W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 07:46   #4321
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie zdecydowaliśmy jaki wybieramy,
najpierw muszę kupić dla siebie rower

Te foteliki jak dla mnie to wszystko to samo tylko firmy inne,
no i jedne mają jeszcze dodatkowe pochylenie jak takie dziecko jak Emi zaśnie a te normalne juz tego nie mają.

Mnie najbardziej zależy aby nie był czarny, bo jak na wycieczki będziemy jeździć to jej sie du.,pcia odparzy, tak mi się wydaję, bo
czarny szybko się nagrzewa.
a sa takie z pochyleniem dla dziecka? pytam bo nei widzialam, ja tez nei chce czarnego. Na citeam jest promocja ale na czarny wlasnie. Musze popatrzec za tymi z pochyleniem jakby usnela. Ja rower mam od jakichs 4 lat, wiec teraz nie mamy jak sie ruszyc z marysia, bo musimy jej nianke na ten czas organizowac. A kask tak jak ty kupie w sklepie, lub przymierze i zamowie na allegro.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:01   #4322
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Aha eve rozumiem i myslę, ze to bardzo rozsądne co piszesz.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:23   #4323
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
a sa takie z pochyleniem dla dziecka? pytam bo nei widzialam, ja tez nei chce czarnego. Na citeam jest promocja ale na czarny wlasnie. Musze popatrzec za tymi z pochyleniem jakby usnela. Ja rower mam od jakichs 4 lat, wiec teraz nie mamy jak sie ruszyc z marysia, bo musimy jej nianke na ten czas organizowac. A kask tak jak ty kupie w sklepie, lub przymierze i zamowie na allegro.

Tak, tak są takie z pochyleniem dla dziecka.
Nawet kobiecina w rowerowym nam taki poleciła,
bo generalnie takie dziecko 9cio miesięczne jeszcze może zasypiać podczas jazdy.

Tu jest taki -> http://allegro.pl/bl27a-fotelik-rowe...290533324.html ale czarny

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:34   #4324
mamad1
Zadomowienie

Melduję się, że jestem. Nienawidzę takich upałów! Żeby było choć jedno miejsce, gdzie nie ma tak ciepło - w mieszkaniu 26st. i nie ma jak wychłodzić. Ani spać, ani oddychać nie można
Wczoraj późnym popołudniem bylismy na działce u teściów - żeby dziecko choć kawałek zieleni zobaczyło Może w sobotę wybierzemy się do moich rodziców. Ciekawe, czy mąż będzie pamiętał o moich urodzinach? Czepia się mnie na każdym kroku... Mam już dość tego wszystkiego! Dość! dość! Dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Patryk nauczył się wszystko pokazywać rączką. Robi to tak śmiesznie, jakby coś prezentował. Poza tym podaje rękę na "cześć", cmoka, robi "papa" - tylko bardziej to przypomina odganianie much A i jeszcze jedno - jeśli czegoś nie dostanie, albo coś mu się zabierze, to zaczyna płakać, a raczej wyć tak, że powietrza nie może złapać - a to tylko potwierdza fakt, że skoro dziecko płacze przy mnie, to jaką jestem matką? Taką, którą trzeba pilnować!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:11   #4325
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Melduję się, że jestem. Nienawidzę takich upałów! Żeby było choć jedno miejsce, gdzie nie ma tak ciepło - w mieszkaniu 26st. i nie ma jak wychłodzić. Ani spać, ani oddychać nie można
Wczoraj późnym popołudniem bylismy na działce u teściów - żeby dziecko choć kawałek zieleni zobaczyło Może w sobotę wybierzemy się do moich rodziców. Ciekawe, czy mąż będzie pamiętał o moich urodzinach? Czepia się mnie na każdym kroku... Mam już dość tego wszystkiego! Dość! dość! Dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Patryk nauczył się wszystko pokazywać rączką. Robi to tak śmiesznie, jakby coś prezentował. Poza tym podaje rękę na "cześć", cmoka, robi "papa" - tylko bardziej to przypomina odganianie much A i jeszcze jedno - jeśli czegoś nie dostanie, albo coś mu się zabierze, to zaczyna płakać, a raczej wyć tak, że powietrza nie może złapać - a to tylko potwierdza fakt, że skoro dziecko płacze przy mnie, to jaką jestem matką? Taką, którą trzeba pilnować!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

co do upałów zgadzam się !!!! też mnie to męczy , w domu zaduch (4 , ostatnie piętro) na dworze jeszcze gorzej, uczulenie na słońce mnie wykańcza mały jakoś funkcjonuje , chociaż też ma na rączkach wysypkę i sądzę,że odziedziczył to po mnie

co od pogrubionego to dostaniesz lanie !!!! jesteś cudowną matką i nie waż się myśleć inaczej. Moje dziecko identycznie się zachowuje jak coś nie jest po jego myśli a ja ani myślę mu ustępować. Jeśli coś nie jest dla niego to musi się nauczyć z tym godzić a płacz trwa chwilę i po sprawie.

Eve, Żaneta pozwolę się wtrącić w Waszą dyskusję nt fotelików rowerowych. Raczej nie kupowałabym tego z linku , który wstawiała Żanetka. Prawda jest taka,że z tymi fotelikami jest tak jak z fotelikami samochodowymi. Cena świadczy o jakości, trwałości, wygodzie dziecka.
Te tanie, są na krótko i kiepsko wykonane (kwestia plastiku, matreriału itd). Jeśli lubicie wycieczki rowerowe to polecam kupić coś co wytrzyma kilka sezonów .Dobrym producentem jest firma z tego linku
Decyzja jest Wasza ale pozwoliłam sobie na małą sugestię (a raczej tż , który w rowerach "siedzi" od ładnych kilku lat-pracuje w tego typu sklepach i to jego "konik" )

witam Was kochane, u nas już dzień bez tż ale za to moja mama ma nas odwiedzić, na dwór się na razie nie wybieram bo można zdechnąć. Pewnie na balkonie posiedzimy

zdjęcia maluszków cudne , widać szczęście na tych małych buziach

miłego dnia !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:14   #4326
ellika
Rozeznanie

Brumku - mam pytanie
kupiłaś dla Tymka Mustela Bebe Sun z filtrem mineralnym, faktor 50. Powiedz jak się sprawuje? Jak się rozsmarowywuje/wchłania? Biała buzia po nim?
Ja mam teraz z Ziaji o ten i troche mnie wkurza - jest gęsto-biały, Karola nie lubi miziania po twarzy, więc wsmarowanie tego kremu to udręka okupiona łzami
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:20   #4327
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

dziubas dzieki za linka do fotelika, chyba na taki sie skusim, nie wiem czy dokładnie na ten model, ale raczej Hamax.

Mam skandynawski katalog z produktami dla dzieci i tam też są te foteliki, oczywiscie droższe nie wiem jak to możliwe że ichnie produkty tam kosztuja więcej niż w Polsce.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:24   #4328
madzia1k1
Raczkowanie

Hej hej!!!

Ja tak na szybkiego bo zaraz mykamy na spacerek. 1 ząbek górny już na dobre się przebił, a drugi już też jest lekko wyczuwalny, życie stało się znowu kolorowe, 2 nocki już przespane z 1 pobudką na jedzonko, gorączki też od dwóch dni nie ma. Został tylko jeszcze lekki katar i zaczęło jedno oczko ropieć (od przewiewów raczej), ale z tym już sobie poradzimy.
Karol do końca tygodnia ma wolne, więc jeszcze nadrobimy i wykorzystamy piękną pogodę(oby szybko się nie zmieniła).

Buziaczki i miłego dzionka!!!

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:40   #4329
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek to zapytaj Tż czy rower z aktualnej ulotki z BIEDRONKI jest ok? a cod o fotelika co zrobię jak dama mi w nim zaśnie ? nie ma możliwości odchylenia

EDIT :doczytałam że ma takie pochylenie, że jest komfort spania :P

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-05-02 o 09:54
Stary 2012-05-02, 09:49   #4330
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek to zapytaj Tż czy rower z aktualnej ulotki z BIEDRONKI jest ok? a cod o fotelika co zrobię jak dama mi w nim zaśnie ? nie ma możliwości odchylenia
zapytam , choć domyślam się odpowiedzi dam Ci znać wieczorkiem. Ten fotelik do którego wysłałam link ma kąt odchylenia 20 st jesli sie nie myle

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dziubas dzieki za linka do fotelika, chyba na taki sie skusim, nie wiem czy dokładnie na ten model, ale raczej Hamax.

Mam skandynawski katalog z produktami dla dzieci i tam też są te foteliki, oczywiscie droższe nie wiem jak to możliwe że ichnie produkty tam kosztuja więcej niż w Polsce.
polecam się na przyszłość
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 09:52   #4331
Oliweczka1985
Zakorzenienie

HEJ.
Już zdrowa piszę z pracy
Dzięki zwolnieniu spędziłam dużo czasu z Julcią na świeżym powietrzu Jaka ona jest cudowna
Wczoraj dostała jakiejś wysypki na klatce i nie byłam pewna czy to potówki, więc pojechaliśmy do przychodni- lekarka nie była do końca pewna, ale też stwierdziła potówki-na cale szczęście.
Wogóle jej nie ubieram ciepło-wczoraj śmigala w bardzo luźnej sukience na ramiączkach i pampku-prawie nago , ale i tak gorąco, co poradzić-chyba tylko mi odpowiada taki skwarek
W niedzielę bylismy na lodach w Nałęczowie i odrazu testowalismy nowy fotelik-w miarę ok.
Po lodach strasznie się poczułam-dostałam jakiś dziwnych skurczy, zrobiło mi się niedobrze i słabo, ale szybko przeszło( odwiedziłam kibelek).
Poza tym mój brzuszek już trochę widać wczoraj chciałam założyć swoja spódnicę ciążową, ale jest taka wielka jak namiot- zdecydowanie za duża
A!I zmieniliśmy opcje imienne, więc juz napewno nie będzie Lenki, ani Kubusia.

Dzisiaj po pracy idziemy na grilla.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 09:58   #4332
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A będą zdjęcia z Szymkowego baseniku?

Tymek dziś pierwszy raz widział kota z bliska. Na spacerze mijaliśmy takiego i postanowiliśmy się zaprzyjaźnić I co mój syn na kota? Dostał ataku śmiechu, który trwał z 5 minut
wstawie ale raczej jutro
Co do kota, moj jest milosnikiem naszego Toffika, tez sie strasznie smieje.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kajool, wow no cieszę się niesamowicie perspektywą spotkania! Daj znać jak będzie dokładnie wiadomo co i jak. Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo tż wyjeżdża i będę bez auta.
Tak jak dziewczyny pisały, urodziny wyprawiaj wcześniej z tż i nawet się nie zastanawiaj. Gratulacje za otwarcie sezonu basenowego, a właściwie miskowego.
oczywiscie, ze dam znac
Wysle ci tez pozniej moj numer telefonu na pw. to nam latwiej sie bedzie dogadac.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Vaniliova, świetnie, że to już koniec rehabilitacji. Udanego wypoczynku w górach!

U nas tak jak u Kajool nastąpiło otwarcie sezonu basenowego. Hania pluskała się, aż miło- piskom i chlapaniu nie było końca. Moja mama tylko narobiła paniki, że woda w basenie za zimna i już chciała pędzić z taką świeżo przegotowaną. W ogóle po raz pierwszy w życiu widziałam kunę! Najpierw myślałam, że to wiewiórka, ale za chwilę się zreflektowałam, że musiała by być jakimś mutantem żeby być wiewiórką. Oj żal mi będzie wracać do domu ...no chyba że zacznie lać...
Vaniliova tez sie ciesze, ze juz koniec rehabilitacji.
Marzenko gratuluje otwarcia sezonu basenowego

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Cześć!!!
u nas chyba trzydniówka - walczę z gorączką
To pierwsza gorączka w naszej karierze i jak zwykle trochę jestem spanikowana. Daję nurofen w syropie i czasem paracetamol w syropie - w sumie wychodzi że co 4-6 godzin coś jej daję bo ta cholerna gorączka wraca :/
Na trzydniówkę pasuje bo oprócz niej nic się nie dzieje

A mieliśmy w górki jechać ...

Ps. też mamy ten koc piknikowy z Lidla - jest super!!!
biedni jestescie. Zdrowka zycze

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć dziołszki!

My już (mielczanki) po spotkaniu, było bardzo fajnie! mamy jakieś foty, znaczy Beatka ma to wrzuci.

Ale upał, daje ostro.
Piję kawę właśnie, nie wiem dlaczego ale padam z nóg.

Zmieniłam image wizażowy
nie poznalam cie :P

Cytat:
Damie spadła gorączka,
mam nadzieję że nie wróci,
ale marudzi jak stara baba.
Katar ją wybudza,
jest niedospana zatem wiecznie i marudziiiiiiiiiiiiiiiiiii iii
Biedna Emi alejedynki niestety daja sie we wznaki.

Cytat:

Tez nienawidze upalow. I gratuluje nowych umiejetnosci.

Shira jak Zbika mały??

U nas ciezko. TZn.glosno dosc i malemu to daje sie wewznaki. Wczoraj byli znajomi i chrzestny Szymka. Jeju jak Szymek go uwielbia, w ogole chyba troche brak mu taty, bo strasznie lgnie do mezczyzn.
A ja spiaca niesamowicie jestem. Nie dosypiam ostatnio
Stary 2012-05-02, 10:06   #4333
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Aha eve rozumiem i myslę, ze to bardzo rozsądne co piszesz.

Cytat:
Tak, tak są takie z pochyleniem dla dziecka.
Nawet kobiecina w rowerowym nam taki poleciła,
bo generalnie takie dziecko 9cio miesięczne jeszcze może zasypiać podczas jazdy.

Tu jest taki -> http://allegro.pl/bl27a-fotelik-rowe...290533324.html ale czarny
dzieki nie wiedzialam ze sa z pochyleniem i temu moje zdziwienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
co do upałów zgadzam się !!!! też mnie to męczy , w domu zaduch (4 , ostatnie piętro) na dworze jeszcze gorzej, uczulenie na słońce mnie wykańcza mały jakoś funkcjonuje , chociaż też ma na rączkach wysypkę i sądzę,że odziedziczył to po mnie

co od pogrubionego to dostaniesz lanie !!!! jesteś cudowną matką i nie waż się myśleć inaczej. Moje dziecko identycznie się zachowuje jak coś nie jest po jego myśli a ja ani myślę mu ustępować. Jeśli coś nie jest dla niego to musi się nauczyć z tym godzić a płacz trwa chwilę i po sprawie.

Eve, Żaneta pozwolę się wtrącić w Waszą dyskusję nt fotelików rowerowych. Raczej nie kupowałabym tego z linku , który wstawiała Żanetka. Prawda jest taka,że z tymi fotelikami jest tak jak z fotelikami samochodowymi. Cena świadczy o jakości, trwałości, wygodzie dziecka.
Te tanie, są na krótko i kiepsko wykonane (kwestia plastiku, matreriału itd). Jeśli lubicie wycieczki rowerowe to polecam kupić coś co wytrzyma kilka sezonów .Dobrym producentem jest firma z tego linku
Decyzja jest Wasza ale pozwoliłam sobie na małą sugestię (a raczej tż , który w rowerach "siedzi" od ładnych kilku lat-pracuje w tego typu sklepach i to jego "konik" )

witam Was kochane, u nas już dzień bez tż ale za to moja mama ma nas odwiedzić, na dwór się na razie nie wybieram bo można zdechnąć. Pewnie na balkonie posiedzimy

zdjęcia maluszków cudne , widać szczęście na tych małych buziach

miłego dnia !!!
dziubku zgadza sie ja tego tanszego tez bym nie kupila, chcemy zainwestowac w cos lepszego wiec i drozszego. Roweru tez nie mam taniego bo dobrze ponad tysiac zlotych kosztowal jakies 4 lata temu. Aluminiowa rama i lekki chyba Gianta mam o ile sie nie myle. A na dziecku tez nie mam zamiaru oszczedzac, gdyz wiem ze jej wygoda i bezpieczenstwo jest najwazniejsze. Takze dziekuje za rade i zapytaj TZ ta jaka firme polcea myslimy o hamax

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

dziubku a gdzie dawalas linka do tego fotelika?? bo sorki ale przeoczylam

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-02, 10:12   #4334
zanetaa88
Zakorzenienie

Eweeve jest w poście od dziubka !
http://allegro.pl/hamax-siesta-2012-...286780346.html

Stary 2012-05-02, 10:40   #4335
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
a dzieki, mnie sie chyba na oczy rzucilo wlasnie pisalam o tej firmie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-05-02, 11:19   #4336
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Za to Sarenka pospacerowała po molo w Orłowie

fotki z naszego balkonu i Gdyni
Sarcia cudowna jak zawsze
Cytat:

Aaaaa i dama śmiga z pchaczem,
ale to owsik i chce biec a nie spacerkiem sobie spacerować,
nawet ostatnio upadła,ale pozbierała się wstała i jechała dalej
Ale Emi fajnie wygląda z tym pchaczem - ja teraz żałuje że wtedy nie udało mi się go kupic za 20zł ech..

Cytat:
j
My wrocilismy z grilla od mojej kolezanki, Marys padla ze nawet sie nie obudzila, wiec znowu bez kapieli. Maz w WC - nie musze mowic jaki final, a ja jak bog przykazal.

Pochwale sie - wyciagnelam dzis z szafy stare spodenki, ktore jeszcze przed ciaza pochowalam bo juz wtedy sie w nie nie miescilam i CO?!? we wszystkie poza jednymi weszlam (bo te jedne to z czasow jak wazylam 55kg - zostawilam dla dlaszej motywacji)
dla tż-ta się należy

gratulacje spadku wagi - jaka satysfakcja jak się w stare spodnie wejdzie - wiem coś o tym

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Poza tym mój brzuszek już trochę widać wczoraj chciałam założyć swoja spódnicę ciążową, ale jest taka wielka jak namiot- zdecydowanie za duża
A!I zmieniliśmy opcje imienne, więc juz napewno nie będzie Lenki, ani Kubusia.

Dzisiaj po pracy idziemy na grilla.
pewnie jesteś dumna z brzuszka - niedługo znów będzie pokaźny brzusio

a jakie imię jednak wybraliście?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 11:43   #4337
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a jakie imię jednak wybraliście?
Agata albo Karolina, a dla chłopca Arek-ale to też hipotetyczne imiona

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-02, 11:45   #4338
brumek
Zakorzenienie

Hej

A dzisiaj już chłodniej i strasznie mi przykro, że to już koniec tego lata

Cytat:
Hej!
brumek wow, Ty to jednak jesteś z wielkiego świata Mówisz, że Zakościelny przystojniacha? w tv wygląda tak se. Ja bym pewnie podbiegła po zdjęcie i autograf Ale Tymonek cały Ty. Ma takie ufne, niewinne oczy.
za to niewinne spojrzenie
A Zakościelny miodzio, serio I bardzo wysoki, czego się nie spodziewałam.

Cytat:
1. Pchacz jak Emi widzi to już go chce i koniec,dlatego czasem go chowam aby nie zrobiła sobie przy nim krzywdy, bo ona to chce robić szybko i nie ważne jak, ważne aby stanąć i "iść" a że milion razy upadnie to ją to w ogóle nie demotywuje, wstaje i próbuje dalej...choć boję się że nie fortunie upadnie i coś sobie zrobi.Klocki przy pchaczu też są rewelacyjne,uwielbia je

2. A i miałam się pochwalić,
że moje dziecko nauczyło się coś dawać jak się ją o to poprosi.
1. No to już nie mogę się doczekać, aż nasz pójdzie w ruch
2. Mam wrażenie, że Emi wyjątkowo szybko "łapie" wszystkie takie zabawy. Te wszyestek kosi łapki, papa itp. mądrą córę masz!

Cytat:
A wgole na wczorajszym grillu byly 3 "ciezarowki".
Jak za dawnych czasów, gdy się do szpitala położniczego szło To pewnie zasypywały Cię pytaniami o różne rzeczy dla dziecka?

Cytat:

To tu się nie zgadzamy bo ja upały kocham
Mam nadzieję, że pojedziecie do rodziców. Należy Ci się teraz ioś dla siebie. Poza tym im też się należy, bo tak rzadko widują Patryka.
Widzę, że musiało Ci już mocno dopiec, skoro tak napisałaś ;( Trzeba to zmienic, po prostu TRZEBA! Za wszelką cenę!!!

Kochana, a jak gorączka? Nic nie piszesz...

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Brumku - mam pytanie
kupiłaś dla Tymka Mustela Bebe Sun z filtrem mineralnym, faktor 50. Powiedz jak się sprawuje? Jak się rozsmarowywuje/wchłania? Biała buzia po nim?
Ja mam teraz z Ziaji o ten i troche mnie wkurza - jest gęsto-biały, Karola nie lubi miziania po twarzy, więc wsmarowanie tego kremu to udręka okupiona łzami
Nie powiem Ci jeszcze bo dopiero dziś przyjdzie Chociaż sądzę że tez będzie się ciężko rozsmarowywał i bielił skóre, bo tak mają wszystkie filtry mineralne. Ale coś za coś...

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
1 ząbek górny już na dobre się przebił, a drugi już też jest lekko wyczuwalny, życie stało się znowu kolorowe, 2 nocki już przespane z 1 pobudką na jedzonko, gorączki też od dwóch dni nie ma. Został tylko jeszcze lekki katar i zaczęło jedno oczko ropieć (od przewiewów raczej), ale z tym już sobie poradzimy.!

Cytat:
A!I zmieniliśmy opcje imienne, więc juz napewno nie będzie Lenki, ani Kubusia..
Jakie?????

U nas też kilka potówek na plecach sie pojawiło. Ale coż, trudno się dziwić przy takiej temperaturze

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
U nas ciezko. TZn.glosno dosc i malemu to daje sie wewznaki. Wczoraj byli znajomi i chrzestny Szymka. Jeju jak Szymek go uwielbia, w ogole chyba troche brak mu taty, bo strasznie lgnie do mezczyzn.
A ja spiaca niesamowicie jestem. Nie dosypiam ostatnio
Stary 2012-05-02, 11:54   #4339
Marina1
Zakorzenienie

O, ładnie Oliweczko

Arek na początku też chciałam, albo Piotr, ale potem mi wpadło Igor do głowy

Ja też czasem wymyślam imiona dla potencjalnych dzieci ( !!! ) i podoba mi się Apolonia, moja babka ma tak na imię, tylko na nią mówią Apolcia, a dużo lepiej brzmi przecież Pola.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

a u nas dalej gorąąco! niech o się nigdy nie kończy!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-05-02 o 11:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 12:18   #4340
Marina1
Zakorzenienie

No i ja Wam pokażę mojego plażowicza. Zdjęcia z dzisiejszego rańca i wczorajszego wieczora.

A na jednym blw Igora
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03587.jpg (100,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03617.jpg (122,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03619.jpg (104,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03626.jpg (130,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03637.jpg (145,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-05-02, 12:20   #4341
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
No i ja Wam pokażę mojego plażowicza. Zdjęcia z dzisiejszego rańca i wczorajszego wieczora.

A na jednym blw Igora
Ale super

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-02, 13:50   #4342
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzieciaki cudowne Zakochałam się w kucykach Marysi Zazdroszcze

Oliweczko Agata super imie

Maużon wywędrował z Agatonem na spacer 2 dziś. A ja gotuje jej obiadek.
Marinko Igi ma płatki kukurydziane? Bo tak się ostatnio zastanawiam, czy by Agacie jutro na śniadanko nie zaserwować

mama kupiła mi sukienke na wesele. Za całe 12 zł Fajna taka do pochodzenia na później.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:04   #4343
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

A na jednym blw Igora
słodziak

super Igorek się w piaskownicy czuje

jajeczniczka

dobra była? smakowało?

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Maużon wywędrował z Agatonem na spacer 2 dziś. A ja gotuje jej obiadek.
Marinko Igi ma płatki kukurydziane? Bo tak się ostatnio zastanawiam, czy by Agacie jutro na śniadanko nie zaserwować

mama kupiła mi sukienke na wesele. Za całe 12 zł Fajna taka do pochodzenia na później.
Igi chyba jajecznice wcina

ale z płatkami mnie natchnęłaś - bo przeciez jak pomokną w mleku to będą ciapkowate i w sumie kukurydza więc powinno być ok - Jutro zjemy

gratuluje zakupu

Stary 2012-05-02, 14:05   #4344
mamad1
Zadomowienie

Patryk juz nie gorączkuje. Wysypka zniknęła (ale chyba znowu go coś uczuliło i chyba potówki ma, choć w samym bodziaku chodzi)
A ja mam faktycznie dziś humor "bez kija nie podchodź"
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:06   #4345
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

zanetaa88 znalazłam fajna stronke z kaskami, mądra głowa w kask się chowa

http://www.bezpiecznyurwis.pl/c/pl/9...+rowerowe.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:06   #4346
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

aha - zapomniałam się pochwalić że Julka jadła ze mną rano biały barszczyk z jajkiem - tzn z żółtkiem bo jej wybierałam i zagryzała to chlebkiem - ale wsuwała jak szalona - i chyba żółtko lubi w takiej postaci bo jadła aż się jej uszy trzęsły i wołała o więcej

Stary 2012-05-02, 14:26   #4347
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinko zdjęcie Igorka z głową w jajecznicy ..... wymiata ..... hehehhe ... Beatko szkoda że mój Maksio nie dotrwał do sesji zdjęciowej

dziewczyny mam pytanie: jak przyjdzie niania do mojego Maksia i to będzie czas na oswajanie dla nich oboje tzn że moja mama będzie z nimi jeszcze, to jak mam jej zapłacić za to? normalnie za godzinę tak jakby się małym zajmowała czy przez pół czy nie płacić w ogóle za te godziny? nie wiem co mam robić .... poradźcie mi coś ... jak to było u was?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 14:28   #4348
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Agata albo Karolina, a dla chłopca Arek-ale to też hipotetyczne imiona
Ładne imiona
Arka teraz rzadko się spotyka, więc tym bardziej fajnie

Cytat:
Ja też czasem wymyślam imiona dla potencjalnych dzieci ( !!! ) i podoba mi się Apolonia, moja babka ma tak na imię, tylko na nią mówią Apolcia, a dużo lepiej brzmi przecież Pola.
Czyżby Cię jednak kusiło?
A Pola to moje naj, naj, naj imię dla dziewczynki Niestety mąż nie jest do niego przekonany, Jeszcze...

A Marina, strasznie miło widzieć, że Twoje posty są takie pogodniejsze ostatnio

Cytat:

A na jednym blw Igora

Plażowicz pełną gębą, ale i tak jego jajecznica wymiata

Cytat:
Patryk juz nie gorączkuje. Wysypka zniknęła (ale chyba znowu go coś uczuliło i chyba potówki ma, choć w samym bodziaku chodzi)
A ja mam faktycznie dziś humor "bez kija nie podchodź"
Super że już po! A czy szanowna teściówka jakoś skomentowała to, że jednak to nie Twoje wyziębienie dziecka było winne?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aha - zapomniałam się pochwalić że Julka jadła ze mną rano biały barszczyk z jajkiem - tzn z żółtkiem bo jej wybierałam i zagryzała to chlebkiem - ale wsuwała jak szalona - i chyba żółtko lubi w takiej postaci bo jadła aż się jej uszy trzęsły i wołała o więcej
Nasze dzieci są już naprawdę dorosłe

My właśnie wróciliśmy z mega intensywnych zakupów: w ciągu niecałych 2 godz. kupiłam Tymkowi ciuchy na chrzest, sobie też i jeszcze zakupy spozywcze załatwiłam
Ale ponieważ nie miałam czasu, a ciężko mi się było zdecydować na niektóre rzeczy, to ostatecznie kupiłam 3 sukienki, a jemu 3 koszule, dwie pary spodni, sweter i 2 kamizelki
W domu spokojnie poprzymierzamy, wybierzemy i oddam to, co odrzucimy.

Aaa, i kupiłam Tymciowi wafelek do lodów Ale smakował!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-05-02 o 14:29
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 15:12   #4349
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Beatko ja tez chyba jutro spróbuje z płatkami.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:30   #4350
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

dziewczyny mam pytanie: jak przyjdzie niania do mojego Maksia i to będzie czas na oswajanie dla nich oboje tzn że moja mama będzie z nimi jeszcze, to jak mam jej zapłacić za to? normalnie za godzinę tak jakby się małym zajmowała czy przez pół czy nie płacić w ogóle za te godziny? nie wiem co mam robić .... poradźcie mi coś ... jak to było u was?
następnym razem może Maksio będzie w lepszej formie na foty

a z nianią nie mam pojęcia ale ja bym nie płaciła wcale w tym wypadku - w koncu przyjdzie tylko zapoznawczo a nie do pracy więc myślę że nie powinno się płacić.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Beatko ja tez chyba jutro spróbuje z płatkami.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości