Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-01, 21:59   #931
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
własnie to sobie wyobraziłam

biedny dzieć
Dobrze ze sie zorientowalam zanim mu kark skrecilam

Jejusiu jak fajnie jest miec wieczor dla siebie chociaz cholercia powinnam isc spac bo jutro zapewne znow 5:30 skowronki mnie zbudza

Oliveira a jak dzis mala, zasnela bez problemu?
Stary 2012-05-01, 22:06   #932
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Jak to kiblowal? Z czego? za wczesnie poslalas czy co?
bo my caly czas o żłobku rozmawiamy, wiesz? nie przedszkole
a został w grupie bo zaczał chodzic w sierpniu, wiec we wrześniu jeszcze niepewnie sie czul na nogach, wiec został w maluszkach i baaaaaaaaaardzo sie z tego cieszyłam bo przyzwyczailam sie do tych babek

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Dobrze ze sie zorientowalam zanim mu kark skrecilam
normalnie chichram sie w głos sama do siebie jak sobie zwizualizuje Twoja sytuacje

Cytat:
Jejusiu jak fajnie jest miec wieczor dla siebie chociaz cholercia powinnam isc spac bo jutro zapewne znow 5:30 skowronki mnie zbudza
dokładnie - wieczór dla siebie bezcenny ja tez zaraz zmykam bo wczesnie rano pobudka

Cytat:
Oliveira a jak dzis mala, zasnela bez problemu?
Dzisiaj super - przy cycu zasnela - od razu bez zadnego lulania-kołysania

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

jak powiedziała - tak robi: do juterka Moje Kochane

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 22:10   #933
glamourous
Zakorzenienie

Spokojnej nocki ja tez sie odmeldowuje
Stary 2012-05-01, 23:21   #934
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ale za to sa nowe
no i super , ze sa jest co poczytac, pogadac

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 06:15   #935
OlusiaS
Wtajemniczenie

dzien dobry .
Pospalysmy do ok 6 .
Oliveira i super,ze sa nowe .im nas wiecej,tym weselej,wiecej rad,opinii itd .
U nas jakos ciuchow az tak duzo sie nie zbiera,bynajmniej malej.Ogolnie pralka chodzi 2-4 razy w tygodniu.

Elf orientujesz sie,czy azs swedzi?Mala sie nie drapie,ale dzisiaj "mizialam" ja po raczce z wysypka (z lewej zeszla,a prawa obsypana ),to lezala nieruchomo z taka zadowolona minka.I nie wiem,czy po prostu bylo jej przyjemnie,czy faktycznie to swedzi.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 06:43   #936
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja jestem czesto na pasku i podczutuje regularnie, zadko pisze, bo zadko mi ktos odpisuje :/i bardzo mnie to drazni ale podczytywac chyba moge co? Jak tak czytam i czytam to czesto sie zdarza ze ktoras z was ma tez moj problem i jak radzicie to i ja korzystam
hej,
zgadzam sie, nie potrafie się wbić w wątek u Was, bo po prostu mało kto widzi te osoby, które rzadziej pisza :p
ja tak od kilku mies próbuje :p

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 06:50   #937
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej,
zgadzam sie, nie potrafie się wbić w wątek u Was, bo po prostu mało kto widzi te osoby, które rzadziej pisza :p
ja tak od kilku mies próbuje :p
domi, to chyba ja to powinnam napisac, bo ja Wam zawsze odpowiadam, a Wy piszecie, ze nikt Was nie widzi , ja tez nie pisze codziennie i tez często moje posty zostaja bez odpowiedzi.

Ostatnio pisalam o pierwszym ząbku i red party, które miałam i zebrałam... jedne gratulacje a innym to tłumy gratuluja no ale w tym gąszczu trzeba zrozumieć

Ty mi sie wyjatkowo rzucasz w oczy przez twoje wygrane. ostatnio wygrałam książeczkę "truskawkowe ciastko" i czekam i krowe milke, tez czekam

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-05-02, 06:57   #938
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy starszakow, kiedy zaczelyscie swoim dzieciom zwykle mleko podawac?
Bo jak na blizniakach napisalam ze soni dawalam od okolo roku zwykle mleko to byla lekka zdziwka
od około roku, może rok i 2-3mies?
jadł jednocześnie kaszki na mleku modyfikowanym, bo nie chciało mi się bawić z gotowaniem mleka, tak to tylko wrzątek raz-dwa

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 06:58   #939
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ojejku... duuuuuużo zdrówka kochana! i szybkiego zaleczenia kataru

u nas mała pokichuje od czasu do czasu ale ja chyba obstawiam alergie na pyłki... ja jakąś mam ale żeby się przekonać jaką to musze odstawić cycka, a ja nie chce
nasz non stop kichał na cycku zwłaszcza po karmieniu, od paru dni tylko na mm i nie zauważyłam, cholewa wie z czego to było, aaa i czasami pokasływał też mimo czystych dróg oddechowych

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
u nas w zgieciach tez te czerwone linie sie pojawiaja razem z wysypka i tymi plackami.

W zasadzie czytam na opakowaniach,czy zawiera cos mleko.I cofam,co pisalam o lodzie-po poludniu wysypka pojawila sie .O lekarzu wam juz pisalam kilka razy,ze ☠☠☠☠☠☠☠a,wszystko wg. niego jest normalne.Pytalam,jak ciele,czy moze to byc alergia,mowil,ze nie.A jak mu powiedzialam,ze jak nie spozywam produktow mlecznych i wysypki nie ma,to powiedzial,ze moze byc od tego,ale to przejdzie.
Konsultowalam z innym lekarzem,od razu stwierdzil azs,kazal pielegnowac,smarowac,ale o niejedzeniu czegos,co moze uczulac nic nie mowi.Tu maja lekarze troszke kijowe podejscie .
Jak pisala elf ,tez zaczelabym od nabialu,a potem dalej (np wolowina,kuroki,kakao)

oolong czy moge na pw Cie troche pomeczyc??Sprawa neurologiczno-okulistyczna
bo każdy mówi co innego, u nas podobnie, 1 dermatolog żeby jeśc normalnie i pielęgnować (nie posłuchałam i chwała Panu), 2 unikać alergenów i pielęgnować ale zaznaczyła, że czasem mimo diety zmiany będą się pojawiać, pediatrzy tez każdy swoje, pozostaje obserwować dziecko, my u alergologa nie byliśmy póki co, ale się wybierzemy

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
tak, niby pediatrzy zalecają, ale jak dziecko nie jest alergikiem, dobrze przyswaja zwykłe krowie mleko (bo modyfikowane, też krowie, tylko bardziej lekkostrawne i łatwiej przyswajalne) to ja podaję.
mnie podawali już jak miałam 6 mcy

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
zeszly
teraz wyszla jakas kaszka na czole ale moze to od banana bo pierwszy raz dostal

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

to moze znowu spotkamy sie na watku w poczekalni
z bananem to raczej ostrożnie, troszkę chemii tam jest

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Dalia mozna tez starsza metodą - wykapać dziecko w krochmalu . Ja tak robiłam i pomagało
u nas też, mały miał potówki po szpitalu jako noworodek to krochmal plus nadmanganian i po problemie

Cytat:
ale taka ... nieprzetworzoną??? pytam no bo krochmal to trzeba mąke zagotowac i dop. dolać do wody... ( a swoją drogą czemu tak ??? bo zawsze mnie to zastanawia )

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja jestem czesto na pasku i podczutuje regularnie, zadko pisze, bo zadko mi ktos odpisuje :/i bardzo mnie to drazni ale podczytywac chyba moge co? Jak tak czytam i czytam to czesto sie zdarza ze ktoras z was ma tez moj problem i jak radzicie to i ja korzystam
AGULAN nie o Ciebie mi chodziło tylko osoby, których kompletnie nie kojarzę i to był oczywiścieżart, w końcu to forum PUBLICZNE, na tajemnice mamy klub

Cytat:
Agulan ja czasem jak po calym dniu nieobecnosci doczytuje to nie wiem potem co komu odpisac... I zazwyczaj wyskakuje z jakims haslem nie na temat byle cokolwiek napisac
Musze tez kiedys w wolnej chwili zajrzec na stare watki... Ale tyle ich bylo. Moze na emeryturze doczytam

Mi brakuje brzuszkai ciagle sie za ciezarowkami ogladam
Moi chlopcy tez na brzuszku usypiaja... Na plecach to sie wierca, machaja konczynami- a tak to maja choc troche ruchliwosc ograniczona
nasz w ogóle nie lubi spać na brzuszku aaaa i pisałaś z tym przekręcaniem - nie przekręca się, zrobił to parę razy ponad m-c temu i "zapomnial" albo nastąpiła jakaś regresja
teraz na brzuszku to tylko kręci się wokół własnej osi

Cytat:
dzien dobry .
Pospalysmy do ok 6 .
Oliveira i super,ze sa nowe .im nas wiecej,tym weselej,wiecej rad,opinii itd .
U nas jakos ciuchow az tak duzo sie nie zbiera,bynajmniej malej.Ogolnie pralka chodzi 2-4 razy w tygodniu.

Elf orientujesz sie,czy azs swedzi?Mala sie nie drapie,ale dzisiaj "mizialam" ja po raczce z wysypka (z lewej zeszla,a prawa obsypana ),to lezala nieruchomo z taka zadowolona minka.I nie wiem,czy po prostu bylo jej przyjemnie,czy faktycznie to swedzi.
atopii zawsze towarzyszy świąd tylko albo te zmiany są jeszcze zbyt lagodne, albo mała nie umie się drapać a słyszałam też teorię jakoby swędzenie pojawiało się ok. roku

OLUSIA może twoje dziecko nie ma AZS. Jedynie alergie np. pokarmową, zmiany podobne do AZS, w typowych dla atopii miejscach?

ja z tego powodu miałam wątpliwości czy to azs, ale u rodziców gdzie psy śpią na łóżkach drapał się mały czyli coś mu przeszkadzało

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-05-02 o 07:30
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:00   #940
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Wariatki jestescie baby
Juz druga od wczoraj sie o porazenie martwi
tez trochę tak myślę panikary trochę jesteście

mój tak samo, jak jest bardzo zadowolony/podniecony to równocześnie podnosi i opuszcza wyprostowane ręce klepiąc się w brzuch i brykając nogami

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:

oolong czy moge na pw Cie troche pomeczyc??Sprawa neurologiczno-okulistyczna
Olusia, na razie nic nie dostałam?

glam - piorę niestety max co 2 dni (był okres gdy chodziła codziennie) pralka, teraz może będzie lżej, bo nie nosi już podwójnych ciuszków tylko albo bodziak albo rampers, dodatkowo mniej zużywa. No i my lżejsze rzeczy nosimy

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2012-05-02 o 07:06
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:24   #941
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
mam koleżankę co zaszła 4 mies po cc...ginekolożka załamała ręce

a może sudocrem moja siostra ostatnio odkryła cudowną moc sudecremu na sińce pod oczami
i co z ta ciaza wszytsko ok? ja sudocrem mam jeszcze ze szpitala uzywam jak mi jakas krosta na twarzy wyskoczy, swietnie wysusza

Cytat:
no to mam winowajce! w nd dostała młoda pół banana... a jak miała 2,5 m-ca uczulił ją sok bananowy i myślałam że może już przeszło... a kompletnie zapomniałam o tym bananie :/
no gdzieniegdzie pisza, zeby banana pozniej podawac, zaluje, ze sie pospieszylam, ale tak jej smakowal
Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
U nas od wczoraj katar i temp 37,6. Maly rozdrazniony i placzacy. Dzisiaj juz trochę lepiej, ale katar w nosie siedzi:-/moze niepotrzebnie sciagnelam ta czapkę ale był w wozku i buda go ochraniala, ech teraz stosuje masc majerankowa i to wszystko. Muszę sie jutro zaopatrzyć w krople do noska jakieś
u nas Kasia tez ma kaszelek i katar temp w miare ok 37.1, jestesmy na wyjezdzie i zastanawiam sie czy juz wracac i isc do lekarza czy przetrzymac? ja jestem chora wiec wiem skad to

MAMY ktorych niemowlaczki chorowaly jak dziecko ma katar i kaszelek to odciagac, nawilzac nosek, cos jeszcze moge podac robic? i czy bez goraczki musze isc do lekarza?
Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
mam to samo, gdyby nie to, ze mama lubi kupowac ciuchy dla reszty rodziny to pewnie do dzis chodzilabym w ciazowych
tez tak mam, ale jakbym nie poszla na zakupy to bym nie miala w czym chodzic bo wszystko ze mnie spada

zeby byc slyszanym to czasem trzeba cos powtorzyc kilka razy
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 07:39   #942
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Agulan ja czasem jak po calym dniu nieobecnosci doczytuje to nie wiem potem co komu odpisac... I zazwyczaj wyskakuje z jakims haslem nie na temat byle cokolwiek napisac
Musze tez kiedys w wolnej chwili zajrzec na stare watki... Ale tyle ich bylo. Moze na emeryturze doczytam

Mi brakuje brzuszkai ciagle sie za ciezarowkami ogladam
Moi chlopcy tez na brzuszku usypiaja... Na plecach to sie wierca, machaja konczynami- a tak to maja choc troche ruchliwosc ograniczona
Filip na brzuchu ma odruch: na kolana! marsz! ale kiedys chetnie spal...

szpilko dasz rade, dlugo jeszcze?

agulan nie czuj sie olana, po prostu malo ktora ma czas i sily na odpowiedzenie na wstystkie posty

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

glam wczesniej pralam co dwa dni, teraz mam wiekszy beben to troche rzadzej

Oliweira twoj synek chodzil do zlobka jak nie mial jeszcze roczku?
Moglabys mi powiedziec jak on i ty to zniesliscie? Od poczatku zostawal bez problemow czy jakos na raty go najpierw zostawialas?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:40   #943
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Filip na brzuchu ma odruch: na kolana! marsz! ale kiedys chetnie spal...

szpilko dasz rade, dlugo jeszcze?

agulan nie czuj sie olana, po prostu malo ktora ma czas i sily na odpowiedzenie na wstystkie posty
u nas na brzuchu tez jest odruch na kolana, siad, ale jak jest bardzo zmeczona to zasnie czasem tak jeszcze walczy powstan, padnij, powstan padnij
Stary 2012-05-02, 07:44   #944
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy z rana

mloda własnie poszła na drzemke, ja doczytałam, naskrobie i zmykam... bedziemy jutrem bo na dzialeczke jedziemy, chociaz dzis cireplo, ale pochmurnie...

agulan, domiks
- wbijajcie się w wątek i nie patrzcie na nic ! oczywiscie ze czasem ciezko się wbic, tez mam takie dni ze ciezko cos odpisac, ale wiadomo, raz lepiej raz gorzej wiec piszcie, piszcie, piszcie, bo my o Was pamiętamy !!!

Oliviera nowe mamy też są mile widziane... im nas więcej , tym burza mózgów szybsza i bardziej prawdopodobna

Aniolina jak nie ma temperatury to ja bym jedynie psikała do noska... u nas zarówno na katar i kaszel pomaga Nasivin soft ... bo wiadomo ze to spływa do gardziołka jak tylko po kichaniu młoda pokasłuje- rachu ciachu i obie dolegliwosci poszły w las

co do prania, ja piore raz w tygodniu... albo nawet raz na 10 dni

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:44   #945
ela3010
Zadomowienie

Hej

Dziś wreszcie w domku to mam czas poczytać i odpisać.

Seonka, spóxnione ale niemniej gorące gratulacje z okazji ząbka i red party, a może już więcej ząbków macie?

Agulan ja Ciebie też pamiętam, masz taką śliczną panieneczkę blondyneczkę.

To wy się martwicie porażeniem, a mnie u mojego zastanowiło częste uderzanie rączka w swój brzuszek, albo nóżke, raz jedna rączką raz drugą, często tak ma, powinnam się niepokoić? Wygląda to tak jakby był zdenerwowany na coś i tak młóci rączką, zazwyczaj zwiniętą w pięść. Poza tym ok wszystko. A może nerwus mi rośnie?

Domiks czytałam nasz wątek, tzn pierwszą część, gratulowałaś wszystkim mamom, pisałaś że jesteś mamą grudniową 2009, a potem nagle znalazłaś się w naszym gronie, czyzby druga ciąża Cię zaskoczyła?.

Gorąc dziś okropny.

Idę coś działać
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:45   #946
muffinka90
Zakorzenienie

Aniolina mozesz posmarowac klatke i piersi mascia PULMEX BABY, Filipowi pomoglo.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-02, 07:46   #947
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
u nas na brzuchu tez jest odruch na kolana, siad, ale jak jest bardzo zmeczona to zasnie czasem tak jeszcze walczy powstan, padnij, powstan padnij

: hahaha::h ahaha::ha haha:

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-02, 07:48   #948
muffinka90
Zakorzenienie

a tak w ogole to rojku mi sie snila, ciekawe co u niej?
no i Asiol sie dawno nie odzywala, mam nadzieje, ze u nich wszystko ok

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Aniolina u nas to samo, oczy zamkniete, ale dalej do przodu
To twoja Kasia juz siada sama?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-02, 07:56   #949
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
a tak w ogole to rojku mi sie snila, ciekawe co u niej?
no i Asiol sie dawno nie odzywala, mam nadzieje, ze u nich wszystko ok

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Aniolina u nas to samo, oczy zamkniete, ale dalej do przodu
To twoja Kasia juz siada sama?
jeszcze nie do konca, podtrzymuje sie 1 raczka, albo czegos sie trzyma, np ochraniacza na lozeczku. Jak kilka razy probowala normalnie sama siedziec to konczylo sie to dla niej bolesnie. Tzn juz wie jak usiasc, ale nie jest w stanie utrzymac sie sama w siadzie
Wczoraj lapala uchwyty od szuflad i wysuwala, wiec zabezpieczamy
Stary 2012-05-02, 07:57   #950
goferek33
Raczkowanie

Witam. Noc fatalna. Pobudka co godzinę i płacz bo nos zatkany a jeść sie chce. Jak juz zasnął to wisiał na cycku. Mnie od rana gardło boli i katar mam także sie choróbsko rozniosło:-/ co do alergii to moja starsza córka ma na roztocza, plesnie a ja mam na roztocza i sierść kota. Ja przechodzilam odczulanie przez 5 lat szczepienia stopniowo zwiększające dawkę alergenu. Jest dużo lepiej i mogę sprzątać bez kichania i duszności. A Julia ma leki- flixotide 2x 50 Mg a w okresie zimowym ma 2x 100mg, montelak 1 tbl rano i drugi na alergie ale nazwa mi uleciala teraz. Wcześniej chorowała mi co 2 tygodnie, z głupiego kataru robiło sie zapalenie oskrzeli. Zaszczepilam ja na pneumokoki ale dopiero jak miała 5 lat. I w sumie te leki i szczepienia chyba w końcu sprawili ze nie choruje. JuZ od roku nie miała antybiotyku! A tak co 2 tygodnie miała bo sobie jej organizm nie radził z bakteriami. Alergolog mówiła mi ze przez alergie ciagle miała podraznione drogi oddechowe i przez to każda bakteria miała pole do popisu. Naprawdę dluga drogę z nią przeszłam- nawet miała badania na w kierunku zaburzeń odporności. Po lekach jednak zaczęła tyc i zrobił sie pulpecik. Sama jestem grubsza i nie chciałam żeby zaczęła byc taka sama. Zaczęła ćwiczyć i teraz chodzi na chearleaderki i trochę schudla. Ma 134 cm wzrostu i waży 32 a ważyła juZ 35z nie chce zanudzac gadaniem ;-) wszystko po kolei było- czerwone miejsca za uszami, w zagieciach łokci, sucha skóra z krostkami. Byłam na diecie eliminacyjnej 4 miesiące - mogłam jeść ziemniaki , indyka, marchewki
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:01   #951
agulan82
Rozeznanie

Hej Dziewczyny ide za ciosem i pisze

Troche mnie zle zrozumialyscie ja sie nie gniewam ze nie moge sie wbic i zadko mi ktos odpisuje tylko mnie to drazni ale to rozumiem No i milo mi ze mnie pamietacie

Moja odkad skonczyla miesiac spi tylko i wylacznie na brzuchu tylko jak jestesmy na spacerze no to wiadomo w wozku na pleckach i w foteliku samochodowym

Ja na katar disnemar, wyciaganie glutkow i masc majerankowa a na noc kilka kropel oil olbas na posciel.

Piore co trzy, cztery dni a ostatnio to mam wrazenie, ze czesciej piore mezowe ciuchy z pracy niz takie nasze codzienne :/

Sorki za brak polskich znakow ale nie mam jeszcze dobrze ustawionego lapka

U nas ostatnio staje sie norma, ze Lenka wstaje przed 6 (dzis 5:40) a zaraz za nia Julia wstaje Nie podoba mi sie to, nie podoba
Stary 2012-05-02, 08:03   #952
ja_dalia
Wtajemniczenie

goferek współczuje nocki... mam nadzieje ze chociaz w dzien jakos znajdziesz chwilke by odpocząć albo się zdrzemnąć

zmykam maminki, do jutra

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-05-02, 08:29   #953
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Witam. Noc fatalna. Pobudka co godzinę i płacz bo nos zatkany a jeść sie chce. Jak juz zasnął to wisiał na cycku. Mnie od rana gardło boli i katar mam także sie choróbsko rozniosło:-/ co do alergii to moja starsza córka ma na roztocza, plesnie a ja mam na roztocza i sierść kota. Ja przechodzilam odczulanie przez 5 lat szczepienia stopniowo zwiększające dawkę alergenu. Jest dużo lepiej i mogę sprzątać bez kichania i duszności. A Julia ma leki- flixotide 2x 50 Mg a w okresie zimowym ma 2x 100mg, montelak 1 tbl rano i drugi na alergie ale nazwa mi uleciala teraz. Wcześniej chorowała mi co 2 tygodnie, z głupiego kataru robiło sie zapalenie oskrzeli. Zaszczepilam ja na pneumokoki ale dopiero jak miała 5 lat. I w sumie te leki i szczepienia chyba w końcu sprawili ze nie choruje. JuZ od roku nie miała antybiotyku! A tak co 2 tygodnie miała bo sobie jej organizm nie radził z bakteriami. Alergolog mówiła mi ze przez alergie ciagle miała podraznione drogi oddechowe i przez to każda bakteria miała pole do popisu. Naprawdę dluga drogę z nią przeszłam- nawet miała badania na w kierunku zaburzeń odporności. Po lekach jednak zaczęła tyc i zrobił sie pulpecik. Sama jestem grubsza i nie chciałam żeby zaczęła byc taka sama. Zaczęła ćwiczyć i teraz chodzi na chearleaderki i trochę schudla. Ma 134 cm wzrostu i waży 32 a ważyła juZ 35z nie chce zanudzac gadaniem ;-) wszystko po kolei było- czerwone miejsca za uszami, w zagieciach łokci, sucha skóra z krostkami. Byłam na diecie eliminacyjnej 4 miesiące - mogłam jeść ziemniaki , indyka, marchewki
To u was na poczatku byla alergia pokarmowa a teraz juz tylko ta plesn i roztocza?
wspolczuje nocki, u nas na szczescie w miare ok

Malej pranie robie 2 razy w tygodniu- bo my uzywamy pieluch wielorazowych, a nasze 1 raz w tygodniu, jak pojde do pracy pewnie bedzie wiecej

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Kurcze naczytalam sie o zapaleniu pluc u niemowla i jak latwo sie robi ze zwyklego kataru i teraz sie boje, bo Kasienka przeciez od razu po urodzeniu juz je miala. Glam u was tak bylo, ze bardzo szybko blizniaki zachorowaly, jakie byly objawy?
Stary 2012-05-02, 08:46   #954
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie czytam na opakowaniach,czy zawiera cos mleko.I cofam,co pisalam o lodzie-po poludniu wysypka pojawila sie .O lekarzu wam juz pisalam kilka razy,ze ☠☠☠☠☠☠☠a,wszystko wg. niego jest normalne.Pytalam,jak ciele,czy moze to byc alergia,mowil,ze nie.A jak mu powiedzialam,ze jak nie spozywam produktow mlecznych i wysypki nie ma,to powiedzial,ze moze byc od tego,ale to przejdzie.
Konsultowalam z innym lekarzem,od razu stwierdzil azs,kazal pielegnowac,smarowac,ale o niejedzeniu czegos,co moze uczulac nic nie mowi.Tu maja lekarze troszke kijowe podejscie .
Jak pisala elf ,tez zaczelabym od nabialu,a potem dalej (np wolowina,kuroki,kakao)
kurka trafić na porządnego lekarza to cud
Będę próbować, a dziś spróbuję dostać się do dermatologa.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
moja ma identyczne jak Twoja!! ju ż któryś raz to jej wychodzi i kompletnie nie mogę zgadnąć od czego najpierw myślałam, że to od proszku bo zmieniłam, a teraz to nie wiem od czego? wczoraj posmarowałam ją filtrem Iwostin, może od tego? psikam wodą termalną i smaruję Oillanem. Wtedy pomogło.
A dawno zaczęły wychodzić te paskudztwa? I też na łokciach? Wczoraj Amelka plecki i kawałek brzuszka też miała nieciekawe Byłaś może u lekarza z tym?
Tak sobie myślę, że skoro wychodzi u Was już któryś raz to ja bym raczej kremu nie winiła. A na tę wodę termalną muszę looknąć - pierwszy raz o niej słyszę

Cytat:
a spytajcie sie mam,jakie my mleko dostawalysmy?????????
jak miałam 6 m już piłam krowie mleko - i gdzie ktoś coś wiedział kiedyś o alergiach, azs czy skazach

Cytat:
zeszly
teraz wyszla jakas kaszka na czole ale moze to od banana bo pierwszy raz dostal[COLOR="Silver"]
czy te nasze dzieci nie mogą być tak całkiem zdrowe, bez żadnych krostek, wysypek itp. Człowiek teraz dopiero docenia co to znaczy zdrowe dziecko, nie ważne czy ma oczy po tacie czy po mamie, czy włoski ładne czy nie ... Ważne żeby zdrowe było.

Cytat:
i super Ci idzie, ja czuje jkabys byla z nami od dawna na forum [COLOR="Silver"]
aż się zawstydziłam

Cytat:
brakuje mi ciazy[COLOR="Silver"]

to moj jest dziwny lubi jak mu sie w nosie majstruje
brakuje ciąży ... ?? Goldi chyba nie muszę tłumaczyć co trzeba zrobić, żeby znów powróciły brzuszkowe czasy?

oj to naprawdę dziwny Ale za to o ile masz prościej w "obsłudze"

Cytat:
MAMY ktorych niemowlaczki chorowaly jak dziecko ma katar i kaszelek to odciagac, nawilzac nosek, cos jeszcze moge podac robic? i czy bez goraczki musze isc do lekarza?
maść majerankowa, woda morska do noska, pediatra kazał spacerować, bo wtedy się niby lepiej dziecku oddycha i można nawilżać powietrze (mokre ręczniki itp.)

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:50   #955
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie do konca, podtrzymuje sie 1 raczka, albo czegos sie trzyma, np ochraniacza na lozeczku. Jak kilka razy probowala normalnie sama siedziec to konczylo sie to dla niej bolesnie. Tzn juz wie jak usiasc, ale nie jest w stanie utrzymac sie sama w siadzie
Wczoraj lapala uchwyty od szuflad i wysuwala, wiec zabezpieczamy
Filip tez siedzi, jak sie podciagnie za cos i przytrzyma, jak pusci to tez chwilke posiedzi, a potem przewraca sie na bok, ale jego to akurat bawi i robi to czasem specjalnie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-02, 08:57   #956
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Filip tez siedzi, jak sie podciagnie za cos i przytrzyma, jak pusci to tez chwilke posiedzi, a potem przewraca sie na bok, ale jego to akurat bawi i robi to czasem specjalnie
no ona leci zazwyczaj do tylu jeszcze, caly czas ja teraz trzeba asekurowac bo na kocu nie chce sie bawic najlepiej na parkiecie albo plytkach

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Musze przestac czytac dr google, Mala spi juz 2.5 h czyli pol h dluzej niz zwykle, a ja schizuje
Stary 2012-05-02, 09:12   #957
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
O ja, to dluga droge przeszliscie... ale najwazniejsze, ze juz wyszliscie na prosta

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

dziewczyny czy ktoras z was uzywa juz normalnego proszku dla dzieciakow? Bo mi sie konczy lovela i chcialam juz kupic jakis sensitive, plynu takiego uzywam juz dawno i nic nie jest, czasem naszych recznikow uzywalam mlodemu, w naszej poscieli spi i jest ok, to moze warto sprobowac, zawsze to taniej.

agulan a jak mozna lapka ustawic? Ja mam niemiecka klawiature i mi brakuje tych pl znakow

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Aniolina to ty sie ciesz

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-02, 09:17   #958
elf27
Zadomowienie

ANIOLINA zaczyna się od pokarmowej. Poczytaj sobie o tzw. marszu alergicznym.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

albo nie czytaj właśnie zobaczyłam ostatniego Twojego posta o schizowaniu
Stary 2012-05-02, 09:18   #959
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A dawno zaczęły wychodzić te paskudztwa? I też na łokciach? Wczoraj Amelka plecki i kawałek brzuszka też miała nieciekawe Byłaś może u lekarza z tym?
Tak sobie myślę, że skoro wychodzi u Was już któryś raz to ja bym raczej kremu nie winiła. A na tę wodę termalną muszę looknąć - pierwszy raz o niej słyszę
wiesz, ja chyba znalazłam winowajcę!! karmisz piersią jeszcze? wylazło jej to po czekoladzie!! zjadłam budyń Paula czekoladowy i następnego dnia te zaognione placki. Wtedy być może też coś podjadłam. Nie byłam z tym u lekarza tzn. jak trochę zeszło to akurat miałam szczepienie i dr kazała kąpać w emolientach po Oillan super poprawa i smarowanie Linomagiem, balsamem Oillan a wcześniej psikałam wodą termalną z Iwostinu: http://www.nokaut.pl/wody-termalne/i...lna-150ml.html
Zeszło w tydzień.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-05-02, 09:22   #960
elf27
Zadomowienie

przy azs czekolady nie wolno, można ewentualnie próbować z gorzką bezmleczną, ale to zależy czy alergenem jest tylko mleko czy też kakao
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości