|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VI
Aż sobie chyba założę wątek w temacie bo jestem ciekawa czy mój plan na życie (na tę chwilę, bo biorę pod uwagę, że takie plany mogą mi się jeszcze 100 raz zmienić) jest faktycznie taki beznadziejny jak uważa moja mama.
|
|
|
|
#4952 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Drozja, właśnie z myślenia, ze studia musi mieć każdy wyższe wykształcenie zostało zdewaluowane i zdobywają je teraz ludzie, którzy kiedyś nie mieliby szans dostać się do liceum/technikum.
"Nikim" to się jest, gdy się marnuje talent i głupio podąża za modą na papierek potwierdzający, że jest się magistrem Czegośtam i ukończyło Wyższą Szkołę Tego i Owego. Jeśli ma się plan, talent, pasję, która może dać zawód, to warto ją realizowac i dopiero potem zacząć robić np. coś, co się łaczy z jakimiś zainteresowaniami, w sumie dla włąsnego pogłębiania wiedzy.
|
#4953 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ale teraz już tam konta nie mam, a na FB jeszcze nie szukałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na blogu 3 makijaże: 1. jak z soczystej czerwieni zrobić buraczkowy kolor 2. z akcentem na górną kreskę 3. dwukolorowa kreska Zapraszam
|
||||
|
|
|
#4954 |
|
Life is a drink ...
|
a mnie dzisiaj krew zalała O_o
|
|
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A póki co, pracuję w swoim zawodzie
|
|
#4956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Moja mama jest z osób typu "co ludzie powiedzą" i dla niej to będzie wstyd jeśli nie pójdę na studia, no bo właśnie - wszyscy studiują. Bez sensu. Do niej moje argumenty wcale nie docierają, już nie wiem jak mam jej to tłumaczyć. Mojej mamie nawet nie mieści się w głowie to, że stwierdziłam że jeśli nie przyjmą mnie w tym roku na studia w Anglii (mam conditional offer, muszę zdać maturę i certyfikat językowy i tego certyfikatu się trochę boję), to robię sobie Gap year, pójdę tutaj na jakieś studium, albo wyjadę tam pracować nad moją znajomością języka i za rok spróbuję znowu, bo skoro teraz chcą mnie przyjąć to i za rok mnie przyjmą. Argument mojej mamy - "będziesz miała rok w plecy. I tak już przecież jesteś rok do tylu." A kiedy namawiała mnie na czteroletnią klasę w liceum i mówiłam jej że tak głupio, bo będę miała rok w plecy, to mi mówiła "Rok więcej na przygotowanie do matury i rok więcej na utrzymaniu rodziców - ciesz się." A teraz to dla niej "juz dwa lata w plecy" ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- No ja jestem ciekawa jak się w tej sytuacji mój TŻ czuje, który jest po LO i nawet matury nie ma. Ale za to ma swoją firmę i zarabia tyle ile niejeden po studiach chciałby zarabiać.
|
|
|
|
|
#4957 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Lepszym dziennikarzem jest ktoś, kto ma naturalny talent i wiedzę w danym zakresie niż ktoś po dziennikarstwie na siłę piszący artykuliki typu te na gazeta.pl
(część na regionalnych pisanych jest przez jakichś niedouków, którzy mają problem z logiczną wypowiedzią i gramatyką)Zawsze możesz spróbować złożyć papiery też tutaj, w Polsce, może na jakieś studia artystyczne?
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Co najśmieszniejsze - moja mama jest pielęgniarką po liceum medycznym.
![]() Studia i maturę zrobiła dopiero jakieś 5 lat temu, matura z milionem ściąg, studia zaoczne z innymi pielęgniarkami pracującymi naście lat w zawodzie, gdzie do zaliczenia wystarczyło to że "przecież panie to umieją, bo robią to na co dzień". Ale teraz to dla mamy argument "Przecież nawet ja skończyłam studia!"
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hitem jest mój znajomy (pracowałam jako barmanka, on wpadał na drinki) i koleś poszedł do jakiegoś tworu typu Wyższa Szkoła Logistyki i na miesiąc przed końcem szkoły, on mi się pyta: ''Co to jest absolutorium?'' Myślałam, że spadnę z krzesła
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33866343]Współczuję, ja akurat na słońce uczulenia nie mam, ale za to masę innych
[/QUOTE] ja nie mam uczulenia typowo na slonce tylko jak bylam w hiszpani to uczulil mnie proszek i mialam wysypke na wewn. stronie ramion i lokci , na wew. stronie ud , w takich miejscach co to sie ubrania najbardziej ocieraja i od tamtej pory jak tylko w tych miejscach moja skora poczuje slonce przez ubranie to mnie wysypuje :/ a jak lezalam plackiem na plazy w lipcu to nic mi nie bylo , wydaje mi sie ze moja skora reaguje dziwnie na pylenie tez :/ bo to wlasnie wiosna uaktywnia mi sie to cudo :/ kopnijcie mnie w dupe zebym poszla robic makijaz bo nie moge sie ogarnac :P
|
#4961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to chyba jeszcze trudnej się wybić. Mam do tego jakąś tam smykałkę, ale żeby zaistnieć musiałabym być wybitna, a lepiej się odnalazłam w innej dziedzinie.![]() W Polsce na studia artystyczne nie chcę, w grę wchodzi studium/kurs, ewentualnie właśnie normalne studia dzienne w wymienionych przeze mnie kierunkach. Ale jeśli zacznę w tym roku studia i za rok próbowałabym znowu do Anglii to nie dostanę kredytu studenckiego, a nie stać mnie na zapłacenie czesnego za szkołę 9000 funtów/rok.
|
|
|
|
|
#4962 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Drozja - ważne, ze Ty wiesz, co chcesz robić i to jest Twoje życie. Jak się nie uda możesz na rok znaleźć pracę i się usamodzielnić - wtedy już w ogóle nie bedziesz musiała słuchać mamy
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Orlico dużo zgłoszeń niektóre świetne niektóre cery-marzenie i bez makijażu cudowne Rodzynko masz mój głosik, Zwierzaku
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam tylko, że moi rodzice mają jedynie maturę, ale w wieku 20 lat pozakładali swoje firmy, a teraz odcinają sobie kupony tylko od tego. Ważniejsza głowa na karku i pomysł na siebie niż mgr przed nazwiskiem.Co do gap year jeszcze - ja jestem jak najbardziej zwolenniczką. Po maturze zaczęłam studiować dziennie, kierunek bez sensu, więc po 2 miesiącach zrezygnowałam i dałam sobie rok przerwy. Potem zaczęłam studia, ale już zaocznie, bo w ciągu tego roku znalazłam fajną pracę - a do tego znalazłam kierunek, który faktycznie mnie interesuje i, co więcej, daje zawód, więc zawsze mam jakieś koło ratunkowe na przyszłość. I tak z perspektywy 2 lat już ten gap year to była jedna z lepszych decyzji, które podjęłam w życiu. |
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
wykształcenie nie daje teraz nic, chciałam się kształcić w zawodzie który mnie interesuje i teraz kończąc wiem już, że nie będę miała pracy :x
dlatego robię jeszcze studium, zawsze jakaś alternatywa
|
|
#4966 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Na swój kierunek i uczelnię oraz perspektywy z potencjalnym dyplomem w ręce raczej narzekać nie będę musiała (no chyba, że założę nogę na nogę, zaparze kawusię i będę czekać na deszcz ofert zaszyta w domu).
|
|
#4967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam uczulenie na żelazo i niektóre składniki kosmetyków, wtedy na dłoniach od wewnątrz wysusza mi się skóra, pojawia się piekąca wysypa, a skóra po kilku dniach zaczyna się łuszczyć, też kiedyś tego nie miałam, ale ot tak się przyczepiła mnie ta alergia. Ja tam Cię kopać nie będę sama siedzę bez makijażu przed kompem
|
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko z drugiej strony, idąc do liceum tez już wiedziałam co będę zdawać na maturze, na jakie studia pójdę i kim będę w przyszłości. Niby wszystko zaplanowane, ale zmieniło się w pierwszych miesiącach o 180 stopni. I zastanawiam się na ile podejście mojej mamy to zdrowe spojrzenie na sprawę i próba uchronienia mnie przed błędem, a na ile po prostu strach [rzed tym, że koleżanki będą się chwalić co ich córki robią, a jedyne co moja mama będzie mogła powiedzieć, to że córka ma tytuł technika i pracuje w salonie kosmetycznym. ![]() Tylko to też nie jest tak, że ja wcale studiować nie chcę. Po prostu wolę najpierw się skupić na tym co mam zaplanowane, potem ewentualnie sobie studiować. Moja mama na odwrót. Studia najważniejsze. A to nawet logicznie rzecz biorąc, w tym roku nie idę na studia, pójdę na roczne studium, po roku mam fach w ręku i mogę sobie iść na studia a możliwości pracy mam więcej, bo nie tylko rozdawanie ulotek. Źle myślę? |
|
|
|
|
#4969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie. Ale trzeba być specjalistą w swojej dziedzinie. I nie zapominajmy, że bez śmieciarza, listonosza, pani w sklepie nie żyłoby się nam dobrze i te zawody też są istotne. Grunt by być dobrym w tym co się robi. |
|||
|
|
|
#4970 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na razie jedną ofertę w pięknym zawodzie nauczyciela , ale w prywatnej szkole, nie jestem w stanie się z tego nawet wyżywić, a co dopiero rachunki itd...nie wiem co dalej studium kosmetyczne zostało mi jeszcze rok..., może zrobię jeszcze roczny kurs wizażu w międzyczasie... jakoś nie mogę się odnaleźć w tym wszystkim
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz po mgr idę jeszcze do studium grafiki komputerowej, a potem w końcu na jakiś kurs wizażu, albo do studium kosmetycznego - i to tylko dlatego, że obie rzeczy (profesje) uwielbiam
|
#4973 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Chcesz potem robić coś na własną rękę czy gdzieś pracować?
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33866934]Ciekawe, pewnie proszek spowodował wrażliwą skórę w tamtych miejscach.
Ja mam uczulenie na żelazo i niektóre składniki kosmetyków, wtedy na dłoniach od wewnątrz wysusza mi się skóra, pojawia się piekąca wysypa, a skóra po kilku dniach zaczyna się łuszczyć, też kiedyś tego nie miałam, ale ot tak się przyczepiła mnie ta alergia. Ja tam Cię kopać nie będę sama siedzę bez makijażu przed kompem [/QUOTE]kopnij bo musze dzisiaj wyslac makijaz a na 5 mam byc na rynku bo sie umowilam a do tego czasu musze zrobic step , edytowac go , opisac , wyprac sie i zrobic nowy makijaz :P heheheh
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Drozja tak jak dziewczyny pisały najważniejsze są Twoje plany. Nawet, jesli okaże się, że nie do końca dobre, czy słuszne po latach - były Twoje. Nie ma nic gorszego niż posłuchać kogos, a potem pluć sobie całe zycie w brodę - "ciekawe, jakbym żyła gdybym zrobiła po swojemu". Ja zdecydowałam się źle na liceum, chociaż wszyscy mówili bym wybrała inne, ale się uparłam. Po dwóch miesiącach wracałam z płaczem do domu
A co do dyskusji o tępakach-magistrach. 3 historie. Kolega z podstawówki, tępak nad tępaki, nie mógł skończyć technikum elektrycznego. Powtarzał chyba 2 lata, zdał maturę (jeszcze starą) po poprawkach. Kolega z gimnazjum, dresik, którego język ograniczał się do 3 wulgarnych słów, mistrz szkolnych ustawek i solówek. Koleżanka z osiedla, sąsiadka, dwa lata starsza, której przez lata pomagałam odrabiać prace domowe do szkoły, żeby zdała z klasy do klasy. Te trzy osoby są magistrami, mieli wszyscy stypendia naukowe na studiach na jednej jedynej, prywatnej, płockiej uczelni. Pracy nie ma z nich nikt. Drugi kolega zastanawia się jeszcze, czy na tej samej uczelni nie robić doktoratu Dziewczyny chciałabym dodać sondę na bloga, podpowie mi ktoś jak to zrobić?
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-05-02 o 13:13 |
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mam projektować meble, chcę zyskać trochę doświadczenia, potem chcę się albo zaczepić w jakiejś agencji reklamowej, albo otworzyć własną działalność. Natomiast wizaż to plan poboczny, bo robię to na co dzień, maluję znajome na uroczystości - chcę tylko mieć papierek i doszlifować swój warsztat
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polikwidowano technika i zawodówki, porobiono tysiace prywatnych uczelni i mamy co mamy - miliardy specjalistów od marketingu, pedagogów, psychologów itp, a jak potrzeba ślusarza czy hydraulika to trzeba się naszukać i zapłacić kupę kasy. |
|
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4979 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo emotki z kopaniem w tyłek nie widzę To masz trochę roboty, ja na szczęście mogę dzisiaj leniuchować I oczom to nie przeszkadza, że umalujesz je, zmyjesz i jeszcze raz umalujesz?? bo moje to zaraz łzawią Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2012-05-02 o 13:31 |
|
|
|
|
#4980 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Ja poznałam osobę mieszkającą z 200 m dalej przez epulsa właśnie, ale wcześniej jej na żywo nie widziałam ![]() A plusem portalu było to, że były fajne kluby tematyczne no i miało się nick zamiast przedstawiać się nazwiskiem. Ale z epulsa głównie dziewczyny poznałam, nie licząc mojego prawie-sąsiada.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

ale teraz już tam konta nie mam, a na FB jeszcze nie szukałam 

i bez makijażu cudowne
) to zlozylo sie tak, ze mielismy wspolna kolezanke (z jego dzielnicy, ode mnie z klasy). Dodam tylko, ze przyjechal na ta impreze bo nie mial co robic w domu- przyjechal autem na soczek