Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 16:06   #4411
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Też postanowiłam, że przed 30stką na pewno będę mamą. Może podwójną, jak dobrze pójdzie
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:11   #4412
edyta29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
edyta - wiem, ze roznie to bywa z tym czasem poczucia pierwszych ruchow, ale ja bym chciala JUZ Raz, jak bylam w lazience, to uslyszalam taki smieszny odglos z dolnej partii brzucha, jakby ktos mial foliowa reklamowke, takie chlupotanie-skrzypienie. To na pewno nie byl odglos jelit, bo ja mam inny dzwiek Czyzby pierwszy niesmialy kontakt dzidzia??
tak wydaje mi się że to od dzidzi takie odgłosy ja czułam tzn. słyszałam takie chlupotanie potem czułam łaskotania a potem lekkie puknięcia a potem kopniaki a raz jak mnie ból żoładka w nocy złapał tchu nie mogłam złapać musiałam usiąść na łóżku i jak wstałam czułam jak mały się obkręca i to wtedy stanął na głowie i tak już został

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:15   #4413
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
tak wydaje mi się że to od dzidzi takie odgłosy ja czułam tzn. słyszałam takie chlupotanie potem czułam łaskotania a potem lekkie puknięcia a potem kopniaki a raz jak mnie ból żoładka w nocy złapał tchu nie mogłam złapać musiałam usiąść na łóżku i jak wstałam czułam jak mały się obkręca i to wtedy stanął na głowie i tak już został
Fajny tekst

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:43   #4414
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda jest taka, ze na dziecko nigdy nie ma odpowiedniego momentu. Ja zdecydowalam sie teraz, zeby urodzic przed 30-tka, bo wiadomo, im starsza mama, tym wieksze prawdopodobienstwo powiklan u dziecka Poza tym, zycie bez rodziny jest jakies takie mierne. Z kim bede rozmawiac, do kogo (oprocz meza) wracac do domu? Do kota/psa? Nie chce pustych czterech scian.
U nas nie jest odpowiedni moment, więc i o dziecko się nie staramy. Może kiedyś. Poza tym, chcemy jakiś czas czas po ślubie być tylko we dwoje, spędzać czas na spokojnie i w sposób jaki chcemy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-05-02 o 16:45
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 16:47   #4415
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Hosenko - racja, my zaczelismy sie starac o dziecko 2,5 roku po slubie Fajnie jest pobyc razem, nacieszyc sie soba

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2012-05-02, 18:35   #4416
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
a czy ten balsam "opali "skórę by sprawiała wrażenie naturalnej opalenizny, szukam czegoś co zakamufluje mi nie opalone miejsca
Ja mam ten do ciemnej karnacji, daje ładny efekt naturalnej opalenizny, ale nie radzę nim smarować tylko niektórych miejsc, lepiej całe ciało, bo by się pewnie odróżniało.
Cytat:
Hosenko - racja, my zaczelismy sie starac o dziecko 2,5 roku po slubie Fajnie jest pobyc razem, nacieszyc sie soba
Zgadzam się, trzeba się sobą nacieszyć, na co i tak nie mamy czasu przez tą budowę. Z resztą TŻ chciałby w pełni uczestniczyć w całym tym przebiegu ciąży i potem przy opiece, a teraz nie ma na to kompletnie czasu. Myślę, że też zaczniemy starania jakieś 2,5 roku po ślubie, czyli może pod koniec tego roku lub na początku przyszłego.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:22   #4417
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

ale fajnie sie czyta te dzidziusiowe posty Zobaczcie ile sie wydarzylo od kiedy zaczelysmy tu pisac

Moja mama w moim wieku tez juz miala dwojke maluchow, ale miala juz mieszkanie i pracowali z tata.

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:59   #4418
Nusia7
Zakorzenienie

Widzę, że się dzidziusiowo na wątku zrobiło Też chcę mieć pierwsze dziecko przed 30-stką, a drugie gdzieś rok później. Ale do tego jeszcze sporo czasu

Byłam w Rossmannie, wzięłam to co miałam wziąć, czyli mleczko samoopalające i krem do rąk. Przy okazji zobaczyłam, że otwarli całe stoisko Golden Rose.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 19:59   #4419
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Ja byłam zadowolona z tego. Właśnie dziś po niego znów wstąpię, jak będę wracała do domu.
160 zł to sporo rzeczywiście, a na grouponie itp. nie znajdziesz?
Też go dzisiaj kupiłam Przed chwilą się nim wysmarowałam i czekam na efekt Jeszcze wzięłam chusteczkę brązującą do twarzy. Zobaczymy czy jutro nie będę szła do pracy w golfie

Własnie z gruponami to u mnie kiepsko. Co prawda mam jeszcze fitness za 50 zł, ale to kawałek ode mnie, a tamta siłownia jest niedaleko mojej pracy, więc wracając mogłabym od razu tam chodzić.
U mnie juz pierwsze zakupy. Kliknęłam hennę do włosów i vatikę kokosową, ale powiedzmy, że te kosmetyki były mi potrzebne
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 21:39   #4420
Hosenka*
Zakorzenienie

Możecie polecić skuteczny antyperspirant w sprayu?? Od dawna używam kulek i mam bardzo wysuszoną skórę pod pachami i do tego jest brązowawa - może w sprayu nie bedzie tak działał?

Instagram

Stary 2012-05-02, 21:56   #4421
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Też go dzisiaj kupiłam Przed chwilą się nim wysmarowałam i czekam na efekt Jeszcze wzięłam chusteczkę brązującą do twarzy. Zobaczymy czy jutro nie będę szła do pracy w golfie
Na pewno nie, bo to nie typowy samoopalacz, tylko bardziej mleczko brązujące Też się przed chwilą po kąpieli nim wysmarowałam A wczoraj o 18:00 (!) myłam na wsi auta, a dziś widzę, że mnie spaliło na ramionach i plecach

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Możecie polecić skuteczny antyperspirant w sprayu?? Od dawna używam kulek i mam bardzo wysuszoną skórę pod pachami i do tego jest brązowawa - może w sprayu nie bedzie tak działał?
Ja niestety nie pomogę, bo od lat używam tylko kulek. Ale nigdy nie miałam takich problemów, jak Ty
Właśnie przeczytałam Twój wpis na blogu - Galeria Centrum została zamknięta ponad 2 lata temu
Stary 2012-05-02, 21:59   #4422
Hosenka*
Zakorzenienie

Nusia:

Kulek używam od kilku lat, i jakoś od roku mi średnio służą

Nic tam już nie ma? Fajny był kosmetyczny na dole - dużo kosmetyków "innych" niż np. w Naturze czy Rossmannie.

Instagram

Stary 2012-05-03, 07:07   #4423
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie, bo to nie typowy samoopalacz, tylko bardziej mleczko brązujące Też się przed chwilą po kąpieli nim wysmarowałam A wczoraj o 18:00 (!) myłam na wsi auta, a dziś widzę, że mnie spaliło na ramionach i plecach

Ja niestety nie pomogę, bo od lat używam tylko kulek. Ale nigdy nie miałam takich problemów, jak Ty
Właśnie przeczytałam Twój wpis na blogu - Galeria Centrum została zamknięta ponad 2 lata temu
A wiesz, że zrobiłam zacieki Na nodze mam taką wielką ciemną krechę...kurcze nie wiem czy wieczorem na to nakładać kolejną warstwę czy spróbować to zedrzeć peelingiem? Jaką masz technikę nakładania tego mleczka? Nakładasz pod nie balsam?

Cytat:
A jakie kulki używasz? Te z Avonu? Jeśli tak, to mnie one wybitnie nie odpowiadały. Ja od kilku lat używam kulek i sztyftów z Rexony i jestem bardzo zadowolona. Nie wysyszają mi skóry, a ogólnie mam raczej suchą skórę. Podobno Dove ma fajne spraye. Moja przyjaciółka z kolei używa od kilku lat deo Nivea. Na pewno nie polecam antyperspirantów YR, Fa, AA, Ziaja i Alterra
Stary 2012-05-03, 08:42   #4424
Hosenka*
Zakorzenienie

Ostatnio używam Fenjal i po nim mi się aż łuszczy skóra. Kulek z Avonu używałam od kilku lat i nic złego się nie działo. Przed Fenjal miałam Ziaję właśnie i też strasznie wysuszała mi skórę.

Miałam kiedyś dezodoranty Dove, ale nie odpowiadły mi - słabo chronią i śmierdzą

Jakiś konkretny Rexony polecasz?

Instagram

Stary 2012-05-03, 09:57   #4425
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ja lubie Dove i Nivee.
Dove przeciez oprocz klasycznego zapachu ma tez inne.
ten polecala Katosu ze sprawdza sie bo pielegnuje skore pod pachami i rozjasnia. Uzywalam go tez i bylam zadowolona.

Stary 2012-05-03, 09:57   #4426
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz, że zrobiłam zacieki Na nodze mam taką wielką ciemną krechę...kurcze nie wiem czy wieczorem na to nakładać kolejną warstwę czy spróbować to zedrzeć peelingiem? Jaką masz technikę nakładania tego mleczka? Nakładasz pod nie balsam?

A jakie kulki używasz? Te z Avonu? Jeśli tak, to mnie one wybitnie nie odpowiadały. Ja od kilku lat używam kulek i sztyftów z Rexony i jestem bardzo zadowolona. Nie wysyszają mi skóry, a ogólnie mam raczej suchą skórę. Podobno Dove ma fajne spraye. Moja przyjaciółka z kolei używa od kilku lat deo Nivea. Na pewno nie polecam antyperspirantów YR, Fa, AA, Ziaja i Alterra
najbardziej obawiam sie tych zacieków
luskap a czy nie przyciemni mi za bardzo opalonej skóry?Potrzebuje jedynie wyrównać koloryt a nie podkreślić jeszcze bardziej ale zobaczymy .

Cytat:
Ostatnio używam Fenjal i po nim mi się aż łuszczy skóra. Kulek z Avonu używałam od kilku lat i nic złego się nie działo. Przed Fenjal miałam Ziaję właśnie i też strasznie wysuszała mi skórę.

Miałam kiedyś dezodoranty Dove, ale nie odpowiadły mi - słabo chronią i śmierdzą

Hosenko mi kulka Fenjal wybitnie nie służyła i bardzo wysuszyła mi skórę i cokolwiek po nie używałam podrażniało mnie.Bardziej służą mi kulki z Avonu ale właśnie kulka Dove doprowadziła moje pachy do normalności.Teraz spróbuje spraya z Dove - zapach mi nie przeszkadza i nie robi "śniegu" pod pachą.
Spróbuj może tego nowego Garniera https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=637119
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:01   #4427
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Ja lubie Dove i Nivee.
Dove przeciez oprocz klasycznego zapachu ma tez inne.
ten polecala Katosu ze sprawdza sie bo pielegnuje skore pod pachami i rozjasnia. Uzywalam go tez i bylam zadowolona.
Inne też miałam na myśli. Oprócz klasycznego miałam też z ogórkiem, cytryną, kilka żeli i wszystkie zapachy są dla mnie duszące.

Instagram

Stary 2012-05-03, 10:10   #4428
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie teraz (w sezonie wiosenno letnim) mam zamiar wrócić do kulek, sray owszem - ale jak jest zimniej. Nie wiem ale latem mi jakoś przeszkadza. I chyba nawet nie skończe obecnej nivei tylko wezmę kulkę bo już mi bardzo przeszkadza. Może ma zbyt intensywny zapach, chyba nawet mocniejszy niż perfumy
Cytat:
Zimą miałam rexone silver - naprawdę super... obecny nivea nawet się nie umywa.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 10:50   #4429
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Ja tez uzywam kulek Rexony juz od lat, nie ma dla mnie lepszych
A ze sprayow lubie Adidasa, fajne na upaly

Zuzylam deo spray (to tak w temacie ) Nike zolty, nie polecam, slabo chroni

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2012-05-03, 11:24   #4430
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nusia:

Kulek używam od kilku lat, i jakoś od roku mi średnio służą

Nic tam już nie ma? Fajny był kosmetyczny na dole - dużo kosmetyków "innych" niż np. w Naturze czy Rossmannie.
A to nie mam pojęcia, czemu
Coś tam jest, ale szczerze to sama nie wiem co, bo bardzo dawno mnie tam nie było.

Cytat:
Nie nakładam pod niego żadnego smarowidła Ja codziennie rano coś w siebie wmasowuję. Jak używam tego mleczka, to tylko jego.

Jestem idiotką Tylko ja mogłam siedzieć do 4:00 nad ranem, żeby dopieścić rozdział licencjata, żeby dziś oddać... a dziś święto
Stary 2012-05-03, 18:02   #4431
Lynn
Zakorzenienie

Hosenko od kilku miesięcy kupuję rexonę z serii crystal i jestem bardzo zadowolona. Nie pozostawia plam, świetnie chroni a zapach deo nie jest wyczuwalny. Miałam już wiele rodzajów deo rexony i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Mnie kulki z Avonu i YR zniszczyły bluzki pozostawiając plamy, których się nie dało sprać.
Stary 2012-05-03, 23:47   #4432
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Zużyłam dziś maseczkę do włosów Radical. Moje pierwsze zużycie majowe!
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 13:00   #4433
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Zuzylam tusz max factor fusion
tak oblepial szczoteczke ze nie dalo sie porzadnie wytuszowac rzes.

Stary 2012-05-04, 14:04   #4434
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Powachalam w Drogerii Natura perfumy Bruno Banani "Not For Everybody" i sie zakochalam

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2012-05-04, 14:17   #4435
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Odkryłam, że mamy w Toruniu drogerię Jasmin i się w niej zakochałam
Wyszłam z niej z pustymi rękami tylko dlatego, że całą kasę wcześniej w lumpie zostawiłam Kupiłam 4 świetne ciuszki po 3zł
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 14:28   #4436
Nusia7
Zakorzenienie

Zużyłam korektor Rimmel i masło Isany.
Stary 2012-05-04, 17:47   #4437
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:

Super Ci poszło
Udanego wyjazdu
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość

Wiecie co, tak mi sie smutno zrobiło, jak pomyślałam ze przez te zapasy maseł i balsamów bede je zuzywac przez rok lub wiecej. Srednio masło starcza mi na miesiąc używania wiec mając 30 tych smarowideł mam zapas na 2 lata Straszna wizja...
Może puść coś na wymianę? Czy nie chcesz się z niczym rozstawać?

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Nusia, fajny ten kupon. Też używam Nail Teka, zostało mi jeszcze pół odżywki, ale jak skończę to chcę spróbować którejś z Eveline (diamentowej, multiwitaminowej albo 8 w 1), bo też są bardzo zachwalane i mają świetne noty w KWC.
Polecam bardzo 8 w 1

Cytat:
U nas nie jest odpowiedni moment, więc i o dziecko się nie staramy. Może kiedyś. Poza tym, chcemy jakiś czas czas po ślubie być tylko we dwoje, spędzać czas na spokojnie i w sposób jaki chcemy.
Bardzo dobre podejście Też tak będę chciała

Cytat:

Ja ostatnio skończyłam Fenjal i nic mi się po nim nie działo. Od długiego czasu stosuję bloker, a jak sobie robię przerwę albo chcę pachnieć pod pachami to się psikam Rexoną albo Dove.

Wróciliśmy wczoraj z Torunia i było super Orlica, jak ja Ci zazdroszczę, że tak mieszkasz Chociaż pewnie mając to na co dzień może się znudzić, ale uważam, że naprawdę piękne miasto, z pięknymi zabytkami no i Wisła Tylko dzikie tłumy na rynku odstraszają, ale to chyba norma. Byliśmy z TŻ w Żywym Muzeum Piernika i piekliśmy własne pierniki Z głównych atrakcji nie zdążyliśmy tylko dotrzeć do Planetarium, ale może następnym razem Bardzo odpoczęłam zwłaszcza psychicznie, a teraz czeka mnie szara rzeczywistość związana ze studiami... Biorę się zaraz do roboty!
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 18:21   #4438
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Nusia, fajny ten kupon. Też używam Nail Teka, zostało mi jeszcze pół odżywki, ale jak skończę to chcę spróbować którejś z Eveline (diamentowej, multiwitaminowej albo 8 w 1), bo też są bardzo zachwalane i mają świetne noty w KWC.
ja wlasnie testuje diamentowa i tez sie super sprawdza.

Cytat:
a teraz czeka mnie szara rzeczywistość związana ze studiami... Biorę się zaraz do roboty!
lacze sie w bolu bo tez siedze nad ksiazkami

Stary 2012-05-04, 18:39   #4439
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Ja nie lubię kulek, bo muszę czekać aż wyschną i brudzą mi się bluzki po nich. Zwłaszcza te avonowe za dużo się wylewają. Z tych w sprayu polecam Rexonę o zapachu perfum- różową sexy i teraz odkryłam Dove z minerałami Morza Martwego- oba ślicznie pachną i czuć je delikatnie przy każdym ruchu ręką Rexon zużyłam już kilka, co często się nie zdarza, bo lubię zmieniać zapachy, zeby się nie nudziły, ale ten jest bardzo ładny. Po kilku opakowaniach jednak potrzebowałam odmiany i Dove jest świetnym zastępcą, a te klasyczne zapachy też mi się nie podobały, ten jest śliczny
Ostatnio zaczęłam używać bloker ziai na noc i muszę przyznać, że chroni porównywalnie jak Etiaxil, a o ile tańszy! Tego też jeszcze mam, ale będę używać w większe upały.

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
najbardziej obawiam sie tych zacieków
luskap a czy nie przyciemni mi za bardzo opalonej skóry?Potrzebuje jedynie wyrównać koloryt a nie podkreślić jeszcze bardziej ale zobaczymy .
Ja mam ten Dove do ciemnej karnacji i po 1 nałożeniu jest już widoczny efekt. Zrobiłam najpierw peeling i potem dobrze rozsmarowałam i nie było żadnych zacieków. Masuję dotąd aż się dobrze nie wchłonie.

Nusia, ale chociaż masz z głowy ten rozdział i możesz z czystym sumieniem odpoczywać. Najgorsze, to odkładać pisanie na potem, a później mieć wyrzuty sumienia. Tak więc

Łasiczko, Not for everybody są moimi ulubieńcami od lat. Mam swoją buteleczkę i nawet oszczędnie jej używam... mają ten charakterystyczny pazur

Byłam dziś w Rossmannie, ale z mamą, więc nie pooglądałam sobie wszystkiego. Wybrałam jej śliczny lakier morelowy z Wibo, a ja kupiłam tylko Antyperspirant Adidas w sprayu dla TŻ i Alwaysy dla siebie rzecz jasna
Składam zamówienie w pn z Avonu, mam już uzbierane ponad 500 zł, ale chyba nic dla siebie nie wezmę, zwłaszcza, ze zamówiłam wcześniej 2 rzeczy z Ori.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-04, 20:13   #4440
Lynn
Zakorzenienie

Ja testuję z kolei odżywkę 8 w 1

Dzisiaj byłam w rossmanie. Kupiłam szampon babydream na zapas do zmywania oleju, bo mam na wykończeniu oraz sól jednorazówkę. Muszę się odstresować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości