![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
elfik Amelka nie drapie się. A ten bepanten to krem czy maść masz?
Na słońce mam Pharmaceris 50 i on jest hipoalergiczny to chyba dobry? ![]() Jeszcze raz dziękuję za wskazówki i pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas na szczescie jedynie 35, bo dzis w miare pochmurnie ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
no to mam winowajce! w nd dostała młoda pół banana... a jak miała 2,5 m-ca uczulił ją sok bananowy i myślałam że może już przeszło... a kompletnie zapomniałam o tym bananie :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- u nas banan skórnie ok ale brzusznie ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- patrzę na pasek i żądnej z mam nie kojarzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Raczkowanie
|
U nas od wczoraj katar i temp 37,6. Maly rozdrazniony i placzacy. Dzisiaj juz trochę lepiej, ale katar w nosie siedzi:-/moze niepotrzebnie sciagnelam ta czapkę ale był w wozku i buda go ochraniala, ech teraz stosuje masc majerankowa i to wszystko. Muszę sie jutro zaopatrzyć w krople do noska jakieś
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
elfik - dzięki
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() my dziś jak nie byliśmy na słońcu to wcale nie mieliśmy nawet kapelusza, więc nie przejmuj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
proszę bardzo
![]() buszuję za jakimś kremem barierowym dla alergików |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
witam....
padam.....cały dzień na polku rozpoczęliśmy remont (rozbudowe) domu ale już niunio wykąpany śpi ja się wykąpałam to dopiero poczułam jak mnie pieką plecki i ramiona......jutro pogrzeb wujka nie wyobrażam sobie tego...pierwszy raz zmarł ktoś z rodziny ![]() ![]()
#879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Heh ma padać bo znów planujemy wyście ![]() ![]()
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
zauważyłam, że moja pani często macha rączkami i jakby klepie się po brzuszku...częsta jak fika nóżkami to tak macha, ale też czasem jak sobie leży np po cycusiu, tak jakby nie miała nad tym kontroli...czy to może mieć coś wspolnego z porażeniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale dzis skwar byl! Pojechalismy do ogrodu przy zamku Kornickim porobic sobie zdjecia z magnoliami. Nareszcie bede miala jakies fajne zdjecie z mala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny używa może któraś butelek z rossmana? elfiku jest taki krem dla dzieci alergicznych: http://www.mustela.pl/pl/main.html#/...-nietolerancje on jest bardzo dobry tylko troszku drogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Ale luzik. Sonia pojechala z moimi rodzicami nad jezioro, maluchy spia a ja pierwszy raz od dawna film ogladam
Ggora, oolong- dzieki za odp. Jakos od rana zapal do wystawieniami sklesl, poczekam na nowy przyplyw energii W sprawie alergii nic nie powiem bo nie mam pojecia Moi chlopcy 2 razy dostali wysypki- raz po oliwce ziai i drugi raz po nivei. A tak to skorke maja piekna, tylko co chwila podrapane dzioby... Na moje wybryki kulinarne i na rozszerzanie diety reaguja bezproblemowo Mamy starszakow, kiedy zaczelyscie swoim dzieciom zwykle mleko podawac? Bo jak na blizniakach napisalam ze soni dawalam od okolo roku zwykle mleko to byla lekka zdziwka ![]()
#884 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje kochana... trzymaj sie dzielnie !!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
no to super ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
Ja starszej dawałam zwykłe mleko jak skończyła roczek ( ale to były troche inne czasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojejku... duuuuuużo zdrówka kochana! i szybkiego zaleczenia kataru ![]() u nas mała pokichuje od czasu do czasu ale ja chyba obstawiam alergie na pyłki... ja jakąś mam ale żeby się przekonać jaką to musze odstawić cycka, a ja nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz druga od wczoraj sie o porazenie martwi ![]() Dziewczyny naprawde porazenie to jest bardzo powazna sprawa, cos by wam lekarz mowil przy okazji wizyt gdyby mial Jakiekolwiek zastrzerzenia co do rozwoju maluchow Dzieci z porazeniem to bez ntensywnej rehabilitacji na brzuszek sie same nie przekreca... Nie panikuj, dzieciaczki maja jeszcze prawo miec troche Nieskoordynowane ruchy nie wiadomo po co
![]() |
#889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie czytam na opakowaniach,czy zawiera cos mleko.I cofam,co pisalam o lodzie-po poludniu wysypka pojawila sie ![]() Konsultowalam z innym lekarzem,od razu stwierdzil azs,kazal pielegnowac,smarowac,ale o niejedzeniu czegos,co moze uczulac nic nie mowi.Tu maja lekarze troszke kijowe podejscie ![]() Jak pisala elf ,tez zaczelabym od nabialu,a potem dalej (np wolowina,kuroki,kakao) oolong czy moge na pw Cie troche pomeczyc??Sprawa neurologiczno-okulistyczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
ggora, oolong, ja jeszcze nic nie sprzedawałam, ale mnie aż kusi, aby pozbyć się niektórych rzeczy
![]() ![]() ![]() dalia, mi to u Twojej wygląda na potówki ![]() agnieszka, moja ma identyczne jak Twoja!! ju ż któryś raz to jej wychodzi i kompletnie nie mogę zgadnąć od czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Wtajemniczenie
|
znaczy co,za wczesnie??za pozno??Z tego co wyczytalam,to dopiero po skonczeniu roku mozna podawac krowie mleko.Ja Maxowi wprowadzilam troche wczesniej,bo mm nie chcial juz pic
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam mi dziewczyna napisala ze " specjalisci zalecaja Mm do 3 roku". Jak pamietam w irl dostalam broszure o zywieniu i tam kazali dawac pinta czyli kolo pol litra mleka dziennie- byle tluste Jak dla Mnie propaganda na mm do 3 lat i sloiczki to zerowanie producentow na ludzkiej naiwnosci i checi dawania dzieciom co najlepsze, najzdrowsze...
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
tez tak mysle, zeby po roczku przejsc na zwykle, przynajmniej czesciowo, teraz to by chcieli, zeby na mm i sloiczkach do 18-stki jechac.
a jak narazie to przeszlismy na mleko 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za te opinie bo juz sie poczulam jak wyrodna matka
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Hej
nie bylo mnie 3 tyg ponad, ale podczytuje Was na tel:p do czwartku jestem na innym mieszkaniu bez neta, tv i uwierzcie, ze idzie sie przyzwyczaic :p ale juz chce wracac do siebie ![]() POKSZYFKA jestes z podkarpacia? Zle mi sie na tel pisze ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-05-01 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co moja ma 2 latka i 4 mies i dajemy jej jeszcze MM bebiko 4...
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Wtajemniczenie
|
a spytajcie sie mam,jakie my mleko dostawalysmy?????????Wiem ,ze wszystko sie zmienilo,ale czy cos nam z tego powodu jest??
od kilku lat w ogole jest nagonka na krowie mleko,ze dla czlowieka niewskazane (za duzo kazeiny,bla bla bla).Ja jakos nie mam zamiaru z niego zrezygnowac (tzn teraz musze). Jesli chodzi o podawanie mm do ktoregos tam roku zycia,to czemu nie,jesli dziecko je lubi,to ok.Znam wiele dzieci,ktore przed spaniem lubia sobie pociagnac butle,pomimo,ze maja 3-4 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja mysle ze jak dziecko ma problemy alergiczne to pewnie z tym krowim ostroznie... Ale u
Nas nigdy nic sie nie dzialo wiec czemu nie
#900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak.. kumpela doswiadczona potwierdzila ze to potówki ![]() a tak spytam- jak cos to zasypką zasypywac w takie upały ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.