|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Ja piłam lecha free, w ogóle nie czuć w nim alkoholu - nie mówię nawet, że we krwi, ale piwo mi się wylało całe i zalało wszystkie zakupy. Przerażona zaczęłam wąchać wędliny, warzywa i nic, zero smrodu typowego piwa. A całkiem niezłe w smaku.
Wróciłam z działki, było fajnie, zrelaksowałam się, a jutro do pracy. Właśnie się pakuję, bo po pracy wyjeżdzamy na jedną noc do rodziny i musze być już gotowa. |
|
|
|
#1953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tż się smieje ze ja jestem od myslenia a on od pieniedzy hehe ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() i to też moja trzecia rocznica związku z Tż
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alkoholu w ogole nie czuc
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-05-01 o 20:53 |
|
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie łydki bola nie wiem czemu
wogóle zaczyna sie robić cieżko stopy i dłonie mi puchną ! ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- w sobote u Tż na Grillu otworzyli biale wino taka mialam ochote ze szok ale no coz musialam obejść się smakiem
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pyychaa
|
|
|
|
|
#1957 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedziałam jej, że 3 może spokojnie wziąść a do tego magnez. Jak coś, to więcej lekarz niech zaleca. Cytat:
Czytałam o Waszych kłopotach z tż.... Przykre jest to jak się zachowują. Skąd im się takie zachowanie bierze, zwłaszcza teraz, na czas gdy jesteście w tym wyjątkowym stanie, echhh. |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troszke czasu na puchniecie zostało ![]() białe schłodzone wino to jest to, najlepiej z kostkami lodu |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale za to Fasolka szparagowa sni mi sie po nocach hehe mialam dzis sen ze kupowalam ja na targu
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak nie wiedziałam że jestem w ciąży to byłam na 2 imprezach tydzień po tygodniu i piłam pytałam ginki, to powiedziała, ze póki nie ma łożyska to spokojnie.. A lożysko to na pewno nie wcześniej niż w 7 tc. a chyba później
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no niestety nie aż tak strasznie ale troszkę puchne pierścionki juz pościagane najgorzej w nocy jak sie busze to rece mam takie jakby cieżkie i szczypią troszke a baletki w ktorych obslugiwalam wesele nie bedac jeszcze w ciazy obtarly mnie teraz po godz czasu a wtedy tak mi w nich wygodnie bylo
|
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sobotę trochę już spuchłam. Palce u stóp miałam trochę jak takie miniserdelki . Ręce też mi puchną. Ciekawe co to będzie dalej.Robiłam wczoraj ciasto bananowe. Niestety nie na moje podniebienie, jak dla mnie jest takie sobie. Za to mężowi smakowało. Ja wolę zwykłe babki, serniki itp. |
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym że nie Lecha, tylko te dostępne u mnie. Na każdym widnieje tylko etykieta 'alkoholfrei', ale czy one faktycznie takie "frei" czy jakieś śladowe ilością są (w składzie niewymienione) - nie wiem. Uważam po prostu, że nie ma co przesadzać z tym doszukiwaniem się % - przecież niewielkie ilości alkoholu to ma i kefir, i marcepan, i niektóre soki owocowe, sery czy dżemy, w końcu fermentujące w żołądku owoce... i nawet płyny do płukania ust. |
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
muminek82
32 t.c a tym samym 8 miesiąc ![]() Kasik_12 32 tydzień nadalka 33 tygodni![]() Soleilka dla brzuszka jak jajeczko rośnie maluszek rośnie![]() phdwao bałabym się tak kąpać maluszka choć widzę że maluchowi się podoba, trzeba mieć pewną rękę, mnie przeraża jak ona zostawia na powierzchni tylko nosek i usta a u mnie dziś 31 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i w Polsce niektórzy przyjmują 3 maja dalej się weekendujecie, ja również łatwo Was dzięki temu nadrobić w taką pogode aż żal siedzieć w domu, ja poł dnia spędziłam na lezaczku w cieniu oczywiście odwiedziłam też ślicznego dzidziusia, już niedługo i mojego szkraba przytulęEdytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-01 o 21:15 |
||
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
ja też puchnę, zaczęło się teraz w te upały
Póki co szczęśliwie puchną mi tylko dłonie i stopy. No i męczę się straszliwie, jak wracaliśmy dzisiaj ze spacerku, to małż się śmiał ze mnie, że sapię jak lokomotywa.Piwa bezalkoholowego nie piłam, jakoś mnie nie ciągnie. Ale moje niektóre znajome piły. Tutaj zgadzam się z depoison, że nie ma co popadać w paranoję, to są minimalne ilości
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytałam gdzieś, że piwo bezalkoholowe jest trawione przez soki trawienne szybciej niż alkohol dostanie się do krwi. CO oznacza, ze nie dostanie sie do łożyska. A swoja drogą piwo bezalkoholowe ma tyle % co kefir! SZOK!
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
To kefir ma jakieś %
?
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
A i mój małż mnie dzisiaj rozbroił. Naczytałam się o wózkach, naszukałam w necie, brałam pod uwagę wszystko, włącznie z tym, na jaki wydatek nas stać. Próbowałam go w to włączyć, ale on miał w nosie i zostawiał to wszystko mnie. No i jak już po miesiącach przemyśleń wybrałam model, to mój teraz nagle stwierdza, że on chyba też będzie musiał zainteresować się tematem i poczytać i ZASTANOWIĆ jaki kupić, bo może lepiej wydać więcej niż się męczyć, albo kupić z kołami piankowymi, bo może pompowane są "przereklamowane" (a ja nawet nie chcę mówić, jakie wokół nas są wertepy i wiem, że zimą trzeba będzie się często przez śnieg przedzierać. I to ja będę częściej chodzić na spacery! A ja nie mam zamiaru męczyć się z piankowymi kołami na wertepach. Nie mówiąc już o tym, że jak się pojedzie to jego rodziców, to tam chodniki nigdy nie są odśnieżone! Jak są roztopy to się brnie w brei po kostki.)
Jak zwykle, tak to jest "wybierz sama, znasz się lepiej, masz koleżanki, to się więcej dowiesz" a jak przychodzi co do czego, to jednak "on nie jest przekonany i musi sam się dowiedzieć co jak" No to jedziemy w tym tyg do jakiegoś sklepu z wózkami pooglądać różne modele. Bo mój małż musi koniecznie zobaczyć jaka jest różnica w prowadzeniu wózka z kołami piankowymi i pompowanymi (tylko nie wiem gdzie on w sklepie wertepy znajdzie...) i porównać różne modele. Ale jak pytałam o cenę ile maks możemy dać za wózek, to mówił, że 1600 i nie więcej. A teraz myśli nad wózkiem za 2 tys i więcej, bo "może tak będzie lepiej". I nadąż tu za chłopem...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-01 o 21:33 |
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Proces fermentacji mleka prowadzony jest przez zespół specyficznych mikroorganizmów, koegzystujących w postaci tak zwanych ziaren kefirowych (grzybki kefirowe, nazywane również grzybkiem tybetańskim oraz grzybkiem jogów hinduskich) o wymiarach od 0,3 do 2 cm i nieregularnym kształcie, często porównywanych do rozgotowanego ryżu lub cząsteczek kalafiora.
Grzybki kefirowe to symbiotyczny układ bakterii paciorkowców mlekowych, bakterii pałeczek mlekowych i drożdży, lub - w przypadku biokefirów - także bifidobakterii. Substancją utrzymującą strukturę ziarna kefirowego jest polisacharyd (glukozo-galaktan), zwany kefiranem. Ziarna są symbiotycznym zespołem mikroorganizmów o unikatowym składzie, zachowującym się jak jeden organizm. Wskutek procesów fermentacji kefir może zawierać do 1,5% alkoholu.[1] ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Idę na przepis na życie
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a piwo bezalkoholowe mnie nie pociąga, bo nie jest dobre zresztą z piw alkoholowych też nie piłam tych typu Tyski czy Lech, są okropne wg mnie, jeśli już to regionalne |
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Nieźle z tym kefirem
W życiu bym na to nie wpadła
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Z takich napojów bez % to raz na początku ciąży napiłam się karmi. Ale to ponoć nie piwo
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cukier mówiła, ze bada z moczu, więc ja już nic nie wiem ![]() z tym skin-to-skin to wciąż sie zastanawiam. sporo oglądam te programy o porodówce i mam mieszane uczucia może jestem dziwna, ale tak właśnie czuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() ale dzien upal, ze hej my dzisiaj spedzilismy dzionek na dzialce byl maly grilek zjadlam karkoweczke i "zgrzeszylam" wypialam piwko ale karmi i widze, ze dzis rozkwitl ten temat Cytat:
Cytat:
i tez mysle, ze zarowno w niektorych ciastach, slodczach sokach jest taka porcja alkoholu wiec takie karmi raz na x czasu nie zaszkodzi
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#1978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ktos juz kiedys wspominal o kefirze tutaj w watku, widze ze wiekszosc tego nie pamieta ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Karmi wg mnie jest ohydne. Wypiłam początkiem ciąży łyk i fuj, nigdy więcej
Za to lech free jest całkiem ok w smaku, jeśli ktoś w ogóle lubi piwo. Ja lubię ![]() Aga, wspolczuje, bo jak się facet dorwie do wyszukiwania informacji na dany temat, to mijaja dni i tygodnie, porównania, opinie, oceny, testy i tak naprawde niewiele z tego wynika. Podobno przy wyborze wózka nie powinno się porównywać, szperać za dużo, bo nie ma wózków idealnych i w każdym się znajdzie jakieś wady. My szukajac kierowaliśmy się przede wszystkim wagą i ceną. Wykluczyliśmy wózki za 3 tys. skupiliśmy się na takich do 2500 zł max ze wszystkim, właczajac w to fotelik oraz ew. adaptery. Wybraliśmy 5 różnych i sposrod nich droga selekcji wybraliśmy ten jeden. Może Ty tez wez sprawy w swoje rece i przekonaj męża, że tak będzie lepiej W sklepie każdy wózek hula super i jest poręczny, tak mi się wydaje Dopiero rzeczywistość go zweryfikuje... Ah i jeszcze słówko o tych chodnikach, zaspach, itd. Jesteś pewna, że w zimie będziesz chodzić na długie spacery w zaspach ? Bo ja jestem pewna, że w zimie będę przemierzać trasę z klatki do auta, z auta do parku, który jest odśnieżony, z parku do auta i do domu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

damy rade 

normalnie prywatnie na południu Polski
alkoholu w ogole nie czuc
wypilam pol butelki pychaaaa 

jeszcze troszke czasu na puchniecie zostało
pytałam ginki, to powiedziała, ze póki nie ma łożyska to spokojnie.. A lożysko to na pewno nie wcześniej niż w 7 tc. a chyba później

. Ręce też mi puchną. Ciekawe co to będzie dalej.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
32 t.c a tym samym 8 miesiąc 

zrobiłam wersję z wołowinką i Małz mnie wychwalił pod niebiosa tak mu smakowało
?
Ale myślę że to właśnie tak jest-dziecko zmierzą, zważą, zawiną w kocyk (Dorotkę ubrałam po paru godzinach dopiero, bo tak to była w kocyk zawinięta) i dopiero je dostaniesz.
cukier mówiła, ze bada z moczu, więc ja już nic nie wiem 
może jestem dziwna, ale tak właśnie czuje