalisci zalecaja
Mm do 3 roku". Jak pamietam w irl dostalam broszure o zywieniu i tam kazali dawac pinta czyli kolo pol litra mleka dziennie- byle tluste
Jak dla
Mnie propaganda na mm do 3 lat i sloiczki to zerowanie producentow na ludzkiej naiwnosci i checi dawania dzieciom co najlepsze, najzdrowsze...
tak, niby pediatrzy zalecają, ale jak dziecko nie jest alergikiem, dobrze przyswaja zwykłe krowie mleko (bo modyfikowane, też krowie, tylko bardziej lekkostrawne i łatwiej przyswajalne) to ja podaję.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-05-01, 20:27   #897
domi7ks
Zakorzenienie

Wiecie co moja ma 2 latka i 4 mies i dajemy jej jeszcze MM bebiko 4...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 20:32   #898
OlusiaS
Wtajemniczenie

a spytajcie sie mam,jakie my mleko dostawalysmy?????????Wiem ,ze wszystko sie zmienilo,ale czy cos nam z tego powodu jest??
od kilku lat w ogole jest nagonka na krowie mleko,ze dla czlowieka niewskazane (za duzo kazeiny,bla bla bla).Ja jakos nie mam zamiaru z niego zrezygnowac (tzn teraz musze).
Jesli chodzi o podawanie mm do ktoregos tam roku zycia,to czemu nie,jesli dziecko je lubi,to ok.Znam wiele dzieci,ktore przed spaniem lubia sobie pociagnac butle,pomimo,ze maja 3-4 lata.
Stary 2012-05-01, 20:32   #899
glamourous
Zakorzenienie

No wlasnie ja mysle ze jak dziecko ma problemy alergiczne to pewnie z tym krowim ostroznie... Ale u
Nas nigdy nic sie nie dzialo wiec czemu nie
Stary 2012-05-01, 20:32   #900
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
ggora, oolong, ja jeszcze nic nie sprzedawałam, ale mnie aż kusi, aby pozbyć się niektórych rzeczy tylko nie wiem jak wystawia się aukcje czy dam radę, bo ja nie jestem aż taka obyta komputerowo

dalia, mi to u Twojej wygląda na potówki

agnieszka, moja ma identyczne jak Twoja!! ju ż któryś raz to jej wychodzi i kompletnie nie mogę zgadnąć od czego najpierw myślałam, że to od proszku bo zmieniłam, a teraz to nie wiem od czego? wczoraj posmarowałam ją filtrem Iwostin, może od tego? psikam wodą termalną i smaruję Oillanem. Wtedy pomogło.

tak.. kumpela doswiadczona potwierdzila ze to potówki

a tak spytam- jak cos to zasypką zasypywac w takie upały ?

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości