|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Aaaaa i jeśli jeszcze nie macie mnie dość to wyślijcie mi na priv propozycje tytułów do nowej części
![]()
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() ![]() NAtalia i co TZ na Twoją propozycję? ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Agatek mnie to ubranko tak średnio podchodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Nadrabiałam i nadrabiałam, nacytowałam mnóstwo, niestety przeglądarka padła ![]() ![]() Z tego co pamiętam to my mamy butelkę Nuby ze smoczkiem softflex czy jakoś tak, mały jak zaczyna go ssać to się uspokaja ![]() Młodemu też się zdarza ulewać nawet sporo po posiłku, a początkowo to ciągle ulewał. Dostawał na to i na ból brzucha delicol i dicoflor. Odstawiliśmy już dawno to wszystko na rzecz herbatki koperkowej, którą już też odstawiliśmy, chyba że małemu chce się pić i wtedy czasem wypija, ale rzadko. Ostatnio nawet mały miał brzydką kupkę i dałam mu dicoflor ale zareagował na niego bardzo źle, więcej już nie będę dawać. Teraz małego ubieramy też tylko w body i śpi w rampersach albo właśnie w body, przykryty kocykiem. Co do niepokornych TŻ-ów to mój też czasem mnie wkurza, ale muszę przyznać że jednak cały czas mówi że zdaje sobie sprawę jak ciężką pracę odwalam siedząc z dzieckiem. Jak wraca z pracy to przejmuje choć troszkę opiekę nad małym. W nocy jednak nie potrafi się obudzić, muszę go szturchać, bo to on podaje mi młodego i odkłada do łóżeczka, ustaliliśmy że tak będzie na początku, choć czasem mu daruję. Jednak jest mi to bardzo potrzebne bo mały je co 2 godziny i w dzień i w nocy. Ma tylko jedną dłuższą przerwę do 4 godzin, jednak jest ona od 20 lub 21 i nie daje mi zbyt wiele (to jedyny czas który mogę spędzić z mężem). Czyli mamy pobudkę tak mniej więcej 24-1, 2-3, 4-5 i potem o 7 zwykle już pobudka na stałe. Ostatnio jakby się troszkę wydłużały przerwy w nocy, zobaczymy jak to będzie. W ten oto sposób i z racji mojego długiego pobytu w szpitalu przed porodem i rozwojem nadciśnienia od początku stycznia mam już nieprzespane noce od początku roku, czyli nie przespałam normalnie żadnej nocy od 4 miesięcy ![]() Fajnie że dzieciaczki mogą teraz posiedzieć na dworze, ale na mój gust jest troszkę za ciepło i przez to też mam małego marudziaka w domu (na szczęście takiego mini mini ![]() Powiedzcie mi czy ten koń się sprawdza i dzieciaczki przy nim usypiają? Synek w sobotę obrócił się pierwszy raz z pleców na boczek, a w niedzielę umiał już obracać się na którykolwiek bok, no i cały czas obraca się z brzuszka na plecki, w jedną stronę częściej, ale umie w obie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Agatek w PEpco widziałam śliczne sukienusie dla dziewczynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie tu tak piszecie (no dobra w większości) jak to wracacie do garderoby przedporodowej, a ja do niej mam bardzo daleko. Buzia, łydki i ręce mniej więcej jak przed ale mój brzuch (cały w ogromnych rozstępach, jak i uda, ale co się dziwić jak nadciśnienie pod koniec, spowodowało że w tydzień przybyło mi 7 kg!) i uda i piersi to masakra jakaś
![]() Agatek wg. mnie sukienka jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
BAN stały
|
Agatek ale ta sukenka to chyba na bardziej jesienna pogode
![]() Kasik fajnie Ci z tymi wakacjami w pl. Trafilas w pogode ![]() Dark lady spolczuje nocek. My sie budzimy 2x, czasem raz i spimy zazwyczaj do 8.00 a ja i tak sie nie wysypiam. Tylko ze raz jak mialam kryzys, poszlam nanoc do rodzicow a tz zostal cala noc z dziecmi i sie w koncu wyspalam 23.00-8.00 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
Agatek ja co prawdę synka nie chrzczę, ale jakbym chrzciła córeczkę to zależałoby mi, żeby nie miała żadnych obciachowych tiulów i falbanek. Postawiłabym na elegancję i znalazłam na all takie coś:
1. http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu...315370929.html 2. http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu...298569654.html 3. http://allegro.pl/sukienka-ubranko-d...304417779.html Pierwsza jest dla mnie przepiękna i Kinia na pewno by się wyróżniała na tle satynowych fatałaszków z przepychem. Po przyjęciu sakramentu zdejmujesz jej tą narzutkę i dziewczyna ma sukienkę na luzie.
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-05-01 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
BAN stały
|
Blanszor mi sie te sukienki w ogole na chrzest nie widza. Ta co Agatek wklejala bardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
------------------------------------------------------------------------ Agatek mnie też podobają się tiulowe sukieneczki na chrzciny ![]() -------------------------------------------------------------------------- Witam ![]() U nas nocka super ,Bartek spał od 20 do 5.15 ,potem mleczko i śpi do tej pory ![]() ![]() Ja wstałam bo jakoś od rana boli mnie błowa już wrrr ![]() Wczoraj byliśmy u teściów ,nigdy na nich nie narzekałam i nadal tego nie robie alle chce mi się smiac jak teściowa trzyma młodego i mowi "kto tu jest ,tata jest" ![]() ![]() Młody ostatnio ma fazę przewracania się z plecków na bok ,tzn robi to następująco: leży na plecach,nogi w górę i szybko na bok się obraca i tak nawet zasypia. Martwi mnie to ,że robi tak w jedną stronę,pytanie do dziewczyn które chodzą na rehabilitację i wiedzą co nieco na takie tematy,czy to normalne zachowanie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() U nas noc normalka. Zasnął o 20.30 i pobudka o 2.30 na mleko, potem o 6.30 i juz nie spimy od tej pory. No i niestety młody sie rozchorował i jutro idziemy do gp. Ma taki katar ze ledwo oddycha ![]() ![]() ![]() Musze pochwalic mojego tz ![]() ![]() ![]() ![]() Idę Mili do przedszkola szykować ![]() Natalia ja nie pomogę bo my nie mamy rehalibitacji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry ![]() u nas nocka dzisiaj niefajna, zasnal o 20, obudzil sie o 1 na jedzenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kamciurka;33863655]Pierwsza rewelacja, ja lubię też skromniejsze a nie takie bezy
![]() Natalia mi sie wydaje, że dziecko ma zawsze jedną stronę silniejszą i od tej zaczyna przewracanie, mój Alex do tej pory na rękach ma głowę w jedną stronę tak mu wygodniej, jak spytalam lekarki to powiedziala, ze jak lezy i obraca na dwie to ok, bo jak by wszystko robil na jedna strone, albo jak by ta strona przewazala znacznie to trzeba rehabilitowac by pobudzic, ale jak widzisz ze podczas snu,lezenia zabawy rownomiernie się obraca tj. glowke to git. QUOTE] No właśnie,tym bardziej ,że jest to nie ta strona gdzie ma główkę lekko spłaszczoną,tylko przeciwna. Bartek ostatnio ulewa po kazdej herbatce /wodzie i to sporą ilośc,więc nie wiem co to mu podawac w te upały. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-05-02 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na zmianę z 2 parami pidżam takich jak dla dorosłych ![]() ![]() Aleś dała do pieca z tym swoim tżtem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas z rańca była burza ![]() ![]() Mała nam dziś przespała równe 12 h , zjadła pouśmiechała się trochę i dalej kima ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Twoja burza właśnie zbliża się wielkimi krokami do nas.... Lubię burzę! Alan też dziś kimał 12h. Teraz się turla ze mną po łóżku.
![]() |
#4428 | |||||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą rozmowa z moja kumpelką na gg wyglądała tak M: Jestem gruba ![]() JA: Ja tez M: Tobie wolno. Masz męża i dziecko ![]() A więc mamuśki możemy być okrąglutkie :p I Magda... ![]() Cytat:
No ku*** byłam z małą na spacerze u mojej mamy prawie 10 km , cały dzień się nią sama zajmowałam i jestem wypoczęta jak nie wiem Kiedyś zostawie go samego z mała i moze zmieni zdanie ze opieka nad dzieckiem to relaks. Uwielbiam się nią zajmować ale to nie znaczy ze nie jestem zmęczona. I wczoraj była akcja bo teściowa zarządziła ze jak M bedzie miał urlop (ostatni tydzień maja i pierwszy tydzień czerwca ) to jedzie do siostry pomagac w remoncie. Tak sie wkurzyłam ze się wydarłam ze niegdzie nie jedzie bo ja mam ostatni miesiąc szkoły i nie podołam zeby sama zajmować się dzieckiem i jeszcze uczyć się do szkoły. A później jak bylismy sami to się poryczałam i powiedziałam ze w ogóle z nami czasu nie spędza bo go zaganiaja do roboty. Sytuacja wygląda tak ze po pracy moze z 2h pogada z nami i pada zmęczony a jak ma urlop to zamiast spędzić go z córką i żoną to bedzie zapier*** bo tesciowa ma takie życzenie. Cytat:
gdyby nie kołnierzyk to byłaby ok ![]() Cytat:
![]() moja śpi albo w cienkim pajacu i pod kocykiem z którego się wykopuje albo w piżamce cienkiej ( długi rękaw i spodenki) i kocyk na to który wykopuje i pizame sobie zaciąga na cycki ![]() skarpetek jej już nie zakładam bo sobie sama ściąga Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzecia też śliczna ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() tz sie smiał jak wyszłam na balkon po burzy i się rozwaliłam na fotelu Cytat:
moje życzenia się spełniają ![]() życzę sobie wygranej w lotka ![]() spała tak długo bo okno w nocy było uchylone ![]() a teraz leży w łóżeczku i juz 3 raz mi się przekręciła z plecków na brzuch ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-05-02 o 09:13 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Zadomowienie
|
Helo laski
![]() Pear strasznie mi przykro z powodu śmierci dziadka, trzymaj się dzielnie. Agatku mi się tiulowe sukienki średnio podobają a juz szczególnie wtedy gdy ten tiul dotyka skory dziecka a tak jest w przypadku tej sukieneczki. Natalia u mnie Olek też woli jedna stronę, ma nieco spłaszczona swoja lewa stronę wiec częściej kładę go na prawa no i tył głowy też ma plaski, wiec chciałabym jednak skonsultować to z rehabilitantem... Ale muszę sama się tym zająć bo tz uważa ze wymyślam... AgaMili to super, gratuluje nowego nabytku, oby wam służył. Muszę pochwalić Olka bo wczoraj juz wypił rumiankowej o 20 ml więcej niż przedwczoraj. Może się przekona ![]()
#4431 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuchy!
![]() Dziś o wiele zimniej- uff, jest czym oddychać ![]() Dziś pojadę do miasta bo teściówa mówiła, że w mieście nowe ubranka na chrzest koło 50 zyla, no zobaczymy ![]() Dziękuję bardzo Blanszor za propozycje ![]() ![]() ![]() Dziękuję za opinie dziewczęta ![]() ![]() Paula jednak wygrał kolor cypr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natalia myślę, że przekręcanie się w jedną stronę się wyrówna z czasem ![]() Dziewczyny czy Wasze pociechy miewają w nocy ostry, krótki kaszel? Taki jakby miały zaraz zwymiotować?? ![]() ![]() tyle nadrabiania, bo idę myć włosy ![]()
#4432 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Agatku a może to od nadmiaru śliny, mój tak ma ostatnio, że potrafi się zakrztusić, no i leje mu się strumieniami oczywiście... Ja już ogarnęłam mieszkanie,nastawiłam pranie, umyłam łepetyne, jeszcze tylko odkurzanie, mycie podłóg i obiadek ![]() Pear wspolczuje smierci dziadka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Jak macie ubrane dzieciaki, jak macie w domu 25 stopni ???
Ja swojej załozylam krótki rękaw i spiochy bo ma tendencje do podciągania sobie bluzek pod same pachy ![]() no i mam okna pouchylane Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-05-02 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.industry.siemens.com/SERV.../spion_pl.aspx A Twój tż ma już swoją najbliższą rodzinę - Ciebie i dziecko, więc powiedz teściowej - "WACHLUJ SIĘ". On resztę życia spędzi z Wami a nie mamą, więc niech o Was dba bardziej. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Na pięterku u nas jest jak w piekiełku. Dobrze, że zaraz będzie burza to się ochłodzi. A po burzy kierunek Rossmann..
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to dla tesciowej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
BAN stały
|
Bylam w przedszkolu. Teraz mlody wali kupala w lezaczku a ja jem sniadanie.
Nawojka w comecie ![]() Agatku moj ostatnie dwie noc tak sie zakrztusil i wyskoczylam z lozka jak oparzona zeby go podniesc. Myslalam ze to od jego przeziebienia moze, ma okropny katar i w nocy mu woda morska psikalam zeby mu odetkac nosek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Czubasek powiedz tesciowce ze w czasie urlopu maz ma spedzac czaszzona i dzieckiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Marcel
![]() Kamciurka no ale w nocy się tak nie ślini, bo to się zdarza wiesz, o 2-4 ![]() ![]() Nawojka, no jacha, umyłam kudły i jadę do miacha ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki heeeeeeeeeeeeeelp!!!
juniorowi chyba zęby idą! albo nie wim co to?? mamusie doświadczone: -nie bardzo chce jeść (tzn nie dojada) -w nocy budził sie chyba co 5 minut -nie daje sobie dotknąc buzi -jak włozy paluszki do pyszczka to ryk -marudzi -teraz zrobił zieloną kupę ale taką mega zieloną jak trawa??? (konsystencja jak zywkle) -nie ma gorączki jestesmy umęczeni z tz jak nie wiem co... teraz zasnął i moze trochę tą noc odeśpi. w sumie o 5 rano zjadł całe mlesio, o 8 maleńko (bo zjadł tylko 60ml) a o 10.30 zjadł 110 (normalnie zjada koło 160). dodam tylko że chętniej je dzis przez płaski smoczek z canpola niz okrągły z tt... cholera wi... na wszelki wypadek zaopatrzylismy sie w Cemilie (to na ząbkowanie) i dokupilismy cos na gorączkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tz sam powiedział ze nas nie oleje i bedzie z nami. Z matka jakiś czas jeszcze spędzi poki ja szkoły nie skończę. Najgorsze jest to jej wtrybianie sie wszędzie ale gotuje jak mistrz więc niektóre rzeczy jej wybaczam ![]() Cytat:
tz jej juz powiedział ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.