|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Aha eve rozumiem i myslę, ze to bardzo rozsądne co piszesz.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak są takie z pochyleniem dla dziecka. Nawet kobiecina w rowerowym nam taki poleciła, bo generalnie takie dziecko 9cio miesięczne jeszcze może zasypiać podczas jazdy. Tu jest taki -> http://allegro.pl/bl27a-fotelik-rowe...290533324.html ale czarny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zadomowienie
|
Melduję się, że jestem. Nienawidzę takich upałów!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj późnym popołudniem bylismy na działce u teściów - żeby dziecko choć kawałek zieleni zobaczyło ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Patryk nauczył się wszystko pokazywać rączką. Robi to tak śmiesznie, jakby coś prezentował. Poza tym podaje rękę na "cześć", cmoka, robi "papa" - tylko bardziej to przypomina odganianie much ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do upałów zgadzam się !!!! też mnie to męczy , w domu zaduch (4 , ostatnie piętro) na dworze jeszcze gorzej, uczulenie na słońce mnie wykańcza ![]() ![]() co od pogrubionego to dostaniesz lanie !!!! jesteś cudowną matką i nie waż się myśleć inaczej. Moje dziecko identycznie się zachowuje jak coś nie jest po jego myśli a ja ani myślę mu ustępować. Jeśli coś nie jest dla niego to musi się nauczyć z tym godzić a płacz trwa chwilę i po sprawie. Eve, Żaneta pozwolę się wtrącić w Waszą dyskusję nt fotelików rowerowych. Raczej nie kupowałabym tego z linku , który wstawiała Żanetka. Prawda jest taka,że z tymi fotelikami jest tak jak z fotelikami samochodowymi. Cena świadczy o jakości, trwałości, wygodzie dziecka. Te tanie, są na krótko i kiepsko wykonane (kwestia plastiku, matreriału itd). Jeśli lubicie wycieczki rowerowe to polecam kupić coś co wytrzyma kilka sezonów .Dobrym producentem jest firma z tego linku Decyzja jest Wasza ale pozwoliłam sobie na małą sugestię (a raczej tż , który w rowerach "siedzi" od ładnych kilku lat-pracuje w tego typu sklepach i to jego "konik" ) witam Was kochane, u nas już dzień bez tż ale za to moja mama ma nas odwiedzić, na dwór się na razie nie wybieram bo można zdechnąć. Pewnie na balkonie posiedzimy ![]() zdjęcia maluszków cudne , widać szczęście na tych małych buziach ![]() miłego dnia !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Rozeznanie
|
Brumku - mam pytanie
kupiłaś dla Tymka Mustela Bebe Sun z filtrem mineralnym, faktor 50. Powiedz jak się sprawuje? Jak się rozsmarowywuje/wchłania? Biała buzia po nim? Ja mam teraz z Ziaji o ten i troche mnie wkurza - jest gęsto-biały, Karola nie lubi miziania po twarzy, więc wsmarowanie tego kremu to udręka okupiona łzami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
dziubas dzieki za linka do fotelika, chyba na taki sie skusim, nie wiem czy dokładnie na ten model, ale raczej Hamax.
Mam skandynawski katalog z produktami dla dzieci i tam też są te foteliki, oczywiscie droższe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Raczkowanie
|
Hej hej!!!
Ja tak na szybkiego bo zaraz mykamy na spacerek. 1 ząbek górny już na dobre się przebił, a drugi już też jest lekko wyczuwalny, życie stało się znowu kolorowe, 2 nocki już przespane z 1 pobudką na jedzonko, gorączki też od dwóch dni nie ma. Został tylko jeszcze lekki katar i zaczęło jedno oczko ropieć (od przewiewów raczej), ale z tym już sobie poradzimy. Karol do końca tygodnia ma wolne, więc jeszcze nadrobimy i wykorzystamy piękną pogodę(oby szybko się nie zmieniła). Buziaczki i miłego dzionka!!!
#4329 |
Zakorzenienie
|
Dziubek to zapytaj Tż czy rower z aktualnej ulotki z BIEDRONKI jest ok? a cod o fotelika co zrobię jak dama mi w nim zaśnie ? nie ma możliwości odchylenia
![]() EDIT :doczytałam że ma takie pochylenie, że jest komfort spania :P Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-05-02 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
HEJ.
Już zdrowa piszę z pracy ![]() Dzięki zwolnieniu spędziłam dużo czasu z Julcią na świeżym powietrzu ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj dostała jakiejś wysypki na klatce i nie byłam pewna czy to potówki, więc pojechaliśmy do przychodni- lekarka nie była do końca pewna, ale też stwierdziła potówki-na cale szczęście. Wogóle jej nie ubieram ciepło-wczoraj śmigala w bardzo luźnej sukience na ramiączkach i pampku-prawie nago , ale i tak gorąco, co poradzić-chyba tylko mi odpowiada taki skwarek ![]() W niedzielę bylismy na lodach w Nałęczowie i odrazu testowalismy nowy fotelik-w miarę ok. Po lodach strasznie się poczułam-dostałam jakiś dziwnych skurczy, zrobiło mi się niedobrze i słabo, ale szybko przeszło( odwiedziłam kibelek). Poza tym mój brzuszek już trochę widać ![]() ![]() A!I zmieniliśmy opcje imienne, więc juz napewno nie będzie Lenki, ani Kubusia. ![]() Dzisiaj po pracy idziemy na grilla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kota, moj jest milosnikiem naszego Toffika, tez sie strasznie smieje. Cytat:
![]() Wysle ci tez pozniej moj numer telefonu na pw. to nam latwiej sie bedzie dogadac. Cytat:
Marzenko gratuluje otwarcia sezonu basenowego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Shira jak Zbika mały?? U nas ciezko. TZn.glosno dosc i malemu to daje sie wewznaki. Wczoraj byli znajomi i chrzestny Szymka. Jeju jak Szymek go uwielbia, w ogole chyba troche brak mu taty, bo strasznie lgnie do mezczyzn. A ja spiaca niesamowicie jestem. Nie dosypiam ostatnio
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- dziubku a gdzie dawalas linka do tego fotelika?? bo sorki ale przeoczylam
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Eweeve jest w poście od dziubka !
http://allegro.pl/hamax-siesta-2012-...286780346.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4336 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratulacje spadku wagi - jaka satysfakcja jak się w stare spodnie wejdzie - wiem coś o tym ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a jakie imię jednak wybraliście?
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Agata albo Karolina, a dla chłopca Arek-ale to też hipotetyczne imiona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A dzisiaj już chłodniej i strasznie mi przykro, że to już koniec tego lata ![]() Cytat:
![]() ![]() A Zakościelny miodzio, serio ![]() Cytat:
![]() 2. Mam wrażenie, że Emi wyjątkowo szybko "łapie" wszystkie takie zabawy. Te wszyestek kosi łapki, papa itp. mądrą córę masz! ![]() Jak za dawnych czasów, gdy się do szpitala położniczego szło ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że pojedziecie do rodziców. Należy Ci się teraz ioś dla siebie. Poza tym im też się należy, bo tak rzadko widują Patryka. Widzę, że musiało Ci już mocno dopiec, skoro tak napisałaś ;( Trzeba to zmienic, po prostu TRZEBA! Za wszelką cenę!!! Kochana, a jak gorączka? Nic nie piszesz... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też kilka potówek na plecach sie pojawiło. Ale coż, trudno się dziwić przy takiej temperaturze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
O, ładnie Oliweczko
Arek na początku też chciałam, albo Piotr, ale potem mi wpadło Igor do głowy ![]() Ja też czasem wymyślam imiona dla potencjalnych dzieci ( !!! ) i podoba mi się Apolonia, moja babka ma tak na imię, tylko na nią mówią Apolcia, a dużo lepiej brzmi przecież Pola. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- a u nas dalej gorąąco! niech o się nigdy nie kończy!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-02 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
No i ja Wam pokażę mojego plażowicza. Zdjęcia z dzisiejszego rańca i wczorajszego wieczora.
A na jednym blw Igora ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Dzieciaki cudowne
![]() ![]() ![]() Oliweczko Agata super imie ![]() Maużon wywędrował z Agatonem na spacer 2 dziś. A ja gotuje jej obiadek. Marinko Igi ma płatki kukurydziane? Bo tak się ostatnio zastanawiam, czy by Agacie jutro na śniadanko nie zaserwować ![]() mama kupiła mi sukienke na wesele. Za całe 12 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() super Igorek się w piaskownicy czuje ![]() jajeczniczka ![]() dobra była? smakowało? ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() ale z płatkami mnie natchnęłaś - bo przeciez jak pomokną w mleku to będą ciapkowate i w sumie kukurydza więc powinno być ok - Jutro zjemy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
Patryk juz nie gorączkuje. Wysypka zniknęła (ale chyba znowu go coś uczuliło
![]() ![]() A ja mam faktycznie dziś humor "bez kija nie podchodź" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
zanetaa88 znalazłam fajna stronke z kaskami, mądra głowa w kask się chowa
![]() http://www.bezpiecznyurwis.pl/c/pl/9...+rowerowe.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
aha - zapomniałam się pochwalić że Julka jadła ze mną rano biały barszczyk z jajkiem - tzn z żółtkiem bo jej wybierałam i zagryzała to chlebkiem - ale wsuwała jak szalona - i chyba żółtko lubi w takiej postaci bo jadła aż się jej uszy trzęsły i wołała o więcej
![]()
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Marinko zdjęcie Igorka z głową w jajecznicy ..... wymiata ..... hehehhe ... Beatko szkoda że mój Maksio nie dotrwał do sesji zdjęciowej
![]() dziewczyny mam pytanie: jak przyjdzie niania do mojego Maksia i to będzie czas na oswajanie dla nich oboje tzn że moja mama będzie z nimi jeszcze, to jak mam jej zapłacić za to? normalnie za godzinę tak jakby się małym zajmowała czy przez pół czy nie płacić w ogóle za te godziny? nie wiem co mam robić .... poradźcie mi coś ... jak to było u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Arka teraz rzadko się spotyka, więc tym bardziej fajnie ![]() Cytat:
![]() A Pola to moje naj, naj, naj imię dla dziewczynki ![]() ![]() A Marina, strasznie miło widzieć, że Twoje posty są takie pogodniejsze ostatnio ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Plażowicz pełną gębą, ale i tak jego jajecznica wymiata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My właśnie wróciliśmy z mega intensywnych zakupów: w ciągu niecałych 2 godz. kupiłam Tymkowi ciuchy na chrzest, sobie też i jeszcze zakupy spozywcze załatwiłam ![]() Ale ponieważ nie miałam czasu, a ciężko mi się było zdecydować na niektóre rzeczy, to ostatecznie kupiłam 3 sukienki, a jemu 3 koszule, dwie pary spodni, sweter i 2 kamizelki ![]() W domu spokojnie poprzymierzamy, wybierzemy i oddam to, co odrzucimy. Aaa, i kupiłam Tymciowi wafelek do lodów ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-05-02 o 14:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Beatko ja tez chyba jutro spróbuje z płatkami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z nianią nie mam pojęcia ale ja bym nie płaciła wcale w tym wypadku - w koncu przyjdzie tylko zapoznawczo a nie do pracy więc myślę że nie powinno się płacić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.